Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Minden, ami profiboksz!
BUTTON_POST_REPLY
Vogel
Újonc
HozzászólásokCOLON 17
CsatlakozottCOLON 2002-10-21 19:40:19

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Vogel »

Ha lehet, még nagyobb lett a szememben Jones. Az a virtus, hogy odaáll egy mérten 16 kilóval nehezebb (szerintem volt 18 is) nehézsúlyú világbajnok ellen, és majdnemhogy esélyt sem ad neki a győzelemre, ráadásul leáll dulakodni, és verekedni vele, az önmagáért beszél... Én még mindig nem tudom feldolgozni.
menyus
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 529
CsatlakozottCOLON 2002-10-19 22:31:03
Tartózkodási helyCOLON London

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: menyus »

Nagyon jó meccs volt, márcsak a tét miatt is, végigizgultam, igaz a közepétől kezdett egyoldalúvá válni. Hát lehet hogy tévedek, de Jones jobban lekezelte Ruiz rohamait, mint Lewis Tysonét! A puerto ricoi termete és ütőereje sem igazán hozta zavarba... zseniálisan csinálta! Jól láttam, Ruiz arcán mintha félelmet véltem volna felfedezni a bemutatás alatt?? Vagy az csak a harci láz volt, esetleg a tét nagysága miatt volt tiszta idegbaj?<br>Mindegy, ti már mindent leírtatok.<br><br>A jövő: kezhetünk gyúrni a Jones vs Byrd-re, mert más potenciális ellenfelet nem tudok elképzelni. Ez egy jó meccs lenne.<br><br>A gáláról: Wright kicsit ingadozott de hozta amit kell, egyebet nemtudok mindani.<br>Oquendo viszont nagyon elásta magát nálam! A világ legnézettebb gáláján játszik előmeccset, és szarik a felkészülésre... felháborító, már csak azért is mert miattuk majdnem lemarattam a főmeccsről (ébrenlét veszélyeztetése)! Megérdemelte volna hogy kikapjon!<br><br>A közvetítésről annyit, hogy Tóth Csaba azért mondott egy pár baromságot. Az, hogy Oquendonak "borzalmas ütőereje van", meg hogy "lehet hogy ez a forma Byrd ellen elég lesz...", valamint "Byrd nem egy klasszis"; ezek egetverő hülyeségek! Lehet hogy túlreagálom, mert csípem Byrdöt, akkor bocs...<br><br>minden jót: menyus
Beny
Újonc
HozzászólásokCOLON 38
CsatlakozottCOLON 2002-10-19 20:20:28
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Beny »

Szisztok!Remélem Jones feladja övét, mert zép volt jó volt, de szerintem nehézsúlyban nem szabadna tovább maradnia, ez arra jó volt, hogy bebizonyítsa,hogy a boxtörténelem egyik legjobbja,hanem a legjobb. Ha feladná az övet akkor lehet, hogy Tuaman végre bajnok lehetne.(nem tudom, hogy a wba-nál, hogy jegyzik,de vélhetőleg ott van az élbojban)
manchester

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: manchester »

Ugye nem hibáztatod Jonest azért, mert könnyedén nyert? Nem mehetett bele egy adok-kapokba, mert az a végzetét jelentette volna. Igaz, hogy a mérkõzés vége felé kicsit kieresztett, de már inkább csak szórakozni akart Ruízzal. Nagyszerû gyõzelem, és csupán a mérkõzés maga a szereplõk miatt a számomra hihetetlen izgalmas volt. Jones bebizonyította, hogy a világ legtechnikásabb öklözõje, és sztem hasonló magassággal rendelkezõk (Tyson,Byrd) ellen komoly esélye lehet ezzel a megfontolt és higgadt technikával. Itt már nem babra megy a játék nem lehet meggondolatlanul ütni, mert az végzetes lehet, egy egykoron középsúlyú számára. Én teljesen megértem a boxát, hisz ez volt a megfelelõ taktika, amit kellõ érdeklõdéssel lehetett is élvezni, hisz igazi minõségi tudásboxot léthattunk tõle. Ruíznak esélye sem volt a dulakodós játékra, sõt ez alapján a meccs alapján semmit nem tudnánk meg róla, hisz nem tudta a boxát mutatni. Azzal a kérdéssel, hogy mit akart õ ezzel, az a válaszom, hogy csak azzal akarhat vki vmit amit tud mutatni. Ennyi a 2 boxoló között a különbség, Ruíz nem taktikai hibát követett el, hanem egyszerûen nem tudott mit csinálni. Õt nincs mért hibáztatni, hisz ennyit tud, és a zseni boxa gyakorlatilag olyanná tette Ruízt mintha semmit nem tudna és nem is akarna.
Avatar
edge
Tippjáték Champ' 2008.
HozzászólásokCOLON 2156
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: edge »

Nekem csalódás volt a meccs, nem az eredmény miatt, hanem mert túl sok izgalmat nem okozott, fõleg az 5-6 menetet követõen. Ahhoz képest, hogy másfél menetet állva néztem, utána igencsak alábbhagyott a lelkesedésem.  Végig az volt az érzésem, hogy nincs benne a KO a meccsben, pedig megelõzõen biztos voltam benne, hogy azzal ér véget. Ahogy prof is írta, Ruiz egyetlen esélye az lett volna, ha ugyanolyan vehemensen mászik rá Jonesra minden menetben mint az elsõben. Az a pofon viszont a negyedikben elvette még azt a kevés válalkozókedvét is. Az utolsó 6-7 menet így visszagondolva nekem teljesen egybefolyik. Dõry M. szerint Ruiz sokkal jobban teljesített a vártnál, hát szerintem meg nem igazán, még önmagához képest sem. Persze ez Jones érdemeibõl semmit nem von le. Õ a legnagyobb ez kétségtelen.
Christ I'm a sidewinder I'm a California King
iszabo
Bajnok
HozzászólásokCOLON 352
CsatlakozottCOLON 2002-10-19 20:01:37

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: iszabo »

[quote author=iszabo link=board=profiboksz;num=1034932987;start=20#28 date=02/28/03 ť 20:21:38]Én Jones-fan vagyok. Csak kétféleképpen tudom a meccs lefolyását elképzelni.  Az első menetben Jones felméri a gyorsasági előnyét. Ha ez jelentős, akkor üti Ruiz-t mint egy homokzsákot /és közben a szokott módon bohóckodik/, ameddig az fel nem dől! Ha veszélyesnek itéli meg, akkor pedig messziről pontosan ütve a biztos pontozásos győzelemmel megelégszik.<br>Szóval a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy RJJ nem fog változtatni az eddigi stílusán és egy pazar győzelemnek örülhetünk /örülhetek, /mert a TIPMIX-en is reá /1.5*szorzó/ fogadtam//.[/quote]<br><br>Majdnem teljesen bejött amit vártam. Jones feltette a koronát a saját fejére, belépett a box hallhatatlanjai közé!<br><br>Gratula a WP-t eltalálóknak! <br>
Imre
gallien
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2283
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: gallien »

a hajnal tanulságai:<br><br>szimpatikus, nagyon akaró ruiz kontra zseniális jones. nem ragozom, már mindent leírtatok. mellesleg köszönjük meg ruiznak, hgy belement a buliba.<br><br>kicsit más fénybe került etienne oquendo -t látva. kettejül meccsét nem láttam, de oquendonál a nagymamám is jobb bokszoló... tysonnak oquendo sem tatrana 49 mp-nél tovább.<br><br>a sport1-nek keresni kellene két másik kommentátort.<br><br>üdv<br><br><br>
paja
Super Champ
HozzászólásokCOLON 634
CsatlakozottCOLON 2002-10-16 23:49:16

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: paja »

[quote author=prof link=board=profiboksz;num=1034932987;start=0#1 date=03/02/03 ť 08:58:39]<br>Marad egy talán vállalható kompromisszum: a jó öreg, szerintem alulértékelt Vitalij látványos és -p4p Jones-hívőként magam ellen szólva- veszélyes kontrasztot alkothatna a ringben.  :D<br>[/quote]<br><br> :o :o<br>Hát isteni Jones ide, lépegető robot oda, a 30kg(!) súlykülönbséget és a 20cm magasságbeli különbséget megoldani már nem boksztudás kérdése.<br>Szerintem fizikai lehetetlenség. Bár a tegnapi teljesítményét látva már talán nincs lehetetlen. 8)
paja
Super Champ
HozzászólásokCOLON 634
CsatlakozottCOLON 2002-10-16 23:49:16

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: paja »

Hihetetlen ez a Jones... :o<br>Bár az első menetet látva biztos voltam benne hogy egyszer elcsattan A nagy ütés és Jones elnyúlik mint egy zsák...<br>Hát nem jött be mert Ruiz tiszta ütéseinek száma két kézen megszámlálható, és azok is  többnyire a már ellépő ellenfelet találták/súrolták.<br>Érdekes volt látni Lewis arcát a meccs közben a nézőtéren, ő is le volt döbbenve Jones mutatványán. Valaki tudja miket mondott LL?<br>Azért ha jót Jones akar akkor nem bokszol a nehézsúly óriásaival... ;)<br>Szerintem megveri Byrd-öt, aztán jöhetnek a félnehéz címvédések, a királykategória meg pukkadjon meg. :)<br><br>
prof
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 620
CsatlakozottCOLON 2002-09-12 21:11:07
Tartózkodási helyCOLON Bp.

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: prof »

Jones mindenben önmagát hozta, és ez érdekes kérdéseket vethet fel a jövőt illetően.<br>Visszamenni félnehézbe: kivel lehetne eladható, érdeklődést kiváltó párosítást produkálni? Csak a kemény Darek-hívők gondolják, hogy a Tigris valódi alternatíva Jones-szal szemben a félnehéz trónján.<br>Cirkálósúly? Jirov: még Toney-val is nehezen jön össze a meccse... Toney? Á, alig hiszem, hogy érdemi visszavágóként lehetne eladni. Mormeck: semmi fantázia.  <br>Marad a nehézsúly? <br>Byrd a realitás: címegyesítő meccs lehetne, majdnem azonos kisebb súlyú előélet, technika itt is, ott is. De ugye Byrd se győzné le Jonest, hiszen bár hasonló előnyökkel rendelkezik a nehézsúlyban a legtöbbekkel szemben /gyorsaság, technika, védekezés/, Jones mindezt egy más dimenzióban produkálja.<br>Lewis és Wladimir Klicsko csak azok fejében fordulhat meg, akik Jones bukását akarják. Őket Ruizhoz hasonlítani sem lehet: kétszer akkora fizikai különbség, sokszoros boksztudás.<br>Marad egy talán vállalható kompromisszum: a jó öreg, szerintem alulértékelt Vitalij látványos és -p4p Jones-hívőként magam ellen szólva- veszélyes kontrasztot alkothatna a ringben.  :D<br>Ütőerőben azért megmutatkozott, hogy Jonesnak -bár eszében sem volt hasonló- nem lehetnek vérmes nehézsúlyú KO-király álmai, ütéspontosság ide vagy oda. Aki viszont nem képes őt "földbe döngölni", azt bőven túljátssza.<br>Ruiznak amúgy az elsőhöz hasonló 11 menetet kellett volna produkálnia, de ehhez Jones nem mutakozott előzékeny partnernek...  :D<br>Az azért tény, hogy szinte csak az első menetben fedezhettünk fel valami elánt, elszántságot Ruiz tekintetében, a továbbiakban elég faarccal vette tudomásul a megmásíthatatlant, de azért ne gyártsunk összeesküvés-elméleteket.  ;)
kozi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1389
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: kozi »

Szeretném mondani valamit a mérközésröl, de megszólalni alig tudok. Amit ez az ember müvelt?! Leengedett kezekkel egy nagyobb, nekezebb Nehézsulyu bunyossal szemben! Elképesztö. Jones eljutott oda, hogy már senkinek semmit nem kell bizonyitania.<br><br>Úgy gondolom abszolút nem tulzás az (bár szubjektiv), hogy Jones ezzel a tettel megelözte Ray Robinsont és Henry Armstrongot és vitathatatlanul minden idök legnagyobbja!<br><br>Nagyon szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk.<br><br>Kozi<br><br>ui: szegény Ruiz. Pedig nagyon akart.
http://www.worldbowlstour.com/

"ha választani kéne hogy melyiktől kapjak egy pofont, lehet hogy inkább sipostól kérnék"

CSAK A KISPEST!
Kukorica
Reménység
HozzászólásokCOLON 76
CsatlakozottCOLON 2002-10-26 09:07:07

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Kukorica »

Jones fantasztikus volt. Ahogy a Dőry mondta, örülhetünk, hogy végigment, nem mindig kapunk ilyen 36 percnyi bunyót. Nem tudom, figyeltétek-e Roy arcát (ha nem, akkor nézzétek meg), de amikor kimondták a nevét, mint a meccs győzteséét, és mint a  "new heavyweight champion"-ét, eszméletlen öröm tört fel belőle. Addig is tudta, hogy nyert, de amikor Lennon hivatalossá tette, akkor ez volt Roy arcára írva: Te jó ég, tényleg megcsináltam, ez hihetetlen!!!!<br>
ppal
Kihívó
HozzászólásokCOLON 211
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 08:00:39

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: ppal »

Én az elején azt hittem, hogy Ruiz csak altatja Jonest, de nem, tényleg csak ennyi volt benne. Azért a Vas, Louis és a Klicskók elleni meccs szerintem kissé komolytalan téma. Érdekes, hogy a lehetséges jövőről szőtt képek között a kedves szakértők, meg sem említették a Byrd elleni címegyesítést, pedig ez lenne a legkézenfekvőbb. Byrd-öt gyenge bokszolónak és technikailag képzetlennek mondani szerintem, legalábbis érdekes vélemény. Csötönyi Sándor Úr és a többiek sajnos Bowe Holyfield elleni mérkőzéseivel kapcsolatban egy kis tanácstalanságban voltak, és valaki a gála során egy olyan kijelentést is tett, miszerint (nem tudom pontosan idézni) Byrdnek Tua ellen kéne/nehéz lenne bunyózni.<br><br>Az Oquendo leütésnél csak én láttam úgy, hogy egy erős fejtetős, kissé alkaros ütés volt az utolsó, mielőtt Harris lement.
donvito
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 746
CsatlakozottCOLON 2002-10-16 17:33:37
Tartózkodási helyCOLON Tihany
CONTACTCOLON

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: donvito »

A pasi egy ZSENI!<br><br>A meccs közben 4-5 cigit szívtam el: az elején kettőt, mert izgultam, a többit már a 5-7 menet után, mert unatkoztam. Ennyire egyoldalú mérkőzéseket csak Jones tud produkálni. <br><br>Egyetértek Holy-val: fogalmam sincs, hogy a bírók melyik mérkőzést nézték? Méghogy 116-112! Vajon mikor bújhatott ki az illető Don King tomporából? ::) Nálam mind a 12 menet odavolt RJJ-nek. <br><br>Jövő: én szerintem be kellene vállalnia Jones-nak egy Byrd elleni mérkőzést. Na, az ám lenne egy tuti parádé!!!! Byrd WP ;D<br><br>vito
Laslie
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1431
CsatlakozottCOLON 2002-10-21 10:07:42
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Laslie »

Ruiz nem ütött egy nagyot sem ???
Avatar
Hollywood
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 2121
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Tárnok

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Hollywood »

Sima meccs volt. Bokszsuli. A pontozók nem tudom mit néztek, én szerintem 120-109 lett az eredmény.<br><br>Jones ugyanazt bokszolta, mint félnehézsben, de egy kicsit óvatosabb volt.<br>Ruiz ugynaazt bokszolta mint mindig, de ez ennyire volt elég egy klasszis bokszoló ellen. Alacsony munkatempó, gyenge kondició, kevés ütés. Nem tudom miben bízott.<br><br>Jones minden idők legjobb bokszolója. Ez ma világossá vált mindenki előtt. Darius örülhet ha elkerüli mert nagy égés lenne belőle.
"Mindenki a napra tör..."
nk76
Bajnok
HozzászólásokCOLON 274
CsatlakozottCOLON 2002-10-23 13:59:30
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: nk76 »

2,30-at mondtak a Sport 1-en.<br><br>Az én "tuti" tippem:<br><br>RJJ kiütéssel győz<br><br>Sokat tettem fel rá :-)))<br>Ha vesztek nem fogok örülni....
Kukorica
Reménység
HozzászólásokCOLON 76
CsatlakozottCOLON 2002-10-26 09:07:07

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Kukorica »

Én többfelől is a 2.30-at hallottam!
prof
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 620
CsatlakozottCOLON 2002-09-12 21:11:07
Tartózkodási helyCOLON Bp.

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: prof »

Eddig 3.00-ra gondoltam, de a Sport1 és a port.hu tv-műsorában 2:30 van kezdésnek. <br>?
Kukorica
Reménység
HozzászólásokCOLON 76
CsatlakozottCOLON 2002-10-26 09:07:07

Roy Jones Jr. VS John Ruiz

Hozzászólás Szerző: Kukorica »

Elérkezett a várva várt nap. Már csak néhány órát kell aludni (már aki ezt az időt alvással fogja tölteni), s megkapjuk a már több hónapja feszegetett kérdésekre a válaszokat! <br>Hajrá Roy, because you know :<br>THE WORLD IS NOT ENOUGH!<br>Ez a kedvenc (sporthoz kapcsolódó mondásom), és szerintem ez tökéletesen igaz Roy-ra!
BUTTON_POST_REPLY