Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Exkluzív interjú Nonito Donaire menedzserével, Rachel Donaire-rel

2017-08-01 11:09:49 /
Nonito Donaire-t utoljára tavaly novemberben láthattuk a szorítóban, amikor a filippínó bunyós egy taktikai összecsapáson elveszítette WBO nagyharmatsúlyú bajnoki címét. Nem sokkal később a négy súlycsoportban is csúcsra érő Donaire útjai elváltak a pályafutását hosszú évekig irányító Top Rank promóciós irodáétól. A harmincnégy esztendős bunyósról, aki legjobb éveiben kirobbanthatatlan volt a súlycsoportoktól független top tizes ranglistákról, hosszú hónapokig semmit sem lehetett hallani. Az elmúlt héten azonban hivatalosan bejelentették, hogy Nonito az ökölvívás világába tavaly nyáron visszacsöppenő, és új promóciót alapító Richard Schaeferrel kötött megállapodást, aki kifejezetten szoros kapcsolatot ápol a pehelysúly legjobbjait is felsorakoztató Premier Boxing Champions fantázianevű sorozat megálmodójával, Al Haymonnal. A RingCsoda a bunyós feleségét és menedzserét, Rachel Donaire-t kérdezte az új kontraktussal, valamint Nonito jövőjével kapcsolatban.


Tavaly novemberi mérkőzése óta nem sokat hallhattunk Nonitóról. Márciusban nyilatkoztál utoljára; akkor arról számoltál be, hogy mielőbb szeretnéd a férjedet újra a ringben látni, és ennek érdekében keresitek azt a promótert, akivel a legjobb feltételek mellett tudnátok együtt dolgozni. Hogyan teltek ezek a hónapok?

Igen, végig izgatottam vártam, hogy mikor tudja végre folytatni a karrierjét Nonito, de ehhez promóterekkel egyeztetett találkozókra és hosszú tárgyalásokra volt szükség, hogy lássuk, mi van valójában terítéken. Miután ezzel megvoltunk, le kellett ülnünk, és megtervezni, hogy milyen irányvonalat szeretnénk követni, és hogy ez pontosan kivel lehetséges. Végül Richard Schaefer mellett döntöttünk, és a RingStar Sporttal kötöttünk szerződést. Szeptemberre tervezzük a férjem visszatérését, egyenlőre az ellenfeléről még nem tudunk semmit.

Nonito legutóbbi összecsapásait nagyharmatsúlyban vívta, miután a WBO 122 fontos övét birtokolta. Melyik kategóriában tervezitek a visszatérést?

Pehelysúlyban, 126 fonton.

Schaefer remek kapcsolatot ápol Al Haymonnal, így elérhetőek lehetnek Donaire számára pehelysúlyban a nagyágyúk. A WBA bajnok Leo Santa Cruz, a WBC világelső Gary Russell Jr, az IBF címvédő Lee Selby, valamint korábbi bajnokok, Carl Frampton és Abner Mares is könnyedén szóba jöhetnek Nonito számára...

Igen, pontosan ez volt a közös pont Richard és Nonito álláspontjában, hogy ezekkel a bunyósokkal összejöhessenek a mérkőzések, amelyek már régóta váratnak magukra. Ha emlékszel, egy Mares és Nonito közötti szupermeccs korábban nem tudott létrejönni. Reméletőleg mostantól már semmi akadály nem fog ezek elé a lehetőségek elé gördülni.

Bár Nonito szakított a Top Rankkel, úgy nyilatkoztál márciusban Steve Kimnek, hogy el tudjátok képzelni, hogy a jövőben együtt dolgozzatok Bob Arummal. Azt is mondtad, hogy az utolsó ajánlatot Bobtól januárban kaptátok egy Oscar Valdezzel szembeni áprilisi világbajnoki mérkőzésre. Jó maradt a kapcsolat közöttetek?

Barátságos a kapcsolatunk Bobbal, bár tisztán üzleti szempontból. Nem kaptunk tőlük ajánlatot azután, hogy feldobták a Valdez elleni összecsapást, de bármikor elérhetnek bennünket, és biztos vagyok benne, hogy a RingStar bárkivel együtt fog dolgozni, amennyiben van egy kiszemelt mérkőzés, amelyek tető alá akarnak hozni.

Mit gondolsz, mi sülhet ki Nonito pályafutásának ezen, kései szakaszából? Képesnek tartod őt arra, hogy újra világbajnokká váljon, esetleg uraljon egy kategóriát, csakúgy, mint a karrierje legjobb éveiben?

Igen, mindenképp úgy látom, hogy fog még övet szerezni, és akár még uralni is a kategóriát, amennyiben a versenyzők hajlandóak ringbe lépni vele szemben. Nonito mindig vállalta a kihívásokat. Jópár jelentős mérkőzést nyert meg. Néhányat el is veszített. De a legfontosabb, hogy bármilyen hibát is vét, azt mindig kijavítja.

Köszönöm a beszélgetést, Rachel!

Én is köszönöm!

Az interjút készítette: Pradarics Tamás
Az interjú 2017.07.28-án készült.


Ez az interjú eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Peacock: Teljesen igazad van, örülök, hogy mást is zavar ez a stílus. Sok helyen - ez az internet egyik mocskos tulajdonsága - már nem is lehet olyat olvasni, hogy nő, kislány mindenki csak suna, p... A túlzásba vitt "polkorrektség", ahol már egy "csinos vagy ma" mondat szexuális zaklatásnak számít, a másik baromság.

» pepegross   válasz erre
    2017-08-04 11:12:54

@Gabodo: Ráadásul rúgni is tud, lévén erddményes takewandos:
https://m.youtube.co ...
Egy rakat bajnoki címmel:
http://teamdonaire.b ...
Na ezért nem kell első látásra ítélni. Az meg nekem irtó hímsoviniszta duma, hogy a teste bomba, de a fejére elkelne vmi... merthogy ő egy ember, és nem egy szabadon választott szexuális tárgy.

» Peacock   válasz erre
    2017-08-04 08:26:54

Ugye mondtam, hogy szakmaiak a hozzászólások. Én is azonnal észleltem a hölgy kidomborodó tékvandóját.

» pepegross   válasz erre
    2017-08-03 07:10:00

@JCalzaghe: azt a k...va! kérlek töröljétek a hozzászólásomat! nehogy eljusson hozzá !!!

» Gabodo   válasz erre
    2017-08-02 19:12:27

Csak óvatosan uraim, a csaj lehet hamarabb kiütne mint a férje :D
https://youtu.be/LZA ...

» JCalzaghe   válasz erre
    2017-08-02 06:44:15

Régen olvastam ennyi szakmai hozzászólást, és talán soha nem volt ekkora egyetértés. Nekem is szimpatikus ez a Rachel nevű bokszolónő, csak azt nem
tudom ki az a fickó mellette.

» pepegross    válasz erre
    2017-08-02 06:03:08

@Bruneor: Fekudj le..Rachel termeszetesen fillipino aki az Usaban szuletett.:)

» Bruneor   válasz erre
    2017-08-02 01:05:39

@mikike1: Nagyon regota kovetem Donarie-t, mint ember es bokszolo nagyra tartom!Soha nem lesz megelhetesi bunyos.Szep csaladja van, nem unintelligens es hidd el, tudja mikor kell abba hagyni a bunyot /remelem/.

Off

Rachel orok zsaner egyebkent, a nejem alkatilag hasonlit is ra es elt is Japanban, bar Rachel mar nem ott szuletett ha jol tudom.:)

» Bruneor   válasz erre
    2017-08-02 00:39:39

A kalap kivételével az ízlése jónak mondható:)

    2017-08-01 21:06:31

Megegy ember aki nem tudja mikor kell abbahagyni, fog o meg bokszolni 1-2 ezer dollarert ures lelatók elott.

» mikike1   válasz erre
    2017-08-01 20:14:25

azt hiszem nem lehet túl nehéz neki bárkivel leszervezni egy "összeütközést"

» Gabodo   válasz erre
    2017-08-01 19:50:41

Hogy a cikkhez is szoljak, a teste bomba, de a fejere elkene valami.

» VMVKWA   válasz erre
    2017-08-01 18:16:12

Namost.
ogreface, IMiKeT, Roy Jones Jr., Dr Evil, superman, leslie, olyan szinten egy hullámhosszon vagyunk, hogy ezek után nyugodtan pálinkázhatunk együtt.
IMiKeT, ha azt írtad volna, hogy további képek a ringcsoda.blog.hu oldalon, akkor ugrásszerű látogatónövekedést generáltál volna. :-)
Üdv;
A.

» Attilah   válasz erre
    2017-08-01 18:11:30

elég komoly vitál-kapacitással rendelkezik a kis hölgy... :-)

» leslie   válasz erre
    2017-08-01 17:06:32

@Dr Evil: így van, még egy utolsó nagyobb summát besöpörhetnek a családi kasszába (ilyen szempontból elég jó ötlet, hogy az asszonyka a menedzser), amihez érdemes minél jobb bevételt jelentő ellenfelet keresni, ennél nagyobbra törő célok már nem reálisak sajnos.

» superman   válasz erre
    2017-08-01 15:44:51

Azt megértem, hogy pénzt akar még keresni, de nem esélyt látok rá, hogy vissza tudna kerülni az élvonalba. Ez nem egy kis hullámvölgy. Mióta kikapott Rigo-tól, csak árnyéka régi önmagának. Emlékeim szerint már Darchinyan ellen is nyögve-nyelős volt az a győzelem. Kiégett sajnos.

Szerencsére, jó kezekben van, ahogy látom. Ha valaha is kesztyűt húznék, engem is inkább Donairené menedzseljen mint Arum! :)

» Dr Evil   válasz erre
    2017-08-01 13:51:57

@ogreface: Minek ide egyáltalán Donaire? ;)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-08-01 11:55:44

@ogreface: Hahaha! Ahova nézel, attól jobbra van egy ököl, onnan északra pedig egy arc kalapban. :D De tényleg nem könnyű kivenni, valahogy a fotós fókusza mintha máshova esett volna. Vagy csak a néző fókusza? :D :D :D

» IMiKeT   válasz erre
    2017-08-01 11:52:31

Nagyon jó ez a kép, de valahogy "nem látom rajta" Donairet! :)

» ogreface   válasz erre
    2017-08-01 11:27:02
fel