AIBA

Minden, ami profiboksz!
BUTTON_POST_REPLY
Camo
Super Champ
HozzászólásokCOLON 728
CsatlakozottCOLON 2005-05-19 19:51:58

Hozzászólás Szerző: Camo »

Hát kozi, nem semmi ez a kis szösszenet. De nekem senki ne mondja, hogy a díszes társaságban csak neki érte meg ezt a beszerzési forrást használni. Nyilván erről csak úgy egyetlen ember nem is határozhat. Vagy mégis?
Camo
supras
P4P
HozzászólásokCOLON 1108
CsatlakozottCOLON 2003-09-16 22:17:22
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: supras »

Az olimpián nem Top Ten volt eddig? Madárék még abban nyomták.
kozi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1389
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: kozi »

Ezt egy két hetes ns cikkben találtam

"Anwar Chowdry professzor húsz éven át irányította – bársonykesztyűbe bújtatott – vaskézzel a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetséget (AIBA). A 84 éves pakisztáni elnök kedvenc fordulata ez volt: mi, bokszolók egyetlen nagy családot alkotunk. Nos, a múlt hét végén Santo Domingóban kirobbant a botrány a családban. Az AIBA kongresszusán a küldöttek új elnököt választottak a tajvani Vu Csing-kuo személyében....

A titkos szavazást hajmeresztő tragédia előzte meg: a mali szövetség elnöke a tizenegyedik emeleten be akart szállni a liftbe, ám amikor kinyílt az ajtó, a szerencsétlen afrikai a negyvenméteres mélységbe lépett bele, halálra zúzva magát: a személyfelvonó ugyanis nem volt az ajtónyílásnál!
Maga az elnökválasztás már nem követelt emberéletet, habár szívszorító látványt nyújtott a 83:79 arányú vereségét rezzenéstelen arccal viselő, évek óta tolószékbe kényszerülő Chowdry, a bukott elnök. A némiképp váratlan győztes a sportág felvirágoztatását ígérte, ám ha fel is virágzik az amatőr boksz, az új hősök már nem Green Hill-kesztyűkben és fejvédőben bokszolnak a 2007-es, moszkvai világbajnokságon. A világversenyek eddigi kizárólagos szállítója, a Chowdry család tulajdonában álló Green Hill sportszergyár ugyanis a jövőben már aligha kap megrendelést az AIBA-tól…

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=126366
http://www.worldbowlstour.com/

"ha választani kéne hogy melyiktől kapjak egy pofont, lehet hogy inkább sipostól kérnék"

CSAK A KISPEST!
Camo
Super Champ
HozzászólásokCOLON 728
CsatlakozottCOLON 2005-05-19 19:51:58

Hozzászólás Szerző: Camo »

Tényleg csak kérdezem: annyi helyről áramlik a pénz az amatőr bokszba, hogy nem kell foglalkozni egy olyan - állandó - bevételi forrással, ami a fejvédő használatából ered?
Camo
Avatar
PTM
PKSZ Assistant Team
HozzászólásokCOLON 1779
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Fehér sarok
CONTACTCOLON

Re: AIBA

Hozzászólás Szerző: PTM »

egyenes írtaCOLONAmatőr ökölvívásban újból bevezetik a 3x3 perces meneteket.
Felnötteknél megszüntetik a fejvédő használatát.
Na, ez nekem új. Honnan veszed az infót?

A fejvédő elhagyása nekem szimpatikus ötletnek tűnik, elég kárhozatos találmánynak tartom, aminek bevezetésével szerintem csak a sportszergyártók által anyagilag erősen érdekeltté tett AIBA fővezérek jártak jól. Meg a buta nép, akinek beadták, hogy nyugi, ez mindenkinek jobb lesz, meg biztonságosabb. Kevesebb is lett a sérülés, de ebben szerepet játszott a - véleményem szerint pestises kárhozatnak számító - gépi pontozás is (ha bárkit érdekel, egy mojito mellett szívesen elmesélem a véleményemet a '86-tól napjainkig tartó ökölvívás-gyilkolásról, amit a Nemzetközi Amatőr Boksz Szövetség folytat). Szóval a lényeg az, hogy hiába kevesebb a sérülés, a bunyósok látóterét JELENTŐSEN lecsökkenti a fejvédő, minimum 15-15%-ban mindkét oldalt. Plusz sokba is kerül. Na mindegy, hagyjuk is, mert csak felidegesítem magam. Annyit még elmondanék, hogy nemzetközi és komoly hazai versenyeken is csak az AIBA-logós fejvédőt viselhetik a srácok. Szerintetek az AIBA mennyit kaszált ezen 1984 óta???

A 3 perces menetek ötletét nem tartom nagy dolognak, hamar átszoknának a srácok, ha ez kellene. De ez inkább orvosi-anatómiai kérdés. A 2 perces meneteket annak idején azért vezették be, hogy ezzel is védjék a bunyósok egészségét. A 3 perc alatt nagyobb az esély a fáradásra, a KO-ra meg az RSC-re is. Szükség van erre?

Szerintem inkább a 20-19 pontozást kellene visszaállítaniuk, amit a '89-es 5. VB óta tűzzel-vassal kiirtottak, hogy helyébe számítógépekkel és szoftverekkel pontozzanak/pontozzunk (igaz, ez megint csak jövedelem kiesés lenne Chawdry elnök úréknak, akik egy csomó bevételre tesznek szert ebből).
Baráti jobbhoroggal: tanárúr
--
A "tanárúr" gúnynév WNB és dp sporttársaktól származik (c)2005
egyenes

AIBA

Hozzászólás Szerző: egyenes »

Amatõr ökölvívásban újból bevezetik a 3x3 perces meneteket.
Felnötteknél megszüntetik a fejvédõ használatát.
BUTTON_POST_REPLY