Pksz Boxawards 2007

Minden, ami profiboksz!
pyngy
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 469
CsatlakozottCOLON 2002-12-26 16:13:17
Tartózkodási helyCOLON Szeged
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: pyngy »

Az év bokszolója: Floyd Mayweather Jr.

Az év meccse: Sakio Bika - Jadion Codrington

Az év felfedezettje: Yuriorkis Gamboa

Az év meglepetése: Vic Darchinyan vs Nonito Donaire

Az év csalódása: Jermain Taylor

Az év kiütése: Arthur Abraham vs Khoren Gevor

Az év Magyar profija: Balzsay Károly
Chuck Norris nem megy vadászni, mivel a vadászat szó magában hordozza a kudarc lehetöségét. Chuck Norris ölni megy.
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

bandi78 nálad a pont. :D
bandi78
Super Champ
HozzászólásokCOLON 892
CsatlakozottCOLON 2002-11-19 19:34:20

Hozzászólás Szerző: bandi78 »

Ezt meg pláne azért írtad, hogy Tiéd legyen az utolsó szó, hiszen én egyből elismertem: igazad van. :P
Mindössze annyit voltam bátor megjegyezni, hogy az itteni emberkéket jobban érdeklik a box-jellegű viták, mint a nyelvhelyességi, illetve irodalmi viták. :) Mea culpa.
Mellesleg az ilyen "elemezzük ki, hogy ki hogyan értelmez egy/több mondatot"-jellegű viták legtöbbször a kocsma nevezetű találkozási pontokon, pár sör társaságában szoktak lezajlani. :D
bandi
-----------------
manchester

Hozzászólás Szerző: manchester »

Bandi, abszolút nem kötekedõ szándékkal tettem, de ha már megneveztél: a legjobban várt meccs(ek) alatt értjük azt, hogy mely meccset várjuk legjobban. :)

" az érdekli az emberkék többségét, hogy milyen k. jók is voltak azok a Ward-Gatti meccsek."

Na de hogy egy meccs mennyire volt jó, az már nem befolyásolja azt, hogy mennyire várták. :) Az egyik elõzetes, másik utólagos dolog. Épp ezért emeltem ki a Gatti-Ward elsõ felvonását, a 2. két találkozó már nyilvánvaló, hogy nagyon várt csata volt, az elsõbõl kifolyólag.

Egy szó, mint 100, ahogy mondtam is, én jobban vártam a Jones-Ruízt, mint bármelyik Gatti-Ward meccset, pedig tudtam, hogy nem fog a nyomukba érni látványosság terén, de ha megkérdezték volna, hogy szerintem a Ruíz-Jones vagy a Gatti-Ward III. volt 2003-ban az év meccse, akkor kétségtelenül az utóbbira szavaztam volna. Most vitatkozhattok még egy sort azon, hogy sajátos logikával közelítem-e meg a "legjobban várt" vs "legjobb meccset", de az tuti, hogy én a saját értékrendem szerint elsõsorban nem csak az alapján várok egy meccset, hogy az majd mennyire lesz látványos. Ha két középszerû szarról tudom elõre, hogy hatalmas tûzijátékot rendez majd, az még önmagában nem hoz lázba, és nem fogom fogcsikorgatva várni a meccset.

Gatti is és Ward is kipróbált bunyós volt már akkor. Mindketten egyfajta kényszerpályán haladtak, nagyjából mindenki be tudta határolni, hogy milyen szintet képviselnek, amin valszeg nem lépnek túl. Sztem semmi érdekességet nem hordozott magában az a párosítás. Megmutatták a sportág szépségeit, talán úgy, ahogy nagyon kevesen tudnák a boksztörténelemben, vívtak olyan látványos meccseket, amit szintén nagyon kevesen tudnának az egész profi ökölvívás történelmében, ezen kívül azonban egy tök érdektelen párosítás volt.
bandi78
Super Champ
HozzászólásokCOLON 892
CsatlakozottCOLON 2002-11-19 19:34:20

Hozzászólás Szerző: bandi78 »

Szerintem Mancs csak a kötekedés kedvéért ment bele ebbe a vitába :p. Valahogy az irodalom órák jutnak eszembe, mikor elemezni kellett, hogy ki hogy értelmez egy-egy verset... 150 éve volt és nem hiányzik... :)
Senkit nem érdekel igazán az, hogy mit is értünk az adott év "legjobban várt" meccse alatt -mellesleg Mancsnak irodalmi értelemben mindenképpen igaza van-, hanem az érdekli az emberkék többségét, hogy milyen k. jók is voltak azok a Ward-Gatti meccsek. Ezzel Mancs is egyetért.

Esemény kategóriában : Hatton - Mayweather (Az Oscar - Floyd első felvonás ezt még kiemeltebbé tette)
Felfedezett : Egyértelműen Gamboa (és merem remélni, hogy Guzman is felkerült eléggé a térképre, hogy a nagy nevekkel összehozzák)
Csalódás negatív : Erdei ellenfeleinek meg meccseinek színvonala(remélem, hogy 2008-ban át tud kerülni a pozitív csalódás kategóriába), a nehézsúlyú élmezőny úgy alles zusammen
pozitív : Forrest feltámadása, Mayorga emberi nyilatkozatai a Vargas meccs után, Pavlik Taylor ellen, a kubaiak, illetve Povetkin menedzselése
Meccs : Vasquez - Marquez, nem igazán kérdéses. Vagyis hülyeséget beszélek : Sasi - Edge :)
Kiütés : Balzsay - Dos Santos
bandi
-----------------
VRRRT
Uploader
HozzászólásokCOLON 639
CsatlakozottCOLON 2007-02-17 18:17:44

Hozzászólás Szerző: VRRRT »

Az év bokszolója: Joe Calzaghe
Az év felfedezettje: Michael Katsidis
Az év kiütése: Abraham-Gevor
Az év új sztárja: Miguel Angel Cotto
Az év detronizálása: Pavlik-Taylor
Az év meglepetése: Donaire -Darchinyan
Az év csalódása: Victor Oganov
Az év meccse: Goldenboy-Prettyboy
Az év csapata: GBBP
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Tévedésben vagy mancs!

A May vs Hatton nem azért tettem meg legjobb meccsnek, mert én azt vártam a legjobban, hanem annyira tetszett. Tetszett, hogy May nem a saját stílusával múlta felül Hattont.
manchester

Hozzászólás Szerző: manchester »

Én továbbra is azt a nézetet vallom, hogy bármennyire is látványosnak ígérkezik egy meccs, egy bizonyos szint alatt és tét alatt (itt nem feltétlenül a felszínes címekre gondolok, hanem a két versenyzõ kaliberére. Márpedig se Gatti se Ward nem volt elsõvonalbeli bunyós) egy 10 menetre kiírt találkozót két másodvonalú bunyós között, én a részemrõl nem sorolok a várva várt csatákhoz. Más kérdés, hogy az év meccse lett nálam is, hisz ezt már a mérkõzés képe, nem pedig a tétje, vagy a bunyósok kalibere határozza meg. Most nincs kedvem utána nézni, hány olyan volumenû meccs volt abban az évben, amit ELÕZETESEN sokkal érdemesebb volt megnézni, mint a Ward-Gattit, de azt hiszem, nem kevés. Igazából abból indult az egész, hogy sztregonak akartam elmagyarázni, hogy attól, hogy a Mayweather-Hattont várta idén a legjobban, még nem az volt a legjobb meccs. Ahogy a Ruíz-Jones se, pedig talán még soha nem vártam annyira egy meccset, de nem is azért vártam, mert Gatti-Wardra készültem. A Gatti-Warddal pedig pont azt akartam bizonyítani, hogy egy 10 menetes, két másodvonalú bokszoló mérkõzése is lehet az év meccse, holott attól a meccstõl semmit nem lehetett várni, csak azt, hogy látványos, élvezetes lesz, ami viszont bõségesen be is igazolódott. Ehhez képest lassan odáig jutunk, hogy arról akartok meggyõzni, hogy a Gatti-Ward 1. volt az év legjobban várt találkozója, csupán mert a kocsmárosokkal õk vívták a leglátványosabb meccseket. :)
gallien
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2283
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: gallien »

miután ward meccse neary-vel hamed (bungu, asszem) gálán volt, és gatti elég komoly hírnévnek örvendett már akkoriban is és is nagyon vártam a meccset.

a ward neary meccset láttam vagy 15-ször. :)
menyus
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 529
CsatlakozottCOLON 2002-10-19 22:31:03
Tartózkodási helyCOLON London

Hozzászólás Szerző: menyus »

en tisztan emlekszem a meccs elotti hercehurcara es arra hogy a forum is tele volt szorva vele rendesen, egyreszt Gattitol senki nem is vart mast minthogy minimum sulyos testi sertest kovet el/szenved el, plane hogy ez a Milett elleni igen latvanyos visszaterese(?) utan volt, Wardrol pedig - bar a magamfajta kozember akkoriban nem sok infot birtokolt - tudni lehetett hogy kemeny mint a vidia..
egyszoval azon a meccsen boritekolhato volt a tuzijatek, meg arra is emlekszem hogy az elozetes hirekben Koziek meg is jegyeztek hogy mekkora verengzes varhato, es a szokasos meccseknel tobb figyelmet is kapott mar elotte.
manchester

Hozzászólás Szerző: manchester »

Jó, hát figyelj, ezen lehet vitatkozni. :) Egy BL döntõt is jobban vár szerintem mindenki, mint valami angol 1-es liga két csapatának mérkõzését, akik rendre 4-5 gólt vágnak minden bajnokin, majd egymás ellen is vívnak egy 6:4-et. Aztán a szurkolójukkal is lehet vitatkozni, hogy ki az igazi rajongó, aki ezt várta, vagy a BL döntõt. :)

Az, hogy utólag mindenáron meg akartad szerezni, azt már a meccs alakulásának tudatában tetted. Felvételrõl, az eredmény ismeretében már
én is aszerint nézem meg szívesen a meccset, hogy melyik mennyire volt
látványos, no de nem feltétlenül azt várom a legjobban, melyiken verik majd szét legjobban egymás fejét.

Akkor azokat se tartod igazi focirajongóknak, akik jobban várnak egy Anglia-Olaszország világbajnoki döntõt (válogatott szinten két baromi defenzív, unalmas focit játszó csapat) mint mondjuk egy angol 1-es meccset, amit a két legtöbb gólt szerzõ/kapó csapat vív. :)
kozi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1389
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: kozi »

Mancs te rendesen készen vagy :). Én kb. a magam és a bokszfanok nevében beszéltem, nem pedig a fizető közönségében. Én már az első találkozót is piszkosul vártam, és "örjöngve riadtam fel" hajnalban, hogy mi volt (még fostaliga gprs-el nézegettem akkoriban itthonról az eredményeket :) ). Sőt mivel akkor még nem volt torrent és a mirces valamint az ftp-s bokszmeccs letöltögetés is gyerekcipőben járt, Angliából rendeltük meg a meccset vhs-en (az megint egy másik dolog, hogy a sport1 utólag megvette és hamarabb leadta felvételről, mint ahogy a kazi ideért :) ). Szóval a bokszot a bokszért és nem a címért, tétért stb-ért szerető fan már az első meccset is nagyon várta. Egyebet nem tudok elmondani...
http://www.worldbowlstour.com/

"ha választani kéne hogy melyiktől kapjak egy pofont, lehet hogy inkább sipostól kérnék"

CSAK A KISPEST!
manchester

Hozzászólás Szerző: manchester »

Kozi, még annyit hozzátennék, hogy ha ez úgy volna, ahogy te mondod, akkor mindenki kislégsúlyú meccseket nézne. Ehhez képest, tök üresek a csarnokok, mikor a mekák csépelik egymást, majd csordultig megtelik a Madison Square Garden Wova címvédésére, aminél talán még két csiga is látványosabb küzdelmet vívna.
manchester

Hozzászólás Szerző: manchester »

Kozi!

És attól, hogy két nyíltsisakos csap össze, már várni kell egy meccset? Kettejüknek együtt volt vagy 15 vereségük már akkoriban is. Egy sima 10 menetes, tét nélküli meccset vívott két õszinte bunyós, akik messze álltak a súlycsoport élmezõnyétõl is. Ennek tudatában nehezen tudom elképzelni, hogy a meccs után bárki is örjöngve riadt volna fel reggel itthon, hogy vajon mi volt a Gatti-Wardon.

Más kérdés, hogy miután sokak szerint minden idõk egyik legjobb meccse volt, hatalmas promóciót kapott a két bunyós, és ma már mindenki ismeri ezt a párosítást, és örömmel nézi meg többször is.

Nem tudom te hogy vagy vele, de én nem szoktam várni 10 menetes, komolyabb tét nélküli meccseket, ahol két, vereségekkel bõségesen megszórt bokszoló csap össze.

Talán ezt a dolgot az is alátámasztja, hogy amíg az elsõ meccset az USA egyik legkisebb államában, Connecticut valamely kisvárosában egy istállóban rendezték meg, addig a másik két meccsükre már a Boardwalk Hallban, Atlantic Cityben került sor.

Szerintem a "várt" mérkõzéseknél a két bunyós stílusa csak másodlagos szempont, elsõsorban a tét, a két bokszoló eredménye, pozíciója teszi "várttá" valamely párosítást. Egy Taylor-Hopkins, vagy DLH-Hopkins dimenziókkal nagyobb várakozással bíró meccsek voltak, aztán egyik sem ért egy kalap szart se élvezhetõség tekintetében.

Az esetek 90%-ban kit érdekel két izgalmas bunyós, 10 menetben, címek, dicsõség, komolyabb ranglistás pozíció nélkül. Persze a kisvárosban a 20 dolláros belépõért a nézõk biztos reménykedtek egy izgalmas meccsben. :))

Az már Ward és Gatti pozitív kritikája, hogy ezen a szinten képesek voltak olyan látványos találkozót vívni, mellyel nem csak az év meccsét produkálták, de beírták magukat a boksztörténelembe is, ez viszont hatalmas dolog. A 2. és 3. meccsük már bizonyára az év legvártabb találkozói közé tartoztak, de az elsõ meccsük kb. az év 125. legvártabb meccse lehetett.

Sztem az "év meccse" az év leglátványosabb meccsét takarja, ami ritkán esik egybe a legvártabb találkozókkal, mert többnyire a "várt" meccs veretlenségrõl, korszakos tehetségekrõl, vitathatatlan bajnoki címrõl, P4P pozíciókról szól, aztán persze az év meccsét már nem ilyen szempontok alapján kell meghozni, és a legjobbak sem valószínû, hogy ennek arányában a legélvezetesebb meccset vívják majd.
kozi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1389
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: kozi »

Gatti v Wardot ne várta volna senki? Előre boritékolható volt, hogy oltári állóháború lesz (Gattinak előtte is rengeteg "ütős-vágós" meccse volt, nem is beszélve Ward Neary és Augustus elleni meccseiről), az egy dolog, hogy még azt is sikerült felülmúlni.

Év bokszolója: Floyd Mayweather

Év meccse: Vazquez v Marquez 2.

Év felfedezettje: Kelly Pavlik

Év meglepetése: Darchinyan vs Donaire

Év csalódása: Madár ellenfelei (bár ez volt a papírforma, de én még reménykedtem. Ma már nem...)

Év kiütése: Cintron vs Matthysse
http://www.worldbowlstour.com/

"ha választani kéne hogy melyiktől kapjak egy pofont, lehet hogy inkább sipostól kérnék"

CSAK A KISPEST!
manchester

Hozzászólás Szerző: manchester »

Sztrego írtaCOLONKösz, Erwin! :)

Természetesem az összes nagy meccset láttam. Ami nem érdekel, azt ezután sem fogom végignézni.
Jó, hát az év kiütését vagy az év meccsét nem az alapján kell megszavazni, hogy te kit akartál leginkább, hogy kiüssenek, meg hogy kinek a meccsét vártad leginkább.

A Gatti-Ward 1. is volt az év meccse, kötve hiszem, hogy bárki várta volna azt a találkozót, más kérdés, mi lett belõle. Ezt hívják év meccsének.

Sztem Klitschkotól tökre várható volt, hogy begyalulja Brewstert és Austint, ebben nem tudom mi a meglepetés. Nem fog magától összeesni állandóan, a foadóirodáknál is toronymagas esélyes volt, más kérdés, hogy nálad meglepetés volt, hogy Brewstert megint tönkreverte, csak ezúttal beosztotta az erejét.
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Kösz, Erwin! :)

Természetesem az összes nagy meccset láttam. Ami nem érdekel, azt ezután sem fogom végignézni.
Számomra Mayweather vs Hatton volt a legizgalmasabb, ezért is jelöltem ezt a meccset. Meg persze az is döntő volt, hogy Hatton KO-val kapott ki :D
Avatar
Erwin
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 3066
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Répcelak

Hozzászólás Szerző: Erwin »

Azt nem mondanám, hogy nekem nem tetszett a Floyd vs Hatton, de hogy ez lenne az év meccse, hát… :). Én speciel vagy 10 jobb meccset fel tudnék sorolni ebben az évben, és akkor szerintem még nem is mondtam sokat :wink:. Persze ízlések és pofonok, de azért ha tényleg csak ezt a három meccset láttad, akkor azért ezt nem lehet egy túlzottan átfogó listának tekinteni :).
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Romsy írtaCOLONNem mondod hogy egész évben 3 meccset láttál?
Nem a mennyiség a fontos...
Miskolci
P4P
HozzászólásokCOLON 1358
CsatlakozottCOLON 2005-08-26 21:03:22
Tartózkodási helyCOLON Miskolc-DIÓSGYŐR

Hozzászólás Szerző: Miskolci »

Biztos sztego Vitalira gondolt, hogy nagyon jól tette, hogy nem tért vissza, ez a nagy pozitív csalódás!:D
BUTTON_POST_REPLY