Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

A magyar, aki bokszolt Ali ellen (videó és cikk)

2016-12-29 16:55:09 /

December 24-én, a 24.hu weblapon jelent meg egy kifejezetten érdekes írás Pável Béláról, aki saját elmondása szerint a 70-es évek egyik nagy reménysége volt. Íme a cikk:

http://24.hu/kultura/2016/12/24/utottem-muhammad-alit-jaj-de-jo-volt/Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Nincsenek engedélyezve a hozzászólások...

@senki-001: Leírtam, hogy sajnálom Pável Bélát, mint embert, de amit mond, azt mindenfajta bizonyíték nélkül nem tudom elfogadni. Két, általam tisztelt és már sajnos halott emberről állít dolgokat, akiknek elég jól dokumentált életük volt. Nem rugdostam Pável Bélát, egyszerűen nem hiszem el, amit mond, csak azért, mert rossz állapotban van és valaki azt állítja, hogy igaz, amit mond. Nekem ez kevés bizonyíték. Stevenson és Ali még rosszabban van, sajnos. Te viszont olyan kifejezésekre ragadtattad el Magad, amit nem igazán tapasztaltam eddig itt, pedig akkortól vagyok jelen, hogy az oldalt elkezdtük tervezgetni.
"Na ezeknek aztán mondhatod, ezek magyarok. Az ilyenek akkor se hinnék el ha akkor és ott a saját szemükkel látnák."
Nem vagyok egy nagy lokálpatrióta, de kicsit normálisabb hangnemben írogassál! Nem tudom, honnan jöttél, hogy ilyet leírsz, de próbálj kicsit visszafogni, ha lehet!

» bandi78   válasz erre
    2017-01-03 09:06:47

@Henry1987: Pont Ő védi a magyar bunyóst a Pável Bélát és Ti próbáéjátok bebizonyítani és ezzel ütni-verni (nem sok sikerrel:D) hogy kamu amit állít Béla. Ti keresitek a kákán is a csomót. Gusztustalan. Tényleg igaz a turáni átok -sajnos-.

» szikozoltan   válasz erre
    2017-01-03 07:32:23

@bandi78: mondok vmit amivel ezt a nem éppen emelt hangvételű vitát le is zárom: ezen az emberen látszik hogy le van pukkanva, nem éppen az értelmi szintjének a csúcsán van (meg van kattanva) állításotok szerint nem mond igazat. És Ti egy ilyen emberbe belerúgtok? Gratulálok!!! Úgy látom hogy nem csak ő nincs teljes épelméjénél.

» senki-001   válasz erre
    2017-01-03 06:48:36

@senki-001: Lassan eljut odáig ez a téma, hogy 2x2 az öt ha elegen mondják meg elég hangosan. Volt itt egy Sztrego nevű fickó, hozzád hasonlóan nem zavarta, ha az állításait semmi nem támasztotta alá vagy éppen bizonyíthatóan képtelenségek voltak. Simán csak szeretett trollkodni, de azt viccesen tette legalább -szerintem.

"Plusz van egy fickó aki Pável mellet áll és állítja hogy valós dolgokat mond. "
Brit tudósok bebizonyították... A Wikipedia írta... haverom haverja hallotta valakitől... Ne már. Pont lezárták már ezt a témát, hogy Pável Bélát ne bántsák, erre elkezdesz itt a magyarkodással jönni, hogy újra felszítsd a vitát. Látszólag mellette állsz de te szítod fel az indulatokat itt újra meg újra.

Szerintem hagyni kellene ezt a témát. Aki akarja, lássa Pável Bélában azt, amit bele akar látni, aki meg a tényeket szereti (ez jellemző erre az oldalra amúgy, szerencsére ez nem a Blikk), azt meg akkor szidd, ha érdemi tényeket tudsz felvonultatni. A magyarok minősítését meg másik fórumon tedd, szerintem. Engem legalábbis rohadtul zavar. Pont.

» bandi78   válasz erre
    2017-01-03 01:02:47

@senki-001: A sztori szerint nem egyszerű magyar bunyós volt hanem maga Ali kereste őt és jóbarátok lettek. Igen képzeld el hogy van kép a Szikora-Tyson meccsről. Mit honnan veszek? Hogy Stevenson minden világbajnokságot megnyert amin indult? Vagy azt hogy a Golden Gloves-ra csak amcsik nevezhetnek be?:D Vagy mit honnan veszek hogy akkor mi volt?

    2017-01-02 23:37:35

@Kane: Honnan veszed hogy anno mi volt akkor? Most kérhetsz képet bárkitől és az ad, de egy egyszerű magyar bunyósnak minek adott volna? Főleg nem tudjuk hogy fényképekkel a zsebében rohangál az utcán. Amúgy Szikora Pista bunyózott Tysonnal. Van róla kép?
Plusz van egy fickó aki Pável mellet áll és állítja hogy valós dolgokat mond. Persze ha Te szerinted Pável csak télen húzott kesztyűt a kezére akkor biztos igazad van:D

» senki-001   válasz erre
    2017-01-02 23:20:53

@senki-001: Nem csűrik csavarják a dolgokat hanem elmondták értelmesen hogy az amerikai aranykesztyűs bajnokságra nem nevezhet be senki csak amerikaiak. Világbajnokságon nem történhetett ez, mert Stevenson az összes világbajnokságot megnyerte amin elindult nehéz vagy szupernehézsúlyban. Egyszerűen amit mond, az lehetetlen hogy megtörtént volna. Az Ali sztori meg szép, de érdekes hogy egyetlen közös képük sem készült a hosszú idő alatt amíg találkoztak. Ha én találkoznék valamelyik mai bunyóssal fél percen belül kérnék tőle egy képet, és egyik sem akkora sztár mint Ali volt akkoriban. Valamint az is tény hogy Pável sosem nyert felnőtt magyart, fel lett sorolva melyik évben kik voltak azok. Egy pár ellenérv, ha felsorolnál pár észérvet a sztori mellett meghálálnám.

    2017-01-02 19:44:18

@bpjotruska: Nekem sem hiszi el itt senki hogy én vagyok Golovkin...:/ Fura egy népség ez...

    2017-01-02 19:39:28

ez 79-ben volt, mert 77-ben nem volt Copa. milyen jó is volt a szlovákok elleni elődöntő.

    2017-01-02 19:33:39

@Kane: Nekem is van egy ismerosom, aki annak idejen tagja volt a magyar focicsapatnak, amikor 1977-ben megnyertek a Copa America-t. Braziliat vertek a dontoben 5-1re, es Maradona szerezte a becsuletgolt a hazaiaknak. Csak tudom, hogy hiaba meselem itt el, mert magyarok jarnak ide, es senki sem hiszi majd el - pedig 100%, hogy igaz. Gondolkodtam is, hogy kikoltozom Mexikoba, ott talan megertobbek az emberek.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-01-02 19:29:42

@senki-001: Fel lett hozva egy rakás tényszerű észérv hogy miért fals a sztori, erre annyit tudsz reagálni hogy há magyarok úgyse hiszik el:) Elolvastad hogy miért nem?

    2017-01-02 19:20:54

@Pasthor Troy: Na ezeknek aztán mondhatod, ezek magyarok. Az ilyenek akkor se hinnék el ha akkor és ott a saját szemükkel látnák.

» senki-001   válasz erre
    2017-01-02 18:39:24

@Pasthor Troy: Miért ott léteznek titkos bizonyítékok ezekről amiket titokban tartottak az interjú során?:)

    2017-01-02 17:44:39

@Pasthor Troy: Szerintem nem raktal eleg felkijaltojelet, igy nem fogjuk elhinni. Probalj meg tobbet hasznalni, es akkor talan azt is elhisszuk, hogy a 70-es evekben a Golden Gloves-ra nem csak az USA allamaibol lehetett nevezni, hanem Magyarorszagrol is, es hogy a nehezsulyu tobbszoros olimpiai bajnok Stevensotn kiutotte egy tobb sulycsoporttal lejebb bokszolo magyar :-)
Persze ez csak rosszmajuskodas, ha te ismered Pavelt, es o mondta akkor biztos igaz szorol szora!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

» bpjotruska   válasz erre
    2017-01-02 16:16:46

Itt akárki akármit is fog mondani,az mind igaz amit elmond!!!!!!!!!
Sajnálom,hogy erre nem büszkék a magyar emberek, hanem inkább kételkednek,leszóljá k a másikat!
Sajnos vannak rossz májú irigy emberek,akik mindig mindenben kétkedni fognak miközben soha egyetlen szót sem váltottak a Pável Bélával!
Sajnos lecsúszott,de attól függetlenül igaz az amit mond !
Aki nem hiszi le lehet jönni ide Borsodba a 8 lelkes településére Gagyapátiba,és lehet sok mindent látni ami az interjúban nem jelent meg!

» Pasthor Troy   válasz erre
    2017-01-02 15:33:22

@Pasthor Troy: Olvasd vissza kérlek a hozzászólásaimat. Próbálkoztam én is sokat, de csak nem jött össze. Sajnos reménytelen vállalkozásba kezdesz. De remélem és bízom benne hogy sikerül meggyőzni az embereket arról hogy mi is az "emberi sors".

» senki-001   válasz erre
    2017-01-01 19:26:54

Üdv!
Látom sok itt az okos,aki nem ismeri az inkább ne is szóljon!
Pofáról megítélni egy embert ......
Amit mond az igaz,igaz,hogy az apja miatt dadog,igaz a motoros balesete,igaz amit elmond,de ezt csak az tudja ismeri (én személyesen)régóta,r okona,kortársai!
Le lehet alkoholistázni,lehet rá mondani mindent ,de egyet nem, hogy hazug!!!!!!
A történet minden egyes szava igaz!

» Pasthor Troy   válasz erre
    2017-01-01 11:54:57

srácok!
Respect Pável Bélának, hogy meccsező magyar bunyós volt. és szomorú, hogy mindenhogy egy emberi roncs lett. de az, hogy a világ legjobbjait megverte az nem igaz. Lehet, hogy jó bunyós volt, lehet hogy komolyabb emberekkel is elmeccsezett, de ha valaki egy Stevensont megverne annak hírértéke lett volna a bokszvilágban. sosem hallottam senkitől ilyet, legyen az 30-as exbajnok vagy már nem élő edzőlegenda. Nagyon sajnálom és tisztelem is Pável Bélát, de rosszul emlékszik és szerintem mindenki legyen vele és a sorsával tisztelettel annyiban, hogy ne kommenteljük tovább ezt a videót.

» Hatton   válasz erre
    2016-12-31 13:11:46

@senki-001: "DE ennek a fórumnak nem ez a témája, hanem az emberi hülyeség. "
Ennek a fórumnak a témája a profi boksz. Pont.

» bandi78   válasz erre
    2016-12-31 11:32:02

Itt a civakodás helyett nézzétek meg a hosszabb videót, amit Foreman nevű hozzászóló belinkelt.
Nagyjából össze lehet rakni a lényeget, hogy ez a pali tényleg bokszolt, igen valószínű, hogy volt is kint Amerikában és le is győzött ott egy jobb bokszolót, de az valószínű, hogy nem Teofilo Stevenson volt.

Az interjú végén elismeri, hogy a pályafutása végefelé azért hagyta abba, mert a sérülése után háromszor is vereséget szenvedett.

TEhát semmiféle sztorizásról nincs szó, a történet reális, csak a legutóbbi felvételen már nincs jó állapotban, talán ivott is.

MÉg annyit, hogy a beszédproblémáit én pont, hogy a bunyóra és a beszedett ütésekre vezetném vissza, az alkoholtól én nem láttam ilyen akadozott beszédet. Főleg, ha az illető éppen tiszta volt.

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-12-30 22:28:53

@senki-001: "Honnan veszed hogy nem úgy volt ahogy mondja? Miért kérdőjelezed meg azt amit mind Pável? "

Erre kaptal tolem valaszt.

Amugy meg nagyon is ertem a lenyeget: elkezdesz agressziv hangnemben masokat kioktatni egy olyan temanal, amit a tenyek ismereteben meg lehet cafolni - es ez reszben meg is tortent. A kommentek kordaban tartasat bizd a moderatorokra, nem kertunk segitseget - foleg nem olyantol, aki mar ki lett tiltva az oldalrol.
Remelem Te megerted a lenyeget...

» zolimt   válasz erre
    2016-12-30 21:41:00

senki000: nem tudom most min problémázol, te szereted a meséket, mások meg nem. ez ilyen egyszerű.

Stevenson 3 évvel idősebb ennél a Bélánál és akkor már olimpiai- és világbajnok volt, amikor állítólag leverte. :D egy olyan embert, akit a saját súlyában lévők sem. elét nagy hírértéke lett volna egy ilyen akciónak. a kortársait kellene megkérdezni, hogy mi a helyzet.

    2016-12-30 21:37:39

@zolimt: Látom nem érted Te se a lényeget.

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 21:33:46

@senki-001: Olvasd el Leibi korabbi hozzaszolasait. Leirja, hogy miert santit a sztori...

» zolimt   válasz erre
    2016-12-30 21:30:00

@Romsy: A kérdéseimre válaszolj!

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 21:00:01

úgy látom te is elég labilis vagy. :D

    2016-12-30 19:43:43

@Romsy: Honnan veszed hogy nem úgy volt ahogy mondja? Miért kérdőjelezed meg azt amit mind Pável? Milyen bizonyítékod van arra hogy amit Ő mond az nem igaz? Várom válaszodat!!!!

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 19:39:34

@Romsy: Nem érted tobbra sem a lényeget! Ez az ember BETEG, amit mond azt ne vedd készpénznek. Ő egy álomvilágban él és el is hiszi hogy amit Ő átélt és álmodik az valóság és Ő azt úgy adja elő mintha megtörtént volna.

De neki mentségére legyen mondva, hogy BETEG, de ezek szerint nálad sincs minden rendben ha ezt nem veszed észre!

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 19:33:32

de gyógyszeres dobozok sem látszanak a felvételen, milyen alapon állítod hogy beteg ember? több tiszteletet az időseknek.

    2016-12-30 19:29:53

@senki-001: kézpénz :D na annak biztos nem veszem, ember. :) te veszed kp-nek (így írom a kedvedért.) hogy azért nem lett nagymenő világbajnok, mert elütötte egy autó. fickóóó

    2016-12-30 19:28:10

Par eve talalkoztam egy oreg fickoval a kelenfoldi pu-n a vonatra varva, kis segitseget kert. Azt mondta, o Gedo Gyuri. Az biztos, hogy tudta, milyen sulyban es melyik olimpian lett ermes Gedo, de persze nem hittem el, h o az (ettol meg siman segitettem neki termeszetesen). Utana egybol rakerestem es a ficko tenyleg ugy nezett ki, mint az olimpiai bajnok az idosebb kepein. Persze vszeg csak nagy hasonlosag lehetett, de maga az elmeny, h a ficko mennyire kepben volt a boksszal egeszen lenyugozo volt.
Sok elfeledett, nagy bunyos el kis hazankban. Szemelyesen is ismerek olyat, aki sokkal tobbre lett vplba hivatott de ellehetetlenitettek (ifi eb bajnok azert lett belole). Akkoriban meg nem kerult fel minden a netre, nehez visszakovetni a tenyeket. Pável Béláról sajnos Uhrin Benedek jut eszembe. Nem kizart, hogy par szenzaciohajhasz ujsagiro is ratett par lapattal a tortenetre - vagy a szajaba adtak dolgokat, amit o maga is elhitt a vegere.
Mindazonaltal szivesen olvasnek egy olyan konyvet, ami a 'legenda lehettem volna, ha' cimet viselne es sz egykori nwgy remenysegekkel foglalkozna.

» bandi78   válasz erre
    2016-12-30 19:20:16

@Romsy: EMBER!!! Na mégegyszer elmondem hátha akkor megérted (nem biztos): ez az ember beteg, így amit mond azt ne vedd kézpénznek! Érted? Vagy segítene vki hogy megértessem ezzel a fickóval a lényeget?

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 19:19:49

leibitől sem ártana megkérdezni, hogy ő hallott-e ilyenről, hogy tényleg elütötték valamikor. gondolom nem sokan követték akkoriban olyan szinten a dolgokat, mint ő. simán lehet az is annyira igaz, mint a többi.

    2016-12-30 18:53:41

@senki-001: ott van a másik cikkben (3. hsz) hogy nagy piás volt, amit pár éve "legyőzött". úgy látom azóta visszavágó is volt. :D

    2016-12-30 18:47:19

@Romsy: Magának köszönheti hogy egy teherautó elütötte? Hiszen azzal a balesettel ért véget a sportkarrierje, és ez tény. Ezt hiszed vagy sem de így van. Alkoholista? Erre mi a bizonyítékod? Mert piásüveget nem igazán láttam a lakásban.

És a hozzászólásod (és a stílusod) alapján Téged jobban sajnállak mint ezt a szerencsétlen embert.

Több tiszteletet az időseknek!!!

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 18:18:49

nem hiszem, hogy a sportra ment rá az egeszsége. :D

azt mondjuk nem tudom miért kéne sajnálni, valószínű magának köszönheti. inkább ezt a 24.hu-t sajnálom. ha tényleg csak olyannal tudnak nézettséget csinálni, hogy vén bolond alkoholistákat kérdezgetnek hazugságokról, meg bemutatják mekkora hülyék vannak. Polgár Jenő szint ez az egész.

    2016-12-30 17:51:47

@senki-001: Végignéztem a filmet és azt kell mondjam hogy sok ember magába szállhatna a látottak után,egy olyan világban ahol elmegyünk már egymás mellett.

» picker   válasz erre
    2016-12-30 17:46:20

@4man4ever: Így van erre a választ csak ő tudja és a Jóisten. De sztem nem is számít hogy igaz vagy sem, ez az ember láthatóan öreg és beteg. Hogy mi az igaz és mi a képzelet születte az lényegtelen. Látható hogy vmikor bunyózott és az is hogy ez az egészségére ment. Ezeket az élményeket hagyjuk meg neki, amik boldoggá teszik a hátralévő életét.
Van hasonló bnyós aki így éli most is az életét, nézzétek meg az egyiket aki úgy hívnak hogy Csukrán Mihály a rákok királya:
https://www.youtube. ...

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 16:32:58

Na, itt keveredik ket dolog. Nyilvanvaloan mindenki sajnalja, milyen allapotban van az emberke es milyen korulmenyek kozott el. Ez nem hiszem, hogy vita targya lehetne.
Ellenben ha egy ilyen komoly bokszportalon egy ilyen cimmel megjelenik egy ilyen cikk, nem kellene annyira "kiakadni" ha az igazsagtartalmat esetlegesen vitatjak vagy legalabb barmi olyat keresnenek, ami erdemben alatamasztja ezt a tortenetet.
Pavel Bela helyzeten es allapotan viccelodni undorito. Egy bokszportalon megjelent cikk allitasainak igazsagat vitatni meg egeszen mas tortenez. Szerintem.

» bandi78   válasz erre
    2016-12-30 16:00:46

@foreman99: Ezen sokkal hitelesebbnek tūnik a tōrténet, meg az emberūnk.

Megdōbbentõ ; amùgy, milyen kōrūlménye k kōzōtt élnek emberek itt, Magyarorszàgon.

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-12-30 15:07:10

@Subi: Nyilvàn nem a nyomora vicces, hanem a sztorijai.

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-12-30 14:59:34

@senki-001: Elmondasa szerint annak a Zbigniew Pietrzykowskinak az unokaoccse, aki Ali ellenfele volt az olimpiai donton. Persze ez is kinyomozhatatlan, de tudjatok mit? En hinni akarok neki!
A valosagban is talalkoztam nehany hasonlo karakterrel a multbol, hasonlo tortenetekkel (persze nem ekkora nagy nevekkel tarsitva, mint Ali). Sosem kezdtem oknyomozasba, es nem helyesbitettem a torteneteiket akkor sem, ha nyilvanvalo volt, hogy nem tortenhetett meg ugy az eset, ahogyan eloadtak. Ez volt az elteto elemuk, ha mar terhesse valt a mondokajuk, akkor inkabb egyszeruen tavoztam.
Most viszont tenyleg kivancsi lennek, hogy meddig is jutott Pavel Ur annak idejen! De ugy latom, ez mar kinyomozhatatlan marad...

» 4man4ever   válasz erre
    2016-12-30 14:56:47

@traveler: Meg szerintem érdekes figura. Elmenne egy Rejtő karakternek :D

» vizsahal   válasz erre
    2016-12-30 14:24:16

@traveler: Köszönöm!

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 13:40:49

Ha nem is igaz, hogy bokszolt a nagyokkal, szamomra tiszteletet ebreszt a tortenet, mert csak azok nyilatkoznak meg igy, akikben nagy az elhivatottsag. Teljesen megbocsathato az ha valaki tulszinezi a dolgokat, foleg akkor ha valami szerencsetlen balszerencse miatt nem sikerult beteljesitenie az almait. Aki egy ilyen emberen koszoruli az igazlatasat annak eleteben semmihez sem volt tehetsege es nem is lesz.

» traveler   válasz erre
    2016-12-30 10:49:01

Emberek! Több tiszteletet az időseknek, főleg az olyanoknak akik letettek vmit a box sport asztalára. Úgy látom ezen az emberen, hogy sajnos eléggé beteg. És Ti egy ilyen beteg emberen reszelitek a torkotokat, hát szégyeljétek magatokat! Kíváncsi lennék hogyha Ti is ilyen állapotban lennétek, vagy rokonotok lenne ilyen és így szórakozna vele bárki, akkor milyen reakciót váltana ki belőletek.

» senki-001   válasz erre
    2016-12-30 10:31:39

Szerintem szomorú. Nem hiszem hogy megverte volna Stevensont, még azt se hogy bokszoltak, mert szerintem is lenne valami feljegyzés róla. Aztán lehet tévedek és tényleg legyőzte, és még alival is kesztyüzött, de nemnagyon tudom elhinni, szerintem ez már az öregség, meg hogy egyedül van, és már elhiszi saját magának is a dolgokat.

    2016-12-30 10:31:15

@Anthony: Valószínűleg a régebbi riportban józanabb volt.

» Henry1987   válasz erre
    2016-12-30 10:17:06

Arra is kíváncsi lettem volna, hogy hogyan kommunikált ő Alival...

» Henry1987   válasz erre
    2016-12-30 10:16:35

Van róla egy egy évvel ezelötti videó is....
https://www.youtube. ...

» foreman99   válasz erre
    2016-12-30 02:26:45

Én amúgy már láttam róla (Pável) egy dokumentumfilmet még régebben, abban nem tűnt ilyen retardáltnak (már bocs, abban tök normális volt). Akkor is ugyan ezt a sztorit mondta.
Most akkor kiderítette már valaki hogy igaz vagy sem?

» Anthony   válasz erre
    2016-12-30 00:59:21

Amúgy Papp Laci kapcsán a másik két, 3 aranyat nyert bokszolót is oda-vissza kielemezték, magyar vonatkozásban is. Nem csak most, a korabeli sajtóban is. Savonról pl tudom, hogy Kiss Zoli barátomat leamortizálta még a budapesti vb-n, ha egy magyar elverte volna Savont vagy Stevensont, arról tuti tudnánk. Mint ahogy arról is, hogy amatőrben egy magyar volt a gáton, aki végig állta Lennox és Tyson ellen is...
Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy egy másik Stevenson is volt és őt elverte Pável Béla valahol, valamikor.

» bandi78   válasz erre
    2016-12-30 00:04:18

@leibigabi: Leibi, köszi a plusz infókat! Igazából rákerestem az emberkére, de bődületes dolgokat állítottak róla (Stevenson), aminek a riportokon kívül nyomát nem találtam. Komolyabb kutatómunkát nem öltem bele, azt eddig Bugner Józsi és Bunyós Pityu esetében tettem csak meg. A régi, amatőr eredményeket bazi nehéz megkeresni ha nem valami überalles emberkéről van szó. Olyan esetben is, mikor konkrétan személyesen ismerem az adott volt amatőr bunyóst és konkrét eseményre keresek rá... Nuku, nyista, semmi. Gyanít9m, hogy valamilyen digitalizáció volt mér itt is, csak nem tették kívülről elérhetővé.

» bandi78   válasz erre
    2016-12-29 23:52:00

@leibigabi: Nem tűnik igaznak,maradjunk ennyiben.

» picker   válasz erre
    2016-12-29 23:43:43

@picker: Bár én ezt a sztorit régebben is olvastam, úgyhogy több időm volt rá, hogy amennyire tőlem tellett, utána nézzek , és így összességében a véleményem az, hogy a történet fals.

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 23:37:34

@picker: Idővel biztos lehet róla ezt-azt találni :) De, ha tudjuk azt, hogy pl. Pável Béla felnőtt magyar bajnok sosem volt, (+elfogadjuk, hogy ő félnehézsúlyú volt) de tudjuk azt, hogy Stevenson 70-től pl. már mindig nehézben bokszolt, tudjuk azt, hogy 75-ben Miamiban É-Amerikai bajnokság volt Miamiban, ahol európai nem indulhat (golden gloves-on pedig sem magyar, sem kubai állampolgár)... akkor mindjárt kicsit falsnak tűnik ez a sztori. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kor legnagyobb amatőr nehézsúlyúja áll szembe egy ismeretlen, még csak nem is magyar bajnok magyarral (aki egy súllyal alatta van), akkor innentől már kb csak egy gyors önellenörzés azt keresni a neten, hogy hol írják azt hogy Pável Bála megverte Stevensont 75-ben és akkoriban Alival is együtt edzett. És ha sehol, sőt, sehol semmi, akkor már lehet gyanakodni :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 23:29:55

@leibigabi: Semmit nem találni róla a neten.

» picker   válasz erre
    2016-12-29 22:52:42

@Subi: Igazad van, biztos is vagyok benne, hogy Te egyértelműen el tudod dönteni. Mindössze arra céloztam, hogy más, más szemszögből talán másképp, nem úgy dönt/ítéli ahogy mondjuk Te vagy én.
(Olyan ez, mint hogy olvassuk ugyanazt a cikket, Te elszomorodsz, hogy valaki mennyire leamortizálódott (igazad is van), valaki meg mosolyog azon, hogy pl. "jéééé van ilyen "hülye", aki ezt a sztorit be akarja adni nekem frankón?)

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 22:27:12

@leibigabi: Azért, ha megnézed a végét (5:24-től), nem hiszem, hogy túl sok kérdőjelnek kellene maradnia, hogy ez inkább vicces vagy inkább szomorú. Legalábbis én elég egyértelműen el tudom dönteni, melyik kategóriába esik.

    2016-12-29 22:07:43

"Tehát sosem bokszolt Stevensonnal?"

Háááát, én a helyedben túl nagy összeggel nem fogadnék arra, hogy, igen :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 21:49:03

@Subi: "Ez minden, csak nem vicces."

Én erre mindig azt mondom, hogy minden nézőpont kérdése. Ez sztem pont kb az a határ, ahol az ember nem igen tudja eldönteni, hogy valaki azért beszél már ennyire "félre", mert nagyzolni akar (ez vicces) vagy azért, mert már ennyire le van amortizálódva. (ez utóbbi valóban már nem annyira vicces). (Viszont az számomra pl. vicces, hogy a témában úgymond kevésbé járatos riporterek (főleg bandi78 által linkelt írásban) hogyan próbálnak felépíteni egy "legendát "semmiből". Bár ha jobban belegondolok, ez is talán inkább szomorú, hogy vagy sima hiszékenységgel , vagy tudatlansággal, vagy szenzáció hajhászásból "behüjítik" az olvasóikat. Kinek ez, kinek az....

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 21:20:16

@Subi: Fizikálisan azért eléggé rendben van. Főleg, hogy gondolom sacc nulla pénzből gazdálkodik.

» vizsahal   válasz erre
    2016-12-29 21:10:05

Én sajnálom az öreget, apám lehetne. De némi szerepe neki is lehet abban, hogy ide jutott. Kár érte.

    2016-12-29 21:09:15

@Jersey Joe: Én egy megviselt, tönkrement embert láttam a felvételen, aki talán maga sem tudja, hol húzódik a határ a képzelet és a sokkal nyomorúságosabb valóság között.

Ez minden, csak nem vicces.

    2016-12-29 20:59:02

Tehát sosem bokszolt Stevensonnal?
Végül is mindegy,nekem elég szomorú sztorinak jött le,főleg a vége.

» picker   válasz erre
    2016-12-29 20:44:06

Még annyit, nehogy valaki morfondírozzon :) Bandinál szereplő link cikkjében a képen, (ami a felvételen is látható) Alinak a német Mildenberger elleni meccse.

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 18:54:11

Ami biztos

73-74-ben a Tari Gábor, 75-ben a Jakab Vilmos volt a magyar bajnok. (Jakab Vili egyébként a 70-es évek végén diszidált Németbe, majd onnan New Yorkba, ahol egy a 80-as években olyan híres clubban dolgozott igen eredményesen doorman (kidobóként) ahová olyan arcok jártak, mint Eddie Murphy, Stallone, Willis, Mike Tyson vagy Iran Barkley)... (de meccsen Stevensonhoz ő is kevés és kicsi is lett volna). 1975-ben Miamiban rendezték az É-Amerikai bajnokságot, amin az Európa bajnoksághoz hasonlóan, É Amerikai országok indulnak. (Stevenson 75-ben a PanAmerikai bajnokságon indult év végén Mexikóban, amit meg is nyert) A Golden gloves (az amerikai aranykesztyű bajnokság/ez a nemzeti bajnokság mellett a másik nagy amerikai nemzeti verseny, amin amerikai indulókkal)
Stevenson 17-18 éves korától mindig nehézsúlyban bokszolt (akkoriban az +81 kilós kategória)
Pável Béla sosem volt felnőtt magyar bajnok, de mint ha régebben találtam volna arra infót, hogy Meciárral bokszolt valamikor. De az biztos, hogy nem ott és nem akkor.
Ez a csá Ali...meg Stevenson száj kifordítása tényleg ez a kategória: "a magyar valóság és az amerikai álomvilág találkozása" :))

» leibigabi   válasz erre
    2016-12-29 18:43:37

@Henry1987: Ilyet azért csak nem talál már ki.
Az még rendben van, hogy nem Stevenson-nal bokszolt, de az meredek lenne, ha a többit is kitalálta volna

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-12-29 18:41:59

akkoriban félnehézsulyban tolta stevenson asszem.

» felix trinidad   válasz erre
    2016-12-29 18:13:11

Szerintem azért el kell osztani 2-vel azokat a sztorikat, amiket az öreg tolt...

» Henry1987   válasz erre
    2016-12-29 18:09:29

@bandi78: Nem tűnik nehézsúlyúnak.

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-12-29 18:07:07

"Csá Ali" :DDDD

» Henry1987   válasz erre
    2016-12-29 18:00:09

azt hittem, Bugner Józsival lesz riport.
Stevensont is elverte '75-ben??
http://mindennapi.hu ...

» bandi78   válasz erre
    2016-12-29 17:56:17

NA ez nem semmit figura!!

» vizsahal   válasz erre
    2016-12-29 17:50:05

Óriási, röhögni is lehet, a magyar valóság és az amerikai álomvilág találkozása.

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-12-29 17:44:24
fel