Bruce Lee, a Jeet Kune Do megalapítója

UFC, K1, Pride... a kemény világ :)
master yoda

:))

Hozzászólás Szerző: master yoda »

Kihagytad Tamagochit és Songokut.:)
Dallos
Újonc
HozzászólásokCOLON 8
CsatlakozottCOLON 2009-05-14 18:54:35

Hozzászólás Szerző: Dallos »

Sztrego felvetette, hogy nevezzük meg, ki szerintünk a 10 legnagyobb harcművész. Nyilván elég gagyi téma, te nagyságrendekkel komolyabb, mint ez a bénázás Lee körül. Több szempontot is figyelembe lehet venni: hatás a harcművészetek fejlődésére, mennyire volt domináns harcos abban a korban. Akkor én mondom a listámat, de ebben nem akarok sorrendet:

Helio Gracie, Kano, Yamaguchi, Kimura, Oyama, Lee, Walace, Valera, Bluming, Uyeshiba.
zappa
Újonc
HozzászólásokCOLON 37
CsatlakozottCOLON 2002-12-13 02:17:55

Hozzászólás Szerző: zappa »

"A kung-fu film sokkal inkább illik rá, mint a karatefilm. A verekedős film sem jó, azok a Bud Spencer és Terence Hill filmek."
Látom ez a dilid... :D

"Nem csak én gondolom úgy, hogy a JKD a leghatékonyabb, hanem rengetegen."
Mondtam én hogy csak te gondolod? Rengetegen nyilván, hiszen a Földön
7 milliárd ember él. És nyilván sokan mások más harcművészetről állítják ugyanezt.

"Eleve azért hozta létre Bruce Lee, hogy mindenből a legjobbat foglalja magába."
A cél világos, de ebből nem következik az, hogy sikerült is neki. És nem mellékesen azóta eltelt 30 év.
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

A kung-fu film sokkal inkább illik rá, mint a karatefilm. A verekedős film sem jó, azok a Bud Spencer és Terence Hill filmek.

Nem csak én gondolom úgy, hogy a JKD a leghatékonyabb, hanem rengetegen. Eleve azért hozta létre Bruce Lee, hogy mindenből a legjobbat foglalja magába.

Nem, hanem arra, hogy hiteles, elismert harcművész volt.
zappa
Újonc
HozzászólásokCOLON 37
CsatlakozottCOLON 2002-12-13 02:17:55

Hozzászólás Szerző: zappa »

"Kung-Fu filmnek is hívták ezeket, és az közelebb áltt a valósághoz."

Nem hiszem el, hogy még mindig ezen rugózol... :shock:
Figyelj hívták kung fu filmnek is, karatefilmnek is, verekedős filmnek is, tök mindegy minek hívjuk, tudjuk miről van szó.
Bruce lee amit a filmjeiben nyomott a magas rugások, az alapállás, valszeg közelebb volt egy taekwondohoz, mint a wing tsun kungfuhoz...de figyelj, ha akarod és ettől jobban alszol este, hívhatom Kungfu filmnek is, ha a keleti film sem felelt meg :wink:

"Ez nagyon rossz érvelé, mert szabályok közti küzdelmet vetsz össze egy utca harcra szakodosott harcművészettel. "
Most megint mi a baj? Egyetértek veled, hogy az a hatásos élesben ami egyszerű! Ami akár lehet egy szituációban egy gyors megelőző balegyenes.
te úgy gondolod a jeet kune do a leghatékonyabb harcművészet, sokan mások meg más harcművészetről gondolják ugyanezt. Ez így van, fogadd el, ezen úgysem tudsz változtatni!


"Igen, előtte is tanult, ezért nagy dolog, hogy ilyen harcművészként Bruce lee tanítványa lett, ezzel elég sok mindenre választ ad. "
Hogy Bruce lee az 5 legnagyobb harcművész egyike, gondolom neked erre ad választ.
Igen most hogy mondod, tényleg ebből nyilvánvalóan következik.
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

A wikit olyan emberek készítik, mint mi, ezért nem lehet érvelni vele. Kung-Fu filmnek is hívták ezeket, és az közelebb áltt a valósághoz.

Ne Vovát hozd fel, akit az utcán összevissza verné egy harcmávész, mert szabályok között tologatná a balegyensit, csak éppen nem a ringben van.
Ez nagyon rossz érvelé, mert szabályok közti küzdelmet vetsz össze egy utca harcra szakodosott harcművészettel.

Igen, előtte is tanult, ezért nagy dolog, hogy ilyen harcművészként Bruce lee tanítványa lett, ezzel elég sok mindenre választ ad. :)
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Maga Chuck Norris is elismerte, hogy bevittél az ütéseket, persze csak úgy, ahogy a point fighterek szokták, de igazi erőt nem adtak bele. Chuck meg is sérült, azt is megerősítette, hogy egy ütéstől.
Milyen forrásból táplálkozol? Miből gondolod, hogy ott az igazság? Nem egy lejárató cikk született pénzhajhász emerbektől ilyen Linda lee második férjének a könyve is, féligazságokkal.
Az, hogy kivel sparringolt, és kivel nem, az nem mérvadó, amikor a legjobbakkal például együtt edzett, mint Chuck Norris, aki akkoriban a legjobb versenyző volt. Pl anno Muhhamad Alit is kihívták egy bunyóra, nem ment bele, és nem azért, mert félt volna.
Yip Man film miért is propaganda?
A hozzászólást 2010 alkalommal szerkesztették, utoljára 1 Sztrego-kor.
zappa
Újonc
HozzászólásokCOLON 37
CsatlakozottCOLON 2002-12-13 02:17:55

Hozzászólás Szerző: zappa »

Látom nem fogadtad meg a tanácsomat a szomszéd fájával kapcsolatban.:D

"Bruce Lee inkább kung-fu-zott, mint karatézott, mert utóbbit egyáltalnán nem csinálta a filmeken, ugyanhogy a kung fu film sokkal hihetőbb. "

Egy link, itt keresd meg a karatefilm címszót ha már nem tudsz leszakadni erről az elnevezésbeli marhaságról!

http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1t%C3%A9kfilm

"Ennyi erővl a Karatézó Kobra főszereplője is példakép lehetne, vajon miért nem ő lett az?"

Nem ő lett, mert Bruce jobb filmeket csinált, és magával ragadóbb volt. Ebben nincs vita, ez a legfőbb érdeme, hogy a korabeli KELETI filmek akciósztárjai között tényleg biztosan jónak számított, és a filmjei is jobbak voltak, mint az általad is gagyinak nevezett korábbi alkotások.
Ezért vált nagyon sok embernek példaképévé, mert az ő filmjein keresztül ismerte meg nagyon sok ember a harcművészeteket.
Áruld már el, most mivel nem értesz egyet, mert tényleg nem tudom! Ha valamivel egyetértünk legalább abba ne köss bele! :wink:

"Tévedsz, mert a JKD-t oktató mesterek az utcai önvédelemre készítik fel a tanítványokat, arra pedig a leghatékonyabb és nem bonyolult, hanem egyszerű, minden akrobatikát nélkülöző stílus kell."

Elvesztettem a fonalat, nem tudom miben tévedek. Sztem is egyszerű stílus kell a hatékonysághoz.
Lásd Klitchko tesók! Hatékonyak, bár te sem én sem szeretem őket, de wova sztem ha csak balegyenest üthetne is nyerné a meccseit. És lehet hogy ha Bruce Lee eléugrana valamilyen csoda folytán, akkor egy nagyon egyszerű hatékony balegyenessel elküldené a kis sárkányt az óperenciás tengeren is túlra!

"Az, hogy Mike Stone mást is tanult mutatja, mennyire jó harcost faragott belőle Lee. Beruce lee is innen-onnan szedte össze az anygaot a JKD-hoz."

Mielőtt Bruce Leet megismerte már tanult ezt azt, és utána is sokkal inkább a karate volt a meghatározó nála mint a jkd.
4man4ever
Újonc
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON 2009-11-15 07:50:29

Hozzászólás Szerző: 4man4ever »

Hat igen fiuk, ezek a jelenetek kozelebb vannak a veres valosaghoz, mint a B L jelenetek. Az Oldboy pedig a trukkmentesseghez van kozelebb, ezert a jelenetert kulon koszonet, eddig nem ismertem. A Yip Man film sima propaganda film, engem sajnos nem hoz hangulatba, ugyanabban a naiv felfogasban forgattak, mint a B L eleterol keszult szinten kinai tv sorozatot.
Viszont Kedves Sztrego! "Chuk Norrisszal pl beivtték az ütéseket, csak nem adtak bele minden erőt. Norris fel is repedt a forgatás alatt. " Ezt ne csinald kerlek. Legkozelebb azt is le fogod irni, hogy B L utese alig par kiloponddal maradt el Ali utesetol. Meg azt is, hogy nem a Plavecz testvereket idezed. (Ha nem is oket idezed, a forrasotok ugyanaz.) Ha igazi Lee rajongo lennel, akkor hozzam hasonloan a 80- as evekben ezt a jelenetet mar parszor vegignezted volna videon lelassitva es ezesetben tudnad, hogy a nagy turot visznek ott be , nem az uteseket. Mint okolvivast szereto embernek, ennyi szemed azert kell legyen hozza. Ez foleg furcsa lenne azt tudva, hogy a nagy nevek ellen Bruce nem volt hajlando sparringolni sem, majd pont filmen vinne be az uteseket. Ez megint olyan volt toled, mint a Bolo.
Mindemellett ez a jelenet szamomra is az etalon. De annyira felhuztal ezzel az utesek bevitele temaval, hogy most megprobalom viszonozni:
Eszre vetted azt a hianyossagat ennek a jelenetnek, hogy a kuzdelem 90%- ban olyan irrealisan nagy kuzdotavot vesznek fel, amibol gyakorlatilag a valosagban lehetetlen lenne kuzdelmet folytatni? (Es most tok mindegy, hogy rugasra, vagy utesre gondolunk, az a tav kb akkor lenne realis, ha mindket kuzdo fel ugro rugasra keszulne.) Amikor vedenek egy rugast, gyakorlatilag csak ugy tesznek, mintha vedenek, mert az amugy sem erne el oket. Csalnak persze a kameraval, de ha figyelsz, ez a hiba nagyon feltuno.
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Bruce Lee inkább kung-fu-zott, mint karatézott, mert utóbbit egyáltalnán nem csinálta a filmeken, ugyanhogy a kung fu film sokkal hihetőbb.

A Karatézó Kobra filmek mellett még ott voltak a Shaolinos filmek is, meg a Legyőzhetetlen Wu-Tang. Ezek után jöttek be a Bruce Lee filmek.
Ennyi erővl a Karatézó Kobra főszereplője is példakép lehetne, vajon miért nem ő lett az?:D
Tévedsz, mert a JKD-t oktató mesterek az utcai önvédelemre készítik fel a tanítványokat, arra pedig a leghatékonyabb és nem bonyolult, hanem egyszerű, minden akrobatikát nélkülöző stílus kell.

A Chuck Norrisos küzdelmet nem egy utcai, két amatőr parasztlengővel próbálkozóhoz kell hasonlítani, hanem harcművészekhez, akik maga fokon művelik a szakmájukat. Reális harc lehet egy utcai bunyó, amikor két laikus verekedő küzd, meg az is, amikor két képzett harcos. Természetesen Bruce Lee látványosabbá tette a küzdelmeket, de az életszerűségre törekedett, és sikerült is, ezért lett sikeres.

Az, hogy Mike Stone mást is tanult mutatja, mennyire jó harcost faragott belőle Lee. Beruce lee is innen-onnan szedte össze az anygaot a JKD-hoz.
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Az old boy teljesen valószerűtlen, a fickót agyba-főbe verik, kap egy olyat bottal, amitől a való életben már nem kelne fel, erre csak bevadul. :lol:
A Yip Man film nagyon jó, ott a harci jelentek is kiválóak, Sammo Hung műve.
Chico
Uploader
HozzászólásokCOLON 787
CsatlakozottCOLON 2008-01-29 15:49:57
Tartózkodási helyCOLON Pécs

Hozzászólás Szerző: Chico »

Jók a linkjeid. Az oldboyt csak nemrég sikerült megnéznem. A gyilkos ígéretek jeleneténél viszont kirázott a hideg az sztem is nagyon ott van.
Nekem ez az egyik kedvencem.

http://www.youtube.com/watch?v=3qhPDEOYbx4
Lalee
Újonc
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON 2009-05-28 10:19:02

Hozzászólás Szerző: Lalee »

Bocs, kétszer linkeltem az Oldboy-t.
Szóval Eastern Promises fürdőjelenet. (remélem mostmár jól)

http://www.youtube.com/watch?v=v2bnz6k0bXM
Lalee
Újonc
HozzászólásokCOLON 3
CsatlakozottCOLON 2009-05-28 10:19:02

Hozzászólás Szerző: Lalee »

http://www.youtube.com/watch?v=Ufss5ot_vGE&feature=fvst

Szvsz ez a filmtörténelem egyik legjobb harci jelenete. Egy 4 perces oldalról svenkelő snitt az egész. Gyönyörű. De ezt sem nevezném realistának. Ha realizmus akkor most elsőként Croenenberg egyik filmjéből az Eastern Promises-ből a fürdőjelenet ugrik be.

http://www.youtube.com/watch?v=Ufss5ot_vGE&feature=fvst

Vagy a Bourne filmek amikben összehajtott "Nők lapjával" is csapják egymást.
zappa
Újonc
HozzászólásokCOLON 37
CsatlakozottCOLON 2002-12-13 02:17:55

Hozzászólás Szerző: zappa »

"Olyan már volt, hogy színes, magyarul beszélő kung-fu filmnek írták, az helyes."
Látom nem tudsz megbékélni ezzel a kifejezéssel, amit magyarországon kb az összes olyan keleti harcművészeti filmekre használtak amiben rúgtak. Tudod ez olyan mint a lövöldözős filmek.
Mellesleg a filmjeiben Bruce lee 90%-ban nem kung fu elemeket használt, úgyhogy az az elnevezés is hülyeség ilyen szempontból. Ráadásul mindegyikben feltűnt többféle stílus is.
Nevezzük keleti filmeknek mostantól! Ok? :)

"A karatézó Kobrát előbb mutatták be Magyarországon és a környező országokban, mint Bruce Lee filmjeit!"
És akkor mi van? Volt még 500 ős kínai KELETI film, amik nem váltak ismerté. A Bruce Lee filmeken keresztül váltak népszerűvé a nyugati országokban a keleti harcművészetek.
Most te mit vitatsz? Ebben speciel egyetértettem veled, kb leírtam amit te, erre azt akarod bebizonyítani, hogy a karatézó kobra hozta el a legtöbb embernek a keleti harcművészeteket?
Sztem ha megkérdeznél 100 embert a nyugati országokban hogy mely filmeken keresztül ismerte meg a keleti harcművészeteket, Bruce lee neve elég sokszor előkerülne, a karatézó kobra film kevésbé.
Ezért mondtam, hogy nem csoda, hogy Bruce rengeteg harcművész példaképe, akik még gyerekként Bruce lee filmjeit látták. Emiatt kétségtelenül Bruce lee nagy hatással volt a mai harcművészetekre. De nem azért mert általa kifejlesztett elemeket használnak ma is sokan, hanem azért mert hatására kezdtek ezzel foglalkozni. Hát te magad mondtad, hogy jkd-t nagyon kevesen ismerik, kevesen tanulnak. Ennél sokkal sokkal többen hatására mondjuk karatézni vagy taekwondozni kezdtek.

"Reális küzdelmeket láthatunk a filmjeiben, hiszen pont ez volt a a terve, ezzel is előzte meg a korát és hagyta ott az akkori gagyi filmeket és döntött rekordokat a filmjeivel. "
Előtte igen gagyi keleti filmek voltak, ráadásul az egész filmszerkesztés a kínai iskolát követte. Bruce Lee filmjei már amerikai mintára készültek, és kétségtelenül jobban megcsináltak voltak mint az sok a mai szemmel már már paródiának tűnő film.

"Chuk Norrisszal pl beivtték az ütéseket, csak nem adtak bele minden erőt. Norris fel is repedt a forgatás alatt. "

Te szoktál pankrációt nézni? Azon a küzdelmen látszik hogy mind Bruce lee mind Chuck Norris képzettek, de semmi köze egy éles harchoz...

"Még mindig nem mutattál jobban megkoreografált harci jelenteket. "
Te koreográfiáról beszélsz, de a reális harc nincs megkoreografálva. Filmes szemmel szépen rendezett verekedés, szépek a képek, szépen be van világitva, szép Bruce szálkás teste, és az egész tempója, a zene, a kismacska a kővel, a két ember mozgása remek koreográfia. De köze nincs egy éles küzdelemhez.
Kevered a szezont a fazonnal!

"Mike Stone is JKD-ot tanult"

Meg még sok mást is ugye? Sokkal inkább foglalkozott Karateval, és pl Aikidot is tanult...

"Ha az MMA a JKD-ból is merít, azzal egyértelműen elismeri a stílust."
Így van, ezt magyarázom egy ideje, hogy merít még sok sok másból is ugye? Ilyen formávban sok sok mást is elismer.
Ezért is mondtam - meg itt mindenki aki hozzászólt - neked, hogy korlátoltságra vall, ha azt mondod márpedig ez vagy az a leghatékonyabb stílus. Különösen hogy semmi nem bizonyítja hogy hatékonyabb mint pl a kyo. Merthogy nekem többen bizonygatták - hozzád hasonlóan - hogy az a leghatékonyabb, hasonlóan neveket hoztak. És eredményeket itt ott. Érted? Attól hogy van egy fa a kertedben, ami ott a legmagasabb, még lehet hogy van a szomszéd kertjében egy magasabb annál, csak közelebb kéne menni, hogy azt is megnézd. Aztán rájönnél, hogy nem is olyan egyszerű megtalálni a világ legmagasabb fáját!

Legyen ez a végszó! Késő van már, de holnap nézz rá a szomszéd fájára is, és bölcsebb leszel! :idea: :roll:
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

A karatefilm megnevezés helytelen. Olyan már volt, hogy színes, magyarul beszélő kung-fu filmnek írták, az helyes.
A karatézó Kobrát előbb mutatták be Magyarországon és a környező országokban, mint Bruce Lee filmjeit!

Reális küzdelmeket láthatunk a filmjeiben, hiszen pont ez volt a a terve, ezzel is előzte meg a korát és hagyta ott az akkori gagyi filmeket és döntött rekordokat a filmjeivel. Chuk Norrisszal pl beivtték az ütéseket, csak nem adtak bele minden erőt. Norris fel is repedt a forgatás alatt.
Még mindig nem mutattál jobban megkoreografált harci jelenteket.

Ha az MMA a JKD-ból is merít, azzal egyértelműen elismeri a stílust. Dana White is elsimeri, ő meg nem akárki.

Mike Stone is JKD-ot tanult, kébőbb megreformálta a kick boxot, a küzdősportra kihegyezve.
zappa
Újonc
HozzászólásokCOLON 37
CsatlakozottCOLON 2002-12-13 02:17:55

Hozzászólás Szerző: zappa »

"Magyarországon helytelenül minden ilyen filmet annak neveznek, de nem azok. "
Helyesen milyen magyar neve van? :D Sztem ne lovagolj szavakon! Lehetne persze keleti filmeknek nevezni őket, de nem így nevezték.
Most nem értem mit vitatsz egyébként.
A karatézó kobra 76 os film.
De különben lényegtelen, mert tényleg Bruce lee filmjei voltak az első igen népszerű KARATEfilmek!

"A harci jelenetek, amik a filmjeiben látható szakérő szemmel is káprázatos. "
Sztrego, a magánéletben sztem tényleg jártas volt a harcművészetekben Bruce Lee, de a filmekben ne viccelj már azzal hogy komoly harci jelenetek vannak. Abszolút nem életszerűek, egy játék! Szépen megkorreografált bunyók voltak, ez nem vitás, nem volt még olyan kamera technika, hogy azzal játszani lehetett volna, látszott hogy fel vannak építve, de harcművészeti szemmel gagyik.
Belép jobbról egy támadó, egy megmerevedett ember egyet üt, de a keze ott marad az ütésben, majd jön balról egy másik egy ütés, támadó repül.
Sztrego, ez csak játék volt, tele olyan elemekkel, amik csak látványosak, de amúgy értelmetlen hülyeségek.
Eddig még valamennyire láttam értelmét azon tanakodni, hogy a magánéletben Bruce Lee milyen szinten mozgott, és vártam, hogy te majd mutatsz bármit, de most nem hiszem el, hogy arról győzköd valaki, hogy életszerű, magas színvonalű harcokat látunk Bruce lee filmjeiben.
Én asszem feladom, mert ez már nekem sok így.:D

"Miért kellaz MMA-ban jól szerepelni ahhoz, hogy azzal ismerjünk el egy harcművészetet? Ennyi erővel az összes karatés, aki az MMA-ban kudarcot vallot mutatja, hogy a karate gyenge "

Ezek szerint csak azzal lehet bizonyítani egy harci stílus hatékonyságát, hogy te azt mondod. Mert más nincs, mert gondolom már előálltál volna néhány bármilyen jkd vs valami küzdelemmel, de ilyen nincs. De mit is számít az, hiszen Sztrego, meg még 5 név akit sztrego talál azt mondják a leghatékonyabb, tehát a leghatékonyabb.
Sztrego, ezt 20 másik harcművészetre hallottam már, ugyanennyi - vagy több - bizonyítékkal mint amit te felhoztál. Egyszerűen nincsennek az állításaid mögött érvek, bizonyítékok.
Oké te ebben hiszel, és valszeg jóval többen pl abban hisznek, hogy a karate egyik vagy másik ága sokkal hatékonyabb. De tuti találnál olyat is, aki azt mondaná a boksz a leghatékonyabb. Vagy a jiu jtsu. Vagy sorolhatnám még.



"Mike Stone Bruce Lee tanítványa volt, később a modern kick-box megreformálójaként lett híres, azóta is abban a formában versenyeznek. "

És nem jeet kune doban nyomul ugye?
Sztrego
P4P
HozzászólásokCOLON 1832
CsatlakozottCOLON 2005-03-03 01:10:52
Tartózkodási helyCOLON A tabella élén.

Hozzászólás Szerző: Sztrego »

Magyarországon helytelenül minden ilyen filmet annak neveznek, de nem azok. Ez a Karatézó Kobra c filmtől datálódik. Bruce lee eastern filmeknek nevezte. A Karatézó Kobra és a Karatézó Kobra visszatér jóval előbb volt a magyar mozikban is. Magyarországon igen népszerű volt, aztán amikor bejött a Sárkány közbelép, mindenki csak ámult, hogy ilyen is létezik.
A harci jelenetek, amik a filmjeiben látható szakérő szemmel is káprázatos. Az, hogy gyengének titulálod, azzal csak degradálod, de mutass a Colosseumos harcnál jobban megkoregrafált bunyót.
A Fist of Furyban dobott el két bábút, de az sem az ő ötlete volt, hanem a rendezőjé, Lo Weié, akivel össze is veszett. Az Enter the Dragonban rúgott még fejbe egy bűbút, de ennyi, nem több. Reális küzdelmeket mutatott be, ezért mellőzte a trükköket, amik a kínai filmeket jellemezték.
Miért kellaz MMA-ban jól szerepelni ahhoz, hogy azzal ismerjünk el egy harcművészetet? Ennyi erővel az összes karatés, aki az MMA-ban kudarcot vallot mutatja, hogy a karate gyenge :D
Mike Stone Bruce Lee tanítványa volt, később a modern kick-box megreformálójaként lett híres, azóta is abban a formában versenyeznek. :)
zappa
Újonc
HozzászólásokCOLON 37
CsatlakozottCOLON 2002-12-13 02:17:55

Hozzászólás Szerző: zappa »

"mert karatefilmekben sosem játszott"
A keleti harcművészeti filmeket karate filmeknek nevezik. Szted Bruce lee milyen filmben játszott?


Lehet hogy volt korábban karatefilm, de azt senki nem ismerte. Vagyismégiscsak úttörő volt abban az értelemben, hogy ő rajta keresztül ismerte meg egy csomó nyugati ember a keleti harcművészeteket.
Sztem az ő filmjei előtt olyan karatefilm nem nagyon volt, amit közel olyan sokan meg néztek volna a világon. De ettől még azt ugye belűátod hogy nem kell kiemelkedő képességű harcművésznek lenni ugye?
A filmjeiben lévő harcok ma már gyengének mondhatóak harcművészeti szemmel, de mivel előtte valszeg még gyengébbek voltak, és azok a filmek nem terjedtek el, rajta keresztül ismerte meg a világ a keleti harcművészetet.

"Az ő filmjei azért tűntek ki, mert a reális harcokra épített, trükkök nélkül. "
Nem tűnt fel, hogy időnként emberek helyett bábúkat hajigált a filmjeiben? :D
Abszolút irreális küzdelmek voltak, hát nyisd már ki a szemed! Kamu rugások, kamu ütések. Oké reálisabb volt mint egy Bud Spencer film, de köze nem volt egy reális küzdelemhez.


"Számos könyvet kiadott a témában, több iskolája volt, ahol mindenkit tanított, neves tanítványai voltak a hatvanas évek sztárjai közül, több tanítványa sokra vitte a harcművészetkben."
Ehhez képest ma nem tudsz mondani 3 jkd bajnokot akik mondjuk mma-ban nagyon kiemelkednek.
Melyik tanítványa vitte sokra?
BUTTON_POST_REPLY