Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Joseph Parker vs. Razvan Cojanu (videó)

2017-05-06 18:26:08 /

A szombat esti WBO nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés felvétele.Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Kevés ilyen unszimpatikus bunyós van, mint ez a román.

    2017-05-07 23:12:12

@bpjotruska: Ezért csak viszonylag ;)
Az okos boksz nem csak taktikai megfontolásokat takar de azt is hogy akkor ütök mikor van rés. Ebben Izu is jó. Azt, hogy feleslegesen kiütötte magát természetesen súlyos taktikai hiba volt (mert fényévekkel jobb gyorsaságban és technikailag mint Breazeale), ha tetszik buta boksz, de az ő fizikumának ezt azért el kellett volna bírnia, szóval én ezt erőnléti gondnak is látom ami Parkernél is előjött már kétszer erős belassulás formájában a nagyobb iram és a bekapott ütések kombinációjaként.
Egyszerűen többet kellene bírniuk hogy ez a kombinatív, technikás, gyors boksz relatíve kisebb ütőerővel párosulva igazán eredményes legyen.

» Peacock   válasz erre
    2017-05-06 22:33:22

@bpjotruska: Miután leūtōtték, az a meccs már nem az észrõl szólt, hanem, h ki bírja tovàbb. Kicsit szerencsétlen is volt IZu.

De nála is kijōn, mint sok régi kickboxosnál, mma-snál, hogy kicsit lassú a keze.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-05-06 22:25:08

@Peacock: Izu okosan bokszol? Szerintem azt az egy vereseget a teljesen eszetlen bunyojanak koszonheti...

» bpjotruska   válasz erre
    2017-05-06 22:19:59

@Jersey Joe: Egyetértek. Itt van HD-ben is:
https://m.youtube.co ...
Én is utólag néztem, a hozzászólások végigolvasása után azt hittem egy nagy nulla Parkert látok majd, ami beleillik egy folyamatosan romló tendenciába. Szóval bele sem akartam kezdeni mert amúgy kedvelem Parkert a két egálközeli gyengébb meccse ellenére is, mondom minek nézzem kínlódni. De az első 3, és az utolsó menetet végignézve, a többibe meg beletekerve, fura de nekem is tetszett a boksza. Az ütőerő nagyon nem volt elég, de gyors, okos, technikás bunyót mutatott be. El sem fáradt (persze nem is kapott be annyi ütést mint szokott, mert a román nem igazi top ökölvívó - bár ha a John Ruizos ólomlábakat levesszük eléggé Tyson Furys az alkata, mentalitása és kicsit a stílusa is).
Amúgy Parker és Izu egyre jobban hasonlítanak nekem. Jó szeműek, technikailag nehézsúlyú viszonylatban igen képzettek, viszonylag okosan is bokszolnak, de mindkettőnél a fizikum ellenére kevés az ütőerő, ha ütéseket kapnak hamar elfogynak kondiban és belassulnak (ez itt Parkernél nem látszott ennél az ellenfélnél).
Én ezt mégiscsak a közös edzőre vezetném vissza.

» Peacock   válasz erre
    2017-05-06 22:11:03

Bele-belenéztem a meccsbe.
Talán meglepő leszek, mivel olykor én kritizáltam Parkert korábban, de nekem azért vannak elemek Parker bunyójában, amik kifejezetten tetszettek. Gyors és szép kombinációk, egy-két csel.
Nem jött össze a kiütés, de én soha nem tartottam ezt olyan fontosnak.

Szóval, nem emiatt a mérkőzés miatt kell szerintem leírni Parkert.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-05-06 20:27:22
fel