profiboksz.hu https://www.profiboksz.hu//images/pic2/Peter.Klitschko.weight.jpg Ma délután Berlinben megtartották a nagy érdeklődéssel várt szombat esti Samuel Peter 2008-10-10 18:26:42 https://www.profiboksz.hu/2008/10/10/peter-vs-klitschko-merlegeles/

Peter vs Klitschko mérlegelés

Ma délután Berlinben megtartották a nagy érdeklődéssel várt szombat esti Samuel Peter vs Vitali Klitschko WBC nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés hivatalos mérlegelését. A címvédő Peter 253.5 fonttal (~115 kg), míg az emeritus, azaz tiszteletbeli bajnok titulust viselő, és négy év szünet után visszatérő Klitschko 247 fontot (~112 kg) mutatott a műszeren. Jó hír, hogy a holnapi mérkőzésről a honi szurkolók sem maradnak le, ugyanis a német RTL csatorna mellett az RTL Klub is élőben közvetíti az összecsapást 22:45-től.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Kommentek »

Hozzászólok:

» regisztráció

Kösz Romsy! Ezt nem gondoltam volna! De örülök neki!

    2008-10-12 21:18:32

tomba

Azt várom, hogy kimondjad, hogy: igen, én úgy látom, hogy Sam Peter, Brock, Anthony Thompson ugyanolyan jó mint a 90-es évekbeli Holyfieldet, Lewist, Tysont, Bowet, Ruddockot, Morrisont vagy akár az öreg Foremant!!!

:D

» leibigab   válasz erre
    2008-10-12 12:50:17

tomba


"Az hogy pont most nem az amerikaiaké a nehézsúly, az nem jelenti azt automatikusan, hogy rosszabb - csak nekik, mert megszokták, hogy mindig ők a királyok. "

Igaz, nem jelenti azt automatikusan! De ha egymás mellé teszed a maiakat a korábbi generációval, szemmel látható, hogy a maiak gyengébbek!

Az olimpiákra is 88-tól egyre silányabb minőségű embereket tudnak kivinni....Nem azért silányabbak, mert nem ők nyernek, hanem összehasonlítva a korábbi nevekkel, láthatóan gyengébbek...és mivel gyengébbek, nyilván olimpiát sem fognak nyerni és profiként is gyengébben szerepelnek.
Konkrétan kérdezem: Te egy Sam Petert, Brockot Tony thompson ugyanolyan jónak látsz mint egy 90-es évekbeli Holyfieldet, Lewist, Tysont, Bowet, Ruddockot, Morrisont vagy akár az öreg Foremant???? Melyik névsort tartod jobbnak?

"nagyra tartott Lewist fikázta mindenki, hogy milyen gyenge a korábbi nagy bajnokokhoz képest.. "

Nem mindenki fikázta, sőt azt mondom aki fikázza, az vagy elfogult vele szemben, mert nem szereti, vagy egyszerűen nem érti és nem látja ezt a sportágat.

» leibigab   válasz erre
    2008-10-12 12:47:20

leibigab!

Persze, hogy az olimpiai bajnokok közt is van különbség, mint ahogy a profi világbajnokok közt is.
Csak arra próbáltam rámutatni, hogy mostanában az amcsik nem nagyon nyertek olimpiákat, nyilván voltak jobbak az amatőrök közt is náluk. És azok a jobbak, amikor átjöttek profiba, ott is jobbak lettek. Az hogy pont most nem az amerikaiaké a nehézsúly, az nem jelenti azt automatikusan, hogy rosszabb - csak nekik, mert megszokták, hogy mindig ők a királyok. Egyébként emlékszem még, amikor a most - jogosan - nagyra tartott Lewist fikázta mindenki, hogy milyen gyenge a korábbi nagy bajnokokhoz képest..

    2008-10-11 18:26:24

soti69:

Azt nem tudom, hogy fogadj-e rá, de én teszek rá párszáz eurót, hátha.

pipee:

http://www.ifbbpro.com/results...

A táblázat ne tévesszen meg, helyezések a JOBB oldali osztopban.

    2008-10-11 16:23:03

Peternek minden hasizma látszik úgyhogy semmiképp sem zsírdisznó!
off: Romsy? Dexter lett a Mr Olympia? És a többi helyezés? Cutler, Wolf, Heath hányadik lett?

    2008-10-11 15:36:22

Leibigabnál a pont.

» Monzon   válasz erre
    2008-10-11 11:41:43

Peter dagadt?Toney,na az tényleg dagadt!

» ogreface   válasz erre
    2008-10-11 10:52:21

leibigab, ezzel teljesen egyetértek. pl. fiatalkori Tyson Holy,Bowe, pár perc alatt lerendezné még a mostanra szétfejlődött Petert is. És sok mai fényezett rekordú kislányka nem arcoskodna ennyire, az akkori mezőnyben mert csak szotyi felhozóemberek lennének.

    2008-10-11 10:26:29

Romsy, a legtöbb helyen teljesen egyetértettem azzal amit írtál. Akkor azt mondd meg nekem , tegyem a lét Samura vagy ne( rohadtul izgat a 3.05-ös odds a bwinen). Jobban örültem volna ha 110 kilóval mérlegel, Vitali meg vagy 116-al. Tény, hogy Peter nem "hízott" 2 kilót, de most tényleg nem tudom mi a pálya.

» soti69   válasz erre
    2008-10-11 10:11:17

tomba

"Lewis és Ali is olimpiai bajnok volt, akkor ők voltak a legjobb amatőrök, nem értem, hogy a mostaniak miért lennének rosszabbak. Csak azok most éppen nem amerikaiak. "

Hát ha gúnyos akarnék lenni, akkor most azt mondanám, hogy azért rosszabbak, mert rossz nézni őket:-)
De kolyra fordítva. Olimpiai bajnok és olimpiai bajnok között is lehet igen nagy minőségbeli különbség. Szerinted miből lehet azt megállapítani, hogy egy mostani Samuel Peter jobb vagy rosszabb-e egy 20 évvel ezelötti Mike Tysonnál? Mindkettő profi világbajnok, az egyik akkor a másik pedig most. Nem mérkőztek egymás ellen, közös ellenfeleik sem nagyon voltak. Szóval hogy lehetne ezt eldönteni?
Egyszerűen látni a kettöjük közötti különbséget. (Mozgás, pontosság, ütőerő, gyorsaság, védekezés vagy az ütésbíró...stb. képességbeli különbségeket. Én azt gondolom, hogy aki ezt nem látja és azt mondja, hogy a maiak ugyan olyan jók, mint volt Holy, Tyson, Lewis, Bowe, Foreman, Frazier....stb. az szerintem válasszon magának egy másik sportágat, mert itt nem is tudom, hogy egyáltalán mit figyel...

» leibigab   válasz erre
    2008-10-11 09:38:41

Leibigab!

"Amerika az elmúlt 100 évben uralta a nehézsúlyt."

Õk bokszoltak pőrofiban. Meg a dél és latin amerikaiak - csak ők kicsik. Az európaiak, - ők leginkább amatőrben vitézkedtek, és sokkal kisebb mintából meríthettek. Az oroszokat, vagy inkább ex szovjetek, meg a kubaiak nem lehettek profik. Amióta szabadon mehetnek profinak, azóta minden súlycsoportban ott vannak.

Nem azt mondom, hogy ők jobbak, hanem azt, hogy ugyanolyanok, plusz ott van az amatőr múlt, ami azért technikailag nem kevés. Sokkal nehezebb végig futtatni egy pályafutást, ha már az elején ott nyüzsög egy csomó jól képzett éhes volt amatőr bunyós. Egyébként Lewis és Ali is olimpiai bajnok volt, akkor ők voltak a legjobb amatőrök, nem értem, hogy a mostaniak miért lennének rosszabbak. Csak azok most éppen nem amerikaiak.

    2008-10-11 08:49:25

Talán az tenne a legjobbat a mai nehézsúlynak, ha az amcsik gyorsan adoptálnának a szomszédból néhány jó képességű kubai nehézsúlyú amatőrt:-)

» leibigab   válasz erre
    2008-10-11 06:39:48

undisputid

"másfelől én kissé elfogultnak tartom azt az álláspontot hogy az amerikai nehézsúly mindig leradírozná a keleti blokkot ha lennének rá alkalmas emberek. szerintem bármely országból jöhet 1 világklasszis aki nem talál legyőzőre jó ideig. csak győzzük kivárni. lehet hogy majd a Halley üstökös hozza:-) "

Igen, valszeg az egy elfogult álláspont lenne, hogy az amerikai nehézsúlyúak mindig leradíroznák őket...(bár, ha lennének rá alkalmas embereik, akkor mindig leradíroznák őket, merthogy alkalmasak rá:-)
De mint látható is, jelenleg nincsenek erre alkalmas embereik. A kérdés az, hogy miért. Én azt gondolom, hogy egyrészt a keleti blokk nehézsúlyúi is erősödtek az utóbbi 10-15 évben. (megugye már valamennyien elmehetnek profinak) Másrészt, az amcsiknal gyengűlniük kellett, mert relative ilyen rövid idő alatt ekkora fordulat másképp nem állhat be. Amerika az elmúlt 100 évben uralta a nehézsúlyt. Ezen idő alatt szinte mindig is volt, hogy feltűnt 1-1 más náció beli Top nehézsúlyú, de ma a Tyson, Holyfield, Lewis vonulat leköszönése után ott tartunk, hogy azt lessük, hogy feltűnik-e egy Top10-es amerikai versenyző:-) Van aki úgy godolja, hogy tulajdonképpen nem az amerikai nehézsúly gyengült, hanem az oroszok most mehettek el profinak. Honnan látni, hogy az amerikaik gyengültek? Elég megnézni, hogy milyen csapattal képviseltették magukat a magasabb súlcsoportokban az utóbbi olimpiákon: 84-Holyfield,Tillman,Tyrell Biggs 88-Bowe, Mercer 92-Larry Donald, Dannell Nicholson 96-Clay-Bey, Nate Jones, 2000-Brock, Bennett, 2004-Estrada, Devin Vargas ...... Hát látható, hogy egyre silányabb minőségűek, és az utánpótlást elsősorban az amatőrök adják. Ez a leépülés megfigyelhető az amerikai profiknál is. Az oroszok pl. már az 50-es évek végétől adják amatőr szinten a jó nehézsúlyúakat, és ezt a szintet tartják a mai napig is. Az amcsiknál meg már bankárok próbálkoznak a bunyóval...abból lesz a "bokszoló bankár":-)

» leibigab   válasz erre
    2008-10-11 06:30:40

tudom h bokszolóknál nem külsőre pontoznak, és hogy annak nagy része genetikai adottság. de ezt hagyjuk.... Peter sztem egy nulla, cuttlerék pedig undorítóak.... Go Vitali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2008-10-11 04:54:29

Chico

"de a lényeg röviden hogy Lennoxékat visszasírom mikor a mai nehézsúlyt nézem... és ez a taktikai mérkőzésük is sokkal de sokkal többet nyújtott mint sok mai... csak akkor ezt másképp láttam az akkori mezőnyhöz viszonyítva... ;-)"

Igen, így már érthető...én értettem félre.

» leibigab   válasz erre
    2008-10-11 03:49:04

zsirdiszno fekudni fog

» fixpont   válasz erre
    2008-10-11 02:48:56

Chico: a gyomor nem a vázizomzat része. Nézz meg egy profi testépítő versenyt, mennyire ki van tágulva a nagy tömegű testépítők gyomra, elég csak az elmúlt 10 év két legnagyobb nevére Colemanre vagy Cutlerre gondolni. Talán az idei volt az első Olympia, ahol végre nem ezt díjjazták és a jóval észtétikusabb fazonú Dexter nyert, bár ez most off topik. Nekik is nagy a kerületük derékban, pedig 4-5% a testzsírszázalékuk, ami igencsak szálkás. Peternél nem teljesen -vagyis nem kizárólag-erről van szó, de attól még nem egy "jóllakott" kinézet ez. Bokszolónak nem kell testépítő kinézetet hozni, de Peter nincs elhízva, elég jó fizikai állapotban van, lehet rossz minőségű a monitorod.

    2008-10-11 00:16:40

egyetértek azzal hogy a lennox-Hollyfield-tyson korszak sokkal nagyobb csatákat hozott. sokkal jobb és élvezhetőbb meccsek voltak parázs csatákkal amik sajnos jelenleg hiányoznak. Klitschkó ide v oda az is igaz hogy wologya bunyója nagyon biztonságos és sótlan. én jelenleg azért nézem mert mint sportember szimpatikus és azért a meccseiben mindig ott van a ko csak néha nehéz kivárni... én legjobban annak örültem volna ha Vitali tudta volna uralni a nehézsúlyt olyan meccsekkel mint amiket utolsó 4 mérkőzésén mutatott. én azzal tökéletesene elégedett lettem volna de ő meg sajna sérülékeny. kiváncsi vagyok holnap melyik Vitalit fogjuk látni: azt aki amerikában megtöltötte a steaples centert jó meccseket produkálva vagy pedig azt aki 1 Larry Donald vagy 1 been ellen pötyögött 10-12 menetig...remélem az 1. verziót!
másfelől én kissé elfogultnak tartom azt az álláspontot hogy az amerikai nehézsúly mindig leradírozná a keleti blokkot ha lennének rá alkalmas emberek. szerintem bármely országból jöhet 1 világklasszis aki nem talál legyőzőre jó ideig. csak győzzük kivárni. lehet hogy majd a Halley üstökös hozza:-)

» undisputid   válasz erre
    2008-10-11 00:06:07

akárki.
mivel testépítessel is foglalkozom jó pár éve, így azt merem feltételezni hogy tudom mi a különbség izom és zsír között. A képen Vitya mellett én csak egy jóllakott nagy gyomrot látok.. de tény hogy jobban mutat magához képest mint eddig bármikor...
leibigab.
gondolom rosszul fogalmaztam vagy nem akarod érteni amiket én szoktam írni, de a lényeg röviden hogy Lennoxékat visszasírom mikor a mai nehézsúlyt nézem... és ez a taktikai mérkőzésük is sokkal de sokkal többet nyújtott mint sok mai... csak akkor ezt másképp láttam az akkori mezőnyhöz viszonyítva... ;-)

    2008-10-11 00:02:43

tomba

ja, ez utóbbit csak azért írtam, hogy találkoztak ők oroszokkal még amatőrbe, rongyá is verték őket. aztán elmentek profinak, ahol mégjobbak lettek. ha azok az oroszok is profinak álhattak volna, akkor profiként már kb. 2-essével szorták volna ki ugyanőket a ringből Ali, Frazier vagy a Foreman szintű klasszisok...

» leibigab   válasz erre
    2008-10-10 23:50:25

tomba

"Amúgy szerintem a nehézsúly gyengeségét az amerikaiak szajkózzák, mert savanyú a szőlő. "

Szerintem ezt a savanyú a szőlő szöveget meg azok szajkozzák, akik nem igazán ismerik és látták a korábbi sztárokat:-)
Stevenson és Savon nem lett volna rossz profi. Foreman pedig még 2 éve sem bokszolt, amikor megnyerte az olimpiát. Előtte kiütötte a német Hussing-ot aztán az olimpián a román Alexet és a döntőben az orosz Chepulisnak is idő előtt verte igen véresre az arcát. (Frazier is idő előtt verte az oroszt 4 évvel korábban) Ali ugyan félnehézben volt olimpikon, de Õ is ott eljátszott és leiskolázta az egyik legjobb ruszkit, aztán a szintén óriási név, lengyel Pietrzykovskit. Frazier fia azt a Jagubkint verte egyhangúlag a junior vb-n, aki később óriási név lett amatőrbe. Ma, az amcsik már annak is örülnek, ha bejutnak a legjobb 4-be valami versenyen. A különbség ott van, hogy az előbb soroltak jöttek, láttak, megnyerték az olimpát aztán már mentek is el profinak, ahol mégjobbak lettek. Ma nincs ilyen bázisa amerikának. Akkor a boksz is sokkal népszerűbb volt az amcsi fiatalok körében.......

» leibigab   válasz erre
    2008-10-10 23:45:59

Nem is tudom, mintha kicsit kevesebb izom lenne vitalijon, mint pár éve. Peter meg túlságosan kötött, kizárt hogy kibírjon 12 menetet.

» Vlagyi   válasz erre
    2008-10-10 23:44:54

leibigab

Te meg vegyél elő egy jó kis Rahman meccset és igyál egy sört. :D

    2008-10-10 23:23:55

3000

Amerikai fociban az ott játszani kezdőkből kb minden ezredik-tízezredik fog az NFL-ben szerepelni és azok közül sem lesz mindenkinek olyan fizetése, mint amit pl egy D. Williamson kapott egy-egy meccséért, aki szintén 20 éves kora után kezdett el bokszolni és pl így is leütötte a mostani legjobbat. Nem könnyebb út az amerikai foci, 10-20 játékos kereshet kb jobban egy középszerű (persze világszinten) bokszolónál, ebből sem mind nehézsúlyú bokszoló alkat, pl kvóterbekk.

    2008-10-10 23:22:15

Chico

Persze, ízlés kérdése, hogy ki milyen stílusú mérkőzést szeret. A Holyfield V Lewis pl. inkább egy taktikai csata volt, két kiemelkedő kvalitású bokszolóval. Na de nekik ezen kívül voltak más meccseik is, sztem minden igényt kielégítő, igazán látványos csaták. Lehet, hogy az én ízlésemmel van a baj, de én pl. ha a mostaniakat megnézem, ezt nem tudom elmondani. Vitalinak egy izgalmas és jónak mondható meccsét tudom mondani. (a Lewis ellenit...éás talán a Sanders elleni) Wladimirtől a Brewster elleni elsőt és a Sanders ellenit tudnám említeni összvissz mint jó meccset. Valuevtől egyet se. Chagaevnek lehet, hogy volt 1-2 jó meccse, de ott az ellenfelek nevére sem emlékszem:-) Dimitrenko? Krasniqui? Tony Thompson? (ja Õ Brewsterrel bunyózott 1 jót) ....szóval ízlés kérdése, de részemről ha jó nehézsúlyú meccseket akarok látni, akkor "sajnos" elő kell vennem Holy, Ali, Frazier, Holmes, Tyson, Lewis vagy Foreman meccseit...

» leibigab   válasz erre
    2008-10-10 23:18:39

Peter gyomra ki van tágulva, nyilván szeret nagyokat enni, nem olyan hájas ezen a képen.

    2008-10-10 23:17:24

Alapanyag biztos,hogy lenne az USA-ban.Gondolom pl.az amerikai foci könnyebb út nekik mivel a boxban csak az "elit" keres igazán jól.

    2008-10-10 23:15:01

"akárki!

Nézz feljebb, a cikkre. Peter 115 kg Klicskó 112 kg. Ok magasabb, de nagyobb?
Amúgy szerintem a nehézsúly gyengeségét az amerikaiak szajkózzák, mert savanyú a szőlő. Ki tudja, mire lett volna képes annak ideén stevenson, vagy Savon. Vagy az orosz amatőrök, ha elmehetnek profinak. Régen a box olyan volt, mint most a baseball vagy az amerikai foci. Mivel csak ők játsszák (na jó baseballt még három ország) ezért mindig ők a világbajnokok, szuper. Ha az oroszok is elkezdenének negy pénzért amerikai focizni, és mondjuk ők lennéne a világbajnokok, gondolom ott is "esne" a színvonal.

    2008-10-10 23:06:25

Vegyél szemüveget vazze ha nem tudod a zsírt megkülönböztetni az izomtól.Samu legalább fejlődik,meccsről meccsre,ezt Sdunek sem vitatja. DE Klicskók ugyanazt nyomják évek óta.


Leibigab: ez a lényeg! Sótlan az egész. Ebben a fos nehézsúlyban jók a Klicskók de leginkább a fizikai méreteik miatt. Sajnálom,hogy Lennox visszavonult.

» akárki   válasz erre
    2008-10-10 22:38:59

"szerintem pedig van, vagy lenne, csak azok a srácok másik sportot választanak több pénzért"


Tehát nincs...

    2008-10-10 22:31:38

"az amcsiknál nincs jó minőségű nehézsúlyúakból utánpótlás..."
szerintem pedig van, vagy lenne, csak azok a srácok másik sportot választanak több pénzért, és kevesebb kockázatért... én úgy viszonyítom a mai nehézsúlyt, a nem oly régihez mert ugye a kor behatárol... hogy amikor néztem a Holy vs Lennox címegyesítőt akkor nem igazán voltam elégedett a látottakkal... ha most megnézem sokkal jobban tetszik. viszont a Sultan vs Vovát sztem ötven év múlva sem tudnám végignézni. egyszer bírtam végigszenvedni, azt is kb. 15p perc alatt.... Remélem pár óra múlva egy igazi őszinte háborút láthatunk.

    2008-10-10 22:14:29

» leibigab

Uram ez egy REMEK írás volt !!!!

» Iron.01 The Legend Tyson_   válasz erre
    2008-10-10 22:07:59

Biztos igazad van, de addig is nézzük ezeket.

    2008-10-10 22:03:50

hercu

az, hogy te miben hiszel, az egy dolog:-) az, pedig hogy a nehézsúly gyenge, viszonyítás kérdése. Az utóbbi 10 évben szép folyamatosan legyengült. A 90-es évek legjobb nehézsúlyú bunyósai kiöregedtek vagy visszavonultak, az amcsiknál nincs jóminőségű nehézsúlyúakból utánpótlás, úgyhogy napjainkra maradtak a gyengébb képességű amerikaiak és a színtelen, szagtalan, sótlan, "csodabokszolók" a volt szovjet utódállamokból.

u.i.: Ali másodvirágzásakor (a 70-es években) nem mondták a nehézsúlyra, hogy gyenge, sőt!, nem is mondhatták volna, hisz az volt a súlycsoport legerősebb korszaka...És az igaz, hogy Tyson, Ike és Lennox valószínűleg semelyik korszakban sem lettek volna boxzsákok)

» leibigab   válasz erre
    2008-10-10 21:55:08

Én nem hiszek ebben, hogy a mai nehézsúly gyenge. Biztos Ali idejében is ezt mondták, de egy Tyson, Ike, Lennox nem boxzsákok lettek volna. Azért őket irom, mert már az ő idejükben, gyengének tartották felhozatalt.

    2008-10-10 21:27:13

Olyan, mint egy boiler...

    2008-10-10 21:19:09

akárki. nemtom ki írta előzőleg, de Peter dagadt.

    2008-10-10 20:59:15

Remelem, Klicsek kiuti, es nemcsak azert, mert a tippjatekban erre fogadtam. Remalom Peti nem egy igazi bajnokhoz melto. Vitya legalabb megizzasztotta a nagy Lennox-ot, tehat tudasban joval Peter elott jar. Csak az a franya negy ev, az nagyon sok, de en bizom az ukranban.

» Ivánka András   válasz erre
    2008-10-10 20:57:17

Reménykedni lehet.
Hát nem tudom melyik marha mondta az előző cikkben,hogy Peter dagadt.

» akárki   válasz erre
    2008-10-10 20:48:55

remélem vitali szét üti,amugy nem olyan rossz boxoló apeter mint itt sokan irják. a mostani mezőnyre értem

» spiller   válasz erre
    2008-10-10 20:35:05

nekem is ez ugrott be a mérlegelést elnézve, hogy ők nem pacsizni mennek a ringbe. Elnézve a tekintetüket ez nem alibi bunyó lesz, és sztem nem fog végig menni! Hajrá Vitali!!!!

    2008-10-10 19:59:09

úgy gondolom nem fognak túl sokat pacsizni a ringben....Vitali elég egyben van mentálisan látszólag de Petert sem kell félteni. remélem nagy adok kapok lesz és Vitya kiüti az afrikánót!

» undisputid   válasz erre
    2008-10-10 19:44:04

Elég elszánt feje van mindkettőnek...

http://www.fightnews.com/showt...

    2008-10-10 19:29:09

Itt vannak a tudnivalók ftp ügyben

http://www.profiboksz.hu/forum...

    2008-10-10 18:53:02

Meg tudja valaki adni az ftp szerver címét?

» Vlagyi   válasz erre
    2008-10-10 18:50:24

Lehet is szedni a videót az ftp-ről.

    2008-10-10 18:47:29

milyen szálkás samu :)

» eurolevi   válasz erre
    2008-10-10 18:47:14

Hamarosan videó is lesz a mérlegelésről.

    2008-10-10 18:27:39
Ugrás az oldal tetejére