Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Erdei Zsolt amerikai útinaplója - Hírek, beszámolók, interjúk, képek, videók

2010-11-12 15:00:58 /

Minden, amit Erdei Zsolt november 20-i, Samson Onyango elleni mérkőzéséről tudni kell. Útinapló, interjúk, képek, videók, beszámolók a felkészülésről és az összecsapásról a profiboksz.hu-n.

                                         
 


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

http://www.sportsbun ...

» magicheads   válasz erre
    2010-11-21 03:49:06

Sziasztok!
Nekem is net cím kéne, h tudjuk nézni Zsoltit, de a amcsi tvékre is kiváncsi lennék melyik közvetíti!
Előre is köszi
Benga

Hajrá Madár!

    2010-11-19 22:49:09

Lehet hogy már volt szó róla de lesz valami stream amin lehet nézni Zsolti meccsét mert sajna nem leszek tv közelbe de interneten megtudnám oldani!
Elöre is kösz a választ

» astone   válasz erre
    2010-11-19 16:04:39

@WNB: Köszi szépen, plusz piros pont a Ringnek, hogy beágyazható a videó :)

    2010-11-18 21:29:21

A Ring oldalán közzétett press-conference videóban is megszólal Zsolti [és Hawerkamp - van is még egy kis lámpaláz], közvetlenül Dan Goossen bevezetője után külön bemutatják és megszólaltatják, mielőtt még bővebben rátérnének a főmeccs dolgaira...

http://www.ringtv.co ...

    2010-11-18 20:43:01

# Bill Emes videós interjúja - Martinez, William, Zsolti (~9:40-től jön ő).

http://www.ringtv.co ...

Ugyanez az anyag a BoxingScene főoldalán is fent van, megszólalónként szétdarabolva - de ott csak regisztráció után nézhető...a Ring nagyvonalúbb. :)

(A tartalmat tekintve - ha csak Hawerkamp angol fordításiból indulok ki, nem nagyon hangzik el semmi olyasmi, ami eddig ne lett volna leírva-elmondva...né hol még számomra is érezhetően rövidíti vagy épp kiegészíti Zsolti német szövegét - pl. az elképzelt ellenféllistánál...i nkább csak azért érdekes az egész, hogy mégis: Madár videó interjú a Ring oldalán...az idő pedig igazságosan van elosztva a megszólalók közt, neki is ugyanúgy kb. 5 perc jutott, mint a főmeccs két résztvevőjének.)

# Más...a lenti Hopkins-vs-white-guy érvelés, meg Hopkins lehetséges sajátos frusztrációja nem feltétlenül csak egy elmebeteg kitaláció vagy PR-fogás lehetett Leon részéről, mivel a BoxingScene oldalán jelenleg épp egy ilyen hír jelent meg - Hopkins aktuális hangulatait-gondolko dását-frusztrációit illusztrálva:

Hopkins: "When Will Pacquiao Face a Top Black Fighter?"
http://www.boxingsce ...

:)))

Szóval: "White is beautiful too!"

    2010-11-18 20:31:29

PFFF ha egy hopkins elleni meccs összejönne az nagyon állat lenne, remélem összejön 2011 tavaszán.......

    2010-11-18 19:59:17

@loki: Ahogy Lenti-Zajda gyakorlóterén is elhangzott anno: "a dolgozó népet szolgálom". :)

Hátha vki nem ismeri - még épp az utazás előttről:
http://videotar.mtv. ...

    2010-11-18 19:34:29

@WNB: Köszönöm ezeket az infomorzsákat, cikkeket, baromi jó és büszke érzés Zsoltiról olvasni!

    2010-11-18 17:09:52

Na, a második TSS-cikk szerzőjét egészen szépen benéztem itt lent...megzavart a sok Teddy Atlas hivatkozás az elején, és csak a Zsoltis részekre figyeltem éppen: tehát akkor cseréljünk le minden "Teddy Atlas"-t "Michael Woods"-ra. [TSS "Editor"] Deatöbbijó... :)

    2010-11-18 17:01:26

Csakis azért, hogy Sztrego-féle frusztráltság-elméle t (God Save Sztrego!) egy váratlan oldali (sem nem FMJr, sem nem Klicsko, stb. - hanem épp Hopkins, ugye) egészen valóságosnak látszó megtestesülése ne csak eredeti nyelven legyen dokumentálva:

Az Atlas-Leon beszélgetés BHop-vs-Zsoltis része lényegében arról szól, hogy G.Leon és BHop ugye hosszabb ideje jóban vannak, mivel BHop évekre visszamenőleg teret kapott a BoxingTalk-on, hogy elmondja mindenről a maga épp aktuális tutiságát. Leon elmondása szerint a napokban, amikor ő épp Zsoltiékkal vacsorázott, felhívta Hopkins, beszélgettek, és valahogy egyszercsak oda lukadtak ki, hogy Hopkins lényegében azt mondta, szeretne Zsoltival bokszolni, miután túljut Pascalon. Magyarázatként Leon annyi kommentet fűzött a dologhoz, hogy szerinte azért akarja Zsoltit, mert (Leon-idézet): "Azt gondolom, meg akar verni egy fehér srácot, mivel Calzaghe fehér. Ez a véleményem." Atlas itt aztán emlékeztet Hopkins egy 2008 márciusi nyilatkozatára a Calzaghe-meccs előtt, amikor nagy hévvel azt mondta: "Soha, de soha nem ver meg egy fehér srác." :)

[Ettől függetlenül: God Save BHop too! :)]

    2010-11-18 16:35:26

# A publikus hétfőn megjelenő résztvevők köréhez egy adat:

http://www.thesweets ...

"Boxing historian and analyst Steve Farhood, who I spoke to at Zsolt Erdei's open workout this week"

http://en.wikipedia. ...

# Egy másik adat - sőt annál több is:

http://www.thesweets ...

(Teddy Atlas írja) "Had a good time at the open workout to check out Zsolt Erdei Monday, at the Trinity Gym in NYC. I chatted with Erdei's promoter, Lou Dibella..."

De ami ennél jóval érdekesebb, ugyanitt ugyanő a következőt írja a Greg Leonnal ugyanott folytatott beszélgetésről (függetlenül attól, hogy G.Leon szavahihetőségéről nem állnak rendelkezésre megbízható adatok):

"More on Leon. He and Bernard Hopkins go way back. He's let Bernard babble on B-Talk for years. So Leon told me Hopkins called him while he was at dinner with Erdei, and they chatted, and things simmered, and Hopkins basically said he's like to battle Erdei if and when he gets past Jean Pascal on Dec. 18. Why, Greg? "Hopkins wants this guy," he said. "I think he wants to beat a white guys, cause Calzaghe is white. That's my opinion." You will recall Hopkins drew justified fire when in March 2008, before his fight with Calzaghe, he said, "I ain't ever gonna lose to a white boy." For what it's worth...

--Lastly, points to Leon for honesty. I asked him if Erdei, with a 31-0 mark, but with just 17 KOs, is boring to watch. "He's not Arturo Gatti," he said. "But he's not Smoke Gainer."

[Hopkins...a kis rasszista :)...ezután Zsolti simán bevonulhatna egy "White is beautiful too!" felirattal a hátán, ha tényleg úgy adódna. :)]

    2010-11-18 16:10:34

Szerintem is maradjon a régi bevonuló zene:)

    2010-11-17 23:45:46

Én is remélem, hogy Republikra jön be Madár. Egyfelől passzol a stílusához, másfelől szerintem már neki is ad egyfajta komfort érzetet, amire azért nagy szüksége lehet Amerikában.

    2010-11-17 21:42:02

DiBella nagyon szépen ejti ki a zs betűt Zsolt nevében. Végre valaki. :)

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-17 21:40:54

MOD: http://www.profiboks ...

(Ezt a linket használva a lap tetejétől jön a cucc.)

    2010-11-17 21:36:21

Belinkelnék egy fotót, meg hozzá egy régi írást, még a González meccs utáni napokból...egyik egészen titkos háziszerzőnk tollából (aki ugyan eddig még nem kapta meg a Nat Fleischer Awardot - de nála az ilyesmi dolgok végső kifutását vhogy sosem lehet tudni...földrészek, medencék...aztán lehet, hogy egyszercsak váratlanul búvárúszás-szakíróké nt kap excellence-awardot).

A múltkor vmi más régi dolgot keresve bukkantam rá a szövegre, a képre meg ma...és tképp idevág az egész (ha vhogy azzal próbálkozna az ember, hogy illusztrálni próbálja, nagyjából mi lehet a saját változata a Chico-által is hivatkozott sajátos Madár-imázsból...hog y mi sugárzik ki...a legjobb pillanatokban). Lehetne tartogatni a szöveget reciklálásra vmi friss-új nagy pillanatra, de ki tudja, hogy tényleg eljön-e...meg tképpen szinte majdnem mindegy is...a megírása óta igaz, ami benne áll, meg talán már előtte is igaz volt - függetlenül attól, hogy épp egészen közel volt-e a jóság fegyelmezett, türelmes, szelíd eufóriájához az alany, vagy kicsit távolabb éppen...de az állapot már-ismerete, a már-elért-megugrott potenciál mindig is ott volt...és mostanában megint egészen ott látszik...és talán nem csak a kézirat nem ég el.

# http://www.facebook. ...
# http://www.profiboks ...

Olyan, mintha a szöveg meg a kép (és vele az alany) megint - és szinte a még majd elérhető-elért konkrét eredményektől teljesen függetlenül is - egészen összeillene, bár a kép és a szöveg keletkezését egészen sok idő választja el.

    2010-11-17 21:32:04

@XTC: Te aztán megragadtad a lényeget a hszemben. grat...

    2010-11-17 20:43:00

@Chico: Igazad van, biztos nem rám tartozik....hidd el, nekem is marha sok minden nem tetszik itt. De azért nem szívesen sz@rok az asztalra ahonnan eszem.

    2010-11-17 20:33:54

Az Amerikai Magyar Népszava videója a hétfőről:

http://www.youtube.c ...

benne DiBella + Madár interjúkkal...

DiBella: "...he's a family man, he's a regular guy, he's dedicated...and he's coming back for his legacy...he's coming back to prove his greatness to North America, to the whole world...that was like that made me say: wow, if this kid believes as much in himself, then...you know...he is a true champion...and it's an honour to work with him..." - egészen érdekes ilyesmiket egy élő közeliben teljesen normálisnak és tképp szintén "regular guy"-nak látszó top-promoter szájából teljesen egyenesben hallani, úgy, hogy nem lobogtat közben semmiféle zászlócskákat a kezében... :)

    2010-11-17 20:20:40

@XTC: Az nem rád tartozik és nem a ez volt a mondandóm lényege csak érzékeltettem,hogy nagyon más irányba halad Tigga gondolatmenete mikor azt gondolja hogy én valami hős magyarságból javasoltam ezt a számot.

    2010-11-17 20:13:39

@Chico: Akkor miért élsz itt?

    2010-11-17 20:08:12

@Tigga: Magyar vagyok de utálom ezt az országot szóval teljesen más okok miatt mondtam,hogy én örülnék,ha ez maradna mint amit te képzelsz azt gondolom. Szerintem Zsoltihoz ez illik és kész. Ő ilyen jókedélyű mint ez a dal nem hiszem hogy véletlen választotta. Neki ez az imázsa vagy mi (sokkal szimpibb mint hayeféle...) És ezen ott sem kéne változtatni szerintem. Különben is kíváncsi lennék a nézők reakcióira mikor meghallanak egy ilyen számot a sok felkapott divat szarság után amiket az amcsi többség nyomat a meccsük előtt...

    2010-11-17 19:27:31

@Chico: Én meg remélem, hogy nem. Még magyarul is gagyi volt, a külföldieknek meg lakodalmas rock szintűnek tűnik, rendkívül ellenszenvessé tenné Madárt ott.

Azt kéne kiaknázni inkább, hogy egy szerethető boxoló, semmint azt, hogy "magyar bunyós - magyar büszkeség". Mondom ezt úgy, hogy magyar vagyok....

    2010-11-17 18:54:59

A SecondsOut teljes riportja a hétfőről (tárgyilagos beszámoló - nem megy tovább):
http://www.secondsou ...

    2010-11-17 18:20:44

@Darien: Mélyen egyetértek. :) Attól a szerzőtől, akinek elég sok mondatán érezni, hogy mély és régi barátságot ápol a szavakkal és a finom részletekkel (~"the 1986 recipient of the Nat Fleischer Award for Excellence in Boxing Journalism"), és aki lehet, hogy már nem is tölt majd túl sok további szezont ebben az életben, egy ilyen szép abszurd valamivel többet ér, mintha az ESPN-es Dan Rafael vmi végzetes balesetből kifolyólag véletlenül jót írna róla. :)

    2010-11-17 15:34:11

@WNB: Kimball cikkre: ki gondolta volna, hogy egyszer egy híres amerikai bokszszakíró angol nyelvű cikkébe bekerül az a mondat, hogy "Végbélsár a vécécsésze, Fiam!" így magyarul. Már ezért megérte Zsoltinak kimennie Amerikába. :)

» Darien   válasz erre
    2010-11-17 14:25:27

Remélem a "Szállj el kismadár" marad!

    2010-11-17 13:43:39

@VRRRT: nem is rossz ötlet. :D

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-17 13:01:02

@VRRRT: na, talán most jó lesz
http://www.youtube.c ...

    2010-11-17 10:56:15

@VRRRT: http://www.you tube.com/watch?v=2WN rx2jq184

    2010-11-17 10:55:37

@WNB: Extra poén: ha a nézőtéren lenne egy korábbi vagy mostani félnehézsúlyú(vagy akármilyen) klasszis, azzal eljátszani a bevezető kérdéseket, és a "hear what?" után jöhet a bevonulás :)

    2010-11-17 10:54:41

"Bird is the word" + FG témában ezekbe is érdemes beleolvasni (mint aktualitásba):

http://www.nme.com/n ...
http://bit.ly/birdis ...
http://en.wikipedia. ...

[2009-ig az utolsó 4 évben az aktuális XFactor-os arc jött be - aztán a kampány hatására a RATM-"Killing in the Name of..." :) - és most a "Bird is the word" száll az RATM-hez hasonlóan outsiderként versenybe. :)]

Másrészt a "Have you heard the word?" kérdésre 1x már S. Kubrick is igennel felelt (amikor nem tipikus szörf-körülmények közt akarta alkalmazni a dolgot):

http://www.youtube.c ...

    2010-11-17 02:53:19

@WNB: Valakinek csak leesett a FG...

    2010-11-17 01:10:37

[a cikk szerzőjéről: http://www.georgekim ... - ezek is elég jó hangulatúak :)]

    2010-11-17 00:00:24

Egy hosszabb (és elég jó hangulatú) cikk a sajtós edzés tapasztalataira és beszélgetéseire alapozva:

http://www.thesweets ...

Látszik, hogy a bevonulózene kérdése senkit nem hagy hidegen - a cikkiró a következő lépésként remélhetőleg bekövetkező első igazi tv-s meccsre bird-témában a "Szelíd motorosok"-ból választana (~repülés, J. Nicholson, Madár)... :)

http://www.youtube.c ...

    2010-11-16 23:25:14

# Zsolt Erdei Open Workout - video (11-15-10)
http://www.youtube.c ...

Egy helyen hallatszik, hogy szoktatják a kinti füleket a "Szállj el, kismadár"-hoz...szó val a "Bird is the word" nem bukkant fel (pedig ez a Family Guy idevágó őrülete miatt tképp nem lenne rossz húzás)...de mondjuk a PASO-tól az "A Tenkes kapitányá"-t sem véltem hallanai...egyelőre.

http://www.youtube.c ...

# rövid beszámoló a sajtós edzésről (teljesebb riport később)
http://www.secondsou ...

    2010-11-16 09:02:10

@Pisti: És ha Cleverly nyer? Akkor csak 1 szabadon választottat kap? Vagy őneki is kijár abban az esetben a 2?

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-11-16 01:00:29

Ha minden igaz, akkor sikerült nr.2-re feltolni a Zsoltit... bár szerintem nem ez lesz a járható út... vagy legalábbis ez nem egy rövid út...min. 9-12 hónap... a Jürgen meccs is átcsúszik 2011-re..., utána Cleverly, neki utána min. 2 szabad meccs...

    2010-11-15 22:22:32

@sutyesz: Kifejtenéd bővebben?

    2010-11-15 13:48:41

@Rajhona János: igen sajnos a magyar ember hajlamos ilyesmire,aki folyamatosan néz profi ökölvivást az tisztában van ezzel!!!!! sőt aki már boxolt az föként tudja mi a bunda.

» sutyesz   válasz erre
    2010-11-15 12:48:53

@sutyesz: Megvesztegetni ???

» Rajhona János   válasz erre
    2010-11-15 09:41:15

csak bele ne törjön a bicskálya mint Janinak,remélem őt nem tudják megvesztegetni.

» sutyesz   válasz erre
    2010-11-15 09:29:31

@pepeq: Természetesen :-)

    2010-11-12 16:16:36

Emlékszem hogy én kértem ilyet :) Miattam van ez az napló, ugye? :D

    2010-11-12 16:15:37

Mostantól ezen a gyűjtőoldalon is lehet böngészni Erdei Zsolt november 20-i meccsével kapcsolatos anyagokat.

    2010-11-12 15:22:09
fel