Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Exkluzív interjú a világbajnoki kihívó Milan Melindóval

2017-05-18 13:43:50 /
A hétvégén harmadik ízben igyekszik világbajnoki címet szerezni a kislégsúlyú Milan Melindo. A filippínó versenyző ezúttal a japán kamikaze harcost, Akira Yaegashit célozta meg, aki az IBF szervezet övét birtokolja a 108 fontos kategóriában. Melindo, akit a The Ring a nyolcadik legjobb kislégsúlyú versenyzőnek tart a világon, készséggel állt a RingCsoda, illetve a profiboksz.hu rendelkezésére, hogy a pályafutása főbb állomásai mellett a napokon belül következő világbajnoki összecsapásáról beszéljen a magyar szurkolóknak.Milan, hogy sikerült a felkészülésed, és mikor utazol Japánba?

Jól alakult a felkészülésem. Már decemberben elkezdőtött a munka, miután megnyertem a november 26-i mérkőzésemet, úgyhogy hosszú és telített tréningen vagyok túl. Tegnap, május 15-én utaztam, és már itt vagyok a Tokyo Dome-ban, Japánban.

Egy veterán világbajnokkal, Akira Yaegashival fogsz összecsapni, aki már három kategóriában is a csúcsra jutott. Hogyan jellemeznéd őt mint bunyóst, és mint ellenfelet?

Akira Yaegashi egy japán háborús hős, aki - mint mondtad -, három súlycsoportban is bajnok tudott lenni. Egy kemény verekedő, aki állja is a pofont. Remek állóképessége mellett nyíltsisakos stílusa van.

Yaegashinak végtelenül erős a mentalitása, miközben a stílusa legnagyobb részt a támadásra épül. Ezzel szemben te egy precíz bunyós vagy, aki elsősorban koncentrált, pontos kontrákkal dolgozik. Ez egy remek kombináció a bunyóban. Mit gondolsz, a stílusotok összeérése robbékony egyveleget alkot majd?

Nem lehetünk biztosak benne, hogy miféle egyveleget fog alkotni. De minden bizonnyal vasárnap megtudjuk majd.

Eddig már két ízben is bokszoltál a világbajnoki címért. Első alkalommal egy veretlen kihívó voltál, aki légsúlyban összecsapott a kategória legjobbjának számító, WBA/WBO egyesített címvédő Juan Francisco Estradával. Nem rég újranéztem a meccset, és imádtam a koncentrált kontratámadásaidat. Tisztán látszott, amint elnyerted velük "Gallito" tiszteletét a középső menetekben. Miképp emlékszel vissza arra a találkozóra?

Sokat tanultam abból a vereségből. Nehezebb lenne megfogalmaznom, hogy pontosan mit. Inkább csak szeretném megkapni a lehetőséget arra, hogy újra bunyózhassak Estradával, és megfizettessem a vereségemért.

A rövidebb oldalára kerültél a pontozásnak a második alkalommal is, amikor bajnoki címért bokszoltál; ekkor Javier Mendozával küzdöttél az IBF övért Mexikóban. A visszavágó hivatalos volt, de végül nem jött létre, miután Mendoza két héttel a meccs előtt megsérült. Megviselt, hogy nem volt lehetőséged kiegyenlíteni a számládat vele szemben?

Majdnem létrejött az a visszavágó tavaly, de az utolsó pillanatban új ellenfelet kaptam. Nem tudom ennek a(z) [valódi] okát. Nagyon lehangolt voltam, és mindennél jobban akartam a visszavágót, hogy bosszút álhassak. De aztán apránként a bosszút állós gondolatok felszívódtak. A vereség a játék része. Egyszer mindennek eljön az ideje. Ezt segít megérteni a valódi sportemberi mentalitás. :-)

A tavalyi évben sikerült kötelező kihívóvá válnod kislégsúlyban. Ugyanakkor egy teljes értékű légsúlyúnak tűntél, amikor ott bokszoltál. Hogy érzed magad a jelenlegi divíziódban? Komfortos a fogyasztás? El tudod képzelni, hogy maradsz 108 fonton azután is, hogy megmérkőztél Yaegashival?

Tökéletesen érzem magam kislégsúlyban. Olyannyira, hogy nem is tervezem a kategóriaváltást.

Mi a történeted, hogyan lettél bunyós? Mikor kóstoltál bele a sportba?

Hat évesen kezdtem. Apám egyik nap két pár bokszkesztyűvel állított haza. Eleinte azért bokszoltam, hogy mosolyt csaljak apám arcára, mert ő imádta a sportot. Aztán idővel magam is megszerettem.

Ki lenne az ellenfeled az álommérkőzéseden?

Az ellenfeleimet nem álmodom meg. Amit megálmodok, az sokkal inkább az, hogy győzzek, és hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak.

Mi az átfogó célod a bokszban?

Hogy megosszam az emberekkel a képességet, amelyet Istentől kaptam.

Mit üzennél az ökölvívás, illetve a pályafutásod magyar követőinek?

Azt üzenem minden magyar embernek, hogy kövessék az ökölvívást. A magyar és a nemzetközi bokszolókat. Mert nekünk szükségünk van a támogatásukra. Ezen túl nagyon fontos, hogy a boksz nem csak a szorítón belül zajlódik. Önvédelemként is használható, vagy átfogó testedzésként, hogy megőrizzük az egészségünket. Az ökölvívás valójában egy édes tudomány.

Remek záró gondolat. Köszönöm szépen az interjút, és sok szerencsét május 21-én.

Köszönöm szépen.

Ez az interjú eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.

Az interjú 2017.05.15-én készült.
Az interjút készítette: Pradarics Tamás (IMiKeT)


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Jófejnek tűnik szurkolok neki hogy nyerjen.

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-05-18 19:48:29
fel