Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Exkluzív interjú Oleksandr Usyk promóterével, Alexander Krassyukkal

2017-07-06 13:16:41 /
A szeptemberben rajtoló World Boxing Super Series fantázianevű cirkálósúlyú torna izgalmas ökölvívók bevonásával vált egyre nívósabbá az elmúlt hetekben, ám az igazi szenzáció csak néhány napja következett, miután hivatalosan bejelentették, hogy a sorozatban a 200 fontos kategória legjobb versenyzőjének tartott, korábbi olimpiai bajnok Oleksandr Usyk is tiszteletét teszi. A RingCsoda az ukrán WBO bajnok promóterével, Alexander A. Krassyukkal készített interjút, hogy megtudja a részleteket a veretlen bunyós sorozatban történő indításával kapcsolatban.


A K2 Promotions ukrán szekciójának nemzetközi kapcsolattartója, Yulia Diachenko júniusban Budapesten arról számolt be egy személyes beszélgetés alkalmával, hogy Oleksandr Usyk a tervek szerint hazai címvédést vállal az elkövetkező hónapokban Ukrajnában. Később még azt is említette Yulia, hogy Kijev tűnik a befutónak a gála rendezésére. Mindez azt jelenti, hogy a World Boxing Super Series tornán történő részvétel lehetősége az utolsó pillanatban adódott?

Hallottuk, hogy tervezik a sorozatot, de nem hittünk teljesen abban, hogy valójában létre fog jönni. Így megvártuk, amíg a WBSS szervezői jelentkeznek, és előállnak a hiteles részletekkel, majd úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a tornához.

Spontán ajánlatot kapott a csapat a WBSS szervezőitől, vagy pedig egy hosszabb, tudatosan épített folyamat eredménye volt a szerződések aláírása? Mikor keresték meg Önöket az ajánlattal?

Valójában már jóval azelőtt voltak egyezkedéseink a tornát illetően, mielőtt azt bejelentették. Májusban kaptuk az ajánlatot, ám időbe telt, amíg eljutottunk a tényleges megállapodásig.

Egis Klimas, Usyk menedzsere tavaly ismertette, hogy a tervek szerint az első állomás a korábbi olimpiai bajnok számára a cirkálósúly egyesítése, majd pedig a váltás a nehézsúlyú mezőnybe, ahol ugyancsak a csúcsra fókuszálna Oleksandr. Ez a WBSS torna úgy tűnik, hogy remek lehetőség arra, hogy az övek a veretlen ukrán birtokába kerüljenek, miközben fontos tapasztalatokat is lehet gyűjteni. Mit gondol erről?

Usyk eredetileg egy szabadon választott kihívóval szemben lépett volna szorítóba késő augusztusban Odessában, Ukrajnában. Ezután már volt egy lefoglalt európai meccsidőpontja novemberre, majd pedig következett volna egy amerikai összecsapás számára 2018 februárjában. Ez azt jelenti, hogy Usyk munkaredje igencsak be volt táblázva jó előre. Azonban - ahogy említette is - , az övek begyűjtése cirkálósúlyban a stratégiánk részét képezi, ezért nem hagyhattunk kiaknázatlanul egy ilyen szenzációs lehetőséget. Ez egy hatalmas dobás; minden öv egyesítése 12 hónap leforgása alatt.

Úgy gondolja, hogy Oleksandr készen áll arra, hogy három egymást követő összecsapás során szorítóba lépjen a földkerekség legmagasabban rangsorolt 200 fontos versenyzői ellen?

Ellenkező esetben nem tenné tiszteletét a tornán. Csak egyetlen út van, amelynek mentén valaki a legjobb bunyóssá válhat a súlycsoportjában: le kell győzni a kategória legkiválóbb versenyzőit. Ehhez pedig a WBSS torna nyújtja a legnagyobb lehetőséget.

Az amerikai HBO csatorna komoly potenciált lát Usykban, és már el is kezdték felépíteni őt a tengeren túli szurkolók számára. Zökkenőmentes volt elérni, hogy Oleksandr kikerüljön a televíziós társaság programjából a torna idejére [amennyiben nem épp ők lesznek a sorozat amerikai közvetítői]?

Az HBO a stratégiai partnerünk. Egy nagyon kedves ember, és egy jó barát, Peter Nelson [az HBO csatorna ökölvívó közvetítéseinek programigazgatója] volt az, akinek a jóvoltából Usykot megismerhette az amerikai közönség. Ő volt az, aki Oleksandr épülését szemmel tartotta már annak profivá válása óta, és, miután különleges tehetségnek tartotta, felvette őt a csatorna programjába, hogy segítsen az ukránt népszerűvé tenni. Természetesen mindent lepontosítottunk az HBO-val a tornán történő részvételt illetően.

Ismertettek önökkel bármilyen részletet a tornával kapcsolatban? Tudják már, hogy miképp fest a pontos lefutása a sorozatnak?

Annyit tudunk, hogy Monacóban lesz a torna hivatalos bejelentése (a sorsolás és a köré épített gála) július 7-én és 8-án. Az első fordulót szeptemberben rendezik majd. A teljes sorozat pedig a tervek szerint 12 hónapon belül befejeződik.
A legjobbak versengése minden bizonnyal egy új minőségi szintre emeli majd a cirkálósúlyt. Az egész világ a szemtanúja lesz, amint egy új szupersztár születik. A győztes mindent visz!

Köszönöm az interjút, Alex!

Én is köszönöm!

Ez az interjú eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.

Az interjú 2017.07.05-én készült.
Az interjút készítette: Pradarics Tamás (IMiKeT)


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Phenomenal: Sportetikai okokból erősen kritizálható a munkája (mint a sikeres promótereknek általában), de ebbe most nem mennék bele, mert off.

Tippem a párosításokra:

Usyk - Huck
Gassiev - Wlod
Briedis - Kudryashov
Dorticos - Perez

Azt még esélyesnek tartom, hogy Dorticos helyett Usyk megy majd Perez ellen, aminek nem örülnék, mert szerintem nem lenne jó meccs.

» northpaw   válasz erre
    2017-07-08 12:43:18

@northpaw: Nem igazan erdemelte meg, de kivancsi vagyok mit produkal. Koran jott ez neki kicsit, kellett volna meg 1-2 normalisabb meccs cirkaloban.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-07-08 12:21:06

@northpaw: Hm.......szeri ntem jelenleg Hearn az a promoter akinek a legkevesbe kritizalhato a munkaja. (Wlad-Joshua,Spence- Brook....etc.) nyilvan o sem joszandekbol csinalja de nala latom azt hogy kovetkezetesen futtatja be az embereit es engedi hogy keressek a kihivasokat(ismertse get szerezzenek ezaltal)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-08 12:00:39

@bpjotruska: Szerinted megérdemli Perez a részvételt? Az utóbbi két évben annyit csinált, hogy lecsavart egy szlovák hurkát, és kész. Ott lehetne helyette Glowacki, aki verte a résztvevő Huckot, és csak a legjobbnak tartott Usyktól kapott ki, vagy akár Vlasov is, aki Chakhkievet győzte le. "Jó" promóter ez az Eddie Hearn, a nagyközépsúlyú tornára is betolta egy olyan figuráját, akinek semmi keresnivalója ott (Jamie Cox).

» northpaw   válasz erre
    2017-07-08 11:33:47

@northpaw: Jeee, Mike Perez reszvetelerol lemaradtam, csak esetleges beugrokent merult fel a neve korabban.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-07-08 11:21:21

Dorticosról egy kisebb sztori, lehet hogy szeret "csalni" a kubai?

https://www.instagra ...

» Noonecanbeatme   válasz erre
    2017-07-08 01:56:26

Megvan a kiemeltek névsora közben! Nincs meglepetés.

https://pbs.twimg.co ...

» northpaw   válasz erre
    2017-07-07 20:58:53

Usyk a favorit de nem lesz egyszeru dolga. Kemeny es nagyutok jottek itt ossze. Dorticos nalam a fekete lo. Jo felepitesu, kepzett es nagyuto, kivancsi vagyok hogy mit fog mutatni.

» Slajos   válasz erre
    2017-07-07 14:13:57

@Joe Calzaghe5: Azért a meccsért a Gassiev-Lebedev óta imádkozok.

    2017-07-07 11:22:13

@bpjotruska: En is igy latom. Ha nem serul le vagy hibazik nagyot, hozza a tornat.

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-07 10:16:24

@Phenomenal: Nagy pofonok fognak itt repkedni, az ketsegtelen. Barmi megtortenhet, de en Usyk-ot annyira nem feltem. Nem csak tudasban all a mezony felett, hanem annyira mozgekony es jo szemu, hogy szinte nem is lehet tiszta, nagy utessel ugy eltalalni, hogy belemozduljon az utesbe, ne elmozogjon elole. Ugy meg nehez lecsapni valakit, de az alla is rendben van szerintem. Nekem a Medzsidov es Joe Joyce elleni meccsei ezt sugalljak.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-07-07 09:58:57

@edge: Nem azt mondtam, hogy ezeket a fickokat nem erdekli a penz egyaltalan. Minden profit erdekel, ez nyilvanvalo. Csak arrol van szo, hogy ezek a sracok a a penz, a siker, az elismeres erdeben hajlandoak sulyos kockazatokat vallalni, mikozben vannak olyanok, akik inkabb bokszolnak surubben eselytelenek ellen, minthogy komolyabb penzert kialljanak egy realis kockazatot jelento ellenfel ellen. Jo lenne nehezben is egy ilyen torna :-)

» bpjotruska   válasz erre
    2017-07-07 09:54:34

@Phenomenal: Huck egy kevésbé fantáziadús, rakkolós manus. De azzal nem vádolható, hogy kerülné a kemény ellenfeleket. Még Klicsko is kellett volna neki. (Szerintem akkor elgurult a tablettája.)

» Untouchable   válasz erre
    2017-07-07 08:17:43

@bpjotruska: ez a felfogás mindig csak addig volt divatban, amig a penzre nem terelodott a szo :)

Ez a 8 ficko sem csupán azert vállalja a tornát, mert ők a legkiválobbakká akarnak válni a sulycsoportban. Hanem mert egy ilyen tornának sokkal nagyobb a marketingértéke, mint a saját nevuknek.. azaz sokkal tobben fogjak figyelemmel kisérni, hogy ki jut tovább, ki nyeri a sorozatot. Sokkal nagyobb lesz a verseny koré epitett hype... és ez altal az o ismertseguk is, mintha csak siman kiállnanak egy-ket masik top bunyossal. Pláne mekkora hátrányt szenvednének a másik 8 bunyóshoz képest, ha kimaradnának belole...

    2017-07-07 01:17:24

Az az erdekes hogy Huck is bejelentkezett. Pedig o mar kikapott Breidistol es Glowaczkitol is(mondjuk ott vezetett a kiutesig)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-06 22:41:16

@Joe Calzaghe5: Persze barmi elofordulhat. De Usyk is olyan koncentralt szokott lenni mint Loma. Dima meg neha eszetlenul rohamoz...szoval nagyobb eselyt latok arra hogy o borul. Ha tenyleg Gassievet kapja az elso korben aki nem csak nagyot ut de jol is birja akkor szerintem nehez este ele nez.

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-06 22:38:28

@Phenomenal: Csak nehogy bekapjanak egy tiszta ütést DIMÁTÓL

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-07-06 22:35:41

@Joe Calzaghe5: Szerintem Usyk annyival a mezony felett all mint Loma a sajat sulyaban. Bar Breidis kellemetlen stilusu de nem latom miben verhetne Usykot. Mindenesetre itt jo nagy pofonokat osztanak szoval sose lehet tudni
..viszont szerintem Kudryashov hamar kiesik.

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-06 22:33:08

Szuper,ez most feldobta a napomat remélem összerakják Kudryashovot Gassievvel az első fordulóba. Brutál meccs lesz. Remélem a tornát Mairis Briedis nyeri, ő most a legszimpatikusabb köztük. De Loma nagyobbik változatának is szurkolok.

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-07-06 21:28:28

"Csak egyetlen út van, amelynek mentén valaki a legjobb bunyóssá válhat a súlycsoportjában: le kell győzni a kategória legkiválóbb versenyzőit."
Milyen kar, hogy ez a felfogas annyira kiment divatbol... hangoztatni meg szoktak neha, de ez szerint cselekedni sajnos nem sokan szoktak.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-07-06 21:19:48

Biroi. Telorol irok :-)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-06 20:43:16

Biroi. Telorol irok :-)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-06 20:43:16

Kar hogy ez a hir nem kap sok figyelmet. Vagy ehhez nincs mit hozzaszolni? Ha csak a fele meg lesz tartva ezeknek a meccseknek egy idore el leszunk latva jo kis parositasokkal(es remeljuk nem lesz botrany ketseges pontozas vagy bitmroi dontes es egyeb finomsagok)

» Phenomenal   válasz erre
    2017-07-06 20:42:42

@VMVKWA: Szombaton lesz a sorsolás, itteni idő szerint 23 órakor.

https://worldboxings ...

» northpaw   válasz erre
    2017-07-06 17:04:59

Ezek szerint holnap vagy holnaputan lesz a sorsolas? Tudtok dobni egy linket?

» VMVKWA   válasz erre
    2017-07-06 13:40:35
fel