Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

Tippjáték

A profiboksz.hu tippjátékának szabályzata

1. A tippjátékban a profiboksz.hu minden regisztrált tagja részt vehet a felhasználónevének és jelszavának megadásával.

2. A játék során kéthetente (különleges esetekben hetente) 10 profi bokszmérkőzésre lehet tippelni, melyeket a játék szerkesztői határoznak meg.

3. A mérkőzésekre egy játékostól csak egyetlen tippet fogadunk el, melynek elküldése után nincs javítási lehetőség. A győztes személyének eltalálása 2 pontot (arany színű pipa) -, míg a pontos végeredmény eltalálása 3 pontot (zöld színű pipa) ér. Döntetlen eredményre nem lehet tippelni, minden esetben meg kell jelölni egy lehetséges győztest. Ha egy mérkőzés végeredménye döntetlen, vagy no contest (NC), akkor ezekben az esetekben nem jár pont a játékosoknak. Aki nem találja el a győztes személyét értelemszerűen nem kap pontot.

4. Ha a mérkőzés elmarad vagy a tipposzlop kihirdetése után cserélődik az egyik bokszoló személye, úgy arra az összecsapásra beérkezett tippek érvénytelenek lesznek. Ebben az esetben szintén NC, azaz no contest eredmény kerül kihirdetésre.

5. A tipposzlop kihirdetése után minimum 4 nap áll a játékosok rendelkezésére a tippelésre. A határidő lezárása után nem lehet a meccsekre tippelni. Az aktuális játékban szereplő mindegyik meccsre egyszerre kell tippelni, későbbi módosításra nincs lehetőség!

6. A tipposzlopban szereplő összes mérkőzés befejezése után a játék szerkesztői kihirdetik a forduló eredményét. Emellett lesz úgynevezett 2 hónapos eredmény lista, melyben az adott naptári időszakon belül (nyolc hét, vagy 5 forduló) befejezett játékok eredményei szerepelnek. Természetesen éves összesített eredmények is lesznek, melyek két fajta számítási elv alapján lesznek vezetve. Az egyik egy abszolút ranglista, amely az elért pontok alapján határozza meg a helyezéseket, a másik pedig egy úgynevezett relatív rangsor, amely az elért pontszám osztva a tippelt - és értékelhető eredményt hozó - mérkőzésszám arányból fog következni. Erre az utóbbi ranglistára csak az a játékos kerülhet fel, aki az egész évben megjátszható és értékelhető események legalább 70%-ra tippel.

7. Ha az éves összetett versenyben pontegyenlőség van a helyezettek között, akkor az utolsó olyan forduló eredménye dönt, amelyben nincs holtverseny az adott játékosok között. Ugyan ez a szabály adott esetben a 2 hónapos játékban is életbe léphet.

8. A játékhoz használt táblázat jelmagyarázata a következő:
- WP –> adott ökölvívó pontozásos győzelme (PTS, UD, MD, SD, TD)
- WI  –> adott ökölvívó idő előtti győzelme (KO, TKO, DQ, RTD)
- NC –> no contest, érvénytelen eredmény. Erre a lehetőségre nem lehet tippelni, csak a szerkesztők által megállapított végeredményben szerepelhet (lásd a szabályzat 3. és 4. pontját).

9. A tipposzlopban - címmérkőzés esetén - a címvédő szerepel az első oszlopban. Abban az esetben, ha nem kerül terítékre cím, illetve öv, akkor a hazai pályán és/vagy hazai promóció által rendezett gálán szereplő ökölvívó neve szerepel az első oszlopban. Minden más esetben a boxrec.com adatbázis kiírása a mérvadó.

10. Abban az esetben, ha egy adott mérkőzés végeredményét utólag - legkésőbb az adott tárgy évben, az éves tippjáték összesítések lezárásáig - hivatalosan is megváltoztatják, és a módosított eredmény bekerül a Boxrec.com adatbázisba is, akkor a javított eredmény kerül be a tippjátékba. Amennyiben adott tárgy évet követően, illetve a tippjáték éves összesítésnek lezárása után kerül sor az összecsapás eredményének módosításra, akkor az eredeti, először kihirdetett végeredmény marad a tipposzlopban. Abban az esetben, ha egy 2 hónapos, vagy 2 hetes játékban konkrét díj is fel van ajánlva a győztesnek, illetve a helyezetteknek, akkor csak a verseny végeredményének kihirdetéséig lehet figyelembe venni az utólagos mérkőzés végeredmény módosítást, ellenkező esetben az eredeti eredmény az érvényes.


« vissza a tippjáték oldalra

fel