Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Egy srác az Alföldről, aki Alival, Frazierrel, sőt, Bud Spencerrel is bunyózott (II. rész)

2014-01-29 11:54:21 /
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Bugner Kreul József nevű kisfiú, aki édesanyjával, és testvéreivel együtt elindult szerencsét próbálni egy olyan világba, ami csak kicsit volt ismerősebb számukra, mint az Üveghegyen túl fekvő meseország. A fiú aztán csak nőtt és nőtt, majd idővel maga is óriás lett és az óriások földjén próbált megkeresni egy olyan kincset, amit csak nagyon keveseknek sikerült megtalálni, ott, ahonnan ő jött, pedig ezidőtájt még senkinek. Idestova lassan hatvan esztendeje már, hogy Joe Bugner örökre elhagyta Magyarországot, de ha máshol nem, a hazai TV csatornákon időről-időre felbukkan az arca, ahogy egy nagydarab hobóval pofozkodik. Joe nevét talán sokan ismerik tehát, de kevesen tudják, miket is ért el profi ökölvívóként és milyen elképesztő ütközeteket produkált pályája során, a sportág halhatatlan legendáival szemben. Következzen tehát egy hiánypótló írás Joe Bugner életéről! (Második rész)

A vereséggel végződő összecsapás – és talán az elszenvedett sérülések – ekkor úgy fest, végleg kedvét szegik Joe-nak, aki ismét bejelenti visszavonulását, más irányba fordul és a szorító keményfiúi után tengelyt akaszt a mozivászon legnagyobb pofozógépével, Bud Spencerrel. A korábbi úszó és vízilabdás először az „Akit Buldózernek hívtak” című alkotásban nyalatja fel a tengerpartot Bugnerrel, aki bár kemény ellenfél, mégsem tudja elintézni a King-Kongot. A későbbiekben Joe illegális állatkereskedelemmel foglalkozó üzletembert, illetve vadnyugati sheriffet is alakít a még hozzá képest is hegység méretű Bud mellett, akinek feledhetetlen sallerei természetesen mindig padlóba döngölik a szorítóban kiüthetetlennek tűnő szőregi fiút. (Mivel jómagam nagyon rajongója vagyok Bud Spencernek, illetve persze az ökölvívásnak is, nagyon szerettem volna megtudni, a színésznek és Bugnernek milyen véleménye volt egymásról, esetleg közös sztorit tudnak-e felidézni, de sajnos színét sem találtam hasonló jellegű anyagoknak…)

1980-ban Joe bokszol egyet Kaliforniában, és nyer TKO-val a hatodik menetben, majd az 1981-es évet újfent kihagyja és inkább a vadnyugaton próbálja Bud útját keresztezni, kevés sikerrel. Az Aranyeső Yuccában című filmmel azonban vége szakad a Spencerrel közös filmes karriernek, Joe pedig – valószínűleg nem lévén sok választása – újra felhúzza az ökölvívó mezt.

Megkeresi korábbi promóterét, Mike Barrettet a visszatérés ötletével, ő azonban kineveti és finoman utal rá, hogy Joe a mérkőzéseivel már annyi bevételt sem produkálna, amennyiért a szőregi presszóban a hosszúlépést mérik. Joe erre bedühödik, és Frank Warrenhez fordul, aki gyorsan leszervez neki egy találkozót Earnie Shavers ellen, amire 1982 májusában került sor, Texasban.
Joe korábban, Frazier, és Lyle ellen megmutatta, hogy egy légvédelmi löveggel is bonyolult padlóra küldeni, Earnie jobbosa azonban – amiről a Star Warsban a csillagrombolók fegyverzetét mintázták – még számára is soknak bizonyul. Bugner és Shavers a szokásos erőfelmérő, távolságbelövő első menetet produkálják, egészen addig, amíg Earnie védjegyének számító, fentről kivezetett jobb horga célba nem talál, és le nem küldi Joe-t a ringvászonra.
A szőregi fiú feláll a leütésből és túléli az első menetet, a második felvonásban azonban jön egy Shavers-féle támadás, amely Joe visszaemlékezése szerint nem volt teljesen szabályos: „Látta, hogy annyira azért nem vagyok megfogva, így belevágta a fejét a képembe, ami miatt felszakadtam. Ő maga is tisztában van vele, hogy szabálytalan volt és le kellett volna léptetni, évekkel később még bocsánatot is kért tőlem érte. De ettől függetlenül véget vetettek a meccsnek, úgy, hogy neki kedvezett a döntés.”

Joe a Shavers elleni vereséget követően visszatér Angliába, Winston Allen ellen, aki a meccs felvezetése során kihúzza a gyufát a korábbi világbajnoki kihívónál: „A sajtóeseményeken részegesnek nevezett, a meccsen pedig belém is harapott, ami igencsak fájdalmas volt. Ezért három menetben szétkaptam.”

Bugner ettől kezdve évi három mérkőzést vív, 1983-ban pedig ismét összecsap Frazierrel, egy Atlantic City-ben rendezett találkozón. De ez már nem az a Frazier – hanem Joe fia, Marvis – és nem is ugyanaz a Bugner, aki az Earls Courtban szalagos fánkot varázsolt Smokin’ egyik szemére. A korábbi világbajnoki kihívó motiválatlanul, fásultan bokszol a kis Frazier ellen, aki apjához hasonlóan közelről, balhorgokkal és szűk jobbosokkal szorgalmasan gyűjti a pontokat a 10 menetes találkozó során, és néhány testütéstől eltekintve gyakorlatilag simán veri apja egykori vetélytársát.

Joe sajnos nem csak a Marvis Frazier elleni mérkőzésen mutat fásultságot, még nem túl idős ugyan, de a fiatalkorában vívott évi tíz, általában hosszú mérkőzés már érezteti hatását, a későbbi nagy csatákról Ali, Frazier és Lyle ellen nem is beszélve, amelyek extrán amortizálták Bugner harci élettartamát. 1984-ben két alkalommal is Dániában bokszol, majd 1986-ban feleségével, az ausztrál Marlene-nal úgy döntenek, hogy örökre áthelyezik székhelyüket a kenguruk földjére. Joe ’86-ban már ausztrál földön vív két mérkőzést, majd 1987 júliusában Sydney-ben kerül sor a Greg Page elleni találkozóra, amit Joe sima pontozással hoz.

A régi szép időket megidézve az alföldi betyár csupán 3 hónapot pihen, októberben, Angliában pedig már a fizikálisan túlképzett Frank Bruno vár rá. Bruno 11 évvel fiatalabb Joe-nál és felépítése, ütőereje minimum tiszteletet parancsoló.
Bugner a mérkőzés előtt mindent megtesz, hogy megfelelő számú nézőt csábítson a székekre, és a TV képernyők elé, nagy verést helyez kilátásba ellenfelének, sőt arra ösztönözi, hogy ne is nagyon számoljon második menettel.
A találkozó aztán persze egészen más képet hoz. Joe talán ígéretéhez próbál hű lenni, és ráront Brunora, űzi-hajtja a fiatal britet, aki belemegy az ütésváltásokba, a két fél még a gongszó után sem hagyja abba a verekedést. A második és harmadik felvonásban továbbra is inkább Joe az agresszor, a türelmes Bruno viszont szépen előkészített találataival egyre többször talál be rohamozó ellenfelének. A következő négy felvonásban aztán már teljes mértékben Frank irányít, Joe orrából dől a vér, a közönség körében pedig már azt találgatják, hogy vajon Shavers után Brunonak is sikerül-e a korábban kiüthetetlennek hitt veteránt idő előtt hazaküldeni. Nem sok idő van azonban ezen elmélkedni, hiszen az ifjú bunyós a nyolcadik menet vége felé rohamra indul, egy ütészápor és egy kis lökés következtében Joe padlóra kerül. Bugner innen még feláll, Frank azonban újabb, végzetes támadást indít, az ekkorra már ausztrál ökölvívó pedig csak nyeli a találatokat, így segédei bedobják a törölközőt, hogy megkíméljék a veterán harcost a további veréstől.
„Győzni akartam. De sajnos már 37 éves voltam, a felkészülésemet pedig teljesen lesavazta a korábbi feleségemmel vívott jogi hercehurca. Frank Bruno a csúcson volt, és mikor egy ilyen szintű tehetséggel bunyózol, megpróbálsz mindenféléket dumálni, hogy kizökkentsd a ritmusából. Frank ellen ez nem jött be, én pedig buta módon inkább rárontottam, ahelyett, hogy rendesen előkészítettem volna a támadásaimat és elmozgok, ahogy szoktam. A hetedikben aztán el is kapott, a kötelekhez szorultam és képtelen voltam visszatámadni. A következőben pedig ki is ütött. Mestermunkát végzett a srác, megérdemelte a győzelmet. Aki pedig engem képes kiütni, az nagyon tud. Ali nem volt képes rá például.” – emlékezett vissza Bugner.

Aussie Joe – az ausztráliai tartózkodása óta ugyanis ez a beceneve – a Bruno elleni vereséget követően úgy fest, valóban örökre hátat fordít a szorítók világának. Ha hívják, filmszerepeket vállal, még Jean-Claude Van Damme-mal is szerepel a számítógépes játék-adaptáció Streetfighter című filmben. Emellett vállalkozást indítanak feleségével, szőlőskertet üzemeltetnek Ausztráliában, ami egy darabig biztos megélhetést jelent a Bugner családjának, a ’90-es évek elején azonban csődbe mennek, a bunyós pedig több millió ausztrál dollárt veszít. „Három és fél milliót vesztettem a válság miatt, amit a szerint a barom Keating szerint át kellett vészelnünk, muszáj volt visszatérnem tehát a ringbe, hiszen teljesen le voltam gatyásodva. De nem akartam egyszerű ellenfeleket, a rajongóim nem ezt várták tőlem. Az ausztrál bajnok Vince Cervivel álltam ki, 27 éves kis szarházi volt, szépen építgették, én azonban pont eleget tudtam ahhoz, hogy szét tudjam jabelni a képét. Úgy érzem, hogy a koromat és a hosszú kihagyást is számításba véve pompás munkát végeztem.”

Erre a mérkőzésre 1995 szeptemberében, Queenslandben kerül sor, Joe pedig egyhangú pontozással, 45 esztendősen megszerzi új hazája nehézsúlyú nemzeti bajnoki címét. Ezt követően 1996-ban három alkalommal bokszol, a Scott Welch elleni mérkőzésen pedig – amelyet, fénykorát megidézve, az előző meccsétől számítva kb. 6 hét eltéréssel vállal – belefut élete első egyenes KO vereségébe. 1998-ban két alkalommal is megvédi nehézsúlyú nemzeti bajnoki címét, majd 1998 júliusában James Bonecrusher Smith ellen lép szorítóba, egy kisebb szervezet, a WBF világbajnoki övéért. Smith korábban a WBA nehézsúlyú világbajnoka volt, igaz, címét hamar továbbadta Mike Tysonnak, aki ellen sikeresen végigkapaszkodta a mérkőzést, és így beírhatta magát a mellé a két harckocsi és három földrengésbiztos toronyház mellé, amelyeket Iron Mike nem döntött le ifjúkorában. Bonecrusher ekkoriban már jellemzően nem a csontokat töri egyébként, hanem - nyilván nem népnevelő jellegű sallerekkel - nyájának mutat utat lelkipásztorként. A Bugner vs. Smith összecsapáson, mivel egy 48 és egy 45 éves emberről lévén szó, sajnos az orvosok és a röntgengép kapják a főszerepet, nem pedig a látványos ütésváltások. A WBF nehézsúlyú világbajnoki mérkőzésnek ugyanis sajnos egy menet után vége szakad, mivel Smith válla kificamodik (Joe szerint direkt azt a területet támadta) és képtelen folytatni a találkozót. A győztes tehát Joe Bugner, aki így megszerzi a WBF övet és minden idők legkorosabb nehézsúlyú világbajnoka lenne, ha a sporttörténelem nem csak a négy nagy világszervezet címeit ismerné el ebben az esetben.

A sok csatát megélt öklök a Smith elleni mérkőzés után már csak egyszer kerülnek bevetésre, 1999 júniusában, amikor is Joe a búcsúmeccsét vívja Levi Billups ellenében, akit mélyütésekért diszkvalifikálnak. Bugner Jóska ezt követően – remélhetőleg örökre – leteszi a lantot, és 83 megvívott mérkőzéssel, 69 győzelemmel, 13 vereséggel és egyetlen döntetlennel zárja le izgalmakban és kőkemény csatákban bővelkedő pályafutását.

Ezt követően ismét sok mindent tesz a megélhetéséért, ha szükséges, beugrik filmekbe szerepelni, illetve honfitársa, Russel Crowe felkéri, hogy készítse fel őt a Remény bajnoka című filmre, amelyben a színész James J. Braddockot, a korábbi nehézsúlyú világbajnokot alakítja. Bugner elvállalja a feladatot, azonban a páros együttműködése rövid idő után megszakad, Crowe egészségét tekintve pedig jobban teszi, ha örökre elkerüli Bugnert és annak 50 kilométeres körzetét, legalábbis az alapján, amit Joe nyilatkozott róla később: „Ez egy igazi pipogya alak, ráadásul úgy üt, mint egy óvodás kislány. Mikor belekezdett a Remény bajnokába, megkért, hogy segítsek neki. Mondtam neki, hogy nagyon szívesen dolgozom vele, ugyanakkor voltak még lehetőségeim a láthatáron és tudni akartam azt is, hogy ez most mennyire fix dolog. Aztán nekiállt engem sározni mindenfelé, azt viszont csak később tudtam meg, hogy felvette Ali edzőjét, Angelo Dundee-t maga mellé. Aztán megsérült, én pedig kritikával illettem a munkájukat, erre egy nap felhívott, olyan stílust adott elő, amit soha nem felejtek el neki. Lehülyézett és kijelentette, hogy semmit nem tudok az ökölvívásról. Erre mondtam neki: ’Ide hallgass öcsi, én 33 éve benne vagyok a bunyóban. Többet tudok a bokszról, mint te valaha is tudni fogsz a színészetről. Mondtam neki, hogy: ’Russel, dugd a fejedet a seggedbe nyugodtan!’ Aztán letettem a telefont. Soha nem törődtem bele a dührohamaiba. Pont úgy viselkedik, mint valami kis hülye tinilány. Nem alacsonyodnék hozzá le, ha meglátnám. Ha persze közelítene felém, nem lépnék meg előle. Megállnék a kis f.szkalap előtt és megvárnám, mit tesz. Aztán pedig felidézném az eredeti szakmám szépségeit…”

Izgalmakkal teli életútjáról a magyar származású ökölvívó 2013 novemberében kiad egy könyvet, „Joe Bugner – My Story” címmel.

Az 1956. október 23-án történt forradalom egy ország, sőt, egész Európa számára történelmi jelentőséggel bírt, és mint láthattuk, Bugner Kreul József, azaz Joe Bugner életében is gyakorlatilag mindent eldöntő szerepe volt. Ha Joe Édesanyja annak idején nem a disszidálás mellett határoz, fiának nem sok esélye lett volna Las Vegasban profi ökölvívó meccseket vívni és olyan nagyságokkal kiállni, mint Muhammad Ali, vagy Joe Frazier. Lehetett volna egy remek amatőr, és nehézsúlyúként erősíthette volna az akkori magyar mezőnyt, de ezeket a nagyságokat egész biztosan soha nem érhette volna el, ahogy nyilván Bud Spencerrel és Jean-Claude Van Damme-mal sem forgathatott volna. Esetleg Ötvös Csöpivel pofozkodhatott volna egy egészségeset a Balaton partján, vagy megverethette volna magát Vágási Ferivel a Szomszédokban, mikor fizetés nélkül próbál meglógni 20 deka turista szalámival, Lenke néni közértjéből.

Igaz, hogy Joe 1956 óta nem él Magyarországon (bár elvileg az angol és ausztrál mellett magyar állampolgár is) és arról sincsenek információk, hogy visszalátogatott-e azóta valaha, de én személy szerint úgy érzem, idehaza méltánytalanul keveset foglalkoznak vele (én pl. Szőreg honlapján sem találtam róla említést), holott a profi ökölvívásban – főleg magyar szemmel nézve – egészen különleges sikereket ért el, és az igen sűrűn játszott Bud Spencer filmek sem engedik feledésbe merülni a nevét és fizimiskáját. Ehhez képest nem tudom, és szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy hazánkból valaha egyáltalán megkeresték-e őt akár egy interjú erejéig, vagy ragadott-e bárki tollat, esetleg kamerát, hogy a nagy nézettségű, olvasottságú lapoknál, vagy televízióknál egy hosszabb cikkben, műsorban emlékezzen meg a szőregi születésű egykori ökölvívóról. Én ezzel az írással a magam módján ezt a hiányosságot próbáltam pótolni. Az esély bár nagyon kevés rá, hogy Joe esetleg ellátogasson a honlapunkra, de ha mégis megtenné, a magyar rajongók nevében innen kívánok neki jó egészséget és további hosszú, szép életet!

Baranyai Gergely, Greg
2014. január 31.

A cikk első része

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@N_Ricsi: Köszi!

» bandi78   válasz erre
    2014-07-07 00:21:13

http://hvg.hu/kultur ...

» N_Ricsi   válasz erre
    2014-07-03 20:18:51

Nincs egy perc, de imádom ezt a felvételt! :DDD
"I'm the real Apollo Creed, you stole my script!" :DDDDDD

http://www.youtube.c ...

» bandi78   válasz erre
    2014-02-22 10:08:49

@tony26: Szerintem is! Jó ötlet, hátha ráharapnak!

    2014-02-20 15:20:13

felelős

» tony26   válasz erre
    2014-02-19 19:19:47

miután megmutattam a cikket, haverom írt az ertéelklub XXI. század-nak egy levelet.
válasz :
" Köszönjük levelét és hogy felhívta figyelmünket a témára, levelét továbbítottam a felkelős szerkesztőnek, és mindenképp szót ejtünk ról a műsor következő stáb-értekezletén."

egy próbát megért

» tony26   válasz erre
    2014-02-19 19:19:11

@TITANIUM: Tud valaki valamit erröl a meccsröl? Mi lett a vége, ha egyáltalán megrendezték, mert próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam semmit.

» duc-king   válasz erre
    2014-02-12 02:51:42

@tony26: Köszi, majd megírom a számlaszámom, ahova utalhatod rá a pénzt:)!

    2014-02-10 07:51:39

Adott a feladat, Greg utazzon ki Ausztráliába meginterjúvolni :)

» tony26   válasz erre
    2014-02-09 13:07:38

@tjl: Amerikaban interjut nehez lenne mert Ausztraliaban el. Amugy tenyleg beszel magyarul es tobb intejuban is kifejtette hogy O magyar, es ugy erzem buszke ra, no meg ausztral mert az aussie-k nagyon szivesen lattak. Az angolokkal van tele a toke. Kulonben Gold Coast-on van 1-2 pub ahova rendszeresen lejar(na meg a casino)ha valaki arra el annak gyerekjatek egy jot dumalni vele.

» TITANIUM   válasz erre
    2014-02-08 21:38:25

A 87-es Frank Bruno elleni derbinek elég érdekes módon lett vége. Gong utáni Bruno ütésekkel, lökéssel tarkítva. Máshol lehet leléptetik Brunot...
Link: http://www.youtube.c ...

» Tóth Lajos   válasz erre
    2014-02-08 20:18:21

Ez nagyon jó cikk.
A legszebb az lenne, ha a profiboksz.hu készítene vele interjút Amerikában.

Szerintem akár állami támogatást is lehetne szerezni.

    2014-02-08 17:29:06

@4man4ever: Nem voltam rajongója idáig, rákerestem Joe Bugner-re és a youtube felajánlotta ezt a videót.

» drtaylorz   válasz erre
    2014-02-08 08:27:50

Köszi még egyszer, nagyon jó! Ezt a csibész stílust, ahogy írsz meg lassan le kell védetni Greg :) !
Az utolsó bekezdéssel teljesen egyetértek, de nem csak Bugner az akivel méltánytalanul keveset foglalkoznak itthon! Azok közül az emigráns magyarok közül, akik főleg a második világháború utolsó zavaros napjaiban, heteiben vagy az azt követő kommunista érában hagyták el az országot, rengeteg sikeres ember került ki, még ha más területeken is. Közülük sokan az akkori rezsim különféle koholt vádai alól - még ha azok mára már semmissé is váltak- a mai napig sem lettek IGAZÁN rehabilitálva a közvélemény előtt...
Én a magam részéről minden ilyen és ehhez hasonló kis írásnak is sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítok mint sokak, úgyhogy megemelem a kalapom előtted Greg!

» N_Ricsi   válasz erre
    2014-02-07 19:56:35

@drtaylorz: Ezen egy kicsit meglepodtem, nekem egyedul a "viszontlatas" szot mondta magyarul. Regi rajongoja vagy, hogy ismerted ezt a filmet?

» 4man4ever   válasz erre
    2014-02-07 18:46:44

beszél magyarul: http://www.youtube.c ...

» drtaylorz   válasz erre
    2014-02-07 07:28:15

Szerintem egy nagyon korán érö tipus volt. Egy tizessel idösebbnek néz a képeken.
Ha Sunshine Coaston járok megpróbálom megkeresni.

» maflás   válasz erre
    2014-02-07 06:59:01

Mar vartam ezt a cikket es nem csalodtam!:)
Koszi Greg!:)

» zee1978   válasz erre
    2014-02-06 23:00:15

Kérdezz-fejelek játék Bugner módra , méltó büntetéssel :)

Egy az egyben a Rocky kezdő képsorait láthatjuk Joe bácsi műértő
gondozásában.

Jó szórakozást!!!

Nekem meg volt. :)

http://www.youtube.c ...

» Hegedüs Gyula   válasz erre
    2014-02-06 21:15:04

-le a kalappal!!!!!
-valaki tenyleg megkereshetne egy interju erejeig,es atadhatna,h sokan
csodaljuk az elert eredmenyeiert Magyarorszagrol
-koszi a cikket/kiraly

    2014-02-06 21:11:21

Köszönjük a cikket sok sportszerető társam nevében!
Róla nem hallunk,de hogy két kurva (az egyik "fiú")megkarmolja egymást a villában,abba önkéntelenül is belefutok.
Gratulálunk neked Jóska,kemény vagy!

» Béndek Péter   válasz erre
    2014-02-06 15:59:31

@edge: A Szechenyi Konyvtarban kene megnezni Budapesten, ok evtizedekre visszamenoen megorzik az irott anyagokat (mostanaban nem jarok a fovarosban, kulonben be is mennek ezugyben). Nagyon kivancsi lennek a cikkre. Olvastam Bud Spencer Kulonben duhbe jovok c. konyvet, sajnos ebben egy szot sem ejt Joe -rol. Meg annyi adalek, hogy en szemelyesen is talalkoztam Bugnerrel, de csak egy 2 perces beszelgetes volt, kifejeztem fele a tiszteletemet es ennyi. A beszelgetes 99 szazaleka angolul zajlott, ebbol es egyeb dolgokbol arra kovetkeztettem, hogy alig beszel egy par szot magyarul. Meg evekkel ezelott vegigszorfoltem a netet is vele kapcsolatban, es nem egy nagymagyarkodo tipus, annyi biztos. Egy interjuban sem emliti Magyarorszagot, biztos meg van az oka, valszeg elvagta regen az osszes szalat, ha egyaltalan volt mit elvagni. Amikor a Cooper interju volt vele a BBC -n (ebben az idoben talalkoztam en is vele), megemliti, hogy az ausztralok teljes szivvel befogadtak, amikor el kellett hagynia Angliat, mert sosem bocsatottak meg neki a Cooper meccs miatt.

» 4man4ever   válasz erre
    2014-02-06 15:56:03

Nagyon jó volt az első résszel együtt :)
Még sok ilyet .....köszi

» BigSkull   válasz erre
    2014-02-06 15:32:35

@edge: Köszi az infót! Én akkoriban még kb. Kincskereső Kisködmönt olvastam:-), úgyhogy erről nem tudtam. Érdekes lenne megszerezni azt a cikket, de ennek nem sok az esélye...

    2014-02-06 15:18:10

greg

a 80-as evek vegen volt egy hosszabb interju Bugnerrel a Nemzeti Sportban (akkor még: Népsport), azt mesélte, hogy nem voltak annyira szorakoztatoak a forgatások, mert Bud nem nagyon fogta vissza magát, erobol utott, o meg persze nem utott/uthetett vissza. De nem volt problémájuk egymassal, csak mondta, hogy azert nem volt kellemes odatenni az arcát és nyelni a pofonokat.

    2014-02-06 15:04:18

Sose hallottam korábban Joe-ról, köszi a cikket Greg, remek volt. :)

» moRtiZ   válasz erre
    2014-02-06 13:46:39

Ez egy igazán jó cikk, méltó ahhoz, akiről szól!
Örülök, hogy olvashattam, és talán meg is nézem Mr. Ormondot :-) csak most már más szemmel fogom nézni és látni...

» facsiga   válasz erre
    2014-02-06 13:27:41

Van egy hirem amitol tuti lehidaltok. A hetvegen ujra visszater a ringbe Joe Bugner,1999-ben bunyozott utoljara. Itt a cikk,holnap hozza nyilvanosagra ki ellen. Reszkess Wowa:-)
http://www.goldcoast ...

» TITANIUM   válasz erre
    2014-02-06 13:09:10

Valamikor 1972 és '76 között a Magyar Ifjúság c. lapban volt egy cikk róla; talán Sziklaöklű Joe címmel. De ez jóval bővebb, már csak azért is, mert a karrierje bőven folytatódott még utána.
Csatlakozom a köszönettel az előttem szólókhoz.

» Untouchable   válasz erre
    2014-02-06 12:50:34

Újfent gratula Greg, remek cikk lett!

» kovban   válasz erre
    2014-02-06 12:42:43

Remek volt, le a kalappal, és köszi!

    2014-02-06 12:32:37

Egy erdekes radios interju Joe-val a BBC-n,persze angolul.Beszel a szokesukrol,meg sokminden masrol.
http://www.bbc.co.uk ...

» TITANIUM   válasz erre
    2014-02-06 12:26:27

Joe Sunshine Coaston el Queensland-ban es most eppen kampanyol a delfinek megmentese mellett.

» TITANIUM   válasz erre
    2014-02-06 12:10:38

Szép munka volt Greg, köszönjük!

» ogreface   válasz erre
    2014-02-06 12:04:57

Milyen érdekes,
Hallottam már Bugnerrol mint magyar származású bunyós aki egykor Ali ellenfele is volt, de azt nem tudtam, hogy Ő azonos a Bud Spencer filmekben játszó taggal. Most állt össze a kép. ;)

» maflás   válasz erre
    2014-02-06 11:49:29

Jó lenne ha Ő is tudná.Elnézést.

    2014-02-06 11:44:51

Sokan emlékszünk rá nagy szeretettel és tisztelettel!Ezt jó lenne Ő is tudná!

    2014-02-06 11:44:07

http://www.theguardi ...

elgondolkodtató a "vicc" a végén.
kíváncsi lennék, hogy beszél-e még megyerul, mit gondol magyarországról.
van valakinek ezzel kapcsolatban infoja?
amúgy köszi az írást!

» charlie.firpo   válasz erre
    2014-02-06 11:32:29

Greg, ismét nagyszerű írás, kalap le előtted!

    2014-02-06 11:02:05

Nagy Harcos! Köszönjük a cikket!

    2014-02-06 10:04:23

Bravo! Ez egy nagyon érdekes és jó cikk volt! Köszönjük!

» Gabodo   válasz erre
    2014-02-06 09:38:06
fel