TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 2668
- CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
- Tartózkodási helyCOLON Budapest
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Most jöttek vissza kollegáim Kubából... ez abból is látszik, hogy a fiókomban egy doboz kézi készítésű Romeo y Julieta valamint egy üveg Ron Caney Anejo Centuria rejtőzködik... <br><br>Többet nem is érdemes mondanom szerintem... ;D
K [color=red:12ezy3zy]U[/color:12ezy3zy] P [color=red:12ezy3zy]A[/color:12ezy3zy] G [color=red:12ezy3zy]Y [/color:12ezy3zy]Ő [color=red:12ezy3zy]Z[/color:12ezy3zy] T [color=red:12ezy3zy]E[/color:12ezy3zy] S[color=red:12ezy3zy] ![/color:12ezy3zy]![color=red:12ezy3zy]![/color:12ezy3zy]
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 1843
- CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Ádám,<br><br>A Barcelo (csak mert vito ezt említette) termék-sorozatához írt tól-ig évek csak tájékoztató jellegűek, pláne nem egzaktak - ráadásul nem is a gyári hivatalos oldalról származnak (mert az nem tüntet fel semmi ilyesmit) - de amúgy több forrás is hasonló számokat ad meg, nyilván kínjukban... <br><br>Ennek a tól-ignek annyi még a plusz magyarázata, hogy (ezt több helyen is olvastam :-[) a Barcelo (biztos nem egyedül a világon) határozottan azt a módszert alkalmazza, hogy egy bizonyos tartományon belül különböző évjáratú alapanyagokat vegyít, és az így nyert mix kerül a náluk éppen Anejo, Gran Anejo, Imperial, stb. címkével ellátott palackokba. "Az eltérő évjáratok jellegzetességeinek keveredése sajátos karaktert eredményez." - mondanák. [Persze talán rafináltabban, mint anno egy McDonald's-os hamburger-reklám a tálcához adott szalvéta-szórólapon: "Egyesíti a hús és a sajt jó ízét!"...] De lehet azt is mondani, hogy csak a költséghatékonyság jegyében pancsolnak... <br><br>Abban teljesen igazad van, hogy elsősorban inni kell, és nem beszélni róla - újszülött olvasmányélmények alapján. Fényévekkel jársz előttünk...<br><br>PS: Őszintén szólva meglepődtam volna, ha nem jártál volna Brugal úr farmján - valahogy, akárhogy... <br><br>#####<br>Bocs, utólag látom, hogy talán féreérthető voltam - a Barcelonál a korábban felsorolt nevek egyedi TERMÉKNEVEK (beleértve az Imperialt is), és nem minőségi kategóriák általános érvényű nevei - az véletlen, vagy hagyomány, hogy a Brugal is pl. Anejonak hívja a hasonló kategóriájú termékét - de pl. ami a Barcelonál a Gran Anejo, annak a Brugalnál az Anejo Extra Viejo (extra old) felel meg [ezeknek az érlelése már mindig fahordós - szerintem]...a toptermékek neve és csomagolása viszont mindig próbál nagyon egyedi és arisztokratikus lenni...<br><br>Nem tudom, hogy a helyi mixereknek vannak-e nem hivatalos, direkt ("a gyári hordóból") beszerzési forrásai (a hely szelleme?) - de az lehet az igazi kaland...
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 746
- CsatlakozottCOLON 2002-10-16 17:33:37
- Tartózkodási helyCOLON Tihany
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Egyre jobban kezdem kedvelni ezt az országot Eddig nálam a térség népszerűségi versenyét Belize vezette [ismeritek a viccet: Már megint Párizsba akarok menni! Miért, már voltál? Nem, már akartam!], de ez inkább önző ok(ok)ból kifolyólag. <br>Már csak a szivarokat, illetve a merülési lehetőségeket kell megbeszélni (habár azt hiszem a Kék Lukkal nem lehet versengeni). <br><br>Barcelo: az üveg barna volt! Ez segít? :D<br>De a legjobban arra emlékszem, ahogy egy folyékony állapotú napocska gurult le a torkomon!<br><br>vito
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 1843
- CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Tudásom teljesen elméleti és teljesen frissen szerzett (azaz nem ülepedhetett még )...<br><br>A 3 nagy B árnyékában még talán a Macorix márka az, ami a legtöbbször felbukkan az árlistákban, mint DK brand.<br><br>Mindenki gyárt mindenfélét - az érleletlen koktélrumtól az évtizednyi időkig érlelt különlegességig (cégenként változó minőségi ugrásokkal az érlelési időben), de a csúcstermékek ára nagy szórást mutat. Pl. a Barcelo terméklistájának tetején levő Imperial "már" ~27 EUR-ért is beszerezhető, és egymásnak ellentmondó infók szerint 6-18 éves érlelésű, míg a Brugal Siglo de Oro ennek 3-4-szeresébe kerül, de pl. a http://www.possis-rumpage.de teljesen szubjektív listáján a 2. és 3. hely jut nekik...<br><br>A Barcelo ( http://www.barcelo.com.do - az oldal ma frissült ) listája kb. - érlelési idő szerint: <br><br>Blanco - fehér, érleletlen (koktélokba)<br>Dorado - ~1-3 év<br><br>Anejo - ~3-5<br><br><br>Gran Anejo - ~5-8<br><br><br>Imperial - ~6-18<br><br><br>(Ezek közül elvileg egyik sem kerülhetne 20e HUF-ba...??? jól tetted, hogy nem vásároltál. )<br><br>http://www.ministryofrum.com<br><br>De a www.possis-rumpage.de link-listáját is érdemes böngészni...<br><br>Ádám utolsó mondata rejti az abszolút igazságot... <br><br>(PS: A Brugal Unicot vmilyen "rumlikőrnek" mondják - bármit is jelentsen ez a fogalom...)<br>
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 746
- CsatlakozottCOLON 2002-10-16 17:33:37
- Tartózkodási helyCOLON Tihany
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Nos a rumos kérdést feszegetném tovább
<br><br>Én csak a Barcelo sötét rumját (Ron Anejo? ???) kóstoltam. Tényleg csak kóstolásról volt szó, mert egy jázmintea likőrt készítettem magamnak, ezzel szemben nem éreztem tényleges késztetést 20 ezer pénz kifizetését egy 7 dl rumért ... még ha annyira jó is.<br>Szóval a Barcelo igazán egészséges rumnak tűnt (pl. a Bacardihoz hasonlítva). Imádnivalón krémes (olajos) hatással, amely hagyja az alkoholtartalmat is megnyilvánulni, de nem zavaróan, inkább az ízzel harmonizálva. Szóval, még azt sem tudom, hogy a Barcelo is DK terméke (munka WNB jó keresőjének! ), vagy valamely más Karibi ország boldogít minket ezzel.<br><br>Szóval, hogy viszonyul a Brugal a Barcelo-hoz? Én úgy értettem, hogy a Barcelo inkább koktél rum - de lehet, hogy tévedek! - viszont a Brugalt még nem is volt szerencsém kóstolni.<br><br>vito
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 746
- CsatlakozottCOLON 2002-10-16 17:33:37
- Tartózkodási helyCOLON Tihany
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Előrebocsátom, hogy még nem voltam azon a vidéken. A legközelebbi hely az Atlanta, illetve New Orleansban, de azért sokukkal találkoztam és beszéltem, lévén szegény magyar diákként nem engedhettem meg magamnak a jó környéket.<br><br>Csodálom azokat a népeket (egyszerűség kedvéért nevezzük őket latinoknak)! Nehéz megmagyarázni, hogy pontosan miért, de talán a büszke tartásuk miatt
a legegyszerűbb emberkének is olyan szövege, olyan gondolata van, hogy minimum Mahatma-kal van tele a vidék. Persze a gondolkodásuk eléggé sajátságos, de ezzel nincs gondom.<br><br>Nagyon tetszett, hogy sok nő is szivarozik<br><br>OFF<br>WNB!<br>Dehogy vagyok túl rajta :-/. Még szerdáig izzadhatok, de tény, hogy már megvagyok az anyag nagyobbik részével. Remélem a MEH-ben értékelik is kellő mennyiségű anyagi juttatással! ;D<br>ON<br>
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 1843
- CsatlakozottCOLON 1970-01-01 02:00:00
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Vito, látom kész a határidős project - old Mack The Smack's back in town... ;D ;D<br><br>A témához: Buena Vista SC - a mikrofonnál Ibrahim Ferrer, a zongoránál Rubén González.<br><br>(Jöjjön az a tequila, aztán míg a szivar végigég, szólhat a mariachi...)<br><br>Egy kérdés, amit már korábban is akartam: Mi Casa Es Su Casa...nem vagyok egy Felix Trinidad Sr. spanyol nyelvi értelemben sem, de nem Mi Casa Es Tu Casa... lenne ez? Vagy ez magázódás?
Ez a csillagromboló mindenkit sz-e-r-e-t... (Krzystof Aaron Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
...kivéve a csillagokat... (David Marcellus Hasselhoff)
-
- TEAM PKSZ
- HozzászólásokCOLON 823
- CsatlakozottCOLON 2006-08-26 09:27:12
- Tartózkodási helyCOLON Győr
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Mi Casa Es Su Casa Amigo! ;D<br>Tequila O'lé!<br>El Corason, ... El Tenedor D'el Diablo, ... meg ilyenek...
-
- Tiszteletbeli PKSZ tag
- HozzászólásokCOLON 746
- CsatlakozottCOLON 2002-10-16 17:33:37
- Tartózkodási helyCOLON Tihany
- CONTACTCOLON
TEQUILA, SZIVAR ÉS MARIACHI
Egy olyan világ termékei, ahol Chavez, Barrera, Morales, vagy Trinidad, Morel, esetleg Casamayor és Savon (figyelsz WNB!) élnek. Szeretjük azt a vidéket?<br>Hát igen! Talán az én esetemben a sorrend inkább mariachi, szivar és tequila.<br><br>És te hogy vagy ezzel?<br><br>vito