Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

2006 október hónap legjobbjai

2006-11-19 00:00:00 /

Az októberi hónap nem bővelkedett igazi szupermeccsekben, de az újra régi fényében csillogó nagyközépsúlyban rendkívül fontos és érdekes események történtek. Mikkel Kessler egyesítette a WBC és a WBA világbajnoki címeket, míg Joe Calzaghe első ízben védte meg IBF és WBO övét. A súlycsoport legnagyobb sztárjai mellett a nagyközépsúly jövője is megmutatta magát, hiszen lenyűgöző győzelmet aratott Peter Manfredo és Dennis Inkin is, akik hamarosan a most csúcson lévőket is veszélyeztetik. Természetesen nem feledkezhetünk meg Nikolai Valuev amerikai debütálásáról sem, valamint Erdei Zsolt súlycsoportjának a félnehézsúlynak a legizgalmasabb eseményeiről sem. Lássuk kik voltak a hónap legjobbjai.

 

A hónap bunyósa: Mikkel Kessler (38-0, 29KO)

A kiváló felépítésű dán bunyós képességei alapján hosszú ideje a súlycsoport legjobbjai között van, de ezidáig igazi első vonalas ellenfél ellen még nem bokszolt. A lehetőség egy címegyesítő mérkőzésre hazai pályán adatott meg a WBA bajnoki övet birtokló skandináv előtt, aki a WBC király Markus Beyer ellen léphetett meg az igazi sztárok sorába. Ez sikerült is Kessler-nek, aki az első két unalmasabb menetet követően egy hatalmas jobbegyenessel eldöntötte a mérkőzést kiütve ezzel Beyert. A meccset követően azonnal megindultak a találgatások, hogy Kessler vagy a hosszú ideje regnáló Joe Calzaghe a súlycsoport legjobbja. Azzal mindenki egyetértett, hogy a hosszú kezű, igen képzett és gyors dán feladná a leckét a walesi sztár számára, de a meccs végkimenetelét illetően igencsak megoszlanak a vélemények.

 

A hónap mérkőzése: Thomasz Adamek (31-0, 21KO) vs Paul Briggs (25-3, 18KO) II.

Akárcsak az első találkozásuk alkalmával, ezúttal is sikerült elérnie Adamek-nek és Briggs-nek, hogy a hónap legjobb mérkőzését vívják. A hosszú kezű lengyel ezúttal gyengébben kezdte a mérkőzést, mivel rögtön az első menetben padlóra került. A rövidzárlatot követően a lengyel aztán magához tért és átvette az irányítást, de továbbra is igen kemény támadásokat védett le Briggstől. Adamek többet, míg Briggs keményebbeket ütött. A 9.menetben Adamektől újabb pontot vontak le, ezúttal mélyütés miatt, de a meccs képe alapján fölényben volt és többször is a kiütés szélére sodorta ausztrál kihívóját. Bár Briggs a meccs végén nagyot hajrázott, de azért egyértelmű volt, hogy pontozással ezt a meccset Adamek fogja megnyerni. Ezzel a győzelemmel a lengyel WBC világbajnok ismét bebizonyította, hogy képes látványos, küzdelmes meccseket vívni, de az igazi sztárrá váláshoz el kellene kapnia egy nagynevű bunyóst, akinek a legyőzésére az egész világ odafigyelne.

 

A hónap felfedezettje: Dennis Inkin (29-0, 22KO)

Lassan két év telt el azóta, hogy az orosz Dennis Inkin leszerződött az Universum Boksz Promotion-hoz és bár fantasztikus rekordja volt, de eddig semmiféle hajlandóságot nem mutatott a német klub, hogy esetleg komoly céljai lennének vele. Az esély a Jürgen Brahmer legyőzésével újjászülető Mario Veit képében jött el Inkin számára, egy német házirangadó keretein belül. A mérkőzésen Veit kezdett jobban és hosszú kezeivel eleinte sakkban tartotta a sűrűbb oroszt. Inkin azonban folyamatosan próbálkozott, aminek az eredménye a 7. menetben lett meg, amikor is egy szép testütéssel kiütötte a németet. Inkin ezzel a győzelemmel az összes szervezet Top 10-es listájára felkerült és igen közel került egy világbajnoki meccshez, bár a németeket ismerve könnyen lehet, hogy a címmeccshez előbb Jürgen Brahmer-en is át kell verekednie magát.

 

A profiboksz.hu októberi súlycsoportoktól független ranglistája

Októberben a top 10-es listán új belépő jelent meg miután Diego Corrales vereséget szenvedett Joel Casamayortól és így kikerült a legjobbak közül

 

1. Floyd Mayweather (1)

2. Winky Wright (2)

3. Ricky Hatton (3)

4. Manny Pacquiao (4)

5. Jermain Taylor (5)

6. Marco Antonio Barrera (6)

7. Joe Calzaghe (7)

8. Miguel Cotto (9)

9. Eagle Kyowa (10)

10. Joel Casamayor (-)

További p4p élbunyósok: Shane Mosley, Chris John, Erik Morales, Antonio Margarito, Erdei Zsolt, O’Neil Bell, Diego Corrales, Mikkel Kessler

 

 

2006. 11. 18.  Hollywood


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Frankie

Akit nem ismersz az eleve rossz bokszoló? :-). Kyowanak egy nagy hibája van: szalmasúlyú. Ezért kevesen ismerik, pedig a mai profi mezőny súlycsoportoktól függetlenül egyik legkomplexebb bunyósa. Nagyon technikás, precízen védekezik, higgadt, jó az ütőereje és ütésálló. Érdemes tőle megnézni pár mérkőzést (a fórumban szoktuk jelezni, mikor kerülnek fel meccsek - nem csak Kyowatól - az ftp-re).

    2006-11-22 16:03:00

nálam is egy Hatton-Pac helycsere indokolt lenne, Barrerát sem értem mit keres a 6ik helyen, Calzaghet eléjetenném, meg ez a Kyowa. Öt nem is ismerem. Amugy jo kis lista :)

» Frankie   válasz erre
    2006-11-22 08:26:17

Szerintem is Pac sokkal többet tett le az asztalra már korábban! Floyd,Winky és Pac hozták mostanába igazán az eredményeket!

» Antuofermo   válasz erre
    2006-11-21 14:58:39

Tényleg Hatton mit keres Pac előtt?

» kovban   válasz erre
    2006-11-21 13:39:40

Novemberben Pac-nek min Hattont be kell előznie. Többett tett le az asztalra.

» Sztrego   válasz erre
    2006-11-21 12:18:02

Ugye, hogy nem kellett rá Mikulásig várni:-)
És már a novemberi cucc is készen van.

» Hollywood   válasz erre
    2006-11-21 09:30:25
fel