Balzsay Károly - Első vb meccs Inkin ellen

Minden, ami profiboksz!
BUTTON_POST_REPLY
Roy Jones Jr.
Tippjáték Champ' 2010.
HozzászólásokCOLON 722
CsatlakozottCOLON 2008-03-11 12:47:32

Hozzászólás Szerző: Roy Jones Jr. »

Először is... Gallien sok jó dolgot ír...

Másrészt annak ellenére, hogy már profinak állása óta vártam arra a pillanatra, hogy világbajnok legyen Karcsi és emiatt büszke is vagyok rá, nagyon amatőr módon (a szó pejoratív értelmében) válaszolt Boros Tomi szakmai véleményére...
Valami olyasvalamit kellett volna nyilatkoznia, hogy "legközelebb nem adok rá okot, hogy megkérdőjelezzék a győzelmemet...!"
Aztán vagy úgy lesz, vagy nem, a lényeg, hogy el van ütve a kritika éle és maga mellé állít mindenkit a rajongókat (mert azt látják ambíciózus és magabiztos) és a kritikusokat is (mert egy ilyen válasz azt sejtetné, hogy elfogadja, hogy voltak hibák és dolgozni fog a kijavításukon)...

Valahol megértem az ő reakciójának sportolói oldalát is, hiszen kiskora óta arra készül, hogy profi világbajnok legyen és amikor az lesz, akkor azzal szembesítik, hogy sokak szerint nem is nyert... Nyilván senki sem ezt várja, amikor megszerzte Magyarország 3.profi világbajnoki övét egy nagyon küzdelmes és szoros meccsen egy nála sokkal nagyobb rutinnal rendelkező szintén veretlen bokszoló ellen...
Egyébként érdekes, és nekem kicsit aggasztó, amit Karcsi az interjúban mond, nevezetesen, hogy nem figyeli a súlycsoportját, és fogalma nincs a többi bunyósról. Jó, nem kell minden nap a ranglistákat böngésznie, de legalább a nagyközépsúly élvonalával tisztában lehetne.
Greg

Sajnos ezt én is igen aggasztónak tartom és az is kizárt, hogy ne gondolta komolyan, mert az akkor még arcpirítóbb...
Nagyon remélem, hogy sürgősen változtat ezen a nagyon rossz szokásán...

Ha én világbajnoki reményeket tápláló bokszoló lennék minden szabadidőmben a videókat nézném az edzőmmel a potenciális ellenfeleimről, hogy kiket hogyan és milyen módon lehet megverni... A többi időben meg a szakmai fórumokat bújnám, hogy azok mit vettek észre...
Sőt, egy ilyen szakértőnek, mint Boros Tomi is biztosan meghallgatnám a meglátásait, mert jól jöhetnek a megfelelő taktika kiválasztásánál...
A hozzászólást 2009 alkalommal szerkesztették, utoljára 4 Roy Jones Jr.-kor.
Avatar
Erwin
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 3067
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Répcelak

Hozzászólás Szerző: Erwin »

Edgegod írtaCOLONErwin en azt nem ertem miert most akadtal ki :)
Nem kiakadtam, csak nálam ebben a témában most tellett be a pohár. Ennyi.
evek ota ez van...
Én nem ezt írtam? :)
Cucu
Újonc
HozzászólásokCOLON 2
CsatlakozottCOLON 2009-01-14 01:46:54

Hozzászólás Szerző: Cucu »

Erwin: "Ha ma olvasok bármilyen külföldi rövidhírt egy meccsről, akkor az esetek 90%-ban lehet látni, hogy ők is a tényekre mennek rá, nem próbálnak igazságot tenni"

Szerintem ebben igaza van Ervinnek, sajnos...
Azért sajnos, mert a külföldi (és sok magyar hír is, más sportágakból) hírek azért is tényszerűek sokszor (persze nem mindig), mert aki készíti őket az kb. tojik bele az egészbe. Heti x ilyen melója van mindenféle témában épp ezért nem megy bele az okoskodásba. Leírja, hogy ütött, dobott, célba ért és kész. Nekik is így a legegyszerűbb, mert nem csesztetik a fórumozók, sem a főnöke, sem senki. Persze az újságírónak nem feltétlenül dolga igazságot tenni, sőt.... de szerintem sok olyan eset van, amit azért nem írnak le vagy mondanak el, mert az akkor is botrányt kelt, ha tényszerű. Ezután pedig jönne a csesztetés, az újabb cikk, vagy riport vagy bármi a témában, ami továbbviszi a hírt. Ez meg ugye nem kevés plusz meló, mely során az egész kezdődne újra.

Szerintem ez is gáz valahol, mert ezekből a hírekből tudtuk meg annak idején, hogy pl. ki is az az Erdei Zsolt, meg Balzsay Károly.
A hozzászólást 2009 alkalommal szerkesztették, utoljára 1 Cucu-kor.
Avatar
edge
Tippjáték Champ' 2008.
HozzászólásokCOLON 2156
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00

Hozzászólás Szerző: edge »

Erwin en azt nem ertem miert most akadtal ki :)... A Madar vs Garay 2-nel is megkaptuk mar ugyanezt (es Golyo is megkapta..), A Nagy Jani vs Barrios elott is ..az "Amikor minden bokszra fordul" cikkben mindenki kozulunk Barrios KO gyozelmet varta (amit egyebkent egymastol teljesen fuggetlenul irntunk) ...es akkor is megkaptuk jonehyany olvasotol, hogy ilyen a magyar hozzaallas... szoval ez nem uj keletu dolog... evek ota ez van...
Christ I'm a sidewinder I'm a California King
Avatar
Erwin
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 3067
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Répcelak

Hozzászólás Szerző: Erwin »

Nem dramatizálom túl, nem is akarok ebből sokat kihozni, azt meg pláne nem mondtam, hogy most aztán hátat fordítok az egésznek. Ezek után is fogok írni híreket-cikkeket magyar témában.

Nem konkrétan a mostani események miatt ment el a kedvem a honi dolgok minősítésétől, kommentálástól, inkább azt mondom, hogy most tellett be nálam ilyen téren a pohár, mert megdöbbent az a hangnem, ahogy ezt sokan kezelik, és hogy pl. Harward inkább le sem írja a véleményét, mert sanszosan ő is kapna a jóból (ő legalábbis így érzi gondolom).

Én nagy örömmel melózok a lapon, amikor van rá időm, energiám, de arra már tényleg nincs szükségem, hogy engem is tovább mocskoljon egy halom tahó a véleményem miatt.
gallien
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2283
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: gallien »

persze én nem vagyok szakértő :)
gallien
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2283
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: gallien »

Santos írtaCOLONgallien:
Te hogy láttad? Csak, hogy tudjam, hogy mi az amit te másképp látsz, és miben nem értünk egyet, mert ez így kevés. De nem is sértő. :D
azon kívül, hogy szerintem karesz nyert? :)

alapvetően az utolsó mondatod a kíméletlen, mert azzal virágnyelven azt mondod, hogy ezt bizony elcsalták. a többiben sok igazság van, de nálam inkin nagy jóindulattal nyert csak 6 menetet...
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

gallien:
Te hogy láttad? Csak, hogy tudjam, hogy mi az amit te másképp látsz, és miben nem értünk egyet, mert ez így kevés. De nem is sértő. :D
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
gallien
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2283
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: gallien »

Erwin,
kicsit túldramatizálod ezt, de ha lehetek kíméletlenül ( :) ) őszinte, akkor:

A kritikával sosincs baj. Van helye és van módja is. Sajnos ahhoz intelligencia kell, hogy valaki úgy tudjon megfogalmazni egy álláspontot, hogy azzal ne detronizáljon másokat. Nem lehet kiszűrni a sok taplót, aki azért jön ide, hogy kekeckedjen, és kevés az olyan normális forma, akit nem akasztanak ki nagyon hamar az ilyenek. Egy ilyen helyzetben pedig a normális észrevételek elvesznek.

Egyébként meg kevered a szezont a fazonnal. Ha leírod, hogy Karcsi nem nyert, azért senki nem ver agyon. Illetve ugyananak a baromnak a reciproka nyom le, aki egyébként bundázik, csalásról beszél, hiteltelen világbajnokozik. A magyarkodó barom ellentettje is ugyanúgy megvan, hiszen nem is létezhetnek egymás nélkül.

A közepe meg éppen elvitatkozhatna azon, hogy nyert-e vagy sem, csak nincs rá mód, hely és idő, mert ahol megbeszélhetnék ott magyarkodnak, vag csalóznak.

Santos kritikája például rendben van, abszolút nem értek vele egyet, és nyugodtan mondhatjuk hogy kíméletlen és száraz, de nem sért meg senkit. Nyilván esze ágában sincs, és pont ez a lényeg.

Golyó kritikája is rendben van, de nem az RTL-en, hanem otthon, vagy a Boxutcában. Miért? Mert csak a baj van belőle, és nem hiszem el, hogy nincs annyi esze, viszont akkora a töke, hogy nem érti meg. Golyó nem hozzánk beszél, hanem 2 millió fogalmatlanhoz. Az a célja, hogy az emberek szakértők legyenek? Frászt. Az a célja, hogy szegény vájároknak legyen miről beszélni holnap? Frászt. Akkor?

A csatorna szarik rá, hogy Karesz nyert-e vagy sem. De egészen egyszerűen idiotizmus így viselkedni egy olyan eredményhirdetés után, ahol egy szűk meccsen a magyar gyerek nyert. Nem azért, mert nem mondhatja a maga véleményét el, hanem mert baromság. Ennyi erővel azt is mondhatta volna Golyó, hogy: "Igen Pisti, gondold csak el, mennyivel nagyobb lóvé az Univerzumnak, ha augusztusben két világbajnoki övért megy a hiszti Budapesten. Dirk Gerkens (vagy hogy hívják) meg úgy fog tejelni Kohlnak, hogy mindenki fürdik majd a lóvéban". Erre Pisti meg nyilván azt mondaná: "Na igen, a profi bokszban előfodul az ilyesmi, de a meccs végülis védhető volt." Igaz? Az. Akkor?

Hollywood egyébként kifejezetten rossz példa, mert Karcsi győzelméről készített tudosítását eleve azzal a felütéssel indította útjára a vitát, hogy Karesz NEM NYERT, holott a szöveg, mint meccsleírás alapján is akár nyerhetett volna.

Szóval nálam Karcsi szűken nyert, másodikra. Te meg ne borulj, ki, mert ha nem teszed bele ebbe itt a szíved-lelked, akkor annyi. Persze ez vonatkozik a többi szerkesztőre is.

Peace, Love, Weed!
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: WNB »

A pontozólapok alakulásáról...

[2009-01-14 15:18:34]
"...Ugyanakkor fentartom hogy az élö adásban legfeljebb 4 tiszta menet volt NÁLAM a Karcsinál, és kb. 2-3 kérdöjeles, a többi Inkin...
Ezeket a kérdöjeleseket szerencsére ott a ring mellett ülve egy pontal a Karcsinak itélték igy ha vékonyan is de megnyerte a világbajnoki cimet!!!

Akárhogy nézzük Manfred Küchlernél, aki a legreálisabb volt a 3 pontozobol, a 11ik menet kezdetekor még 95-95 volt az állás! Ha valaki nem érti mit jelent ez, akkor azzal felesleges vitatkozni...

Nála Karcsi 7-5re nyert, a másik kettönél 8-4re....tehát Inkin mindössze 4szer kapta meg a menetért járó 10 pontot, Karcsi pedig 8szor ugyanennyit...
Nincs nagyobb ütés, hangsulyosabb találat...Menetek vannak egymásután de egymástól függetlenül.[***]
Karcsi 10ik menete pont annyit ért, mint Inkin 2ik menete!!

Tehát a meccset Küchlernél a 11 és a 12ik menet döntötte el (9-10, 9-10) a másik két pontozonál a 112-116hoz az kellett hogy a 10ik elött, 9 menet után 86-85re vezessen a Karcsi.
Nem volt egyetlen 10-10, vagy 10-8 a mérközésen, tehát ha az utsó 3 menet megvolt a Karcsinak, már pedig 10-11-et nem lehetet nem neki adni, akkor csak igy rakható össze a dolog.

A 16-12 tulzás, 8! menetet kellett ehhez a Karcsinak nyernie!! Az azt jelenti hogy nem csak a saját és a kérdöjeles meneteket vitte el, hanem még egy Inkin menet is odacsuszott.
Nálam a döntetlen vagy az 1pontos Inkin gyözelem ugyanugy benne volt a pakliban, mint az 1pontos Karcsi gyözelem..."
[***]: ezt itten én csak az "a meccset Kari nyerte, mivel végig ő vitte be a hangsúlyosabb találatokat" lelkes (de a menetenkénti pontozás elvétől elrugaszkodó) generál-érvelés ellenében felhozott ellenérvnek akarnám érteni... ;)
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
Avatar
Erwin
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 3067
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Répcelak

Hozzászólás Szerző: Erwin »

harward írtaCOLONNagyon nem is akarom erőltetni a témát, mert végig az volt a véleményem, (és ezt jelenleg is tartom) hogy ez egy nagyon nehezen pontozható és szoros mérkőzés volt. Na meg minek vonjam magamra itt x számú ember haragját?
Mondjuk tudom, hogy nem a piacon (vásárban) vagyunk és alkudozunk egy vak lóért, de ezerféle vélemény és érvelés után már utólag, magamban kiegyeztem egy döntetlennel... :lol:
Na és a további ilyen irányú viták elvágása okán, kijelentem, hogy nem tartom magam szakértőnek, a véleményem csupán egy a sok közül...
Nem akartam már a témához igazán hozzászólni, mert a véleményemet már többször leírtam, de ez idézett hozzászólás részlet eléggé elkeserített. A kommetekhez már nem is akarok írni, mert ami ott megy, az régen túllépte a jó ízlés határát, és sokan hírből sem tudják, hogy mit jelent a másik tisztelete.

Nagyon szomorúnak tartom, hogy oda jutottunk, hogy egy józan fórumozónak (aki amúgy speciel az átlagnál sokkal jobban otthon van a bokszban) mérlegelni kell, hogy egy magyar vonatkozású mérkőzés után leírja-e a meglátásait minden korlát nélkül, függetlenül attól, hogy pozitív, vagy negatív hangú lett volna a komment.

Évek óta tendencia, hogy komoly támadások kereszttüzébe kerül az, aki nem csak jót ír, vagy mond a honi bunyósokról, edzőkről, menedzserekről stb. Holy erről tudna mesélni, hogy miket kapott pár éve, amikor még írt híreket a Fightnewsra is, pedig soha nem volt rosszindulat az írásaiban, csak egyszerűen leírta, amit látott, és amit gondolt. Ez a téma ma már odáig fajult, hogy a magyarságát kérdőjelezik meg azoknak, akik vannak olyan bátrak, hogy kritikát merjenek megfogalmazni. Ebből kijut a pksz-nek is, mint független lapnak, bár ahogy telik az idő, egyre többen jönnek rá, hogy a realitás leírása közel sem egyenlő a honi bunyó(sok) mocskolásával.

Nem tudom eldönteni, hogy ez a magyarkodó-acsarkodó réteg komolyan hiszi, hogy a magyar profi bokszban minden jó és szép, mindenki kiemelkedő bunyós és sportember, ha honi bokszoló vereséget szenved, akkor az biztos csalás, vagy - és lehet a rosszabb verzió - ők is tudják, hogy vannak gondok, vannak jócskán túlsztárolt bokszolók (nem Balzsayra, vagy Madárra célzok, mielőtt valaki megtalál), csak a „szakma”, és/vagy a többség szemében nem akarnak tüskék lenni, ezért nyilvánosan mást kommunikálnak, mint amit gondolnak, mert aki arra hajlik, amerre a szél fúj, annak mindig könnyebb az élete. Nem célozgatok most konkrét személyekre, csak a különböző bokszfórumokat - köztük természetesen a pksz-t is - olvasgatva vonom le a konzekvenciát. Akinek nem inge, ne vegye magára.
Persze a másik oldal is ugyan olyan elítélendő, mert vannak olyan emberek is, akik csak azért mondanak mindig mást, csak azért szurkolnak a magyar ellen, mert azt hiszik, hogy ettől olyan hú de tökös fickók lesznek.

Kevés olyan hozzászólást látok, amiben azt látnám, hogy az illető Balzsay ellen szurkolt, és ezért írja azt, hogy szerinte Inkin nyert. Még Golyo is úgy adta elő a meccs után a véleménylét, hogy előre elnézést kért, és nyilvánvalóvá tette, hogy esze ágában sincs bántani Karcsit, és örül a győzelmének. És mégis megkapja a magáét. Mondjuk őt szerintem nem kell védeni, megvédi ő magát, meg maximum legyint egyet, aztán többet nem megy szakérteni. Aztán be lehet majd ültetni olyat, aki szagolt már ringet, de az első mondatából ordít, hogy nem csak hogy nincs képben, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy kicsit legalább felkészüljön. Nekem édes mindegy egyébként, hogy Golyo, vagy egy ex-bunyós, vagy akárki a szakértő a stúdióban, mert így is, úgy is megnézem, és amellett, hogy van saját véleményem (ami nyilván lehet téves is), és megvannak azok az emberek, akiknek hiszek boksz témában. Egyikük sem ír ide, vagy más lapra, és a tv-be sem hívják őket mostanában.

Miért lesz egyből hazaáruló az, aki azt mondja, hogy Balzsay szűken kikapott? Sokan jönnek azzal, hogy az RTL kommentátorai vezették meg a népet, mert a ZDF pont fordítva közvetített, és náluk Balzsay volt a nyerő végig. Kérdem én: miért evidens az, hogy a magyar tv-s volt a hülye, és nem a német?

Külföldön nem kérdőjelezik meg Balzsay győzelmének jogosságát. Régebben többször is elkövettem azt a hibát, ha írtam egy beszámolót, hogy a cikkben véleményt formáltam mondjuk a pontozásról. Aztán rájöttem, hogy ez rossz stratégia, mert miért is lenne biztos, hogy én láttam jól az eseményeket? Az egyéni véleményem meg leírom kommentbe és kész, a fórumozóknak meg úgyis meglesz a véleményük anélkül is, hogy terelném őket bármilyen irányba is. Ha ma olvasok bármilyen külföldi rövidhírt egy meccsről, akkor az esetek 90%-ban lehet látni, hogy ők is a tényekre mennek rá, nem próbálnak igazságot tenni. Balzsay nyert, ő a világbajnok. Miért kellene egy amerikai írónak ezen felül bármiféle meredek elemzésbe bocsátkozni, ráadásul ez a meccs nem volt csalás, csak piszok szoros.

Megy a mocskolódás, a másik szidása, és túl van dramatizálva az egész szerintem. Aki Inkint látta győztesnek, az biztosan neki szurkolna egy esetleges visszavágón, és hasonló sértő kijelentéseket lehet olvasni. Bevallóm őszintén, hogy én nem bírok minden egyes honi bunyóst csak azért, mert magyar. Aki nagyképű arrogáns, lekezelő, bunkó, az attól függetlenül sem tudja belopni magát a szívembe, hogy milyen nyelven beszél. Erdeinek, Balzsaynak mindig is szurkoltam, és ez ezt követően is így lesz.

Nekem egy nagy tanulságot sikerült levonnom az elmúlt napok történéseiből: magyar témájú hírhez nem szabad hozzászólnom. Ha jót írok, akkor seggnyaló leszek, ha rosszat, akkor meg nem vagyok igazi magyar. Egyiknek sem érzem magam, mazochista sem vagyok, szóval marad az, hogy megtartom a véleményem, vagy csak olyanokkal osztom meg privátban, akik józanul tudnak erről a témáról még beszélni.
harward
PKSZ Assistant Team
HozzászólásokCOLON 776
CsatlakozottCOLON 2006-12-18 22:05:22

Hozzászólás Szerző: harward »

gallien írtaCOLON
Santos írtaCOLONA "maszatolások" rendszerint Karesz arcán landoltak, ami az ellenfél dominanciáját jelenti, míg Karcsi ütéseinek 90%-a meg a levegőt hasította. Mondta is, hogy nem találta a távolságot a 9. menetig, mert Inkin folyamatosan mozgott, nagy iramot diktált. Persze másnap már máshogy emlékszik mindenki, mert addigra már döntöttek a pontozók, de ez a része talán így normális, így helyes, és én is így tennék.

A tvnek tényleg nagy ereje van: mindenki harsogja a "hangsúlyos ütést", de nem tudja, hogy mit jelent. Inkin szépen vívott, és nagy ütő ellen a legjobb taktikával jött ki, és kihozta belőle azt, amit ő igazából tud, Karcsi meg leginkább ki akarta fárasztani, majd ki akarta ütni ellenfelét, ami nem sikerült, ill. - szerintem - túl későn rohamozott, és nem áll még készen ilyen 12 menetre fizikailag. Többször elhangzott: látható volt, hogy amikor elindul és több ütést zúdít Inkinre, Inkin láthatóan zavarba jön, ellenben utána visszaáll védekezésre Karcsi, és magára húzza teljesen a címvédőt, aki közben szépen kipontozza őt. Sajnos ez így is volt. 2-3 pillanat alapján nem lehet egy menetet odaadni senkinek, feltéve, hogy az ellenfél nem talál legalább annyit: ha 2-3-at talál az is, akkor lehet arról beszélni, hogy ki ütött hangsúlyosabbat, tehát pontosabban és nagyobbat, és ez alapján kell a menetet lepontozni. Az alkalmazott taktika rossz volt, ami az ellenfelet dícséri, hiszen nem magától állt vissza Karcsi sem védekezésre: taktika ezt kívánta meg a meccs első és második harmadára, majd a harmadik harmadban kellett volna kiütni az ellenfelet, ami majdnem sikerült is, csak nem volt elég erő ehhez már. Mit is mondott? Vmi hasonlót: Minden menet végére meghaltam, és a következő menet elejére össze kellett szednem magam... Kondi és/vagy mentális probléma.

A tanulságokat le kell szűrni, és legközelebb sokkal nagyobb nyomásra kell felkészülni, mert ezt a meccset más is látni fogja.
a tvnek tényleg nagy ereje van. szerintem leginkább ennek köszönhető, hogy egyáltalán felmerült, hogy karcsi kikapott. a közvetítők és a stúdiósok is úgy csináltak, mintha kikapott volna. hogy miért, azt nem tudom. nálam első nézésre nagyjából egál, másodikra karesz.

nekem inkább az a bíztató, hogy karesz a problémák ellenére is képes volt megoldani inkint, valszeg egyébként mentális problémából (ringhiány, főmeccs) adódó kondiprobléma volt.
Én most csupán a kiemelt állításra reagálnék. Nálam pl. nem azért merült fel a vereség lehetősége, lévén a folyamatos zajongásunk közepette nem is nagyon hallottam a TV hangját.
Nagyon nem is akarom erőltetni a témát, mert végig az volt a véleményem, (és ezt jelenleg is tartom) hogy ez egy nagyon nehezen pontozható és szoros mérkőzés volt. Na meg minek vonjam magamra itt x számú ember haragját?
Mondjuk tudom, hogy nem a piacon (vásárban) vagyunk és alkudozunk egy vak lóért, de ezerféle vélemény és érvelés után már utólag, magamban kiegyeztem egy döntetlennel... :lol:
Na és a további ilyen irányú viták elvágása okán, kijelentem, hogy nem tartom magam szakértőnek, a véleményem csupán egy a sok közül...
gallien
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2283
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Bp
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: gallien »

Santos írtaCOLONA "maszatolások" rendszerint Karesz arcán landoltak, ami az ellenfél dominanciáját jelenti, míg Karcsi ütéseinek 90%-a meg a levegőt hasította. Mondta is, hogy nem találta a távolságot a 9. menetig, mert Inkin folyamatosan mozgott, nagy iramot diktált. Persze másnap már máshogy emlékszik mindenki, mert addigra már döntöttek a pontozók, de ez a része talán így normális, így helyes, és én is így tennék.

A tvnek tényleg nagy ereje van: mindenki harsogja a "hangsúlyos ütést", de nem tudja, hogy mit jelent. Inkin szépen vívott, és nagy ütő ellen a legjobb taktikával jött ki, és kihozta belőle azt, amit ő igazából tud, Karcsi meg leginkább ki akarta fárasztani, majd ki akarta ütni ellenfelét, ami nem sikerült, ill. - szerintem - túl későn rohamozott, és nem áll még készen ilyen 12 menetre fizikailag. Többször elhangzott: látható volt, hogy amikor elindul és több ütést zúdít Inkinre, Inkin láthatóan zavarba jön, ellenben utána visszaáll védekezésre Karcsi, és magára húzza teljesen a címvédőt, aki közben szépen kipontozza őt. Sajnos ez így is volt. 2-3 pillanat alapján nem lehet egy menetet odaadni senkinek, feltéve, hogy az ellenfél nem talál legalább annyit: ha 2-3-at talál az is, akkor lehet arról beszélni, hogy ki ütött hangsúlyosabbat, tehát pontosabban és nagyobbat, és ez alapján kell a menetet lepontozni. Az alkalmazott taktika rossz volt, ami az ellenfelet dícséri, hiszen nem magától állt vissza Karcsi sem védekezésre: taktika ezt kívánta meg a meccs első és második harmadára, majd a harmadik harmadban kellett volna kiütni az ellenfelet, ami majdnem sikerült is, csak nem volt elég erő ehhez már. Mit is mondott? Vmi hasonlót: Minden menet végére meghaltam, és a következő menet elejére össze kellett szednem magam... Kondi és/vagy mentális probléma.

A tanulságokat le kell szűrni, és legközelebb sokkal nagyobb nyomásra kell felkészülni, mert ezt a meccset más is látni fogja.
a tvnek tényleg nagy ereje van. szerintem leginkább ennek köszönhető, hogy egyáltalán felmerült, hogy karcsi kikapott. a közvetítők és a stúdiósok is úgy csináltak, mintha kikapott volna. hogy miért, azt nem tudom. nálam első nézésre nagyjából egál, másodikra karesz.

nekem inkább az a bíztató, hogy karesz a problémák ellenére is képes volt megoldani inkint, valszeg egyébként mentális problémából (ringhiány, főmeccs) adódó kondiprobléma volt.
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

A létező legrosszabb dolgok egyike, amikor mindkét félnek bizonyos szempontból nézve igaza van.

A mérkőzés alatt tanácstalannak éreztem Karcsit, tette a dolgát, csinálta amit tud, de közben úgy éreztem Inkin is pontosan azon a szinten teszi ezt, mint Karesz.

Féltem is végég, illetve a 10.-ik menetben történő megrogyasztásig.

Ott egy picit az dőlt el számomra, hogy mégis Karcsi a mérvadóbb, kicsivel jobb mint Inkin.

És Inkinnél kicsit jobbnak lenni mégsem kis teljesítmény, hiszen egy sokkal magasabb szinten bokszoló sportolóról van szó, mint Karcsi eddigi ellenfelei, akik amint volt egy talajból indított magyar találat, már zuhantak is össze.

A halvány győzelem is győzelem, akár az egy ezred másodperc a célvonalban.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
Nikike
Super Champ
HozzászólásokCOLON 587
CsatlakozottCOLON 2008-02-26 16:18:11

Hozzászólás Szerző: Nikike »

greg írtaCOLONNem gondolta komolyan? Akkor miért mondta volna, hogy nem figyeli, és nem érdekli, nagyképűségből? Na, ezt nem hiszem.

Egyébként azzal vitáznék, hogy mindet le tudná győzni. Ha az Universum jól akarná menedzselni, most hozna neki egy Mads Larsent, vagy egy Jeff Lacy-t ellenfélnek, akiknek igen jó neve van, de kemény meccsen verhetőek. Aztán egyből felfigyelnének rá. De gyanítom, hogy sajnos nem kell félnünk ezektől az ellenfelektől.
Szerintem Lacy még kemény dió lenne. Jó, hogy már nem olyan, mint ági elôtt, de még így is elég veszélyes.
Bár, ha Karesz egyben van, sok mindenre képes lehet.
Nem új védekezési forma, csak számháborúban csalok. ;)
Carlsson
Bajnok
HozzászólásokCOLON 474
CsatlakozottCOLON 2008-10-09 07:01:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Carlsson »

Szerintem a Karesz azért nem nyilatkozta ezt, mert sztem sejti, h nem sok esélye van egy címeggyesítő meccsre az UNI-nál, ezért nem akarta elhúzni a mézesmadzagot a rajongók előtt, h aztán csalódást keltsen, ha betolnak neki, vmi kevésbé ismertebb nevet... Ez olyan, mint amikor anno a Kokó idejében mindenki a Hamed-ről beszélt, aztán a végén mindenki azt várta már, h vele álljon ki, és ne más ismeretlenekkel. Persze ugyanakkor a másik oldalról azt sem tartom kizártnak, hogy valóban nincs tisztában a mostani nagyközépsúlyú világbajnokokkal, ugyanis a többiek sem olyan régóta világbajnokok, az egész mezőny mostanában alakult csak ki, amióta Calzaghe feladta az öveit... Egyébként a mostaniak közül Kessler ellen komoly gondban lenne, Froch is veszélyes, de verhető, Bute-t pedig megverné sztem.
"Fura sport ez a boksz: Először szétverik egymást, aztán pedig összeölelkeznek..."
greg
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1318
CsatlakozottCOLON 2002-10-29 11:26:48
Tartózkodási helyCOLON Kerepestarcsa

Hozzászólás Szerző: greg »

Nem gondolta komolyan? Akkor miért mondta volna, hogy nem figyeli, és nem érdekli, nagyképûségbõl? Na, ezt nem hiszem.

Egyébként azzal vitáznék, hogy mindet le tudná gyõzni. Ha az Universum jól akarná menedzselni, most hozna neki egy Mads Larsent, vagy egy Jeff Lacy-t ellenfélnek, akiknek igen jó neve van, de kemény meccsen verhetõek. Aztán egybõl felfigyelnének rá. De gyanítom, hogy sajnos nem kell félnünk ezektõl az ellenfelektõl.
Carlsson
Bajnok
HozzászólásokCOLON 474
CsatlakozottCOLON 2008-10-09 07:01:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Carlsson »

Szerintem azt a Karcsi sem gondolta komolyan... Szerintem pontosan tudja, h kik a további világbajnokok, és azt is, h valamennyit le is tudná győzni... Gyakorlatilag olyan szerencsés helyzetben van, hogy a másik 3 világbajnok is európai, így nagyobb esély is lenne rá papíron, hogy valamelyikkel összehozzák. Más kérdés, h az UNI-t ismerve...:)
"Fura sport ez a boksz: Először szétverik egymást, aztán pedig összeölelkeznek..."
greg
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 1318
CsatlakozottCOLON 2002-10-29 11:26:48
Tartózkodási helyCOLON Kerepestarcsa

Hozzászólás Szerző: greg »

Egyébként érdekes, és nekem kicsit aggasztó, amit Karcsi az interjúban mond, nevezetesen, hogy nem figyeli a súlycsoportját, és fogalma nincs a többi bunyósról. Jó, nem kell minden nap a ranglistákat böngésznie, de legalább a nagyközépsúly élvonalával tisztában lehetne.
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

A "maszatolások" rendszerint Karesz arcán landoltak, ami az ellenfél dominanciáját jelenti, míg Karcsi ütéseinek 90%-a meg a levegőt hasította. Mondta is, hogy nem találta a távolságot a 9. menetig, mert Inkin folyamatosan mozgott, nagy iramot diktált. Persze másnap már máshogy emlékszik mindenki, mert addigra már döntöttek a pontozók, de ez a része talán így normális, így helyes, és én is így tennék.

A tvnek tényleg nagy ereje van: mindenki harsogja a "hangsúlyos ütést", de nem tudja, hogy mit jelent. Inkin szépen vívott, és nagy ütő ellen a legjobb taktikával jött ki, és kihozta belőle azt, amit ő igazából tud, Karcsi meg leginkább ki akarta fárasztani, majd ki akarta ütni ellenfelét, ami nem sikerült, ill. - szerintem - túl későn rohamozott, és nem áll még készen ilyen 12 menetre fizikailag. Többször elhangzott: látható volt, hogy amikor elindul és több ütést zúdít Inkinre, Inkin láthatóan zavarba jön, ellenben utána visszaáll védekezésre Karcsi, és magára húzza teljesen a címvédőt, aki közben szépen kipontozza őt. Sajnos ez így is volt. 2-3 pillanat alapján nem lehet egy menetet odaadni senkinek, feltéve, hogy az ellenfél nem talál legalább annyit: ha 2-3-at talál az is, akkor lehet arról beszélni, hogy ki ütött hangsúlyosabbat, tehát pontosabban és nagyobbat, és ez alapján kell a menetet lepontozni. Az alkalmazott taktika rossz volt, ami az ellenfelet dícséri, hiszen nem magától állt vissza Karcsi sem védekezésre: taktika ezt kívánta meg a meccs első és második harmadára, majd a harmadik harmadban kellett volna kiütni az ellenfelet, ami majdnem sikerült is, csak nem volt elég erő ehhez már. Mit is mondott? Vmi hasonlót: Minden menet végére meghaltam, és a következő menet elejére össze kellett szednem magam... Kondi és/vagy mentális probléma.

A tanulságokat le kell szűrni, és legközelebb sokkal nagyobb nyomásra kell felkészülni, mert ezt a meccset más is látni fogja.
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
BUTTON_POST_REPLY