Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Golovkin: Felesleges átverni a szurkolókat

2017-11-12 18:57:36 /
Szeptember közepén megannyi utólagos vitát kiváltó mérkőzésen bokszolt döntetlen egymással Gennady Golovkin és Saul Alvarez. A most következő interjúban az IBF, WBC és WBA világbajnoki címeit birtokló kazah Golovkin röviden kitér a nyitó mondatban már említett összecsapásra, és persze szóba kerül a folytatás-visszavonulás kérdése is a riportban.

- Gennagyij, kezdjük a beszélgetést a szeptember 16-i Alvarez elleni összecsapással. A szakma és a szurkolók nagyrésze is úgy gondolja, hogy a mérkőzést te nyerted. Te is úgy gondolod, hogy nyertél?
 
- Közvetlenül a meccs után is úgy gondoltam, hogy én nyertem. Legalább két-három menettel többet vittem.
 
- Mit éreztél, mikor bemondták Adelaide Byrd pontozólapjának az eredményét?
 
- Most mit mondjak? Mindent elkövettek, hogy ne én nyerjek. Ha valóban Alvarez lett volna jobb, kétlem, hogy döntetlen eredményt hoztak volna ki. Mondjuk úgy, hogy mindent megtettek azért, hogy Alvarez ne szenvedjen vereséget. A 118-110-es pontozólapot hagyjuk, az nevetséges. Persze, Canelóék azt terjesztik mindenhol, hogy ő nyert, de ha ez így van, miért nem adták neki a meccset? Szerintem kár a szurkolókat becsapni.
 
- 36 percet töltöttél el a ringben Alvarezzel. Változott azóta, hogy szparringoltatok hat éve a Big Bearban?
 
- Persze, sokat változott. Erősebb, tapasztaltabb lett. Ez már nem az a kisfiú, aki hat éve volt. Egyébként nekem kifejezetten tetszett a boksza a ringben.
 
- Megnézted a meccs felvételét?
 
- Nem. Nincs mit nézni rajta. Nem a legjobb nap volt az életemben, de ilyen is van. Ha lesz visszavágó, akkor megnézem, addig teljesen felesleges.
 
- Most a visszavágó a legfontosabb a karrieredben?
 
- Nem visszavágót akarok, hanem egy második mérkőzést.
 
- A kezdetek óta nagy a népszerűséged Amerikában. Megismernek az emberek, amikor Santa Monica utcáin sétálsz?
 
- Először is rendkívül hálás vagyok a szurkolóimnak. Ha megállítanak, folyamatosan biztosítanak a szeretetükről. Ami örömmel tölt el, hogy az emberek egyre jobban értik a bokszot, ezért is nehéz megvezetni őket.
 
- Mik a további terveid az Alvarez meccsen kívül?
 
- Egyelőre nem tudok erről sokat mondani. Ha finoman akarok fogalmazni, akkor azt mondom kevés a szavatartó ember, aki igazán szeretne velem bokszolni. Mindig van nálam jobb, meg erősebb, csak valahogy nem jutnak el hozzám. Persze továbbra is szeretném egyesíteni az öveket.
 
- Egyesítés. Az utolsó öv Saundersnél van, aki december 16-án csap össze David Lemieux-vel. Mit vársz a meccstől?
 
- Hogy ki fog nyerni, azt nem tudom. Kérdés, hogy mennyit tudnak megmutatni önmagukból. Érdekes mérkőzés lesz, én mindenképpen megnézem.
 
- A Jacobs elleni meccs előtt azt nyilatkoztad, hogy kezd unalmassá válni a boksz. Változott a véleményed?
 
- Semennyit sem. Van pár érdekes mérkőzés, de egyre nehezebb ezeket megszervezni és összehozni. De lehet, hogy csak öregszem és ezért morgok.
 
- Meddig szeretnél bokszolni?
 
- Egyelőre jól érzem magam a bőrömben és a munkaképességem sem csökkent. Pontosan nem tudom megmondani, hogy meddig csinálom, ez boksz, itt egy ütés felülírhat mindent. De amíg élvezem a bokszot, addig nem vonulok vissza.
 
- Mit csináltál az Alvarez meccs után? Utazgattál?
 
- Először is hazamentem Kazahsztánba. Meglátogattam a családomat és a barátaimat. Most pedig nem rég jöttem vissza Dallasból, ahol egy hosszútávú szerződést kötöttünk a Tecate-vel. Mostantól ők propagálják és szervezik a meccseimet.
 
- Szerződésed van a Jordan céggel, ők árulják a Big Drama Show feliratú pólókat, amiken a te arcod díszeleg. Bejött?
 
- Nem szeretnék szerénytelennek tűnni, de a cég viszonteladókat keres, hogy ki tudják elégíteni az igényeket. Mindenkit megnyugtatok, hamarosan ismét kapható lesz.
 
- Végezetül mit üzensz a szurkolóidnak?
 
- Először is köszönöm, hogy szurkolnak nekem és hogy szeretik a bokszot. Ezt pedig úgy szeretném meghálálni, hogy mindent elkövetek, hogy 2018-ban egy érdekesebb, szórakoztatóbb Golovkint lássanak.

2017. november 10. - Fordította: csiga


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

"Big Drama Show"

https://www.youtube. ...
https://www.youtube. ...
https://www.youtube. ...

» Blackpanther   válasz erre
    2017-11-14 20:03:40

Ringen belül és kívül is példaértékű ember

» Krissz97   válasz erre
    2017-11-12 22:10:13

Remélem azért kijut még pár év ameddig nézhetjük a bunyóját. Nagy ajándék egy ilyen mint ő a sportág rajongóinak. Köszi csiga!

    2017-11-12 21:32:55

Golovkin az egyik legszimpatikusabb jelenkori bokszolo. Felmegy a ringbe teszi a dolgat es orom nezni a bunyojat. Raadasul mindig kulturaltan nyilatkozik. Ez kellene tobb az okolvivasba jelenleg. Peldakep.

» Phenomenal   válasz erre
    2017-11-12 21:07:55

köszi a fordítást,és tényleg egy nagyon szimpatikus ember golovkin,bár ez eddig is nyilvánvaló volt.

    2017-11-12 20:49:11

tök normális pasi, jó cikk, köszi

» Winwin   válasz erre
    2017-11-12 19:19:43
fel