Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Andre Ward vs Sergey Kovalev II: Egy vitatható rivalizálás margójára

2017-06-23 11:33:37 /
Ha van a boksznak mozgatórugója, amely képes fenntartani a sportág legitimitását évezredek óta, akkor az a rivalizálás. Semmi másra nincs szükség ehhez, mint két hasonlóan képzett versenyzőre, akik kesztyűt húznak a kezükre, és bemásznak a szorítóba. Bármilyen szinten is űzzék a művészetüket a felek, ha egymáshoz viszonyítva közel van az átfogó képességük a küzdelemre, akkor adott a kiegyensúlyozott versengés. Így működik az ökölvívás, mikor a legegészségesebben működik. Tavaly novemberben, amikor összecsapott egymással a sportágat a legmagasabb szinten űző versenyzők közül kettő, az ökölvívás nem lehetett volna egészségesebb...


A szurkolók különleges rivalizálásra készülhettek, és éppen ezt is kapták Sergey Kovalev és Andre Ward félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésén. Magas hőfokú taktikai küzdelmet, amely során többször is vándorolt a felek között a momentum, amelyben képesek voltak ideiglenesen a másikuk fölé emelkedni.

A hasonló szinten álló versenyzők rivalizálásába ugyanakkor bele van kódolva egyfajta vitathatóság. Kevesebb alkalommal képesek maradéktalanul egymás fölé kerekedni a legjobbak, mint ahányszor nem. Éppen ez történt a felek tavaly év végi összecsapásán. És pontosan ez serkentette életre a rivalizálás következő epizódját. A bokszvilágnak pedig ezúttal a legintenzívebb vágya az volt, hogy lehetőség szerint nem maradjon elvarratlan szál a találkozó végeztével.

Bár újabb magas színvonalú taktikai küzdelmmel igen, a vitathatóság hiányával sajnos ezúttal sem szolgálhatott Sergey Kovalev és Andre Ward.

A visszavágó által keltett hullámok a közösségi médiában és a szakportálokon legalábbis vetekedtek a novemberi összecsapáséval. Ezúttal nem elsősorban a pontozólapok összesítése verte ki a biztosítékot. Sokkal inkább a mérkőzésvezető megkérdejelezhető ítélete, amely ideje korán vetett véget a találkozónak.

Sergey Kovalev ismét jobban kezdett, jabjeivel és lábmunkájával irányítása alá vonta a küzdelmet, miközben Ward energiáinak javarészét ellenfele hatékonyságának feloldási kísérleteire használta fel. A negyedik felvonás egyértelműen az amerikai verenyzőé volt, amelyben többet próbálkozott elsőszándékból, és kemény testütésekkel fektetett bele a mérkőzésbe.

Az orosz bunyóson az ötödik körben jelentkeztek első ízben a fáradás jelei, ám ennek ellenére is ő volt, aki többet indított és többet talált. Ward a hetedik menetben újra ritmust váltott, amely látványos és kétoldalú küzdelmet eredményezett.

A nyolcadik körben aztán Kovalev előbb eredménytelenül protestált egy ellenfele által célba juttatott mélyütéssel kapcsolatban, majd Ward brutális jobbegyenessel talált be, amelytől keményen megrogyott az orosz versenyző. Andre érezte, hogy olyan pillanat következett be a mérkőzésen, amelyet nem hagyhat kiaknázatlanul, és brutális testbombáival szabályosan szétzilálta Kovalevet. A címvédő a köteleknek nyomta Sergey-t, ahol három balhoroggal a kiütés szélére sodorta őt. Tony Weeks mérkőzésvezető ekkor ugrott a felek közé, és azonnal leállította az összecsapást.

Az élőkép mellett a visszajátszás is igazolta, hogy a leállítást megelőző találatok közül több csúszott véleményesen, vagy egyáltalán nem véleményesen mélyre Ward részéről. Kovalev úgy nyilatkozott, hogy megérezte ellenfele ütéseit, ám készen állt volna a folytatásra.

Az erősen vitatható végjáték az egymástól merőben eltérő nézőpontok generálta valóságok éles összeütközését eredményezte. A közösségi médiában másodpercekkel Weeks mérkőzést lezáró kézmozdulatát követően megindult az álláspontok háborúja.

Ward mélyütésekkel tudta csak legyőzni Kovalevet, aki egészen addig felülkerekedett rajta. Kovalev nem csinált semmit a mérkőzésen, és övvonalra csapódó ütésekkel, vagyis nem szabálytalan találatokkal kapott ki. Andre taktikájának része volt a passzív kezdés. Sergey-t a módszeres testütések fogyasztották el a mérkőzés közepére.

Még a legbefolyásosabb nemzetközi lapokon is előfordult, hogy egyes szakírók jelentős véleménykülönbséget fogalmaztak meg. Michael Rosenthal, a The Ring magazinjának főszerkesztője szinte csak mellékesen foglakozott a vitatható helyre becsapódó testütésekkel, és maradéktalanul méltatta Ward teljesítményét, miközben a tekintélyes szaklap internetes oldalának, a RingTV.com-nak a főszerkesztője, Douglass Fischer nem tudott elmenni a reflektorfénybe került találatok jelentősége mellett. Rosenthalnál Ward vezetett 67-66-ra. Fischernél Kovalev, ugyancsak 67-66-ra.

Vajon hol húzódhat az a határ, amelyen még mindegyik ökölvívónak megadjuk a kreditet azért, amit valójában tett ezen a mérkőzésen?

Mint mindig, ezúttal is a szélsőséges álláspontok között rejtőzhet a legobjektívebbnek tetsző látásmód.

Kovalev remek taktikával kezdett, és túlindította, valamint túltalálta Wardot, miközben Andre láthatóan nem találta a helyét a szorítóban. Sergey intelligens távolságtartásra épülő jabjei hatékonyan vették el az amerikai hasonló ütését, miközben hangsúlyos találatokból is a kihívó jegyzett többet. Utóbbi mutatóban csupán a nyolcadik felvonásban zárkózott fel Ward, amikor a találkozó képe egyoldalúvá vált az ő javára.

Andre tudatosan dolgozott testre, Kovalev pedig fáradni kezdett a mérkőzés közepén. Adja magát a két dolog összepárosítása. Kérdés azonban, hogy biztosan ekkora ütő volna-e Ward, aki korábban nyolc világbajnoki összecsapása során kilencvenhárom menetet töltött a szorítóban, és ezek közül mindössze három felvonásban volt képes leütést abszolválni, mindhármat a dehidráltságtól szenvedő Chad Dawsonnal szemben. Andre mindig is fizikailag erős ökölvívónak számított, ám nem valószínű, hogy az ötödik menet végéig jegyzett tizenhárom testre célzott találata volt az egyedüli tettes az orosz bunyós kondíciójának meglékelésében.

Sergey számára első, kétoldalú küzdelem jegyében zajlott, pontozással véget érő világbajnoki címmérkőzései a tavalyi év közepén és végén következtek, amikor az orosz előbb hazájában védte meg öveit Isaac Chilemba ellen, majd Ward ellen bunyózott Las Vegasban. Ezek ugyanazok a mérkőzések voltak, amelyeken kondiproblémák jelentkeztek Kovalevnél. Nem kizárt, hogy az orosz sohasem volt tizenkét menetes bokszoló, amennyiben az ellenfeleinek is volt beleszólása a dolgok alakulásába.

A problémát egy új erőnléti edző alkalmazásával igyekezett kiküszöbölni Sergey csapata, ám úgy tűnik, a gondok mélyebbről fakadnak a táplálkozási-, vagy felkészülési szokásoknál. Kovalev a mérkőzés során többször mutatta a jelét annak, hogy mentálisan nincs csúcsformában. A találkozó korai szakaszában többször is hátat fordított Wardnak, amely árulkodó jele annak, ha egy öklöző szívesebben lenne máshol, mint a küzdőtéren az aktuális ellenfelével szemben. Ugyanez a zavar a későbbi menetekben csak felerősödött, s végül a nyolcadik menetben összeérett a fizikai fáradtsággal és a beszedett ütések okozta széteséssel, amely végül egy megvert bunyós testbeszédébe torkollott.

A testütéseknek bizonyosan szerepe volt abban, hogy Kovalev látványosan elfogyott a mérkőzés második harmadának végére, ám gyaníthatóan nem csupán e két tényező súlyozta a mérleg ellenkező serpenyőit.

Az összecsapás vitathatóságának legkényesebb szegmense a mélyütések mibenléte. Andre elsőként (és mint kiderült, utolsóként is) a második körben kapott figyelmeztetést a mérkőzésvezetőtől, hogy húzza feljebb a testütéseit. Kovalev a hetedik és a nyolcadik felvonásokban is jelezte Weeksnek, hogy mélyre csúszott az amerikai találata, ám nem kapott regenerálódási időt, amely csak felgyorsította az orosz versenyző szétforgácsolódását.

Csak ezek után következett a végjáték, amely során Sergey a kötelekre szorult, ahol Ward három balhoroggal merített alá. Kovalev védekezéstelenül hajolt előre. Tony Weeks nem értékelte mélynek az utolsó bombákat, így egy olyan versenyzőt látott maga előtt, aki a beszedett ütésektől kivonta magát a küzdelemből, és nem is törekszik már arra sem, hogy védje magát.

Kovalev testbeszéde egyértelműen egy, a kiütés szélére sodródott versenyzőjére hasonlított, amely csak részben következhetett a mélyütések meglétéből. Az oroszt egy fejre célzott jobbegyenes rogyasztotta meg, melyet legalább fél tucat brutálisan kemény, testre irányuló bomba követett, mind magasan az övvonal felett találva be. A záró ütések elnézése jelentős hiba Weeks részéről, a bíró azonban valószínűleg csak rövidre zárt egy olyan végkimenetelt, amely már a levegőben lógott.

Van egy olyan íratlan szabály a bokszban, hogy amennyiben a mérkőzésvezető nem szankcionálja a szabálytalanságát az egyik versenyzőnek, akkor a másikuk nem tehet mást, mint hogy ugyanazt a szabálytalanságot ő is alkalmazza, hogy ne kerüljön jogosulatlan hátrányba. Sergey Kovalevet etikus viselkedése a szorítóban ellehetetlenítette attól, hogy így cselekedjen. Ezért nem érheti vád őt. Ahogy azért sem érhette volna, ha azt választja, ő is alámerít néhány horgot övvonalra és az alá. Amikor a boksz a kemény és igazságtalan arcát mutatja, a versenyző választhatja, hogy ő maga is azzá válik. Ahogy azt is, hogy nem.

Az összecsapáson e sorok írója szerint a nyolcadik menetig vezetett pontozással Sergey Kovalev. A felek első találkozójához hasonlóan ezúttal is voltak szorosabb menetek, az orosz találatfölénye azonban minden további mellett elégnek kellett, hogy bizonyuljon a mérkőzés kontroll alatt tartásához. Andre Ward mindazonáltal ismét megtalálta a módját, hogy visszatérjen a mérkőzésbe, és ezzel bizonyította, hogy a felek közül ő az, akinek több fegyvere van ahhoz, hogy a földkerekség legkiválóbb bunyósainak szűk táborába tartozzon.

Ward volt az, akinek jobb volt az erőnléte, és az, aki a momentumot át tudta venni, még mielőtt a véleményes találatai rányomták a bélyegüket a találkozóra. Andre Ward egy különleges képességű ökölvívó, aki arra van predesztinálva, hogy sohase legyen maradéktalanul elfogadva.

Sergey Kovalev továbbra is egyike a legképzettebb bunyósoknak a világon, az orosznak azonban szüksége lesz arra, hogy komoly döntéseket követő változtatásokat hozzon meg a pályafutása jövőjét illetően. A félnehézsúly második legmagasabban rangsorolt versenyzője számára bőven adódik még lehetőség arra, hogy bizonyítsa, képes visszatérni, és még magasabb csúcsokra törni.

Az ökölvívás súlycsoportoktól független listája két legmagasabban rangsorolt ökölvívójának klasszikus rivalizálása két vitatható összecsapást követően talán végleg lezárult. Elvarratlanul, ám nem eredménytelenül. S a bokszvilág - bár nem kapott tiszta, kérdőjelek nélküli konklúziót - gazdagabb lett két elsőosztályú, fenséges taktikai küzdelemmel, amelyekről még hosszú évek múltán is fognak beszélni az ökölvívás szerelmesei. Hiszen épp ez a mindent magába foglaló rivalizálás a sportág mozgatórugója.

A saját pontozólapom megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Perkins: Jaa, vastagon! :)

    2017-06-26 23:02:17

Azt hiszem már körvonalazódhatott, hogy melyik fórumozónak ki a kedvence... :-)

» Perkins   válasz erre
    2017-06-26 22:51:21

@aton: Barátom, neked lételemed a kötözködés...

    2017-06-26 18:48:32

@LacKO: Pontosabban a kvalitások döntöttek. Ward a jobb bokszoló.

    2017-06-26 15:14:23

@zappa: Totál egyetértek a hozzászólásoddal, és kb ezt írtam le én is!

"Sztem ott tovább kellett volna engedni, figyelmeztetni Wardot.
Másik oldalról látni kell, hogy pl. a fogásokba, birkózásokba, Kovalev éppúgy belement mint Ward. Egyáltalán nem akarta magáról lerázni"

Sztem mondjuk már intést érdemelt volna Ward,
Ezt írtam korábban is: Kovaljev arra a terepre ment ahol Ward jobb. A dulakodós bunyó, Ward profija, abban csak halálra fárad az ember, fizikálisan mentálisan! Nem a mélyütések döntötték el ezt a meccset szerintem sem, hanem a fentiek.

    2017-06-26 10:16:47

Miért van az hogy Wardnak már a sokadik olyan meccse volt ez, ami után nem azon megy a vita hogy merre tovább neki, kivel mire menne, hanem arról hogy már megint túl sokat szabálytalankodott?

- mert a Kovaljov szurkolók sokkal többen vannak
- mert Kovaljov veszített, méghozzá TKO-val
- mert a Kovaljov szurkolók mást vártak, mint kaptak

Ward nem szabálytanakodott sokat, nem többet, mint karfeszítő, tarkós, kifordulós, fejbefogó Kovaljov.

    2017-06-26 10:06:16

https://m.youtube.co ...

itt másik szögből is meg lehet nézni.

    2017-06-26 09:17:22

Miért van az hogy Wardnak már a sokadik olyan meccse volt ez, ami után nem azon megy a vita hogy merre tovább neki, kivel mire menne, hanem arról hogy már megint túl sokat szabálytalankodott? Egyébként amiket Sárközi belinkelt nem voltak mindig mélyütések, viszont az utolsónál brutálisabb mélyütést alig láttam bokszmeccsen talán, és előtte is jópár oda ment. Kovalevnek szurkoltam, de már a meccs közben is írtam hogy lószar az amit csinál, ha Ward kicsit bírt volna még magával és nem egy istentelen nagy mélyütéssel győzi le, hanem például egyértelmű pontozással, vagy egy legitim kiütéssel, akkor is azt mondanám hogy nézhetetlen szar amit csinál, de legalább nem lehetne vitatni a győzelmét. Ezt a meccset szabályosan is meg tudta volna nyerni, ha valakinek nem okés valami a fejében akkor az ő, nem Kovalev egy becenév és egy ringtragédia miatt.

    2017-06-25 23:36:23

@Sarkozi Robert: Hülye kérdésem nincsen, eddig se volt. De mélyütést láttál Kovalevtől?

Egyébként ilyen szempontból lényegtelen hogy valaki válaszból szabálytalan-e. Ez elméletileg nem ment fel senkit.
Én úgy érzem dulakodásoknál, fogásoknál sokszor Kovalev is kezdeményezett.

    2017-06-25 22:04:35

@zappa: "Kovalev mélyütését láttad amikor Ward ütéseit nézegetted?"


Lattam szabalyalan megmozdulast Kovatol, de csak miutan Ward szabalyalankodott... Ergo ez valasz volt a gusztustalakodasra. Egyeb hulye kerdes?

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-25 21:29:48

@Sarkozi Robert: Én linkeltem be először a Delhoya Pac meccs elejét, nekem értelmetlen ugyanazt belinkelned. Éppen a legutolsó ütés kapcsán, ami tényleg mély volt.

Viszont javarészt övvonal, határeset ütések voltak.
Látom én is, hogy Ward volt szabálytalanabb, ezt nem vitatom, de látni kell, hogy Kavlev is belement a birkóba, és sokszor ő fogta be ward kezét, fejét, ütötte a tarkósokat stb.

Én csak azt mondom árnyaltabb a kép.

Az utolsó előtti mondatodon gondolkodj el! Én tényleg különösebben nem drukkoltam senkinek. Ha olyan szinten érdekelt volna az eredmény, biztosan felkelek hajnalban.
Te láthatóan elég erősen Kovalevnek drukkolsz.

Én is azt mondom nem kellett volna leállítani egy szabálytalan ütés után főleg nem. És azt sem osztom, hogy Kovalev olyan nagyon ki lett volna, hogy 2 menet és kondi KO.

De az sem igaz, hogy sorozatos mélyütéseknek köszönhette csak Ward, és hogy ő volt a szabálytalan rosszfiú, Kovalev bezzeg soha nem szabálytalankodott.. .

Itt tényleg az igazság valahol középen van.

Kovalev mélyütését láttad amikor Ward ütéseit nézegetted?

    2017-06-25 20:38:13

@aton: "Annyit értek belőle, hogy az övvonal nem az."

Gratulalok. :D

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-25 20:32:28

@Sarkozi Robert: Annyit értek belőle, hogy az övvonal nem az. Nem akarom leszedetni a képeidet, mert azok az én mondandómat igazolják:) Egyszerűen arról van szó, hogy az a képfeltöltő oldal a leggagyibb, ami létezik.

    2017-06-25 20:10:28

@aton: Hiaba mondod neki :). Szerintem felesleges vitatkozni vele, higyjen amit akar, attol az eredmeny mar nem valtozik. A sport ilyen, mas sportagakban is vannak megkerdojelezheto eredmenyek, valaki ezt nem fogja fel. Engedd el, csak az idod fecserled ezzel.

» Istvan   válasz erre
    2017-06-25 19:28:21

@aton: mert ez az eggyetlen ilyen oldal amit ismerek. multkor szinten valaki innen linkelt, akkor ez nem volt problema. De latom nagyon le szeretned szedetni ezeket a kepeket :). megertelek...majd keresek egy masik ilyen oldalt ahonnan lehet linkelni

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-25 19:00:12

@aton: mert meg mindig nem erted mit jelent a melyutes

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-25 18:54:12

@Sarkozi Robert: Miért ide töltötted fel, erre az obszcén oldalra, ami tele van 18-as karikás reklámokkal?

    2017-06-25 18:53:43

@Sarkozi Robert: Az összes képeden az övvonalra üt.

    2017-06-25 18:53:00

"A be be linkelt ütések zöme nem volt mély. (még Weeks korábbi mércéje szerint sem). "

:D
Elkeserito hogy hol tartunk de sebaj akkor vegyuk ujra sorjaban:

Eloszor is hogy mit jelent a mely: http://www.kepfeltol ...

aztan jojjenek az ominozus esetek: http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...

http://www.kepfeltol ...


ezeken kivul meg volt ugye a legutolso utes ami mindenki szamara egyertelmu hogy a vonal ala ment. Szoval egyaltalan nem tulzo kijelentes hogy a zome vonal ala ment. Max ezt az nem latja aki Wardnak szurkolt. Ertem en hogy eggyesek mindenaron es romantikusan ragaszkodnak okosabb mindig gyoz az erosebb felett elvhez, de aki nemcsak nez hanem lat is az eszreveheti hogy az okosabb egyben csalo is volt.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-25 18:22:13

Én mindkét oldal véleményét itt ott túlzónak tartom.
Egyik oldalról, maga a leállítás hiba volt. Egyrészt volt egy mély ütés (az utolsó), másrészt igazából még védekezés képtelennek se mondtam volna Kovalevet.
Én is látom hogy Ward irányába haladt a meccs, de biztosra venni hogy Kavalev úgyis kifáradt volna, vagy kikapott volna sztem nem lehet.
Sztem ott tovább kellett volna engedni, figyelmeztetni Wardot. És ezzel együtt is azt mondom 80% (talán több is) hogy meg is nyerte volna a meccset Ward.

Másik oldalról látni kell, hogy pl. a fogásokba, birkózásokba, Kovalev éppúgy belement mint Ward. Egyáltalán nem akarta magáról lerázni, sőt sokszor ő kezdeményezte a fogást, karbefogást. Elég sok tarkóst is ütött.
Itt messze nem fekete és fehér a szitu.

Mélyütések terén, is baromi túlzó az, hogy olyan számban érdemben mélyeket ütött volna Ward. A be be linkelt ütések zöme nem volt mély. (még Weeks korábbi mércéje szerint sem).
Mellesleg ütött egyértelmű mélyet Kovalev is, amiért Ward nem reklamált, és Weeks sem szólt neki sem egy szót sem.

    2017-06-25 05:08:31

@LacKO: Ui.
Most sok ellenérzést fogok magamra vonzani, de:
Már csak azért sem avatnám szenté Kovát, mert azok után, hogy egy ember, ha sport közben is, de a kezem által halt meg... én nem viselném a "Pusztító" nevet!!! Nem is értem!!!! De a személyes rokonszenvem a meccset illetően mellékes. Itt valaki írt egy cikket, én leírtam a gondolataim! Ennyi!

    2017-06-24 23:50:11

@aton: Kedves barátom! Hol láttad, hogy bárkit szenté akarnék avatni? Kova a legnagyobb hibás a vereségében, mert tudná verni Ward-ot! Küzdősportot űztél valaha?? Mert ha igen, akkor tudod, hogy x3 prc alatt sok minden történik, és akarva akaratlanul az ember szabálytalankodik... Vannak minden sportban íratlanul elfogadott stiklik. De Ward esete teljesen más, az én, és sokak/ a legtöbb ellenfele/ szerint!!!! Ő eleve erre építette a stílusát, amit most hosszú lenne részletezni.... Rafkós... Bajnok!!

    2017-06-24 23:30:31

@LacKO: Kova belement abba a bunyóba, ami Ward terepe, a szabálytalanságokat tűrte

Mielőtt szentté avatnád Kovaljovot, érdemes felsorolni, hogy ő milyen szabálytalanságokat követett el a meccsen: karfeszítés, fejbefogás, kifordulás, színészkedés, fogás

    2017-06-24 23:20:27

@LacKO: "Soraimat, mint máskor, másoknak is:Sporttársi Tisztelettel írtam!"

Ui.
Ugyan ezt viszont is elvárom.....így 50 évesen sok küzdelemmel a hátam mögött!
A kritikát szívesen veszem, de a lenéző/én tudom az igazat/ dolgokra nem vágyom. Főleg úgy, hogy én nem támadtalak sem téged, se mást!!! S ha jobban végig olvasod amit írtam, s nem csak egy mondatot ragadsz ki belőle... rájössz, hogy nem is állunk oly messze egymástól....
Jó éjt, Laci!

    2017-06-24 23:02:37

@Roy Jones Jr.: Látom, nagyon személyesre vetted a dolgokat, /pedig direkt nem címeztem személyre szólóan/... nem kellett volna. Én senkit, sem téged, sem mást nem akarlak arról meggyőzni, hogy igazam van. Azt írtam amit láttam, gondolok!

Tiszteletben tartom az álláspontod. Én amióta net-elérhetőségem van tagja vagyok a fórumnak, hálás szívvel olvasom a cikkeket, néha hozzászólok.Azelőtt csak a Népsportból volt módom ismereteket gyűjteni, vidéki gyerek révén. Ez alatt a 16 év alatt mindig elkerültem a komoly vitákat, és most is ezt teszem, bár nézőpontunk nem egyezik. Hagyjuk, hogy ki mit dimenzionál túl...
Látom,mivel a fórum meghatározó tagja vagy, így neked minden nézetkülönbség, presztizskérdés....N a most én kezdek el a személyeskedés irányába elmenni.... Bocsánat!

Csak egy aprócska kérés: Ne sajnálj le "csak sajnálni tudom azokat".. hiszen elismertem Ward "nagyságát", megadtam a neki járó tiszteletet az írásomban.
Ettől az álláspontom ugyan az....és nem értem, a Ward "zsenijének", ezen a meccsen, általad való szerintem, hangsúlyozom: szerintem túldimenzionálását.

Soraimat, mint máskor, másoknak is:Sporttársi Tisztelettel írtam!

    2017-06-24 21:54:15

@spomb: "Kovával meg állítólag a tv társaságok miatt nem jött össze"

Ez valóban így volt a múltban és Ward kapcsán is ugyanúgy fennáll ez a helyzet, hiszen Wardnak is kizárólagos szerződése van az HBO-val, tehát a Ward-Stevenson is vagy az HBO-n lesz vagy sehol, csak ezt a párosítást még a Haymon-Jay Z-ellentét is mérgezi, egy Kovalev-Stevensonnál ez nincs legalább és lehet, hogy Ward is súlycsoportot vált hamarosan...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-24 21:25:12

@LacKO: "Számomra nem úgy tűnt hogy Ward bármit is bevállalt. Nyugodtan maradhatott a kis komfortzónájában, mert engedték neki."

Ezt nem is értem... Nem vállalt be semmit az, aki gyakorlatilag beáldozza az első 3 menetet arra, hogy befektessen a testütésekbe, ami jó esetben majd a meccs 2.felére meghozza az eredményét, ha meghozza és közben védtelenül hagyja a fejét? Teszi ezt egy olyan bunyós ellen, akinek az ütőerejétől retteg mindenki és aki az első meccsükön őt is leütötte vele? Meg kellett találni a megfelelő távolságot, be kellett mennie Kovalev ütőtávjába, hogy találhasson a sajátjaival, miközben Kovalev is indít folyamatosan... Ez minden, csak nem komfortzóna... Baromi egyszerű (vagy nem is az) kitalálni egy jó taktikát, aztán amikor meg kell valósítani egy félelmetes Kovalev ellen, az meg egy teljesen másik dolog, ez az, ami nem sikerült eddig senkinek. Ebből látszik, hogy mekkora bunyós Ward és csak sajnálni tudom azokat, akik ezt nem látják és a vélelmezett meg túldimenzionált mélyütésekkel próbálják ezt a győzelmet elvitatni Wardtól vagy lekicsinyíteni azt...

Itt van egy bunyós, aki bevállalja ezt, oda mer állni, hogy végigcsinálja ezt a veszélyes taktikát (Pascal pl. összeszarta magát hasonló helyzetben, meg mások is), nem inog meg a hite magában vagy a taktikában, fegyelmezett marad a végsőkig és ez az, ami szerintem elfogyasztotta Kovalev kondiját most is és az első meccsen is (nem a rossz felkészülés, amire fogta, hanem hogy mentálisan elszállt), hogy belépnek a meccs második felébe és kilátásban sincs a KO, csak azt érezte, hogy egyre nehezebb már Wardot tartani és a 8.ban be is nézte azt az egyenest, ami a végjátékot elindította.

Ja, a visszavágón ha jól rémlik egyetlen értelmes, életerős jobbost nem tudott bevinni Kovalev, ami amúgy a legfőbb fegyvere lett volna, mert ezt is megoldotta Ward...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-24 21:14:55

@Roy Jones Jr.: Kovával meg állítólag a tv társaságok miatt nem jött össze,Ward nem szarral gurigázik,ezt tudhatjuk,lehet hogy feljebb megy bár már ide is kicsi szerintem,de neki lételeme a határai feszegetése,ez köztudott.
Lehet hogy akkor majd Kovalev megint a numero1 lesz,ezt nem tudhatjuk előre.
Én nem gondolom.

    2017-06-24 21:12:36

@Roy Jones Jr.: Nézd valaki már belinkelte egyertelmuen h (weeks szerint is) mi a szabalyos utes es mi megy övön alulra(de la hoya-pacquiao). En mindvegig tudtam h ezeknek a nagyja nem szabalyos utesek voltak. Ha visszanezed a 7ik menettol azt az ominozus kb 12-13 utest egyertelmuen latszik h a nagyja bizony a Weeks altal mutatott vonal alá ment. Ezt csak abban az esetben toleraljak ha leejt a palya.
Az utes amit te bolhafingnak nevezel arra az erzekeny tajekra bizony boven eleg. Ha nem hiszed el probald ki egy szparring edzesen és meg fogod erezni mirol beszelek...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-24 21:01:17

@spomb: Ez lenne logikus, csak nem biztos, hogy összehozható ez a meccs a Haymon-Jay Z viszonyt ismerve. És ha így lesz, Ward feljebbléptével, felszabadulnak az övek és egy Kovalev-Stevenson marad a legnagyobb meccs félnehézben.

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-24 20:41:47

@Roy Jones Jr.: Stevensonnal nem gondolom hogy hirtelen képbe kerülne,most Ward a legjobb ő is majd vele akar menni.
A többivel hát nem is tudom.
Majd meglátjuk.

    2017-06-24 20:32:24

@spomb: "Na de pont erről beszélte,Kovát már nem lehet eladni bárkik ellen,mert senkit nem érdekel."

De miért ne lehetne eladni? Ha most összehoznák a Stevenson elleni meccset, ki mondaná meg tutira, hogy ki nyer? Bármelyik kiszórhatja a másikat...
Kovalev-Beterbiev, Kovalev-Gvozdyk, Kovalev-Bivol, Kovalev-Joe Smith Jr. Kovalev-S.Barrera - ki nem akarná ezeket a meccseket látni? Ez mind jó párosítás lenne...

@kovban: Örülök! ;)

@Sarkozi Robert: Túl van ez lihegve. Számíthatott valamennyire, de nem ezen múlt.
Egyébként Kovalev is nagyon álszent ezzel, hogy a bíró hibázott a leléptetéssel, meg hogy nem látta a mélyütéseket, amik közül sok nem is egyértelmű, de amikor vagy kétszer kifordult (és Weeks közbelépett, időt hagyott neki, még csak nem is figyelmeztette, hogy legközelebb kifordul pontlevonás lesz, pedig kellett volna) meg egyszer egy bolhafing erejű ütés kapcsán próbálta eljátszani a nagyhalált... Szóval végig a meccsen azt "üzente" a bírónak, sokkal inkább lenne valahol máshol, mint a ringben Warddal...

@bp: :D

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-24 20:02:56

@4man4ever: Én még nem láttam, kösz!
Még csak 10 perce nézem, de szándékos fejelés, a szokásos Ward féle hátsókezes utáni fejjel beugrás bordára.... Ez öli a testet. Mint exbirkozó mondom.

    2017-06-24 19:41:30

Nekem tetszik a cikk, bár kicsit tényleg Kova irányú. A pontozásba én nem mennék bele, mert csak vita lenne, azt viszont nyilvánvalóan kijelenthetjük, hogy TKO, nem volt és Ha Kova megkapja a szükséges időt a szabálytalanságok utáni regenerálódásra, Ward a neki járó intéseket.... hát...

Senkivel nem akarok vitázni, csak a gondolataim írom le:

"ezt a taktikát végigvinni, amit Ward bevállalt"

Számomra nem úgy tűnt hogy Ward bármit is bevállalt. Nyugodtan maradhatott a kis komfortzónájában, mert engedték neki. Ez érvényes Kovaljevre, és a bíróra is. /Az egy másik kérdés, hogy eddig ezt bárki ellen meg tudta csinálni, ezért klasszis, még ha undorító, akkor is... Bajnok!/
Én a meccs előtt is azt mondtam: Ha Kova mentálisan nem lesz egyben, Ward a szabálytalan bunyójával elviszi a meccset! Szerintem ezt láttuk...
Kova belement abba a bunyóba, ami Ward terepe, a szabálytalanságokat tűrte stb. Hagyta hogy Ward dulakodjon,ráakaszko djon, és cipeltessen vele kb.80 kilót meneteken keresztül.+ a bíró!?
Ebben nem lett volna szabad partnernek lennie, mert emiatt örlődött fel mentálisan és testileg. Néha egész látványos dolgokat csinált Kova, mikor ki-be járt ütőtávban.
Egy másik térben, más felfogású bíróval, fair módon, sztem, Ward nem nyerne.

Bár ugye az egyik első dolog amit nekem is megtanítottak anno: Az a szabálytalan, amit a bíró lát, vagy annak lát!!

    2017-06-24 19:33:14

Nem tudom belinkelte -e valaki ezt az elso merkozesnel:
http://www.youtube.c ...
A masodikrol mar valoszinuleg nem fog keszulni ehhez hasonlo lassitott video, ahol vegig veszik az osszes menetet, es azt, hogy Kovalevet okolvivas helyett legnagyobb reszt az kototte le, hogyan kerulje el Ward disznosagait.

» 4man4ever   válasz erre
    2017-06-24 19:18:22

@Roy Jones Jr.: "Most sokan gondolhatják, hogy itt van a blueprint, hogy hogyan kell legyőzni Kovalevet! Nade kinek blueprint ez??? Ki az, aki olyan képességű vagy stílusú, akinek esélye lenne ezt a taktikát végigvinni, amit Ward bevállalt?"
Te inkabb ne adjal otleteket Feja mesternek, szerintem... ;-)

» bpjotruska   válasz erre
    2017-06-24 19:08:33

@Roy Jones Jr.: Raadasul nincs masik olyan ember akinek elneznek ennyi melyutest

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-24 17:48:50

@kovban: Én nem tartom itt szakértőnek magam,laikus vagyok,én csak nem látom ki ellen vívhatna még viszonylag nagyobb érdeklődéssel várt mérkőzéseket.
Lehet hogy felkapaszkodik újra az érdeklődés középpontjába,legyen úgy,látványos meccsei voltak az utolsó talán hármat kivéve.

    2017-06-24 17:37:49

@spomb: Ezt honnan veszed, hogy senkit nem érdekel???? Netán reprezentatív közvéleménykutattál? ?? Mert ha nem, akkor ez nem több, mint egy full laikus vélemény...

» kovban   válasz erre
    2017-06-24 17:20:53

@Roy Jones Jr.: Ezt én a büdös életben nem tudtam volna ilyen frappánsan megindokolni:)! De qvara igazad van! Teljes mértékben egyetértek! Remélem nem adja fel és folytatja!

» kovban   válasz erre
    2017-06-24 17:19:08

@Roy Jones Jr.: "de attól még ő lehet félnehézben bárkitől jobb"

Na de pont erről beszélte,Kovát már nem lehet eladni bárkik ellen,mert senkit nem érdekel.

    2017-06-24 16:23:55

Tudom lerágott csont de ezt a videót linkelte már valaki? Ha volt már akkor sry..
https://www.youtube. ...

» PedroMagi   válasz erre
    2017-06-24 16:00:40

@Roy Jones Jr.: egyetértek, mert attól még, hogy Ward nem feküdt neki, attól ő még érhet el szép sikereket akár félnehézsúlyban, akár cirkálósúlyban is. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-06-24 15:43:55

Aki ezen meccsek után temeti Kovalevet, az szerintem - hibás módon - totál figyelmen kívül hagyja, hogy ezek Andre Ward ellen történtek, aki az egyik legjobb képességű, legintelligensebb, legalkalmazkodóképes ebb bunyós a világon, aki ellen meneteket nyerni is nehéz, nemhogy legyőzni! És még Wardnak is a most elérhető legjobbját kellett nyújtania ezen a meccsen is, hogy egyáltalán győzhessen.

Ez a teljesítmény gyakorlatilag bárki ellen elég lenne félnehézben Kovalevnek, mert sokan meg sem érnék ellene a 8.menetet, illetve feleennyi problémát nem jelentettek volna neki, mint Ward. Itt csak az a kérdés, hogy ő maga, hogyan tudja ezt megemészteni és a helyén kezelni, hogy jobb volt tőle Ward ezen a meccsen, de attól még ő lehet félnehézben bárkitől jobb.

Most sokan gondolhatják, hogy itt van a blueprint, hogy hogyan kell legyőzni Kovalevet! Nade kinek blueprint ez??? Ki az, aki olyan képességű vagy stílusú, akinek esélye lenne ezt a taktikát végigvinni, amit Ward bevállalt? Nincs másik Ward...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-24 15:05:20

@aton: tenyleg igazad van ezt a TSZYU nevu forumozo mondta. Veletlen osszekevertelek titeket. bocsi

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-24 14:46:00

@pepegross: " Honnan nincs visszaút? És azt is hová?"
A világbajnoki meccsekhez és trónokhoz nincs visszaút,amúgy is elég szellős súlycsoport,ez nem váltó hogy majd visszatérek,mert itt nincs még visszatérni sem ki ellen,legalábbis olyan ellen nincs akivel egy orosz tornatermi gálánál többeket érdekelne.
Szerintem nem gyengék,szerintem ez Kováról mondható el,nem általános,mondjuk őt én amúgy sem tartom százasnak,szerintem agyilag nem stimmel vele valami,ezért hajlamos feladni fejben a bokszot.
Ha a testi adottságai és tudása némi értelemmel és szívvel párosulna Wardot kiütötte volna a parkolóig az épületből,mindkét meccsén.
Mondják hogy váltson edzőt stb,de ezeket nem lehet tanulni ennyi idősen meg pláne már,ez belülről jön.

    2017-06-24 13:51:41

@spomb: Nem vagyok nyugtalan.
Megkérdezném Tőled, már kérdezte más is. Honnan nincs visszaút? És azt is hová?
Kovalev volt a súlycsoport egyértelmű egyeduralkodója, a vitathatatlan? Nem.
Most már nem tartozik a legjobbak közé? Dehogynem.
Más. Szerinted az orosz sportolók általában mentálisan gyengék?

» pepegross   válasz erre
    2017-06-24 12:37:05

@pepegross: Lewis,Pac,Joe, csupa orosz:))
Lekaptad a lényeget abból amit írtam.
Kovalevnek nincs visszaút,nyugodj bele.

    2017-06-24 12:17:51

@Totti: Nem a pszichéről beszélek, hanem ahogy írtam is a megközelítésről. Ha röviden akarom megfogalmazni, sokan úgy gondolják, aki veszít az egy senki.
Tudomásul kell(ene) venni, hogy a sport nem arról szól, hogy csak az számít, aki nyer. Akkor minden súlycsoportban csak egy ember lenne, aki saját magával bokszolna.

» pepegross   válasz erre
    2017-06-24 11:03:54

Egy nyúlfarknyit Kovalev felé húzott a cikk írója, szerény véleményem szerint.

» AnnyiraPesti   válasz erre
    2017-06-24 10:28:03

Kova ha jól tudom 34 éves, lehet emiatt is kopott már egy kicsit, sőt mivel nem volt egyszerű élete esélyes a hamarabb kiégés... Szerintem nagy címmeccsen nem fogjuk már látni, az egész viselkedésén, nyilatkozatain látszik hogy már bele van fáradva... Nem olyan karakter szerintem aki 35 felett is tud maradandót alkotni, pláne ezek után de hátha tévedek...

» PedroMagi   válasz erre
    2017-06-24 09:35:59

@pepegross: A vereség minősége nagyon fontos ilyen esetekben. Ha brutális KO, az komoly nyomot hagyhat az emberben, amitől utána képtelen olyan szinten teljesíteni, mint előtte.

Fejben is fel lehet adni egy egész karriert. Egyszerűen elveszti az ember a magabiztosságát. Mint amikor falhoz vágja a kocsit az ember egy kanyarban, és legközelebb már ott motoszkál a fejében, hogy hoppá itt már volt egyszer gond, és nem is mer/tud akkora tempót bevinni a kanyarba, mint amekkorát a baleset előtt mert/tudott.

Szóval ez egy összetett kérdés szerintem és eléggé egyénre szabott is. Például Kovalev-ben most óriási vívódás lehet most. Ő is elhitte, (mért ne tette volna, tényleg így volt) hogy ő bárkit leüt, és rá többnyire veszélytelenek az ellenfelek.

Erre jött Ward (fenntartom a véleményem, hogy nem bokszban), de megverte. Egyszerűen hatástalan volt minden ellene, ami eddig működött mások ellen. És erre nem tudott érdemben reagálni az orosz. Lehet mondani, hogy semmit sem veszített ezzel Kova, de ez nem igaz. Rengeteget bukott az ázsiója, és maga az "imidzse" is. Ez óriási pszichés teher neki, amiből nagyon nehéz lesz visszajönni. Ez teljes mértékben agyban dől el. Én szurkolok neki, mert jobb ökölvívónak tartom, mint Ward-ot. Őt pszichésen törték meg. Amiben Amerika, Ward és a csapata nagyon is jó.

Pacquiao szerintem egy nagyon rossz példa. 1999-ben a kutya nem ismerte őt, tehát azok a vereségek messze nem róttak rá ekkora pszichés megterhelést. Ráadásul a JMM KO óta ő sem az igazi.

Lennox meg Joe Louis, hát belőlük azért nem sok rohangál az utcán..

    2017-06-24 09:23:21

@leibigabi: Csak helyeselni tudok. Ez tipikusan az a megközelítés, ami mindig zavart. Van egy-két vereség, akkor az a bokszoló egy senki, egy csődtömeg, vonuljon vissza, legyen öngyilkos...kis túlzás persze a vége.
Említenék azért egy-két bokszolót, akinek ezek szerint nem volt már visszaút:
Lennox Lewis, Joe Louis, Manny Pacquiaonak 1999-ben két (KO,TKO) veresége után el kellett volna bújdosnia a fülöp-szigeteki erdők mélyére.

» pepegross   válasz erre
    2017-06-24 06:41:43

@spomb: Azért a Ward-Stevensonra kíváncsi leszek, hogy egyáltalán létrejön-e, mert sztem nem. Kivéve, ha Jay Z. és Haymon kibékültek:)

» kovban   válasz erre
    2017-06-24 01:14:37

@IMiKeT: Elfogadom amit irsz, az is igaz, hogy kisse gyorsan, feluletesen olvastam el elsore a cikked.. es csak ott akadtam meg, ahol nem értettem egyet a leirtakkal.. és ezek alapjan éreztem kissé Kova irányába húzónak a cikked. Másodszor figyelmesebben olvastam el, és persze igy már árnyaltabb a kép, voltak pro és kontra érvek is :), de azért kiemelném azt a pár mondatot amivel egyáltalán nem vagy nem teljesen értek egyet.


-"Sergey Kovalev ismét jobban kezdett, jabjeivel és lábmunkájával irányítása alá vonta a küzdelmet" - én ilyet nem láttam.. sem elsore sem masodik nézésre, mármint hogy irányítása alá vonta volna a kuzdelmet

-"Az orosz bunyóson az ötödik körben jelentkeztek első ízben a fáradás jelei, ám ennek ellenére is ő volt, aki többet indított és többet talált" - a többet inditott az oké.. de hogy többet talált.. azt nem hinném. Max jabekkel.. ami kb. semennyit nem számit.

-"Kovalev remek taktikával kezdett, és túlindította, valamint túltalálta Wardot, miközben Andre láthatóan nem találta a helyét a szorítóban." ezt szinten nem vettem eszre.. sztem Ward végig nagyon pontosan tudta hogy mit csinal.. egy pillanatra sem volt zavarban.

-"... hangsúlyos találatokból is a kihívó jegyzett többet. Utóbbi mutatóban csupán a nyolcadik felvonásban zárkózott fel Ward, amikor a találkozó képe egyoldalúvá vált az ő javára." - hangsulyos találatokat Kova alig jegyzett. Emiatt pl. kifejezetten érdekesnek tartanam ha megneznenk egyutt ujra a meccset... a kerdeses reszeket lassitva. Biztos vagyok benne, hogy megváltozna a véleményed. Persze nyilván egyedul is megteheted ugyanezt, ha problémát okoz közösen végignézni :)

-"Kovalev a hetedik és a nyolcadik felvonásokban is jelezte Weeksnek, hogy mélyre csúszott az amerikai találata, ám nem kapott regenerálódási időt, amely csak felgyorsította az orosz versenyző szétforgácsolódását. " - lehet hogy nem ez volt a szándék, de ez a mondat azt sejteti az olvasóval, hogy mélyütés volt az egyik oka Kovalev "szétforgácsolódásá nak".

"...voltak szorosabb menetek, az orosz találatfölénye azonban minden további mellett elégnek kellett, hogy bizonyuljon a mérkőzés kontroll alatt tartásához." - továbbra is ugy érzem, hogy Kovának nem volt találatfölénye.. max jabekben.. de ami igazán számít - a power punch - abban jelentosen le volt maradva.


A "Kova vegig benne volt a meccsben" az sztem csak abbol a szempontbol igaz, hogy latszolag ugyanugy utott, ugyanugy mozgott a 8. menetig. Kb. legkesobb a harmadik menettol erezhetoen hatástalan volt, amit csinalt, szemben Warddal, aki folyamatosan amortizálta a villámgyors, elokeszitetlen horgaival (foleg testre, de azert fejre is kiosztott párat). Kova sztem innentol reménytelen helyzetben volt... csak az volt a kerdes, hogy meddig bírja.. es csak a kemenysegenek koszonhette, hogy kihuzta a 8. menetig. Lehet, hogy tulzonak tunik amit irok, de sztem ez a Ward Frochot is kiutotte volna.. vagy barmelyik korábbi ellenfelét.

    2017-06-23 23:54:05

@northpaw: Nincs ki ellen,elfogytak a nevek.
Még a verhetetlenségi mítosz miatt fennt lehetett tartani az érdeklődést iránta,de két bukta után már semmiképp.
Persze most hogy kikapott népszerű harcos lett Stevenson hogy majd vele bokszol,de az az öv is Wardé lesz szerintem,most az egész súlycsoport róla fog szólni.
Kovalevről meg nem.
Hálátlan egy sportág ez,főleg egy olyannak aki nem amerikai,hanem mondjuk orosz,Kovát így is szivatták a második meccs előtt is rendesen,sem rendes felkészítést,sem rendes gázsit nem kapott,utóbbiról nem is igazán tehet,a gépezet bedarálta ezügyben.
Az exszovjeteket és általában az európaiakat is,elég nehéz még egyszer csúcsra járatni szakmailag,üzletileg meg pláne,farkastörvénye k és sportpolitika van,általában minél magasabban jártak annál mélyebbre zuhannak.
Persze ezt csak én vizionálom,lehet hogy Kovalevet majd egyszer örjőngő tízezrek istenítik majd egyszer,várós meccsekkel lesz fűszerezve útja.
Én ebben ezek után már nem nagyon hiszek.

    2017-06-23 23:30:45

@spomb: Dehogy nincs visszaút Kovalevnek. Virgil Hunter felajánlotta neki, hogy edzi őt! Hunter szerint ő gyilkos testütőt tudna belőle faragni, és Kovalev megtanulná őt tisztelni, annak ellenére, hogy az orosz egyik korábbi amerikai edzőjét sem tisztelte eddig.

https://www.youtube. ...

» northpaw   válasz erre
    2017-06-23 22:46:49

@Romsy: "bár ez még mindig nagyságrendekkel jobb, mint amikor Dőry élő adásban magyarázta hogy szokott csalni, ha van valami szoros menet mindig annak adja aki szarabbul áll. :D"

Ez kurva nagy :))))))

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-23 22:43:55

szerintem meg ha van 5 viszonylag szoros menet, amiben kb végig ugyanaz történik, akkor menet közben eldönti magában az ember, hogy kinek adja az elsőt, aztán meg ugyanolyan alapon odaadja az összes többit is ugyanannak, mert miért változna a véleménye, így az 5:0 meg a 0:5 is ugyanolyan védhető, ha semmi extra nem történik végig. nem csak a pontozóknál van pontozói felfogás, hanem civileknél még jobban, valamilyen szinten érthető is, pláne ha szurkol is valakinek.

bár ez még mindig nagyságrendekkel jobb, mint amikor Dőry élő adásban magyarázta hogy szokott csalni, ha van valami szoros menet mindig annak adja aki szarabbul áll. :D

    2017-06-23 22:38:17

@IMiKeT: + zolimt, + Perkins, +Sarkozi Robert

Igen, valoban 4-3ra vezetett nalam is Kova az elo streamet nezve a belso chaten, de ugyanott kesobb mar azt is megirtam.. sot itt az oldalon is tobbszor, hogy még aznap letoltoltottem a HD verziot es az alapjan kissé átértékeltem a dolgokat. Idézném mit irtam korábban itt a pksz-en:

"@Peacock: Elhiszem, hogy ezt láttad, meg hogy sokan mások is. Sot, éloben hajnalban, gyenge felbontasu streamen nalam is 4-3-ra vezetett Kovalev a 7 menet után (bár 6. es a 7. menet után is kissé fáradtnak és tanácstalannak láttam a sarokban, ezért arra tippeltm, hogy már Ward menetei jonnek).

Azután leszedtem HD minosegben..es megneztem kipihenten, nagyképernyőn.. lassítva. Teljesen mas élmény. Semmi eselye nem volt Kovának a 3. menettol kb.

A kulonbseg oka sztem, hogy gyengebb minoseg, lassitás hianya (+esetleges alkoholos befolyásoltság :) ) esetén az emberek a támado szellemu bunyost jobban dijjazzák, tobb utést benn látnak, mint az valojaban történt."

.. es most is ugy gondolom, hogy sokakat az félrevihet (engem is eloszor), hogy Kovalev sokkal tobb utést inditott. Azonban ezeknek csak a toredéke talált.. azok is szinte csak jabek voltak, normalis power punch-a Kovának szinte nem is volt a mérkőzés folyaman (max ha 5 db betalált rendesen).

    2017-06-23 22:34:55

@spomb: "Kovalevnek nincs visszaút innen gyakorlatilag."

Meddig sülyedt most ez a szerencsétlen, ahonnan már tényleg nincs vissza út? :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-23 22:30:11

@lunatic: Valószínűleg nem beárazta,ennél sokkal több,inkább nyugdíjazta érdemben.
Kovalevnek nincs visszaút innen gyakorlatilag.

    2017-06-23 22:03:17

@lunatic: "Én örülök, hogy Ward beárazta."

ÁÁÁ, nem tudom, én a bokszolókat sokkal jobbnak tartom annál (az összeset), hogy ilyen szavakat használjunk rájuk. Nem tudom, de olyan, mint ha azt mondanánk, "beárazta a kurvának a picsáját". Ennél bármelyik bunyós sokkal jobb és többet érdemel.

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-23 21:29:48

@aton: Akárki is mondta én látok ebben némi igazságot. Egy sikeres bokszoló persze nyilván nem fogja kerékbe törni a karrierjét, de én szerintem sokkal visszafogottabban kellett volna a szétverem a gyereket/korházba küldöm stílusú nyilatkozatokat kiadni.
Én örülök, hogy Ward beárazta.

» lunatic   válasz erre
    2017-06-23 21:22:02

@Totti: te meg 1 mentet adtál Wardnak élőben.

    2017-06-23 21:20:02

@leibigabi: :) :) :)

    2017-06-23 21:02:17

@Timba: De ő átgondolva mondja azt, hogy Kova 1 menetet vitt csak, és még azt is csak jó indulattal.

    2017-06-23 20:49:09

@Sarkozi Robert: "Én meg arra h edge miert nem emlekszik mit moondott aznap ejjel :)"
Velem is előfordult már olyan, hogy végig szurkoltam egy meccset, utána közvetlen ki is értékeltem, aztán másnap mikor felébredtem, első dolgom az volt, hogy rákeressek a neten, hogy tudjam mi lett az eredmény :)

» leibigabi   válasz erre
    2017-06-23 20:47:54

Nem edge védelmében, (arra sztem sincs rászorulva) de az Oscar - Floyd meccset végignézve élőben, hajnalban, nem szomjasan, Oscarnak szurkolva, teljesen mást láttam, mint másnap lehiggadva. Ráadásul nem hd-ben néztem vissza, hanem vhs-en. Azóta nem szívesen mondok véleményt egy meccsről sem elsőre.

    2017-06-23 20:44:56

@Sarkozi Robert: Multkor aton-nak volt egy aranyköpése h egy normalis bokszolonak akinek már meghalt ellenfele a szoritoban annak azonnal abba kéne hagynia a bokszot különben nem jo ember.

Én ilyeneket nem mondtam legyél szíves a valótlanságot visszavonni.

    2017-06-23 20:25:22

Biztosan nem szorul az en vedelmemre, de Edge kollega mar elmondta tobbszor, hogy mast latott eloszorre amikor nezte, es mast masodjara HD felbontasban.
Nalam 4-3-ra ment Ward, de ez is tok mindegy. Ward-Kovaljev 2-0. A kutya ugat, a karavan halad.

» Istvan   válasz erre
    2017-06-23 19:45:29

ezekből az atom szar streamekből, amik mostanában vannak nem nagyon érdemes kiindulni, hogy élőben ki mit pontozott. régen is volt sok ilyen, időben meg lett írva a cikk, aztán meg a HD (vagy hallomás...) alapján okoskodtak, hogy mekkora vakok a szerkesztők. ha meg 5 órával meccs után van megírva, az szintén nem jó.

    2017-06-23 18:19:22

@Perkins: Én meg arra h edge miert nem emlekszik mit moondott aznap ejjel :)

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-23 17:30:33

Én sem értem mirol beszél edge. A masodik menet kivetelevel eggyet sem nyert?! Vegig partiban voltak(nalam szuken vezetett) es a 8-ik menetben gyakorlatilag a folyamatos test/mély-utesek(ebb e most inkabb ne menjunk bele) kovetkezteben valtozott meg gyokeresen a meccs képe. Én azt latom h akik itt vitathatatlan Ward gyozelmet lattak nincsenek realis gondolataik. Multkor aton-nak volt egy aranyköpése h egy normalis bokszolonak akinek már meghalt ellenfele a szoritoban annak azonnal abba kéne hagynia a bokszot különben nem jo ember. Aton velemenyet pedig ismerjuk a merkozessel kapcsolatban :). Én ezek utan cseppet sem lepodok meg az ilyen kijelenteseken..
Az elso meccset pedig Kova nyerte mert ne akarja nekem az senki bemeselni hogy Ward ott 8 menetet megnyert...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-23 17:28:46

@IMiKeT: Szerintem nagyon korrekt, részre hajlás nélküli írás, gratulálok hozzá!

"@edge: Amúgy te most csak trollkodtál? A belső chaten 4-3-ra vezetett nálad Kovalev a nyolcadik előtt..."

Ezen jót nevettem. És -persze- nagyon kíváncsi vagyok edge válaszára... :-)

» Perkins   válasz erre
    2017-06-23 17:17:03

@edge: Már megbocsáss, de úgy rémlik, hogy a 7. menet után nálad 4-3ra Kova vezetett... Vagy tévednék?

» zolimt   válasz erre
    2017-06-23 15:45:39

@edge: Amúgy te most csak trollkodtál? A belső chaten 4-3-ra vezetett nálad Kovalev a nyolcadik előtt...

» IMiKeT   válasz erre
    2017-06-23 15:45:02

@IMiKeT: Csatlakozok Edgehez de bocs rosszul látod a visszavágót:)))
Nálam is csak 1 menetet nyert Kovalev bár én a harmadikat adtam neki.
Lederman pedig nem józan az 5-2- vel ez bizonyos. Sokan abból indulnak ki és ez vezeti meg őket , hogy Kovalev volt az agresszor mert elfoglalta a centrumot.

Csakhogy nem irányította a centrumból. Kb. arra ment amerre Ward akarta.
Kérlek fogadd el amit írok , nálam jobban nem sokan utálják Ward stílusát de az igazságot hiba lenne tagadni önös érdekből.

Compubox és Lederman is vicc. Ward ezt símán nyerte. De a kiütés szabálytalan volt.

» cenzura   válasz erre
    2017-06-23 15:00:51

@Totti: Hogy bírsz ilyeneket leírni? Olyan szinten elfogult vagy

De ezt te kérdezed tőle?:) A meccs alatt élőben pontoztál, kb 1 menetet adtál wardnak.

    2017-06-23 14:50:33

@Raven: Ward ki akart állni ellene, de Goloék trükköztek, majd ráfogták a meccs elmaradását az amerikaira. Kovaljov meccs után belegondolni is fájó, mit tett volna a kazahhal.

    2017-06-23 14:46:43

IMiKeT nem gondolhhatod komolyan azt a pontozást... nálam 1 jóindulattal két menetet vitt el Kovaljov.

    2017-06-23 14:41:06

@sziporka: Én ugyanúgy érzem ezt, mint az első meccsnél. Ha minden véleményesebb, szorosabb felvonást Wardnak adnék, akkor nálam is lehetne 4-3 neki. Nagy bajom nincs a 4-3-mal, mert az épp a másik pontozási felfogásból születik, amit ugyanúgy elfogadok.

» IMiKeT   válasz erre
    2017-06-23 14:24:55

@IMiKeT: Szerintem sincs most edge-nek igaza, de én is Ward vezetést láttam, 5-3 arányban. Nagy jóindulattal 4-4, de szerintem Kovaljov semmiképp sem vezetett.

» sziporka   válasz erre
    2017-06-23 14:06:19

@edge: Nem is kell elvonatkoztatnod semmitől. Az első meccs előtt Kovalev pontozásos győzelmét vártam, ezt a tippemet vállaltam be nyíltan, majd összejött egy társaságnyi haver, hogy együtt nézzük meg a találkozót, egész este a prókról és a kontrákról beszéltünk, ezek után hajnalban leültünk megnézni. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ember ilyen helyzetben várja, hogy beigazolódik-e, amit képzelt a mérkőzésről, és hogy ezt vokalizálja is.

Következő nap otthon egyedül újranéztem a meccset, még mielőtt bármiféle véleményt formáltam volna róla hivatalos körülmények között, és a cikkben, amelyben a találkozót foglaltam össze, már nem ordas csalásról beszélek, mert nyilvánvalóan a szoros menetekkel lehetett ez szoros meccs is. A világ legmegbecsültebb pontozóbírója, Harold Lederman 9-3-ra adta Kovalevnek az els meccset, én újranézve 8-4-re, viszont éreztem, hogy lehetett azt 6-6-ra is adni. Ez volt az első meccs.

A visszavágó előtt nem sokon múlt, hogy nem Warddal mentem el, de végül győzött az önérzet. Elvégre nálam tisztán nyerte az elsőt az orosz. Egy jobb kondi feltételezett egy újabb sikert a részéről.

Harold Lederman a másodikat 5-2-re pontozta Sergey-nek, miután ő volt az, aki kontroll alatt tartotta az ellenfelét a találkozó első felében. Nagy volt a találatfölénye? Nem. Kellett, hogy az legyen? Nem. Ez egy kiélezett taktikai mérkőzés volt, amelyen a kihívó irányította a felek mozgását, és ő is talált többet. Teddy Atlas boncolta a párosítást szakmailag napokkal a találkozó előtt, és elmondta, hogy az egyik kulcs az, hogy melyik fél képes magasabbként öklözni, vagyis elég hosszan ütni a jabjét, hogy a távolságot megszerezze magának. Szó sincs itt Compuboxról. A menetek képei határozták meg ezt a fölényt.

"Sztem eza prekoncepciod eléggé áthatja a fenti cikket."

Ez azért érdekes, mert, ha jól emlékszem, a cikkben megjegyzem, hogy szerintem nem a mélyütéseken múlt Ward győzelme, mert mire azok jöttek, addigra már fáradt volt az orosz. Kreditet adok Andre testre orientálódó támadásainak, amelyeknek szerepe van abban, hogy Kovalev kondija elszállt. A konklúzióm az, hogy Ward a nagyobb stratéga, ő az, akinek több képesség van a birtokában, hogy a legmagasabb szinten tartsa magát a sportban. Kijelentem, hogy a két fél közül ő a jobb a két meccs alapján. Miért is vagyok elfogult?

Azért, mert nem azt mondtam, hogy Kovalev nem csinált semmit, vagy hogy nem ismerem el azt, hogy kizárólag Ward 13 testtalálata bontotta le a kondiját?

Olvass szét a nemzetközi lapokon, és nevezd meg azt a mértékadó szakírót, aki szerint Kovalev nem volt benne a meccsben, vagy max egy menetet nyert.

Miről beszélünk tulajdonképpen?

Bocs, de nincs kedvem megnézni veled lassítva a meccset, mert brutális részrehajlásnak gondolom Ward irányába azt, amit írsz.

Én az első meccs után is bőven változtattam a mondandóm tónusán, miután koncentráltan újranéztem a találkozót. A második meccs után is megadom, ami jár Wardnak. Őt tartom a P4P top 1-nek mostantól, mert nem gondolom, hogy ne lenne legitim a győzelme a mélyütései miatt.

Vagy az a baj, hogy azt írtam, hogy Ward arra van predesztinálva, hogy sohase legyen maradéktalanul efogadva? Miért, el van most? Miattam nincs?

Kérem engedtessék meg, hogy Kovalevnek is megadjam, ami jár egy olyan meccset követően, amelyen szerintem, és gyakrolatilag minden komoly oldalon publikáló szakíró szerint is minimum partiban volt a lapokon, továbbá vezetett, mielőtt elkezdett fogyni.

» IMiKeT   válasz erre
    2017-06-23 13:49:52

"Sergey Kovalevet etikus viselkedése a szorítóban ellehetetlenítette attól, hogy így cselekedjen. "

azért ütőtt tarkóra fogott és kifordult.

Amugy a szoriton kivűl tökösebb volt
"punch like a girl, like a 'tic, tic, tic, tic, tic"

» dondannyboy   válasz erre
    2017-06-23 13:45:50

@edge: "A masodik menet kivetelevel egyet sem vitt el."

Hogy bírsz ilyeneket leírni? Olyan szinten elfogult vagy, hogy az valami borzasztó. Ward az első 4 menetben szart se csinált. Én nem vitatom, hogy nyert, de azért legyünk már reálisak.

    2017-06-23 13:33:56

Legyünk őszinték, szerintem ez 1-1. Az elsőt tényleg Kovalev nyerte szűken a másodikat egyértelműen Ward (ha nem lett volna leléptetés is nyert volna max pontozással de "dulván" viszot erre nem volt szükség). Én igazságtalannak érzem amikor valaki olyasmit ír, hogy Kova 10/10-szer veszítene Ward ellen mert nem igaz, először is megverte! De láthatóan tönkrevágta az a rablás és egyáltalán nem volt egyben testben/lélekben. Ez igazságtalan és sosem fogom megszeretni Wardot, de a második meccsen egyértelműen jobb volt. Viszont ez a Ward rivalizálás szerintem már mindig emészteni fogja mint anno Joe Fraziert az Ali utálat. Ha az elsőt Kovának adják (az emberek többsége szerint is jogos lett volna) akkor nem lenne most sokakban ilyen keserű szájíz amikor meghallja a Kovalev nevet, mert szerintem is itt lezárult a pályafutása érdemi része.

    2017-06-23 12:59:53

Korán van még :): KO-t vagy tiszta pontozásos gyozelmet vártál.

    2017-06-23 12:26:57

Bocsánat: KO-t vagy tiszta pontozásos KO gyozelmet vártál.

    2017-06-23 12:26:13

Imike T

Nem tudok elvonatkoztatni attol a ténytől - ami az első meccs alatt tunt fel.. ezt ugye egyutt, közösen néztünk -, hogy Te rettenetesen Kovalevnek szurkoltál, a meccs után fel is voltál háborodva, hogy mekkora csalás történt... valamint, hogy a visszavagora is egyertelmuen Kovalev KO-t vártál. Ez utobbit nem is értettem, az elso meccsen semmi sem utalt rá , hogy Kovalevnek eselye lenne kiutni Wardot.

Sztem eza prekoncepciod eléggé áthatja a fenti cikket.

Sztem Kovalev egyáltalán nem volt partiban ezen a meccsen. A masodik menet kivetelevel egyet sem vitt el. Semmilyen találatfolenye nem volt ( a Compubox statisztika egy kalap szart er kb.). Vegig nagyjabol az tortent amit Ward akart. A melyutéseknek sem volt kulonosebb szerepe a gyozelmében.

Szivesen megneznem Veled kozosen lassitva a merkozést ujra, hogy osszeszamoljuk azokat a találatokat, amikkel Kovalev "hozta" a meccset. A két kezunk elég lenne kb. hogy osszeszamoljuk.

    2017-06-23 12:23:03

@djanko: annyit írok neked hogy nem szurkoltam se egyiknek, se másiknak.

» Elephant   válasz erre
    2017-06-23 11:55:44

@Elephant: Írd le sokszor, hogy Ward vitathatatlan körülmények között nyert. A tudat formálja a valóságot.

» djanko   válasz erre
    2017-06-23 11:52:44

Ward csalt
Amerika csal
A bíró csalt
Kovalev jobb
Kovalev erősebb
Kovalevnek csak a csapata szar
Kovalev dekoncentrált
Kovalev túledzett

Annyira meguntam ezt a vitát.
Szomorú vagyok.
Írjátok be sokszor hogy Kovalev nyert, és akkor úgy lesz.

» Elephant   válasz erre
    2017-06-23 11:49:17

@pepegross: Senkit! Mert akit nem vert meg, az nem mert kiállni ellene, csak elkerülik és kifogásokat gyártanak.

    2017-06-23 11:02:32

@feher tamas: Kit kellene még Golovkinnak megverni?

» pepegross   válasz erre
    2017-06-23 10:03:54

@feher tamas: Jó a párhuzam Ward és Crawford között, de szerintem összességében Lomachenko sokkal jobb ökölvívó, mint Kovalev, ezért egy picit sántít az analógia. Az persze igaz, hogy Loma jóval kisebb, mint Crawford...

» djanko   válasz erre
    2017-06-23 10:01:08

Én személy szerint nagyon sajnálom kovát, de sajnos az érdemi pályafutásának mondhatni vége, mintha kiveszett volna belőle az a mindenáron győzni akarás, és az, a harcos amit megismertünk benne, de ezzel sajnos nincs vége, nincs benne olyan küzdeni akarás mint pl, Gattiban volt, hát az honnan jött mindig vissza, nem ismert a feladás fogalmát, de kova ebben is csalódás volt sajnos!


Az meg hab a tortán, hogy Ward, akinek elég sok kihagyása volt, mellette egy komoly műtét is, továbbá ő lépett feljebb, és mondatni rögtön akarta ezt a meccset, ez tényleg klasszis hozzáállás! Az szerintem világos volt, mindenkinek, hogy Ward zseniális ökölvivó, de ha valaki olyat írt volna, hogy fizikálisan is partiban lesz az orosszal, sőt megtudja fogni ütésekkel, hát azt mindenki elküldte volna f.sszba, hogy ez már baromság, mivel Kova olyan mint vasember stb, erre tessék!

Nagy kérdés, hogy hova tovább, de az biztos, hogy bárkivel is fog ringbe lépni, arra számítson, hogy mindenki arra fog játszani, hogy kifárassza, és kb a 6-ik menetöl pedig lebontani... sajnos erre mérget vehet!

Már egyszer írtam, de nagyon remélem, hogy LOMA tanult ebből, és várnak még Crawford meccsel, ez a Terence gyerek a kisebbik S.O.G Ward, baromi rafinált, és pokoli jó bolxoló, annyira magabiztos a ringben, hogy az már sokszor idegesítő!

Nálam Golovkin ilyen téren, a legokosabb, most itt van vöröske, ez szerintem megoldható lesz neki, aztán lesz még egy Billy Joe Saunders meccse, mivel kell neki WBO öv, meglesz neki az is, aztán szépen elköszön mindenkitől, mondhatni így kell, okosan hősé válni!

» feher tamas   válasz erre
    2017-06-23 09:53:38

Jó cikk. Magam is hasonlóan vagyok csorbult igazságérzetem miatt kissé elfogult Kovalev irányába. De maximálisan el kell ismerni Ward erejét, tehetségét, rafináltságát, dörzsöltségét, taktikai érzékét. Bárcsak kisebb lett volna pár kilóval, Mayweather ellen de megnéztem volna egy (valószínűleg "dögunalom") meccset. :-)

» djanko   válasz erre
    2017-06-23 09:34:26

Szép cikk, gratulálok.

» batka1   válasz erre
    2017-06-23 09:13:14
fel