Hyde Park Corner 7.

Minden ami nem az oldallal és nem a profi ökölvívással kapcsolatos.
BUTTON_TOPIC_LOCKED
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

Blackpanther írtaCOLONAz alkotmánybíróság mit válaszolna arra a kérdésre :
A kormány köteles-e a költségvetésbõl pótolni a 2008. Március 09-i népszavazáson elutasított vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj által kiesett bevételeket a háziorvosoknak, egészségügyi és felsõoktatási intézményeknek?

Megjegyzés : "A kérdések nem érintik a költségvetést ezért népszavazásra bocsájthatóak !"
Az AB elnoke az mondana: "Pardon my French, de ki a fa@om akarta aprilis 1-tol bevezettetni a leszavazott dijak eltorleset? A szavazon lapon vilagosan rajta van a kert datum: 2008.01.01. Ha a kormany ezt hamarabb akarja megtenni (nyilvanvalo politikai megfontolasok miatt), akkor oldja meg maga.
Megjegyzes: a nepszavazas kerdesei termeszetesen NEM erintettek a 2008-as koltsegvetest.
justy
Bajnok
HozzászólásokCOLON 478
CsatlakozottCOLON 2002-10-17 14:15:19
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: justy »

cezi írtaCOLON csak jeleznem: itt is letezik vizitdij, es tudod mennyi? 50 euro. nem 1.2 euro, hanem 50. es tudod mit? mukodik.
Irorszagban nincs kotelezo TB, valamint (hazaspar eseten) 43,000 EUR alatt 20% az adokulcs. Na, ilyen alacsony elvonasok mellett en is fizetnek 50 EUR-t a vizitdijra.
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

VRRRT írtaCOLONGondolom ott magasabbak a fizetések is... :roll:
Röpke fejszámolás: 40x-esével? Jó, mondjuk 1000 HUF a vizitdíj (khmm...): a 13x-osával? :)

Vietta: azt hiszem nem Cezit kellene kérdezned, hogy miért ment ki, hanem magad, hogy miért maradsz, ha már semmi sem tetszik, vagy mit teszel, hogy adott körülmények között ne panaszkodással töltsd el azt az időt, amely alatt többet kereshetnél... Az adóval kapcsolatban: szerintem komolyan felháborodnál, ha csak 1%-kal emelnék az adót, mert nincs pénz a kórházak és oktatási intézmények fenntartására... Lécci, lécci: mielőtt ráböksz az [Elküld] gombra, csak próbáld végiggondolni, hogy biztosan így gondolod-e, illetve lehetséges-e, hogy 3.5 millió 20e HUF-ból élő ember (ugye nem leszázalékoltatott nyugdíjasról van szó...) van ebben az országban, amikor 4 milliót sem éri el a munkavállalók száma... Ha igen, akkor ez a kormány tényleg tud valamit... :D
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

cezi írtaCOLON
miszter írtaCOLONA vizitdíj egy illegitim, a választók akarata ellenére bevezetett pénzbevétel volt, amit amiatt volt kénytelen a kormány behozni, mert a tékozlása, a kormányzási hibái, illetve egyéb okok miatt kiürítették az államkincstárt. Ők, s nem más.
illegitim? :D kerdezd meg a valasztokat, hogy akar e fizetni adot. fogadjunk, hogy hasonlo eredmenyt ernel el egy nepszavazason. akkor az ado is illegitim?

csak jeleznem: itt is letezik vizitdij, es tudod mennyi? 50 euro. nem 1.2 euro, hanem 50. es tudod mit? mukodik.
Drága Cezi bahátos, az adófizetés egy olyan dolog, amit néha sokallunk, de a tudomáson vételen és megértésén túl saját magunk is abból használunk sok mindent.

Tehát ha megkérdeznének, hogy akarok-e adót fizetni, a válaszom, hogy igen, akarok, fogok, mert szükségem van az állam által fenntartott egészre, amit részletezetnék pontról pontra mi, de mijafrancnak, hisz tudod te is. Az emberek többsége nem anarhista, bármennyire is szeretnéd őket annak hinni, s emiatt egy ilyen kérdéssel egy esetleges népszavazáson is megértenék, hogy szükség van adóra, nem szavaznának ellene.

A jelenlegi életteredben bekövetkezett változáshoz még légyszíves azt is fűzd hozzá, hogy mennyit keresel havonta ott, miért vagy ott egyáltalán, s miért nem az itthoni gazdaságot erősíted? Itthon nem kerestél eleget?

Aztán hasonlítsd azt össze az itthoni ismerősömmel, aki havi 20, mondom alig több mint 20 ezer forintból kénytelen megélni. Mielőtt kérdeznéd, ez hogy lehet, meg mondanád, hogy ez nyilván az ő története, baja, elmondanám, hogy a helyzete tipikus, sőt, hétköznapi.

A hölgy ötvenen túli, 3 éve haltak meg a szülei, akiknek a házában lakott, és októberban meghalt a holland férje, ő pedig magára maradt, örökség a szülei 60 éves tömésháza. Az értelmi állapota gyerekkorától nem volt elég ahhoz, hogy önmagát képes legyen ellátni, a nyugdíjjhoz nem elég idős, tehát valamilyen huszonpárezres állami támogatásból próbál élni, ami a rezsijét sem fedezi. Nekik a vizitdíjak, és a kórházi napidíjjak amikor a holland férje haldoklott, minden anyagi forrásukat felzabálta.

Róluk volt szó, amikor a vizitdíjjak kifizethetetlenségéről beszéltek az őket képviselő emberök.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
VRRRT
Uploader
HozzászólásokCOLON 639
CsatlakozottCOLON 2007-02-17 18:17:44

Hozzászólás Szerző: VRRRT »

Gondolom ott magasabbak a fizetések is... :roll:
"A lámpa csak akkor világít, ha meggyújtják."
Dzsalál Uddin Rum
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

miszter írtaCOLONA vizitdíj egy illegitim, a választók akarata ellenére bevezetett pénzbevétel volt, amit amiatt volt kénytelen a kormány behozni, mert a tékozlása, a kormányzási hibái, illetve egyéb okok miatt kiürítették az államkincstárt. Ők, s nem más.
illegitim? :D kerdezd meg a valasztokat, hogy akar e fizetni adot. fogadjunk, hogy hasonlo eredmenyt ernel el egy nepszavazason. akkor az ado is illegitim?

csak jeleznem: itt is letezik vizitdij, es tudod mennyi? 50 euro. nem 1.2 euro, hanem 50. es tudod mit? mukodik.
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

Kedves BP bahátos!

Mivel Boris Vian regénycíme már foglalt volt, nem sok választásom maradt.

Élőben leköpni ferit sok kérdést vetne fel, hiszen az ő személyének támadása gyakorlati értelemben véve egy dogma, illetve egy frázis elleni fellépés, de ezt nem lehetne megtenni ártatlan személyek megkerülésével, lévén akik védik a leghitványabb magyart, egyszerűen a a dolgulkat végzik, s ők nem érdemlik meg, hogy rajtuk keresztül vezessen az út.

Tehát a véleménynyílvánítás konkrét ősi, szemtől szembeni megoldása nem lehetséges esetemben.

Maradt tehát a másik lehetőség, amit nem tagadok, sosem fogom. Persze ebbe is sokminden belejátszhat, mivel ugye az idő halad. Csak abban az esetben lehetséges, ha hamarabb dobja el a kulcsot mint én. Erre nem sok esély van, hiszen az életforma amit élünk az ő malmára hajtja a vizet, így jelenleg megelégszem azzal, hogy a zsákomra feri különlegesen írrítáló arcát rakom, és jobbhíjján arra kenek pár ilyet s olyat.

Más.

A vizitdíj pótlása című dráma margójára. Milyen színjáték ez a világ, sosem hagyják elfelejteni...

A vizitdíj egy illegitim, a választók akarata ellenére bevezetett pénzbevétel volt, amit amiatt volt kénytelen a kormány behozni, mert a tékozlása, a kormányzási hibái, illetve egyéb okok miatt kiürítették az államkincstárt. Ők, s nem más.

A bevezetésekor állították, hogy ez a lé marad a kórházaknál, illetve az eü. dogozóknál.

Egy évet élt meg, de most, hogy a lakosság egy része visszavonatta, máris a hiányát kezdik vadul kiáltozni, mennyire kellene, kellett volna ez a pénz az államnak.

Hát hogyne, nanná, mijazhogy, nadjon is.

A vizitdíjból állítólag az állam felszabadult az eü.-re kötelezően fordított pénz kifizetése alól, legalábbis valamekkora része alól, mondván, arra fizetünk napidíjjat, illetve vizitdíjjat. A kormány aztán az ebül megmaradt eü pénzt fogta, és kitudja mit tett vele, de az tény, hogy az eü-re kellett volna költenie. Ha arra költötte volna, amire beszedték évtizedeken keresztül, semmi szükség nem lett volna a vizitdíjjra. De nem arra kente, hanem a hajára, meg erre arra, azt most bottal üthetjük a hiányát.

Most persze csapong, és úgy állítja be a visszavont díjjat, mint legitim pénzbevételt, holott az spec ez nem az volt.

Ilyen alapon bármire bevezethetne egy extra emeltdíjjat, s mikor azt kénytelen lenne megszüntetni, vádaskodhatna azzal, hogy abból a pénzből milyen fasza fejlesztéseket tudott véghezvinni.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
Blackpanther
Super Champ
HozzászólásokCOLON 967
CsatlakozottCOLON 2006-01-02 18:54:48

Hozzászólás Szerző: Blackpanther »

WNB írtaCOLON Ha te azt mondanad, hogy "Lehugyoznam O.V. sirjat"...
Egy meséből idéznék, átköltve:

"Válaszoltál is meg nem is, volt értelme meg nem is, van benne valóság tartalom és nem is!"

Amikor megismétled az előző hozzászólás szövegét nincs saját gondolatod vagy ezzel próbálod tisztára mosni saját véleményedet?

...........


Újabb "homokszem került a gépezetbe! " : Nem április 1-i megszüntetésről szavaztak az emberek!

A népszavazási kérdések :
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

miszter írtaCOLONUi: Santos, jól érzem, hogy egy kis sértődés esett a lelkedben? Ugyan már... :)
Mi tagadás kissé bosszantó volt számomra a szavazás eredménye, valamint amit WNB leírt, az is kissé mellbe vágott. Utólag már sikerült neki is kissé visszafogottabban, teljesen más stílusban megfogalmazni, amit igazából akart. Így már világosabb. A félve félig felvont fehér zászlót messziről kiszúrja a békeszerető ember. Ha nem éppen a másik szemüveg van rajta... :D

Ő is értette, hogy a dőlt betűs rész, nem véletlen dőlt betűs, és nem próbálkozott további spekulációval, pl. 'na de mi van azzal az előzménnyel a "kemény csapattal" kapcsolatban', hiszen érti ő, hogy az is lehet szarkazmus, az átmeneti ellenzékimitátor (nuku Kárlová Gotá) monológjának része. Érzi ő is, hogy egyáltalán nem az a lényeg, hogy HG mit mondott, mert ki a franc az a HG, azon kívül, hogy - finoman fogalmazva - nagy paprikajancsi? Egy szavazat a 4 millióból? Ki a franc az az Orbán? Egy szavazat a 4 millióból? Ki a franc az a Gyurcsány? Egy szavazat a 4 millióból? Lényegtelen...

A lényeg az, hogy mikor derül ki, hogy a vizitdíjből kiesett, betervezett bevételeket, most honnan a francból fogják a kórházak begyűjteni, a rektorok honnan találnak pénzt, hogy az felsőfokú oktatásban 1990-ben még 108e hallgatóról 416e-re duzzadó létszámot (nappali 76e-ről 238e-re) mi a francból tudják majd a korábbival azonos színvonalon oktatni... Ez a legfontosabb. Jah, hogy ezekkel a számokkal már régen elő kellett volna valakinek jönni? Az megint egy gyenge kommunikáció és ellenérdekelt ellenzék kérdéskör.

Akik nem így gondolják, azok továbbra is dünnyögjék, hogy a lényeg az, hogy HG mit súgdos KJ fülébe...

U.i.1: Vito, 3.987e volt 2007-ben a 15-64 éves korúak között a foglalkoztatottak száma. Az más kérdés, hogy mennyi az átlagkereset, és ebből mennyi jut járulékra, meg adóra.

U.i.2:WNB, akkor most szerintem tényleg nyugodtan menj el a 11-es medencepartira, én is valami kikapcsolódás után nézek... :)

U.i.3: Vietta, mi van akkor, ha a beteg tüdőrákos, mert a saját egészségét tette tönkre bagóval, annak ellenére, hogy az orvos hiába mondogatja neki, hogy le kell tenni, mert rossz vége lesz? Az orvos a hüje? Ez nem a baloldal vagy a kormány magasztalása, inkább az emberekről alkotott véleményem.
A hozzászólást 2008 alkalommal szerkesztették, utoljára 3 Santos-kor.
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: WNB »

BP...ez olyan Nepszavas osszemoso kirohanas volt.

Abban, hogy "Lehugyoznam GyF sirjat", nyilvan nem intuicio van alkalmazva eppen...mint azt nyilvan te is tudod. Abban, hogy hogyan jutott el odaig, hogy annyira utalja az alanyt, hogy elmond egy ilyen mondatot, mar lehet, hogy volt intuicio alkalmazva. (Tartuffe-detektor...)

Ha te azt mondanad, hogy "Lehugyoznam O.V. sirjat", akkor a kerdesem nem az lenne, hogy miert irsz ilyen nem-europeer modon a szektavezeremrol (ha lenne nekem ilyenem), es miert rekedtel meg a torzsfejlodes egy bizonyos szintjen [mert ha ezt kerdeznem, akkor az egy kicsit tenyleg olyan lenne, mintha a sajat szektavezeremet vedenem], hanem azt kerdeznem magamtol, vagy toled, hogy vajon miert utalod O.V.-t annyira, hogy azt mondod, lehugyoznad a sirjat? Es akkor ezt elmondanad...vagy nem. Vietta nagyjabol elmondta mar, hogy miert utalja GyF-et - amivel te talan nem ertesz egyet, de ez van.
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
Blackpanther
Super Champ
HozzászólásokCOLON 967
CsatlakozottCOLON 2006-01-02 18:54:48

Hozzászólás Szerző: Blackpanther »

WNB írtaCOLONVietta muveszember-aggyal rendelkezik...neki mast jelentenek a tenyek, mint a masik agyfelteket preferalo racionalis nem-muveszember tipusnak. Vietta sokszor tamaszkodik az intuiciojara, ami meg neha racionalis eszkozokkel nem jol kovetheto - viszont nem mindig hibas modszer.
kb.: 1 a 10-hez.

Szegénykémnek mindent el lehet ezen az alapon nézni.

Intuició a köbön és értelmes társalgás a művészemberrel:
Lehugyoznám Gy. F. sírját... "Vietta"
A szektavezéretekről mikor írtunk akár hasonlót is?

Az ilyen megnyílvánulások megrekedt emberi törzsfejlődést mutatnak az egyes személynél!
..........

Az alkotmánybíróság mit válaszolna arra a kérdésre :

A kormány köteles-e a költségvetésből pótolni a 2008. Március 09-i népszavazáson elutasított vizitdíj, kórházi napidíj és tandíj által kiesett bevételeket a háziorvosoknak, egészségügyi és felsőoktatási intézményeknek?

Megjegyzés : "A kérdések nem érintik a költségvetést ezért népszavazásra bocsájthatóak !"
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: WNB »

miszter írtaCOLONKedves cezi, hogy én mennyire nem akarom megértteni a másik oldal érveit, szóval ennek megítélésében (is) enyhén tévedsz. Az, hogy mennyire enyhén, jellemezhetné, hogy a legutolsó kormányválasztásokon a kívülről jellemző pökhendiség miatt nem fideszre szavaztam, hanem,,, hanem,,, ezt nagyon nehezen írom le, mert soha semmit nem bántam meg eddig az életemben ennyire, szóval szánom-bánom, de az emeszpére voksoltam.... qvaéletbe, én hülye!!!

Életem legnagyobb baromságát követtem el akkor,,, rosszul tudtam, hogy a második fordulóval még lehet javítani, ugyanis bedőltem annak, hogy az elsőben büntetni lehet ezért-azért, nem az lesz a végleges eredmény. Egyszerűen egy kis hangot akartam annak adni, amit most is várnék, hogy sokkal nagyobb alázattal kellett volna a fidesznek is országot vezetnie.

Ez a múltam sötét foltja...
Csak emlekeztetonek (mert mar szerepelt itt korabban)...2002-ig en is ontudatos, buszke ballib oldali (szadesz) szavazo voltam - aki sulyosan eliteli az ellenzek durva manipulacios modszereit, es a hazai palyas media hiteles, valos tajekoztatasa altal elenk tarulo fogonoszt. :) A kettos allampolgarsagos nepszavazas volt a fordulopont...ahol az kezdtem el erezni, hogy az MSZP-s/GyF-es nezopont es manipulacios modszer-kupac nagyon sulyos ellentmondasban van azzal, amit en egy normalis vilagrol gondolni szeretnek.
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: WNB »

Santos írtaCOLONTudod, WNB, az ilyen "szokásos értelmetlen zavaros káoszba fulladás" az, ami miatt elmúltak az idők, amikor "ebben a topikban különböző világlátású emberek még nagyjából tudtak beszélgetni". Azt hiszem, hogy pont a meg nem érteni vágyás az, ami miatt képtelen az ember a saját kicsi kis keréknyomából kizökkenni. Igen. Igen, biztosan tévedek, és a nem a prekoncepciók erősödtek fel benned az utóbbi évben... Jó munkát végeznek a politikusaink, meg kell hagyni.
Most itt ket kulonbozo embernek ket kulonbozo helyzetben adott valaszom kozt adsz osszefuggest, ami szabadsagodban all - de en pl. nem kapcsolnam ezt igy ossze...ezert is nem neked irtam azt amit BP-nak...

Te olyan vki vagy [de ugy is nezhetjuk, hogy en is olyan vki vagyok], akivel praktikusabb es hasznosabb lenne eloszoban beszelgetni, mivel irasban olyan sokszor szuletnek fatalis felreertesek (ami nyilvan az alapallasok nagyon kulonbozosegebol is fakad), hogy egy ido utan egyszeruen mar mindig remenytelen dolog a korrekcioval valo probalkozas - irasban.

Van ilyen kollegam is - ballib nezopont, de nem kedveli a GyF fele karaktert - eloszoban jol el tudunk beszelgetni, irasban olyan automatizmusok jonnek elo, amik egy ido utan lehetetlenne teszik az ertelmes megertest, mert irasban lehetetlen azonnal korrigalni a rossz mellekutakat...irasban az ember mindig elkezd egy ido utan a bejaratott hipoteziseire hagyatkozni, hogy mit akar mondani a masik...es a masiknak nincs lehetosege rogton helyretenni ezt, ha erzi az irasbeli hangsulyokbol, hogy itt egy teves hipotezis kerult elo...
Santos írtaCOLONPersze ezt fel lehet fogni úgy is, hogy nem arról van szó, hogy NEKEM speciel mi a véleményem, amely mondjuk egy virtuális baráti asztalnál lefolytatott tárgyalás alapját képezhetné - as per óhaj -, hanem pl. szigorúan Horn Gábor "nem hivatalos véleménye" - amely már-már őszinte értékelő beszéddé növi ki magát... - az, amely mondjuk annyira fontos, és akkor az általad korábbiakban hiányoltak fulladnak bele a saját maguk maguk kicsi kacsás fekete tavába... Érdekel, a véleményem? Igen v. nem? Egyszerű, nem? Ha nem, akkor ne nosztalgiázz, mert te aprítod fel a baráti asztalt, saját célú tüzelőnek...

Mi van akkor, ha Horn mondjuk az adott pillanatban élt a szarkazmus nyújtotta lehetőséggel, és régi cimborájára, Kókára pillantva, félmosollyal megjegyzi, kvázi idézi azt a mondatot, amely ilyenkor az ellenzék szájából elhangzik? Vagy ez a világi értékrend és a dobozok színe szerint már igen kis valószínűségű "lehetséges teljesen reális valóságértelmezéshez" vezetne?

"Ha" és "De" összeházasodtak, gyermeküket "Talán"-nak hívják. - perzsa közmondás
Egy most egy kicsit olyan, mint ha aktivalodott volna a kormanyszovivoi mod...indulat nelkul mondanam most ezt. [Hozzatennem, hogy en is szoktam ilyesmit elkovetni - most hirtelen a Mikola-fele hires szinglihordas beszed alternativ ertelmezesi lehetosegeit taglalo szovegem jut elsore eszembe...ahol erzelmileg nyilvan nem voltam elfogulatlan, fuggetlenul attol, hogy nem biztos hogy totalis hulyeseget irtam. :)]

Szoval: szerintem egy parhuzamos vilagban, ahol minden egy kicsit maskepp tortenik, siman tortenhetett volna ugy, ahogy irod (es ott ugyanezzel az ellenzeket kifigurazo szarkazmussal alazta volna az elozmenyben az MSZP-s "kemeny csapatot" is - ami a mi vilagunkban most egy ellentmondas lenne)...de most nem igy tortent.

Ez tenyleg egy egyszeru dolog. Es nincs nagypolitikai jelentosege - szamomra. (Ugy ertem, hogy: erdektelen, hogy Orban ugyanazt mondja, mint H.G. - tehat nem erdemes kitalalni, hogy lehetoleg H.G. mindenkepp vmi mast mondjon itt, mint Orban - foleg egy olyan helyzetben, amikor a teljes filmet megnezve teljesen egyertelmu, hogy mit miert mond H.G.)

(Ettol fuggetlenul: erdekel a velemenyed...csak most itt nem ertunk egyet.)
Santos írtaCOLONTalán semmi. Talán az, hogy az egész "dehát Horn azt mondta, hallottáttok a két fületetkkel" téma fabatkát sem ér... Talán. Ha azonban... De ennek ugye semmi értelme... Talán...

Mi lehet ennek a következménye? Fontosabb-e ez annál, mint a szavazás esetleges tényleges következménye, amely az egyszerű mondatokban megfogalmazott kérdésekre adott szimpla "Igen" válaszok túlnyomó többségéből (kérdés-válasz kontextus, semmi belegondolás, átvitt értelmezés, meg hasonszőrű társai) fakad? Vagy nem is olyan fontos ez az egész a feleknek, hiszen csak a baloldal egységét hivatott megbontani ez a politikailag kezdeményezett népszavazás? Erre elmegyek szavazni, és azt mondom "Igen", meg ha még egyáltalán lehet véleményt formálni, még hozzáteszem: pont ezért hányok az egésztől...

U.i.: Jah, 30-31 körüli vagyok, az egyszerűbb dobozolás végett... Már ha a régi dobozokból próbálod újracsoportosítani a "kacatokat"...
Ez a dobozolas egyreszt egy felreertes...masreszt rolad tudom nagyjabol, hogy melyik dobozba tegyelek. :) BP eseteben nem tudom, de pl. ha azt mondja, hogy 24, akkor sok minden a helyere kerul (ooo...a megfelelo dobozba)...szerintem igy 30-31 korul te is erted nagyjabol, hogy mire gondolok itt.
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: WNB »

cezi írtaCOLON
WNB írtaCOLONKet lehetoseg van:
a) Az ember elfogadja, hogy vannak ilyen mukodesu emberek - elfogadja a kulonbozoseguket (a mas mukodesu emberek szempontjabol nezve: a hibaikat), es ertekeli a pozitivumaikat.
b) Allandositja a haborut ellenuk - es nem valogat az eszkozokben.
a harmadik pedig az, hogy nem vitatkozik vele, csak kozli, hogy hujeseget beszel, de azt allando rendszeresseggel, nehogy vietta ugy erezze, neki van igaza :D

ha ugy gondolod, hogy ez egyenlo a b) ponttal, akkor jeleznem, hogy szamomra nem az. nem haboruzom vietta ellen, csak nemileg sajatos - (es itt tessek axan egut erteni a nemileg elso e betujere) - formaban teszem, mivel ugy gondolom, vietta nem is akarja megerteni a "masik oldal" erveit (un. erzelmi politizalast folytat).
Ok. Ertem. Elfogadom. Siman bevezethetunk egy c) pontot.
Az eredeti felvetesemet nezhetjuk ugy is akkor, hogy vajon akar a b) akar a c) pont szerint az alkalmazott stilus vajon mindig lehetoseget biztosit-e ra, hogy a szituaciot megforditva a b) vagy c) pont szerint viselkedo is megerthesse a masik oldal erveit - barmennyire is erzelmi politizalast folytat az szerinte?

"erzelmi" politizalas vs. GyF & Koka fele karakterek: most nem politikai iteletet szeretnek mondani, ellenzeki arnyekkormanyszovivokent, csak maganvelemenyt, hogy esetleg erthetobbe valjon, ki mit miert, milyen motivacioval gondolhat a masik oldalon (szerintem - es itt a masik oldal nem kizarolag a fityesz-hivokbol all, mivel ballibes erzelmi politizalok is vannak a most jovo ertelemben): szoval...vannak, akik GyF es Koka maguk altal gondos, szorgalmas munkaval felepitett karakteretet olyan mertekben elfogadhatatlannak es hiteluket vesztettnek talaljak jelenleg, hogy egy egyebkent racionalisan is merlegelheto javaslatot nem racionalisan fognak merlegelni (pontosabban: nem olyanfajta racionalitassal, amit akkor alkalmazhatna az ember, ha az a javaslat egy idegen naprendszerben hangzana el), hanem legelsosorban azt merlegelik, hogy ki akarja nyujtja a kockacukrot - javaslat formajaban, es hogy elhiszik-e neki meg, hogy az tenyleg kockacukor.

(Ha a vizitdijbevezetes legnagyobb hatteruzlete nem a vizitdijautomatak bevezetese lett volna pl, akkor az biztosan csokkenteni tudta volna az ilyenfajta ellenerzest...de ez most csak egy partikularis kiragadott pelda...illusztracionak.)
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
Laslie
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1431
CsatlakozottCOLON 2002-10-21 10:07:42
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Laslie »

cezi írtaCOLONtotaw:

"Szíves tájékoztatásul: a vizitdíj eltörlésével, és a korábbi támogatás visszaállításával kábé száz-kétszázezer forintot buknak a háziorvosok, egyenként, havonta. Erről tetszettek szavazni. Gratulálok ismételten.


Van azért itt a megoldásra is példa, ha nagyon akarják menni fog:
Tatán pótolják a vizitdíjat az orvosoknak:
http://www.nol.hu/cikk/484766/

Az én javaslatom, hogy a (köz)munka nélkül segíjt kapóktól csoportosítsanak át forrásokat.
miszter
Hall of Fame
HozzászólásokCOLON 2149
CsatlakozottCOLON 2005-02-27 16:57:43
Tartózkodási helyCOLON Balatonboglár

Hozzászólás Szerző: miszter »

cezi írtaCOLON
WNB írtaCOLONKet lehetoseg van:
a) Az ember elfogadja, hogy vannak ilyen mukodesu emberek - elfogadja a kulonbozoseguket (a mas mukodesu emberek szempontjabol nezve: a hibaikat), es ertekeli a pozitivumaikat.
b) Allandositja a haborut ellenuk - es nem valogat az eszkozokben.
a harmadik pedig az, hogy nem vitatkozik vele, csak kozli, hogy hujeseget beszel, de azt allando rendszeresseggel, nehogy vietta ugy erezze, neki van igaza :D

ha ugy gondolod, hogy ez egyenlo a b) ponttal, akkor jeleznem, hogy szamomra nem az. nem haboruzom vietta ellen, csak nemileg sajatos - (es itt tessek axan egut erteni a nemileg elso e betujere) - formaban teszem, mivel ugy gondolom, vietta nem is akarja megerteni a "masik oldal" erveit (un. erzelmi politizalast folytat).
Kedves cezi, hogy én mennyire nem akarom megértteni a másik oldal érveit, szóval ennek megítélésében (is) enyhén tévedsz. Az, hogy mennyire enyhén, jellemezhetné, hogy a legutolsó kormányválasztásokon a kívülről jellemző pökhendiség miatt nem fideszre szavaztam, hanem,,, hanem,,, ezt nagyon nehezen írom le, mert soha semmit nem bántam meg eddig az életemben ennyire, szóval szánom-bánom, de az emeszpére voksoltam.... qvaéletbe, én hülye!!!

Életem legnagyobb baromságát követtem el akkor,,, rosszul tudtam, hogy a második fordulóval még lehet javítani, ugyanis bedőltem annak, hogy az elsőben büntetni lehet ezért-azért, nem az lesz a végleges eredmény. Egyszerűen egy kis hangot akartam annak adni, amit most is várnék, hogy sokkal nagyobb alázattal kellett volna a fidesznek is országot vezetnie.

Ez a múltam sötét foltja...

Ráadásul azért érdekes efféle indokokkal alábájlagolt rámcélzott következtetést olvasni, mert tőled (tőletek) sem lehetett mást hallani, mint a kormány, illetve a baloldal megingathatatlan elvi támogatását, és ezt viszont akármiről is volt szó, általánosságban várni lehet allandelon.

Tök mindegy, hogy a baloldal elamortizált szinte minden mozgó alkatrészt ebből a országgépből, szerintetek az nem lehet másképp, csak ez az egytlen megoldás, másé szar.

Ismét egy hasonlattal, -ezt imádom- igyekszem megvilágítani mi a bajom a baloldali kormányzással, és annak emblemetikussá vált agytrösztjével: feri véleményem és a tények szint egy olyan orvos, aki a rábízott betegét nem tudja meggyógyítani, a betegséget képtelen megállítani, a az összes ötlete a gyógyításban abban merül ki, hogy levágjon, kivágjon, szterodiddal tömjön, sugarazzon, cseréljen, stb, stb. Ráadásul jelenleg ő maga a betegség kiváltója, előidézője.

Ő és az összes orvostársa mélységesen fel van háborodva akkor, ha a beteg ebből nem kér, és megkérdez olyat, aki másként is tudná kezelni,,, na ezeket kórusban sarlatánozzák, meg persze minden elképzelhető módon akadályozzák. (Méghogy adócsökkentés...)

És miután az egyéb eljárások, alternatív kezelések után a beteg jobban lesz, esetleg meggyógyul, utálják, haragszanak a betegre, hogy miért nem az amputálást választották, az sokkal biztosabb, és az elején megmondták, hogy nem fog fájni. És persze ha meg is gyógyult, az is inkább nekik köszönhető...

Feri nem jó kormányfő, nem jó szakember, és nem jó ember. Sőt, rossz ember, pitiáner, és alapvetően személyiségi zavarai vannak. Nem való egy ország élére, mert csak égeti azt, vele azonosítanak minket!!!

Egy politikai harcban bevetett egy nem megengedett eszközt a győzelem érdekében, tehát nem lehet azt mondani rá, hogy veszélytelen, illetve ártalmatlan.

A saját személyes érdekei miatt egy olyan mindenek felett álló kérdésben mint az állampolgárság visszaadása a kintrekedt honfitársaink ellen fordult, és a szokásos hazudozásával minden labilis gondolkozású emberrel elhitette, hogy ez mekkora ártalom lenne nekik.

Végül is, hogy ti mit esztek az emeszpén, a baloldalon, az maradjon a ti dolgotok.

Az, hogy én itt mennyi időt fecsérlek el a veletek való vitába, az meg az én dolgom. Én ráérek. A célom nem az, hogy benneteket meggyőzzelek, mert ami nem megy ennyi idő alatt, az később sem fog, én kizárólag sportcélokból kardozok itt.... :)

Vidám lesz a napom mikor olvasok tőletek különféle brillirozásokat...

S ha már erre jártam, had szóljon az a csörte:

http://index.hu/politika/belfold/2006/v ... /0311ugng/

Úgy szokott lenni, egy ilyenre Blackpanter bahátos minnyá két fideszt gyalázó filmmel rukkol elő.... :)

Ui: Santos, jól érzem, hogy egy kis sértődés esett a lelkedben? Ugyan már... :)
A hozzászólást 2008 alkalommal szerkesztették, utoljára 2 miszter-kor.
Mr. Tyll De La McVietta

www.vietta-tattoo.hu www.maiboglar.hu
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

totaw:

"Szíves tájékoztatásul: a vizitdíj eltörlésével, és a korábbi támogatás visszaállításával kábé száz-kétszázezer forintot buknak a háziorvosok, egyenként, havonta. Erről tetszettek szavazni. Gratulálok ismételten.

Miért nem hangzott el már a kampányban, hogy „és ezt a pénzt lottóval meg játékgéppel fogjuk pótolni?”

Játékgépből egészségügy! Óriási ötlet! Végre sikerül bevonni az inaktív lumpokat az ellátás finanszírozásába!

Eszem-f***om megáll. Tényleg: minő nevetséges stratégia, hogy az egészségügy finanszírozásához az igénybevevőktől kérjünk pluszforrást. Milyen erőltetett, nyakatekert összefüggés! Leszavazzuk, abcúg! Mennyivel logikusabb, fenntarthatóbb és tervezhetőbb, ha a szerencsejátékhoz kötjük!
"

:D :D :D
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
cezi
TEAM PKSZ
HozzászólásokCOLON 893
CsatlakozottCOLON 2005-02-26 22:18:50
Tartózkodási helyCOLON Dublin

Hozzászólás Szerző: cezi »

WNB írtaCOLONKet lehetoseg van:
a) Az ember elfogadja, hogy vannak ilyen mukodesu emberek - elfogadja a kulonbozoseguket (a mas mukodesu emberek szempontjabol nezve: a hibaikat), es ertekeli a pozitivumaikat.
b) Allandositja a haborut ellenuk - es nem valogat az eszkozokben.
a harmadik pedig az, hogy nem vitatkozik vele, csak kozli, hogy hujeseget beszel, de azt allando rendszeresseggel, nehogy vietta ugy erezze, neki van igaza :D

ha ugy gondolod, hogy ez egyenlo a b) ponttal, akkor jeleznem, hogy szamomra nem az. nem haboruzom vietta ellen, csak nemileg sajatos - (es itt tessek axan egut erteni a nemileg elso e betujere) - formaban teszem, mivel ugy gondolom, vietta nem is akarja megerteni a "masik oldal" erveit (un. erzelmi politizalast folytat).
videot csak a videoboltbol, de!
Öreg lámpa légy rögös úton.
Santos
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 2668
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
Tartózkodási helyCOLON Budapest

Hozzászólás Szerző: Santos »

Tudod, WNB, az ilyen "szokásos értelmetlen zavaros káoszba fulladás" az, ami miatt elmúltak az idők, amikor "ebben a topikban különböző világlátású emberek még nagyjából tudtak beszélgetni". Azt hiszem, hogy pont a meg nem érteni vágyás az, ami miatt képtelen az ember a saját kicsi kis keréknyomából kizökkenni. Igen. Igen, biztosan tévedek, és a nem a prekoncepciók erősödtek fel benned az utóbbi évben... Jó munkát végeznek a politikusaink, meg kell hagyni.

Persze ezt fel lehet fogni úgy is, hogy nem arról van szó, hogy NEKEM speciel mi a véleményem, amely mondjuk egy virtuális baráti asztalnál lefolytatott tárgyalás alapját képezhetné - as per óhaj -, hanem pl. szigorúan Horn Gábor "nem hivatalos véleménye" - amely már-már őszinte értékelő beszéddé növi ki magát... - az, amely mondjuk annyira fontos, és akkor az általad korábbiakban hiányoltak fulladnak bele a saját maguk maguk kicsi kacsás fekete tavába... Érdekel, a véleményem? Igen v. nem? Egyszerű, nem? Ha nem, akkor ne nosztalgiázz, mert te aprítod fel a baráti asztalt, saját célú tüzelőnek...

Mi van akkor, ha Horn mondjuk az adott pillanatban élt a szarkazmus nyújtotta lehetőséggel, és régi cimborájára, Kókára pillantva, félmosollyal megjegyzi, kvázi idézi azt a mondatot, amely ilyenkor az ellenzék szájából elhangzik? Vagy ez a világi értékrend és a dobozok színe szerint már igen kis valószínűségű "lehetséges teljesen reális valóságértelmezéshez" vezetne?

"Ha" és "De" összeházasodtak, gyermeküket "Talán"-nak hívják. - perzsa közmondás

Talán semmi. Talán az, hogy az egész "dehát Horn azt mondta, hallottáttok a két fületetkkel" téma fabatkát sem ér... Talán. Ha azonban... De ennek ugye semmi értelme... Talán...

Mi lehet ennek a következménye? Fontosabb-e ez annál, mint a szavazás esetleges tényleges következménye, amely az egyszerű mondatokban megfogalmazott kérdésekre adott szimpla "Igen" válaszok túlnyomó többségéből (kérdés-válasz kontextus, semmi belegondolás, átvitt értelmezés, meg hasonszőrű társai) fakad? Vagy nem is olyan fontos ez az egész a feleknek, hiszen csak a baloldal egységét hivatott megbontani ez a politikailag kezdeményezett népszavazás? Erre elmegyek szavazni, és azt mondom "Igen", meg ha még egyáltalán lehet véleményt formálni, még hozzáteszem: pont ezért hányok az egésztől...

U.i.: Jah, 30-31 körüli vagyok, az egyszerűbb dobozolás végett... Már ha a régi dobozokból próbálod újracsoportosítani a "kacatokat"...
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy] \:D/
WNB
Tiszteletbeli PKSZ tag
HozzászólásokCOLON 1843
CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
CONTACTCOLON

Hozzászólás Szerző: WNB »

Santos írtaCOLON
WNB írtaCOLONEloljaroban: mindenkeppen mellozd a szokasos Blackpanther-Bosco-cezi-Santos-fele hulyenek nezos, kioktato, okoskodo, ertetlen stilust. Nem respektalom. (Tisztelem Vietta turelmet - hogy a topik mai allapotaban latja meg ertelmet ujra es ujra megprobalni leirni, hogy mit miert gondol.)
Viettára kitartása nekem is könnyet szokott csalni a szemembe, meg az is, hogy egy Igen-Nem feleletválasztós kérdésbe, amelynek a tárgya és értelme adott, mennyi mindent bele lehet magyarázni: népítélet a kormány felett, Gyurcsány takarodj, meg ilyen okos dolgok... Az meg nem nagyon érdekel, hogy rossz szemüveg van rajtad, és dobozolod az embereket... Nem is respektálom...
Nem arrol volt szo itt (es ezt te is erthetted volna, mivel tudsz olvasni), hogy Horn Gabor alkolholos befolyasoltsag alatti oszinte politikai elemzese azt firtatta volna, hogy mi volt a papirra irva. Hanem arrol (es pontosan erre vonatkozott Horn G. mondata is), hogy milyen potencialis kiegeszito motivacioja lehetett "a zembereknek", amikor tobbsegben ugy szavaztak, ahogy - teljesen fuggetlenul attol, hogy ennek nincs semmi kozjogilag szukseges kovetkezmenye azon tul, hogy a papirra leirt kerdesekben foglaltakkal majd tortenik valami (es ezt ok is tudhattak, de megis ugy szavaztak, ahogy - es olyan motivacioval, amilyennel).

A Horn Gabori "elemzes" egy lehetseges teljesen realis valosagertelmezes...ezt mar csak azert is ertelmetlen ebben az esetben vitatni, mert most egy hangulatos es ovatlan pillanatban az amugy publikusan ellenerdekelt Horn Gabor szajabol lehetett hallani...es nem Orbanebol.
Azt hiszem nem fájt nekem Horn egyetlen mondata, szava sem. Sőt, vitatni sem akarom, mert tényleg értelmetlen lenne, értelmetlen dolgot vitatni. Mit mutatott meg a lakosság? Az én szemszögemből - bár én nem vagyok annyira mértékteremtő, mint Orbán, Horn vagy Gyurcsány - azt - mint "egy lehetséges teljesen reális valóságértelmezést" -, hogy tök hüje az egészhez, és fogalma sincs arról, hogy a kormány mit miért lép meg, és ebben a kormány kommunikációja a legnagyobb lúdas. Meg kell még említeni az ellenzék azon sikeres fáradozását is, amellyel a kormány minden egyes lépését igyekszik keresztülhúzni. Legyen az jó vagy rossz. Csillagos ötös. Kb. 4 millió ember esett áldozatául a Gyurcsány-Orbán hatalmi háború egy kisebb színjátékának, amin nyerni csupán politikai oldalon tudott az ellenzék, ellenben vesztese az egész ország. Szép... volt... Magyarország!

Valahogy már félnek idejönni a külföldi cégek is, mert állandóan csak a "Magoss Déva várának" történetét látják megismétlődni ebben az országban:

Amit raktak délig leomlott estére
Amit raktak estig leomlott röggére


A baj az, hogy végül senkit sem falaznak be, és nem épül fel a vár...

Mind a két fél felelős ezért. Nem csak kakis a habarcs, hanem a faltörő kos is állandóan üzemel. Így soha nem lépünk egyről a kettőre.
(Azt, hogy Horn hasznalt-e vizipipat vagy LSD-t, azt konkretan nem tudom, nekem most konkretan eleg volt a floridai napfeny adta rovid nyugalom es tavolsagtartas, hogy a medenceben egyedul heverve helyi ido szerint este 11 korul ezen a torteneten rohogjek.)
Csak a pontosság kedvéért - mert ugye nem szeretnénk, ha véletlenül is valaki félreértené a dolgokat -: senki nem mondta, hogy Horn LSD-t vagy vizipipát használt volna. Bár ki tudja.... Lehet, hogy ez is csak egyike azoknak a remek teljesen reális valóságértelmezéseknek? Happy napsütést és óraátállítást...
Ez igy a szokasos ertelmetlen zavaros kaoszba fulladna...

Horn Gabor mondatarol beszeltunk eredetileg.
Santos írtaCOLON...Mit mutatott meg a lakosság? Az én szemszögemből...
Horn Gabor mondatanak ertelmezese szempontjabol, es abbol a szempontbol, hogy a lakossag szemszogebol mit mutatott meg, vagy akart megmutatni a lakossag, lenyegtelen ebben a pillanatban, hogy a te szemszogedbol mit mutatott meg a lakossag.

Horn Gabor elejtett nem hivatalos mondata arrol szolt, hogy H.G. szerint a lakossag a sajat (a lakossag lakossagi) szemszogebol nezve mit akart mondani a szavazataval - kozvetve. [Fuggetlenul attol, hogy egy hivatalos sajtotajekoztaton H.G. ezt nem igy, ebben a formaban mondana. Mint tudjuk.]

Erted a szemszogek kozti kulonbseget? Ha erted, akkor azt is erted, hogy miert lenyegtelen most ebbol a szempontbol, hogy a te szemszogedbol mit miert tett a lakossag, ha a kerdes az, hogy a lakossag szempontjabol mit miert tehetett a lakossag...erre H.G. unofficial valasza pont ugyanannyira realis, mint barki mas maganember lehetseges valasza.

Egy baratom ezt irta az esetrol:

"huu, ez nekem nagyon tetszett... hogy HG tud emberarcu is lenni. utana viszont mar csak megmosolyogtato ahogy Koka es HG magyarazkodik es meg sajat magatol is elhatarolodik. hat igen, a politikus szakma teljes embert kivan, teljesen fel kell adnod magad....:)"
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
BUTTON_TOPIC_LOCKED