Külföldi bokszedző képzésen részvétel - toborzás

Minden, ami profiboksz!
BUTTON_POST_REPLY
zolimt
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 21
CsatlakozottCOLON 2010-06-13 13:21:02
Tartózkodási helyCOLON Norwich, UK / Komló

Re: Külföldi bokszedző képzésen részvétel - toborzás

Hozzászólás Szerző: zolimt »

Írtam privátot!
HunFighter
Újonc
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2016-04-17 15:22:46

Re: Külföldi bokszedző képzésen részvétel - toborzás

Hozzászólás Szerző: HunFighter »

Találtam egy ilyet: http://www.aiba.org/coaches/

Szerintetek ilyenre csak olyan jelentkezhet, akinek már van sportedzői végzettsége? Erre infót még nem találtam - vagy átsiklottam felette...
HunFighter
Újonc
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2016-04-17 15:22:46

Külföldi bokszedző képzésen részvétel - toborzás

Hozzászólás Szerző: HunFighter »

Sziasztok!

Az egyik cikk alatt felröppent egy olyan ötlet nálam, hogy mi lenne, ha páran összefognánk és kimennénk külföldre kitanulni a bokszedzői szakmát egy olyan országban, ahol van színvonala a képzésnek, közben autodidakta módon kutatásokat végeznénk, tanulmányi utakat szerveznénk más országokba (ezalatt értsd: más országokba elmennénk megnézni edzéseket, azokon részt venni), továbbképzéseken vennénk részt, stb.

Úgy döntöttem, hogy csinálok egy külön topikot ehhez, és akit szintén komolyan érdekelne a dolog és csatlakozna az ötlet megvalósításához, az itt jelezheti a szándékát.

Figyelembe véve a letelepedés egyszerűségét, valamint az edzőképzés, ökölvívás oktatás színvonalát, én úgy gondolom, hogy elsősorban az Egyesült Királyságban lenne érdemes az elején kitelepedni és először ott kitanulni a szakmát. Továbbá repülővel csak 2,5 órányira van innét :)

Nyilván ehhez is kell rendelkezni valamennyi összeggel, hogy egyáltalán bele lehessen vágni egy ilyen dologba. A szükséges kezdő tőkének fedeznie kell az első havi kiadásokat, valamint az utazás költségét. Az utazás ára még nem is rázós, Wizzairrel, Ryanairrel olcsón ki lehet jutni az Egyesült Királyságba.

A havi kiadások összegének becslése érdekében két linket idebiggyesztek (egyelőre csak két városét néztem meg):

- London: http://www.numbeo.com/cost-of-living/ci ... ity=London
- Manchester: http://www.numbeo.com/cost-of-living/ci ... Manchester

Szerintem a költségeken lehetne lefaragni úgy, ha szobákat bérlünk ki egy lakásban - ha esetleg 3-4-en mennénk egyszerre, akkor tudnánk egy helyre intézni az albérletet. Az első 1-2 hónapban a kaján is lehet spórolni, szóval szerintem alacsonyabb összeg jönne ki kiadásként, mint amit a fenti linkeken megjelöltünk.

További linkek, infók:
- itt találtok pár infót az angol edzőképzési rendszerről: http://www.abae.co.uk/aba/
- konkrét, speciálisan ökölvívó edzői képzést nem találtam, ha ti találtok, azt jelezzétek, köszi... a BSc sportedzői képzések eléggé horribilis áron vannak, azt nem igazán ajánlom, bár még részletesen nem néztem meg, hogy ösztöndíjjal, költségmentesen lehet-e felvételizni, esetleg utána tudok érdeklődni az IEC Magyarország honlapján, munkatársainál,
- állásokat itt tudtok nézni: http://www.indeed.co.uk/jobs?q=&l=England - az éves bruttó fizetéseket több hirdetésben is kiírják; olyan állást érdemes nézni, ahol minimum nettó kb. 1800-2000 fontot fizetnek (hogy a későbbiekben félre lehessen pakolni a tanulmányi utakra). Érdemes back office, SSC munkákat nézni, ezeken a területeken viszonylag jól fizetnek. A képzettséget igazoló diplomát az esetek többségében nem szokták elkérni, a lényeg, hogy értsd, miről szól a munka és tudd, hogyan kell azt elvégezni, nyilván a hatósági engedélyhez kötött állásokat nem lehet csak úgy betölteni (orvos, jogász, könyvelő, stb.).
- egy utat megnéztem, hogy Londonból mennyibe kerülne a repjegy: Londonból Kijevbe 60-70 Ft körül jönne ki, és akkor ehhez még hozzá kell adni az ottani költő pénzt, stb. Ergo nagyjából 150.000,- Ft-nak megfelelő fontot kellene összegyűjteni egy ilyen tanulmányi úthoz.

A kezdéshez nagyjából 600.000,- Ft-ot kellene összespórolni, abból még biztonságosan meg lehet élni az első hónapban Angliában.

Amennyiben lenne további kérdésetek, vagy tippetek, írjatok! Én úgy októbertől belevágnék a dologba, de nem baj, ha mondjuk ebből jövő év január-február lenne.
Más ország is érdekelne, Oroszország, Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, kelet-ázsiai országok, ahol megfelelő szintű az edzőképzés és az ökölvívás (az utóbbi négy országba való kitelepedés nekem csak februártól lenne jó az iskola miatt, utolsó évem, Oroszországból és az Egyesült Királyságból vizsgázni még könnyen és olcsón vissza tudok jutni, a többiből már nem igazán)... Illetve más egyéb ország, ami számunkra megfelelő lenne, csak nem említettem :)

Annyit még megjegyeznék, hogy ahhoz, hogy megfelelő szakmai tapasztalatokkal térjünk vissza, ahhoz hosszú évek kellenek, szóval több évet kellene kinn tölteni külföldön (szerintem minimum 5 évet, de lehet, hogy ezzel nagyon keveset mondtam), szóval csak olyanok jelentkezzenek, akik tényleg komolyan gondolják és kellő ambícióval indulnának neki ennek az útnak! ;)
BUTTON_POST_REPLY