Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Interjú Dmitrij Kudrjasovval

2017-05-18 21:01:01 /
Június 3-án vívja következő mérkőzését a cirkálósúlyú kategória egyik legnagyobb ütőjeként számon tartott Dmitrij Kudrjasov. A 31 éves, a hivatásosok között mindössze egyszer botló orosz bokszolóra az a nigériai születésű Olanrewaju Durodola vár majd a kötélnégyszögben, aki eddigi egyetlen vereségét mérte a WBC jelenlegi Silver bajnokára. A visszavágó előtt az allboxing.ru készített interjút Kudrjasovval.

- Hogy megy a felkészülés a Dorodola elleni visszavágóra?

- A kiszlovodszki edzőtáborban vagyok, minden a terv szerint halad.

- Mi az oka, hogy Youri Kalengát választotta szparringpartnernak?

- Mert méretben, és stílusban is hasonlít Durodolára, ő is szeret nyomást gyakorolni az ellenfélre. Kalenga még bő egy hetet lesz velem, folyamatosan mennek a szparringok. Próbálunk javítani a hibáimon. Tudjuk, mit várhatunk az ellen féltő, aszerint készülünk.

- 2015 novemberében elszenvedte első vereségét mostani ellenfelétől. Mi volt a vereség oka?

- Nem szeretek magyarázkodni. Akkor a meccs után elmondtam az okokat. Kikaptam, ennyi. Június 3-án úgy lépek ringbe, hogy kétséget sem hagyok, ki a jobb bokszoló.

- Amerikai edzőjével Manuel Robles-szal tartja a kapcsolatot?

- Természetesen. Mivel erre a mérkőzésre itthon készülök, nem tudott velem tartani, mert a saját termében is kiváló bokszolók vannak, többek között Oscar Valdez, és őket sem hanyagolhatja el. De ha legközelebb az USA-ban készülök, természetesen az ő irányítása alatt fogom tenni.

- Ön sokat készült az USA-ban. Adott ez plusz tudást?

- Hogyne! Amerikában nem egy bizonyos dologra koncentrálunk, hanem az ökölvívásomat próbáltuk komplexebbé tenni. Rengeteg időt fordítottunk a védekezés javítására, a lábmunkára, és az erőfejlesztésre. Egy rakás tudásra tettem szert, amiket azóta is alkalmazok. A boksz egy mechanizmus, amit folyamatosan fejleszteni kell. Az USA-ban ennek nagy hagyománya van.

- Szeretné a pályafutását áthelyezni az Államokba, mint például Szergej Kovaljov?

- Egyértelmű! Andrej Rjabinszkij szerint ez rövid időn belül megvalósul. Amerika a profi boksz Mekkája, ki az a hülye, aki nem akar ott verekedni?

- A súlycsoportjában négy világbajnok van. Jellemezné őket?

- Uszik a legképzettebb közülük, mindent tud a bokszról, élmény nézni, ahogy mozog és dolgozik a ringben. Gasszijev fizikailag rettenetesen erős, borzalmas nagyot üt, ezt tapasztalatból mondom. Bellew kétszer is meglepett, először azzal, hogy kiütötte Makabut, majd azzal, hogy Haye-t is legyőzte. Lebegyev a legtapasztaltabb mind közül, komoly csatákon van túl. Nagyon képzett, és ütőereje is van, ezt is tapasztalatból mondom.

- Melyikükkel csapna össze legszívesebben?

- Mindenkivel szívesen verekszem, pláne, ha van világbajnoki öve, mert én is szeretnék világbajnok lenni. De nagyon nem szívesen pofozkodnék sem Lebegyevvel, mert mindenekelőtt mindketten a barátaim, de ráadásul a honfitársaim is. Egyébként meg azzal bokszolok, aki ellen ringbe küldenek.

- Kinek szurkolt a Joshua-Klicsko meccsen?

- Óriási csata volt! Joshuát tartottam esélyesebbnek, de Vlagyimirnak drukkoltam. Mindketten voltak leütve, szerettem volna, ha Klicsko nyer, azért tíz évig uralta a súlycsoportot. Joshua viszont megmutatta, hogy övé a jövő! Nem kérdés, remek sportember!

- Szeretné látni a visszavágót?

- Ha összehozzák, legalább látunk még egy jó meccset! De úgy gondolom, eljött Joshua ideje.

- Júniusban Ward-Kovaljov visszavágó. Mit kell Szergejnek csinálni, hogy ezúttal az ő kezét emelje a magasba a ringbíró?

- Szerintem az első meccset is Szergej nyerte. Ismerem a képességeit, meggyőződésem, hogy ezúttal nem tudják tőle elvenni a győzelmet. Biztos vagyok benne, hogy levonta az első meccs tanulságait...

- Nem olyan régen létrejött a várva várt Golovkin-Alvarez összecsapás szerződése. Ki a favorit?

- Nálam Gennagyij a favorit, de biztos vagyok benne, hogy Alvarez nem adja olcsón a bőrét! Remek kombinációkat üt, de lábon jóval gyengébb Golovkinnál. Abban is biztos vagyok, hogy percről percre kielemezték a Jacobs elleni derby, tehát nem szabad azt feltételezni, hogy Golovkin simán nyer.

- Ki az ön három kedvenc bokszolója?

- Sorrend nélkül, Golovkin az egyik. Nagy ütő, és tanítani kéne, ahogy uralja a ringet. Lomacsenko. Azt mondják róla, hogy más bolygóról érkezett. Kénytelen vagyok elhinni. Elképesztő. Kovaljov. Mindent tud a bokszról, az egyik legjobb szemű bokszoló, akit valaha láttam.

- Gyermekkorában kik voltak a kedvencei?

- Leragadtam Tysonnál és Holyfieldnél. Szinte minden meccsüket betéve tudom. De nagyon lenyűgözött a Castillo-Corales derby is. Az micsoda mérkőzés volt, Úristen!

- Izgul a ringbelépés előtt?

- Egészséges izgalom van bennem. Az ami az ökölvívót mindig visszacsalja a kötelek közé újra és újra. A ringbelépés a csúcspont. Tudod, hogy ezért dolgoztál hosszú, keserves hónapokat. Egy profi nem léphet ringbe felkészületlenül!

- Utolsó kérdés. Mit csinál közvetlenül a mérkőzés előtt? Zenét hallgat?

- Általában nem. Olyankor már csak a meccsre koncentrálok. Ami nagyon feldob, az az, ha sokan drukkolnak nekem. Az az igazi hajtóerő!

Az allboxing.ru interjúja, fordította: csiga

2017. május 18.

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Megfejtettem a pusztító erejű ütés titkát :-)! Kudrjasov egy atomerőmű biztonsági szolgálatánál dolgozik (ez igaz).
Elvesztett mérkőzése után Durodola doppingpróbája pozitív volt(WBC közlemény), az eredmény viszont maradt. Hogy is van ez ? Remélem most büntet Dmitrij.

» pepegross   válasz erre
    2017-06-01 07:49:06

A Durodola elleni visszavago vizvalaszto lesz Kudrjasovnak.

» Slajos   válasz erre
    2017-05-20 10:12:20

@Sarkozi Robert: Nagyon helyes döntés!

    2017-05-19 22:08:25

@bpjotruska: :DDD

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-05-19 20:34:45

@Sarkozi Robert: Egen, csak azt nem nagyon ertem, hogy a Pov ellen vesztes Wach miert kellett lebukjon ; lehet az a minta Afolabi-nak volt elokeszive, aki kiutotte Cshakievet azon a galan, s osszekevertek valamit a szakik :-))

» bpjotruska   válasz erre
    2017-05-19 20:34:01

@bpjotruska: Gyönyörű. Ne csodalkozzanak ha utána folyamatosan buknak le ők más szervezeteknél. Wilder is megéri a pénzét de ezek a mocsokságok elöbb voltak...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-05-19 20:29:13

@Sarkozi Robert: Akkor erre nem emlekeztel:
http://www.boxingsce ...

» bpjotruska   válasz erre
    2017-05-19 20:23:56

@Kane: Khabib és Dos santos pedig megy középsulyba :D.

Bocsi az OFF-ért

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-05-19 20:15:44

@Kane: OFF

http://totaldamage.h ...

Ezt eloszor a Cormier Jones gálán fogjak alkalmazni ami elég érdekes lesz hiszen cormier egy erős nehézsulyu aki legutobb sem tudott bemérni normalisan félnehézbe. Kivancsi leszek mi lesz...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-05-19 20:14:34

Kudrjasov kiütéses veresege utan en nagyon csodalkoztam h nem derült ki Dudorolárol hogy szteroidozott. Sajnos az oroszok is nyomatták ezt abban az idoben. Ugye ott volt Guillermo Jones vagy Lucas Brown esete de lehet tobb is volt ez csak az amire en emlekszem..

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-05-19 20:02:14

@Flex: Hát nem is vívós fajta:)

    2017-05-19 18:24:30

Mairis Briedis ellen azért megnézném jó kis feladat lenne a lettnek.

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-05-19 14:00:48

"Amerika a profi boksz Mekkája, ki az a hülye, aki nem akar ott verekedni?"

verekedni:D Óriási!

    2017-05-19 12:44:48

@Untouchable: Igen,jó az önképük,elismeröen nyilatkoznak másokról,reálisan magukról,köszi Csiga!

    2017-05-19 09:02:43

Nem egy született tehetség, de az ő fizikai adottságaival akkor is lehet eredményes, ha csak képzett mesteremberré csiszolják. Azt maga is elismerte, hogy van mit fejleszteni a komplexitásán. A hozzáállásával az interjú szerint nincs baj.

Szeretem csiga fordításait, nála rendben van az orosz nevek írásmódja. Köszi!

» Untouchable   válasz erre
    2017-05-19 06:40:05

Jó fejek ezek a "ruszki" bokszolók.

» pepegross   válasz erre
    2017-05-19 06:07:43

Azért a legkézenfekvőbb ellenfélről, a lettek büszkeségéről szépen megfeledkeztek.

    2017-05-18 23:05:37
fel