Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Bemutatjuk a Color Line Arénát

0000-00-00 00:00:00 /

Szombaton lép újra ringbe napjaink legjobb honi profi ökölvívója, a népszerű Madár, Erdei Zsolt, hogy megkísérelje megvédeni negyedik alkalommal is a WBO szervezetnél birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét a volt WBA bajnok francia Mehdi Sahnoune ellen. Ahogy azt rendszeres olvasóink is tapasztalhatták, a profiboksz.hu szerkesztősége az elmúlt időszakban megpróbált minden fontos és érdekes információt beszerezni és megosztani a nagy érdeklődéssel várt mérkőzéssel kapcsolatban az olvasókkal. A kiemelt figyelemmel és nagy várakozással megelőzött eseményre készülve érdemes felidézni egy korábban már publikált cikkünket, amely bemutatja a rendezvény helyszínéül szolgáló híres hamburgi Color Line Arénát, Európa egyik legmodernebb sportcsarnokát.

Európa egyik legmodernebb sportcsarnokának alapkövét 2001. június 13-án fektette le Hamburg polgármestere Ortwin Runde, és 2002. november 8-án adták át a kivitelezők a nagyközönségnek. Az építési költségek nem kevesebb, mint 83 millió eurót emésztettek fel. Érdekesség, hogy az ultramodern sportkomplexum a 2006-os labdarúgó világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló AOL Aréna közvetlen szomszédságába épült, amely a Hamburger SV labdarúgó csapatának otthona. A szinte minden igényt kielégítő komplexum mintegy 40 ezer m² területet foglal el, ahol 3 étterem, 4 bár, 16 gyorsétterem és több kávéház szolgálja az idelátogatók kényelmét, amelyek egyenként akár 1600 vendég befogadására is alkalmasak.  Mindezek természetesen úgy kialakítva, hogy a mozgássérült látogatók is könnyűszerrel közlekedhessenek, és maximálisan kihasználhassák a komplexum adottságait. A csarnok körül több ezer ingyenes és fizető hely várja a gépkocsival érkezőket, de akik repülőgéppel érkeznek Hamburgba, azoknak is mindössze 20 percet kell utazni a város nemzetközi légikikötőjétől az arénáig. Magában a csarnokban szinte folyamatosan váltják egymást a különböző sportesemények, többek között ez az otthona a Hamburg Freezers jégkorongcsapatának és a HSV Hamburg férfi kézilabdacsapatának is. Évente egyébként több, mint 1 millió látogató vált belépőt a különböző eseményekre. De rendeztek itt már profiboksz gálát is, mivel 2003. október 18-án itt került sor a Darius Michalczewski vs Julio Cesar Gonzalez mérkőzéssel fémjelzett Univerzum rendezvényre, amikor is a Tigris emlékezetes körülmények között elvesztette koronáját és veretlenségét, majd pedig idén február 26-án ugyanitt rendezték meg minden idők egyik legnagyobb európai profiboksz gáláját, ahol a Tiozzo vs Michalczewski WBA félnehézsúlyú világbajnoki összecsapás mellett itt védte meg a WBO szervezetnél birtokolt világbajnoki címét 3. alkalommal Erdei Zsolt az argentin Hugo Hernan Garay ellen.  Az aréna egyébként nem csak sporteseményeknek ad otthont,  a rendezvénynaptárban egyaránt megtalálhatóak könnyű- és komolyzenei koncertek és színházi előadások is. Egy ilyen zenei eseményre 16 ezer néző befogadására alkalmas a csarnok, és kb. ugyanennyi szurkolóra számítanak a szombati boksz gálán is. A jégkorong és kézilabda mérkőzéseken egy kicsivel kevesebben, kb. 13 ezren férnek el.


A hazánkban nagy érdeklődéssel várt Erdei Zsolt vs Mehdi Sahnoune világbajnoki mérkőzéssel fémjelzett gálát és Balzsay Károly mérkőzését szombaton az RTL klub 22:20-tól, míg a német ZDF és a francia Canal+ csatornák 23:00-tól élőben közvetítik.   

 

2005. 06. 25.   Gallen Ervin (Erwin)


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

fel