Black Friday 2017 sportbolt
profiboksz.hu

Guillermo Rigondeaux vs Moises Flores: Felvezetés a mérkőzéshez

2017-06-16 17:59:34 /
A hétvége legütősebb eseménye a profi ökölvívás világában Andre Ward és Sergey Kovalev félnehézsúlyú bajnokságért folytatott visszavágója lesz. A gálát az amerikai HBO televíziós csatorna PPV, azaz külön előfizetéses konstrukcióban tűzi műsorra. A főmérkőzést megelőző összecsapások közül a szakmailag legfontosabbat a nagyharmatsúlyú WBA világbajnok, valamint a P4P listákon is szereplő Guillermo Rigondeaux vívja a szervezet interim övbirtokosával, Moises Floresszel szemben. A két veretlen ökölvívó találkozójának felvezetése következik.


Guillermo Rigondeaux

Nemzetiség: Kuba
Mérleg: 17-0, 11 KO
Cím: WBA nagyharmatsúly, 2012-2015; WBA/WBO nagyharmatsúly, 2013-2015; WBA nagyharmatsúly, 2016-
Súlycsoport: Nagyharmatsúly (122 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: Bajnok (BoxingScene), 1. (Ring)
Súlycsoportoktól független ranglistán betöltött hely: 7. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 8-0, 5 KO (10-0, 6 KO interim címmeccsekkel)

vs

Moises Flores

Nemzetiség: Mexikó
Mérleg: 25-0-0-1, 17 KO
Cím: -
Súlycsoport: Nagyharmatsúly (122 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 5. (Ring), 7. (BoxingScene)
Mérleg világbajnoki meccseken: - (3-0, 1 KO interim címmeccsekkel)


 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2017.06.17., Las Vegas, Nevada, USA

A súlycsoport világbajnokai: Rey Vargas (WBC), Guillermo Rigondeaux (WBA/Lineális), Yukinori Oguni (IBF), Jessie Magdaleno (WBO)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 9/10

*

Guillermo Rigondeaux az ökölvívás egyik legfenségesebb művésze. A kubai mozgása páratlanul letisztult és következetes, technikai repertoárja kifejezetten széles, ringintelligenciája szokatlanul magas, kontratámadásai pontosak és kíméletlenek.

A kubai bunyós mindent tud az ökölvívás vegytiszta műveléséről. Karrierje azonban nem teljesedhetett ki, miután nem mindent tud a profi ökölvívás mozgatórugójáról. Legalábbis eddig nem sok jelét mutatta annak, hogy művészetét alkalmazkodtatná, és a nagyközönség számára élvezhetőbb formában tálalná.

Persze a nagy művészek épp attól azok, hogy mindig a maguk útját járják. A formabontásuk is a részét képezi annak, amiért csodáljuk őket, illetve az általuk létrehozott alkotásokat. El lehet ítélni Rigondeaux-t, amiért nem tartja előrébb valónak az amerikai televíziós társaságok igényeit a sajátjainál. És meg is lehet érteni őt.

A kétszeres olimpiai bajnok kubai versenyző pályafutása szépen ívelődött felfelé, s miután 2013 tavaszán mattolta az esélyesebbnek tartott Nonito Donaire-t egy nagyharmatsúlyú címegyesítő mérkőzésen, úgy tűnhetett, hogy Rigondeaux elérte a horizontot a bunyóban, és karrierjét ezen a szinten folytathatja tovább.

Az HBO televíziós csatorna azonban nem volt annyira elragadtatva Guillermo teljesítményétől, miután a WBA/WBO/Ring/Lineális egyesített bajnokának masszív másodszándékú stílusa az ínyenceken kívül nem kifejezetten talál be sem az eseményre jegyet váltott szurkolóknak, sem a televíziónézőknek.

Két összecsapással később, 2014 nyarán Rigondeaux szerződése lejárt a Top Rank promóciós irodával, amivel   végképp kiszolgáltatott helyzetbe került a veretlen ökölvívó pályafutása.

A kubai úgy hitte, hogy karrierje kerékkötője Gary Hyde, akivel - több másik üzletember mellett - még amatőr időszakában, Kubában írt alá szerződést. Guillermo számolta vissza napokat, hogy megszabaduljon ír menedzserétől, s nagy mérkőzéseket ígért, miután ez végre megtörténik.

Nos, Hyde képviselete 2015 szeptemberében szűnt meg Rigondeaux pályafutását illetően. A kubai azóta kétszer lépett szorítóba. Ellenfelei mindkét esetben totálisan ismeretlenek voltak a nagyközönség számára.

Guillermo pályafutását ugyanaz a Roc Nation Sports promóció vette irányítása alá, amely Andre Ward karrierjének háttermunkálatait is végzi. A kubai bunyóst ez az üzleti érdek hozta vissza az HBO csatornára, ahol hétvégi összecsapása is műsorra kerül.

A WBA szervezet eredetileg majd' egy esztendeje írta ki Rigondeaux Moises Floresszel szembeni kötelező címvédését. A hosszú hónapokon át zajló egyezkedések után előbb szóba került, hogy a felek Kovalev és Ward múlt novemberi gáláján lépnek szorítóba, majd később a sérülés miatt elmaradó Miguel Cotto vs James Kirkland összecsapás köré épített programban tűnt fel papíron a párosítás.

Tizenegy hónappal a hivatalos bejelentést követően Rigondeaux és Flores végre összecsapnak egymással.

A mexikói kihívó, aki a WBA szevezet ideiglenes övét birtokolja, és karrierje eddigi két legjelentősebb ellenfelét, Oscar Escandont, illetve a korábbi világelső Paulus Ambundát egyaránt sikerült felülmúlnia pontozással. Flores minden jelentős szervezetektől független ranglistán a 122 fontos kategória top 10-es mezőnyében van rangsorolva. A magas, hosszú kezű mexikó szereti maga meghatározni, hogy milyen ritmusban zajlódjon a mérkőzés, munkatempója átlagon felüli, stílusa képes kellemetlenül nyomasztó lenni.

A veretlen Flores élete legnagyobb lehetősége egy frekventált PPV esemény előprogramjában, egy regnáló P4P top 10-es ökölvívóval szemben szorítóba lépni.

A művész Rigondeaux-nak pedig a Flores elleni talán az utolsó lehetősége arra, hogy bizonyítsa, képes közönségszórakoztatóbb bunyóval is megfesteni a remekműveit...

A mérkőzésre leadott TIPP megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

G.Rigondeaux (1,11-1,14) - M.Flores (5,00-7,40)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-18 02:53:37

egyébként rigó p4p listajan andre ward van első helyen és ő a pédaképe.

roc nation:)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-06-17 19:56:15

@GaiusM: Sajna rigo az érdektelen-lényegtel en katba tartozik. Anno valóban élvezhető volt a bunyója, de mostmár hogy ellustúlt az unalom a köbön amit látunk tőle. Akkor meg minek nézzük. Fogadkozik minden meccs előtt, hogy na most aztán így meg úgy, aztán szép dögunalomba lehozza.

» colos1   válasz erre
    2017-06-17 06:59:46

Igazából ez sajnos Rigo tökéletes jellemzése. Ahogy itt 5+ óra alatt senki sem szólt a cikkhez, nagyjából ennyire érdekes jegyek eladásában is.
IMiKeT: azért köszönjük, a cikk maga remek. :)

» GaiusM   válasz erre
    2017-06-16 23:28:39
fel