Hyde Park Corner 7.

Minden ami nem az oldallal és nem a profi ökölvívással kapcsolatos.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

justy írtaCOLONBlackpanther,
Ertem a felhaborodasodat: a kormany reszerol az nem volt bekalkulava, hogy a nep a sok hazudozast hallva egyszercsak azt mondja, hogy eddig es ne tovabb. Ez sokakat osszezavart, mert abban a boldog hitben eltek, hogy velunk magyarokkal mindent meg lehet csinalni. Most ugy tunik, hogy mindent azert nem. Mielott megkerdezed: az is hulye, aki azt hiszi, hogy a nepszavazas csak a 300 Ft-rol szolt...
Itt egy fontos észrevétel hangzott el, a másik pedig "tjl" nevű fórumtárs liinkjében lapul meg.

Cezi bahátosnak:
cezi írtaCOLONbizony. megtehettem, mert jo szakmam van, es jo vagyok benne. valamint igy legalabb megtehetem hogy a nejemnek nem kell dolgozni, sot nyelviskolaba jarhat minden tovabbi nelkul, es nem kell aggodnom, hogy el kell adnom a motoromat, ha pl jon a gyerek. ez nekem szamit. mert hiaba kerestem jol otthon, ennek az eselye elegge fennallt..
Örülök és garatulálok!

A lényeget is jól megvilágítja. A legtöbb esetben sokat számít a hely ahol élünk.

Ha arra gondolok, hogy jó szakmám van, (hiszen a képzőművészetnél szebbet elképzelni sem lehet), és ráadásul világviszonylatban is az élvonalban tartózkodom, (1990-ben a Fóton forgatott Hudson Hawk című amerikai film forgatásán egy ismert színész szerint náluk ezzel a képzőművészeti adottsággal milliomos lennék), pluszban nem dohányzom és alkoholista sem tudnék lenni, mivel a szervezetem tiltakozik az alkohol ellen, akkor már csak az lehetne velem a probléma, hogy nem szeretek dolgozni, esetleg ellinkelem a dolgokat.

De ez sem, egész évben nyitva vagyok, nyáron mindennap, reggeltől estig, szabadnap nélkül 95 óta. (Balatonparti sajátosság, alternativa nincs)

S ennek ellenére mégiscsak komoly lemondások árán tudok épphogy megélni ebben a jelenlegi rendszerben.

Ezt az egészet csak azért írtam le, hogy érzékeltessem, itthon nem az egyénnel van a baj, hanem a rendszerben van a hiba, de nem is akármilyen kicsi!

A hibás rendszer rossz, ki kell cserélni. Legelőször a kormánnyal kéne kezdeni, hiszen aki a beszedett osztálykasszát lenyúlja, az nem lehet osztálytitkár.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

Santos írtaCOLONÍrországban az ipar erőszakos előrenyomulása olyan magasra tornászta a béreket, hogy simán meg lehetett lépni egy adócsökkentést (ill. többek között ezért is ment oda az ipar), de ami ennél is fontosabb - lásd pl cezi esetét - agrárbeállítottságú országban nagyon kevés volt a képzett szakember, ezért valahogy át kellett csábítani az embereket oda. Megállapodásokat kötöttek a gyárak az egyetemekkel, hogy az adott szakirányon végzőknek rögtön munkát adnak, és meghatároztak egy olyan kezdőfizetést, amiért olyan kereslet indult be a szakok iránt, hogy simán megérte az egyetemeknek is. Csak a növekedéshez ez is kevés volt. Külföldről meg csak úgy jöttek az emberek, ha megéri nekik. Tovább nőttek a bérek, azonban a friss diplomások ugyanúgy megkapták a nagyobb pénzeket, amiből komoly baj lett egy idő után, mert a tapasztalt munkaerő megorrolt, és többet követelt... Közgazdászok már jósolgatták/jósolgatják a lufi durranását.
azt sem szabad elfelejteni, hogy irorszag nagyon specialis helyzetben van. egyreszt mult evszazad elejen nagyjabol lefelezodott az orszag lakossaga (kb 8M-rol 4-re), valamint a kivandorolt irek irdatlan modon nyomjak az orszagot minden erejukkel. nem veletlenul van itt a google, a microsoft, es meg jopar nagy ceg (europa elso es egyetlen finex-e ket hete penteken zart be hivatalosan pl). ezt magyaro nem tudja megcsinalni.
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

Santos írtaCOLON Lécci-lécci, ne próbálkozzon senki a magyar 1.8M-s alsó limithez hasonlítgatni, mert diót hasonlítunk dinnyéhez... Butaság lenne. Külföldön a költségek is sokkal magasabbak, az életszínvonal is sokkal magasabb, mert õk már egyszer - hosszú évek alatt - megfizették azt, amit mi nem akarunk...
Mit (es foleg - mivel?) is fizettek meg a nemetek regebben?
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

A középkor szociális hálójára büszke is volt az egész világ. Mire kellett volna akkor a pénz? MÁV-ot, BKV-t eltartani, úthálózatot, kórházakat, közoktatást stb. fejleszteni, közalkalmazottak/köztisztviselők ellátására, önkormányzatok támogatása, stb.? Rossz hasonlat.

Az ÁFA a világ legigazságosabb adóneme: a fogyasztás után fizettet, tehát akinek több van, az többet fizet. A végén feltett kérdés kissé kiforgatja a "kereset" szó lényegét: ki keresett a legtöbbet? Az állam szerepe az újraelosztás, tehát a befolyt pénzekből kell finanszíroznia mindent, abból kell(ene) tovább építenie az országot, a feltételeken javítani. Kicsiben is így megy. A befolyt pénzből, adott tarifákon kell beosztani a kézhez kapott fizetést, és meg kell gondolni, hogy mire van és mire nincs. A nincset nem lehet elkölteni. Többet akarsz költeni, mert a családod többet akar? Vegyél fel hitelt, adósodj el vagy számolj újra mindent, és húzd ki amire nincs szükség (cigi, alkohol, bulizás, nyaralás, csokoládé, márkás ruhák, féléves mobiltelefoncsere, autótuningolás, stb). Ha ebből nem engedsz, akkor jöhet a hitel... Mindennek ára van.

Nézzük tehát a végeredényt:
A Léggömbhámozó Bt. úgy látta, hogy neki megér több mint 400e forintot az alkalmazásod, hiszen az üzleti tervében még így is nyereséges tud lenni (ez a vállalkozás lényege). A pénz keresete mindig kockázattal jár, és ezzel a Léggömbhámozó Bt is kell, hogy számoljon. Ez azt jelenti, hogy mielőtt nagy pénzeket ígérgetne neked, számol azzal, hogy ennek milyen következményei lesznek. Meglepődne, hogy milyen munkaadói járulékok vannak? Nem. Téged meglepnek a járulékok? Nem, te is számítassz ezzel. Max. nem tetszik a mértéke.

Az alacsony fizetések miatt magas az adó mértéke, hiszen %-os formában van meghatározva minden.

Példa német SZJA-ra, mert annyira megtetszett az ír...

Éves jövedelem (euró) Szja-kulcs
0 - 7 664 0%
7 665 - 12 739 15 - 24%
12 740 - 52 151 24 - 42%
52 151 felett 42%

Lécci-lécci, ne próbálkozzon senki a magyar 1.8M-s alsó limithez hasonlítgatni, mert diót hasonlítunk dinnyéhez... Butaság lenne. Külföldön a költségek is sokkal magasabbak, az életszínvonal is sokkal magasabb, mert ők már egyszer - hosszú évek alatt - megfizették azt, amit mi nem akarunk...

A vastagon szedettek, és az állami oktatásban kevésbé acélosan edzettek miatt: ha a németek véletlenül 7,5 EUR-ban szabályoznák az óránkénti minimálbért, akkor az alsó két sávba nem illetve alig kerülne munkavállaló... Eccerű, csak utána kell számolni...

Aztán ott van a szolidaritási adó (5%), az egyházi adó (8-9%), stb. Aztán ott van még az örökösödési/ajándékozási adó, ingatlanadó, gépkocsi adó, iparűzési adó, társasági adó (25%), ÁFA (16% és 7%), stb.

Btw: ÁFA, az EU-s törvények előírják, hogy 15%-nál nem lehet kevesebb... Puff neki...

Nézzünk egy spanyol példát (már csak a napsütés végett):

Éves jövedelem (euró) Szja-kulcs
0 - €17.360 24%
€17.360 -€32.360 28%
€32.360 - €52.360 37%
€52.360 - 43%

ÁFA 16% és 7%, társasági adó 35%, ingatlanadó, kamatadó, örökösödési/ajándékadó, vagyonadó (!!!), jövedéki adó, üzleti tevékenység adója, gépjárműadó, stb.

De durva, nem? Nyugaton sem mindenhol fenékig tejfel az élet... Ráadásul az ingatlanadót, amelytől már most kiráz mindenkit a hideg, ki sem emeltem... Pedig azt is fizetik... Ugye itt jön be a fogyasztási alapú (ÁFA) adófizetés elve, amely előtt megemelem a kalapom!!! Kár, hogy itt a szegényebb emberek úgy gondolják, hogy akkor sem, és inkább ők szeretnének fizetni...

Laslie:

Most nem vagyok tisztában azzal, hogy mit is gondolsz igazán. Igaz, hogy a miniszterelnök terjeszti Kossuth-díjra az illetőt, ugyan, de mit számít a személye, ha eleve a miniszterelnök is csak azután terjesztheti fel az illetőt, miután az erre jogosult bizottság úgy dönt, hogy pl. Blaskónak jár ez a díj. Ezek szerint a miniszterelnök csak postás? Más kérdés: jutalmaznak valakit a tevékenysége alapján, és ezzel a jutalommal, CÍMMEL, pénz is jár (nem is kevés). A Kossuth-díjat nem kell elfogadni, ha az illető úgy gondolja, hogy nem érdemli meg. Ha azonban úgy gondolja, hogy azért nem fogadja el, mert a miniszterelnök keze is benne van a dologban (más megoldás nincs egyébként, de akkor később, más miniszterelnöktől se fogadja el, mert nagyon rosszul fog kinézni a dolog!!!), akit ő nem csíp, akkor tényleg hülye az illető... A szakma díját utasítja el, buta politikai nézetek miatt... Megteheti persze, de teljesen más a megvilágítása a dolognak.

Van aki elfogadja, majd utána fintorog, esetleg nem köszöni meg, úgy ahogyan azt kell (mondjuk egy egyszerű kézfogás, amely után az ember egy elhagyott mosdóban vadul átmoshatja a kezét szappannal, hogy nehogy véletlenül megfertőzze az érintéssel terjedő politikai nézet)... Ez sem jobb... Sőt!

Persze fel lehet a Kossuth-díjat is úgy fogni, mint a nőnapot: a kommunista eszmék szüleménye... Tűzzel-vassal írtandó...
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
Laslie
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1431
CsatlakozottCOLON 2002-10-21 10:07:42
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Laslie »

Gyurcsány Ferenc elleni tiltakozása jeléül visszautasította a Kossuth-díjat Blaskó Péter Jászai Mari-díjas, érdemes művész.

Blaskó Péter a kormányfőnek írt nyílt levelében így fogalmaz: „Kossuth-díjamat – amelynek egyébként végtelenül örülök, és köszönöm azoknak a művésztársaimnak, akik méltónak találtak erre a kitüntetésre – nem fogadom el. (…) Tiltakozom Ön ellen! Egy ember ellen, akit a sors szeszélye ennek a gyönyörű országnak az élére sodort, és aki viszszaélt ezzel a lehetőséggel. Ön ezt az országot tönkretette, kiárusította. Elpusztította az emberek hitét, szegénységbe, nyomorba, kilátástalanságba, depresszióba süllyesztette Magyarországot.”

Az agymosott "hülyéje" :?
tjl
Újonc
HozzászólásokCOLON 50
CsatlakozottCOLON 2006-05-07 13:24:17

Hozzászólás Szerző: tjl »

Ezt a "gondolatsort" kaptam, nem saját, de elgondolkodtam rajta.
----------------------------------------------------------------------------
Magyar adó

Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a Léggömbhámozó Bt. ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300.000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki!

Aztán jön az állam, és azt mondja a bétének, gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:

• Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft
• Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft
• Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fő Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft
• Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft

Így aztán mire a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az államnak 102 450 Ft-ot, a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük, hogy 400.000 Ft.- a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek.

Nade mi sem lélegezhetünk fel, hiszen miután megkapjuk a pénzt, a kedves Nagy Testvér ismét megjelenik, most nálunk, és azt mondja, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled:

• SZJA 84 750 Ft
• Nyugdíj járulék 8,5 % 25 500 Ft
• Egészségbiztosítási járulék 4% 12 000 Ft
• Munkavállalói járulék 1% 3 000 Ft

És mire feleszmélünk, az állam lenyúlt tőlünk 125 250 Ft-ot, 174 750 Ft forintunk marad.

Persze ezzel még nincs vége a sornak, elmegyek a boltba, vásárolok ezt-azt. A termékek árában további 20% ÁFA került bele, tehát ebből a pénzből valójában csak 145 625 Ft értéket vásárolhatunk, állam ismét eltesz 29 125 forintocskát.

Ezt a legegyszerűbb eset volt, lehetne még lehet fokozni, ha a pénzünket félretesszük, és lakás veszünk belőle, hiszen azután illetéket fizetünk (a duplán adózott pénzünkből vettük), és ha pár év múlva eladnánk, ismét illetéket fizetünk (a triplán adózott pénzünk után negyedszer).

De autóvásárlással se járunk jobban, átírási illeték, gépjármű adó, üzemanyagba épített ÁFÁ-n felüli terhek.

Ha pedig bankba rakjuk, a kamat után 20% adót fizetünk.

Nézzük tehát a végeredményt:
Én dolgoztam, a munkáltatóm üzleti kockázatot vállalt, munkahelyet teremtett, létrehozott valamit. Ehhez képest ki keresett a legtöbbet?

******************************************************************
Az állam keresett a 300.000Ft-os fizetésemen 256 825Ft-ot.
Én pedig vehetek árut 145 625 Ft-ért.

******************************************************************

A sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a parasztokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a papok, és elvittek másik 10%-ot! Hogy sajnáltuk szegény parasztot, és kérdeztük, de hát milyen alapon? 20% - istenem, húsz százalék volt MINDEN teher amit fizettek!

Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadseregeket tartottak fent, kövérre híztak a gazdagok. Most pontosan 85%-át húz az állam a fizetésemen, vagyis durván megfordult az arány.

Még sincs pénz semmire, el kéne ezen gondolkozni, kihez folyik az a rengeteg pénz.

Még jó, hogy vége a sötét középkornak!
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

Asszem nem kötött meg teljesen a habarcs:

Szóval, a lényeg az, hogy itthon azért ilyen alacsony az alsó határ, mert - bármennyire is hüjén hangzik, ill. butaságnak tűnt leírva az, hogy "igazán nincs ezzel gond" - az emberek nem AKARNAK adót fizetni és teljesen más az fizetési fegyelem mint egy nyugat-európai országban. Már 300 forint miatt is hiszti van, de a cigit mindenki megveszi minden nap, meg a sört is mellé... Ha magasabban lenne a határ, akkor is minimálbéren lennének bejelentve az emberek. Már a minimálbér emeléséből is hiszti volt, ami ugye elgondolkodtató... Ezzel szerintem nem mondtam sok újat, max. nem fogalmaztam meg pontosan a dolgot, amiért fél órája hamu ül a szemöldökömön...

Az emberek a régi szockó rendszert akarják, ahol az állam gondoskodott róluk nagy hitelekből, és nem érezték ezt a zsebükön. Hogy a lufi egyszer kidurran? Akkor ráér a magyar gondolkozni... Kb. így vannak a hálapénzzel is... Amíg nincs baj nem érdekel senkit, amikor meg baj van, és ki kell csengetni a zsét, akkor meg megy az acsarkodás, hogy rendesen fizetik a eb járulékot, és hogy képzelik ezt-meg-azt... De kifizetik. Persze az orvosoknak is jó, de a nővérkék ebből max "vizitdíjat" látnak, és annyit is érnek... A politikával is az a baj, hogy a jól bejáratott, azonban nem funkcionálisan működő dolgokhoz nem mer hozzányúlni senki, és csak foldozgatnak teljes átalakítás helyett... Sajna ezt tehetik, mert az ellenzék (legyen az bármelyik oldalon) rögtön rácsap és előveszi a szociálisan érzékeny orcáját... Nem fog össze soha a két oldal, hogy elmagyarázza a nyomorultaknak (nép), hogy a csikkek felszedése és a tüdőrák kezelése is pénzbe kerül, amit a nem dohányzókkal is meg kell fizettetni valahol, és ez nincs így jól... Már mér' ne lenne ez így jól? Kollektív fellelősség, meg minden... Ismerős?

Írországban az ipar erőszakos előrenyomulása olyan magasra tornászta a béreket, hogy simán meg lehetett lépni egy adócsökkentést (ill. többek között ezért is ment oda az ipar), de ami ennél is fontosabb - lásd pl cezi esetét - agrárbeállítottságú országban nagyon kevés volt a képzett szakember, ezért valahogy át kellett csábítani az embereket oda. Megállapodásokat kötöttek a gyárak az egyetemekkel, hogy az adott szakirányon végzőknek rögtön munkát adnak, és meghatároztak egy olyan kezdőfizetést, amiért olyan kereslet indult be a szakok iránt, hogy simán megérte az egyetemeknek is. Csak a növekedéshez ez is kevés volt. Külföldről meg csak úgy jöttek az emberek, ha megéri nekik. Tovább nőttek a bérek, azonban a friss diplomások ugyanúgy megkapták a nagyobb pénzeket, amiből komoly baj lett egy idő után, mert a tapasztalt munkaerő megorrolt, és többet követelt... Közgazdászok már jósolgatták/jósolgatják a lufi durranását. Kicsit utánanéztem az ír csodának, amikor eu integráción diplomamunkát írtam... Nyami.

Igen, jól hangzik, csak itthon nem lesz ilyen, mert ahogy a viccben is van, a magyarok rotyogó üstjénél azért nincs őr, mert alig, hogy az egyik ki akar mászni, a többi visszarántja... Sad, but true...

Most megyek, és megfetrengek még a kandallóban... :D

U.i.: Tényleg nem 300 forintról szólt a népszavazás. Annál többről: kicsi kis Írországról, Dániáról, stb. Csak ezt az emberek nem tudták, és nem képesek felfogni.
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

Blackpanther,
Ertem a felhaborodasodat: a kormany reszerol az nem volt bekalkulava, hogy a nep a sok hazudozast hallva egyszercsak azt mondja, hogy eddig es ne tovabb. Ez sokakat osszezavart, mert abban a boldog hitben eltek, hogy velunk magyarokkal mindent meg lehet csinalni. Most ugy tunik, hogy mindent azert nem. Mielott megkerdezed: az is hulye, aki azt hiszi, hogy a nepszavazas csak a 300 Ft-rol szolt...
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

cezi,
Koszi a szamokat. Toled idezek, de Santosnak szol :D : "ja, es meg annyit, hogy a 42k mar eleg jonak szamit, nem az az atlag..." Errol szol a problema, hisz ott egy atlagnal joval magasabb fizunal ered el a max. adohatart, nalunk mar az atlagosnal a 36%-ot. Na, ez nincs jol.
Az mindenesetre elkepeszto, hogy 80% a netto egy atlagot meghalado fizura...Persze, gondolom a nyugdij ebben meg nincs benne. Persze tok mindegy, mert magannyugdijra 10% boven eleg es akkor marad 70%. Nyami...
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

cezi írtaCOLON az is bajom, hogy kva sokat fizetek be, en fianszirozom a dohanyosok es alkoholistak gyogykezeleset is. ha lenne egeszsegbiztositas, akkor ezek az emberek sokkal magasabb dijat kellene, hogy fizessenek. es ez igy lenne jo. zavar, hogy az orvosok nagy resze a maganpraxisaban kezelt betegeket a korhazban, ahol dolgozik, vizsgaltatja ki az en adombol, majd lenyulja a betegtol a vizsgalati dijat.

ezeket probaltak volna rendbetenni, ennek egyik eleme lett volna a vizitdij is.
Mint korábban Bosco bahátosnak írtam, ezzel a dologgal teljesen egyetértek.

Csak nem egy általános, mindenkit érintő vizitdíjjat éreznék elfogadhatónak, hanem a szenvedélybetegségüket leküzdeni nem akaróknak szóló átfogó célirányos plusztarifát.

Tehát azok fizessenek többet, akik a saját maguk testét amortizálják, és itt nem a sportolókra gondolok, hanem az általad is említett alkoholistákra, cigarettásokra.

Fizessenek mindaddig többet, amíg isznak meg szívnak.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

miszter írtaCOLONA lényeg a lényeg, megpattantál mint a hegedűhúr, pedig te itthon sem éltél rosszul.
bizony. megtehettem, mert jo szakmam van, es jo vagyok benne. valamint igy legalabb megtehetem hogy a nejemnek nem kell dolgozni, sot nyelviskolaba jarhat minden tovabbi nelkul, es nem kell aggodnom, hogy el kell adnom a motoromat, ha pl jon a gyerek. ez nekem szamit. mert hiaba kerestem jol otthon, ennek az eselye elegge fennallt.
miszter írtaCOLONÚgy tűnik a legnagyobb bajod az eü-vel kapcsolatban a vének voltak, akik most szerencsédre nem járnak orvoshoz csak úgy, bár, hogy ennek lett-e a társadalomra hasznos bármilyen eredménye, azt ezzel az eleve döglött műérvvel nem nagyon lehetett elfedni,,, de majd a jövő úgyis kidobja a végeredményt.
nem csak az. az is bajom, hogy kva sokat fizetek be, en fianszirozom a dohanyosok es alkoholistak gyogykezeleset is. ha lenne egeszsegbiztositas, akkor ezek az emberek sokkal magasabb dijat kellene, hogy fizessenek. es ez igy lenne jo. zavar, hogy az orvosok nagy resze a maganpraxisaban kezelt betegeket a korhazban, ahol dolgozik, vizsgaltatja ki az en adombol, majd lenyulja a betegtol a vizsgalati dijat.

ezeket probaltak volna rendbetenni, ennek egyik eleme lett volna a vizitdij is.
miszter írtaCOLONTehát a kinti drágaszág ellenére a számok szerint jóval jobban jársz ha ott vagy, mintha itthon lennél.


igen, bar ha elobb tudom, hogy ilyen lehetosegek vannak, akkor nem ennyi idosen indulok neki.
miszter írtaCOLONMondtam, és is tipliztem volna, tehát nem ugatok, viszont mindenki nem mehet el, és aki kalandvágyból marad, annak érzetem szerint nem az a kalapszar jár amit kap, hanem itthonra elég élettér. Ezt valami oknál fogva a mai kormány nem tudja biztosítani, tehát a beszedett pénzekkel nem tud megfelelően bánni.

Ennek újra és újra az a konklúzió a vége, hogy aki nem ért hozzá, ne csinálja.
jelenleg nem latok olyan politikai erot, aki ebbol a szarbol varat tud epiteni. ehhez az kellene, hogy ne lopjanak, azt meg a mostaniak kozul egyik sem birna ki.
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

Cezi bahátos!

A lényeg a lényeg, megpattantál mint a hegedűhúr, pedig te itthon sem éltél rosszul.

Úgy tűnik a legnagyobb bajod az eü-vel kapcsolatban a vének voltak, akik most szerencsédre nem járnak orvoshoz csak úgy, bár, hogy ennek lett-e a társadalomra hasznos bármilyen eredménye, azt ezzel az eleve döglött műérvvel nem nagyon lehetett elfedni,,, de majd a jövő úgyis kidobja a végeredményt.

Tehát a kinti drágaszág ellenére a számok szerint jóval jobban jársz ha ott vagy, mintha itthon lennél.

S, hogy ezzel mi a baj? Neked semmi.

Mondtam, és is tipliztem volna, tehát nem ugatok, viszont mindenki nem mehet el, és aki kalandvágyból marad, annak érzetem szerint nem az a kalapszar jár amit kap, hanem itthonra elég élettér. Ezt valami oknál fogva a mai kormány nem tudja biztosítani, tehát a beszedett pénzekkel nem tud megfelelően bánni.

Ennek újra és újra az a konklúzió a vége, hogy aki nem ért hozzá, ne csinálja.

Ui. kérdésedre, hogy mi a bajom a vizitdíjjal, ha az adót megértem, azt tudom mondani, az, hogy velem együtt az adótfizető munkavállalók, munkáltatók egy elég komoly tömege már nem képes ezeket a terheket kicsengetni sorvadási tünetek nélkül.

Rinyálásnak tűnik, aztán végül is annak is hívhatjuk, de több éve nem jutottam el moziba, nyaralásról soha mégcsak nem is álmodhatok, nem futja alapvető apróságokra, holott télleg nem vagyok egy pazarló gyerek. Egyszerűen épphogy megélek sok millió másik magyarral, és emiatt minden szarra ingerült tudok lenni, ami jogtalan kotorászás a zsebemben lévő utolsó forintok kilopására.

Ráadásul gusztustalannak tartom ezeket a hiteltelen zsebmetszőket, akik ilyen-olyan nulla hazugságokkal előhozakodva nyúlkálnak a pénzem után, miközben ők a pocsolyában dagonyázás okozói,,, s miközben pont ők élnek luxus körülmények között. Én egyszerű lélek vagyok, semmi extra, nem látok egészben dolgokat, naná, hogy irritálnak mint a döglegyek.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
Blackpanther
Super Champ
HozzászólásokCOLON 967
CsatlakozottCOLON 2006-01-02 18:54:48

Hozzászólás Szerző: Blackpanther »

justy írtaCOLONAz AB elnoke az mondana: "Pardon my French, de ki a fa@om akarta aprilis 1-tol bevezettetni a leszavazott dijak eltorleset? A szavazon lapon vilagosan rajta van a kert datum: 2008.01.01. Ha a kormany ezt hamarabb akarja megtenni (nyilvanvalo politikai megfontolasok miatt), akkor oldja meg maga.
Megjegyzes: a nepszavazas kerdesei termeszetesen NEM erintettek a 2008-as koltsegvetest.
Szerinted ki akarja a jövő évben (2009) is pótolni azt, amelyik elvileg nem a költségvetés része? (Fiatal Halandzsa Párt)

SZRT jövő évi adóját már el is osztották olyan a kiesett bevételekre amelyek nem a érintik a költségvetést és ezért lehetett szavazni róla!

Népszavazás előtt senki nem nyitotta ki a pofazacskóját közülük, ha eltörlik a vizit és ápolási díjat csődbe mennek a háziorvosok és kórházaknak is hirtelen milyen nagy szüksége lett a kiesett díjra.

Nincs szükség a vizitdíjra szajkózta az orvosi kamara nem 100-as elnöke, most ő is pótolná a nagyanyját is.
........................................................................

A fiatal Halandzsa Párt megint kussba van az Április 1-i eltörléssel kapcsolatban, mert az választók nem néznék jó szemmel ha az eredeti dátum szerint csak 2009. január 1-vel szűnne meg.

Ugyanez volt a 2002-es választás után, amikor az akkori kormány megemelte az orvosok és tanárok fizetését 50%-kal, ők is megszavazták, mert a nép helyeselte az már csak hab a tortán, hogy ott kezdett felborulni a költségvetés, de ők mossák kezeiket.

1998-ban ki vett el nyugdíjasoktól 10% emelést, erre 2006-ban beígérték a 14. havi nyugdíjat.

Pl.: A gyereked szeretne egy drága motort és én mint kivülálló mondanám vedd meg neki akár azon az áron is, hogy hitelt kell felvenned, nekem semilyen kockázatott nem jelentene ha te eladósodsz a gyereked kivánságát teljesítve.
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

justy írtaCOLONcezi,
Azt ird le, kerlek, hogy mennyi lenne az ossz-elvonas a fizudbol, ha csak 42,000 EUR-t keresnel. Csak hogy lassuk, hogy mennyibol kell levonni a rezsit...
Egyebkent Bp-en tortenetesen 270 Ft a buszjegy ill. 360 Ft, ha a sofornel veszed :D

Edit: bocs, most lattam, hogy tkp. a kerdesemre mar valaszoltal ("szoval jocskan kedvezobb a dolog, mint otthon")
Gross 3500.00
Tax 510.50
PRSI 118.00
Health Insurance 70.00
Health & Levies 188.00
Net 2801.50

ez 42k-nal ha egyedulallo vagy.
http://www.hookhead.com/Tools/tax2008.jsp ha esetleg szamolgatni akarsz :)


ja, es meg annyit, hogy a 42k mar eleg jonak szamit, nem az az atlag...
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

cezi,
Azt ird le, kerlek, hogy mennyi lenne az ossz-elvonas a fizudbol, ha csak 42,000 EUR-t keresnel. Csak hogy lassuk, hogy mennyibol kell levonni a rezsit...
Egyebkent Bp-en tortenetesen 270 Ft a buszjegy ill. 360 Ft, ha a sofornel veszed :D

Edit: bocs, most lattam, hogy tkp. a kerdesemre mar valaszoltal ("szoval jocskan kedvezobb a dolog, mint otthon")
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

justy írtaCOLON
cezi írtaCOLON csak jeleznem: itt is letezik vizitdij, es tudod mennyi? 50 euro. nem 1.2 euro, hanem 50. es tudod mit? mukodik.
Irorszagban nincs kotelezo TB, valamint (hazaspar eseten) 43,000 EUR alatt 20% az adokulcs. Na, ilyen alacsony elvonasok mellett en is fizetnek 50 EUR-t a vizitdijra.
valamint ha nincs biztositasod (igen az, ami ellen kardoskodik a fidesz), akkor egy szules kb 9000 euro, egy kb 35nm-es lakas berlese 1000 euro/ho, valamint egy zsemle 79 eurocent. egy villamosjegy 1.8 euro, nekem a hev az napi 3.6 euro (8km-re lakom a melohelyemtol).

igen, van rengeteg mas tamogatas is irorszagban, nem veletlenul vagyok itt :)
justy írtaCOLONSantos,

"20% és 42% SZJA Írországban? Itthon 18% 1.8M alatti, majd 36% a felett. Asszem igazán nincs ezzel gond."
Komolyan nem hiszem el, hogy ezt atgondoltad. Akkor nem lenne gond, ha itthon is 10.5 MHUF-ig 20% SZJA-t kellen fizetni es csak onnan novekedne eroteljesen az elvonas. Ja, es azzal nem erdemes jonni, hogy Dublinban dragabb az elet, mert az 1.8M es a 10.5M kozott ugye otszoros szorzo van.

Aprilis 1.: orulok, hogy egyetertunk. :D En sem elvezem Gyurcsany dackorszakat...
csak pontositok (az egyik legnagyobb vonzero pont az volt, hogy itt joval kevesebb az ado):
egyedulelo adofizeto 34kEUR-ig 20%, afelett 42%. eves szinten 1760 euro adokedvezmeny jar mindenkinek. ha hazaspar van, es csak az egyik keres, akkor 42k EUR-ig 20%, es a hazaspar mindket tagja utan jar az 1760 ojro. van meg egy PRSI-nek nevezett biztositas, ami ha jol remlik 2-6%.

szoval jocskan kedvezobb a dolog, mint otthon. ellenben otthon kb havi 40k-t koltottem kajara/egyebre havonta, itt csak kajara lazan elmegy 5-600 euro. mert ennyivel dragabb.
miszter írtaCOLONAzért ha megengeded, kíváncsi volnék Cezi miért nem a hazai pályán kardozik?

Nyilván kinn sokszorosát fizetik annak, amit itthon kapna ugyanazért, viszont az meg részben gondolom ott költődik el, szóval,,, de végül is tök mindegy, ez teljesen az ő dolga, senki másé. Azon kívül, hogy ebben a formában a kritikái x része más fényhatások alá esik, tod, a megvilágítás szögéből kifolyólag...
cezi azert nem hazai palyan kardozik mert:
1. minden hiedelmeddel ellentetben en kvara nem vagyok elegedett a gyurcsany kormannyal, nem kicsit utalom oket sem
2. ugy gondoltam, hogy itt jobban fejlodok - tobbek kozott nyelvtudas teren
3. en szeretek mas kulturakkal talalkozni, es elni benne
4. tobbet keresek, es igy konnyebben tudom felepiteni majd a hazam 6 ev mulva, ha hazamegyek. ha hazamegyek.
A hozzászólást 2008 alkalommal szerkesztették, utoljára 2 cezi-kor.
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

VRRRT írtaCOLONGondolom ott magasabbak a fizetések is... :roll:
3.5x keresek tobbet, mint otthon. a vizitdij osszege 40x annyi.
miszter írtaCOLONTehát ha megkérdeznének, hogy akarok-e adót fizetni, a válaszom, hogy igen, akarok, fogok, mert szükségem van az állam által fenntartott egészre, amit részletezetnék pontról pontra mi, de mijafrancnak, hisz tudod te is. Az emberek többsége nem anarhista, bármennyire is szeretnéd őket annak hinni, s emiatt egy ilyen kérdéssel egy esetleges népszavazáson is megértenék, hogy szükség van adóra, nem szavaznának ellene.
es akkor mi a baj a vizitdijjal? arra is szukseg van - eltekintve attol, hogy nekem azert is jo volt, mert az idos nenik nem a dokihoz jartak beszelgetni.
miszter írtaCOLONA jelenlegi életteredben bekövetkezett változáshoz még légyszíves azt is fűzd hozzá, hogy mennyit keresel havonta ott, miért vagy ott egyáltalán, s miért nem az itthoni gazdaságot erősíted? Itthon nem kerestél eleget?
mint lathatod fenn, kb 3.5x-eset keresem annak, mint otthon. igen, otthon is kva jo fizetesem volt, de itt mindenki ugyanannyit fizet a dokinak, nem csak en.
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

Santos,

"20% és 42% SZJA Írországban? Itthon 18% 1.8M alatti, majd 36% a felett. Asszem igazán nincs ezzel gond."
Komolyan nem hiszem el, hogy ezt atgondoltad. Akkor nem lenne gond, ha itthon is 10.5 MHUF-ig 20% SZJA-t kellen fizetni es csak onnan novekedne eroteljesen az elvonas. Ja, es azzal nem erdemes jonni, hogy Dublinban dragabb az elet, mert az 1.8M es a 10.5M kozott ugye otszoros szorzo van.

Aprilis 1.: orulok, hogy egyetertunk. :D En sem elvezem Gyurcsany dackorszakat...
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

justy írtaCOLONIrorszagban nincs kotelezo TB, valamint (hazaspar eseten) 43,000 EUR alatt 20% az adokulcs. Na, ilyen alacsony elvonasok mellett en is fizetnek 50 EUR-t a vizitdijra.
Csak az igazság (justice) kedvéért:

Magyarországon TB járulékot (29%) a munkáltató fizet a munkavállaló után, és ebből a 29%-ból 21% nyugdíjra megy el, tehát nem az emberek zsebéből fizetik itthon. Úgy általánosan: Az átlag magyar 160e HUF fizetéséből 6%-ot, azaz 9600 forintot fizet havonta egészségbiztosítási járulákként ki a fizetéséből... Nem sok, ugye? 20% és 42% SZJA Írországban? Itthon 18% 1.8M alatti, majd 36% a felett. Asszem igazán nincs ezzel gond.

Írországban is a munkáltató fizeti a TB járulékot (10,75%?), azonban kihagytál egy fontos kis részletet: privát egészségbiztosítók üzemelnek az állam mellett... Tudod, ami ellen annyira prüszköl itthon mindenki. :)

Az ír egészségbiztosítás...

Asszem az írek legnagyobb gondja az az utóbbi 10 évben az volt- ugye a hagyományos, szegény agrár országba betelepült a nagybetűs ipar, magával rántva egy valag pénzt és béremelési dömpinget indítva el -, hogy a gazdasági csoda magával húzta nagyon komolyan a fizetéseket (felfelé), amelyet már-már nem tudnak megfizetni a cégek, ellenben az emberek meg elvárják ezeket... Most egy kis gondban is vannak e miatt, mert a gazdaság lereagálta a munkaerő költségének óriási növekedését és megtorpant egy kicsit a GDP növekedése (10% GDP növekedés leesett 4% köré, és az infláció 3%-ról 5% felé nőtt). Dublin a világ 20 legdrágább városai közé nőtte ki magát, és a lakás és házárak az egekben vannak... A szakadék szegény és gazdag között óriási és rengeteg a rendszernek kiszolgáltatott ember. Hamarosan kénytelenek lesznek ők is változtatni a dolgokon.

Ott magasak a bérek, ezért alacsonyan tudák tartani az adókat, járulékokat (egyelőre, mert most fognak majd nagyot zuhanni), itt meg az az érdek, hogy ne kelljen adót fizetni, és a költségeket alacsonyan lehessen tartani. Ennek a vége adóteher és járuléknövekedés, valamint a szociális rendszer teljes felborítása.

cezi majd biztosan elmondja a tapasztalatait. Remélem, mert engem is érdekel. :)
justy írtaCOLONAz AB elnoke az mondana: "Pardon my French, de ki a fa@om akarta aprilis 1-tol bevezettetni a leszavazott dijak eltorleset? A szavazon lapon vilagosan rajta van a kert datum: 2008.01.01. Ha a kormany ezt hamarabb akarja megtenni (nyilvanvalo politikai megfontolasok miatt), akkor oldja meg maga.
Megjegyzes: a nepszavazas kerdesei termeszetesen NEM erintettek a 2008-as koltsegvetest.
A fentiekkel egy baj van: tökéletesen igaz! :D Ezért sántít most egy kicsit az, hogy ha a nép azt akarja, eltöröljük rögtön, és igyák meg a kórházak ennek a levét... Óriási, dacból elkövetett baklövés. Ellenben az ellenzéknek egy jó 9 hónapja lett volna szajkózni, hogy a szemét kormány még mindig sajtolja a népből a 300 forintot, meg ezzel kapcsolatos "illegitim" dolgokat... Azt gondolta a kormány, hogy most következetesen jót tesz, de inkább csak nagyobb káoszt csinál, ellehetetlenítve a hozzá nem értő nép által felhatalmazva saját magát... :shock:
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

Santos írtaCOLON
VRRRT írtaCOLONGondolom ott magasabbak a fizetések is... :roll:
Röpke fejszámolás: 40x-esével? Jó, mondjuk 1000 HUF a vizitdíj (khmm...): a 13x-osával? :)

Vietta: azt hiszem nem Cezit kellene kérdezned, hogy miért ment ki, hanem magad, hogy miért maradsz, ha már semmi sem tetszik, vagy mit teszel, hogy adott körülmények között ne panaszkodással töltsd el azt az időt, amely alatt többet kereshetnél... Az adóval kapcsolatban: szerintem komolyan felháborodnál, ha csak 1%-kal emelnék az adót, mert nincs pénz a kórházak és oktatási intézmények fenntartására... Lécci, lécci: mielőtt ráböksz az [Elküld] gombra, csak próbáld végiggondolni, hogy biztosan így gondolod-e, illetve lehetséges-e, hogy 3.5 millió 20e HUF-ból élő ember (ugye nem leszázalékoltatott nyugdíjasról van szó...) van ebben az országban, amikor 4 milliót sem éri el a munkavállalók száma... Ha igen, akkor ez a kormány tényleg tud valamit... :D
Azért ha megengeded, kíváncsi volnék Cezi miért nem a hazai pályán kardozik?

Nyilván kinn sokszorosát fizetik annak, amit itthon kapna ugyanazért, viszont az meg részben gondolom ott költődik el, szóval,,, de végül is tök mindegy, ez teljesen az ő dolga, senki másé. Azon kívül, hogy ebben a formában a kritikái x része más fényhatások alá esik, tod, a megvilágítás szögéből kifolyólag...

S, hogy én mi a fészkes fenét keresek még itthon? Hmmm,,, jó kérdés, battameg! Nagyon sokszor tűnődöm ezen. Említettem már, hogy próbáltunk elmenni, de végül is a sors úgy akarta, hogy itthon maradjak, és tegyen amihez értek. Itthon, nem máshol. Megértettem, és csinálom.

A panaszkodással töltött időmet végül is meg is fizethetné nekem az állam... :)

Amúgy vatafak az a "panaszkodás"??

Az az izé volna, hogy baze, ma sem lettem millijomos, vagy ma se dobta tőlem hanyat magát Dukai Regcsi?

Vagy az a jelenség, hogy szokásommá vált a rosszul menő ügyeket valamilyen formában kommentálni, esetleg mert sok a szabadidőm, vagy mert a szokások rabja vagyok, faty mert annyira fain arcok vagytok, hogy veletek még a vitázás is élményszámba mehet az én semmitérő életemben? :)

Te cimborra, az már rinyálás ha mondjuk leírom, hogy sz.tem nem teljesen fain a jelenlegi adóbefizetés utáni hatósági macerálása a munkavállalóknak, munkaadóknak? Mert még van egypár érdekesség itt éheshonban, ami nem tűnik túl kereknek,,, sőt, tiszta egy merő baromság,, vagy te nem így látod?

Tehát sz.ted mi a fainabb egy jelenlegi demokratikusnak látszó tárgyországban, az, hogy kussolok, befogom a pofámat, eszem amit kapok, vagy rinyálok ha mócsingos az elémb@szott moslék?

Te melyik lennél? Ilyen kusshadós lapulós, vagy ilyen rinyálós hőzöngős? :twisted:

Most jól lenyomom a beküldőt, pedig nem is vagyok benne tök biztos, hogy igazam van-e, vagy van-e itt bárkinek ilyen nője miközöttünk? 8) :lol:
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
BUTTON_TOPIC_LOCKED