Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Chavez Jr. soha nem bokszol ellenem – Sergio Martinez interjú

2012-01-13 09:40:25 /

A veszélyes brit Matthew Macklin ellen vívja következő mérkőzését a középsúly legjobbjának tartott Sergio Martinez. A bunyós mozgalmas heteken, hónapokon van túl, hiszen összeveszett a WBC szervezettel, amelynek „gyémánt” övétől meg is vált, majdnem szakított, majd végül megbékélt az HBO televíziós csatornával és kihívta Floyd Mayweathertől kezdve Manny Pacquiaon át Andre Wardig a pound for pound lista legjobbjait, de úgy fest, a nagy meccsek egyelőre váratnak magukra. A www.boxingtalk.com által készített interjúban az argentin bunyós több témában is elmondja véleményét.

Sergio, jelenleg téged tartanak a legjobb középsúlyú ökölvívónak, gondolod, hogy ha Macklin legyőz téged, akkor onnantól őt illeti ez a titulus?

Aki engem legyőz, az a legjobb középsúlyú bokszoló, mindegy, hogy van-e öve, vagy nincs. Persze Macklin, ha győz, nem lesz még pound for pound bunyós, vagy világsztár, de további sikerek esetén ez sem lehetetlen.

Ha győzöl Macklin ellen, Chavez Jr. pedig nyertesen jön ki a Rubio elleni meccsből, szerinted összejön a kettőtök csatája?

Dehogyis, Chavez Jr. soha nem fog ellenem kiállni, fél tőlem.

Ki ellen bokszolnál Macklin után?

Nem beszélek egyelőre a távoli jövőről, vagy az ezutáni kihívásaimról. Egyelőre Matthew Macklinre koncentrálok, aki minden tiszteletet megérdemel és persze kiemelt figyelmet.

Most, hogy a WBC gyémánt övtől megváltál, látsz-e rá esélyt, hogy a szervezet világbajnoki címéért bokszolj, amennyiben Chavez nem áll ki ellened?

Egyelőre nem izgat, mit mondanak erről, csak Macklinre koncentrálok. De a gyémánt öv innentől nem érdekel, nem fogok ezért bokszolni, ez nem cím, ez egy nagy átverés. Csakis a szervezet igazi világbajnoki címéért harcolnék.

Mi a véleményed a Pacquiao – Mayweather szócsatáról, ami az interneten folyik?

A rajongóknak már piszkosul elege van ebből az egészből, hogy most Mayweather fél-e Pacquiaotól, vagy fordítva. Én már feladtam, nem is akarok belekeveredni a vitájukba, hogy most kiállnak-e egymással. Azt hiszem, be kéne fejezni a szövegelést, és végre a tettek mezejére lépniük. Ha valamelyikük velem akar bokszolni, készen állok, leülhetünk, beszélhetünk róla, hogy milyen súlycsoportban hozzuk tető alá. Egyébként már nagyon unom az egészet, ez a dolog nagyon rosszat tesz a sportágnak.

Nem gondolod, hogy ezt a meccset ugyanúgy a promóterek akadályozzák, mint a te meccsedet Chavezzel?

Ez az egész nem más, mint gyávaság. Pacquiao és Chavez azt csinálja, amit a promóterük mond nekik. Én viszont a magam ura vagyok, én vagyok a bajnok, akárkivel kiállok, amihez nem kell a promóterem engedélyét kérni. Ha bokszolni akarsz, akkor hajrá, de ne fogd a dolgokat a promóteredre. Ez tehát elég gyáva szöveg mindkettejüktől. Chavez és Pacquiao is csupán bábok, akiket Bob Arum mozgat. Én viszont nem vagyok Lou DiBella bábja. Én nem kérdezem meg Lout, hogy mégis ki ellen bokszolhatok. Én magam választok, ha valaki kihív, és megérdemli, akkor mehet a meccs.

Az, hogy a következő meccsedet a bántalmazott nőknek ajánlottad, egy odaszúrás akar lenni Floyd Mayweather irányába?

Ehhez nincs köze Mayweathernek, már hosszú ideje kiállok a családon belüli erőszak áldozataiért.

Baranyai Gergely, Greg
2012. január 16.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Azért egy Ward - Martinez nem lenne előre lefutott, de tény, hogy az amerikai hihetetlenül ügyes és okos bunyós, szerintem kitaktikázná Martinezt, aki abban reménykedhetne, hogy vagy az elején elkapja párszor és kicsinálja Andre kondiját, vagy egyszer egy nagy ütéssel kiteríti és ennyi.

» Beast_Pete   válasz erre
    2012-01-18 18:00:14

@Morgo: Igen, ez az amit rendszeresen szeretnek elfelejteni a Ward elleni drukkerek, hogy az amerikai dulakodásban is felvette a versenty olyan fizikummal rendelkezű emberekkel mint Bika, Kessler vagy Froch, és azokból is inkább győztesnek jött ki. Sztem már nem jó érv az sem hogy nem lett rendesen tesztelve az álla, láttam én azért pár szép találatot Bikától meg Kesslertől Ward állcsúcsára, és Andre meg se rendült.

» Amador   válasz erre
    2012-01-18 16:21:00

Mayweather szerintem semmivel nem csinálna jobb meccset Martinez ellen, mint Ward. Ward dulakodna, Mayt pedig kergetni kéne. Én egyébként a Martinez vs. Ward-on, Ward pontozásos győzelmére tenném a pénzem. Nem nagyon van gyengesége és ne felejtsük el, hogy bár nem túl nagy ütő, a fizikai ereje Froch szerint is hatalmas. Márpedig a Kobra nem egy gyenge legény.

    2012-01-17 18:40:38

Martinez-nek is megvan a véleménye Arum-ról...

» Shaham   válasz erre
    2012-01-17 18:01:12

@All In: Izgalmas lenne ha összejönne,ennyi biztos számomra,két klasszis ökölvívó.Gyerünk hozzák össze.

    2012-01-17 17:31:01

ward nagyobb(és még nagyobb volt) mint Martinez.
ettől függtelenül Martinez nagy ütő,gyors és bevállalós,ebbena mixben pedig veszélyes lenne wardra(is,mint mindenkire).
De ward meccset nem várnám,mert ő maga is unalmas, és más boxát is azzá teszi.
Martineznek tényleg May, Cotto, és esetleg(mert kicsi)Pac ellen kéne mennie.
az hoz énzt és látványosságot is.
Cotto és Pac ellen tűzijáték lenne(sztem) Martinez győzelemmel.
May ellen nem tom de veszélyes lenne rá is!

Szimpatikus Martinez, tényleg rossz, ha nem adnak neki nagy lehetőséget(vszínű a kora miatt).
Megérdemelné!

» kovacsik   válasz erre
    2012-01-17 16:34:05

khm

» kovacsik   válasz erre
    2012-01-17 16:29:24

@tibi: Ward - sajnos - simán verné Martinezt. (véleményem szerint)
Martinez sokkalta látványosabb bunyót csinál, de a védekezése messze nem tökéletes.
Ward meg szinte mindent jól csinál, kívülről jól dolgozik, ha kell oda áll verekedni és a védekezése is egyben van és még lábon is jól mozog.
Nehéz vele bármit is kezdeni.

» All In   válasz erre
    2012-01-17 15:40:33

Wardot Martinez csak akkor tudná megverni, ha utol tudná érni a ringben mert abban biztos vagyok, hogy ütőerőben sokkal jobb Martinez és szerintem a technikai tudása is meg van hozzá! Ward viszont nagyon inteligensen bokszol nem ütcsak akkor ha biztos a dolgában és ha talált akkor azonnal elmozog! Jó lenne ha összejönnének!(mármi nt bokszolni) :D

» lucky stars   válasz erre
    2012-01-17 15:09:27

@kovban: Szerintem meg nagyon kétesélyes lenne.Martinez-ne nagyon jó a sebessége is ez igencsa gondot okozna Wardnak aki Kessler és Froch ellen tudott "villogni" de itt élete legeményebb mérkőzése várná....

    2012-01-17 14:12:17

Nagyon korrekt interjú. Köszi a fordítást, greg!

» Beast_Pete   válasz erre
    2012-01-17 14:06:03

@tibi: Sima Ward WP lenne.

» kovban   válasz erre
    2012-01-17 13:48:52

Bárcsak össze tudnák hozni Ward ellen.Nagyon komoly meccs lenne.

    2012-01-17 13:33:03

Igen én is nagyon kedvelem, nem egy beképzelt majom, pedig azért van mögötte tudás rendesen, én legszívesebben Abraham ellen nézném meg, ahol végre pont kerülne egy "fényes" karrier végére.

    2012-01-17 13:04:34

Nagyon normális pali ! Hajrá Argentína AFA :))) !!!

» Kicsi_Floyd   válasz erre
    2012-01-17 12:59:45

Szerintem Martinez az egyik legnormálisabb fazon jelenleg a profi bunyóban. 2 lábbal áll a talajon, szerintem többek között ezért is tud ilyen sikeres lenni.

    2012-01-17 12:32:01

Szerencsétlen Martineznek továbbra sem jönnek össze a nagy meccsek.
Már régen is egy alulértékelt bunyós volt, de azt hittem a Williams elleni győzelem után igazán nagy meccsek várnak rá. Úgy néz ki továbbra sem kapkodnak érte a promóterek. Talán ha már elmúlt 40 éves...

» Dr Evil   válasz erre
    2012-01-17 12:16:38
fel