Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Interjú Tóth Lászlóval, az IBF friss interkontinentális bajnokával

2017-11-04 22:59:45 /
Tóth Lászlót a hazai bokszrajongók közül is inkább csak a „hard core” fanatikusok ismerik behatóbban, pedig a 29 éves, soproni illetőségű váltósúlyú öklöző nem csak hosszú ideig őrizte meg veretlenségét, de az utóbbi időben többször is értékes sikerekkel tért vissza olyan külföldi gálákról, ahol kimondva, kimondatlanul az áldozat szerepét szánták neki. A profiboksz.hu rövid interjújában betekinthetünk László legutóbbi győzelmének hátterébe, kicsit visszanézünk a múltba, illetve természetesen rákérdeztünk a jövőbeni tervekre is.

Október 27-én Dél-Afrikában léptél kötelek közé, és – a hazai nézőket mindenképpen meglepve – kipontoztad a korábbi IBO-bajnok Tsiko Mulovhedzi, és begyűjtötted (a korábbi regionális öv mellé) az IBF interkontinentális címét is. Mennyire volt nehéz maga az összecsapás, illetve a felkészülés?
Az ellenfelemből szinte egyálalán nem tudtunk felkészülni édesapámmal, aki egyben az edzőm is, ugyanis gyakorlatilag semmit sem találtunk róla az interneten. Mulovhedzi aztán már a mérlegelésen elbukta az övet, miután 5 kilóval nehezebb volt a megengedettnél, sőt másnap erre még rátett plusz egy kilogrammot, de így is vállaltuk az meccset. A mérlege egyébként elég becsapós volt, mert a vereségei ellenére is jóval előrébb rangsorolták nálam, és két éve kiütötte például a jónevű Ali Funekát, azaz jó ütőerővel rendelkezett. Egyébként eléggé kajla mozgása volt, sokat is szabálytalankodott, mondhatjuk, hogy tipikus afrikai stílusban bunyózott. Szerencsére gyorsan ki tudtam ismerni, gyorsabb voltam nála, és működtek a határozott balegyenesek. Többször megcsíptem, a 6. menetben a befejezéshez is közel voltam. Sajnos már az összecsapás elején felszakadtam, de megpróbáltam nyugodt, higgadt maradni, így végül egyhangú pontozással hoztam a meccset.

Korábban hosszú ideig a Boxteam Vienna színeiben bokszoltál, mikor és miért váltottál a Kiss „Toto” Zoltán által vezetett Toto Box Promotionhoz?
Idén év elején hagytam ott a bécsieket, ennek a legfőbb oka az volt, hogy az utóbbi 2 évben mindössze 3 meccset hoztak nekem össze. Totoék régóta jó ismerőseink, így adott volt, hogy náluk folytatom.

Gondolom önmagából a bokszból nem tudsz megélni, mi a civil foglalkozásod?
Egy ausztriai pékségben dolgozom heti 6 alkalommal. Minden nap hajnalban 2 órakor kelek, ebéd után jut időm általában egy kis pihenésre és a családra, utána pedig kezdődik az edzés édesapámmal. Ezt az elején nem volt könnyű összehangolni és megszokni, de most már működik.  

Mit tartogat a jövő, van esetleg már valami konkrétum a következő mérkőzéseddel kapcsolatban?
Nagyjából egy hónap múlva lett volna egy összecsapásom Oroszországban, de ezt kénytelen voltam lemondani, mivel Afrikában két helyen is felrepedtem. Most várom az újabb kihívásokat, és reményeim szerint jövő év elejétől még több lehetőséget kapok rangos mérkőzéseken.

Fotó forrása: Tóth László, facebook

2017. november 3. - Gallen Ervin (Erwin)

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Egy video jól jönne róla.

» kisbecsker   válasz erre
    2017-11-09 14:43:30

Remélem összejön valami IBF vonalon, ha már két övük is van tőlük.

    2017-11-05 22:08:59

Le a kalappal a teljesítménye előtt, további sok sikert!

» VITAMINKIRALY   válasz erre
    2017-11-05 15:54:57

RESPEKT!!!! További sok sikert neki és a csapatának!

» Rako17   válasz erre
    2017-11-05 08:19:40
fel