Chavez vs Morales

Minden, ami profiboksz!
BUTTON_POST_REPLY
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: WNB »

Hátralékot dolgoznék le...hogy meglegyen itt:<br><br>Két idézet arról, hogy a meccset - talán - Morales sem teljesen sérülésmentesen küzdötte végig...<br><br>http://www.compuboxonline.com/column/2_ ... i]...After dropping Chavez twice in the second round, he injured both his hands- two of the knuckles on his right hand were swollen to twice their size at the post fight press conference...[/i]<br><br>http://www.reviewjournal.com/lvrj_home/ ... ...Morales said he hurt his hands in the second round. The knuckles on both hands were swollen badly, not surprising after a night in which he landed 284 of 957 punches. <br><br>Morales said he had to be careful and couldn't throw as many punches as he would have liked because of the pain in his hands. And he said that Chavez gained an unexpected advantage with his injured shoulder. <br><br>"If he didn't hurt his shoulder, he would have been knocked out. He had his hand way up here," Morales said, showing his right arm closely guarding his chin, "and he didn't give me an opening."...[/i]<br><br>[Ebben az utóbbiban amúgy Morales arról is kifejt egy érdekes elméletet (ezt érdemes külön lefordítani - függetlenül attól, hogy egy kívülálló elfogadja-e Moralest ebben az esetben teljesen független 'elemzőnek'... :)), hogy hogyan tudta Chavez - szerinte - elkerülni a kiütést - némiképp váratlanul - épp a sérült jobb válla 'segítségével'...úgy, hogy a sérülés után a jobbkezét mindig stabilan az álla mellett tartotta, és nem adott lehetőséget ott a találatra... :)]<br><br>Ugyaninnen még egy talán figyelmet érdemlő Morales-idézet:<br><br>He admitted in a round-about way that he hadn't taken Chavez as seriously as he should have. After he got hurt, he said he fought the way he should have from the beginning. <br><br>"I had to be more cautious," Morales said. "I was overconfident until I got hurt in the first."<br><br># A kézsérülés említését ill. a rá való hivatkozást (ill. hogy hogyan is lesz Chavez sérült vállából tképp előny) persze lehet úgy is értelmezni (ha valaki netán ilyen irányban haladva akarja sarkítani a dolgokat), hogy Morales, vagy a sajtós PR-team vagy akárki egy kicsit így óhajtotta "magyarázni", hogy miért is maradt el az egy kézzel küzdő Chavez kiütése...hogy van-e itt olyan, hogy "teljes igazság"?...passz. :)
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
bandi78
Super Champ
HozzászólásokCOLON 892
CsatlakozottCOLON 2002-11-19 19:34:20

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: bandi78 »

Azt, hogy Morales nem vette észre, hogy Chavez csak egyik kezét használja, nem is csodálom annyira, ugyanis ő általában annyira boxol, amennyire muszáj. (Persze azonos kaliberű ellenfelek ellen, mert az ürgéket kegyetlenül leveri). Persze az már eléggé érthetetlen, hogy a sarkának sem tűnt fel...  <br>Nem értem azokat, akik szerint Morales nagyon nagy bajban lett volna a meccs elején. Kapott pár nagy ütést, és akkor mi van? Erről szól a box. Azt hiszem, Morales már bebizonyította párszor, hogy pár nagy ütéssel nem lehet elintézni. <br>A Pacman-Marquez meccset meg annyira lefutottnak tekintik már... Tetszik, ahogy Pac be akar vállalni minden nag nevet, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy előbb-utóbb igen keményen beletörik majd a bicskája valakibe és lehet, hogy az már Marquez lesz, bármennyire esélytelennek kiáltják is ki. Morales meg(szerintem) ki is ütné pacMant.<br>Na, kezdődik a gála (Mosley-Wright), megyek nézni :)<br>Hajrá Sugar Shane! :D
bandi
-----------------
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: WNB »

Ha kell találni valakit, aki a meccs alakulásával az eredménytől (szinte) függetlenül elégedett lehet, akkor Bob Arum nem tűnne rossz választásnak...<br><br>Chavez hiába vesztett formálisan - az ázsiója nem fog jelentősen csökkeni: a sérülése ellenére mutatott teljesítménye miatt a közönségtől egyrészt feltétlen elismerést kap, másrészt maga a sérülés ténye (és hogy az még a meccs elején történt) kicsit kérdőjelessé tudja tenni az éppen aktuális végeredményt ("mi lett volna, ha Chavez nem sérül meg" hangulat)...emellett persze Morales sem "bukik bele" a győzelembe - immár a 3. súlycsoportban bajnok...minden adott ahhoz, hogy létrejöjjön az előre borítékolhatóan fokozott érdeklődésre számot tartó visszavágó - amikor majd Bob Arum versenynaptárában adódik egy erre kedvezőnek tűnő időpont, tekintve, hogy Morales és Chavez is az ő promotáltja...nem kell késhegyre menő tárgyalásokat folytatni majd a szervezéskor.<br><br>Arum a mérkőzés után arról beszélt, hogy valamikor a nyár környékén szeretne egy nagyszabású szabadtéri gálát Mexicoban, ahol egy címegyesítő összecsapáson Morales azzal a Carlos "Famoso" Hernandezzel küzdhetne meg, aki történetesen szintén Arum bunyósa...akárcsak az a Juan Manuel Marquez, aki addigra a mostani tervek szerint túl lesz már a Manny Pacquiaoval vívott összecsapáson, és a két meccs eredményétől függően létrejöhetne a már az HBO által is elképzelhetőnek és vonzónak tartott Morales - Pacquiao derbi - a lényeg, hogy bármi is történik, a TopRank állítja ki legalább az egyik ellenfelet...<br><br>Módosítás: hülyeséget írtam...a szabadtéri gála mexicoi helyszínnel (bikaviadal-aréna) az Tyson...a Morales - Hernandezről szólva Arum ezzel szemben azt mondta, hogy volt egy álma és látta Los Angeles csillagos egét...
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
Esteban
Újonc
HozzászólásokCOLON 42
CsatlakozottCOLON 2003-11-05 16:11:29
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: Esteban »

T. Manchester!<br>Teljesen egyetértek veled, és úgy gondolom , hogy egy olyan<br>visszavágó melyet mindkét bokszoló 100 százalékos állapotában vívna , akár az év mérkőzése is lehetne.
manchester

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: manchester »

Nem tudni, hogy mi lett volna, ha Chavez nem sérül meg, és ugyan még a 2. menetben sikerült kétszer is padlóra küldenie Moralesnek a címvédõt, de sztem ha Chaveznek nem sérül meg a válla, akkor enyhén szólva máshogy alkult volna a meccs. Chavez remekül állta az ütéseket, és iszonyatosan keményeket vitt be Eriknek, ami a sérüléstõl kezdve teljesen megszûnt, Chavez csak ballal "dolgozott". Egyáltálán nem vagyok benne biztos, hogy egy egészséges Chaveznek ne lett volna esélye Morales kiütésére. A meccs elejében nagyon benne volt a KO mind2 oldalról, viszont ez az esély sztem ugyanígy megmaradt volna, ha Chavez nem sérül meg.
Esteban
Újonc
HozzászólásokCOLON 42
CsatlakozottCOLON 2003-11-05 16:11:29
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: Esteban »

Ha csak a matematikára támaszkodunk akkor Moralesnek nem sok esélye van Pacman ellen hiszen Ő viszonylag simán intézte el Barrerat.Erik viszont egyszer nyert egyszer pedig veszített Barrera ellen.(a győzelme is ha jól emlékszem megosztott pontozással volt).A Pacman-Marquez mérkőzés győztese pedig egyáltalán nem biztos , hogy Pacman lesz sőt szerintem Marquez az esélyesebb (ez csak magánvélemény), ezért nem értem ,hogy miért egyezkedik már most Morales-szel. Ha Marquez nyer akkor esetleg vele mérkőzhet meg Morales.És ezt a mérkőzést szerintem Marquez nyerné.
Boxfun
Kihívó
HozzászólásokCOLON 119
CsatlakozottCOLON 2002-10-16 23:46:04

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: Boxfun »

Erdekes este volt a szombati. Cotto nagyon jo volt ismet. Ez a srac szerintem meg iden de legkesobb jovore kihivja (es megveri) Tszu-t. Ilyen merteku profizmust, es hideg fejet, amivel kezelte Sosat es az ezt megelozo komoly ellenfeleket, meg nem is igen lattam egy 23 eves fiatal embertol. Erdekesseg, hogy kozel 12 fontot pakolt fel magara a merlegeles utan, ami dobbenetes azert. Merchant meg is kerdezte tole a meccs utan, hogy ez azert van e , mert nehezere esik hozni a 140 fontot, amire az valaszolta, hogy nem, mert ez a termeszetes sulya. Ez lehet, hogy most igaz, de szerintem Tszu kiutese utan fel fog menni valtoba.<br><br>A Morales meccsrol...Nem hiaba egyik nagy kedvencem Erik. Azutan az elso menet utan, nem tettem volna tul sokat a gyozelmere. Hatalmas klasszis. Mindene magvan...ha kell akkor verekszik, ha kell akkor bokszol. Az a felutes a masodikban (amivel leutotte Chavez-t) gyonyoru volt, az pedig, hogy Chavez tulelte az a masodik menetet, pedig Chavez reszerol volt nem mindennapi  teljesitmeny. <br>Chavez-t nem igazan szeretem amugy...most is eleg furcsan nyilatkozott a meccs vegen. Szeritne Moralesnak nem fog  baber teremni ebben a sulyban es, hogy a visszavagon majd minden kiderul. Tudom, hogy a valla serult volt es nem igen tudta hasznalni a jobb kezet, de volt egy erzesem, hogy akkor sem lett volna gyokeresen mas a merkozes kepe, ha egeszseges lett volna.<br>Viszont egy dolog igen sulyos: Hogy a francba lehet az, hogy sem Morales es ami meg durvabb, sem a sarok, nem vette eszre, hogy Chavez nem hasznalja a jobb kezet?????!!!!!
polo
Kihívó
HozzászólásokCOLON 111
CsatlakozottCOLON 2003-12-25 15:04:17

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: polo »

Szerintem amíg Chavez felépül,Morales megküzdhetne a Pacman-Marquez,vagy a Corrales-Casamayor meccs győztesével(az első párosításból már Pac-al egyezkedtek is). Nem biztos,hogy Chavez a visszavágót ugyanezért az övért vívná akkor Moralessel. ;)
Maromero the unforgettable
Esteban
Újonc
HozzászólásokCOLON 42
CsatlakozottCOLON 2003-11-05 16:11:29
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: Esteban »

Szerintem ha Chavez-nak nem sérül meg a válla , akkor Erik kb. az 5. vagy a 6. menet környékén feküdt volna. Bár az első menetből kiindulva lehet , hogy előbb is. Remélem lesz visszavágó.
Avatar
edge
Tippjáték Champ' 2008.
HozzászólásokCOLON 2156
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: edge »

Jó kis meccs volt, az elsõ 4 menet különösen jó. Mint Alberto is írta, az elsõ menetben Moralesnek voltak komoly gondjai, a másodikban pedig Chaveznek. A harmadik és negyedik meneteket simán vitte "El Terrible". Azután mintha csökkent volna kicsit a tempó és számomra érthetetlen módon úgy tûnt, hogy fõleg Morales vett vissza (bár kb. a 4. menet környékén felszakadt a bõr a szeménél). Chavez folyamatosan jött elõre, annak ellenére, hogy szinte egyáltalán nem használta a jobb kezét. Olyan érzésem volt, hogy Morales csak annyit ad ki magából, ami a pontelõny megtartásához elég. Egy "félkarú" ellenfelet illett volna kivégeznie idõ elõtt. A pontozás nálam 116-110 lett (esetleg 115-111). Kérdés, hogy egy tökéletes kezû Chavez ellen mi lett volna a vége (ott is Moralesre voksolnék), viszont (szvsz) a mai estén Corrales vagy Casamayor ellen nem Eriknek állt volna a zászló.
Christ I'm a sidewinder I'm a California King
Alberto_11
Super Champ
HozzászólásokCOLON 820
CsatlakozottCOLON 2002-10-16 22:13:08

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: Alberto_11 »

Nagy meccs volt. Az első menetben (mint Morales-rajongó) átfutott rajtam a hideg amikor Chavez megrendítette Moralest. Nagyon keményen betalált a köteleknél, csoda hogy Morales talpon maradt illetve hogy gyorsan regenerálodott. Ennek a Chaveznek betonból van a feje.  Az utolsó három menetben Chavez mindössze 2x ütött jobbkézzel. A többi 200-250 ütés/menet balkezes ütés volt. Minden dicséretet megérdemel, és emiatt úgy gondolom mindenképpen megérdemelne egy visszavágási lehetőséget.
greg
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1318
CsatlakozottCOLON 2002-10-29 11:26:48
Tartózkodási helyCOLON Kerepestarcsa

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: greg »

Már lassan meg sem lepõdöm ezen, de a bírói ítélet ismét kissé különösre sikerült. Az elsõ kettõ úgy néz ki, hû képet festett a meccsrõl, de az a 115-112... Ugye, Chavez 2-szer padlózott, és ha ezt leszámítjuk, akkor El Terrible mindössze 1 menettel nyert többet?! Ez megint erõs egy kicsit! :(
Avatar
edge
Tippjáték Champ' 2008.
HozzászólásokCOLON 2156
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: edge »

Cotto a negyedik menetben kiütötte Sosat !  :)<br>Morales pedig pontozással nyert, viszont Chavez sérült vállal bunyózott szinte végig. A második menetben kétszer padlón is volt.
Christ I'm a sidewinder I'm a California King
Avatar
edge
Tippjáték Champ' 2008.
HozzászólásokCOLON 2156
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: edge »

Kép<br><br>http://www.fightnews.com/guzman0020.htm<br><br>Chavez szerint Moralesnek meglepetésben lesz része. Remélem nem, bár egyre inkább az a véleményem, hogy nagyon nehéz meccs lesz.<br><br>Cotto vs Sosa: ezt a meccset simábbnak érzem. Sosa könnyûsúlyból jön fel, kevés lesz az ütõereje ahhoz, hogy Cottora veszélyt jelentsen, aki viszont kemény testütéseivel akár hamarabb is befejezheti a meccset (úgy a 9-10 menet tájékán), de egy pontozásos gyõzelemre biztosan jó lesz.
Christ I'm a sidewinder I'm a California King
bandi78
Super Champ
HozzászólásokCOLON 892
CsatlakozottCOLON 2002-11-19 19:34:20

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: bandi78 »

Golyó: annyira biztosan jó, hogy Janikát nem lenne ajánlatos összeengedni vele :) Meg annyira is jó volt, hogy Espadast kivégezze. Az igazság az, hogy az előző két súlycsoportban is cingár volt, mégis, az eredményei magukért beszélnek.<br>A véleményem az, hogy ez a súlycsoport az ideális El Terrible számára. Pehelyben a végén már nagyon szenvedett a súllyal, ez meg is látszott rajta. Véleményem szerint ha nem tudja 4-5 menet alatt felőrölni Chavezt, akkot utána komolyabb gondjai is lehetnek vele. De mint Morales fannak nincs kétségem felőle, hogy kiüti Chavezt :) Na jó, elfogult vagyok, de akkor is fölényes Morales győzelmet várok :D
bandi
-----------------
Golyo
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 519
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Debrecen

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: Golyo »

Chavez bunyója szerintem elég gondot okozhat Moralesnek. El Terrible mindig is szenvedett a pressure fighterek ellen és Chavez, bár nem nagy ütő, elég fizikai erővel bír ahhoz, hogy Morales ne érezze magát jól a ringben. Kíváncsi vagyok, hogy a cingár Morales vajon hogy fog bunyózni nagypehelyben. Szerintem is pontozással győz Morales, de főleg a meccs végén lehetnek nehéz pillanatai/menetei.
Avatar
edge
Tippjáték Champ' 2008.
HozzászólásokCOLON 2156
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00

Re: Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: edge »

Megnéztem újra a Mayweather vs Chavez meccset. Az alacsonyabb és rövidebb karú Chavez az elsõ pillanattól jön elõre és üt mint a cséphadaró, bár kicsit ész nélkül. Floyd próbálja kimozogni, az ütések 70-80%-át levédi és néha nagyon keményen közbever. Chaveznek igazán akkor vannak nagy pillanatai, amikor sikerül a kötélhez szorítania Mayweathert, akinek ilyenkor ismét megcsodálható a hihetetlen jó védekezése. Meglepõ Lederman pontozása, mert nála 7 menet után Chavez vezet 1 ponttal. A 8-9 menet fantasztikus, Pretty Boy többször is nagyon elkapja Chavezt, aki ennek ellenére is feltartóztathatatlanul jön elõre. A 9. menet után Ronnie Shields (Ch. edzõje) érzi, hogy ez a meccst már csak Floyd nyerheti ezért feladja a kilátástalan küzdelmet. Chavez iszonyatos munkatempójáról árulkodik a statisztika is: 9 menet alatt 925 ütés (menetenként tehát kb 103 ütés átlagban), amibõl 182 talált (20%). Ugyanez Mayweathernél 456 ütésbõl 197 találat (43%).<br><br>Nagyon jó meccset várok a hétvégén és kicsit féltem is Moralest. Õ sem megy a szomszédba egy kis hirigelésért és valóban kérdés hogy az ütõereje mire lesz itt elég, mert Chavez feje igencsak betonnak tûnt. Szerintem KO kizárva, szoros pontozásos Morales gyõzelmet várok.
Christ I'm a sidewinder I'm a California King
kozi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1389
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Chavez vs Morales

Hozzászólás Szerző: kozi »

A hétvégén a hónap meccse lesz Las Vegasban, a Jesus Chavez vs Erik Morales WBC nagypehelysúlyú mérközés.<br><br>Szerintem Morales technikailag képzettebb, gyorsabb, közelharcban is kiváló. Sokan már akkor amikor felment pehelysúlyba mondták, hogy az ütöereje nem olyan jelentős mint kispehelyben volt, de könnyen el tudom képzelni, hogy Erik a meccs  második felére felörli Chavezt, de ha a meccs végigmegy, akkor is sima Morales gyözelmet várok.<br><br>Elömeccs a Cotto vs Sosa lesz. Sosa egy nagyon kellemetlen ellenfél, Mayweather ellen is nagyon jol helytállt, söt Mayweather akkor nem is tudott igazán kibontakozni. Cotto WP.
http://www.worldbowlstour.com/

"ha választani kéne hogy melyiktől kapjak egy pofont, lehet hogy inkább sipostól kérnék"

CSAK A KISPEST!
BUTTON_POST_REPLY