Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Kokó jelenti a Pacquiao vs. Bradley-gáláról - 2. rész

2012-06-09 02:10:17 /

Csütörtökön nagy sikert aratott olvasóink körében Kovács „Koko” István helyszíni jelentése a Pacquiao vs. Bradley-gálát megelőző napokról, így természetesen nem maradhatott el a folytatás. István – aki a találkozó WBO-s supervizora, azaz ellenőre lesz – testközelből követhette a váltósúlyú világbajnoki mérkőzés pénteki mérlegelését Las Vegasban, és a procedúra után megtartott rules meetingen (szabályegyeztető, megbeszélő értekezlet) is hivatalból részt vett, majd ezt követően nyilatkozott lapunknak benyomásairól, élményeiről.
 

Jól tudom, hogy a pénteki mérlegelés előtt összefutottál Las Vegasban egy már visszavonult legendával és a jelenleg is aktív fiával?

Igen, egy kedves újságíró ismerősöm által eljutottunk a WBC középsúlyú világbajnok Julio Cesar Chavez Jr. edzésére, ahol már javában zajlottak a kesztyűs tréningek, és ahol természetesen ott volt az idősebbik Chavez is. Jó formában láthattuk a „kis” Chavezt, aki számomra meglepő módon nagydarab embernek tűnt, főleg a súlycsoportjához képest. Freddie Roach-csal készültek, ismét meg tudom erősíteni, hogy nem látszott romlás az állapotában, jól nézett ki. Maga az edzés rendkívül családias volt, vidám hangulattal, minimális kb. 5 perces bemelegítés után elkezdték a kesztyűzést, ami már kemény volt. Chavez, számomra sokkal meggyőzőbb volt, mint a legutóbbi meccsén.

Hogy zajlott a hivatalos mérlegelés és az azt követő procedúra?

Ami ismételten meglepett: elképesztő mekkora arányban vannak a Pacquiao szurkolók a mérlegelésen, a jelenlévő 2000 embernek kb. 10 %-a lehetett Bradley szurkoló, a maradék pedig a filippínó pártján állt. Itt volt Pacquiao egész családja az eseményen, akiknek külön részt biztosítottak a teremben. Jelen volt Marquez, Khan, Holyfield, és számos más bunyós is. Ami érdekes, hogy az aktív bokszolók lent lehettek velünk, míg mondjuk pl. Holyfield szinte a nézők között, a sajtó részen foglalhatott helyet, pont Enyedi Zoltán (István kísérője, "civilben" pontozóbíró. a szerk.) mellett ült. Az előmeccsek mérlegelése minden gond nélkül lement, a közönséget sem izgatta túlságosan a dolog. A főmeccsel kapcsolatban, már említettem, hogy Bradley idegesnek tűnt a sajtótájékoztatón, hát most is, ahogy haladt el mellettem, mormogott magában folyamatosan, hogy It is your day, it is your day…. Szóval nagyon ideges volt az amerikai, a csapata folyamatosan biztatta, erősítette. A mérlegelés viszonylag simán lezajlott, Pacquiao 147 fonttal mért, ami ha jól emlékszem a legnehezebb súlya eddig, még talán a nagyváltósúlyú meccsére is kisebb súllyal mért be. Egyébként végig mosolygott, végtelenül nyugodtan viselkedett, még az esemény végén is teljes higgadtan, ráérősen adta az interjúkat, míg Bradley, már sietett volna el, nyugtalan volt.

               

               

               

               

               

               

Érdekesség, hogy bár a rules meetingen és a kesztyű kiválasztásnál a bunyósok általában nem szoktak részt venni, bármilyen fontos is a dolog, ezt általában az edzőre bízzák. Nos Bradley részt vett ezen, és bele is kötött a kesztyűs történetbe, ami nagyon ritka, hogy maga a bunyós balhézzon. Reklamált, hogy ő nem látta Pacquiao kesztyűjét, kicsomagoltatta a már aláírt kesztyűket és ő is felpróbálta őket, ezen is látszott, hogy feszült az előtte álló feladat miatt. Folyamatosan mondogatta, hogy legyünk már fair-ek vele szemben, elvégre ez egy címmeccs. Roach sem értette a dolgot, de később már ő is csak mosolygott rajta. Pacquiao egyébként piros színű Reyest, Bradley pedig arany-fekete Grant-tet választott a meccsre.

                                                  

                 

Vannak változások a bevonulással kapcsolatban is, Nevadában nem engedélyezik most már a nagy, csoportos bevonulásokat, maximum négy fő vonulhat fel az ökölvívóval, ha van esetleg több, aki szeretne részt venni még benne, annak a szorítóba kell felmennie a kezdés előtt, és ezeknek az embereknek a névsorát most le kellett adni, később már nem lesz lehetőség a változtatásra. Akinek nem adják le a nevét az nem mehet fel ringhez, ha mégis megteszi kidobják az egész létesítményből, szóval nagy a szigor, ugyanakkor nagyon készségesek és kedvesek voltak. A főmeccs egyébként a kosárlabda döntő miatt később kezdődik a megszokottnál, kb. 8:30-kor, ami magyar idő szerint reggel fél hatot jelent. Megbeszéltük, hogy a Nevada Commision pontozólapját, és a WBO mastercardját (összesítőlapját) fogjuk használni (utóbbit István fel is ajánlotta a profiboksz.hu 2012-es tippjáték nyereményei közé. a szerk.). A legdrágább jegy egyébként 1200 dollár, és olyan 120-150 dollár között mozogtak a legolcsóbbak. A szállodában most már mindenki meccslázban ég, megtelt az MGM Grand is. A kaszinóban mára lecserélték az asztalokat, a póker asztalokon az ő fejük van, a zsetonokon szintén, szóval minden a szombati mérkőzésről szól, amely reményeink szerint remek küzdelemmel fogja megajándékozni a szurkolókat!

2012. június 9. - Gallen Ervin (Erwin) - Pinjung Emil (pyngy)

A fotókért külön köszönet Enyedi Zoltánnak!

A cikk első része


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Chico: "Arra kell odafigyelni benne amire erdemes, edzeseken mutatott forma stb."

Szerintem a Pac-Marquez III már rácáfolt erre. Pacquiao a videókon iszonyat jónak tűnt (főleg a 2.részben), Marquez bántóan lassú volt a sparringjain, a meccsen meg pont az ellenkezője történt.

Én azért szeretem a 24/7-et, mert szerintem jól kiszolgálja az ember várakozását a meccs iránt, a megelőző 1 hónapban. Nagyon bírom a kesztyűzéseket, meg a sparringokat (mármint ezen a top szinten), meg nézni azokat az erőfeszítéseket, amiket tesznek azért, hogy jó formában legyenek a meccsen. Beleláthat az ember egy kicsit a magánéletükbe, az életkörülményeikbe.. .
Én Floydot is a 24/7 miatt kedveltem meg igazán, mármint magát az embert. Jól elszórakozok a hülyeségein, kedvelem a lazaságát, de ha a felkészülésről van szó, akkor meg kőkemény...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2012-06-12 14:18:13

Az esti órákban várható a Kokó jelentés 3. része. Nagyon sok elgondolkodtató dolgot mesélt Pisti pl. a meccset közvetlenül megelőző eseményekről, szóval érdemes lesz elolvasni...

    2012-06-12 13:41:11

@ogreface: En ezzel teljesen egyetertek ogre. Ahogy lentebb irtam szerintem is a nagyresze nepbutitas. Arra kell odafigyelni benne amire erdemes, edzeseken mutatott forma stb. Pont azokat irtad le amik szerintem teljesen feleselegsek bele megtevesztoek lehetnek es inkabb a sorozatkedvelo amerikai atlagnezoknek szolnak hogy vegyen ppvt mintsem bokszrajongo retegnek.

    2012-06-12 07:21:17

Na ilyenkor, ilyen végeredmény után hiányzik igazán a "Kokó jelenti a Pacquiao vs. Bradley-gáláról - 3. rész. Köszönjük persze az eddigieket, remek volt...

» csikimacko   válasz erre
    2012-06-12 00:38:41

@ali: Itt is mehet a Trollkodás :))
Melyik meccs volt nagyobb csalás???
Istenem!
Azért el kellene gondolkodni,hogy egy SZOROS meccsen, ahol ki lehet hozni mind a KETTŐ felet győztesnek és döntetlen is lehet, ott mekkora az aránya a csalásnak.
Illetve ott, ahol egyértelmű fölényben van az egyik fél, mégis a másik nyer, ot mekkora csalásról beszélünk.
Óriási tévedésben vagy,ha azt gondolod, hogy a Marquez elleni meccs nagyobb csalás volt. Az csak szimplán csalás volt.
Ha Cotto-t hozzák ki Floyd ellen gyóztesnek ilyen módon,akkor lehet, hogy a bírókat helyben keresztre feszítik!!!

Megjegyzem,a 3 JMM elleni meccset szerintem elvesztette Pacman,pedig neki drukkoltam.

» tizedes   válasz erre
    2012-06-10 16:38:15

ismét egy igen "furcsa" végeredmény, mármint ami a bíráskodást illeti, mert a meccs azért számomra elég egyértelmű volt...

» facsiga   válasz erre
    2012-06-10 07:21:36

Ez mekkora csalás volt... A meccs közepén Bradley alig állt a lábán, s onnantól egy menetet sem nyert... :-(

» atusch   válasz erre
    2012-06-10 07:04:25

A szembenállós képen még 5 centi és smárolnak.

» Pisti801227   válasz erre
    2012-06-10 00:27:11

@Chico: "Ez hogy semmi koze az kicsit eros en is ezt gondoltam amig el nem kezdtem nezni oket.2

Nekem valahogy úgy jöttek le ezek a műsorok, hogy általában az alapból esélytelenebb versenyzőt próbálták volna magasabbra helyezni. Marquez az elszántságával, vizelet ivás, May a hányavetiség az esti KFC zabálás, Pac az edzés helyett zene, film, szuper autó vevés stb... Nem összességében említettem a dolgokat, csak amiket próbált ez a sorozat mindig plántálni. Az esélytelenebbet általában mindig elszántabbnak próbálják meg beállítani, míg a favoritot általában lazítani látjuk, aki sokkal kevesebbet foglalkozik a lényeggel. Azért ebből is lelehet szűrni dolgokat... :)

» ogreface   válasz erre
    2012-06-09 23:25:32

Nekem eléggé idegesítő ez a Bradley gyerek, nem bánnám, ha borulna...

» atusch   válasz erre
    2012-06-09 23:11:42

@lunatic2: 100, hogy kokszol...

» atusch   válasz erre
    2012-06-09 23:10:20

tényleg durva fizikuma van bradleynek, meg jó csúcsos bicepsze, az viszont genetika :)

» tollanik   válasz erre
    2012-06-09 23:07:07

@fixpont: hát elég valószínű, hogy nem naturál

» lunatic2   válasz erre
    2012-06-09 21:38:56

Bradley viszont ugy nez ki, ment egy testepito, amikor a merlegen feszit, nem tudom elkepzelni, hogy pusztan edzessel igy lehet kinezni...

» fixpont   válasz erre
    2012-06-09 20:39:32

Ja, és köszi a cikket, szokásosan jó...

» Connection   válasz erre
    2012-06-09 20:32:27

@Romsy: Ott a pont. Szálkásabb szokott lenni, és biztos, hogy "más"
volt a felkészülése, de hogy mire lesz ez elég, vagy miben befolyásolja majd, nem lehet tudni.

» Connection   válasz erre
    2012-06-09 20:28:18

Altalaban izmos Pac feszites nelkul is,
most anyira nem az,de meg mindig jol
nez ki!:)

» zee1978   válasz erre
    2012-06-09 20:01:04

@deniro2: az is lehet, hogy páran tudják mit kell nézni.

    2012-06-09 19:23:10

@Papic: Pont ugyanúgy néz ki az összes képen... Szerintem páran olyan prekoncepcióval állnak a meccshez, hogy az már a látásukat is befolyásolja:)

» deniro2   válasz erre
    2012-06-09 18:38:34

Csak fel ne nyíljon Pac szemöldöke egy fejeléstől, mert most szerintem simán stigmának nézné, és nem engedné a cutman-nek, hogy lekezelje. :-D

» lefthook   válasz erre
    2012-06-09 17:25:03

http://www.google.hu ... ,r:9,s:0,i:96

    2012-06-09 16:52:09

http://www.zimbio.co ...

Vagy esetleg itt szálkásabb???

    2012-06-09 16:50:28

Mondjátok akkor hogy mitől fedetteb???

    2012-06-09 16:49:32

http://www.zimbio.co ...
http://www.google.hu ... ,r:3,s:0,i:79

    2012-06-09 16:49:02

Nem kicsit szálkás Bardley.

» Dr Evil   válasz erre
    2012-06-09 16:36:01

@Miskolci: "Én nem szoktam 24/7-et nézni mert igazából semmi köze a valósághoz"

Ez hogy semmi koze az kicsit eros en is ezt gondoltam amig el nem kezdtem nezni oket. Nagyresze hype, de azert sok dologrol pillanatnyi helyzetrol kepbe kerul az ember. Nekem pl. eleg valosagosan hatott,hogy PAc lathatoan agymosason ment/megy keresztul... :)

    2012-06-09 15:40:00

@Miskolci: A tesépítő alkat miatt megtévesztő. Vékony csontok, hozzá viszonylagos nagy kidolgozott izomtömeg. Ezért látszik nagynak.

    2012-06-09 15:15:45

Remélem Bradley nem veszti el a fejét, mert akkor elég rövid meccs lesz...:)

» Shaham   válasz erre
    2012-06-09 15:13:11

Én nem szoktam 24/7-et nézni mert igazából semmi köze a valósághoz, szóval attól függetlenül érzem úgy, hogy meglepetés lesz a mérkőzésen. Bradley technikás és azt pac nem nagyon szereti. Élete legnagyobb súlyával mér be a filippínó és olyan önelégült mosollyal tekint Tim arcába mint valami hombár. Azért pac győzelmet várok, de csak szorosan. Amúgy hihetetlen, hogy Bradley feljebb lép egy súlycsoporttal és oda is úgy mér be hogy kb 10 fontal nagyobbnak tűnik az ellenfelénél. Meglepődnék ha ezek után vissza tudna fogyasztani kisváltóba.

» Miskolci   válasz erre
    2012-06-09 14:27:00

@Untouchable: .. és visszatérése után :)

» tollanik   válasz erre
    2012-06-09 14:15:33

szerintem nem baj ez, hogy bradley iszonyat feszült és koncentrált. legalább pokoli elszántan megy be a ringbe, hogy kicsinálja pacot :)

» vizslahal   válasz erre
    2012-06-09 13:55:24

@Romsy: Ez nekem is feltűnt. Önmagához képest elég tompának tűnik a máskor borotvaéles teste. Lehet, hogy Ariza távozása okozza ezt.

    2012-06-09 13:39:23

papírforma eredmény lesz a 24/7 csak népvakítás

» lunatic2   válasz erre
    2012-06-09 13:21:14

@Papic: a képeket, meg a videót.

nem volt egy nyerő ötlet lecserélni Arizát, nem lepődnék meg, ha jobban elfogyna pac a szokásosnál, ha végigmegy a meccs.

elmúlt 10 évben minden mérlegelésén szálkásabb volt, mint most.

    2012-06-09 13:18:36

Chavez Sr. igen egészséges formát mutat a képen. Különösen ahhoz képest, hogy más visszavonult versenyzők gyakran milyen kiábrándítóan szoktak kinézni. (Pl. El Terrible is a visszatérése előtt.)

» Untouchable   válasz erre
    2012-06-09 12:46:21

@Romsy: Fedett???? Te mit nézel barátom!

    2012-06-09 12:34:15

Nagyon élvezetes beszámoló, teljesen elkapott a várakozási láz, pedig eddig csak egy "átlagos" érdeklődés volt bennem a meccs iránt. Köszönöm!
Viszont számomra nem túl jó hír Bradley idegessége. Remélem Pac a ringben is hozza a "szent" formáját és nem bántja nagyon a felebarátját... :)

» ogreface   válasz erre
    2012-06-09 11:22:30

Köszönöm a háttérinfókat :) A fotók is a helyükön vannak, szép munka!

» grabanc   válasz erre
    2012-06-09 11:04:05

Pacman nagyon fedett, tényleg elég szar lehetett a felkészülése.

    2012-06-09 10:38:48

Koszonom ezt a remek reggeli olvasmanyt! Nagyszeru ilyesmikrol elsokezbol informalodni.


Szerintem Pac a korabbi onmagahoz kepest most nagyon izmosra sikerult...
Remelem Bradley nem fog hasonlo baromsagokat csinalni mint Ortiz. Lathatoan feszult uj neki egy ekkora esemeny, es az,hogy o az egyik foszereploje. Pac meg ezzel az agymosott szoveggel komolyan mondom megijeszt...

    2012-06-09 10:12:23

Remélem, megnyugszik Bradley, mert különben rövid meccs lesz.

» belizar   válasz erre
    2012-06-09 10:10:45

Azért nem semmi hogy van egy ilyen hazánkfia aki ennyire a tűz közelében van, köszi Koko az infókat!

» Roy Jones The Best   válasz erre
    2012-06-09 10:05:40
fel