Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Bönte: Haye továbbra is a jelöltek között

2012-01-29 21:17:57 /
Február 18-án előbb Vitali Klitschko, két héttel később pedig öccse Wladimir Klitschko is ringbe száll, hogy kockára tegyék az általuk uralt súlycsoport négy legjelentősebb világbajnoki címét. A testvérek emellett a jövőt is tervezgetik, istállójuk, a K2 Promotions nemrég szerződtette le a világsztár jelölt Gennady Golovkint. És a menedzser, aki mindezt összefogja, Bernd Bönte, utóbbi egy rövid interjúban beszélt a folytatásról és Golovkin megszerzéséről.

Nemrég a WBA középsúlyú világbajnokát, Gennady Golovkint is a szárnyai alá vette. Hogy sikerült megegyezni vele?
Gennady Golovkin a K2 bokszolója lett, mert egyértelműnek tűnik, hogy nemcsak Németországban, hanem nemzetközileg is óriási sikereket érhet el. Nagyon szimpatikus srác, angolul is jól beszél, egyszóval számunkra az a bokszoló, akit szerte a világban el lehet adni a nagyközönségnek.

Mi lesz a menetrend? Meccsek a Klitschko-rendezvényeken, hogy kicsit érdekesebbé tegye az előprogramokat?

Alapjába véve ettől nem zárkózunk el, de az RTL nem közvetíti az előprogramot, mi pedig Gennadyt inkább főmérkőzésen látnánk szívesebben. De nem vagyunk Németországhoz kötve, és ahhoz sem, hogy ha itt bokszol, akkor az RTL-en, mivel ők úgyis csak a nehézsúlyra fókuszálnak. Szóval lépésről-lépésre fogjuk megvizsgálni, hogy hol tud bokszolni és ki fogja közvetíteni a mérkőzéseit.

Mi az igazság a WBA szuperbajnok Sturm elleni mérkőzéssel kapcsolatban?

Nincs semmiféle tárgyalás, a WBA először azt mondta, hogy Golovkinnak Hassan N’Dam Jikam ellen kell bokszolnia, de egyezség még ez esetben sem született és most sem tudni még, hogy mit akar a WBA.

Golovkin menedzsere, Oleg Hermann viszont azt nyilatkozta, hogy a következő héten összeülnek Sturmékkal.

Ha így lesz, akkor a további lépéseket majd úgyis közösen fogjuk megbeszélni. Mindenképpen egy fantasztikus mérkőzés lenne a német rajongók számára, ráadásul végre egy első osztályú ellenfele lenne Sturmnak. Sturm az utóbbi időben nem feltétlenül a legjobb ellenfeleket választotta.

…de még ellenük sem tűnt meggyőzőnek.

Lehet, hogy így volt. Ha engem kérdez, hogy ki fog nyerni, akkor azt mondom, hogy Golovkin ki fogja ütni Sturmot.

Ön szerint lesz meccs, vagy Sturm inkább leadja majd a címét?

Akiket kérdeztem, mind azon a véleményen vannak, hogy a Sturm-menedzsment megpróbál majd egy másik világbajnokkal egyezkedni, aki ellen nagyobb esélye lesz, mintha Golovkin ellen kellene bokszolnia. Én is azt mondom, hogy Sturm másik bajnokot fog keresni, meg próbálja legyőzni és utána megválik a WBA címétől, hogy ne kelljen Golovkin ellen ringbe lépnie.

Február 18-án Vitali Klitschko Dereck Chisora ellen teszi kockára nehézsúlyú WBC címét. Chisora Robert Helenius ellen mutatott meggyőző teljesítménye megerősíti abban, hogy jó ellenfelet választottak Vitalijnak? Chisora előtte Wladimir ellenfeleként került szóba.

Amikor bejelentettük anno a Wladimir Klitschko vs. Dereck Chisora összecsapást, amit végül Wladimir sérülése miatt vissza kellett mondani, Emanuel Steward már akkor azt mondta, hogy Chisora az egyik legerősebb kihívó a jelenlegi nehézsúlyú mezőnyben. A Helenius elleni mérkőzés pedig pont ezt támasztotta alá. Két pontozót leszámítva alig van valaki a világon, aki Heleniust látta jobbnak azon az estén. Izgalmas mérkőzést várok, amelyet 150 országban fognak közvetíteni és a jegyek is szinte teljesen elfogytak.

De amire igazán kíváncsiak az emberek, az Vitali és David Haye összecsapása. Vannak még tárgyalások, vagy már asztal alá söpörték a témát?

Lépésről-lépésre gondolkodunk. Először is le kell győzni Chisorát. Ha ez sikerül, akkor Haye természetesen az egyik potenciális jelölt a következő mérkőzésre. Ahogy korábban is, most is vannak még egyeztetések vele is meg a menedzsmentjével is, de hogy mi lesz ebből, azt még senki sem tudja. Még elég távoliak az álláspontok, de mondom, először legyünk túl Chisorán.

Vitali még Londonba is elmenne?

Ez sosem volt téma, a helyszín nem képezi a vita részét. Ahogy minden profi sportágban itt is összegekről van szó, és jelenleg még nagyon messze a közös nevező.

Alexander Povetkin közben megszerezte a WBA reguláris címét, amit Marco Huck ellen fog kockára tenni. Van esély arra, hogy Wladimir megküzdjön valamelyikkel, vagy ez sem téma jelenleg?

Kétszer is megszereztük a Povetkin ellen összecsapás rendezési jogát, ő pedig kétszer farolt ki a küzdelem elől. Senkit sem szabad kényszeríteni, ha nem akarja. Amúgy érdekes ember, de nem azért mert címet szerzett, hanem mert tényleg jó bokszoló.

Nem mérgelődött amiatt, hogy Wladimirt szuperbajnokká nevezték ki és közben kineveztek egy másik világbajnokot a WBA-nél?

Azt hiszem, lehet valakit úgyis megtisztelni, elismerni, kitüntetni, ahogy ezt a WBO is tette, akik szintén szuperbajnokká tették Wladimirt. De azért, hogy csak helyet csináljanak egy másiknak, ez teljesen nevetséges. Egy átlagos szurkoló, Gipsz Jakab nem fog ebbe belegondolni. Mindenhol megírták, hogy a Klitschkók minden címet egyesítettek, és akkor valaki majd elmondja Gipsz Jakabnak, hogy hát van egy másik világbajnok is még. Ez abszurdum, nem lehet, hogy egy szervezetnél egy elismert világbajnok alatt még egy világbajnok legyen.

De úgy néz ki, hogy a szervezetek ezzel a gyakorlattal nem igazán akarnak felhagyni.

Amíg Wladimir szuperbajnok, addig nagyon nem is érdekel bennünket a dolog. És ahogy mondtam is, Povetkin nem a jutalom címe miatt érdekes, hanem mert veretlen és olimpiai bajnok. De a másik oldalt is figyelnünk kell, vagyis, hogy ő tényleg akarja-e ezt a találkozót. Jól emlékszem még, amikor ültünk a sajtótájékoztatón és Povetkin nem volt hajlandó eljönni.

És mi a helyzet Marco Huck-kal? Németként talán még jobban is érdekelné az embereket.

Nem, ez teljesen lényegtelen. A döntő az, hogy valaki jó ellenfél vagy sem. Nem számít, hogy német vagy külföldi.

Wladimir március 3-án Jean-Marc Mormeck ellen teszi kockára címeit, mi lesz a folytatásban?

Tony Thompson ellen kell bokszolnia, ő az IBF hivatalos kihívója. Thompson a Wladimir elleni veresége óta nem kapott ki, Eddie Chambers pedig nem állt ki ellene. Ő volt Wladimir eddigi legjobb ellenfele, így joggal számíthatunk egy újabb izgalmas mérkőzésre.

Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

én kiváncsi lennék egy Haye vs Vitali meccsre,bár Haye-ben csalódtam a Wladimir elleni meccsen.Az a baj hogy Haye-t főleg a pénz érdekli,pedig többre vihetné minden adott lenne hozzá jó bunyós,jó az ütőereje csak nincs hozzá egy olyan szív és bátorság mint pl Holyfield-nek!!Szeri ntem ebben sokan egyetértenek velem.

» horváth gergely   válasz erre
    2012-02-02 13:08:04

Menjen Bönte Klicsekék ellen - a kezdőlapon lévő fotó alapján méretben megfelel, már csak búnyózni kéne megtanulni.

» Horváth Szilárd   válasz erre
    2012-02-01 16:51:58

Igaz lenne, hogy egy Klicskós, Haye-es, WBA-s hírhez mindeddig csak öt hozzászólás jött?????

    2012-02-01 16:25:37

Szerintem egyáltalán az abszurdum, hogy egy-egy súlycsoportban több "világbajnokot" jegyeznek. Igazi világbajnok csak egy lehet(ne).

Gipsz Jakab s.k.

» Untouchable   válasz erre
    2012-01-31 15:17:17

@Roy Jones Jr.: "Golovkin meg bokszoljon csak azzal, akivel már évek óta kellene: Hassan N'Dam N'Jikam. A WBA is kiírta újra nemrég, remélem kikényszerítik valahogy... "

Ez igen jó lenne. Utána meg egy kötelező Sturm - Golovkin/N'Jikam és csak egy WBA bajnok lenne középsúlyban. Sajnos a WBA ellenérdekelt abban, hogy saját szervezetében rendet tegyen, mert jobban szeretik a több pénzt a becsületnél.

    2012-01-31 15:16:40

Még mindig nem kaptam választ!
A K2 Promotions részére már hónapokkal ezelőtt elküldtem egy videót.
Lerajzoltam egy papírra két nagydarab fehér embert és összetéptem a őket mint foxi a lábtörlőt. Még mindig nem kaptam választ!
Szerintem félnek. :-DDDDDDDDDDDDD

» Jor-El   válasz erre
    2012-01-31 15:13:49

Bönte úrtól megkérdezném, hogy mi a véleménye arról, hogy újdonsült bunyósuk Golovkin is ugyanazt a bóvlit birtokolja, mint a lesajnált Povetkin... :)

Érdekes módon ezt elfelejtették közölni az olvasókkal. :) Jaj, de kellemetlen... :D

Golovkin meg bokszoljon csak azzal, akivel már évek óta kellene: Hassan N'Dam N'Jikam. A WBA is kiírta újra nemrég, remélem kikényszerítik valahogy...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2012-01-31 12:39:53

Golovkin kiváló bunyós, szerintem semleges pályán pontozással simán verné Sturm-ot. Kétlem, hogy ki tudná ütni. De a középsúly többi menője közül is egyedül Martinez okozhat neki gondot.
A WBA címről abszolút igaza van Bönte-nek.

    2012-01-31 12:18:19
fel