Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Naoya Inoue vs Kohei Kono: Felvezetés a mérkőzéshez

2016-12-30 01:12:55 /
Az év utolsó napjai a világ legtöbb országában a pihenésről és az ünneplésről szólnak. Kivéve Japánban, ahol ebben a periódusban koncentrálódnak a legfontosabb összecsapások. Ezúttal hét világbajnoki mérkőzést rendeznek december 30-án és 31-én a szigetországban. Közülük az egyik legfelkapottabb a Naoya Inoue vs Kohei Kono nagylégsúlyú derbi, amely az előbbi versenyző WBO címéért zajlik majd. Érdekesség, hogy a találkozó hivatalos személyeinek munkálataiban két fős magyar küldöttség is kiveszi a részét Kovács István (supervisor) és Enyedi Zoltán (pontozóbíró) részvételével.

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.30., Tokyo, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Roman Gonzalez (WBC), Khalid Yafai (WBA), Jerwin Ancajas (IBF), Naoya Inoue (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 8/10

*

Naoya Inoue a WBO szervezet világbajnoka. Naoya Inoue a nagylégsúly egyik legmagasabban rangsorolt bunyósa. Naoya Inoue a profi ökölvívás egyik legjobb képességű versenyzője.

Naoya Inouét éppen az utóbbi mondat miatt szomjazik minden vérbeli bokszszurkoló a legjobbakkal szemben látni. A japán eddigi tizenegy mérkőzése alatt már két kategóriában is begyűjtött egy-egy világbajnoki címet, és egy kéz elég ahhoz, hogy megszámoljuk, hány menetet veszített el eddigi hetvenhárom hivatásos felvonásából.

Mindezek ellenére a korábbi kétszeres világbajnok Kohei Kono jó ellenfélnek számít a fiatal Inoue számára. A szintén japán Kono egy szívós, sokat látott versenyző, aki elég erős fejben ahhoz, hogy bírja a nyomást, és elég ravasz ahhoz, hogy új tapasztalatokat adjon ellenfele számára.

Inoue eddig két igazán jelentős ellenféllel szemben mérette meg magát. Egyikőjük Ryoichi Taguchi, akivel még jóval azelőtt találkozott a huszonhárom éves sztárbunyós, hogy eljutott (Taguchival egyetemben) a világbajnoki szintre. Naoya tíz menetben nyert pontozással egy rendkívül magas színvonalú, küzdelmes összecsapáson. A másikuk az argentin Omar Andres Narvaez, akit két felvonásban söpört el a japán.

Kohei Kono egy újabb jelentős ellenfél. Kellemetlen stílusú, dörzsölt és meglepetés-orientált. Naoyának szüksége van az ilyen mérkőzésekre, és az ezekből gyűjtött tapasztalatokra, mielőtt olyan ellenfelekkel szemben lép szorítóba, akikkel szemben szenzációs képességeiből fakadóan látni szeretnénk.

Egy nap Naoya Inoue Roman Gonzalezzel, Carlos Cuadrassal és Juan Francisco Estradával is látványos és kiélezett ütközetet vívhat. A Kohei Kono elleni mérkőzéssel épp ennek a megvalósulásához kerül egy lépéssel közelebb.

A mérkőzésre leadott TIPP megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

N.Inoue (1,03-1,07) - K.Kono (8,00-11,00)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2016-12-31 10:33:55
fel