Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Online interjú: Erdei Zsolt és menedzsmentje válaszolt a szurkolói kérdésekre

2011-11-16 15:26:58 /

Egy héttel ezelőtt a profiboksz.hu és az Erdei Zsolt menedzsment közös együttműködésében online interjút hirdettünk meg lapunkon, amelynek keretében a szurkolók, olvasók tehették fel kérdéseiket minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívójának, és a menedzsmentjének, stábjának. A legérdekesebb, leggyakoribb kérdéseket szerkesztőségünk kiválogatva eljuttatta az érintettekhez, akik természetesen készséggel álltak a rendelkezésünkre, és válaszoltak a meglehetősen nagyra duzzadó – a megannyi komoly mellett könnyedebb, poénosabb témákat is felvető - csokorra.

Az lenne a kérdésem, hogy Erdei Zsolt a profi karrierje során tett melyik mondatát vagy interjúját tenné meg nem történté leginkább?

Úgy érzem nem nagyon volt olyan nyilatkozatom, amelyet le kellene tagadnom, hiszen minden kimondott szót vállalok. Persze sokszor túl őszinte vagyok, de én ilyen vagyok, ami szívemen az a számon. De gondolom, ezzel a kérdéssel a nagy vihart kavart legutóbbi visszavonulásról szóló félreértésre céloz...Nagyon nehéz egy ilyen kiélezett helyzetben bármit nyilatkozni, fárasztó edzések után...hiszen sokszor az újságírók kiragadnak egy-egy mondatot egy másik interjúból – ahogy ez most is előfordult – , nagyobb jelentőséget tulajdonítanak neki, mint amit jelent, vagy egyesek felfújják a dolgokat szenzációhajhász címekkel. Való igaz kimondtam, hogy azt tartom valószínűnek, hogy ez az utolsó meccsem, de a „valószínű” és a „biztos” között van különbség. Sajnálom, hogy ilyen nagy vihart kavart ez a dolog, de ahogy a nyilatkozatomban is mondtam, engem most csak a Cloud elleni meccs érdekel.

Az utóbbi hónapokban gyakran beszéltél arról, hogy valószínűleg már nem sok meccs van hátra a pályafutásodból. Ilyenkor azt éreztem ki a szavaidból, hogy már nincs meg benned a kellő elszántság és motiváció ahhoz, hogy akár még éveken keresztül folytasd a bokszot.
Hogy érzed: a Cloud elleni címmeccs és a győzelem jelent még számodra akkora motivációt, hogy valóban 100%-osan odatedd magad mind testben, mind lélekben?


Mit tegyek, ha az újságírók egyfolytában ezt kérdezik? Válaszolnom kell, hazudni meg nem fogok! Szeretném akkor itt tisztázni a legfontosabbat. Azt gondolja bárki, hogy ezer százalékos motiváció nélkül meg lehet csinálni 3700 lépcsőfokot egy edzésen, vagy másfél órán keresztül „szétszakítani” a súlyokat az edzőteremben, majd délután 12 menetet végig bokszolni...? Dehogy! Nem szabad összekeverni a mérkőzésre felkészítő belső elszántságot és motivációt a racionális száraz tényektől. Ez a kettő teljesen más. Nem vagyok már fiatal, egyszer abba kell hagynom. Addig folytatom, amíg megvan egy olyan cél, amiért érdemes ringbe szállnom, belekezdenem egy kemény több hónapos felkészülésbe. Cloud most nagyonis ilyen, hiszen komoly ellenfél, világbajnoki övvel. Ezért mentem Amerikába, ez volt a célom. Utána meg meglátjuk mi lesz. De ahhoz előtte nyernem kell életem egyik legkomolyabb mérkőzésén, tehát egyértelműen motivált vagyok és nem 100%-ban, hanem 200%-ban teszem majd oda magam. Arról nem is beszélve, hogy mennyire motivál az a rengeteg ember, aki hisz bennem. Nem akarom őket cserben hagyni, értük, értetek is küzdök majd a ringben!!!

Zsolti, valóban sparringoltál Clouddal 2004-ben, egy világbajnoki címmérkőzés felkészülése alatt?  Mennyi igaz abból, amit Cloud állít evvel kapcsolatban és milyen benyomásokat szereztél az akkor 23 éves ökölvívóról?

Többen azt állítják, hogy bokszoltam vele, de őszintén megmondom, nem emlékszem rá. Nem tudok róla mit mondani...

Mennyire követed figyelemmel a hivatalos Facebook oldaladon - ahol folyamatosan küldhetjük, mint szurkolók feléd az energiát és szeretetet, amiből erőt meríthetsz a felkészülésed során- a szurkolóid véleményét hozzászólásait?

Nem vagyok egy nagy internet guru, és sok időm nincs is felmenni az oldalamra a sűrű edzésprogram miatt, de azért igyekszem elolvasni az üzeneteket, amint lehetőségem adódik rá. Előre is elnézést kérek, ha valakinek csak később írok vissza, vagy később jelölöm vissza ismerősként. Rettenetesen sokat jelent nekem, hogy a szurkolók támogatnak, illetve megírják őszintén, amit gondolnak. A felém áramló szeretet és bíztatás nélkül nem is tudnám végigcsinálni, így rengeteg erőt ad, ezúton is köszönöm mindenkinek!!!

A neves eastsideboxing.com portálon amerikai bokszrajongók indítottak fórumot a Cloud vs Erdei mérkőzéssel kapcsolatban. A legtöbben elismerően írtak rólad, ugyanakkor akadtak olyan vélemények is, amely szerint "one dimensional" bokszoló vagy. A ringben készülsz-e valami meglepetéssel, amire nem számít Cloud?

Természetesen egy ilyen mérkőzésen meg kell lepni az ellenfelet vagy így vagy úgy. Mint a nevében is benne van, ez meglepetés lesz. :-)

Tisztelt Pálfai Károly!
Egy sikeres vb-címmeccs után, létezik-e esetleg már Madár elképzeléseiben konkrét név (vagy cím), aki miatt mégsem lenne kérdés egy újabb felkészülést végigcsinálni / végigszenvedni - aki miatt minden tényezőt (kor, fájdalmak stb.) sutba dobva újra maximális lenne a motiváció?


Zsolt igazi sportember, azaz ha célok vannak, addig küzd, amíg el nem éri. A sportban a legfontosabb, hogy a sportoló mindig csak a soron következő feladatra koncentráljon, a legjobb tudása szerint azt oldja meg, és a figyelmét ne ossza meg mással. Ez az eredményesség egyik alapkövetelménye. Zsoltnak célja jelenleg a világbajnoki cím megszerzése. Minden erejével erre kell összpontosítania lépésről lépésre. Természetesen egy sportmenedzser vagy promóter mindig előre gondolkodik, akár több lépést is, Zsolt esetében sincs ez másképp. Ugyanakkor ez nem egyszemélyes játék. Sok mindentől függ, például a súlycsoport többi szereplőjének mérkőzéseitől, a végeredményektől, a televíziós társaságok vagy promóterek céljaitól, és sorolhatnám. Egy sikeres világbajnoki címszerzés után újabb lehetőségek nyílhatnak meg Zsolt előtt, és természetesen kaphat olyan ajánlatot, lehetőséget, amely maximális motivációt jelenthet a folytatásra. Ilyen lehet például a Hopkins által meglebegtetett esetleges címeggyesítési lehetőség is! Ezzel szerintem mindent elmondtam :-)

Sokszor hallom, hogy már közelítesz a 40-hez, de számít ez valamit is? Elég sokan űzik/űzték profi szinten a bokszot 40 év felett is ráadásul eredményesen.

Hogy a viharba ne számítana? Hopkins azt mondta nekem legutóbb, amikor találkoztunk, hogy 30 fölött mindenki barát. Aki ennyi idősen végig csinál egy felkészülést, egy kőkemény meccset, az tudja, hogy milyen komoly igénybevétel ez a szervezetnek. Szerencsére Zoga szinte visszafiatalított, így energikusabbnak és erősebbnek érzem magam, mint valaha. De az nem azt jelenti, hogy valóban fiatalabb is lennék...sajnos.
Persze, nem egyedi, hogy valaki 37 évesen bunyózzon, de mindenkinek más és más a szervezete, a genetikája vagy a régebbi sérüléseinek a listája, amely esetleg nyomot hagyott. Az már egyéni dolog, hogy ki meddig vállaja azt a fajta „fizikális amortizációt” amit a profi bunyó eredményez. Én azért még szerencsére bírom.

Erdei Zsolttól kérdezném, hogy beszél-e sportpszichológussal a mérkőzés előtt, illetve kit tart a legnagyobb kihívásnak a súlycsoportban?

Természetesen van sportpszichológusom, rendszeresen járok is hozzá. Egy felkészüléshez elengedhetetlen a mentális tréning, a körülöttem lévő történések feldolgozása, amelyben nagy segítségemre lehet egy szakember. A súlycsoportomban a soron következő ellenfelem, Cloud is kihívás, hiszen nagyon erős és jó bunyós. Ugyanakkor nyílván Hopkins vagy Pascal legyőzése hatalmas fegyvertény.

Tisztelt Erdei Zsolt és menedzsmentje!
A profiboksz.hu-n felkínált lehetőséggel szeretnék élni. Feltennék szeretett bajnokunknak néhány kérdést:
Mikor fognak elkezdődni a sparring edzések, és kik lesznek a kesztyűpartnerek?


Jelenleg az erőnléti edzések mellett a zsákolás, árnyékolás, lábmunka gyakorlása zajlik. Jövőhéten vonulok edzőtáborba, utazom Németországba Fritz Sdunek edzőmhöz, ahol megkezdjük a szigorú szakmai felkészülést, iskolázást, és sparringolást. A sparring partnerek kilétéről még pontosat nem mondhatok, de természetesen megfelelő mennyiségű sparringolás van lekötve. Aztán átutazunk Amerikába, ahol úgy néz ki abszolút megfelelő, amerikai sparring partnereim lesznek.

Mikor indul el és kinek az irányítása mellett a felkészülés technikai-taktikai része?

November 20-án utazom Németországba Fritz Sdunekhez, és onnaltól kezdődik a közös szakmai munkánk. Természetesen már ő is és én is tanulmányoztuk az ellenfelet, ott pedig majd kitaláljuk és begyakoroljuk a megfelelő taktikát.

Szívvel-lélekkel mögötted áll minden igaz magyar ember. Azt kívánom neked, hogy válj te a 21. századi magyar gyerek Botondjává, Szent Lászlójává, Kinizsi Páljává - aki megtestesíti a minden akadályt legyőzni képes magyar hőst!!! Amikor ringbe lépsz, harcolj azokért a magyar gyerekekért-felnőttekért is, akiknek szükségük van Erdei Zsoltra, mint a legnagyobb példaképre! Ez óriási felelősség, amit viszont nem teherként, hanem plusz erőként kell magadban hordozni. Isten legyen veled!

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hatalmas erőt ad a bíztatásotok, hogy hisztek bennem! Igérem mindenkiért küzdeni fogok a ringben, és persze mindent megteszek, hogy hazahozzam az övet!

Cloudról külföldi honlapokban irt véleményekről, cikkekről mennyire informálódtok?

Természetesen feltérképezzük az ellenfelet, jómagam és a szakmai stáb is. Inkább a száraz szakmai tények érdekelnek minket ilyenkor, mint a vélemények, hiszen azok szubjektívek, azokkal nem foglalkozom. Nekem most csak a szakmára kell koncentrálnom, hogy legyőzzem.

Cloud gyenge pontjait (mert szerintem vannak) sikerül feltérképezni? Erősségeire van gyógyszer? Taktikai meglepetések, váratlan technikai, ill. ritmusváltások stb. benne kell, hogy legyen, vagy inkább erősen kontrollált fegyelmezett játék a siker útja?

Naná, mindenkinek vannak gyenge pontjai, ahogy erősségei is, ez a kettő együtt jár. Az, hogy mennyire sikerül ezt kiaknázni valójában, az a meccsen dől majd el, szemtől szemben a ringben. Nyilván neki és nekem is meg lesz a taktikám, de ezt most még megtartanám magamnak, ha nem haragszol. Nem szeretnék tippeket adni...

Mennyi motivációt-segítséget adnak a szurkolói üzenetek? Mik a legérdekesebbek?

Nagyonis motiválnak a szurkolói üzenetek, amikor azt látom, hogy hisznek bennem, és szurkolnak a sikereimért, egyként szorítanak a televízió képernyője előtt, vagy szerencsés esetben a lelátón. Sőt, a kritikákból is igyekszem megfogadni mindazt, amelyet jogosnak és hasznosnak érzek.

Zsolt: edzések során hangulat milyen?

Izzasztó.... (nevet)! Viccet félretéve nagyon kemény munka zajlik, de baráti, jó hangulatban. A feladatok között mindig van egy-egy poén vagy zrikálás, ami oldja a munka alatti feszültséget. Szerencsére egy jó csapat vesz körül, mindenben a segítségemre vannak, hogy én csak a munkára koncentrálhassak.

Zogától kérdezném: sikerül-e elérni vagy fokozni a júniusi erőnléti állapotot, izomtömeg-erő mellett a gyorsaság, ill. állóképesség ötvözését sikerül-e megoldani?

Magasabb szinttről tudtunk indulni, hiszen a Byron Mitchell elleni meccsre egy megfelelő alapot készítettünk. Nagyon jó úton haladunk, elégedett vagyok, mert Zsolt egyre jobb állapotban van, az izomtömege minimálisan nő, az ereje viszont hatványozottan, az állóképességi mutatók egyre jobbak, a felkészülési időszak szintjének, és a kitűzött célszámoknak tökéletesen megfelelnek. Biztos vagyok benne, hogy jobb formában lesz, mint legutóbb. Felépítettük a 10 hét edzés szakaszait, és az általam kidolgozott rendszer tökéletesen fog működni, megtaláltuk a tökéletes egyensúlyt a kesztyűs és az erőnléti edzések között.

Infókat hol kaphatunk első kézből?

Erdei Zsolt Menedzsment:
Az Erdei Team folyamatos, napi sajtókommunikációt fog végezni az edzőtáborozás időszakában, és az amerikai kint tartózkodás idején, ahol sorozatos beszámolókat és interjúkat készítünk. A www.zsolterdei.com weboldalon, a facebook oldalon, illetve Klink Zoltán blogján, valamint a profiboksz.hu-n is tudnak a szurkolók tájékozódni az aktualitásokról, hírekről, eseményekről.

Engem az érdekelne, hogy saját véleménye szerint mennyivel gyorsabb a 2004-es friss világbajnok Erdei Zsolt a mostaninál? Tehát kopott-e valamit azóta a sebessége?

Mindenki azt mondja nekem, hogy kétszeres világbajnok létemre túl szerény vagyok. Ugyanakkor én azt hiszem, hogy a súlycsoportban én vagyok a leggyorsabb. Így volt ez régen, és most is.

Az erőnléti felkészülések most látszólag eredményesebbek, mint az Univerzumos időkben, viszont magáról a bokszedzésekről keveset hallani, Sdunek is csak a felkészülés utolsó pár hetében kapcsolódik be. Itthon hol talál megfelelő edzőpartnereket? Nem nagy hátrány ez?

Értelem szerűen a hírek most többet szólnak az erőnléti munkáról, mint régebben, de ez érthető is, hiszen jelentős változás ebben mutatkozik. Új erőnéti edzőm van a Zoga személyében, aki ráadásul egy speciális, eddig nem alkalmazott módszerrel készít fel. Többen kritizálták régen az erőnlétemet, hogy az ötödik-hatodik menetben kifáradok, holtpont érkezik, stb. ezért érthető, ha ezzel foglalkozik jobban a média. Sdunek mesterrel együtt tudom tőlteni azt az időt a felkészülés során, ami szükséges a felkészüléshez, hiszen a szakmai programot így állítottuk össze. Itthon a KSI-ben edzem, egyéni munkát végzek, és a felkészülés ezen szakaszában a zsákolásokat, az árnyékolásokat, és a lábmunka gyakorlást végzem. A sparringolás később lesz, addigra kint leszek már Németországban, illetve Amerikában.

Zsolt, hány fekvőtámaszt tudsz egyben megcsinálni és mennyit szoktál átlagban? :)

Hát, azt még nem mértem, hogy egyben mennyit tudok megcsinálni, de majd tesztelem, azt tudom, hogy egy percen keresztül, folyamatosan csinálom. Intervall edzést végzünk Zogával, azaz megszabott ideig kell egy-egy gyakorlatot végig csinálni, és abból több sorozatot. Összesen közel egy órát edzek szinte megállás nélkül.

Megtudhatjuk, hogy mi lesz a bevonuló zene december 31-én?

Már csak babonából sem változtatok rajta, így Republiktól a jól ismert „Szállj el kismadár” csendül majd fel.

Nem tartasz attól, hogy az általad képviselt sportszerű stílust kihasználjak az amerikai öklözők? Például pacsizás helyett megpróbálnak kiütni?

Sportszerű vagyok, de nem bolond, így igérem résen leszek! :-)

Hallottál róla, hogy több fórumozó szimbolikusan veled edz és készül a következő meccsedre? Sokan nyomják a fekvőtámaszokat, én pl. heti háromszor súlyzózok, emellett kétszer futok.

Hallottam, és meglepődtem, de nagyon köszönöm, aranyosak vagytok, sokat jelent nekem. Majd amikor már nehezen megy az edzés, mindig arra gondolok, mennyien izzadtok velem egyidőben, és értem! Szívesen kölcsön adom Zogát egy pár hétre... de csak januártól! :-)

Összesen hány menetet szoktál bunyózni a felkészülés idején? Most hány menetre lehet számítani?

A bokszedzések egy szakmai stratégia alapján épülnek fel. Minden edzés során van árnyékolás, zsákolás, iskolázás, ügyességi gyakorlatok, stb. Összességében egy edzésen 15-18 menetet bokszolok végig.

Hogy érzed, mennyire van most szükséged életed egyik legnagyobb kihívása előtt szakmai tanácsokra Sdunektől? Létfontosságú-e, hogy végig ott legyen melletted, vagy pár hét közös munka is elég lesz számotokra, hogy sikerre vigyen a 2011-es év utolsó napján?

Sdunek mesterrel már elég rég együtt dolgozunk ahhoz, hogy pillanatok alatt fél szavakból, sőt, pillantásokból is megértsük egymást. Sokat számít a szakmai tanácsa, hiszen ezért is dolgozom vele együtt. A most összerakott edzésprogramnak, közös munkának elégnek kell lennie a győzelemhez.

Az amerikai álommeccsel együtt az amerikai sajtó is megérkezett. A neten mindenhol látni, hogy sokan foglalkoznak veled és a Cloud elleni mérkőzéseddel. Itthon sokan várják, hogy a külföldi sajtóban is többet szólalj meg, és hogy üzenj valamit Cloud-nak, ne csak ő emlegesse az álladat. Változni fog a hozzáállásod ebben a témában?

Szeretném tisztába tenni ezt a dolgot. Senki ne úgy képzelje a profi boksz világát, hogy ott mindenki csak úgy ide-oda nyilatkozgat mindenféle stratégia nélkül. Az én promóterem Lou Dibella, az ő feladata, hogy az amerikai promóteri feladatokat, média dolgokat intézze. Amennyiben ő jónak ítéli meg, majd nyilatkozni fogok rajta keresztül. A másik, hogy én soha nem voltam a szájamat tépő típus, nem is akarok szájhőssé válni, inkább bemegyek a ringbe és megmutatom, mit tudok, nem pedig beszélek róla. :-)

Véleményed szerint milyen eséllyel vonulnál be a ringbe Dawson, Hopkins, Pascal, Shumenov és Cleverly ellen? Ha győzöl, és érzed még magadban az erőt, akkor az IBF bajnokaként ki ellen állnál ki szívesen, és ki az, aki ellen semmiképpen sem, vagy nem nagy valószínűséggel?

Fenti kérdésnél megválaszoltam, hogy miért nem szeretnék most ezzel foglalkozni. Jelenleg a felkészülés ezen szakaszában már csak egy cél lebeg a szemem előtt, és egy ember, az pedig Tavoris Cloud. Majd január 2 után beszéljünk a többi névről... :-)

Mind Hopkins, mind Pascal érdekesnek találja a párosítást, előbbi nem lepődne meg, ha te győznél, egyértelműen a te győzelmedet várja. Milyen érzéssel tölt el téged, hogy a súlycsoport legjobbjai közül ketten is felfigyeltek erre a mérkőzésre, és hogy az általad kiszemelt Hopkins ráadásul rád rakná a pénzét?

Amikor legutóbb Philladelphiában néztük a Hopkins-Pascal mérkőzést a lehetséges jővőbeli ellenfelek között másodikként említettek engem. Nyilván való, hogy ők is szemmel tartanak, ahogy én is őket. Örültem, és jólesett, hogy a szakma nagy klasszisa rám voksolt, engem tart az esélyesebbnek, sőt megjegyezte, hogy szívesen címeggyesítene is velem. Nem lesz egyszerű meccs, mint minden kiélezett meccsen 50-50% az esély, de azért én is azt érzem, hogy én fogok győzni.

Egyre több helyen látni most már az Arabellás reklámokat, legutóbb az Örs vezér terénél futottam bele egybe. Mi jön a versenyszerű boksz után? Mik a terveid a távlati jövőre nézve?

Remélem fogyasztod is a vizet (nevet). A boksz után szeretném az ásványvizemet minél jobban megismertetni az emberekkel, mert tényleg nagyon jónak tartom, és hasznos dolognak. Ez az üzleti vállakozásom, ha úgy tetszik, a jövőbeli bevételem és megélhetésem fő forrása. A másik, hogy jelenleg is a menedzsmentemmel azon dolgozunk, hogy felépítsünk egy edzőközpontot, ahol majd az Erdei Zsolt boksziskola működhet, és ahol a fiatal tehetségektől kezdve a lelkes amatőr felnőttekig mindenkit szerettel várunk. Mindig is edzősködni akartam, gyerekekkel foglalkozni, és remélem ez meg is valósulhat, hiszen ehhez értek, a bunyó tesz boldoggá. Ez viszont nem a megélhetés, hanem a szerelem. E mellett tovább szeretném folytatni a karitatív, alapítványi tevékenységemet is, és segíteni mindazokon, akiken csak lehet.

Zsolt, az aktív pályafutásod végeztével szeretnél a boksz világában tovább tevékenykedni?

Igen, ahogy előbb megválaszoltam gyerekekkel, fiatalokkal és felnőttekkel is szeretnék foglalkozni, edzősködni a saját boksztermemben, hiszen az ökölvívás a szerelmem.

Milyen tanácsot adnál a mai fiataloknak, akik most ismerkednek a sportággal?

Teljesen mindegy milyen sportot űz valaki, de szeretnie kell. Ez nem munka, ez hivatás, aminek alá kell rendelni mindent. Ha megvan a szerelem, akkor már nem „áldozatot” hoz az ember, hanem a maga természetességével küzd napról napra a sikerért, mond le más dolgokról. A legfontosabb az alázat, a szorgalom, és a kitartás. A sikerig csak így lehet eljutni.

Pálfai Károlynak:
Az új helyszín, új boksz stílus, Ön szerint milyen módon változott volna Madár kinti, illetve hazai megítélése, ha új hangnemet is választ magának és hangzatos kihívásokat intéz az ellenfelei felé?


Értem a kérdést, de válasszuk ketté a dolgokat. Nyilván lehetett volna több irányba is faragni, alakítani Madár imázsát, kommunikációját. Egy dolog azonban a szakmai stratégia, és egy dolog maga az ember. Aki ismeri Zsoltot, az tudja, hogy milyen közvetlen, jólelkű, szerény és illedelmes ember. És e mellett egy kétszeres világbajnok ökölvívó. Ő ilyen. Megváltoztatni őt nem lehet 37 évesen, maximum egy álarcot ráerőltetni, ami viszont nem túl hiteles dolog, kéteseélyes, hogy működik-e vagy sem. Másik, hogy alapvetően a promóter, Lou Dibella határozza meg azt az irányvonalat, hogy mi az, amit Zsolt kommunikál, hiszen ő tudja, mi kell az amerikai piacnak, és a közvetítő televízióknak. Bemenedzselte már a New York Times hasábjaira, sportmagazinokba, sztárfotósok kamerája elé. A televíziós csatornák, akár az HBO akár a Showtime szeretik és érdeklődnek Zsolt iránt. A december 31-ei gálára is magától a Showtime-tól kapott felkérést, ami különleges dolog, nem pedig a promótertől. Ez is azt mutatja, hogy Zsolt tényező a súlycsoportjában, és számol vele az amerikai közvélemény is. Ugyanakkor badarság lenne azt hinni, hogy marketing és média háttér tekintetében vetélkedhet bármikor is egy amerikai születésű, Amerikában élő ökölvívóval, mert sajnos ahhoz hosszú éveket kellene kint eltőlteni. Az más kérdés, hogy egy világbajnoki címmel a derekán már sokkal határozottabban és keményebben szólíthatja majd meg a leendő ellenfeleket.

Zsolt, Te magad mesélted el Klink Zoltán munkája kapcsán, hogy először úgy vélted, nem is biztos, hogy kell Neked erőnléti edző, hiszen Fritz Sdunek ezen a téren is elég rutinos és számos bajnokot nevelt ki. Aztán, a Zolival való munka közben, az eredményeket látva és érezve átértékelted ezt a megállapítást. Nem gondolod, hogy a másik területen, azaz az ökölvívás szakmai oldalát illetően is jó lett volna másik szakemberrel megpróbálkozni, aki esetleg még többet tud kihozni belőled, sokkal inkább járatos "odaát" és ki tudja bontani a technikai repertoárodat, amit Sdunek - már bocsánat - de kissé leporoszosított?

Zoga bevonása azért volt bennem kétséges az elején még, mert az elmélete szembe ment az eddig szakmában alkalmazott összes erőnléti elmélettel, így érthetően az emberben volt egy bizonytalanság. Aztán amikor láttam, hogy működik a dolog, elhittem, sőt, vakon kezdtem hinni benne. Sdunek mesterrel hosszú évek óta dolgozom, és megbízom benne szakmailag. A másik oldala az emberi oldal. A Fragomeni meccsen is pár mondatával hitet és lelket tudott belém önteni, amely azt gondolom, az egyik legfontosabb dolog. Ilyen rövid idő alatt, ami rendelkezésemre állt, talán lehet jó szakembert találni, de olyat, aki a lelkemet, gondolkodásomat megérti, nem biztos. Így ezt az utat választottam, ebben hiszek, és nem is szeretnék foglalkozni azzal, mi lett volna, ha...

Ad-e plusz erőt Zsoltnak, hogy megkapta a lehetőséget, amit annak idején Papp Laci nem kaphatott meg és megszerezheti a magyar ökölvívásnak azt a dicsőséget, amit Papp Laci bácsi annak idején - önhibáján kívül - nem adhatott meg?

Hát hogy ne adna, nagyonis! Az, hogy ilyen dicsőséget szerezhetek, hogy háromszoros világbajnok is lehetek, hogy egy ország szorít értem, az felbecsülhetetlen számomra!!!

Mi a kedvenc étele? Mit szeret enni, ha éppen bármit ehet?

Őszintén bevallom nagyon szeretek enni, és a jó magyaros, hazai és húsos kajákat, mint a csülök, egyszerűen imádom. Bárhol és bármilyen formában. A barátaim legutóbb csülöktortával leptek meg a szülinapom alkalmából. De viszont imádom a sushit is, amit a felkészülésem alatt napi szinten eszem, és sose unom meg. Most az I Love Sushi, mint szponzor szállítja nekem a napi sushi adagomat, amíg itthon vagyok.

Benne volt-e a pakliban ténylegesen, hogy edzőt vált és Eddie Mustafa Muhammad lesz az edzője, annak okán, hogy Sdunek mester Vitali-jal és Sturmmal való készítése nem mindig lesz összeegyeztethető az övével?
Találkoztak-e, beszéltek-e? Ha igen, milyen véleménnyel volt róla?


Opcionálisan még az Onyango mérkőzés előtt felmerült Eddie Mustafa Muhammad neve, de mivel Fritz Sdunek el tudott vállalni, így az előbb kifejtett okok miatt maradtam mellette.

Milyen zenét szeret hallgatni? A felkészülése alatt szokott-e valamilyen zene menni?

Mindenevő vagyok, de a felkészülés alatt a keményebb, rockosabb dalokat szeretem, amelyek felpörgetnek. Egyik kedvenc magyar bandám a Heaven Street Seven, akiktől a „Mozdulj, mozdulj” vagy a „Magyar világsztár” rendszeresen felcsendült Amerikában a felkészülés vagy a meccs előtti bemelegítés alatt.

DiBellán kívül volt-e olyan ajánlata és kitől, amit elfogadott volna, ha a Lou-é nincs?

Lou Dibellához hamar eljutottunk, és az ő ajánlata olyan volt, amelyre butaság lett volna nemet mondani, hiszen nagyon jó feltételeket kínált, és ahogy ígérte, a harmadik meccsemre itt is van a világbajnoki címmeccs. Most már csak meg kell nyerni, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő, és a plusz két opciós lehetőség.

Milyen állapotban van a sérült kézfejed, amit injekcióztak, bírni fogja-e a terhelést?

Jól vagyok, jelenleg nincs semmi olyan sérülésem, ami hátráltatná a felkészülésemet.

Mikorra van tervezve a kiutazás? Volt róla szó, hogy kiviszed magaddal a családodat. Ezzel kapcsoltban van-e már döntés?

November 20-án indulok az edzőtáborba, Kölnbe majd Hamburgba, és december 17-e körül megyek át Amerikába, Los Angelesbe. A családdal még Hamburgban leszek együtt egy hetet, de Amerikába már nem jönnek velem. Viktort a feleségem, Arabella nem szerette volna kitenni egy ekkora utazásnak és herce-hurcának, így a karácsonyt nélkülük kell eltöltenem.

Összehasonlítanád, hogy mi a különbség az Universumos és a mostani menedzselés között, melyiknek mi a pozitívuma és a negatívuma?

Hú, hát ez elég hosszadalmas válasz lenne, megpróbálom rövidre fogni. Az Universumnál minden megvolt egyben a háttérben, semmivel nem kellett külön-külön foglalkozni. Most van egy magyar menedzsmentem Pálfai Károly és Ferencz Róbert, akik itthon segítenek nekem mindenben, amiben csak tudnak. Aztán Christof Hawerkamp, aki a sportmenedzseri ügyeket intézi, szervezi a Team utazását, szállását, edzéslehetőségeket, transzfereket, stb. tartja a kapcsolatot a promóterrel Lou Dibellával, aki a meccseket szervezi, illetve Greg Leonnal, aki ott segít kapcsolatrendszerével, ahol csak tud, például sparring partnereket kutat fel. Akkoriban egy kézben volt minden, most azért több szereplős a dolog, de végeredményében nekem ugyanúgy csak a boksszal kell foglalkoznom.

Lehet-e tudni, hogy hogyan áll össze a kinti csapatod, ki lesz pl. a cutman?

Most áll össze a csapat, Christof és Fritz mindent egyeztetnek és szerveznek. Egy hét és minden kiderül pontosan. De természetesen cutman is lesz majd, ahogy kell.

Konkrét összeg, vagy összegek nélkül: eddig megérte az amerikai kaland, vagy a pénz ebben az esetben nem lényeges, csak a kihívás?

Sok híreszteléssel ellentétben anyagilag egyáltalán nem érte meg ez az amerikai kaland, viszont nem is azért vágtam bele. A kihívás, a bizonyítási vágy, egy álom megvalósítása volt a motivációm! Talán ezen a meccsen már valami hasznom lesz, de az előző kettőt felemésztették a költségek. Egyet nem szabad elfelejteni, hogy mindent nekem kell fizetni. Az utazástól és szállástól kezdve az étkezésen át az edzőpartnerekig, mindent. Sajnos a mai gazdasági helyzetben szponzori bevételekből sem állunk olyan fényesen, így abból kell gazdálkodni ami van. Nyilván, ha lenne egy-két gáláns támogató, akkor még professzionálisabb, még jobb körülményeket lehetne biztosítani.

Ha most, a meccs előtt kellene értékelni DiBella munkáját, akkor mit gondolsz az elmúlt bő egy évről?

Samson Onyango egy felhozó meccs volt, hiszen akkor már egy éve nem voltam ringben. Azt lehet vitatni, hogy szerencsés ellenfél választás volt-e. De semmilyen panaszom nem lehet, hiszen eddig minden úgy zajlik, ahogy a szerződésben garantálták. Byron Mitchell ellen megmutathattam, hogy újra jó formában vagyok, és készen állok egy komoly ellenfél ellen is megmérkőzni. A harmadik meccsem lesz, és egy világbajnoki címért léphetek ringbe, nem is akárkivel, hanem a veretlen IBF világbajnokkal, Clouddal. Mi okom lenne elégedetlennek lenni?

Hogy áll most a testsúlyod, kell egyáltalán fogyasztanod?

A legutóbb bőven a súlyhatár alatt voltam, most 80.4 kg körül mérlegeltem a tegnapi edzésen. Igaz, ennek oka, hogy Viktor szülinapját megünnepelve egy-egy sütit és ünnepi ételt megengedtem magamnak. Egyébként szigorú diétán vagyok, tartom a sushi, rizs-csikre és saláta étrendet, és az edzőtáborozás alatt bőven le fogok menni 78 kg-ra. Szerintem nem lesz gond, ahogy az előző meccsen sem volt.

Kicsit szerintem túl sok a marketing, reklám jellegű cikk...miért van ez?

Erdei Zsolt Menedzsment válasza:

Mint minden professzionális dologhoz, így Erdei Zsolt felkészítéséhez is elengedhetetlen a támogatás. A gáláns szponzorok pedig értelem szerűen szeretnék a világ tudtára adni, hogy segítenek egy ilyen ikonnak, mint Zsolt. Nekünk az a dolgunk, Zsoltnak és a szponzornak meg az az érdeke, hogy minél több emberhez eljusson a támogatás ténye. Sajnálattal látjuk, amikor feleslegesnek ítéli meg a közönség ezeket az anyagokat, pedig ezek nélkül Zsoltnak nem lenne lehetősége úgy és abban a formában készülni, ahogy megérdemli. Sajnos olyan is volt, hogy egy támogató azért lépett ki a rendszerből, mert nem lehetett sehol hírt adni a szponzorálásról, vagy sokan elutasítóak voltak a reklámmal szemben, így Zsolt nagyot veszített vele... A szurkolóknak is meg kell ezt érteni, sőt, igazából örülni kellene neki, hogy vannak még olyanok – sajnos elég kevesen – akik fontosnak tartják, hogy segítsenek. A bulvárosabb, háttéranyagokkal pedig csak szeretnénk betekintést nyújtani olyan történésekbe, amit egyébként nem vagy csak ritkán lehet látni, tudni. A szakmai anyagok készítése alapkövetelmény, ugyanakkor sokszor a szakmai titkok, stratégiai okok vagy a jogi következmények nem teszik lehetővé, hogy bizonyos dolgokról (mint a sparringolásról készült videók) hírt adjunk.

 


2011. november 16. - Erdei Zsolt menedzsment, Profiboksz.hu, Gallen Ervin (Erwin)


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Elfújta a szél ..

» jános   válasz erre
    2014-02-09 19:43:52

Vajon azon elgondolkoztak-e, hogy nem lenne-e erdemes egy sulycsoportal lejjebb is bokszolni? Ujabb sulycsoprt vilagbajnoki ove? Persze lehet, hogy ez mar tul nagy fogyast igenyel.

» pacquiaofan   válasz erre
    2011-11-19 16:20:43

Madar! Kivanunk neked eredmenyes felhooszlatast!

» PennyWise   válasz erre
    2011-11-18 12:27:45

-jo volt olvasni ezeket az informaciokat-kulon koszonet a szakmai stabnak ezert,hogy ezt lehetove tettek, es ,h tovabbra is tajekoztatnak bennunket Zsolt-tal kapcsolatos hirekrol-ezen a teren is elorelepes tortent az Univerzumos idoszakhoz kepest!
-Igen elszomorito,h komoly sponzor nincs a hatterben-es,h sajat penzbol kell mindent megoldjon.
Hajra Madar!
-biztosak vagyunk,h megoldja a feladatot es johet Hoppkins!

    2011-11-17 22:46:55

@Tar: ígvan.-))

    2011-11-17 18:38:05

@apa: Apa! Valóban ugyanazok a kérdések, amiket itt folyamatosan felvetünk egymás között, csak az a különbség, hogy most jónéhányra közülük válasz is érkezett.

    2011-11-17 15:36:22

@pokerpepo: Nagyon jó dumát nyomtál öreg, de Tyson nem verte meg Foremant.

    2011-11-17 15:28:28

@Beast_Pete: köszönöm a "praktikákat". megpróbálom a pozíció váltást, de azért a térdemet nem rakhatom le. az rangon aluli lenne :-), az a póz maradjon meg az asszonynak :-)

» Gabodo   válasz erre
    2011-11-17 07:32:36

@alain: csak annyit mondok: hajrá madár, hajrá malév. ;)
http://www.youtube.c ...
T.C. legyen pont olyan elveszett, mint az adott pillanatban a háttal álló 11-es. ;)

    2011-11-17 02:16:38

a sörösdoboz vagy korsó emelgetése beleszámít Zsolt edzésének virtuális támogatásába?

futni nem szeretek, fekvőtámasz sem megy sok (illetve nem erőltetem), heti két intenzív focim van, meg egy röplabda, azaz marad a karemelésekkel tűzdelt folyadékbevitel.

    2011-11-17 00:40:26

@Beast_Pete: ja és még valami! Előtte mindenkenképpen egy nagyon rövid átmozgatást, bemelegítést végezzetek, pár perc, de sokat számít. Egyrészt, hogy ne sérüljetek le, mert hát sose lehet tudni, másrészt pedig többet fogtok tudni lenyomni!

» Beast_Pete   válasz erre
    2011-11-16 23:37:57

@Gabodo: én akkor ebben az esetben inkább visszavennék a fekvőkvől, illetve változtatnék a támaszon. Több fajta fekvőtámasz is van, különböző izomcsoportokat lehet vele megmozgatni, különböző terheltséggel. Lehet szélesíteni, összehúzni a kezeket, elforgatni a kézfejet, tenyéren vagy bütykökökn (felső kettő vagy alsó három), ujjakon, borsócsonton, kézélen csinálni. Ha a térdedet leteszed, azzal is mást erőltetsz meg, tévhit, hogy az a nőknek való. :) Én például azt a fajtát szeretem nagyon, aminél lemegyek teljesen, majd onnan picivel 90 foknál jobban kinyújtom a karjaimat, aztán gyorsan vissza. Ez például dinamikusabb izomzatot alakít ki, mint az, ha teljes fekvőket tolnál.

Tehát a módokon kivül érdemes még visszavenni a mennyiségből is. Inkább csináljatok 50 fekvőt, vagy még annyit sem, és a többit meg haspréssel pótoljátok! Amikor meg már kevésnek tűnik a karhajlítás-nyújtás, akkor növeljétek a mennyiséget!

» Beast_Pete   válasz erre
    2011-11-16 23:36:41

Sztem jól sikerült ez az interjú, nagyon várom már a meccset!
Én bízom madárban, sztem ha sikerül jól felkészülnie, megoldja Cloudot!

Annak pedig örülök, hogy egész sokan egy kis edzéssel is "együtt" készülünk Zsoltival a meccsre! :)

    2011-11-16 22:52:11

@Erwin: Azért nem járunk össze sűrűn pláne nem most,csak kíváncsi lettem volna rá rájön e hogy én vagyok, de ez a dolog már természetesen okafogyottá vált.Nem kell az olvasókat megvédened mert nincs kitől,ezek a kérdések foglalkoztatják a közvéleményt világos hogy ezeket a dolgokat kérdezik.Ez így van jól.....

    2011-11-16 22:37:43

@apa: Semmi gáz, részemről nincsen harag.

    2011-11-16 22:34:59

@másik Zoli: mi is az elején szétapróztuk 4x25-ös adagokra, de az gyorsan eldőlt, h a 3 felé osztás lesz a praktikusabb (azért a 20-30 mindíg is ment, még közvetlen influenza után is :-)), ezért a 40-30-30-at vagy a 35-35-30-at választjuk, és ne feledd, hogy erre 1 napunk van. tehát pl reggel egy adag, du. egy, és este a maradék. persze van olyan, hogy csak du tudjuk kezdeni.
a lényeg, hogy "benne van a bugi a lábunkba" (illetve a kezünkbe), és együtt dobog a szívünk Zsoltival!
MINDENT BELE ZSOLTI !!!

» Gabodo   válasz erre
    2011-11-16 22:31:52

@Erwin: Megértem erre voltak kíváncsiak az emberek,Te tolmácsoltad,megkapt ák a választ.Szeretem ezt az oldalt a különböző fórumózó arcokkal együtt akik vitatkoznak,vagy éppen egyetértenek.A szerkesztőket akik rájuk szólnak néha hogy "ne csináljátok mert dádá lessz".A lényeg egy.Az összetartás valaminek az égisze alatt,ami történetesen az ökölvívás,ami jó,nagyon jó.Sajnálom a hsz-t amit beírtam ide elsőre a cikkről nekem ez jött le,de ez senkinek a hibája egyedül csak az enyém.Szórom a hamut a fejemre miatta.

    2011-11-16 22:29:49

@apa: Természetesen tiszteletben tartom a kérésed. Viszont így Te is érezheted, hogy furcsa a szituáció, mert előbb mintha még amiatt duzzogtál volna, hogy miért nem került be a kérdésed (persze lehet rosszul érzem, ez esetben bocsánat), illetve azt reméltem, hogy nyilvánvaló volt a felhívásból az, hogy ez egy nyilvános interjú, mindenki olvashatja majd a válaszokat, és nem arra vállalkoztunk, hogy magánjellegű kérdéseket továbbítsunk. Mondjuk ha ilyen közel állsz Madárhoz, akkor nincs is arra szükséged, hogy így közvetve kommunikálj vele.
Na mindegy, én ebből tényleg nem szeretnék vitát generálni, csak megvédeném az olvasókat, mert szerintem jó kérdéseket tettek fel.

    2011-11-16 22:23:24

@apa: "A kérdések 90%ára már tudhattuk a választ hisz olvashattuk máshol,talán jobb lett volna egy kicsit az embert felszínre hozni nem az ökölvívót jelen esetben ez a cikk írójának és a kérdezettnek is nagyobb kihívás és talán nem annyira beidegződött."

Nézd, itt első sorban az volt a lényeg, hogy az olvasók kérdezhessenek, az ő kiszolgálásuk volt a cél, ők pedig ezekre a témákra kérdeztek rá. Nyilván mivel ez egy sportoldal, így a látogatók is a sport részére kíváncsiak, és kevésbe akarták feszegetni (talán tapintatosságból) Zsolt magánszféráját, illetve közel sem vagyok abban biztos, hogy ezt egyáltalán jól fogadta volna, vagy sem.

Én is azt gondolom (sőt, emlékeim szerint a legutóbbi könyvében ezt le is írta), hogy Zsolt nem rajong érte, ha az újságírók állandóan nyaggatják. Ezt én tiszteletben is tartom, látható, hogy nem vagyunk a nyakán minden hülyeségért, és eredetileg (ahogy ezt korábban írtam is), csak egy rövid interjút szerettünk volna készíteni vele, azonban Pálfai Károly feldobta ezt a lehetőséget, én pedig éltem vele, és szerintem a helyemben más sem hagyta volna ki.

    2011-11-16 22:16:50

@másik Zoli: 2X15?? :)) :D és egyet emeltél? szedd össze magad :D (bocs:) )

» tollanik   válasz erre
    2011-11-16 22:15:22

@Erwin: Inkább ne,Zsolton kívül senki sem értené,anno azt hittem személyes kérdések is mehetnek.

    2011-11-16 22:03:40

@Erwin: Jogos én másképp vagyok vele mint ti,megértem,csak egy cikk az eredetiségétől lessz jó,különben 12 egy tucat jellegűvé silányul.A kérdések 90%ára már tudhattuk a választ hisz olvashattuk máshol,talán jobb lett volna egy kicsit az embert felszínre hozni nem az ökölvívót jelen esetben ez a cikk írójának és a kérdezettnek is nagyobb kihívás és talán nem annyira beidegződött.Valószí nűleg akik közelebb állnak hozzá azok látják csak így,az emberek a fennebb olvasható kérdésekre voltak kíváncsiak érthető.Sajnálom hogy beleszóltam,nagyon jó a cikk ,átfogó és szakmai gratulálok hozzá/és ezt most nem cinikusan írtam/

    2011-11-16 22:01:47

@apa: Bemásolhatom a kérdésedet? Aztán akkor el lehet dönteni, hogy mennyivel eredetibb azoknál, amelyek bekerültek.

    2011-11-16 21:47:09

@Erwin: Ahogy mondod...

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 21:46:34

@másik Zoli: Nyilván igen.

    2011-11-16 21:44:47

@apa: Nem duzzogni kell, Te is küldhettél volna nyugodtan eredetibbeket, de őszintén szólva nem erőltetted túl magadat, azért nem is került be az az egy szem mondat, aminek ráadásul a vége vagy teljesen komolytalan, vagy olyan magánjellegű kérdés volt, ami nem ide tartozik.

    2011-11-16 21:44:34

@Gabodo: Én 2x15 fekvővel kezdtem, az is rendesen megviselt, mert én is nagyon elhanyagoltam a mozgást. Éppen ma emeltem 2x16-ra az adagot, és fokozatosan megyek fölfelé. Ez a 100 nekem brutálisan nagy számnak tűnik... :)

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 21:44:19

ez előtt a mozgás nulla volt (sajnos). az izomláz nálam egy hétig volt kb, bár olyan, mintha enyhén még most is érezném (a gyereknek az elejétől fogva sem, és neki azóta sincs izomláza).
az a baj, hogy a feladat: napi 100 fekvőtámasz! azaz nincs lehetőség átcsoportosításra, pihenésre meg főleg nem => tehát vagy ebbe pusztulunk bele, vagy az öregkorba :-)

» Gabodo   válasz erre
    2011-11-16 21:40:05

@apa: Te küldtél kérdést?

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 21:32:34

@Gabodo: Amikor én elkezdtem a fekvőtámaszt, az első nap után izomlázam lett, és utána minden alkalommal egyre jobban fájt, miközben csináltam a gyakorlatot. Ez tartott kb. egy hétig, utána pedig egyszerűen megszűnt a fájdalom. Lehet, hogy veletek is valami hasonló történik.

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 21:31:45

Unalomig ismételt kérdések,semmi extra.Madárnak már tele lehet a hócipője ezekkel a kérdésekkel.Nem túl eredeti.......

    2011-11-16 21:30:23

Ja, ez Gabodonak ment.

» Pisti801227   válasz erre
    2011-11-16 21:13:29

Szerintem az lehet, bár nem értek hozzá, hogy a test egy adott izomcsoportját használjátok rendszeresen sokáig, és nincs annak a résznek ideje rendesen regenerálni magát. Ezért van az, hogy sokan edzésnél rotációs módszert használnak, egyik nap ez, másik nap az, stb. Biztos van erre is szakszó, tóledzettség esetleg, attól függ, azelőtt mennyit mozogtatok.

» Pisti801227   válasz erre
    2011-11-16 21:13:03

@Gabodo: ja kapott a lengőre egyet, 5 mp alatt kifujt.

» Pisti801227   válasz erre
    2011-11-16 21:09:32

Nagyon jó lett! Hajrá Zsolti!!!!!!!!!!!!!

» kilcsko   válasz erre
    2011-11-16 21:05:41

nem teljesen idevág a téma, és ezért elnézést is kérek, de mi is múlt hét hétfő óta csináljuk a gyerekkel a napi 100 fekvőtámaszt, és azt az érdekes dolgot tapasztaljuk 2 napja (ráadásul mind a ketten), hogy nehezebben megy a dolog, mint eddig, és olyan, mintha hamarabb savasodnánk, vagy mintha sajognának az izmaink, vagy ilyesmi.
esetleg tapasztalt más is ilyet (vagy húzzunk a túróba és ne fárasszunk benneteket ezzel :-)) ?

» Gabodo   válasz erre
    2011-11-16 21:02:05

@Pisti801227: a Csonttörőnél az volt a baj, hogy nem a vége volt "olyan", hanem az eleje :-)

ez az interjú lehetőség szuper volt. köszönjük.

» Gabodo   válasz erre
    2011-11-16 20:25:59

@Pisti801227: http://en.wiki pedia.org/wiki/Jorge _Rodrigo_Barrios

Jorge Rodrigo "La Hiena (The Hyena)" Barrios

Igen, ő az. :)

» Beast_Pete   válasz erre
    2011-11-16 20:21:14

@Beast_Pete: valószínű, lusta vagyok utánanézni, valami hiéna, sakál, de az tuti hogy ha jól emlékszem négylábu a beceneve :)

» Pisti801227   válasz erre
    2011-11-16 20:18:17

@Tar: Fog sparringolni, amikor annak jön el az ideje. Most még nem abban a szakaszban tart a felkészülés.

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 20:15:09

@Tar: ja ez lehetséges, én úgy értelmeztem hogy sparringol :)

» tollanik   válasz erre
    2011-11-16 20:07:29

Köszönet a válaszokért az érintetteknek és köszönet magáért a lehetőségért!

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2011-11-16 19:15:44

@Pisti801227: Jorge Barrios?

» Beast_Pete   válasz erre
    2011-11-16 18:58:04

most a névre nem emlékszem, csak a balhéra. remélem ez a meccs nem olyan lesz.

» Pisti801227   válasz erre
    2011-11-16 18:43:13

Már alig várjuk páran a meccset, ahogy elnézem :) remélem nem lesz olxan a vége, mint a "csonttörőé" volt, igaz az ellenfél azóta még jobban leszerepelt, emberileg mindenképp.

» Pisti801227   válasz erre
    2011-11-16 18:42:20

@pokerpepo: Tyson max kártyában verte Formant :)
Egyébként igen, Erdei a legnagyobb! ;)

» Norman   válasz erre
    2011-11-16 18:26:30

@pokerpepo: Cloud is megverte ezt a Gonzalest.. de legyen igazad,ne legyen gond!:)

Hajrá Madááár!

» zsoltii   válasz erre
    2011-11-16 18:25:39

hu tényleg elszurtam .. de trevor berbicket megverte tysont aki viszont megverte ali-t:)

» pokerpepo   válasz erre
    2011-11-16 18:22:32

pokerpepo

erdekes levezetés :)..csak arra nem emlékszem, hogy Mike Tyson mikor verte el George Foreman-t :)

    2011-11-16 18:18:47

A legszomorúbb az, amit Pálfai Károly mondott a szponzorokról, illetve azok hiányáról. Egyszerűen érthetetlen: Zsolti jelenleg a magyar sport, így egy kicsit az egész ország nagykövete, aki egy világszerte népszerű sportágban képvisel minket igen magas szinten. Ráadásul szerintem rendkívül jó reklámhordozó lenne, mert amellett, hogy két súlycsoportban világbajnok, tehát komoly teljesítmény van a háta mögött, egy végtelenül szimpatikus és szerethető figura. A Fragomeni elleni meccsét ráadásul még az egyik nagy kereskedelmi csatorna közvetítette, és azzal a győzelmével nem kis katarzist okozott a szurkolóknak. Nem értem, hogy azután hogy nem álltak sorban a cégek Madárnál, hogy legyen a reklámarcuk, ők pedig cserébe támogathassák a karrierjét. Gyurta Dani, Vajda Attila, Talma folyamatosan feltűnnek a legkülönbözőbb reklámokban; Zsolti miért nem?

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 18:17:43

@pokerpepo: Ez n. jópofa levezetés, még nem is hallottam! Like!:)

    2011-11-16 18:14:18

Napok óta csak Pacman, May és Marquez volt napirenden; jó volt végre Zsoltiról is olvasni valamit! :)
Köszi az interjút, és a válaszokat!


"Greg Leonnal, aki ott segít kapcsolatrendszeréve l, ahol csak tud, például sparring partnereket kutat fel"

Ugye megmondtam? ;)

» másik Zoli   válasz erre
    2011-11-16 18:03:02

http://www.facebook. ...

    2011-11-16 17:47:34

@tollanik: Nagyon jó írás! Főleg azért, mert az én kérdéseim és hozzászólásom is megjelent benne (ha-ha-ha).
De az számomra nem derült ki az írásból, hogy már most sparringolna. INkább úgy értette, hogy a délutáni edzés során 12 menetet árnyékboxol, vagy zsákol. És ez azt jelenti, hogy csak november 20.-a után indul meg a sparring. Bár szűk másfél hónap intenzív kesztyűzés minőségi edzőpartnerekkel, az nem kevés.

    2011-11-16 17:44:30

Nem semmi a terjedelem, az én kérdéseimből is több, mint a felét megválaszolva találtam, nagyon köszönet érte!

Ezzel meg még szavadon foglak, Zsolti! :P
"Majd január 2 után beszéljünk a többi névről... :-)"

» Beast_Pete   válasz erre
    2011-11-16 17:34:18

Zsolt mindenidők legnagyobb bokszolója. Mert hogy megverte gonzalest aki megverte glen johnsont aki megverte roy jonest aki megverte john ruizt aki megverte Evander Holyfield-t aki megverte Mike Tysont aki megverte George Formant aki megverte Joe Fraizert aki megverte Muhammad Ali-t.. szoval nem lesz itt gond.

» pokerpepo   válasz erre
    2011-11-16 17:28:57

ill interjú* bocsi

» Dirhanka   válasz erre
    2011-11-16 17:17:26

Imádom ezt az oldalt!Nagyon jó cikk Hajrá Madár!!!

» Dirhanka   válasz erre
    2011-11-16 17:16:53

na az is kiderült hogy zsolti sparringol is már most :)

» tollanik   válasz erre
    2011-11-16 16:54:03

Oppsz...mmint het hetig en is ...:)

» PennyWise   válasz erre
    2011-11-16 16:44:31

Zsolti nagyon egyben van,csak igy tovabb meg 7 het es en is folyamatosan fekvozok minden nap...HAJRAA MADAR!!!!

» PennyWise   válasz erre
    2011-11-16 16:43:44

Sok sikert és reméljük folytatást!

» Shaham   válasz erre
    2011-11-16 16:28:32

Nagyon jó kis interjú!!! Sokan átveszik majd..

» whopperman   válasz erre
    2011-11-16 16:15:55
fel