profiboksz.hu https://www.profiboksz.hu//images/pic_logok/WBO2.gif Tavaly év végén lapunk hasábjain keresztül számolt be Kovács István arról a nagy sportpolitikai 2008-03-19 07:59:09 https://www.profiboksz.hu/2008/03/19/megsem-budapesten-lesz-az-idei-wbo-kongresszus/

Mégsem Budapesten lesz az idei WBO kongresszus

Tavaly év végén lapunk hasábjain keresztül számolt be Kovács István arról a nagy sportpolitikai sikerről, hogy 2008-ban hazánkban kerülhet sor a WBO szervezet éves, több napot átölelő kongresszusára. A hírek szerint gyakorlatilag mindenki teljes mellszélességgel támogatta a törekvést országtól, kontinenstől függetlenül. Pár hete röppent fel a meglepő információ, hogy a teljesen biztosnak látszó rendezést több ok miatt megtámadták a dél-amerikai résztvevők, és sajnos a lobbi célt ér, ugyanis már a WBO hivatalos weblapján is olvasható, hogy 2008-ban nem Budapesten kerül sor az említett rendezvényre, hanem az Egyesült Államokban, egy még meg nem nevezett városban. A hivatalos indoklásban 3 fő okot jelölnek meg: a hurrikánszezont (amely a kongresszus idején érinti a dél-amerikai térséget), az Egyesült Államokban épp akkor tartják az elnökválasztást (ez érinti Puerto Ricot is), illetve a nagy távolságot. A tervek szerint egyébként augusztus lett volna az ideális időpont, de a pekingi nyári olimpia, és a nyári főszezon magas szállodai költségei miatt ez a dátum gyakorlatilag egyből ki lett húzva. Az magyar időjárási viszonyoknak még megfelelő szeptember vége, október eleje jónak tűnt mindenkinek, azonban erre az időszakra esik a hurrikán szezon, novemberben esedékes a már említett elnökválasztás, decemberben pedig a közelgő karácsonyra tekintettel bizonyára kevesen vállalták volna a hosszú utazást. Az érthetősen csalódott Kovács István szerint a felsorolt okok mellett az is (kimondva, kimondatlanul) befolyásolta a döntést, hogy idén kerül sor a tisztújító szavazásokra, és a komoly pozíciókat elfoglaló dél-amerikai küldöttek tartottak tőle, hogy a messzi Európában hátrányba kerülhetnek a voksolásoknál a valószínűsíthetően kevesebb amerikai résztvevő miatt. Habár István szerint semmi okuk nincs a félelemre, mert sem ő, sem más európai vezető nem pályázik magasabb pozíciók elérésére, a döntést az indokok ismeretében el kell fogadni. Jó hír viszont, hogy az ígéretek - és a hivatalosan kiadott közlemény szerint is - 2009-ben tényleg Budapest adhat otthont a világszervezet konferenciájának, amely keretében bizonyára több komoly sztár is hazánkba látogat.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!
Kommentek »

Hozzászólok:

» regisztráció

"Jó hír viszont, hogy az ígéretek - és a hivatalosan kiadott közlemény szerint is - 2009-ben tényleg Budapest adhat otthont a világszervezet konferenciájának, amely keretében bizonyára több komoly sztár is hazánkba látogat."

Tovabbi jo hir, hogy az esemeny kapcsan a WBO es Peter Kohl is hivatalos kozlemenyt adtak ki, amelyben megigertek, hogy Erdei Zsolt 2009-ben vilaghiru amerikai ellenfellel fog bokszolni, most mar tenyleg, becsszora, bizony. :)

» FunkyFish   válasz erre
    2008-03-19 15:39:28

greg

Ez itt a lényeg:

"Az érthetősen csalódott Kovács István szerint a felsorolt okok mellett az is (kimondva, kimondatlanul) befolyásolta a döntést, hogy idén kerül sor a tisztújító szavazásokra, és a komoly pozíciókat elfoglaló dél-amerikai küldöttek tartottak tőle, hogy a messzi Európában hátrányba kerülhetnek a voksolásoknál a valószínűsíthetően kevesebb amerikai résztvevő miatt."

    2008-03-19 14:57:41

hurrikanszezon miatt a gepek indulasa gondolom kicsit neccesebb, az elnokvalasztas idejen otthon akar lenni mindenki, hogy szavazhasson. valamint sokan lesznek ott pekingben is, akik nem tudnanak eljonni.

de ez csak talalgatas.

    2008-03-19 09:34:04

Nekem ez így első olvasatra nem teljesen tiszta.

"A hivatalos indoklásban 3 fő okot jelölnek meg: a hurrikánszezont (amely a kongresszus idején érinti a dél-amerikai térséget), az Egyesült Államokban épp akkor tartják az elnökválasztást (ez érinti Puerto Ricot is), illetve a nagy távolságot. "

A hurrikánszezonnak mi köze ehhez? Hogy végülis Dél - Amerikában akarta tartani a "másik oldal", és ezért került az USA-ba, mint köztes helyszín?

Az elnökválasztás hogy befolyásolja a helyszínt? Annak nem inkább az időpontot kéne?

"A tervek szerint egyébként augusztus lett volna az ideális időpont, de a pekingi nyári olimpia, és a nyári főszezon magas szállodai költségei miatt ez a dátum gyakorlatilag egyből ki lett húzva."

Komolyan ennyit számít a WBO-nak a magasabb szállodai költség?! Nehezen tudom elhinni.

    2008-03-19 08:08:26
Ugrás az oldal tetejére