Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Exkluzív interjú a világ legjobb kislégsúlyú bunyósával, Pedro Guevarával

2017-05-24 13:01:30 /
Múlt hétvégén három világbajnoki összecsapást is rendeztek kislégsúlyban, amely során a kategória top 10-es mezőnyéből öten is szorítóba léptek. A 108 fontos divízió legjobbja azonban nem tartozott közéjük. Pedro Guevara ugyanis egy héttel korábban bunyózott és győzött a korábbi szalmasúlyú világbajnok Oswaldo Novoával szemben. Erről a találkozójáról, és még sok minden másról is szó esett, amikor néhány napja a RingCsoda interjúalanya volt a The Ring által első helyen rangsorolt, korábbi WBC-bajnok kislégsúlyú versenyző.Nem rég kemény küzdelmet vívtál a korábbi szalmasúlyú világbajnok Oswaldo Novoával Mexikóban. Remek összecsapás volt, amelyet követően a te kezedet emelték a magasba. Hogy érezted magad a ringben?

Hát, kifejezetten nehéz meccs volt ez egy ex-bajnok ellen. Novoa nagyon kemény srác, az ütéseiben jókora erő lakozik. De szerencsére sikerült hatékonyan lereagálni a stílusát.

Első helyen vagy rangsorolva a The Ring által kislégsúlyban. Ez azt jelenti, hogy még a súlycsoport világbajnokainál is magasabbra taksálnak. Te vagy a legjobb a kategóriában, és még ma is világbajnoknak kellene lenned. Legyőzted Yu Kimurát 2015 végén, de a hazai pontozók elvették tőled a győzelmet. Miképp emlékezel vissza a Kimura elleni találkozódra?

Igen, én is úgy éreztem, hogy megnyertem azt a meccset, csak a bírók valami egészen mást néztek. Egy kicsit talán elfáradtam a végére, de nyolcadikig teljesen tisztán nyertem a meneteket. Ez egy olyan tapasztalat volt számomra, amelyből sokat tanultam.

Az első címvédésén Kimura tovább is passzolta az övet Ganigan Lopeznek, akit korábban egyszer már legyőztél 2015 nyarán egy címvédő mérkőzés keretében. Egy ideje már a kötelező kihívója vagy Ganigannek, aki a hétvégén Tokióban lép szorítóba Ken Shiro ellen. Mit gondolsz erről a meccsről? Ki ellen érvényesítenéd szívesebben a kötelező kihívói pozíciódat?

Nehéz és komplikált mérkőzés vár Lopezre. Shiro egy fiatal, erős kihívó. Ganigan viszont tapasztaltabb, és ő a bajnok. Azt gondolom, hogy ezek az előnyök inkább Lopez felé fogják billenteni a mérleg nyelvét. Nagyon szeretném megkapni a lehetőséget a győztes ellen. Ganigan ellen egy jó visszavágót csinálnánk, de nincs gondom azzal sem, ha Shiro ellen kell küzdenem.

Novoával légsúlyban meccseltél. Könnyedén tudod hozni a kislégsúlyt, vagy benne van a pakliban a 112 fontra történő fellépés is a közel jövőben?

Mindkét kategóriában jól érzem magam. Talán jövőre fellépek 112 fontra, de előbb mindenképp szeretném visszanyerni az övemet kislégsúlyban.

Érdekelnének a címegyesítő meccsek, miután visszanyerted a WBC övet? A WBA-nál Ryoichi Taguchi, a WBO-nál Kosei Tanaka a bajnok, míg az IBF övét most hétvégén teszi kockára Akira Yaegashi. Vissza tudnál menni jó érzéssel Japánba egy nagy meccsért, azután, hogy megloptak Kimura ellen?

Én egy bunyós vagyok, szóval végsősoron oda kell mennem, ahol a lehetőségek adódnak. Ha visszanyerem a WBC övemet, mindenképp szeretnék címegyesítést vívni a többiekkel szemben. És talán egy visszavágót is vívnék Kimurával. Szeretném legyőzni őt.

Kivel bunyóznál az álommeccseden?

Hát, kemény harcosokkal, mint amilyen Donnie Nietes, Akira Yaegashi, Ganigan Lopez, vagy Milan Melindo.

Mikor kezdted a bunyót, és milyen amatőr karriered volt, mielőtt tizennyolc évesen profinak álltál?

Tíz évesen kezdtem edzeni, nagyjából hatvankét amatőr összecsapásom volt, és 2006-ban bronzérmet szereztem az országos bajnokságon.

Fiatal pályafutásod ellenére jó pár fontos összecsapásod volt már jelentős ellenfelekkel szemben. Volt két kemény ütközeted a későbbi világbajnok Mario Rodriguezzel, szoros és látványos találkozón kaptál ki Johnriel Casimerótól. Megállítottad Yaegashit egy HÁBORÚban, amivel bajnokká váltál. Volt első menetes kiütésed címvédő meccsen, és legyőzted a jelenlegi bajnok Lopezt is. Melyik volt a legnagyobb győzelmed? Melyik tett a legbüszkébbé eddig a pályafutásodban?

Úgy gondolom, hogy minden meccs hordoz önmagában valamiféle különlegességet, de a Yaegashi elleni meccsem számít a legjobb emléknek számomra.

Szeretnél üzenni valamit a magyar szurkolóid számára?

Mindent köszönök nekik. Igyekszem építeni a magam kis történetét a bokszban. Nagyon hálás vagyok ezért az interjúért. Üdvözlök mindenkit Mazatlanból, Sinaloából, Mexikóból, az otthonomból.

***Az interjút követő napokban Ganigan Lopez szoros, vitatható pontozással alulmaradt a hazi Ken Shiróval szemben, így Pedrónak ellene kell készülnie világbajnoki övének visszaszerzéséhez. Akira Yaegashi az első menetben kikapott Milan Melindótól, így a fülöp-szigeteki versenyző az IBF szervezet új bajnoka kislégsúlyban.***

Ez az interjú eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.

Az interjú 2017.05.17-én készült.
Az interjút készítette: Pradarics Tamás (IMiKeT)


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Jó interjú, köszi!

» Peacock   válasz erre
    2017-05-25 18:37:20
fel