Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Lebedevtől egyet sem jó kapni - beszélgetés Murat Gassievvel

2017-10-12 09:58:59 /
- Murat, hogy emlékszel vissza a tavalyi, Lebegyev elleni címmeccsedre? Mikor hitted el, hogy világbajnok lehetsz?
- Még akkor sem hittem el, hogy világbajnoki címért bokszolhatok, amikor aláírtuk a szerzõdést. Igazából akkor tudatosult bennem, mikor beléptem a ringbe. Ráadásul rettenetesen izgultam, mert olyan kaliberû ellenfelem addig még nem volt, mint Gyenyisz. Annyit arról a meccsrõl, hogy nem lepõdtem volna meg, ha nem az én kezemet emelik a magasba. Nagyon szoros mérkõzés volt, még akkor is, ha testen egyszer meg tudtam fogni. Akkor azt hittem, nem megy végig, de annyi pofont addig összesen nem kaptam, mint akkor. Higgy nekem, Gyenyisztõl egyet sem jó kapni. Egyébként három évvel a mi meccsünk elõtt voltam Lebegyev sparring partnere valamelyik meccse elõtt. Ritkán dicsekszem vele, de az elsõ nap úgy megvert, hogy haza is küldtek még aznap. Udvariasságból ugyan azt mondták, hogy nem illik a stílusom az ellenféléhez, de az igazság az, hogy kikaptam.

- Hogyan kerültél Amerikába?
- A menedzsmentem belátta, hogy otthon, Vlagyikavkazban korlátozottak a lehetõségeim, ezért tapogatózni kezdtünk, kihez kellene bekopogni. Talán Kosztya Ponomarjov ajánlott be Abel Sanchezhez.

- Hogyan fogadtak a többiek?
- Ami megfogott az egészben, az az, hogy Sanchez és a srácok is barátsággal fogadtak. Nézd, itt különbözõ származású, vallású emberek vannak, de mindenki segíti a másikat, és ha nem ütközik a felkészüléssel, akkor mindig a helyszínen szorítunk a másikért.

- Sanchez gyökeresen megváltoztatta az ökölvívásodat?
- Nem. Az elsõ héten nem is csinált semmit, csak folyamatosan figyelte a munkámat. Aztán elmondta a hibáimat, és azóta is folyamatosan javítja. Talán már a fejemet is használom a ringben, nem csak az ökleimet.

- Nagy ütõnek számítasz a cirkálóban, ez is fejlõdött a a Big Bear-ben?
- Nem tartom magam egy bombázónak, de azt mondom, inkább pontosabb lettem az itt töltött évek alatt

- Ki nyeri a Super 8-at?
- Mindenképpen én szeretném nyerni. De itt nincs még közepes bokszoló sem, minden meccs pokoli nehéz lesz. Szerintem a gyõztes Uszik, Dorticos vagy én lehetek.

- Wlodarczyk?
- Mondanak róla mindent, hogy öreg, meg lassú, de én ezzel nem foglalkozom. Mondhat bárki, bármit, õ 36 évesen is remek bokszoló, egy pillanatra sem becsülöm le. Persze azon leszek, hogy túljussak rajta.

- Sokaknak voltál a szparringpartnere. Kivel vagy közülük jó viszonyban?
- Wilder, Joshua, Vlagyimir Klicsko is volt a partnerem, mindegyikükkel jóban vagyok, de akivel nagyon jó barátok lettünk, az Szergej Kovaljov. Cseljabinszkban rengeteg menetet bokszoltunk, és nagyon sokat tanultam tõle. Azóta is tart a barátságunk.

- Golovkin?
- Ááá, róla nem tudok elfogulatlanul beszélni. A mentorom, a tanácsadóm, a mesterem egyszemélyben. Ugyan most nincs itt, de talán nem haragszik meg, ha azt mondom a köztünk lévõ korkülönbség ellenére, hogy a legjobb barátom. A mentalitása, az edzésmunkája elképesztõ. Mondom, elfogult vagyok, de jelen pillanatban nálam õ a világ legjobb bokszolója.

- Mik a hosszútávú terveid? Fiatal vagy, 23 évesen világbajnok, merre tovább?
- Elõször is itt van a szupertorna. Jelenleg ez az elsõ számú cél. Amíg annak nincs vége, addig kár távolabbi tervekrõl beszélni.

- Murat, köszönöm, hogy a rendelkezésünkre álltál! 

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Jersey Joe: Hryunov. Itt a cikk:
http://fightnews.com ...
Eleg vicces, hogyan probaljak promozni Uszti es Charr meccset, minta egy Ortiz vs Joshua lenne kb...

» bpjotruska   válasz erre
    2017-10-13 14:15:36

@bpjotruska: Ezt ki mondta?

Charr egy vicc, még akkor is, ha véletlenül kiütött valakit sparringon. A sparring edzés, tökre elképzelhető, hogy valaki próbálgat valamit védekezésben, támadásban és benéz egy jobbost, aztán elterül. Ez semmit nem jelent.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-10-13 12:57:59

Ezt pl ma tudtuk meg, hogy Charr kiutotte Povetkint sparringon:
"At that time I brought Alexander Povetkin to Germany to team Sauerland. One day I heard that Povetkin got knocked out in sparring by a young guy. It was this gentleman over here: Manuel Charr."
Aki nem hiszi, jarjon utana :-)

» bpjotruska   válasz erre
    2017-10-13 12:16:42

Nagyon szimpatikus ember Gassiev. Viszont a Lebedev elleni meccsből kiindulva Usyk ellen semmi esélye. Iskolázva lesz...
Mintha Margaritot látnám nagyobb kiadásban.

» noonecanbeatme   válasz erre
    2017-10-13 05:43:25

@Dr Evil: "Golovkin a legjobb fej bokszoló a világon, vagy mindenki fél tőle és nem mer róla rosszat mondani."

Sztem Golo a legjobb fej.... de ha belegondolok, nem merek mást mondani!!

De nem, hülyülést félretéve, Golo tényleg szerethető pali... és kiváló bunyós!

    2017-10-12 23:52:59

OFF: Ma lomtalanítottam és találtam egy rakás (kb 50db) régi Küzdőtér magazint.Az újságok eléggé viseltesek,de mindegyikben van poszter,amit szívesen elajándékoznék bárkinek,aki igényt tart rá....esetleg edzőtermet kidekorálni vagy leendő nagy bajnokok szobáját kitapétázni vele :) A posztereken többek közt Mike Tyson,Winky Wright,B-Hop,Ali,Pap p Laci,Madár,Koko....s tb láthatók.

» mexico   válasz erre
    2017-10-12 20:04:47

Lebedev vs Gassiev az egyik legjobb meccs amit láttam cirkálóban! Nálam 2016 legjobb meccse volt a párharcuk súlycsoportoktól függetlenül. Szorítok Gassievnek h megnyerje a tornát! Usyk piszok jó,de nem tetszik igazából a stílusa. Dorticos életveszélyes szintén, ellene nagyon okosan kell bunyózni. Stílusából fakadóan talán Usyk könnyebben megoldaná a kubait mint Gassiev, viszont Gasseiveről gondolom azt,hogy kiütheti Usykot. Ellene csak a kiütés lehet a terv,kipontozni lehetlen küldetésnek tűnik.

Nagyon szimpatikus ,szerény srác Gassiev ifl tv minap csinált vele egy interjút és ott is átjön ,hogy nincs elszállva egy cseppet sem magától és tisztelettel beszélt mindenkiről. Semmi köpködés és nagyképűség.

» dirhanka   válasz erre
    2017-10-12 19:56:50

@zsoltyngy: na de miért meglepő? mármint hallottál - olvastál már tőle nagypofájú, vagy tahó nyilatkozatot?
én mindig azon lepődöm meg, hogy a világ legparasztabb trashtalkjaira is azt írják itt páran, hogy milyen szellemes, meg hűűű de vagány.

jó fejnek tűnik a srác, oszt jónapot.

    2017-10-12 19:40:54

Azt hiszem most hallok eloszor olyant, hogy egy sparringpartner verest kapott a bajnoktol/nala hiresebb bunyostol. Mas mindenki meg szokta verni/le szokta utni oket. Vagy legalabbis azt nyilatkozzak...

» bpjotruska   válasz erre
    2017-10-12 19:22:43

Meglepoen normalis, korrekt nyilatkozat!

» zsoltyngy   válasz erre
    2017-10-12 18:48:55

@csiga: Majdnem elfelejtettem kérdezni, mikor jön a következő cikked?
Tudod amelyiknek az a címe: " Gassievtõl egyet sem jó kapni - beszélgetés Gyenyisz Lebegyevvel" :)

» pepegross   válasz erre
    2017-10-12 16:00:34

Az oroszoknak(ukránokna k stb.) a boksziskolában kötelező tantárgy az "Így nyilatkozzál normálisan és nem úgy mint egy kocsog". Nekem nagyon szimpatikus ez a stílus.

» pepegross   válasz erre
    2017-10-12 15:57:29

@Dr Evil: :D

    2017-10-12 14:07:48

A Joshua meccs előtt volt szparringpartnere Klicskónak.
Az első nap után hazaküldték, mert nem akart vagy nem mert támadni Gasszijev.

    2017-10-12 13:51:32

Golovkinnal kapcsolatban két lehetőség van. Vagy ő a legjobb fej bokszoló a világon, vagy mindenki fél tőle és nem mer róla rosszat mondani. :)

» Dr Evil   válasz erre
    2017-10-12 13:33:58

hááááát... eggyel több szimpatikus bokszoló :) Nehéz lesz ezek után eldönteni, hogy kinek drukkoljak.

Én is köszönöm a fordítást.

Jó olvasni, hogy egy sportolónak van alázata, nem pedig belenyomja az egóját az arcodba, mint ahogy sajna ez tőlünk nyugatabbra jellemző :S :S

    2017-10-12 13:26:12

ezek után kíváncsi lennék egy kova-lebegyev meccsre.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-10-12 12:43:58

Köszi Csiga. Szimpatikus figura, maradjon meg ilyennek

» JCalzaghe   válasz erre
    2017-10-12 11:51:46

Köszi a fordítást!
Jó fejnek tűnik ez a Gassiev.

» bandi78   válasz erre
    2017-10-12 10:52:30
fel