Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Interjú Vaszilij Lomacsenko edző-édesapjával

2017-05-12 22:32:02 /
Anatolij Lomacsenko napjaink egyik legjobb boksztrénere. 2016-ban az év edzője lett a profik között. Olyan ökölvívók nőttek fel a keze alatt, mint Uszik, Gvozgyik, a fia Vaszilij Lomacsenko, de sorolhatnánk a névsort azoknak a fiataloknak a nevével, akik még pályafutásuk elején tartanak. A neves edző az ukrán Sport1 csatornának adott hosszabb lélegzetű interjút.

- Anatolij Nyikolajevics, mesélne nekünk arról, hogyan lett önből ökölvívó edző? Bokszolt ön valaha?

- Belgorod-Dnyesztrovszkban, ahol felnőttem nem volt sem birkózás, sem boksz. Persze, mint minden gyerek, én is szerettem volna megvédeni magam az utcán, bár a mi kis városunk elég csendes volt. Elhatároztam 15-16 évesen, hogy ha lehetőségem lesz, csinálok egy boksztermet. Mindig rajongásig szerettem a bokszot, néztem a közvetítéseket, minden kisebb és nagyobb versenyen ott voltam a szomszédos Odesszában.

- Sok év telt el a megvalósításig?

- Nagyon.  De szerencsém volt, annál a katonai ezrednél, ahol letöltöttem a kötelező két évet, ott egyesületi szintén foglalkoztak az ökölvívással. Akkor kezdtem komolyan foglalkozni a boksszal, és ebben nagy segítségemre volt Viktor Afanaszjev vezetőedző. Látta rajtam az igyekezetet, edzéselméleti, edzésmódszertani, edzésvezetési szakanyagokat kaptam tőle.
A katonaság után felvettek az odesszai Tanárképző főiskolára, ahol vörös diplomával végeztem, matematika-testnevelés szakon,  így magam választhattam meg, hol akarok tanítani. Természetesen a szülővárosomat választottam. A volt iskolámban kezdtem el szép csendben edzősködni.

- Gondolom, a városban örültek, hogy új sportággal ismerkedhetnek meg a gyerekek?

- Nem mindenki. Az indok az volt, hogy a mi városunkban az atlétikának vannak hagyományai, az új sportág pedig elszipkázhatja a tehetségeket.

- Akkor mi segítette abban, hogy folytassa a megkezdett munkát?

- Először is az önbecsülésem. Másodsorban az akkori igazgató, Nyikolaj Cseglotonov, aki ma városunk polgármestere. Kiürittette az iskola alagsori kelléktárát, bevásárolt a szükséges felszerelésekből az iskola pénzén, gyanítom, hogy a sajátjából is tett hozzá bőven, de ezt a mai napig nem hajlandó bevallani. Természetesen arról sem akart hallani, hogy bérleti díjat fizessek, azt kérte, hogy a tagdíjakból fejlesszem a termet. Így is tettem, minden bejövő rubelt visszaforgattam.

- Mikor jöttek az első sikerek?

- Két évvel a terem megnyitása után az országos bajnokságon Misa Cseban ifjúsági bajnok lett. Jöttek a bajnoki címek, dobogós helyezések, és 1998-ban az első kadett  európabajnokunk Oleg Jezusz személyében. Tulajdonképpen ezek a fiúk taposták ki az utat Vászjának az olimpiai bajnoki címig.

- 1989, 1998, 2008... Tehát 9-10 évenként lehet nagy bajnokot kinevelni?

- Nem gondolom. De vidékről mindig nehéz az elitbe kerülni. És itt megint meg kell említeni két nevet, akik nélkül nem értem-értünk volna el semmit. Az egyik Joszif Kac mesteredző, aki a technikai fejlesztésben nyújtott óriási segítséget, a másik Valerij Sztovbur, aki a bürokrácia útvesztőjében segített eligazodni. Ahhoz, hogy vidékről a válogatottba kerüljön valaki, ahhoz komoly támogatásra van szükség. Mind anyagi, mind erkölcsi. Nekem ez a két ember ezt nyújtotta. Egyébként hiába vagy három klasszissal jobb a sportvezetés kedvenceinél, az általában kevés. Vászján kívül Jezusz vagy Szása Gorgyijenko is meghatározó alakja volt az ukrán felnőtt válogatottnak. Meg mondhatnék hat másikat, aki lehetett volna meghatározó ember válogatott szinten, de... Az egyik nem szeretett edzeni, a másik link volt a többi meg akaraterő nélküli, és abbahagyta a sportot.

- Hogyan lehet valakiből olimpiai, majd később profi világbajnokot nevelni?

- Ha valakinek az Isten adott tehetséget, akkor a te dolgod csak annyi, hogy fejleszd az adottságait, és tartsd rendben a fejét. Mentálisan gyenge emberből semmilyen bajnok nem lesz, bármekkora tehetség is.

- Ön mikor érezte, hogy a fiából bajnok lehet?

- Hat éves volt, amikor egy verseny után az értékeléseket írtam, odajött hozzám, és azt mondta: "apa, én is szeretnék érmet!" Mit jelent, hogy szeretnél? Láttad, ezek a fiúk megdolgoztak az érmükért, ingyen senki nem kap. "Jó, mit kell tennem, hogy kapjak érmet?" Ha tudsz majd hússzor húzódszkodni, kapsz érmet.
Megjegyzem, hatévesen hússzor felhúzni magát, komoly eredmény, de én nem gondoltam, hogy megpróbálja. Hétszer sikerült neki. Két hét múlva vehettem neki egy érmet, amit ünnepélyesen átadtam neki. Akkor értettem meg, hogy van a gyerekben akaraterő, és céltudatosság, hogy kitűnjön a többi közül. Egyébként kilenc évesen 240-et húzódszkodott, ami szerintem Guinness rekord lehet.

- Amennyire én tudom, Vaszilij sok sportágat kipróbált. Nem fenyegetett az a veszély, hogy otthagyja a bokszot?

- Dehogy! Pont fordítva! A hatás mindig ellenhatást vált ki, tehát mi megfordítottuk a sorrendet. Mindene volt a boksz, de csak "mellékállásban" űzhette. Az anyja aerobik edző, és mivel nem volt kire hagyni a gyereket, cipelte magával az edzésekre. A kölyök egy kis túlzással előbb tanult meg ugrálni, mint járni. Az aerobik tette le a mozgáskoordinációjának az alapjait. Na, aztán kitört a háború! Sokat tanulmányoztam a néptáncosok mozgását, azt figyeltem meg, hogy a lábuk dinamizmusán kívül elképesztő egyensúlyérzékkel rendelkeznek. Gondoltam, a hasznára lehet a későbbiekben, ezért beírattam néptáncra. Azt a cirkuszt, Istenem! "táncoljanak a lányok!" Elmagyaráztam neki, hogy a láb rendkívül fontos a bokszoló kínál. Megértette, és ha nem is boldogan, de három évet néptáncolt. Otthon közben persze a boksszal is egyre mélyebben foglalkoztunk, de még mindig nem ez volt a fő sportága. 12-13 évesen a keresztapja, a sokszoros kötöttfogású birkózó Nyikolaj Buzujan levitte magával a birkózóterembe, ahol fizikálisan rengeteget erősödött, megyei bajnokságot is nyert. Kizárólag a boksszal csak 14 éves kora után kezdtünk el foglalkozni.

- Melyik volt a legnehezebb versenye?

- Szerintem a világbajnokság Chicagóban. Ahhoz, hogy kvótát szerezzen a pekingi olimpiára, a nyolc közé kellett kerülne. Utazás közben kérdezte tőlem, hogy lehet-e belőle világbajnok. Elgondolkoztam. Ki ő? 19 éves, tapasztalat semmi. Súlycsoport 57 kg, mikor az ő ringsúlya 55-56 kg. Amikor az amerikaiak meglátták a mérlegelésen, mondták neki, hogy eltévedt, neki két kategóriával lejjebb kell indulni. Látta, hogy gondolkodom a válaszon, azt mondta: "rendben, meglátjuk."

- Csalódás volt az ezüstérem?

- Az. Meglopták Vászját. Még a bíró is jobban megérdemelte volna az aranyat, mint Szelimov.

- Nem voltak nézeteltérések a vezetőséggel soha?

- Dehogynem! Amikor nem engedtem a gyereket 18 éves korában a válogatottba, mert 60 kilóban akarták indítani, szerintem még hazaárulónak is nyilvánítottak. Gajdamaka, az ukrán boksz szövetség akkori elnöke többet szóba sem állt velem.

- Térjünk át a profi világra. Nem volt korai a Salido elleni meccs Vaszilijnak?

- Nem! Nekem volt korai abban a tekintetben, hogy túlzott óvatosságra intettem. Nem tudtam, hogy reagál a szervezete a 12 menetre. Feleslegesen féltettem. Az igazsághoz tartozik az is, hogy Salido aljasságára sem készültünk fel, de több mint harmincat ütött övön alul. Mielőtt megkérdezné, én nem látom értelmét a visszavágónak, de nem én döntök.

- Azóta siker siker hátán, hogyan tovább?

- A hogyan tovább a menedzsment dolga. Ésszerű súlyhatárokon belül bárki ellen ringbe lépünk.

- Kik a kiszemeltek?

 - Senki. Aki Vaszilijjal akar bokszolni, felhívja Egis Klimast, a többi nem a mi dolgunk. Kerülni senkit nem fogunk a továbbiakban sem.

- Hogyan látja a továbbiakban Szása Uszik karrierjét? Lehet keresnivalója nehézsúlyban?

- Uszik istenáldotta tehetség, én úgy gondolom, van még mit tennie cirkálóban. Kérdezzen meg két év múlva, akkor megmondom, mit érhet el a királykategóriában.

- Akkor megkérdezem, Gvozgyik meddig juthat?

-Bármeddig. Ő is óriási tehetség. Ha végig tud majd koncentrálni, akkor nem igazán lesz ellenfele. Hozzáteszem, sem Ward, sem Kovaljov ellen nem félteném már most sem.

- Ha már itt tartunk, mi a jóslata a Ward-Kovaljov visszavágóra?

- Nem szeretek jósolni. Az első meccset nálam Kovaljov nyerte, de a legmesszebbmenőkig egyetértek vele, Amerikában, amerikai pontozókkal szinte lehetetlen meccset nyerni amerikai bokszoló ellen. Most emlékeztessem Vaszilij Salido elleni meccsére? Mondja, hogy elfogult vagyok, de a saját hibám ellenére azt mondom, azt a meccset szűken Vászja nyerte.

- Azt megkérdezhetem, mit vár a Golovkin-Alvarez meccstől?

- Jó meccset várok, amíg tart. Kettejük közül Gena a jobb bokszoló. Az már érdekesebb, hogy miért lett ilyen sürgős a meccs de la Hoyának. De ha megengedi, most nem boncolgatnám.

- Anatolij Nyikolajevics, van most itthon Ukrajnában olyan tehetség, akire érdemes lesz figyelni?

- Természetesen! De nevekkel nem tudok szolgálni, mert ha nézik ezt a műsort, még elbízzák magukat! (nevet)

- Anatolij Nyikolajevics, szerkesztőségünk nevében is köszönöm, hogy a rendelkezésünkre állt, valamint engedje meg, hogy további sok sikert kívánunk önnek is, és csapatának is!


Az ukrán Sport1 csatorna interjúja, 2017. május 7.
Fordította: csiga


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

"vörös diplomával végeztem, matematika-testnevel és szakon"

már értem honnan van az a kőkemény racionalitás amivel a sportot látja... kemény!

» leslie   válasz erre
    2017-05-16 19:21:01

@Romsy: en nem lattam, hogy sokkal rosszabb lett volna, az ellenfelei lettek ennyivel jobbak, plusz fiatalabb mar nem lesz

» fixpont   válasz erre
    2017-05-14 22:13:47

@Romsy: Az is mondható betegségnek szerintem, amolyan "bokszolóbetegség" , bár remélem, hogy nem igaz Golovkinra.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-05-14 20:38:04

ha szerintetek azért sürgetik a Canelo - Golovkin meccset, mert GG-nek van valami súlyos betegsége, akkor szerintem rossz nyomon jártok, mert arról az orvosok is tudnának és nem engednék ringbe lépni sem. ez a bárgyúbb ábrázat, meg a romló teljesítmény max a sok bekapott ütésnek köszönhető inkább, sosem a kettős fedezékéről volt híres.

    2017-05-14 16:57:41

@Peacock: En nem hulyeztelek le, nagy hive vagyok az alternativ gyogyaszatnak, kulonosen televizion keresztul. Ezert is batorkodtam parhuzamot vonni Gyurcsokkal. Nem zarhatoak ki azonban az UFO tevekenysegek sem. Semmikeppen sem kell promoteri okoskodasra gondolni elsokent, hiszen sokkal valoszinubb, mint azt nagyon okosan megallpitottad az utolso ket meccse alapjan, hogy GGG kronikus betegseggel kuzd.

» Istvan   válasz erre
    2017-05-14 14:32:04

Egyébként Golovkin a mostani mosolygós képein rosszabbul néz ki, mint a régebbi 'nem mosolygós' képein.
https://www.instagra ...

Az első kép a régi.

Amúgy lehet csak hülyeségeket képzelek be magamnak, azért mert felhoztátok a témát. :D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-05-14 14:27:11

@kovban: Potolhatatlan veszteseg.

» Istvan   válasz erre
    2017-05-14 14:24:22

@Jan: Nem tudom mi lehet az oka, de szerintem is romlott egy kicsit a teljesítménye, és nem csak azért tűnt úgy, mert Jacobs olyan jó volt (persze azért is). Szerintem Canelot még megveri, de aztán valakitől ő is ki fog kapni, és szerintem az egyik Charlo lesz az a valaki.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-05-14 12:20:57

@Peacock: Érdekes de nekem is feltűnt már ez. Nekem a Brook elleni meccsen tűnt fel, hogy fizikailag valahogy nem tűnt olyan fittnek mint azelőtt, aztán a Jacobs elleni találkozón már picit jobb formába volt de ott sem olyan mint ahogy a régebbi edzés videóin és meccsein. Én nem gondoltam akkor, hogy beteg lenne és mégis feltűnt, én inkább arra gondoltam, hogy öregszik. Mintha kicsit zsírosabb is lett volna.

    2017-05-14 11:04:16

@dondannyboy: Figyelj Tesó. Mivel ez megfordult bennem az interjútól függetlenül is, leírtam. Miért ne tettem volna - nem tudjuk mire utalt, kérdésre sem válaszolt, lehet rajta agyalni. Hülyeségezni nem kéne, mert hogy hasonló szinten válaszoljak: ez provokáló tahóság. Ez Istvánnak is ment. Ha azzal van bajotok hogy ez nem boksz, nem szakma: én elég sok szakmai megjegyzést is szoktam tenni, de tőletek pont nem szoktam ilyet olvasni (ami nem baj mert véleményalapú a fórum - csak akkor had ne kelljen már egy ilyen véleményem lehülyeségezni), szóval had ne igazodnak már az elvárásaitokhoz.
Egyébként most már csak azért is beütöttem, és nem csak nekem jutott eszembe Golo betegsége (tudom, sok hülye van a világon...). Már a Brook meccs előtti mérlegelésen, sőt a meccs alatt és után is sokan felvetették hogy Golo úgy viselkedett mintha beteg lenne:
Sajtósok és szurkolók:
http://www.worldboxi ...
http://www.skysports ...
Eddie Hearn is erre utalt:
http://www.skysports ...
Johnny Nelson szakíró a rossz formaidőzítésre fogta de ugyanazt a furcsaságot látta:
http://www.skysports ...
Maga a csapat is elkezdte cáfolni ezt annyi helyről kérdezték ezt tőlük:
http://www.boxingsce ...

Visszább olvasva Sanchez már a Lemieux meccs előtt azt mondta Golovkin fél a betegségektől amit a meccs előtti sajtókonferencián (!) kaphatna el (szvsz ez sem volt már normális reakció de akkor én még nem láttam rajta semmit)
https://www.ringtv.c ...

Ehhez jön hogy a Jacobs meccsen sem volt top formában (nemcsak Brook ellen, ami jobban látszott), és most a ringben is kicsit fura volt nekem. Ennyi. Felvetés ami megfigyelésre épül (folyamat), nem egy hülyeség állítása. De nem hinném hogy ez érdekelne titeket.

» Peacock   válasz erre
    2017-05-14 04:00:16

@csiga: Opció, hogy Alvarez követelte ki magának a meccset, de arra egy "a bunyós bátrabb, mint a promótere" elég válasz lett volna.
Amit valószínűbbnek érzek: kiderült, hogy valamelyik bunyós karrierje erősen a végéhez közeledik, és Osziék nem akarták veszni hagyni a meccsben lévő pénzt.

    2017-05-14 02:06:24

@deontay: Hogy az eggyik legjobb lenne? hat nem tudom. Nala azert jobb volt Cruz kezugyessegben. Az eggyik legjobb inkabb Garbrandt. Cody ki is utotte edzesen es ujra ki fogja ot utni eles meccsen is.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-05-14 00:45:59

@northpaw: Szerintem kifejezetten szépen boxolt TJ, egyértelmûen az egyik legjobb boxa neki van a UFCben!

» deontay   válasz erre
    2017-05-13 21:32:11

Odesszában van az egyik legerősebb Muay-thai klub is.Lelekács Csaba is ott edzett.

    2017-05-13 20:43:25

@northpaw: Dillashaw-nak szerintem nagyon jo a mozgasa es osszessegeben az alloharca ahhoz kepest, hogy birkozo es csak felnott koraban kezdett uto-rugo kuzdo stilusokkal foglalkozni. Ez persze Loma ellen nem annyira lathato a videon de a ketrecben feltuno.

Az hogy Loma iskolazta bokszban nem meglepo, hisz a pro-bokszolokat is iskolazza.

» Slajos   válasz erre
    2017-05-13 20:20:50

@northpaw: Nem nagy meglepetés egy embertől akinek több száz bokszmeccse volt egy olyan ellen akinek nulla. Egyébként civilben jóbarátok, Dillashaw sokszor edz együtt Klimas bunyósaival. Mindenképp riszpekt neki hogy a cápák között úszkál, sok UFC bunyós nem hajlandó ilyen körülmények között edzeni az ökölvívást, pedig fontosabb a ketrecben is mint hinnék.

    2017-05-13 19:25:22

Itt egy pár hetes sparring videó, Lomachenko leiskolázgatja egy picit a UFC-s TJ Dillashaw-t:

https://www.youtube. ...

» northpaw   válasz erre
    2017-05-13 19:12:09

Köszi Csiga.Örülök hogy ujra itt vagy.A cikk remek.

» csotke   válasz erre
    2017-05-13 19:03:50

Nagyon szimpatikus, értelmes, jó volt olvasni.

» pepegross   válasz erre
    2017-05-13 17:40:15

@Istvan: Gyurcsokot ne bántsd, már meghalt.

» kovban   válasz erre
    2017-05-13 17:05:04

@Peacock: Szerintem ha kicsit tovabb gondolkozol ezen, meg egy orvosi diagnozist is fel tudsz majd vazolni. Mindenkeppen erdemes lenne megprobalni, mert vagy te, vagy Gyurcsok mester, masban nem lehet bizni.

» Istvan   válasz erre
    2017-05-13 15:58:29

@Romsy: Akartam én is írni, hogy szerintem rohadt sok mélyet ütött Salido, amivel azért gyökeresen meg lehet változtatni egy meccs képét. Amúgy jó volt a mehika, bírom is, neki drukkoltam, de szerintem elég sportszerűtlen volt...
Amúgy tök jó az interjú, köszi a fordítást!

    2017-05-13 15:55:56

@GOLD 70: Ja én tényleg elhittem a 240-et :D

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-05-13 14:53:48

@Romsy: Szinte mindegyik menetben utott melyeket Salido. Emlekszem amikor pontoztam valamelyik menetben konkretan odairtam, hogy mennyit vitt be (olyan 5-6 melyutest utott a mehika). Szoval a 30 akar ossze is johetett a 12 menet alatt.

» Slajos   válasz erre
    2017-05-13 14:17:21

@Peacock: jaj ne megint kezdődnek az összeesküvés elméleti hülyeségek.

brook mérlegelésen nem mosolygot golo biztos azt mondtak veszitenie kell ilyeneket lehetett itt olvasni..

Mi történt? széttörte brook szemgödrét az első menetekben az 5.ben meg befejezte.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-05-13 14:15:27

@csiga: Én csak találgatok, semmi konkrétum, de nem lennék meglepve ha kiderülne, hogy Golo valamilyen krónikus betegséggel küzd:(
Mostanában nem tűnt annyira fittnek, élesnek, persze lehet ez csak a kor, de most egy ringben Alvarezzel, öltönyben (ha tetszik civilben, a pihenő-erőgyűjtő időszakában, élete legnagyobb meccsének bejelentésén) is inkább vékonynak s kicsit zavartnak-dekoncentr áltnak tűnt nekem mintsem erőtől és örömtől duzzadóan magabiztosnak.
Persze ne legyen igazam.

» Peacock   válasz erre
    2017-05-13 14:05:53

Salido ellen nem az erőbeosztással volt gond, hanem nagyon "amatőren" bunyózott még, Salido meg nem is ütött 30 mélyet, egyszerűen kb 3-szor annyit tett a győzelemért, nem csak jabelgetett.

    2017-05-13 12:38:02

@VRRRT: Nem tudom. A riporter megpróbálta belőle kihúzni, de nem sikerült.
Én arra gondolok, hogy nehéz lett volna a rajongóknak megmagyarázni, hogy Oscar Chavez ellen 164 fonton engedte bokszolni Alvarezt, Golovkin ellen meg 160-on nem.
De ez csak az én véleményem.

    2017-05-13 12:29:01

@Dirhanka: Ebből már azért érthető, honnan kapta Lomachenko a szorgalmát, és a versenyszellemét ahhoz, hogy a legjobb legyen.

» northpaw   válasz erre
    2017-05-13 12:04:59

@csiga: Alvarezzel kapcsolatban mire akart utalni?

    2017-05-13 11:51:59

@Dirhanka: Arra azért kiváncsi lettem volna,hogy mire mondhatta hogy De La Hojának miért lett fontos màr a Canelo Golo mecs,nem boncolgatná

    2017-05-13 11:03:12

"vörös diplomával végeztem, matematika-testnevel és szakon"

Én itt akdtam fenn, azért ez nem semmi!

Köszi csiga!

» Dirhanka   válasz erre
    2017-05-13 10:53:52

nem értem miért ment a minusz mikor volt egy állitás amit megcáfoltam.
na mindegy.
ward-kova: én wardot láttam jobbnak egy picivel de ha kovat hoztak volna ki az se lett volna csalás sőt a döntetlen sem.
Viszont kova bizonyithatja a masodik meccsen hogy ő a jobb.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-05-13 10:41:12

@csiga: A Ward-Kovalevről beszél, de arra a meccsre ugyanúgy nem igaz, hogy ide is oda is adható lett volna, mint a Hopkins-ra. Csak az arányok mások. A győztes kiléte nem kérdés. Kivéve 3 pontozót+dondannyboy -t.

    2017-05-13 10:34:33

Nem semmi alázat van benne a spotág iránt. Köszi a fordítást!

» bandi78   válasz erre
    2017-05-13 10:27:00

@dondannyboy: Te most Ward Kowat mondod,mert Hopkinsnak másodperce nem volt

    2017-05-13 10:26:21

@dondannyboy: Te biztosan láttad a Hopkins-Kovaljov meccset? :D

    2017-05-13 10:08:18

@Binyu: "Az nagyon egyértelmű volt"

na ez itt a baj ez ide is oda is adható meccs volt.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-05-13 09:55:15

Remek interjú!
Csiga köszönjük neked a fordítást!

» All_in   válasz erre
    2017-05-13 09:25:26

@dondannyboy: Az nagyon egyértelmű volt,Hopkins csak túlélésre játszott,ő a szoros pontozásra gondolt,egyébként tiszteletre méltó hogy megemlíti azokat akik segítettek neki/nekik,Kowa is a nyilatkozataiban mindig elmondja hogy kik segitettek neki,és hálás nekik,ez nagyon szimpatikus

    2017-05-13 09:06:12

Kitűnő interjú egy vérbeli profi szakemberrel!

» bandi1115   válasz erre
    2017-05-13 09:01:24

"Amerikában, amerikai pontozókkal szinte lehetetlen meccset nyerni amerikai bokszoló ellen"

kova megcsinálta hopkins ellen:)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-05-13 08:31:32

Komplett edző, és rokonszenves nyilatkozat. Részemről is sok sikert neki!

» Untouchable   válasz erre
    2017-05-13 08:25:29

"- Térjünk át a profi világra. Nem volt korai a Salido elleni meccs Vaszilijnak?

- Nem! Nekem volt korai abban a tekintetben, hogy túlzott óvatosságra intettem. Nem tudtam, hogy reagál a szervezete a 12 menetre. Feleslegesen féltettem. Az igazsághoz tartozik az is, hogy Salido aljasságára sem készültünk fel, de több mint harmincat ütött övön alul. Mielőtt megkérdezné, én nem látom értelmét a visszavágónak, de nem én döntök."

ez szép volt. és szerintem igaza is van, ha loma nem spórol annyira a kondijával, már akkor világbajnok lett volna.

    2017-05-13 08:03:11

Fenomenalis edzo!

» traveler   válasz erre
    2017-05-13 00:42:49

Kösziköszi!

» emgabor   válasz erre
    2017-05-12 23:59:36

@pressurefighter0088 : Bakker Én is ezt akartam írni! Köszi Csiga a fordítást!Emberi nagyon.Egyszerű lényegre törő jó cikk!!!240 jó az 24-nek is!:)Szimpi az öreg!

» GOLD 70   válasz erre
    2017-05-12 23:01:26

240

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-05-12 22:53:36
fel