Durva dolgok avagy 30 év munkája mehet a szemétbe!

Minden ami nem az oldallal és nem a profi ökölvívással kapcsolatos.
BUTTON_POST_REPLY
Blackpanther
Super Champ
HozzászólásokCOLON 967
CsatlakozottCOLON 2006-01-02 18:54:48

Durva dolgok avagy 30 év munkája mehet a szemétbe!

Hozzászólás Szerző: Blackpanther »

Szentes - Keserédesre sikerült a szentesi gimnázium drámatagozata fennállásának 30. évfordulójára szervezett szombati találkozó. Kitörő tapsviharral köszöntötték a tagozat megalapítóját, Bácskai Mihály nyugalmazott igazgatót, az elbocsátott drámatanártól, Keserű Imrétől pedig könnyes szemmel búcsúztak egykori és mai diákjai.

Rányomta a bélyegét a szombaton megtartott drámatagozat harmincéves találkozójára a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban az utóbbi hetek hangulata. Az iskolai közösségek akarata ellenére tavaly és a múlt héten kinevezett igazgatók nyilatkozata szerint ugyanis Keserű Imre drámatanár, a tagozat meghatározó személyisége nemkívánatosnak nyilváníttatott a következő tanévben. Ő konferálta a maratoni műsorfolyamot, ahol volt egy kis kitérő is: a volt és jelenlegi drámások elmentek a tagozatot megteremtő Bácskai Mihály nyugalmazott igazgató és az őt mindenben segítő felesége, Erzsi néni házához. Szerenáddal köszönték meg a pedagógus-házaspár munkáját. Aztán jöttek sorra az ifjúsági park színpadára az ismert és kevésbé ismert színészek, énekesek, táncosok, a gálaműsor az éjszakába nyúlt. Rácz Attiláról, a színművészeti egyetem tanáráról például elárultak egy nagy titkot: színidirektornak készül, mint lett is a volt drámás diák, Alföldi Róbert. Fesztbaum Béla, a Vígszínház művésze felejthetetlen élményt nyújtott Kosztolányi Boldog, szomorú dalával.

Ám ennél sokkal meghatóbb volt egy korábbi történet, amikor ő bátorította egykori tanárát, Keserűt. A pedagógus ugyanis elmondta, hogy az utóbbi időkben a személyével kapcsolatban különböző orgánumokban megjelent vélemények alapján neki bizony megjött az önbizalma. Eljátszott a gondolattal, hogy mit tenne, ha a nyugdíjazott kollégákhoz hasonlóan őt is elbúcsúztatnák. Azt találta ki, hogy 52 évesen feltámasztja magában a rockeri ambícióit, és dalra fakad Fesztbaum Béla gitárkíséretével. – Jó vagy! – biztatta a művész, amikor Keserű elkezdte a Sárga rózsát énekelni, benne a „Miért hagytuk hogy így legyen?" sorral. Szem nem maradt szárazon Keserű Imre hattyúdalának hallatán. De akkor sem, amikor a tagozat jelenlegi diákjai a színpadon neki címezték éneküket: „Mi mindent tehetünk még érted?" Majd hozzátették, hogy „egy dolog kell még, a zsarnok hiánya, hogy megőrizzünk téged".
http://www.dunatv.hu/kultura/30eves_sze ... gozat.html

http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/u ... ok/2059062

http://www.kisalfold.hu/hirek/keseru_im ... k/2061736/
BUTTON_POST_REPLY