Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Andre Ward vs. Sergey Kovalev II. (videó)

2017-06-18 11:46:43 /

A szombat éjszakai WBO, WBA, IBF félnehézsúlyú világbajnoki mérkőzés felvétele.
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Andre "Penis Hunter" Ward

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-07-04 23:22:39

@aton: Ja, most mar nincs takarasban? :-) Kene jegyzeteld, hogy miket guritasz egy adott temaban, s akkor legalabb sajat magadnak nem mondanal ellent.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-07-04 10:12:31

@Lemmy: Köze nincs ennek az egyértelmű mélyütéshez, mivel félig az övre ment.

    2017-07-03 22:00:33

Lerágtuk a csontokat,Ward mindent megtett a győzelemért,Kovalev meg várta a sült galambot illetve a bírót hogy majd megmenti.
A bíró nem tette,Kova sem tett meg mindent,késő bánat,kiesett a pikszisből.
Ennyi.
Itt nincs újrajátszás.

    2017-07-03 16:58:12

@leibigabi: Szerintem, mivel a kesztyű még a B betű alá is beér, ez nagyon egyértelműen mély ütés. Ha behúzom perspektivikusan az öv vonalat, akkor is csak kis jóindulattal érte el egyáltalán az övet.
Megnéztem jobban kilassítva is, szerintem abszolút egyértelmű, hogy ez súlyos bírói hiba volt...

    2017-07-03 10:43:02

@Lemmy: Nehéz ebből így megállapítani pontosan, de ha a találat pillanatában "behúzod perspektivikusan" az öv vonal alját, akkor ez egyáltalán nem tiszta mély ütés, hanem a B betű teteje és az öv vonal alján talált. Szerintem a kesztyű valamivel nagyobb része volt az öv vonal alatt, kisebb része az öv alsó vonala és felette.

» leibigabi   válasz erre
    2017-07-03 10:29:42

@aton: Figyi, nézd meg, hogy a kesztyű melyik betűt takarja el teljesen (a nadrágon - nem az övön - található B betűt a HUBLOT feliratból). Az hogy a túróban lenne öv alja?!:) ...az övet el sem éri a kesztyű nagyjából, nem hogy arra menne...

    2017-07-03 09:58:39

@LacKO: övre aljára ment, de ebből azt hozod ki, hogy az tiszta mélyütés volt. Gratulálok.

    2017-07-03 09:00:10

@aton: Itt egy link, nézegesd troll-koma...
https://www.youtube. ...

    2017-06-26 22:17:18

@aton: Barátom.....Te még itt is ezt liheged... csoda, hogy még van levegőd! Van még akibe nem kötöttél bele??

    2017-06-26 22:12:56

@bpjotruska: Én nem láttam olyan videot, amin tisztán látszik az utolsó ütés. Szerintem ilyen nincs.

    2017-06-26 21:56:09

130k ppv eladások erre a meccsre néhány külföldi oldalon legalábbis ezt irjak.

Van vkinek infója erről?

» dondannyboy   válasz erre
    2017-06-26 21:27:33

@aton: N+1 alkalommal volt linkelve egy video, amin jol latszik az utolso utes, nincs takarasban, es nem ovre ment, hanem alaja. De ezt te is tudod, megis allitod az ellenkezojhet. Ezt magyarul hazudozasnak hivjak.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-06-26 14:38:52

@tizedes: Túlliheged, egyrészt az övre mért ütés nem szabáyltalan, másrészt nem azokon múlt a meccs, mégha annak szeretnéd beállítani.

    2017-06-26 10:12:03

@gatti: Nem látni, hogy az volt, takarásban volt, de te kijelented, hogy mégis mélyütés volt.

    2017-06-26 10:10:32

Ovast kellene benyujtani Kovaeknak mert 2 utes ami miatt tko lett melyutes volt!

    2017-06-24 15:10:53

Hibazott a biro de nagyot!

» zsoltyngy   válasz erre
    2017-06-23 18:48:40

Akarhanyszor megnezem nem tudok kibekulni, egyeterteni ezzel a leallitassal pedig Ward gyozelmet vartam de nem ilyet!

» zsoltyngy   válasz erre
    2017-06-23 18:38:46

Aki szerint az övvonal az ahatáreset, az nézzen mélyen magába, vagy legalábbis gondolkodjon el azon, hogy MEKKORA !!!! különbség van a között, hogy :

- az övre megy az ütés és a hasat NEM érinti
- az övre megy az ütés és a hasat ÉRINTI
- a HASRA megy az ütés és az ÖVET is érinti
- a hasra megy az ütés és az üvet NEM érinti.

Az egyik 100%-ban szabályos.
3 nem. Ebből 2-nél már kell szólnia a bírónak, hogy feljebb !!

VAlamint az, hogy a szabálytalanság miatt képesek vagytok messzemenő következtetéseket levonni, több, mint elszomorító.

Én SOHA többé nem nézek meg WARD meccset, Alvarez-Golovkin meccsen kívül pedig SOHA többé nem cseszem el a hajnalomat.

Az lesz, ami réges -rég: nejem elolvassa a cikket és elmondja, hogy érdemes e végignéznem !!!!! vagy elég lesz elolvasnom az eredményt.

Uff és OFF

» tizedes   válasz erre
    2017-06-23 13:52:06

@Peacock: Elhiszem, hogy ezt láttad, meg hogy sokan mások is. Sot, éloben hajnalban, gyenge felbontasu streamen nalam is 4-3-ra vezetett Kovalev a 7 menet után (bár 6. es a 7. menet után is kissé fáradtnak és tanácstalannak láttam a sarokban, ezért arra tippeltm, hogy már Ward menetei jonnek).

Azután leszedtem HD minosegben..es megneztem kipihenten, nagyképernyon.. lassítva. Teljesen mas élmény. Semmi eselye nem volt Kovának a 3. menettol kb.

A kulonbseg oka sztem, hogy gyengebb minoseg, lassitás hianya (+esetleges alkoholos befolyásoltság :) ) esetén az emberek a támado szellemu bunyost jobban dijjazzák, tobb utést benn látnak, mint az valojaban történt.

Sztem Ward oriasi iskolát adott Kovalevnek.. es a melyutéseknek nem volt döntő szerepe a meccsen.. Kova rohadt kemeny csoka.. de ha valahogy ossze is szedi magát 5 perc alatt, sztem kizárt, hogy forditani tudott volna. Ha nem kapja be azt a vegzetes utést, akkor is kikap. Mondo a 6. menettol egyertelmuen a tanacstalansag jeleit lattam rajta.. sztem erezte, hogy ezt ellen a Ward ellen barmit csinal.. labdába nem tud rugni.

    2017-06-22 22:52:37

@Peacock: Egyetértek alapvetően. Összességében jobb volt Ward, de nagyon túlzó véleményeket olvastam. Jó hogy leállították, mert 2 menet és kondi KO. meg hasonló.

Tényleg alapvetően egyre inkább az ment, amit Ward akart, sajnálom mindkettejüket hogy így lett vége a meccsnek, Kovalev nem volt olyan szinten védekezésképtelen, az utolsó ütés mély is volt. Kovalevtől elvették az esélyt hogy visszajöjjön a meccsbe, Wardtól pedig, hogy normális győzelmet arasson.

    2017-06-22 22:33:55

@edge: Nálam 1, 2, 6, és szűken a 4. menet is Kováé volt. Igaz, nem lassítva néztem vissza.

Nem feltétlen a meggyőzés szándékával (tudom hogy tényleg értesz hozzá, és nem a külső véleményekre adsz, helyesen), de talán érdekes lehet vagy árnyalhatja a véleményed, hogy ugyanígy látta élőben pontozva pld.:
- a BloodyElbow: https://www.bloodyel ...
- a CBS Sports: http://www.cbssports ...
- A Sherdog (csak ők nem a 4-et, hanem a 7-et adták Kovának): http://www.sherdog.c ...

De ugyanezt látszik alátámasztani a Boxingscene-en utólagosan közzétett Compubox statisztika is: http://www.boxingsce ...

De még a három amerikai pontozóbírónál is 2 csak 1 menetnyivel látta ettől eltérően (vagyis náluk nem Kova vezetett 1 menettel hanem Ward), a harmadik pedig Kovát látta jobbnak. (Mondjuk szerintem ő túlkompenzált az első meccs okán.)

Ezért mondom, hogy lehet Ward befejezte volna a 7-ben szabályosan is, de az is lehet hogy Kova kihúzta volna (korai volt szerintem a leléptetés, nem volt teljesen védekezésképtelen), ill. ha már Ward elkövette az utolsó két öv alatti ütést, és kap 5 perc pihenőt, akár újra magára is találhatott volna. AZért nem lett volna példa nélkül való - Ward is egy leütésből jött vissza elég szépen az első meccsen (még ha el is vesztette szerintem szűken).

» Peacock   válasz erre
    2017-06-22 15:25:16

@Peacock: „Az utolsó menetben én úgy láttam, 2:13-nál elég egyértelműen ágyékon fejelte”

Az a mozdulat nem volt se elegáns, se szép. De egyrészt nem ágyékon érte, hanem övvonalban (az öv aljánál), és mivel az öv takarja Kovalev köldökét, aligha beszélhetünk ágyékon fejelésről. Másrészt nem fejelés volt, Ward odatolta a fejét, súrolta a testét (övét), de láthatóan nem volt fizikai hatása, semmit nem befolyásolt Kova állapotában. Ilyen alapon a lábuk is összeér állandóan a dulakodásban, tehát "sípcsonton rúgás" címén meg lehetne őket inteni? :)

„2:01-nél nem látszik tisztán csak sejthető egy mélyütés”

Nem lehetett az, mert övvonal magasságából indította, és az ütés felfelé ívelt. Mire elérte Kovát, az ütésív alapján kb. has magasságában landolt, öv felett.

„1:48-nál biztos a mélyütés”

Kb. 15-ször visszanéztem, és amennyire látni lehet, a köldök fölé felhúzott öv alsó szélét érte. Látványos volt a mozdulat, én Ward helyében hanyagoltam volna ezeket, de hogy biztos mélyütés lenne, az szerintem túlzás.

„1:46-nál az övvonal - de nem ez fáj neki szerintem hanem csak rátesz az előző mélyütésre (a lágyék környéke is fájhat nem csak a golyó, tapasztalat). (Ha csak az lenne magában az rájátszás lenne.)
A nadrágja amúgy nem lehet magasra húzva mert kilóg alóla felül a fekete altestvédő.”

Az altestvédőnél meggyőzőbb (stabilabb) viszonyítási alap a köldök, amit takart az öv.


„Ezt azzal összevetve hogy a korábbi menetekben is kapott már büntetlenül mélyütéseket”

Ha konkrét időpontot írsz, azt is megvizsgálhatjuk.

„nekem érthetővé teszi miért eredményezte Kovánál a fedezék levitelét. (Még 1:27-nél és 1:19-nél is ösztönösen odakap mikor szétjönnek egy közelharcból, nemhiába járna akár 5 perc a rehabra szabály szerint.)”

1:27-nél (és a megelőző ill. utána következő rövid időszakban) egyikük se indított ütést, eseménytelen másodpercek voltak.

„1:15-nél szépen ül a horog, mégha ebben szerintem közrejátszott a fedezék tendenciózus lejjebb húzása is mélyütéseket védendő (mert a bíró nem védte/ szankcionálta).̶ 1;

Az a jobbos nem csak szépen ült, hanem konkrétan megrendítette Kovalevet, akinek azt követően nem volt értékelhető momentuma a leléptetéséig. Alapvetően határozta meg tehát a nyolcadik menet képét, ami után Ward azt csinált volna Kovalevvel, amit csak akar. A bíró nem véletlenül szüntette be a mérkőzést. Ha ott továbbmegy, Kovalev megsérülhetett volna.

„De ez akkor is Ward érdeme. Ez megrendíti Kovát, benne marad, de közel sem végzetes, nem tántorog.”

Nem tántorgott, de cselekvésképtelené vált, Ward mélygyanús ütései pedig még kapóra is jöttek neki, mert várhatta a megváltó bírói intést.

„Aztán 1:07-nél jön egy újabb mélyütés”

Megint tényként állítasz valamit, pedig nem lehetett tisztán látni. Itt is felfelé ívelő ütés volt, amit Ward övmagasság környékéről indított, és maximum az öv alsó szegélyét találhatta el. Nem látszik, hogy hol landolt, emiatt én óvatosabb lennék az ilyen vizionálásokkal.

„0:58-nál egy határeset”

Ha az övvonal a mélyütés határesete, akkor igen.

„0:50 az testegyenes, de az utolsó három ütésből min. az utolsó kettő meghúzott mélyütés, a bíró szeme láttára.”

Ebből annyi stimmel, hogy „a bíró szeme láttára”. Azok az ütések takarásban voltak a kamera számára (amin keresztül megállapításokat teszel), és legalább kettőnél nem látszik, hol landoltak. Szintén alulról indított ütésekről van szó, éppen emiatt merész még a feltételezése is annak, hogy egyértelmű és tiszta mélyütésekről van szó.

„Na ez gáz, és enélkül szerintem Kova is tudja folytatni, és ha nem hibáz a bíró Wardnak ez súlyos taktikai hiba lett volna.”

Kova leléptetésében a döntő momentum nem ez volt, hanem a jobbos 1:15-nél, ami után már csak lézengett a ringben. Legalább annyira nem elegáns ezt Ward állítólagos mélyütéseire fogni, mint amennyire Ward mozdulatai se voltak elegánsak a meccs alatt. A bíró ott hibázott, hogy nem figyelmeztette Wardot a tisztább bunyóra. De hogy Kova ezek miatt kapott volna ki tőle, azt erős túlzásnak tartom. Ward egyszerűen fizikálisan és fejben is erősebb és jobb volt, a néhol piszkos, minden hájjal megkent bunyójától függetlenül.

» balutnepper   válasz erre
    2017-06-21 15:01:59

Wardnak szoritottam de ez igy nm volt tiszta gyozelem, mondjon barki barmit! Sok melyutes, amit nem akart eszrevenni a biro es a leallitas is melyutesek kombinacioja volt de megha tiszta testutesek is lettek volna, akkor is rogton leallitja? Szerintem, ha raszamol Kovara azutan az tudta volna folytatni, ha mar nem vette melyutesek miatt Kova osszecsuklasat. Nem volt ez igy tiszta, egyaltalan nem. Kellett volna hagyja oket tovabb, mert ebbol barmi lehetett volna. Raszamolas utan siman folytatta volna az orosz! Kellene egy harmadik meccs, ahol a biro nem ilyen bal@asz.

» zsoltyngy   válasz erre
    2017-06-21 14:16:58

@Peacock: "Merthogy 5 perc pihenőt ha kivesz Kova, bármi lehetett volna. Főleg hogy a kezdeti menetekben Kova dominált és a 7. menetig egálközeli volt a meccs (nálam vezetett is 1 ponttal Kova)."

Köze nem volt szegény Kovalevnek a meccshez. Nálam 7 menet után 6-1 gyel ment Ward (es a második menetet is csak nagy joindulattal kapta meg). Kovának szinte csak a jabja találtak. Sztem nézd ujra.. ha lehet lassitva. Az orosz sokat utott, de hihetetlen keveset talált.

    2017-06-20 22:37:31

Én nem vagyok kíváncsi több Ward-Kovalev meccsre. Zseniális bunyós Andre, Sergeytől komplexebb de halál unalmasak a meccsei. Inkább Stevenson ellen szeretném már végre látni az oroszt.

    2017-06-20 08:30:27

@Peacock: És az nem lehet, hogy a testre befért ütésektől lassult le, hanem azok mind egyértelmű mélyütések voltak, igaz?:)

    2017-06-19 22:24:33

Az utolsó menetben én úgy láttam, 2:13-nál elég egyértelműen ágyékon fejelte. 2:01-nél nem látszik tisztán csak sejthető egy mélyütés. 1:48-nál biztos a mélyütés, 1:46-nál az övvonal - de nem ez fáj neki szerintem hanem csak rátesz az előző mélyütésre (a lágyék környéke is fájhat nem csak a golyó, tapasztalat). (Ha csak az lenne magában az rájátszás lenne.)
A nadrágja amúgy nem lehet magasra húzva mert kilóg alóla felül a fekete altestvédő.
Ezt azzal összevetve hogy a korábbi menetekben is kapott már büntetlenül mélyütéseket, nekem érthetővé teszi miért eredményezte Kovánál a fedezék levitelét. (Még 1:27-nél és 1:19-nél is ösztönösen odakap mikor szétjönnek egy közelharcból, nemhiába járna akár 5 perc a rehabra szabály szerint.)
1:15-nél szépen ül a horog, mégha ebben szerintem közrejátszott a fedezék tendenciózus lejjebb húzása is mélyütéseket védendő (mert a bíró nem védte/ szankcionálta). De ez akkor is Ward érdeme. Ez megrendíti Kovát, benne marad, de közel sem végzetes, nem tántorog. Aztán 1:07-nél jön egy újabb mélyütés, 0:58-nál egy határeset. 0:50 az testegyenes, de az utolsó három ütésből min. az utolsó kettő meghúzott mélyütés, a bíró szeme láttára. Na ez gáz, és enélkül szerintem Kova is tudja folytatni, és ha nem hibáz a bíró Wardnak ez súlyos taktikai hiba lett volna.
Merthogy 5 perc pihenőt ha kivesz Kova, bármi lehetett volna. Főleg hogy a kezdeti menetekben Kova dominált és a 7. menetig egálközeli volt a meccs (nálam vezetett is 1 ponttal Kova).
Amúgy Ward jól bokszolt, és pár mélyütés, fejelés becsúszhat meg a fejelés-fogásba ugrás a taktikájának is a része. De miután Weeks a korábbi menetekben is engedte, szerintem Ward elkezdett a mélyütésekre nem épp sportszerűen rámenni. A vége pedig egyértelmű bírói hiba. Nem lennék meglepve ha ezt is no contestre módosítanák.
Kova az első 6 menetben amúgy szintén jól bokszolt. De valami csak nem volt volt kerek nála, kondiban és fejben sem, ami egy világklasszis ellen visszaütött. A mélyütésekért pedig tessék jobban reklamálni vagy megtorolni. Nekem amúgy Jackson sem 101-es.

» Peacock   válasz erre
    2017-06-19 22:01:50

A végén minimum kettő zacsipacsi volt a "testütések" közül. Amúgy tényleg kezdett elfogyni Kova, de előzőleg is volt egypár mélyütés Ward részéről, ami nem igazán izgatta fel a bírót.

» mojo68   válasz erre
    2017-06-19 13:55:10

Végig kell nézni a mérkőzést, és egyértelműen látni fogja mindenki azt, hogy milyen gusztustalan módon fejelt, és ütött mélyeket Ward! Az meg hab a tortán hogy se egy intés, se leléptetés nem volt!!! Ráadásul még mélyütéssel lett vége a meccsnek is, amit nem látott szabálytalannak a mérkőzés vezető!! Simán meg lehetne támadni a végeredményt, hiszen tüzetesen végig nézve ezt az egészet, jól látható, hogy lazán meg lehetett volna inteni, majd leléptetni Wardot!
Persze ez profiboksz, el lehet adni néhány sunyi akciót, de azért ez már erősen túl ment azon, hogy szó nélkül lehessen hagyni!

» Valero   válasz erre
    2017-06-19 12:26:24

TKO = tökön "kicsapott" orosz...

    2017-06-19 11:55:59

@TSZYU: engem annyira megtévesztett, hogy az egész meccset olyan szemmel néztem, hogy Kovalev idő előtti győzelmére számítottam (a kezdőkép és a videó hossza miatt), azt figyeltem, hogy vajon Kovalev mely ütései lesznek majd végzetesek Ward számára (jobbkezesre számítottam :)), illetve milyen hibák vannak Wardnál, amik a vesztét okozzák (itt is arra gondoltam, hogy talán majd egy jobbos elől nem veszi ki jól a fejét, netán felemésztik Kovalev testütései?). Kritikus szemmel nézve Ward időzítése, pontossága, reflexei, mozgékonysága, gyorsasága továbbra is valamivel gyengébbnek tűnnek, mint a legjobb éveiben.
Aztán csodálkoztam, amikor a korábbi mérkőzéshez hasonlóan megint Ward kezdett feljönni a későbbi menetekben, Kovalev egyre kevésbé érte el a jobbosaival, miközben Ward egyre több hangsúlyos ütéssel tudta eltalálni és pl. a jab-jei is egyre jobban működtek. Akkor azt hittem, hogy egy váratlan, lucky punch-szerű fordulat lesz :)
Mindazonáltal, talán emiatt az előzetes feltevés miatt én nem láttam olyan egyértelműnek a meccset, mint azok a fórumozók, szerkesztők, akiknek adok a véleményére. Valószínűleg ezért ért váratlanul Kovalev elfogyása az utolsó menetben, nekem nem tűnt fel, hogy fogyott volna a kondija. Bár szoros volt a mérkőzés, nálam most is inkább Kovalev vezetett (ez talán a kevésbé elfogult része a benyomásaimnak). Mindenesetre érdekes milyen befolyásolható az ember :) (újra is nézem majd, ha időm engedi).

» superman   válasz erre
    2017-06-19 11:55:04

Köszi, hogy felraktátok! :)

» grabanc   válasz erre
    2017-06-18 20:18:17

milyen megtévesztő a kép...aki nem tudja az eredményt, azt hiszi, Ward itt ki lett ütve. :)

    2017-06-18 13:49:40
fel