Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

A fiatal Mike Tyson útja a világbajnoki címig

2016-10-28 16:44:42 /

Mike Tyson úgy vonult be a történelemkönyvekbe, mint egy tinédzser, aki forgószélként söpört végig a nehézsúlyú kategórián, hogy végül nem egészen huszonegy hónappal profi debütálását követően elnyerje a WBC szervezet bajnoki címét. Csak még hátborzongatóbbá teszi ezt a teljesítményt az út, amelyet a veretlen nehézbombázó lekövetett, mielőtt becsapódott a divízió élbolyába.
 


 

Tegnap, miközben egy nagyobb lélegzetvételű anyaghoz végeztem kutatásokat, és a The Ring 1986 februári lapszámát forgattam, beleakadtam egy cikkbe, amely a fiatal Mike Tysont mutatta be a bokszszurkolók előtt. Az anyagot Nigel Collins írta, aki a lap akkori főszerkesztője volt. Tyson mérlege ekkor 13-0-án állt, 13 kiütéssel (ebből kilenc az első menetben).

Collins a következőképp festette le a "Tyson-élményt" saját nézőpontjából: "Van valami képregényszerű minősége Tyson mérkőzéseinek. Amikor megüti az ellenfeleit, ők nem összerogynak vagy a ringpadlóra vágódnak. Végigrepülnek a szorítón, és gyakran pattognak a földön vagy a köteleken, mielőtt a vászonra omlanak. Egy kicsit olyan, mintha azt látnánk, ahogy Popeye csépeli Brutust, vagy Batman náspángolja a Pingvint. Az erőszak intenzitása annyira eltúlzott, hogy már-már szürreálisnak tetszik."

A szakíró később kifejtette, hogy Cus D'Amato, a bunyós legendás edzője előre megjósolta, hogy védence a nehézsúly világbajnokává fog válni, ám a cikk befejezésekor óvatos marad az ökölvívó jövőjének megjósolásakor: "Tyson ringbe fog lépni egy olyan ökölvívóval szemben, aki valódi kihívást fog jelenteni neki, és csak ezután, csakis ezután fogjuk megtudni, hogy Cus D'Amatónak igaza volt-e."

Az anyag elolvasását követően visszalapoztam a lap havi ranglistájához, ahol egyenlőre nem volt rangsorolva a fiatal Tyson. Éreztem, ahogy szétspriccel a nosztalgikus hangulat a mellkasomban, így nem volt mit tenni, mint ideiglenesen parkolópályára helyezni az eredeti munkámat.

Ha már beszámolt a The Ring a fiatal bunyósról, akkor előbb utóbb jönnie kellett a rangsorolásnak is. A kérdés csak az volt, hogy mikor. Az általam megtekintett lista ugyanis december 10-én zárult le, Tyson pedig a következő év novemberében vált bajnokká, vagyis tizenegy hónappal a WBC szervezet övéért kiírt címmérkőzése előtt még semmi jel nem mutatott arra, hogy egyáltalán jegyzett bokszoló lesz a közeljövőben a fiatal versenyző.

Tyson első komolyabb ellenfele a súlycsoport huszadik helyén számon tartott Jesse Ferguson volt. Mike az ötödikben egy brutális jobbfelütéssel padlóztatta Fergusont, aki ezt követően passzívvá vált, majd folyamatos fogásaival kikövetelte, hogy a mérkőzés a hatodikban bírói leléptetéssel érjen véget.

A tizenkilenc éves brooklyni bunyós ezzel a sikerrel jelentkezett fel a nehézsúlyú mezőny top 20-as listájára (huszadik helyre). Ekkor azonban már március hónapjában voltunk...

A következő jegyzett ellenfél a tizenkilencedik pozícióban álló Mitch Green volt. Mike tíz menetben egyhangú pontozással hozta le a találkozót, amivel a június elejével lezáruló ranglistán fellépett a tizenhatodik helyre.

A divízió tizenharmadik legjobb versenyzőjének számító Marvis Frazier következett a sorban, aki édesapja, a legendás "Smoking" Joe Frazier irányítása alatt lépett szorítóba Mike-kal szemben. Tyson egy brutális jobbfelütéssel talált be Marvisnak, aki néhány bombával később ájultan zuhant a kötelekre. A mérkőzés harminc másodpercig tartott. Az elsöprő győzelem a világranglista hetedik helyére lőtte fel az ellenállhatatlan stílusú tinédzsert.

Ennyi volt. Három rangsorolt ellenfél. Ennyi lépésből még sakkban sem lehet mattot adni. Tysonnak azonban  ez a három lépcsőfok éppen elég volt ahhoz, hogy a bajnoki övekért örvénylő körfogásba kerüljön.

A szívós Jose Ribalta megállítását követően a cirkálósúlyban ötödik helyen számon tartott Alfonso Ratliff ellen mérkőzött Tyson, akit két menetben bombázott harcképtelenné. Az alsóbb kategóriából érkező ellenfél legyőzése nem emelte Mike ranglistán betöltött pozícióját, ám ez nem akadályozta a brooklyni bunyóst abban, hogy a következő összecsapásán célba vegye a kategória egyik címvédőjét.

Trevor Berbick, aki a WBC szervezet övét az előző mérkőzésén szerezte meg, az első helyen állt a kategória világranglistáján, míg a divízió bajnoka a veretlen, korábbi vitathatatlan félnehézsúlyú világelső Michael Spinks volt, aki Larry Holmes legyőzésével érdemelte ki a trónt.

 

A Trevor Berbick vs Mike Tyson mérkőzés felvétele


Amikor Tyson két felvonásban legyalulta Berbicket, ő lépett az első helyre. Onnan addig nem mozdult, amíg össze nem jött a Spinks elleni szupermérkőzése. Mike ekkorra már mindhárom övet magáénak tudta, ám szüksége volt Michael legyőzésére ahhoz, hogy a kategória valódi vitathatatlan bajnoka legyen. Spinkst végül kilencvenegy szekundum lefogása alatt állította meg Tyson 1988 nyarán.

Nigel Collins szűk egy évvel a feltörekvő Tysonról írt cikke után ismét tollat ragadott, hogy beszámoljon a brooklyni ökölvívó Berbick felett aratott győzelméről. A szakíró nem leplezte elragadtatottságát, amikor a következőképp indította cikkét a The Ring hasábjain: "Kevesen mentek el Mike Tyson Tervor Berbick-kel szembeni második menetes megsemmisítő győzelme mellett anélkül, hogy azt éreznék, hogy egy meghatározó epizódot láttak a boksztörténelemből. Az összecsapás mellett, amelyre mindenki emlékezni fog, ha nem is a küzdelemre magára, mert az nem is létezett, hanem a pillanat történelmi jelentőségére. Mint ahogy Dempsey könyörtelen pusztítása Willard ellen, Louis győzelme Braddockkal szemben és Marciano hátrányból történő visszakapaszkodása Walcott ellen, úgy Tyson kiütéses győzelme is új érát indított el - a Tyson-érát."

"Kevesen mentek el a Las Vegas Hilton Centerből is anélkül, hogy azt éreznék, hogy egy kivégzésnek voltak a szemtanúi. Tyson egy mészáros sebészi pontosságával rendezte el Berbicket. Olyan hevességgel pusztított a kihívó, hogy az egyetlen kérdés, amely kiült az ajkakra, ez volt: 'Le tudja valaki győzni ezt az embert?'"

A kérdés jogosságát maga Tyson igyekezett megalapozni, aki mérkőzésről mérkőzésre építette legyőzhetetlenségi mítoszát, hogy végül már mindenki hitt benne, kivéve azt az embert, aki végül mégis csak legyőzte őt egy hűvös, február eleji tokyói vasárnap reggelen.

James Buster Douglas zárta le a mítoszt. A mítoszt, amely akkor született meg, amikor egy tinédzser nyolc hónap leforgása alatt megjelent a semmiből, és nehézsúlyú bajnokságot nyert...

Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

mire menne a mai nehézsúlyban Mike ? nem sok ellenfele lenne mi?! Wilder vajon mit kezdene Vas Miskával? ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-11-19 11:49:59

a kis Mikei nagyon látványosan bunyózott, az embereknek leesett az álla, tátva maradt a szájuk, mikor Tyson bement a ringbe, és elsöpörte az ellenfeleit!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-11-12 12:42:50

https://www.youtube. ...
itt is beszél róla

» tripleG   válasz erre
    2016-11-03 14:11:00

@leibigabi: hát nem tudom hogy érti hogy előrébb tartott szerinttem csak a magassága miatt gondolja ezt azt jól használta ki. nem tudom mikor bunyózott ellenük de tyson hamarabb ért be.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-03 14:06:05

@tripleG: De azért ha már bunyós pityu, akkor érdemes őt is meghallgatni kettőjükről:

http://www.monokli.c ...

Ha nem akarod a nem témához kapcsolodó részeket elolvasni:

"Szikora István portréja persze nem lenne teljes, ha elfeledkeznénk a két ökölvívóikon, Tyson és Lewis ellen megvívott amatőr ütközeteiről. A vén Európában ő az egyetlen bunyós, aki végig állta a csatákat a két harcos ellen. „Ez a két mérkőzés olyan élmény volt számomra, mintha olimpiát nyertem volna. Tysonnal jó volt bokszolni, feküdt a stílusa, szoros meccset csináltunk, ám Lewis, közel kétméteres magasságával már nem ízlett annyira. Ő sokkal előrébb tartott abban az időben Tysonnál” – nosztalgiázik a 43 éves szakember"

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-03 13:44:43

@tripleG: "Hello az a sparring Lewis szerint 1983-ban volt"

Igaz, Lewis 1983 novemberében lett junior világbajnok, nekem az rémlik, hogy már utána, 1984-ben volt a sparring. Sok helyen inkább 84-et említettek, de persze lehet 83 is.

"amúgy szerintem lewis lenne az utolsó aki bevallaná hogy mi történt igazából a sparringon"

Na de ott volt még Tyson, Kevin rooney, lewis edzője ők rögtön megcáfolhatnák, hogy márpedig Lennox, Te ki lettél ütve a ringből :)

"de mégis mindig tysont akarta megverni mint aki vissza akar vágni valamiért"

Most hogy így mondod, igen, gyanús :)

"találtam róluk képet hát lewis olyan vékonynak és törékenynek néz ki Tyson mellett el nem tudom képzelni hogy belement volna egy adok kapokba vagy ha belement akkor nem lett kicsapva. valamint nézz meg egy korai profi meccset lewistól mikor még nem volt olyan képzett csapkod luftokat üt és a mozgása sem olyan ha akkor eresztik össze tysonnal csúfos vége lett volna."

Most ugrunk egyet az időben 1989-be, hogy mi lett volna a 89-es kezdő profi Lennox és az undesputid nehézsúlyú világbajnok Tyson meccse? Szerintem is inkább Tyson nyert volna.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-03 13:27:27

@leibigabi: Hello az a sparring Lewis szerint 1983-ban volt amikor megnyerte a junior világbajnokságot és találtam róluk képet hát lewis olyan vékonynak és törékenynek néz ki Tyson mellett el nem tudom képzelni hogy belement volna egy adok kapokba vagy ha belement akkor nem lett kicsapva. valamint nézz meg egy korai profi meccset lewistól mikor még nem volt olyan képzett csapkod luftokat üt és a mozgása sem olyan ha akkor eresztik össze tysonnal csúfos vége lett volna. bunyós pityut nem ütötte ki mert fejvédőben voltak és pityunak jó az ütésállósága lewis sem tudta kiütni. amúgy szerintem lewis lenne az utolsó aki bevallaná hogy mi történt igazából a sparringon de mégis mindig tysont akarta megverni mint aki vissza akar vágni valamiért.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-03 12:34:21

http://www.thefightc ...

    2016-11-03 11:01:17

@leibigabi: az efféle válaszok miatt (is) szerettem veled vitatkozni régebben :)

» superman   válasz erre
    2016-11-03 10:00:51

@tripleG: "de te elhiszed, hogy adok kapok volt? Lewis akkor még jóval el volt maradva tysontól később jutott el a profik közé is."

Miért ne lehetett volna adok kapok? Ha felvétel híján szeretnénk megítélni, hogy Tyson annyival jobb volt-e akkor Lewisnál, akkor azokra a visszaemlékezésekre támaszkodhatunk, akik ott voltak és elmondják 1-1 interjúban. De ne higgyünk nekik, nézzük meg az akkori eredményességüket. Lewis bár valóban később lett profi, de az nem érv, hogy ebből következik, hogy Tyson már akkor annyival jobb volt, vagy kellett legyen. Ez a sparring emlékeim szerint 1984-ben volt. (ha lesz időm pontosan utánanézek mikor) Csak hogy éreztessük az akkori erőviszonyokat: Lewis ekkor kb. 19, Tyson 18 éves volt, Lewis 1980, Tyson 1981-től kezdett versenyezni. Tyson 1984-ben bár jó nevű nehézsúlyú amatőrnek számított, de mégsem, ő volt az első számú amerikai. 1983-ban a nemzeti bajnokságban kikapott pontozással a nálánál rutinosabb Craig Paynetől +91kg-ban. Ez a Payne 1983 év végén indult a 2 évenként rendezett világ kupán, ahol ezüstérmes lett. 4 hónappal később (vagyis néhány hónappal a kérdéses sparring előtt) Lewis ezt a Paynet pontozással megverte egy Kanada-Usa válogatott meccsen (tehát egy világkupa ezüstérmest), a rá következő hónapban pedig megnyerte a felnőtt kanadai bajnokságot is. Tyson ebben az évben lement 91 kilóba, ahol kétszer is kikapott Henry Tillmantől, akit végül is indítottak az az évi olimpián. (Meg is nyerte) Kanada színeiben pedig Lennox Lewis volt az olimpiai induló. (Ekkoriban lehetett az a sparring, talán éppen Lewis felkészüléseként IS) Viszont ne feledjük Tyson ekkor 91-kg, Lewis 91+-ban versenyzett. Az év hátralévő részében pedig pl: Tysonnak 91kg-ban volt egy nemzetkezi meccse Szikora ellen, (akit mint tudjuk, szintén nem csapott ki a ringből) Lewis az olimpián pontozással kikapott a 2. körben a későbbi nyertes Biggstől, év végén pedig egy USA-Canada válogatott találkozón megverte az amerikai Fitch-et. Tyson a következő évben ment profinak, Lewis pedig maradt az amatőrök között, de nem feltétlen azért, mert nem mehetett volna el profinak, hanem azért, hogy 1988-ban olimpiai aranyéremmel a tarsolyában menjen el profinak. (Még egy érdekesség: Tyson abban az időben még Holyfielddel is sparringolt . Ő pedig félnehézsúlyú indulóként készült a 84-es olimpiára, ahol egy bronzérmet szedett össze, de mondhatjuk ő volt az olimpiai félnehézsúlyú mezőny legjobbja)

(Persze ettől még kiüthette Tyson a ringből Lewist)

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-03 09:09:04

@leibigabi: de te elhiszed, hogy adok kapok volt? Lewis akkor még jóval el volt maradva tysontól később jutott el a profik közé is.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-02 22:48:20

@leibigabi: Lehet ragozni,persze.
Választ adni nem nagyon.

» picker   válasz erre
    2016-11-02 21:55:11

@picker: " eme szórakoztató(!) iparágban ki számít jelentősebb figurának,aki eredményesebb vagy aki népszerűbb."

Pedig egyszerű a válasz. Mivel az egyik nem feltétlen következménye a másiknak, így attól függ melyik szempontot részesítjük előnyben. Mint ha azt kérdeznénk, ki a jobb színész, aki több oscar díjat kapott, vagy akinek többen nézték meg a filmjeit? :) Ebben a kérdésben gyakorlatilag Te magad döntöd el, hogy melyik az, amit többre értékelsz, más pedig, lehet hogy éppen a másik szempontot tartja értékesebbnek és döntőnek.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 21:44:47

@deontay: Nem sok köze van egymáshoz a két dolognak de azért összekapcsolódik nyilván.
Múltkor beszélgettem itt valakivel,de nem jutottunk dűlőre abban hogy eme szórakoztató(!) iparágban ki számít jelentősebb figurának,aki eredményesebb vagy aki népszerűbb.

» picker   válasz erre
    2016-11-02 21:20:16

@tripleG: " ara van bizonyíték amit látunk állítólag lewist is kiütötte a ringből arra sincs semmi bizonyíték."

Hát arra tényleg nincs, és nem is lesz semmi bizonyíték, mert az a néhány ember, aki arról a sparringról elmondta a véleményét, (hitelesnek tekinthetően) mivel ott volt és látta, azt mondják, hogy adtak kaptak, az egyiknek a szája a másiknak talán az orra vérzett, de senki nem lett kiütve a ringből :) Bár én is olvastam olyat, hogy még fénykép is van a ringből kiütésről ... kb. azóta is azt keresik :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 20:30:47

Tyson a népszerűsége köszönő viszonyban sincs az elért eredményeivel. Holy, Lewis, Foreman vitán felül jobbak voltak elért eredményekben, Bowe pedig sajnos nem futott be olyan karriert, mint amilyet befuthatott volna...

» deontay   válasz erre
    2016-11-02 20:15:42

@leibigabi: ara van bizonyíték amit látunk állítólag lewist is kiütötte a ringből arra sincs semmi bizonyíték.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-02 19:17:59

Tyson pályafutásban a rekordgyorsaságú kiégés miatt rengeteg idő öt év,valószínűleg 91-ben senki nem állt volna meg a lábán ellene.
Holy apó sem.
Buster Douglas pedig rengetegszer lenyilatkozta amikor vb lett hogy neki ez elég,mind a cím mind a málna,még első címvédésen leakasztott egy tekintélyes summát,de azt a meccset már nem vette komolyan ez látszott is egyértelműen,nem volt nehéz dolga Holynak.
Mindezek ellenére Tyson marad Ali után a valaha volt talán legnépszerűbb nehézsúlyú bunyósa és a mi életünkben szinte borítékolható hogy az is marad.

» picker   válasz erre
    2016-11-02 19:08:04

@tripleG: Ja, alig legyintette meg Holy, meg en is rohogve kihordtam volna labon egy ilyen macskapacsit...

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-02 19:01:31

@tripleG: Igen Page leütötte sparringon, de ha jól rémlik a Mike Williams meg talán pont a Spinks elleni felkészülés alatt küldte le, csak arról éppen sem felvétel nem készült és Tyson aztán KO-val nyert másfél perc alatt Spinks ellen, így annak a leütésnek utólag már senki nem is tulajdonított jelentőséget. Ha Douglast 1-2 menetben kiüti, akkor a Page leütés is ma már nem több egy olyan érdekességnél, hogy "az egyetlen felvétel ahol Tysont edzésen leütötték". Így viszont utólag, úgy maradt az emberek fejébe, hogy "ááá, Douglas meccs előtt már edzésen is leütötték" :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 18:00:48

@leibigabi: tyson tényleg nem volt elég felkészlt douglas ellen greg page leütötte sparringon de buster talán amúgy is megverte volna akkor. én megnéztem volna ezta douglast holy ellen nagy meccs lett volna

» tripleG   válasz erre
    2016-11-02 17:26:18

@bpjotruska: te elhiszed hogy douglas nem tudott volna felállni a leütésből holy ellení? kisebb leütés volt mint amit tysontól kapott. nem akart felállni látszott rajta hogy kutya baja.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-02 17:23:22

@leibigabi: az jó kiinduló pont hogy holy 96-ban közelebb volt a top formájához mint tyson.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-02 17:18:10

@Hari: "Tutti azt gondolta Tyson, hogy ha sz.r is a felkészülésem, sz.r is a formás, akkor is csak elcsípem egyszer egy ütéssel és ko. a lesz a vége!"

Igen, valószínűsítem, hogy nem túlságosan aggódtak Douglas miatt. (Meg Busternél várható is volt éppen akkoriban egy lejtő, csak egy meccsel elcsúsztatták :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 16:29:51

@leibigabi: Tutti azt gondolta Tyson, hogy ha sz.r is a felkészülésem, sz.r is a formás, akkor is csak elcsípem egyszer egy ütéssel és ko. a lesz a vége!

    2016-11-02 15:56:56

@superman: Szerintem ugyan az a történet itt, mint ami McClellan esetében volt miután otthagyta Stewartot. Akkor is, mivel senki nem tudott hatni rajta kívül Geraldra, totál elhanyagolta a felkészülést, fegyelmezetlen volt, így totál felkészületlen Benn ellen, arra alapozva ő is, hogy hát úgyis mindenkit kiütök, elhanyagolva egy rakás más elemét a bunyónak. Tysonra is csak Damato tudott emberileg hatni, kordában tartani, fegyelmezni, senki más.

    2016-11-02 15:46:17

@bpjotruska: Szerintem Tyson erősebb volt mint Bowe és nagyobbakat is ütött. Holy 96-ban sem tudta egy ütésekkel leütni Tysont, ott is jópár bombának kellett tisztán találnia Mike fején, aki akkor már fogyóban volt kondi terén is ahhoz hogy beadja a kulcsot. Holy iszonyat milyen ütéseket kibírt pl Bowe ellen, viszont ott is párszor meg volt fogva, az utolsó meccsen meg ugye kiütéssel kapott ki. Holyfield iszonyatos taktikai rémálom volt Tysonnak, de szerintem a "kisebb" verziójával szemben jóval nagyobb arányban érvényesült volna Tyson ereje.

    2016-11-02 15:43:48

Egyetértek azzal a véleménnyel, hogy Tyson pályafutásából nem sikerült kihozni a maximumot, a részben itt is említett okokból, pedig szerintem is kivételes képességű bunyós volt. Emiatt joggal képezhetik vita tárgyát a "mi lett volna ha" típusú fejtegetések vele kapcsolatban. Tyson D'Amato és Rooney mellett végzett teljes értékű edzésmunkát és D'Amato volt az, aki lelkileg is jelentős mértékben támogatni tudta, ami egy ilyen fiatal, labilis, nehéz hátterű bunyósnál kulcsfontosságú. Amit tudhatunk, hogy Rooney-val még nagyon jól teljesített és fejlődött, utána viszont már nem volt stabil edzői háttere és a magánélete is egy komoly sportpályafutással összeegyeztethetetle n irányba haladt. Szerintem ezután már inkább csak annak a maradékából élt, amit az addigi kemény munkával felépítettek és nem fejlődött tovább. A képességei és a kiváló alapjai tehát megvoltak Tyson-nak, de a pályafutása nagy részében a megfelelő magánéleti és szakmai háttere nem és ebből származtak aztán a gyenge pontjai is, amit ki tudtak használni egyes ellenfelei.

» superman   válasz erre
    2016-11-02 14:53:42

@Kane: Fene tudja, Holy 93-94 kilo korul abszolute nem tunt gyengenek a nehezsulyhoz, olyan bivalyeros ES nagyon jo bunyosok ellen, mint Bowe es Ray Mercer. Ugy gondolom, hogy ha valaki nem eleg eros, azt mind Bowe, mind Mercer izekre szedte volna, de nem igy tortent. Sot, Mercert le is kuldte Holy, igaz 95-ben es 95 kilosan, de 2-3 kilo itt annyit nem szamit szerintem. Douglas meg lehetett kover es felkeszuletlen, de azert az az egyuteses KO, ill Mercer leutese szamomra azt jelzi, hogy Holy barkit le tudott kuldeni egy tiszta utessel, a szivossaga es utesallosaga meg sosem volt kerdeses.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-02 14:49:11

Amúgy. Szerintem a 91-es Holy nem evett volna sok sót a csúcs Tyson ellen, nem volt meg a fizikai ereje még ahhoz hogy végrehajtsa azt a taktikát amivel legyőzte később Tysont, aki sokkal mozgékonyabb és gyorsabb volt mint az öreg Foreman, hogy azzal a tervel Holyfield megoldja őt amivel Georgeot is. Szerintem hamar lezárult volna az egész, 6 menetben Tyson átgázolt volna rajta.

Abban a formában ahogy Tyson ment Douglas ellen, a 91-es Holyfield átgázolt volna rajta.

    2016-11-02 14:34:05

hát szerintem Tyson a Dougles meccsen, nem hinném, hogy komolyan edzett, akkor nem hinném, hogy kikapott volna. Holyfieldet lenyomta volna 91-ben a legjobb formájában, és Holy lehetett volna akármilyen bomba formában szerintem!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-11-02 13:48:14

@leibigabi: erről a hamburger dologról én is hallottam már, hogy bevágott jó sokat Dougles. Viszont látszott is, mert Holyfield elég simán lecsapta. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-11-02 13:46:09

@leibigabi: "Onnan kezdődött, ami aztán néhány év múlva egy diabétesz kómában csúcsosodott ki nála, amikor már elérte a 200 kilót is."

Persze hozzá kell tenni annak a kiváltója, rövid időn belüli családi tragédiák sora volt (apja halála, testvére halála), amik aztán végül hozták a súlyos depressziót. Szerencsére úgy néz ki, hogy napjainkra sikerült rendbe rázódnia.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 12:29:11

@Jersey Joe: Komoly. Tudvalevő, hogy Douglas a Tyson meccs után tulajdonképpen szó szerint megette a karrierjét. Onnan kezdődött, ami aztán néhány év múlva egy diabétesz kómában csúcsosodott ki nála, amikor már elérte a 200 kilót is.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 11:33:43

@leibigabi: Ez most teljesen komoly??

» Jersey Joe   válasz erre
    2016-11-02 10:56:43

@Kane: Nem voltam ott, de állítólag igaz és lehet, hogy csak 35 darab volt nagyságrendileg egész pontosan.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 10:37:19

@leibigabi: Ez a szaunás sztori a végén igaz?:D

    2016-11-02 10:34:59

@Hari: Hát igen. Douglast egyértelműen alábecsülték, mivel bár nagydarab, elég jó mozgású, gyor és fürga, de profi pályafutása során 5-6 meccsenként összeszedett középszerű emberektől vereségeket, tehát nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott. Aztán 87-ben vb címért mehetett Tyucker ellen, akivel csinált egy jó ki-ki meccset, ahol a 10. menetben (talán egy kicsit korán) leléptették. Azután a következő 3 meccsét már magabiztosan megnyerte Mike Williams, Trevor Berbick és Oliver McCall ellen. Mike Williams és Oliver McCall is azokban az időkben Tyson edzőpartnerei voltak, és mindketten egyszer - egyszer le is küldték Tysont sparringon. McCall pedig több száz sparring menet alatt számos alkalommal elég kemény ellenfélnek bizonyult. Szóval Buster kibokszolta ezt a McCallt, úgyhogy ennek azért minimum egy intő jelnek kellett volna lenni a számukra, hogy ne nézzenek át rajta, mert ha azt a formát hozza a következő meccsén Tyson ellen, akkor az nem biztos hogy 2 menetes pikk-pakk ko lesz. De Tyson nimbusza akkoriban olyan nagy volt, hogy elhomályosított mindent. De aztán Douglás nem azt a formáját vitte be a ringbe Tyson ellen, hanem annál egy még jobbat, és a verhetetlenségi mítosz véget ért. (ehez az is hozzájárulhatott, hogy az anyja azokban a napokban halt meg, akinek megígérte, hogy megveri Tysont, és ez nem bénítólag hanem éppen extra motívációt adott neki) Douglas további pályafutása pedig ismert. A következő meccsén, Holyfield ellen hozta a pályafutására jellemző már "várt" hullámvölgy szakaszt, amikor felkészülés közben egyszer csak a szaunában elment a kedve az önsanyargatástól és rendelt magának vagy 40 darab sajtburgert :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 10:04:10

@tripleG: Parttalan vitába kezdhetnénk azzal, hogy Holyfield 91 végén elég erős volt-e a nehézsúlyú mezőnyhöz, akár Tysonhoz is vagy sem, megverte volna vagy sem. Az azonban tény, hogy mind a szurkolók, mind a szakértők 91-ben sokkal jobb esélyeket adtak neki Tyson legyőzésére, mint 96-ban. Tény, hogy 96-ban Holyfield kiütötte. Vannak akik ezek ellenére biztosak benne, hogy 91-ben Tyson megverte volna, én viszont ebben nem vagyok annyira biztos.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-02 09:14:35

@leibigabi: tökéletesen egyetértek ebben! Sok kis apróság adódott össze azon a meccsen, ami aztán a vereséghez vezetett! persze ez előre borítékolható volt (akár milyen jó boxoló is valaki) ha az illető nem edz rendesen, lebecsüli az ellenfelet, szar a ringsarok, nincs elég alázat a sport iránt, nincs motiváció! Na meg sztem ekkorra már kiismerték a szakemberek-edzők, mi lehet a megfelelő stratégia Tyson ellen! Nem tudom a fénykorában lévő Tyson hogyan viselte volna ha meneteken keresztül kiboxolják és nem talál egyet sem(bár ez szinte elképzelhetetlen számomra), de az akkori és főleg a későbbi hamar szétesett! Világbajnokként volt egy-két 12 menetes meccse, ahol nem tudta kiütni az ellenfelet, de azokon nem tört meg úgy ahogy ezen-igaz azokon azért főleg az ő akarata érvénysült. Száz szónak is egy a vége-itt kicsapták és ledőlt egy bálvány :(

    2016-11-02 09:13:15

@tripleG: Holy 91-ben tenyleg sokkal kemenyebb volt mint 96-ben. 92-ben ki-ki meccset nyomtak Bowe-al de a Tyson meccs elotte 1 evvel meg elhizva is elintezte Bowe.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-11-02 01:26:11

@leibigabi: akkor 91-ben amikor sokkal jobbak voltak esélyei, azt gondoljam, hogy nem tudta volna megverni?

Nem tudta volna mert kihagyod a képletből hogy tyson közel csúcsformában volt akkoriban míg holy még nem volt olyan erős nehézsúlyban. hát a 96-os győzelme is szoros volt milyen lett volna a tophoz közeli tyson ellen?

» tripleG   válasz erre
    2016-11-01 23:45:25

@Hari: Én azt gondolom arról a meccsről, hogy valóban Tyson nem volt a legjobb formában, de "hogy Tyson formája kiderüljön", kellett egy Douglas is. Ha csak Douglast figyeled, ő viszont rettentő motivált, nem tartott tőle, gyors, lábon fürge és simán megmozgatta Tysont mindenfelé, közben ütötte, időnként meg lefogta. Tehát azt bokszolta, amit Tyson ellen kell bokszolni. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy Tyson egyre kedvetlenebbé váljon, az önbizalma és a támadásainak az ereje szépen elfogyjon. Az egyik szeme az ötödiktől kezdett becsukódni (ehhez sem igen volt hozzászokva), amit ráadásul az edzői az enswell vas hiányában nem tudtak megfelelően lekezelni.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-01 22:53:32

@bpjotruska: Szegény Michael már nem élne, ha Holy üti ki.. :D

» HunFighter   válasz erre
    2016-11-01 22:41:25

@bpjotruska: Őt hidegen hagyja a valóság.

    2016-11-01 22:36:42

@tripleG: Miert, Holy talan Michael Douglas-t utotte ki, nem James "Buster" Douglas-t? Nem irta sehol, hogy az ugyanolyan jo formaban levo Duoglas-t...

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 22:33:09

@tripleG: Nem tudom hogy hol állítottam azt, hogy Douglas Holyfield ellen ugyanolyan jó volt, mint a Tyson elleni Douglas. De hogy pontosabb legyek. Douglas sem azelőtt, sem azután nem volt olyan éles és motivált, mint a Tyson elleni meccsen, tehát az volt szerintem a legjobb formája.
A Tyson vs Holyfield meccsről pedig azt mondtam. Eredetileg 1991 novemberében találkoztak volna. Holfield akkor a Tysont legyőző Douglast (aki igaz, Holyfield ellen gyengébb formát mutatott) és azt a Foremant (akivel Tyson nem is akart bokszolni) is biztosan megverte, veretlen volt. Míg Tyson a veretlensége elvesztése után két 1 menetes KO és 2 Ruddock elleni győzelmen volt túl. A meccs Tyson sérülése miatt akkor elmaradt, de ha megnézzük az akkori esélyeket, akkor Holyfieldnek sokkal jobb esélyei voltak, mint mikor 1996 novemberében végül találkoztak. 96 novemberében Tyson miután kijött a börtönből, pikk pakk szétkapott két felhozót és 2 uralkodó világbajnokot. 2 szervezet bajnokaként várt arra a Holyfieldre, aki a Moorer, Mercer, Bowe, Czyz sorral (94-ben még egy szívproblémával is) egyértelműen úgy tűnt, hogy már leszállóágban van. 25-1 arányban adták Tyson győzelmét. És ennek ellenére Holyfield megverte. Ebből kiindulva mondtam azt, hogy ha 96-ban gyakorlatilag esélytelenként megverte, akkor 91-ben amikor sokkal jobbak voltak esélyei, azt gondoljam, hogy nem tudta volna megverni?

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-01 22:32:03

@picker: Igaz!!! A mai bunyósok csak a lóvét nézik és rettenetesen vigyáznak magukra, mind az ellenfél választásban, mind a ringben-és pontosan ugyan ezt csinálják a promótereik is!

    2016-11-01 22:18:26

@leibigabi: Hogy "Tysonnak nem sok momentuma volt a meccsen" az szent igaz, de ez csak kis százalékban (mondjuk 30%) Douglas érdeme! Tyson kb. a pályafutása végén boxolt olyan sz.rul, mint akkor-lassú, dekoncentrált, de leginkább látványosan pontatlan volt, főleg magához képest! Ma megnéztem újra a meccset (Tyson szarabb volt, mint emlékeztem) de így sem láttam az általad írt "szarrá verte"-t. Végig Douglas volt jobb (max a leütéskor nem) a 9. végén megcsípte a 10.-ben meg egy sokütéses jó kis kombóval lezárta! kb. ennyi sztem. Bár lehet, hogy a Tyson rajongásom miatt sem vagyok teljesen objektív (rám ez nem nagyon jellemző am)!!!

    2016-11-01 22:09:21

Ennyi sav után ide sem merem írni hogy milyen jó lenne a mai mezőnybe is pár Tyson szerű figura.
Elnézést hogy szembehugyozok a széllel.

» picker   válasz erre
    2016-11-01 22:07:57

@bpjotruska: Mármint: 90-ben azt a Douglast, aki leiskolázta és aztán kiütötte Tysont .. ezt írta leibi

kikerestem neked akkor kérhetsz bocsájnatot.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-01 21:53:36

@Kane: Valoszinuleg azert lett a kedvencem all-time :-)

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 19:12:56

@bpjotruska: Ebben én is jobbnak tartom Holyfieldet, de ő ebben kb mindenkinél jobb volt, az egyik legnagyobb szívű bunyós volt alltime.

    2016-11-01 19:10:13

@Kane: Nyilvan megviselte a per is, a cirkusz is, a borton is Tyson-t, ezt nem tagadom. Csak azt allitom, hogy annak ellenere, hogy altalaban az van kihangsulyozva, hogy amikor osszecsaptak Holyfield-el, akkor Tyson "mar nem a regi" volt, nos szerintem nem csak o, hanem Holy sem volt az abszolut csucson. Azt meg a javara kell irni Holyfield-nek, hogy elegge mely hullamvolgybol maszott vissza es verte meg Tyson-t, a mentalis kemenyseg, a kuzdeni tudas, a kepesseg a megujulasra meg szerves resze egy bunyos lenyenek - ebben egyertelmuen jobbnak tartom Holy-t.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 19:01:08

@Kane: Szerintem Bowe egy verbeli link volt :-) Tyson azert a fiatalabb eveiben igenis nagy alazatot mutatott a sport irant, tudtommal nem csak nagyon szorgalmas tanitvanya volt D'Amatonak, hanem sok idot toltott el regi nagy bunyosok meccseit nezve, vagyis - ellentetben sok nagykepu marhaval, akik nem nezik masok meccseit - lelkiismeretesen tanulmanyozta a sportot.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 18:56:42

@bpjotruska: Szerintem nem a börtön viselte meg Tysont, hanem az egész cirkusz körülötte, egy nyilvánvalóan hamis vád, Damato halála, stb. Tyson magáról is elmondta hogy egy elég érzékeny ember volt egész életében, hiába a vérfagyasztó kiállás meg minden. Amikor kikerült a sittről heti 5ször edzett a meccseire, ami kb elfogadhatatlan kategória, hobbisták szoktak ennyit edzeni, ezért simán megkoptak olyan dolgok amiket ő nem szeretett gyakorolni, pl a védekezése, a fejmozgása főleg, a lábmunkája szinte teljesen, meg hát az erőnléte sem volt top, már kevesebb kombinációt ütött, inkább egy ütésekre alapozta a bunyóját.

    2016-11-01 18:38:45

@Sarkozi Robert: Bowe baromi jó bunyós volt, Tysonhoz hasonlóan zéró alázattal a sport iránt, szerintem ha Tyson őt nem tudta volna az első hat menetben kiütni, akkor Bowe kései TKO-val megállította volna, de baromi nagy meccs lehetett volna.

    2016-11-01 18:33:26

@bpjotruska: Olyan emberrel vitatkozol, aki azt állítja, hogy Tyson nem mert volna kiállni Golovkin ellen, Wardnak 0 százalék esélye van Kovalev ellen, Kovalevnek pedig 0 esélye van Golovkin ellen.

    2016-11-01 18:29:59

@Sarkozi Robert: Fene tudja. Hopkins is ult bortonben, megis minden idok legidosebb vulagbajnoka lett kozel 50 evesen. Vagy ott van Amir Mansour, aki vagy 10 evet toltott sitten, oszt nezd meg, hogy nez ki boven 40 felett, milyen dinamika van meg benne... joforman egy nehezsulyut sem ismerek, aki az o koraban jobban nez ki es gyorsabb nala. Azert az amerikai bortonokben valoszinuleg nem fott krumplin meg savanyu kaposztan tartjak a rabokat, es ha jol tudom az edzeshez is megvan a lehetoseg, hacsak nem valami kulonlegesen szigoru korulmenyek kozott tartjak az embert.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 18:20:50

@tripleG: Sehol nem latom, hogy akar en, akar mas, hol allitottuk, hogy a dagadt Douglas Holy ellen ugyanolyan jo volt, mint a Tyson elleni. Csat te jelentetted ki, hogy mas allitja, oszt megcafoltad azt, amit sajat magad talaltal ki, Ez az ostobasag, ami amugy meglehetosen gyakori technika sajnos az ilyen vitakban. Par sorral lejebb magad adod a kovetkezo peldat:
"jujj 7 meccséből 3-at elveszített ebből kttőt bowe ellen aki nemezise volt és egyet betegen moorer ellen. te erre alapozod hogy holy rossz volt? omfg " - ismet nem allitotta senki, hogy Holy rossz volt, megitn a sajat magad altal kitalalt butasagot cafolod. Holy nyilvan kurva jo volt, ha le tudta gyozni a meg mindig rendkivul veszelyes Tyson-t. Nem azt modntam, hogy jo rossz volt, csak azt, hogy 3 iszonyatos kemeny Bowe elleni csata, egy Moorer elleni vereseg, betegseg majd rovid visszavonulas utan talan mar o sem a legeslegjobb formajaban volt. es ezt meg lehet emliteni, ha mar azt is mindig szova teszik, hogy Tyson mennyit romlott a bortonevek miatt.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 18:16:30

@Sarkozi Robert: na jólvan most már bowet holy leütötte és a lengyel favágó is akkor tyson a ringből ütötte volna ki.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-01 17:37:08

@bpjotruska: mi ostobaságot írtam avval hogy douglas nem volt ugyanolyan jó holy ellen? ő ezt állítja ha szerintetek a dagi douglas olyan jó volt mint tyson ellen akkor rosszul tudjátok.
jujj 7 meccséből 3-at elveszített ebből kttőt bowe ellen aki nemezise volt és egyet betegen moorer ellen. te erre alapozod hogy holy rossz volt? omfg
tyson meccs után 3 évig védte a bajnoki címet!

» tripleG   válasz erre
    2016-11-01 17:35:51

@bpjotruska: Szerintem mindenkepp a bortonevei. Nem hiszem h 1-2 vereseg(akar kiuteses) akkora kart tud okozni mint 3 ev bortonkoszt, mozgaskorlatozottsag es Kokemeny stressz.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-11-01 17:16:30

@Sarkozi Robert: Szerintem harom meccsbol - akarcsak Holy eseteben - lett volna veresege es gyozelme is ugy Tyson-ak, mint Bowe-nak. Bowe azert hajlamos volt kinyilni es odallni verekedni barkivel, s lehetett barmilyen jo alla, ha Holy le tudta kuldeni, Tyson is le tudta volna, talan kiutni is kepes lett volna ( keves bunyost tartok kepesnek erre, Tyson mellett meg Lewis jut eszembe ). Lenyeg az, hogy 3 meccs Bowe ellen mindnkeppen megviselte volna Tyson-t, ahogy Holyfield-en is nyomott hagyott ; szoval nem egyertemu az, hogy Tyson bortonevei okoztak-e nagyob kart, vagy Holy idokozben megvivott hatalmas csatai - es veresegei.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 16:22:25

@bpjotruska: Bowe ellen nem latom mivel gyozhetett volna Tyson de ebben azert a meret is kozrejatszik. Emellett Bowe tul nagy uto es baromi szivos. Mike elfogyott volna a. Meccs vegere. Meg Foreman ellen lett volna erdekes. Állítólag arra maga Tyson mondott nemet..

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-11-01 15:54:34

@tripleG: Az ostobasagok Caps Lock-al irva is ostobasagok maradnak. Eppen egy olyan embert probalsz oktatni, akik kb 238x annyit tud a bokszrol, mint te.
Erdekes, hogy amikor Tyson formahanyatlasara es bortoneveire hivatkoznak, sokan elfelejtik, hogy idokozben Holyfiled kikkel bokszolt, es miket csinalt... ugy allt ki Tyson ellen, hogy elozo 7 meccsebol 3-at elveszitett, es abbol egyet TKO-val, valamint az ex-felnehez Moorertol is kikapott, utana meg atmenetileg visszavonult valami szivprolemakra hivatkozva. Egyaltalan nem vagyok biztos, hogy forditott esetben Tyson-bol kevesebbet vett volna ki 3 meccs Riddick Bowe ellen, es egy Ray Mercer ellen, mint a bortonevek.

» bpjotruska   válasz erre
    2016-11-01 15:40:25

@tripleG: Holy. Ellen sem volt elete formajaban ezt elismerte kesobb. Holy erosen underdog volt, tul tobb veresegen. Akkor ugy tunt lejtmenetben van. Tyson tulnezett rajta. A visszavagon sokkal osszeszedettebb volt, ott Evandernek nem maradt mas csak fejelni es fogni

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-11-01 15:37:11

@leibigabi: na jóvaN SZERINTED A TYSON ELLENI DOUGLAS UGYANOLYAN FORMÁBAN VOLT MINT HOLY ELLEN?:d HAZDUTAK HOGY JÓ SZEMED VAN A BHOKSZHOZ. holy talán nem volt már top 96-ban de csak uroalta még a nehézsúlyt tyson után he? tyson szerintem rosszabb volt mint sokan gonbdolják neki lement több mint 3 év börtönben holynak nem . 91-ben tyson sokkal nagyobb eséllyel verte volna holyt.

» tripleG   válasz erre
    2016-11-01 14:45:05

Douglas ha kell, akkor 3 mp alatt is simán feláll, ha meg egy leütéssel úgyis elmegy a menet, akkor meg hova siessen? sok bokszolonak elég kevés esze van, de azért ennyit a legtöbb fel tud fogni. neki nem a stopperórát kell nézni, hanem amilyen ütemben a bíró számol.

    2016-11-01 10:42:13

@Sarkozi Robert: A számolás valóban hosszabb volt pár másodperccel, Douglas pedig a számoláshoz alkalmazkodva időn belül állt fel. A kérdés csak az, hogy ha normál sebességű a számolás, akkor fel tudott volna-e állni 2 másodperccel hamarabb, illetve csak azért maradt-e lenn egy kicsit tovább, mert éppen hogy a bíró számolását figyelte és ahhoz igazodott. Én úgy látom nem volt annyira megütve, hogy ne tudott volna előbb felállni, ha valamivel gyorsabb a számolás.

» leibigabi   válasz erre
    2016-11-01 09:11:19

De az is igaz, hogy nem úgy ütötte le, mint Berbicket. Douglas simán fel bírt volna állni, várta hogy a bíró számoljon!

» infamous   válasz erre
    2016-11-01 05:40:59

@leibigabi: Ugy lekuldte h legalabb 12 masodpercig nem állt fel. Persze ezen kivul tényleg sima volt de erdemes hozzatenni h rendes körülmények kozott az egy Tyson KO Gyozelem lett volna...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-10-31 23:04:42

@Hari: "Nem tom hogy állt a pontozás a végén, de azért Tyson is leküldte az előző menetek vmelyikében :D"

A pontozás ott és akkor nem adta hűen vissza a látottakat. Igen, Tyson a 8.-ban leküldte, de ezen kívül nem sok momentuma volt, kb ennyiben össze is foglalható az a meccs :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-31 21:31:57

@leibigabi: Nem tom hogy állt a pontozás a végén, de azért Tyson is leküldte az előző menetek vmelyikében :D De igaz:mindegy, hogy 1 méterrel vagy 1 mérfölddel nyersz-ha nyersz, nyersz!!! :D By:Dominique Toretto!!! :D

    2016-10-31 21:08:34

@Kane: "És akkor hanyadik helyet foglalja el Rocky Balboa?:)"

Az utca embere kénytelen berakni a top 10 végére, mert szerintem 8 körül elakadna, ki legyen még, hogy meglegyen a top 10 :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-31 14:31:04

@leibigabi: És akkor hanyadik helyet foglalja el Rocky Balboa?:)

    2016-10-30 21:48:20

@mhzek: " Igen . Csak a szakértőkre gondolok :) Az utcán majdnem minden második ember Tysont fogja mondani ::D"

ühümm :) Akkor Ali minden idők első, a 2.-3.-helyen osztozhat Tyson és Klitschko, aztán jön kb Lewis, majd Stevenson, és erős 6. Bunyós pityu és 7. a Stevensont majdnem verő Lévai....jah, Papp minimum 4. és Erdei is 5.

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 20:49:46

@leibigabi: Igen . Csak a szakértőkre gondolok :) Az utcán majdnem minden második ember Tysont fogja mondani ::D

    2016-10-30 20:15:53

@leibigabi: "Én a 80-as évek végefelé lementem bunyózni a vasasba (koko akkor még csak junior európa bajnok volt) és az edző azt mondta: "Te fiú, neked elég jó szemed van a bunyóhoz"."
Szerintem is nagyon jol es objektiven latod a dolgokat, kar, hogy mostanaban ritkan szolsz hozza. :-)

» bpjotruska   válasz erre
    2016-10-30 18:55:09

Mármint: 90-ben azt a Douglast, aki leiskolázta és aztán kiütötte Tysont ... a többi meg az, mit szeretnénk hinni :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 18:29:38

@tripleG: Oké, lehet igazad van. 96-ban esélytelenebbnek számított, akkor kiütötte Tsont. 91-ben úgy állt fel veretlenül, igaz pár kilóval könnyebben, hogy simán kiütötte azt a 90-ben leiskolázó és aztán kiütő Tysont ... a többi meg az, mit szeretnénk hinni :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 18:27:31

@Hari: Én a 80-as évek végefelé lementem bunyózni a vasasba (koko akkor még csak junior európa bajnok volt) és az edző azt mondta: "Te fiú, neked elég jó szemed van a bunyóhoz". Aztán beszippantott a lustaság, de néhány évvel később azért még meg tudtam állapítani, hogy Douglas AKKOR bizony simán ronggyá verte Tysont :) (Tyson pedig a meccs előtti napokban azt nyilatkozta, hogy nincs rossz formában. Lehet, hogy direkt hazudott, de ezt ő nyilatkozta :) ) Ettől független pedig a meccsük visszanézhető.

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 18:18:37

@leibigabi: vedd figyelembe azt hogy tysonnak már nem volt lábmunkája 96-ban a két bajnokot akiket megvert hát azok nem voltak nagy bajnokok mindkettő félt tőle. 91-ben mozgékonyabb volt ez sokat számít és ereje teljében volt holy kissebb súllyal én nem hiszem hogy belement volna az adok kapokba. holy még úgy nézett ki akkoriban mint egy cirkálósúlyú. hát az a douglas isfeladta volna neki a leckét aki tyson ellen bokszot.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-30 18:07:41

@Hari: "Az a "szarrá verte" nekem kicsit olyan, mint ha simán győzött volna és leiskolázta volna Tysont-ezzel nem értek"

Miért, nem verte meg simán? Tyson szerinted mennyi menetet nyert egyértelműen a 10-ből? Ha az nem sima győzelem, akkor melyik az? :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 18:01:16

@CHUBAKKA: ismét ámen!!! :D

    2016-10-30 17:37:29

@deontay: Ez a stílusokon is múlik sztem! Tyson ereje a fiatalságában, dinamikájában volt és ezzel a stílussal közel sem lehet olyan hosszú és eredményes pályafutást befutni, mint a Holly féle okos, spórolós ravasz bunyóval! A dinamika megkopik és kész! illetve ekkorra már mindenki kiismerte Tyson stílusát és azt is megfejtették, hogy hogyan lehet legyőzni:a meccs elején lefogni és fárasztani, majd a végén kiütni!

    2016-10-30 17:35:32

@CHUBAKKA: Ámen!!! :D

    2016-10-30 17:26:14

@Romsy: Nem kívánom elvenni Douglas érdemeit a Tyson felett aratott győzelme kapcsán! Nagyot boxolt-mégnagyobbat küzdött, megérdemelten nyert, mert elhitte, hogy képes rá és mindent megtett a siker érdekében!!! Az a "szarrá verte" nekem kicsit olyan, mint ha simán győzött volna és leiskolázta volna Tysont-ezzel nem értek egyet! Douglas érdemeit max csak az csökkentheti, amilyen Tyson hozzáállása volt a meccshez és a felkészüléshez!

    2016-10-30 17:25:23

@tripleG: Na mindegy, szóval amit akartam mondani, az az, hogy akkoriban mind a szakértők, mind a fogadóirodák sokkal nagyobb győzelmi esélyt adtak a 96-os Tysonnak Holyfield ellen, mint az eredeti 91-es meccsük alkalmával, és ennek ellenére gyakorlatilag Tyson ott kikapott.

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 16:59:59

@tripleG: Egyébként, nem tudom, talán a 6. 7. menetben volt egy jelenet, amikor Tyson, mint valami bika próbált szintén fejeléssel törleszteni ... gyakorlatilag ott vége is volt.

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 16:42:57

@tripleG: "Há ez nem biztos mert 96-ban szoros meccset csináltak mindketten túl voltak már csúcskorukon. 91-ben holyn kevesebb izom volt kisebb volt lehet nem bírta volna a még csúcsközeli tyson erejét szétdulakodni."

Persze hogy nem biztos, ezért mondom, minden ilyesfajta vélemény szubjektív. Valóban, úgy néz ki, mindketten túl voltak a csúcson. Holyfield bár akkor talán 3-4 kilóval könnyebb lett volna, de egy Douglas utáni megsemmesítő vereségből feljövő Tyson találkozott volna egy veretlen Holyfielddel. 96-ban pedig egy börtönből kijött Tyson, aki széntén néhány bemelegítő meccs után könnyedén szétkapta a 2 szervezet uralkodó bajnokát, állt szembe egy már leírt, leszálló Holyfielddel. Utóbbinál jóval esélyesebbnek tűnt Tyson, de egyszerűen nem tudott vele mit kezdeni. Azt gondolom, hogy 91-ben Holyfield még komolyabb ellenfele lett volna. Nem a 96-os, hanem a 91-es Tysonnak. A másik pedig, hogy bár igaz, hogy Holfield stílusa olyan, hogy az ütéseivel bedobja a fejét, de nézd már meg, hogy milyeneket ver rá Tysonra, illetve milyen Tyson bombákat nyelt el. Én azt láttam, Holyfield odaállt Tysonnak, de egyszerűen nemcsak keményebb de fejben is koncentráltabb volt mint Iron Mike.

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 16:30:24

@tripleG: hát igen ezzel mondasz valamit, mert Tyson akkor nagyon dinamikus volt, és szinte feltartóztathatatlan , viszont Holy meg még nem volt olyan erős, mint mikor találkoztak. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-30 15:36:28

@leibigabi: Szerintem akkor is túlélte volna az első néhány menetes agressziót, aztán pedig az elszántságával és keménységével ugyanúgy felülkerekedett volna.

Há ez nem biztos mert 96-ban szoros meccset csináltak mindketten túl voltak már csúcskorukon. 91-ben holyn kevesebb izom volt kisebb volt lehet nem bírta volna a még csúcsközeli tyson erejét szétdulakodni.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-30 15:23:08

a harapós Tyson! :-D hát igen jól eldurrant az agy Vas Miskának, hogy leharapta Holy fülét, de azóta barátok, szóval barátfüle! :-D ;-) viszont állítólag Lewist is megharapta a combján, mikor volt az a balhé az egyik sajtótájékoztatón! Tysont nem volt könnyű kiütni sem amúgy, szívós volt azért ! Greent meg állítólag az utcai harcukban egy pörgőrúgással küldte le Mikei barátunk, szóval tudott ő rúgni, harapni, mindent, ez ám a kevert harcművészet !! :-DD kár, hogy a sok buli meg minden, elbrengózta a tehetségét Mikei eléggé! :-(

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-30 14:17:00

@dondannyboy: " Tyson alul értékelt?
Ilyet is magyar forumon lehet csak olvasni.
Kérdezz meg vkit utcán teremben ki a legjobb nehézsulyú bunyos valaha ali vagy tyson neve kerül fel. "

Igen :)
(Bár lehet a szakértők részéről gondolja, mert ott már mégjobban hígul a mezőny, bár többnyire ők sem Tysont teszik az élre :) )

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-30 12:19:15

@mhzek: Tyson alul értékelt?
Ilyet is magyar forumon lehet csak olvasni.
Kérdezz meg vkit utcán teremben ki a legjobb nehézsulyú bunyos valaha ali vagy tyson neve kerül fel.

Alulértékelt szerintem larry holmes és lennox lewis.
(bár lennox felértékelödőtt visszavonulása után de ez is a szerencsétlen wladnak köszönhető)

» dondannyboy   válasz erre
    2016-10-30 11:51:15

@Sarkozi Robert: A maximum elfogadhato akkor az lett volna, ha elharapja a torkat?

» bpjotruska   válasz erre
    2016-10-30 09:37:29

@Sarkozi Robert: " Ez a minimum volt amit megerdemelt azert amit csinalt. "

Nem tudom mennyire gondoltad komolyan ezt a kijelentésedet, de ha csak 1 százalékig is egyetértesz azzal hogy valakit megcsonkítsanak akkor nagyon súlyos erkölcsi és elmezavarban szenvedhetsz...

» nagygeza   válasz erre
    2016-10-30 08:48:20

Tyson szerintem inkább alulértékelt :( Olyan mintha Roy-t úgy ítélnénk meg hogy kiktől kapott ki karrierje végén a csúcs Roy szinte verhetetlen volt csak mint Tyson. Nagy meccseit nem nyerte meg szokták mondani Trevor Berbick ellen is nagy meccse volt Spinks Holmes Toney . Vitathatatlan bajnok volt. Sose győzte le senki csúcsformában .

    2016-10-30 00:59:00

@leibigabi: hát még az is lehet, de én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy megverte volna akkor Holyfield a kis dinamit kölyköt, elsöprő volt akkor Tyson.

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-29 23:53:34

@nagygeza: "az igazság az hogy egyszerűen sokkal jobb volt mint Tyson. Érezte már egy-két menet után hogy ez megint nem az ő meccse lesz, és elkövette a sportág egyik legbrutálisabb legaljasabb szabálytalanságát"

Ebbol a logikabol kiindulva inkabb Holy erezhette a vesztet mert a harapast megelozoen o mar mast sem csinalt csak fejelt es fogott. Ertelemszeruen azert dobott sutba minden mast mert nem mukodott az amit eltervezett(de hat ez latszott is) es probalta felbosziteni Mike-ot. Sikerult is neki sajnos. En inkabb azt tartom aljasnak amikor valaki szentfazeknak allitja be magat mikozben ilyen mocskos modon probal elonyt kovacsolni. a meccs utan is nyomta a szent beszedet mint aki nem tudta mire velni Tyson reakciojat. Ez a minimum volt amit megerdemelt azert amit csinalt.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-10-29 23:08:02

Hogy mi lehetett volna, azt senki nem láthatta tutira, de, hogy mi volt, azt igen. Tysont Douglas pl nagyon megverte, a leütésen kívül momentuma sem igazán volt. A Holyfield vs Tyson meccsről én azt gondolom, hogy ha 91-ben az eredeti időpontban találkoznak, Holyfield akkor is megverte volna. Szerintem akkor is túlélte volna az első néhány menetes agressziót, aztán pedig az elszántságával és keménységével ugyanúgy felülkerekedett volna. Az első meccsükön is szerintem Holyfield rohadt kemény volt, pedig lesajnálva érkezett arra meccsre :)

» leibigabi   válasz erre
    2016-10-29 22:10:02

Sokminden nem egyértelmű, melyik korszakáról beszélünk. Vereségeit a fénykora után kezdte gyűjteni, amikor csavargott, csajozot,,, nem edzett rendesen. Előtte viszont('89-'91) bárki ersélytelen lett volna ellene, szerintem beleértve Holyfieldet és Lennoxt is. Aztán valami nem volt kerek nála, s tönkrevágta nagyon korán a karrierjét, olyan már sosem lett azután, csak fellángolásai voltak.

» cchhiixx   válasz erre
    2016-10-29 19:56:00

@nagygeza: ez is mi már 15-14-szer megverné ilyen nincsen haver. ennyi még gombócból is sok ha bebakadnak háromszor holynak egy bomba vége.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-29 18:57:15

@Kane: Igy mar egy kicsit mas. Azert ha azt irod, hogy valakinek a boksza "90%-ban fogasbol es fejelesbol allt", szerintem nagyon lehuzza az adott bunyost. Holy pedig egy fantasztikus bokszolo volt, meg ha nem is tartozott a legtisztabbak es sportszerubbek koze.
Ami Lewis-t illeti, mondott o mar sok jo dolgot es sok butasagot is, de eppenseggel neki is volt mar olyan KO-gyozelme, ami igazabol DQ-vereseg kellett volna legyen...

» bpjotruska   válasz erre
    2016-10-29 18:36:36

@bpjotruska: Akkor úgy látszik Lennox Lewis is rosszul gondolta amikor azt mondta, Holy harmadik ökölnek használja a fejét és többet szabálytalankodik mint bárki más.

Nem azt mondtam hogy annak köszönheti csak a sikereit, mert egyértelműen hatalmas szive volt, de az egyik legszabálytalanabb bunyósa volt a történelemnek, és szinte mindig engedtek neki simán olyan dolgokat, amikért másokat leléptettek. A Bowe elleni háborúk például legendásak ahogy a Foreman elleni meccse is óriási volt, de egy idő után átváltott ebbe a számomra undorító stílusra, amiért nem egy meccsén le kellett volna léptetni.

    2016-10-29 18:24:01

@Kane: Holyfield olyan bokszoló Tysonnak ami megoldhatatlan feladat, mindenkinek van egy ilyen általában. Ettől Tyson jó bokszoló, de biztos hogy Holyfield 15 alkalomból 14 alkalommal megverné őt.

» nagygeza   válasz erre
    2016-10-29 18:22:17

@Kane: "Aki azt állítja hogy nem volt sokkal több Iron Mike karrierjében mint amit így kihozott belőle, az idióta vagy semmit sem ért a bokszhoz."

Szerencsére ezen az oldalon hemzsegnek a boksznácik akik megmondják kinek hol a helye:)

» dondannyboy   válasz erre
    2016-10-29 18:18:19

@Kane: nem volt több a akrierrjében aki ezt állítja túlértékeli. így is sokkal több mindent ért ela töpszli mint amire a testalkata és a tehetsége engedte.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-29 18:14:38

@Kane: nem mert volna kiállni vele ggg megverte kovát is.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-29 18:12:36

@Kane: "Holyfield meccseinek 90 százaléka abból állt hogy fogott és fejelt."
Akkor ugy latszik hogy a bokszrajgok, birok, szakujsagirok jelentos resze teljesen vak, csakis azert tudott Holyfield tobbszoros vilagbajnok lenni es legendava valni. Eleg sokan - en is pl - a nehezsuly egyik legnagyobb harcosanak tartjak ot, s erre te kiderited, hogy lenyegeben fogassal meg fejelessel erte el amit elert...

» bpjotruska   válasz erre
    2016-10-29 18:05:20

@tripleG: Bezzeg Golovkin simán megverte volna Tysont is:)

    2016-10-29 17:30:15

@CHUBAKKA: Tysonnak a boksztörténelemben elfoglalt helye van túlértékelve, nem a képességei. Nem ő minden idők legjobb nehézsúlyú bunyósa, azzal hogy ezt mondja valaki, tényleg túlértékeli, Tyson egy barom volt, és elcseszte a saját karrierjét, semmi alázat nem volt benne a sport iránt. Viszont azt nem lehet elvenni tőle, hogy a valaha született egyik, ha nem a legnagyobb tehetség volt, mindenben magasan kiemelkedett addig a kevés ideig, amíg rendesen edzett és nem éjszakázott, mindenben. Lábmunka, védekezés, támadás, gyorsaság, ütőerő, technika, nem volt látható hiányossága. Aztán ahogy egyre nagyobb lett az arc, egyre kevesebb az edzés, érett az egyre nagyobb pofon is neki ezért, és Douglas volt az, aki megadta neki. Aki azt állítja hogy nem volt sokkal több Iron Mike karrierjében mint amit így kihozott belőle, az idióta vagy semmit sem ért a bokszhoz.

    2016-10-29 17:20:34

@nagygeza: Gondolom teljesen figyelmen kívül hagynád Holdifield egész meccses szabálytalankodásait ugye? Mélyütés, folyamatosan csak fogás, meg fejelés...:) Ezeket sehogy nem kellett volna szankcionálni, ezek az ökölvívás részei, ezeket szabad? NEM. EZ NEM BOKSZ. Tyson is ezért vesztette el a fejét a második meccsen, mert sehogy nem szankcionálták azt hogy Holyfield többet szabálytalankodott mint ahányat ütött az első meccsen is, és a másodikon is ameddig tartott.

    2016-10-29 17:14:26

@Chico: mit néztél? tyson 24 évesvitathatatlan bajnok volt douglas ellen és péppé lett verve. ajánlom figyelmébe a meccs újra nézését azoknak akik rózsaszín szemüvegben nézték meg.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-29 17:07:06

@deontay: igen a fontosabb meccseit elbukta, de ahogy vb lett, olyan fiatalon, és ahogy a meccseit nyerte, a látványos, és brutális ko-k. Meg hát, hogy olyan fiatalon lett vb, és utána egyesítette az öveket is, és ráadásul ő nem egy 2 méteres óriás volt. fantasztikus volt, ahogy bokszolt mikor fénykorában volt még azok a hajolgatások, dinamika, agresszió, gyorsaság, és eltökéltség. Sokkolta az embereket a kiütéseivel, ellenállhatatlan volt. Kár, hogy sok volt a magánéleti gondja is, meg, hogy börtönbe zárták. Viszont még a börtön után is vb lett, és nem semmi ahogy 2. alkalommal is, hogy elintézte Brunot. Szerintem Mike Tyson egy legendás bunyós, és atudása, a boksza nem volt túlértékelve. Lehet, hogy ő nem védte meg sokszor az öveit, meg elbukta a nagy meccseit, de attól még nagy bunyós volt. ;-) szerintem ott a helye a legnagyobbak között!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-29 16:42:08

Tyson tipikusan az a bunyós,aki a látványos stílusa,és K.O.i miatt baromira túl van értékelve!Voltak szép és nagy győzelmei,de a legfontosabb meccseit elbukta!Lehet persze magyarázkodni,hogy ezért,vagy azért,de a tények azt mutatják,hogy nincs ott a helye a Top10ben,a nehézsúly történetében!

» deontay   válasz erre
    2016-10-29 16:23:55

@nagygeza: miben volt jobb Holy, fejelésben, vagy fogásban? mert szerintem nem véletlen, hogy nem ment bele Tyson-al egy igazi közelharcba, mert abban Tyson verhetetlen volt, és az ütőereje meg brutális volt. Holy inkább ezért széttördelte a meccset fogott, meg minden. Persze ez még kevés lett volna a győzelemhez az első meccsen, nem csak ezért győzött, keményebb volt akkor Tyson-ál, kitartóbb. Viszont, ha az elsöprő Tyson-al találkozott volna, a börtön előttivel, mikor bajnok volt Mike, akkor szerintem nem biztos, hogy Holy győzött volna. ;-) Viszont azt hozzá kell tenni, hogy Holyfield is egy nagy bajnok, egy legenda! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-29 15:42:15

@Chico: szerintem meg az a lényeg, hogy egy párosításban nem csak a 12 (15) menetes meccs a lényeg, hanem az egész felkészülés, a meccsen és a felkészülésben is jobbak voltak Tysonnál, meg Durannál is. ez nem fantasy sports, meg e-gaming, hanem a valóság, Douglas nem volt rest jól felkészülni, meg a meccsen is odatette magát, meg is lett az eredménye. az meg hogy Tyson másik meccsén mire ment volna ellene, az teljesen mindegy és senki nem tudja megmondani biztosra, lehet akkor is elkapja.

    2016-10-29 15:30:38

@Sarkozi Robert: Így is meg lehet magyarázni hogy miért Holyfield nyert, de az igazság az hogy egyszerűen sokkal jobb volt mint Tyson. Érezte már egy-két menet után hogy ez megint nem az ő meccse lesz, és elkövette a sportág egyik legbrutálisabb legaljasabb szabálytalanságát. Amiért örökre el kellett volna tiltani, persze az újkori demokrácia (ál)hazájában pénzért minden lehetséges ahogy jött is a többi meccse.

» nagygeza   válasz erre
    2016-10-29 15:28:59

Szerintem is le tudta volna győzni Holyfieldet és bárkit (Douglast is) a legjobb állapotában. A korai vereségeit csak magánéltbeli problémáinak köszönhette. Végignéztem a Douglas előtti meccseit, és azokból lejön, hogy senkinek sem lehetett minimális esélye sem ellene akkor, annyira gyors, erős és dinamikus volt.

» cchhiixx   válasz erre
    2016-10-29 15:23:12

@CHUBAKKA: "Headbutt"Ho lyfield:DDD Tyson is elmondta meccs után h fejelések miatt vesztette el a fejét :)

    2016-10-29 15:23:08

@Kane: hát azért nem értek egyet ezzel, mert voltak Holyfield-nek nagy ringháborúi, ahol azért elég sokat ütött, gyönyörű kombókat is. Viszont van igazság is abban amit írsz, mert pl Tyson ellen is nagyon sokat fogott, és fejelt, a 2. meccsükön már el is szakadt a cérna Mikei-nál, pedig ott úgy tűnt, hogy jól felkészült, és éles volt Vas Miska nyerni akart, motivált volt. Kár érte, mert úgy érzem, hogy Tyson le tudta volna győzni Holy-t. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-29 15:03:25

@Sarkozi Robert: Holyfield meccseinek 90 százaléka abból állt hogy fogott és fejelt. Najó, talán csak azután hogy Bowe kicsapta, de pl Rahman azért lett leléptetve TKO-val, mert Holy szétfejelte és feldagadt.

    2016-10-29 14:33:06

Azert azt is tegyuk hozza hogy a masodik meccsukon Tyson nagyon szepen szedegette ki kozelharcban a fejet Holy utesei elol es szepen is tamadgatott vissza. A fulharapast megelozoen gyakorlatilag mast sem csinalt mint fogott es fejelt. Azon a meccsen Tyson kihuzta Holy meregfogat. Ha nincs a leleptetes ott szerintem Tyson elkapta volna.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2016-10-29 14:23:51

@Romsy: Nem ugyanolyan, de a lényeg ugyanaz szerintem. Vagy szerinted pl. Duran ugyanolyan formában volt Hagler ellen mint Hearns ellen? Csak Hearns érdeme volt, hogy szétcsapta két menet alatt vagy Duran hozzáállásán is múlott? A legjobb formájában lévő Douglast a Tucker vagy a Holyfield elleni Tyson is megsemmisítette volna szerintem.

    2016-10-29 14:19:19

@Chico: egyáltalán nem olyan, Holyfield már bőven 40 fölött volt és nem is vállalt már utána komoly meccseket nagyon és előtte is főleg csak elverték amikor odajutott, Tyson meg elvileg akkor volt a #1. Donald meg egy dögunalmas meccsen pontozta ki az öreget, nem végigverte a ringen, mint Douglas. nem is lehet sem a két párosítást, sem a két meccset összehasonlítani, a Holyfield meccsen még azt sem lehet elmondani, hogy olyan nagy meglepetés lett volna.

    2016-10-29 13:40:38

@Hari: nagyon is egyetértek, a fiatal Tyson aki még komolyan vette az edzéseket, motivált volt , szinte megütni alig tudták. Szóval szerintem is bárki ellen jó esélyekkel indult volna!! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-29 13:19:54

@Romsy: Ez olyan ,hogy Holyfieldet is szarrá verte Larry Donald, de szerintem a Bowe 1 elleni formájával semmit nem tudott volna kezdeni. Nem elvenni Douglas vagy Donald érdemeit mert valóban nagyon jól felkészültek, de az éremnek két oldala van.

    2016-10-29 12:25:22

nem kell elvenni Douglas érdemeit, szarrá verte Tysont, tök mindegy hogy utóbbi mit állít a felkészüléséről.

    2016-10-29 11:25:58

Douglas ripityára verte!??? :O szerintem is saját magát verte meg akkor Tyson! A csúcson lévő Tyson bárki ellen jó eséllyel indult volna a nehézsúly történetében bármikor!!!

    2016-10-29 11:16:54

@Kane: az a bevonulás kb úgy nézett ki mint pár éve Siófokon a cigányfelvonulás. :D

    2016-10-29 09:14:10

Tyson egy utánozhatatlan jelenség volt, egy megállíthatatlan pusztító erő, a nézők amikor jegyet vettek egy Tyson meccsre, azért vették hogy brutalitást lássanak. Nekem egy örök szimbóluma a pali a sportnak.

A Spinks elleni bevonulása a csúcs volt. Spinks arcán látszott hogy legszívesebben elfutna a ringből, halálra rémítette őt Iron Mike jelenléte is. Azért valljuk be, a többség közülünk azért gyakran belenézeget a meccseibe.

    2016-10-29 00:02:10

@tripleG: Douglas talán az apukád?:)

    2016-10-28 23:54:04

a két legmeghatározóbb nehézsúlyútól simán kikapott
Ahogy Joli mondta az Üvegtigrisben. "De már mikor! :) :) :)

    2016-10-28 22:46:23

Halvány propaganda. Douglas ripityára verte és nem azért mert Tyson rossz volt hanem azért mert ő sokkal jobb.

» tripleG   válasz erre
    2016-10-28 22:37:54

@foreman99: Teljesen igazad van A vitathatatlan igazságban is elmondja h a Dougles elleni meccs előtt is már alig edzett és megérdemelte azt a vereséget mert elszállt a saját nevétől .

    2016-10-28 22:33:51

@nagygeza: A Mike Tyson vs. Vitali Klitschko mérkőzést 2004 decemberére lebeszélték. Ehhez már csak egyetlen dologra volt szükség. Tysonnak volt egy kötelező feladata a brit Danny Williams ellen. Mike sajnos itt már közel sem volt a régi... és ugye kikapott Williamstól. E miatt nem jött létre a Tyson vs. Klitschko meccs. Akkoriban Vitali nagyon dühös volt erre. Következőleg Williamsel bokzolt és véleményem szerint élete egyik legjobb meccsén lemészárolta Dannyt. Vitali saját bevallása szerint nagyon dühös volt a britre amiért "elvette" tőle a Tyson meccs lehetőségét.
Mike karrierjéhez:
a '80-as években szinte verhetetlen volt. Kiváló nevekkel a rekordjában és, aki akkor számított valamit is azt legyőzte. Ergo a korszak legjobbja volt! A '90-es évek. Tudjuk, hogy nagy részét a börtönben töltötte. 1995-ö szabadulásakor pedig nem sok kopás nyomot láthattunk rajta, életkort tekíntve a legjobb korban volt... és bombasztikusan kezdett. Az időközben egyre jobb Frank Brunot lemészárolta a WBC címért, ugyan egy érdekes meccsen megverte Bruce Seldont is, aki ugye a WBA bajnoka volt... tehát ha a száraz tényeket nézzük kishijján megint vitathatatlan lett. Aztán jött a Holyfield meccs... azaz igazság, hogy Evander szerintem pályafutása semely szakaszában nem lett volna egyszerá számára. Lehet találgatni, hogy a '80-as években verte volna vagy sem, de közel sem vagyok benne biztos, illetve a súlycsoport miatt nincs is reális viszonyítási alapunk arra az időre nézve. Utána jöttek a hosszú kihagyások, az újabb depresszió, pia, kokó és egyébb más. 1998-1999-től jött a lejtő... Így amikor egy másik nagysággal Lewisal mérkőzött 2002-ben már árnyéka volt önmagának. Saját bevallása szerint is e meccs előtt "szarrá" cuccozta magát. Tulajdonképpen ez a vereség jelentette a karrierje végét.
Tyson karrierje nem csak az elsöprő ereje és látványos meccsei miatt emlékezetesek, hanem a benne rejlő, kihasználatlan potenciál miatt is. Sokan mondják, ha nincs a Douglas meccs máshogy alakul a karrier, vagy szintén sokan a Holyfield meccset hozzák fel..
Én személy szerint 1985 és 1990 illetve 1995 és 1997 közé teszem a csúcs Tysont... Ez kb 7 év a csúcson, ami az ő intenzitásával azért nem semmi. Én azonban úgy gondolom, hogy a csúcs Tysont mi sosem láthattuk igazán. Miért? Cus 1985-ös halála miatt. Ha ő mellette marad és kordában tartja akkor ma valóban más lenne Iron Mike megítélése és karrierje. Ha volt egy ember, akit valóban szeretett és aki hatni tudott rá akkor az Cus volt.

» foreman99   válasz erre
    2016-10-28 21:29:46

@Gaggggggga: ha a nagyanyámnak 6 kereke van akkor most én villamos vagyok. ez volt ez van.

» senki-001   válasz erre
    2016-10-28 21:22:01

Én is a blogon olvastam el a cikket, nagyon élveztem. Jó volt megnézni a Berbick elleni meccset ismét. Így visszanézve kicsit sajnáltam is az ellenfeleit Tyson letaglózó agressziója miatt.

    2016-10-28 21:05:08

@nagygeza: Lewis-al 96-ban lett volna jo ha talalkozik. Nem mondom hogy Tyson lett volna a biztos nyero de az tuti, hogy sokkal nehezebb dolga lett volna a Lionnak.
Bowe es McCall mellett en meg Tuaval es Ibeabuchival is nagyon megneztem volna 96-97 kornyeken.

» Slajos   válasz erre
    2016-10-28 20:32:08

@CHUBAKKA: Természetesen nagy bunyós volt jó legyőzött nevekkel, és mondjuk Lewis ellen már tényleg szar formában volt(bár Lewis ugyanolyan idős volt)
A nagyobbik Klitschko ellen lehetett volna még egy bitang kemény jó meccs,kár hogy ha még össze is jött volna-mert bokszoltak még ugyanazokban az években-az már nem lett volna annyira nagy sportértékű. Olyan 99-2000-ben még belefért volna, Tyson még nem volt annyira megkopva és Vitali még nem volt ki forrva.

» nagygeza   válasz erre
    2016-10-28 20:22:38

@nagygeza: hát igen tőlük kikapott, ez igaz, de azért Tucker sem volt rossz bunyós, meg jópár jó bunyóst legyőzött Tyson. Meg nagyon elsöprő volt, látványos. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-28 20:02:25

A dáglesz elleni meccset megnyerte kiütéssel.
Meg lehet nézni a felvételeket, majd 12 másodperc alatt sem számolták ki...
Ha nincs az a vereség, máshogy alakulhatott volna a karrier!

» Gaggggggga   válasz erre
    2016-10-28 19:55:02

@CHUBAKKA: Látod pont ez amiről írok hogy a két legmeghatározóbb nehézsúlyútól simán kikapott, Top 5-ös volt de nem a legjobb. Kiváncsi lett volna mindenki rá Bowe ellen is, de ugyanúgy pl McCall ellen is nehéz meccse lehetett volna.

» nagygeza   válasz erre
    2016-10-28 19:34:10

@nagygeza: hát persze, persze, az összes ellenfele, csak bohóc volt, vagy hurka ahogy mondani szokták !! meg biztos sok volt a bunda is, persze, persze ... :-DD ;-) ja meg biztos Lewis is azért tudott uralkodni mi, mert az ő idejében is gyenge volt a súlycsoport?! :-D ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-28 19:03:49

Tyson uralkodásához a kivételes ereje stílusa mellett hozzájárult a súlycsoport viszonylagos gyengesége is.

» nagygeza   válasz erre
    2016-10-28 18:58:29

hiányzik egy tyson a nehézsúlyból nagyon. ebbe a fickóban minden megvolt ami kellett hogy bajnok legyen. sajna ma nem látok közelben sem távolban olyat aki csak megközelíthetné tysont.

» senki-001   válasz erre
    2016-10-28 18:57:34

A Vas Miska!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2016-10-28 18:49:12

Pont mostanság olvasok a témában egy könyvet, Phil Bergertől a Véres KOrszak, ajánlom mindenkinek aki szeretne elmélyülni jobban!

» VITAMINKIRALY   válasz erre
    2016-10-28 18:14:37

Jó kis cikk köszönöm pár órája olvastam gondoltam, hogy itt is feltűnik majd. Én most is azt gondolom, hogy Tyson saját magát győzte le az életvitelével és Buster csak egy eszköz volt egy adalék összetevő az egész lejtmenetében. Bulizás töménytelen mennyiségű pia koko kurvák edzések hanyagolása ennek előbb utóbb ki kellett jönnie. A Jelekre sem figyeltek úgy tudom a meccs előtt csapták le edzésen. az is csoda volt, hogy elment edzeni egyáltalán. akkor már nagyon el volt szállva és ez visszaütött azon az estén. Douglas meg nagyon jól felkészült belőle talán utoljára a pályafutása során.

    2016-10-28 17:06:16
fel