Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Évértékelő Andrey Ryabinsky-val

2017-12-27 12:41:08 /
- Andrej Mihajlovics, a profiboksz.hu szerkesztősége és olvasói nevében köszönöm, hogy ismét rendelkezésünkre állt!
 
- Ha időm engedi, nagyon szívesen adok interjút önöknek. Tudja mit? Csinálhatunk ebből rendszert is akár. 
 
- Köszönöm szépen! Hogyan értékeli a Mir Boksza ökölvívóinak 2017-es teljesítményét?
 
- Felemásan. Értem ezt úgy, hogy ugyan voltak sikereink, de sok dologban hiányérzetem van. Kezdjük a pozitívumokkal. Elégedett vagyok Trojanovszkij vereség utáni teljesítményével, továbbra is úgy érzem, van benne potenciál, szeretnénk jó meccseket szervezni neki jövőre is. Ami Gyima Kudrjasovot illeti, azt kell mondjam, rendkívül bosszús vagyok. Ő úgy vállalta ej a Super 8-on való szereplést, hogy tudta, mestere Manuel Robles nem lesz vele egyéb elfoglaltsága miatt felkészülés utolsó hónapjában. Robles teljesen át akarja alakítani Gyima bokszát, ehhez viszont idő kell. Továbbmegyek, közvetlenül a mérkőzés előtt elszakadt a meccskesztyű, amit vittek helyette, alig tudták felhúzni Kudrjasov kezére. Aki látta a meccset, bár nem tartott sokáig, az látta, hogy a ringsarokban boldog-boldogtalan adott tanácsokat, azt pedig tudjuk, milyen sikerrel... És most nem Tyimofejev edzőt bántom, vele is leültem megbeszélni a történteket, de így sem felkészülni, sem mérkőzésre utazni nem lehet.Beszélni  fogok Robles mesterrel is, vagy tudja vállalni a felkészítést, vagy nem, de többször ilyet nem engedek meg! Ha nem, akkor más edző után nézünk.
 
- Dmitrij Bivol szépen befutott az USA-ban. Lát más versenyzőjében is hasonló lehetőséget?
 
- Évekkel ezelőtt mondtam, hogy komoly tényező lesz Gyima Bivol a félnehézsúlyban, és ez be is igazolódott! És nem állunk meg itt, célunk, hogy vitathatatlan bajnok legyen.
 
- Ne haragudjon meg, de azért most rettenetesen erős a félnehézsúly mezőnye. Kovaljov, Gvozgyik, Beterbijev, csak hogy az orosz ajkúakat említsem, de ott van még Stevenson, Eleider Alvarez és Badou Jack is.
 
- Ebből a felsorolásból Stevenson érinthetetlen, őt hagyjuk is. Badou Jack előtt ott volt a lehetőség, hogy bokszoljon Bivollal, ilyen-olyan okok miatt nem jött létre a meccs. Nem rajtunk múlt... Ami a többieket illeti, persze, nagyon kemény gyerekek, de Gyima is az, és késznek látjuk a megmérettetésekre.
 
- Nekem, de másoknak is nagyon hiányzik a Super 8 tornáról Gyenyisz Lebegyev. Tudhatjuk az okát, amiért nem vesz részt, hiszen nem akárkikkel bokszolhatott volna?
 
- Sajnos már elmondhatom az okot. Amikor meghívták Gyenyisztt erre az eseményre, ő szívesen részt vett volna, de az édesanyja akkor már nagyon beteg volt, szinte minden idejét vele töltötte. Ilyen körülmények között nem tudott volna kellőképpen felkészülni, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a tornát kihagyja. Nyáron Gyenyisz kész bárki ellen megvédeni a címét, akár a Super 8 győztese ellen is. De hogy kérdés nélkül is válaszoljak, Gyenyisz édesanyja a gondos ápolás ellenére elhunyt.
 
- Nem tudom kihagyni, de Povetkin az utolsó meccsén nem volt túl meggyőző. Illetve meggyőzően verte Hammert, de nem sokan ájultak el a teljesítményétől...
 
- Többek között én sem! Úgyhogy pár nappal a mérkőzés után nagyon komolyan elbeszélgettünk Ivánnal és Szásával. Nem, nem fejedelmi többesben beszélek, de a Mir Bokszát nem egyedül irányítom, így a döntéseket sem egyedül hozom. Tehát mindkettejüknek el lett mondva, hogy ilyen állapotban és ilyen formában még egyszer nem léphet ringbe Povetkin. 
 
- Milyen terveik vannak a 2018-as évre?
 
- Szeretnénk további színvonalas gálákat rendezni, ahogy eddig is. Ezekre eddig nem volt panasz. 
 
- Én félfüllel hallottam olyasmit, hogy Egis Klimasszal és Kathy Duvával karöltve ősszel szeretnének egy komoly gálát összehozni Moszkvában a félnehézsúlyú sztárokkal. Ez igaz?
 
- Hogy maga milyen jól értesült! Ebből annyi igaz, hogy tényleg szó volt köztünk erről, de bővebbet akkor mondok, ha biztosan meg tudjuk rendezni ezt a gálát.
 
- Térjünk át másra. Köztudott, hogy ön nagyon komoly összeggel támogatja az amatőr ökölvívást. Beszélne nekünk erről?
 
- Nézze, én azt vallom, hogy sikeres profi ökölvívó csakis komoly amatőr múlttal lehet. Vagyunk páran, akik azért szálltunk bele az amatőr ökölvívásba, ha fogalmazhatok így, mert elegünk lett az azt körülvevő anomáliákból, és itt gondolok mindenre, ami összefügg ezzel. Mondjam úgy, hogy elkezdtük megtisztítani a visszaélésektől, korrupciótól. Jó úton haladunk, de még nem értünk a végére.
 
- Milyen visszaélésekre gondol?
 
- Ebben minden benne van az egyesületek közötti pénzelosztástól kezdve az edzőképzéseken át a pontozóbírói kar megtisztításáig. Mondom, jó úton járunk. 
 
- Andrej Mihajlovics, nagyon szépen köszönöm olvasóink nevében is az interjút, és a szerkesztőség nevében is eredményekben gazdag boldog új évet kívánok önnek és családjának, valamint a Mir Boksza minden munkatársának és sportolójának!
 
- Köszönöm, átadom és akkor én is megragadom az alkalmat, hogy boldog új évet kívánjak mindannyiuknak!

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Henry87: De valami pozitív hasonlóság is kéne:D

» csato gabor   válasz erre
    2017-12-28 17:52:23

Boldog új évet Andrey Ryabinsky! Csigának köszönet az újabb jó interjúért, és persze neki is BÚÉK!

» pepegross   válasz erre
    2017-12-28 14:01:45

@Csumirobi: Annyi hasonlóság már van, hogy az amatőr szakágat ott is átszövi a korrupció, az urambátyám rendszer.

» Henry87   válasz erre
    2017-12-28 11:46:52

jó lenne már ha 1x ilyen magyar eredményekről készítenétek interjút egy magyar menedzserrel.

» Csumirobi   válasz erre
    2017-12-28 10:23:55

Remek interjú, köszönjük szépen!

    2017-12-28 09:34:11

Remek interjú! Köszönjük Csiga!

» kovban   válasz erre
    2017-12-28 07:07:55

Köszi, csiga!

    2017-12-27 21:57:30

ha bunyóban nem is, legalább a riportereink tudásában valóban profik vagyunk:D

» csato gabor   válasz erre
    2017-12-27 20:56:42

Köszi, csiga!

    2017-12-27 20:26:06

Nagyon jó cikk, köszönjük szépen!

Több dolog megfogott az interjúban:

Rendkívül korrekten nyilatkozott a versenyzője "visszafogott" teljesítményéről. Nem kifogásokat keresett, kerek-perec megmondta ország-világ előtt, h ilyen állapotban többet ne is bunyózzon. (OFF: nem tudom, h ebben a teljesítményben mennyit számított, h a cuccal óvatosabban, vagy egyáltalán nem éltek)

Az amatőr ökölvívásról is tetszettek a gondolatai. Szerintem mindenképpen előnyt jelent a profiknál a komoly amatőr múlt - majdnem kikerülhetetlen. Nyilván az olyan országokban, ahol ennek nincs hagyománya, és a gyerekek 15-16 évesen profiként bunyóznak sikereket lehet elérni, de azért általánosságban elmondható, h semmiképp sem árt a profi időszak előtt megvívott többszáz amatőr meccs. Világversenyekről, olimpia aranyról ne is beszéljünk.

És megtisztítani az amatőr bunyót. Ezt nem is részletezném...

    2017-12-27 19:50:57

"- Ha időm engedi, nagyon szívesen adok interjút önöknek. Tudja mit? Csinálhatunk ebből rendszert is akár." - tök jó fej!

» HunFighter   válasz erre
    2017-12-27 19:38:13

Na, itt nem fogyott el az internet :D

» HunFighter   válasz erre
    2017-12-27 19:37:12

Nagyon jó interjú, kellenek az ilyen anyagok, élővé, emberközelivé teszik a sportot, bemutatják a hátteret! :)
Köszi, csiga!

Hammer meg tényleg alábecsült kissé, mert születetten erős, jó idegrendszerű, tisztességes mozgáskultúrával rendelkező bokszoló ő. Ezért is riszpekt Furynak... :)

    2017-12-27 18:54:01

@bpjotruska: jól látod szerintem

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-12-27 18:48:19

Koszonjuk csiga.

Poviban szerintem tobb van meg attol amit Hammer ellen mutatott. Biztos vagyok benne, hogy egy vilagbajnoki cimmeccsre nem ebben a formajaban lepne a ringbe.

Bivol nagyon tehetseges es meg eleg fiatal is ahhoz, hogy szep pro-karriert futhasson be. Meglatjuk mit mutat majd Barrera ellen. Abbol a meccsbol szerintem mar tobb mindent le fog lehetni szurni azzal kapcsolatban, hogy mire menne a sulycsoportja jelenlegi legjobbjai ellen.

Troyanovsky-t meg nagyon szeretnem latni egy Indongo elleni visszavagon jovore. Indongorol kiderult, hogy nagyon jo bunyos de azert a Troyanovsky elleni k.o.-gyozelmeben szerintem benne volt egy jo adag szerencse, na meg az, hogy talan tul konnyelmuen vette ot az orosz oldal.

» Slajos   válasz erre
    2017-12-27 18:33:57

Köszönjük szépen!

» pacfan2   válasz erre
    2017-12-27 18:17:53

Köszönjük!

» sziporka   válasz erre
    2017-12-27 18:16:22

köszi csiga!

» Joe Calzaghe5   válasz erre
    2017-12-27 18:03:21

Bivol nagy reménység, de talán még Beterbiev és Kovaljov nehéz lenne neki. Dmitry Kudryashov veresége nemcsak az edzőn múlott szerintem. A védekezése elég szellős és az ütésállósága sem a legjobb. Dorticos ütései sokkal gyorsabbak, pörgősebbek voltak. Az orosz látványosan lassabb és egysíkú volt. A KO meg elég brutális és kijózanító lehetett a csapatnak.

» tenere   válasz erre
    2017-12-27 17:46:57

*Hammer

» Bruneor   válasz erre
    2017-12-27 17:13:19

Nagyon jo csiga, THX.

Lebegyevet sajnalom, ez egy nagyon nehez idoszak lehetett neki.:(

Povetkin oregszik az tuti, de egy Hanmer nem lehetett tul nagy motivacio a felkeszulest tekintve, azert AJ ellen mar az ido is ellene van de remelem villant majd az "oreg".

» Bruneor   válasz erre
    2017-12-27 17:12:19

Koszi, csiga!
Jo interju lett. En mondjuk Povetkin formajat es bokszat nem lattam olyan sulyosan rossznak, csak az igazi atuto ereje mintha nem lett volna meg, az meg nem annyira forma es felkeszules kerdese. Vegig iranyitott, utott gyors, szep kombokat, csak valahogy a befejezes nem jott ossze - amit azert elvartunk tole a legtobben. Viszont Hammer is egy kellemetlenul defenziv stilusban bokszolo, marha nagy eros foszer, akit lehet alabecsultunk picit.

» bpjotruska   válasz erre
    2017-12-27 17:11:17

Köszi az interjút, csiga!

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-12-27 17:04:02
fel