Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

A legenda tovább épül: Naoya Inoue Kohei Konón is átgázolt

2017-01-04 13:38:44 /


A sportok világában mindig komoly vitákat generál a modern kor összehasonlítása a régi időkkel. Csakúgy, mint az, ha egy jelenkori sportolónál előre iszik a szakma vagy a szurkolók egy része a medve bőrére. Van azonban olyan eset - és talán generációnként ez csak néhányszor fordul elő - amikor az ember csak ül a televízió képernyője előtt, és érzi, tudja, hogy egy olyan sportolót lát, akit majd harminc, negyven vagy hatvan évvel később korszakos alaknak, adott esetben legendának fog tartani a világ abban, amit csinál.

Az egyik mai bunyós, aki magában hordja a legenda faktort, az Naoya Inoue. A WBO szervezet nagylégsúlyú világbajnoka mindent tud az ökölvívásról. A múlt hétvégi összecsapása csak egy újabb bizonyíték volt erre, amely során Naoya légies könnyedséggel osztotta ki első idő előtti vereségét a korábbi kétszeres világelső Kohei Konónak.

A 23 éves japán bunyós lábmunkája, ringintelligenciája és ütésrepertoárja kifogástalan. Kéz- és lábsebessége önmagáért beszél, és a kettő művészi kompozícióvá olvad össze a gyakorlatban.

Az ökölvívás legnépszerűbb versenyzői mindig azok, akik erejükkel és hatékony agresszivitásukkal lebombázzák az ellenfeleiket. Manapság az ezzel a stílussal rendelkező, ám technikailag is képzett harcosok közül a legmagasabbra taksáltak közé tartozik Roman Gonzalez és Gennady Golovkin.

Más ízlésű szurkolók jobban kedvelik a több harcmodorban is kiemelkedően teljesítő, kifogástalan alapképességű ökölvívókat, mint amilyen például Vasyl Lomachenko vagy Terence Crawford. Az ínyencebbek Guillermo Rigondeaux-t méltatják. Ők a sportág jelenkorának művészei. A ringben látni őket felér azzal, mint amikor az ember szépirodalmi remekeket olvas.

És a fentiek közé tartozik Naoya Inoue is. Még akkor is, ha egy távoli, ázsiai szigetországban bokszol, messze a nyugati világ nyüzsgésétől. Még akkor is, ha az összecsapásait csak gyenge minőségű, japán kommentárral ágyazott felvételeken láthatjuk. Még akkor is, ha a nevét csak akkor fogja megismerni a világ, ha összejön a Roman Gonzalez elleni szupermérkőzése.

Naoya Inoue már most a saját generációjának egyik állócsillaga. Még akkor is, ha erről a világ még nem tud...

A saját pontozólapom megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Jó kis bunyós Naoya, Gonzalez ellen nagy meccs lenne... Jól védekezik a japán, ütőerőben kiváló, a testütései meg nekem élményszámba mennek. Az eleresztett jabek általában brutálisan pontosak szóval ezekkel a képességekkel azért rendesen feladná Gonzaleznek a leckét. Szerintem Chocolatito ezzel együtt még megoldaná a feladatot, elsősorban a tapasztalata (na meg persze a tudása:) miatt, de ezért a meccsért tuti felkelnék...

    2017-01-04 15:50:37

"Még akkor is, ha a nevét csak akkor fogja megismerni a világ, ha összejön a Roman Gonzalez elleni szupermérkőzése."

Szerintem csak akkor.

» picker   válasz erre
    2017-01-04 15:25:32

A boksz nagyrészt idegsport. Inoue igen jó ebben a vonatkozásban. Hidegvérrel védekezik, és nem szalad el vele a ló támadáskor. A másik, ami feltűnt, hogy takarékosan mozog. Kono kétszer annyit tornázott, mégis ő maradt alul. A kiütés pedig azt mutatja, hogy nyomaték is van az ütéseiben.

» Untouchable   válasz erre
    2017-01-04 15:05:10

Nekem is hasonló érzésem volt, amikor Inouét megláttam bunyózni, félelmetesen jó ökölvívó. És hiába van Gonzalez-nek 46 meccse a 12-vel szemben, meg a p4p elsőség, érzésem szerint sok lenne neki az ifjú titán.

» superman   válasz erre
    2017-01-04 14:07:53
fel