Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

A Klitschko-testvérek eddigi legjobb ellenfelei

2010-07-12 20:40:58 /

Vitali Klitschko nemrég könnyedén védte meg címét Albert Sosnowski ellen, olyannyira, hogy sokak szerint csak a reklámok miatt bokszolt tovább az idősebbik Klitschko a gyenge eresztésű lengyellel. De a Wladimirrel bokszoló Eddie Chambers vagy Vitali Sosnowski előtti ellenfele, Kevin Johnson méltóbb volt a kihívói státuszra? A két amerikai szó szerint csak szórakozott a ringben, jobban féltek a bekapott ütésektől, mintsem indítani is merjenek. Mégis, akkor kik voltak az ukránok eddigi legjobb ellenfelei, hogyan rangsoroljuk őket? Választék azért akadt bőven, de az erősorrend kialakításánál azért figyelembe kellett venni pár dolgot. A legfontosabb természetesen a mutatott teljesítmény, függetlenül az ukránok formájától, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Klitschkók pályafutásának mely szakaszába járunk, illetve az ellenfelek rekordja, megszerzett címeik szintén tényezők voltak a rangsorolás kialakításánál, mely természetesen szubjektív, de nem áll messze a valóságtól.

10. Carlos Monroe

Joggal vetődhet fel a kérdés, hogy miért is ilyen fontos ez a Carlos. 1997. február 15-ét írjuk, a cottbusi Stadthalléban megrendezett Universum gálán akkor még olyan találkozók vitték a prímet, mint Thomas Ulrich és Donnie Penelton vagy Marco Rudolph és Andriy Sinepupov összecsapása. Itt vívta ötödik profi meccsét Wladimir Klitschko, a mindössze négy hónapja profi ukrán olimpiai bajnok addigi négy meccsén mindössze hét menetet töltött a szorítóban, és az akkor 32 éves Monroe is tökéletesen beleillett a felhozóemberek szerepébe. A közel két méteres Los Angelesibe azonban kis híján beletört Wladimir bicskája, az amerikai nemcsak ellenállt, hanem keményen vissza is támadott az ukrán próbálkozásaira. Erőszakos stílusa miatt azonban nem tudott élni a lehetőséggel, a negyedik felvonásban előbb pontlevonással sújtották Monroe-t a Klitschko által azóta tökélyre fejlesztett folyamatos fogás jogcímén, majd a hatodikban véget ért a móka, szándékos fejelések után leléptették az amerikait. Kétes ítélet, aminek csak azért nem volt nagyobb visszhangja, mert Wladimir akkoriban még teljesen ismeretlen volt a nagyközönség számára és a televízió sem közvetítette az összecsapást. A sérülés nyomai, a heg, amit Wladimir akkor összeszedett, még most is látható az arcán, örök emlék Monroe-tól.

                             

Az amerikai szálka volt az ukrán szemében, így különösen örült, amikor egy év múlva ismét megmérkőzhetett vele, ezúttal az Egyesült Államokban. A hatodik menetre itt is elrendeződött minden, egy jól időzített jobbegyenes után Monroe a padlón, igaz az amerikai csak kisebb hatásszünet után döntött úgy, hogy ez a találat lesz a végső.

9. Timo Hoffmann

"Hoffmann legfeljebb három menetet bír majd ki talpon." - Klaus-Peter Kohl az Universum vezetője röviden így foglalta össze az esélyeket a Chris Byrd ellen összeszedett vállsérülése után közel nyolc hónapos kihagyás után 2000. november 25-én visszatérő Vitali Klitschko mérkőzése előtt, aki nyolc ezer néző előtt küzdhetett meg a hannoveri Preussag-Arenában a megüresedett Európa-bajnoki címért. Bár az eredetileg péknek tanult ellenfél sosem tartozott a nagyágyúk közé, mindenesetre Timo Hoffmannt akkortájt jogosan tartották a legnagyobb német nehézsúlyú reménységnek: 22 mérkőzésén maradt veretlen és elhódította a német bajnoki címet a szívós Willie Fischer ellenében. Az addig minden győztes meccsét kiütéssel befejező Vitali ellen persze nem sok jóra számíthatott, a „Német Tölgy” azonban mégis óriási meglepetést okozott, hiszen a sérülése után kicsit fásultan, de főleg óvatosan és egysíkúan bokszoló Klitschko nem tudta kiütni a németet, sőt. A német lapok csalódást keltő visszatérésről cikkeztek, de Klitschko is önkritikát gyakorolt az összecsapás után. "Hibákat követtem el, mindenki láthatja az arcomon." - az ukrán először szedett össze komolyabb monoklit egy mérkőzés után, edzője Fritz Sdunek szerint Vitali félvállról vette ellenfelét. "Egyszerűen nem vette elég komolyan Hoffmannt, rengeteget ütött a fedezékre és ez a végére meg is látszott a teljesítményén." A meccs után komoly szópárbaj alakult ki a két promóter között, Wilfried Sauerland szerint Hoffmann a tizedik felvonásban a kiütés szélére sodorta Klitschkót, amire Kohl csak annyit mondott, hogy az valószínűleg egy másik mérkőzés lehetett. "Legközelebb Timo nyer." - hangoztatta Sauerland, a válasz sem váratott magára. "Egyáltalán nincs esélye, csak elbújik a fedezéke mögé és várja a lucky punchot, ráadásul ütőereje sincs, a bokszolói tudása meg  szintén nem elegendő a győzelemhez." Az akkor még a Sauerlandnál tevékenykedő technikai vezető, Jean-Marcel Nartz is Hoffmannt méltattatta, aki konzekvens kettős fedezékével és ritka, de hatásos szurkálásaival mondhatni könnyedén ellenállt Klitschko ütészáporának, igaz sok momentuma nem volt a mérkőzésen. "Timo veszített, de egyértelműen ő az erkölcsi győztese ennek a meccsnek." - mondta Nartz és keményen odaszólt Vitalinak is, bár ezt lehet, hogy később személyesen is megbeszélték az Universumnál. "Sosem hittem, hogy Klitschko tényleg Mr. Vasököl lenne, a testvére Wladimir ezerszer jobb bunyós nála, ő kiütötte volna Timót, Wladimir előtt tényleg hatalmas jövő áll, de Vitali előtt semmilyen." Hosszú ideig Hoffmann volt az egyetlen, aki vesztesként talpon maradt az ukrán ellen, legutóbb tavaly decemberben Kevin Johnson ismételte meg ezt a bravúrt. A Hoffmann-kivégzésre összegyűlt nézők még most is csodálkoznak, hogy az akkor 26 éves Timo a beszedett kőkemény találatok ellenére hogyan maradt állva Klitschko ellen, aki pontozással fölényesen nyerte az összecsapást.

8. Sultan Ibragimov

Papíron a veretlen Ibragimov kétségtelenül Wladimir egyik legerősebb ellenfele volt, akivel valaha is találkozott. Shannon Briggs és Evander Holyfield felett aratott győzelmeivel az alacsony orosz a szakma elismerését is elnyerte, makulátlan mérlegét csak egy küzdelmes meccsen elért döntetlen „árnyékolja be” az azóta szintén Klitschko áldozattá vált Esőember, Ray Austin ellen. 2008. február 28-án a New York-i Madison Square Gardenben közel tíz évvel Holyfield és Lewis címegyesítése után az első ilyen jellegű mérkőzésre került sor a nehéz fiúk között. A magas elvárások ellenére minden idők egyik legrosszabb bokszmérkőzésének lehetett szemtanúja a publikum, a fizikális fölényét hosszú balegyenesével tökéletesen kihasználó ukrán tulajdonképpen csak ezzel az ütésfajtával tartotta távol több-kevesebb sikerrel a pár számmal kisebb oroszt, aki a WBO címének magától értődő elvesztése után legfeljebb azzal vigasztalódhatott, hogy tagja annak a hatosnak, akik vesztesként talpon maradtak Klitschko ellen.

7. Ruslan Chagaev

Szintén veretlenül szállt harcba az egyik Klitschko ellen Ruslan Chagaev, 25 győzelem állt az üzbég neve mellett, aki legnagyobb sikerét a legnagyobb ellen aratta: meggyőző pontozással diadalmaskodott az orosz monstrum Nikolai Valuev ellen és megszerezte a WBA világbajnoki címét. Sokan úgy vélték, hogy a korábbi amatőr klasszis megtörheti Wladimir Klitschko uralkodását, aki a WBO és IBF szervezetek egyesített bajnokaként 2009. június 20-án csapott össze korábbi csapattársával, mindezt 61 ezer néző előtt a Schalke-Arenában. De Chagaev nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és az egész mérkőzésen azzal volt elfoglalva, hogy elkerülje Klitschko ütéseit, támadásra már nem jutott ereje. Chagaev mozgalmas heteket tudhatott magáénak akkoriban, május 30-án Valuevnek kellett volna visszavágót adnia Helsinkiben, de a ringen kívüli piszkos mesterkedéseiről is ismert és Valuevet képviselő Sauerland-Don King páros Chagaev régóta lappangó Hepatitis-betegsége miatt nem volt hajlandó ringbe küldeni kedvenc orosz medvéjüket és még azt is elérték, hogy Chagaevtől elvegyék a WBA címét. Bár Ruslan Valuevre készült hónapokon át, Klitschkónak sem volt több ideje, hogy felkészüljön az üzbégre, hiszen eredetileg egy David Haye elleni összecsapás volt tervbe véve. Haye persze elfutott, Klitschko pedig lecsapott a Sauerland által kisemmizett Fehér Tysonra. Ahogy tette a ringben is, a kihívó nem bírt a jabekkel, kilenc menet után Michael Timm megkímélte védencét a további megaláztatástól.

6. Samuel Peter

Ha csak a Vitali Klitschko ellen mutatott teljesítményére gondolunk, akkor sokan kérdezhetik, hogy mit keres ezen a listán a „Nigériai Rémálom”. De ne feledjük azért, hogy Peter a WBC aktuális világbajnokaként állt ki Vitali ellen 2008 októberében. A címet még Oleg Maskaev kiütésével szerezte meg Cancúnban, de előtte komoly trófeákat gyűjtött be Jameel McCline és leginkább James Toney legyőzésével. A négy év szünet után visszatért Vitali azonban minden hibájával szembesítette Petert, aki ezúttal tényleg rászolgált becenevére, teljesítménye igazi rémálom volt. De a legfőbb ok, hogy mégis a listán szerepel az 2005. szeptember 24-én mutatott teljesítménye, a töpszli nigériai akkor élete legjobb mérkőzését vívta a pályafutását megmenteni igyekvő Wladimir Klitschko ellen. Az Atlantic Cityben rendezett összecsapás tétje az aktuális IBF világbajnok, Chris Byrd kihívási joga volt. A nézők nagyszerű mérkőzést kaptak és bár Klitschko dominált, Peter minden menetben jelezte, hogy nem hiába tartozik a világ legnagyobb ütői közé. Az ukrán háromszor is meglátogatta a padlót, akit azóta sem tudott senki megrendíteni. A tizenkét izgalmas felvonás végül szűk, de egyértelmű sikert hozott Wladimir számára.

5. Ross Puritty

A Puritty elleni összecsapáson pályafutása talán legnagyobb pofonját szenvedte el Wladimir. 1998. december 5-én a két testvér Kijevben bokszolhatott, Vitali az olasz Francesco Spinelli ellen tehette kockára Európa-bajnoki címét, Wladimir pedig a WBC interkontinentális címével a vállán léphetett be a szorítóba. Az amerikai egy tipikus felhozóember volt a szakmában, tapasztalatszerzés a fiatal, feltörekvő harcosok számára, erről árulkodott rekordja is, 24 győzelme mellett begyűjtött 13 vereségével nem sok jóra számíthatott a kétméteres kiütéskirály ellen. Egy valami azonban köztudott volt Purittyról, nem könnyű kiütni. Olyan nagymenők ellen maradt talpon, mint Rahman, Grant vagy Corrie Sanders, mondhatni simán veszített, de kihúzta az utolsó gongszóig. De említhetjük Tommy Morrison vagy Chris Byrd elleni mérkőzését is, igaz utóbbitól inkább a meglepetés éppen a kiütés lett volna. Puritty tehát remekül passzolt Wladimir pályafutásának ezen szakaszába, egy verhető, de szívós ellenfél. Klitschko abban az évben már túl volt nyolc összecsapáson és csak egyszer kellett végig bokszolnia a teljes távot, így tulajdonképpen nem volt akadálya annak, hogy az Universum szinte minden hónapban szorítóba küldte nagy becsben tartott olimpiai bajnokát. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy bár a gyors kiütéses győzelmek miatt fizikálisan nem volt fáradt az ukrán, a folyamatos meccs drukk, a monoton felkészülések év végére valamilyen szinten fásulttá tehették Wladimirt, továbbá a hazai közönség is többet várt tőle, mint amit egy németországi gála előprogramjában kellett mutatnia.

Ennek ellenére Klitschko könnyedén és pontosan bokszolt a nyitó menetekben, a kiütés csak idő kérdése volt. Az idő azonban egyre csak múlott, már a kilencedik menetben járunk, amikor Wladimir ereje szinte pillanatok alatt elfogyott, mint amikor kifogy az üzemanyag, a tizedikben pedig pályafutása során másodszor is padlóra került (három hónappal korábban Steve Pannell egy jobbhoroggal küldte padlóra Klitschkót az első menetben). A következő felvonásban már védekezésképtelen, Sdunek mester már készíti is a törölközőt és kiveszi védencét a komolyabb pofonok sorozata elől.

Három évvel később Vitali bosszút állt testvére legyőzőjén, 2001. december 8-án a tizenegyedik menetben egy igen csúnya sérülés miatt kellett leléptetni az amerikait, kiütnie azonban egyik Klitschkónak sem sikerült a betonfejű oklahomait.

4. Corrie Sanders

Egy újabb sokk a Klitschko-testvérek számára, a szenvedő alany ezúttal is Wladimir, aki 2003. március 8-án már világbajnokként csaphatott össze a dél-afrikai Corrie Sandersszel. Sandersről köztudott volt, hogy nagy ütő, ennek ellenére a 37. életévét taposó kihívó az esélytelenek nyugalmával várhatta a közel öt éve veretlen Wladimir elleni mérkőzést.

Sanders, aki egy ideig a jelentéktelen WBU nehézsúlyú címével büszkélkedhetett mielőtt 2000 májusában csúnya kiütéses vereséget szenvedett Hasim Rahman ellen, már az első gongszó után világossá tette, hogy ki akarja ütni az ukránt, kétszer is padlóra küldte a meglepett világbajnokot, akit a szünet még megmentett az elkerülhetetlentől. A második felvonásban azonban nem volt kegyelem, Sanders szabályosan kivégezte a megfogott címvédőt, a menet második padlózása után a dél-afrikai derekára került az öv, a Ring-Magazine pedig az „Év Meglepetésének” választotta az összecsapást.

Sokáig azonban nem örülhetett az újdonsült világbajnok, jó egy évvel később, 2004. április 24-én került sor a „Testvér bosszújára”, az időközben a WBC hivatalos kihívójává  előre lépő Vitali ezen a napon csapott össze Sandersszel. Bár a Los Angelesben megrendezett találkozón Vitali nem tudta felmosni a padlót ellenfelével, mint Sanders tette Wladimirrel, de így is kiadós verésben részesítette a veterán dél-afrikait, akit a nyolcadik menetben Jon Schorle vezetőbíró mentett meg a további büntetéstől.

3. Lamon Brewster

Wladimir újabb veresége, a harmadik. 2004. április 10-én jó egy évvel a Sanders elleni sokk és pár felhozómeccs után ismét a világbajnoki címet ostromolta a sokak szerint teljes önbecsülését és magabiztosságát elveszítő óriás. Sanders időközben zöld asztalnál szabadult meg WBO címétől, hogy kiállhasson Vitali ellen, így Wladimir az Universum közbenjárására ismét címközelbe kerülhetett, ellenfele pedig egy bizonyos Lamon Brewster lett Indianapolisból.

Brewster elég jó mérleggel várta az összecsapást, de igazából senki sem tudott róla semmit, és hogy mit is várhatunk tőle, Etienne és Shufford elleni vereségei azonban nem azt sejtették, hogy világbajnok anyagról lenne szó. A Las Vegasi Mandalay Bayban megrendezett találkozón Wladimir volt a toronymagas esélyes, utóbbi minden kommunikációjával azt sugallta, hogy tanult Sanders elleni vereségéből és természetesen élete formájában van.

És ahogy várni lehetett, Klitschko bivalyerősen kezdett, és mikor gond nélkül átvészelte Brewster egy-két bombáját a nyitó menetekben, mindenki biztosra vette, hogy vége a Sanders-szindrómának. A negyedik menetben egy villámgyors bal-jobb kombináció aztán leteríti az amerikait, Klitschko visszatért.

Wladimir azonban nem végez az ellenféllel, kivár, és hagyja, hogy magához térjen az, Brewster pedig könyörtelenül és hidegvérrel vág vissza, egy hatalmas balhorog után szinte keresztül veri az ukránt a ringen, akire előbb állva számol Robert Byrd mérkőzésvezető, majd a gong pillanatában Brewster padlóra küldi a védekezésképtelen ukránt. Wladimir feláll, de láthatóan nincs magánál, Byrd beszünteti az összecsapást.

A mérkőzés után a Klitschko-fivérek azt terjesztették, hogy Wladimirt megmérgezték, mindezt alátámaszthatja az a tény, hogy a fogadási odds 11:1-ről nem sokkal a mérkőzés előtt hirtelen 3,5:1-re csökkent. Fritz Sdunek, akit a meccs előtt degradáltak le éppen másodedzővé és a találkozó után el is távolítottak Wladimir csapatából, viszont csakis Wladimirt okolta a vereségért. „Ezt saját magának köszönheti, túlhajtotta magát, amivel erőssé tette Brewstert.”

A testvérbosszú ezúttal elmaradt, Wladimir saját maga akart elégtételt venni. Brewster időközben háromszor védte meg WBO címét, mielőtt 2006-ban egy emlékezetes mérkőzésen vereséget nem szenvedett az esélytelen Liakhovich ellen. Az itt összeszedett szemsérülése után Brewster már sosem lett a régi, Klitschko mégis kihívta 2007-ben, immáron IBF bajnokként. Wladimir Emanuel Steward segítségével egészen más stratégiával bokszolt mióta szakított Sdunekkel, elsődleges lett a biztonság és a balegyenesek erőltetése. A világbajnok ezúttal esélyt sem adott, jabjei folyamatosan fogyasztották az ellenfelet. Brewster edzője, Buddy McGirt eleget látott, szünetben úgy döntött, hogy mindenki jobban jár, ha a Relentless ülve marad a sarkában.

2. Chris Byrd

Ismét vendetta, Chris Byrd volt az első, aki legyőzte Vitali Klitschkót, 2000. április 1-jét írtuk. A berlini Estrel Convention Center közönsége Vitali harmadik címvédésére gyűlt össze, aki egy évvel korábban Herbie Hide otthonában szerezte meg a Klitschko-testvérek első világbajnoki címét. Byrd jó rekorddal bírt, de senki nem gondolhatta komolyan, hogy az alacsony és lepkeütésű amerikainak bármilyen esélye is lenne a minden meccsét kiütéssel befejező Vitali ellen. A „Rapid Fire” azonban jól küzdött, és bár Klitschko dominált, néha egészen komoly találatokkal, Byrd a gyors elmozgásokkal, peek-a-boo stílusával, sokkal jobban kezelte Vitali bombáit, mint bármelyik korábbi ellenfele. Akik nem is voltak olyan kevesen, 27 kiütés állt akkoriban az idősebbik testvér neve mellett.

Byrd teljesítményében minden bizonnyal nem csak remek védekező képességei játszottak szerepet, hanem az a tény is, miszerint Vitali komoly vállsérülést szenvedett a találkozó alatt, így bal kezét szinte már felemelni sem tudta a mérkőzés vége felé. A rengeteg luft és lecsúszott ütés, amit Klitschko ütött, valahogy megrándították vállízületét, így a kilencedik menet után kénytelen volt visszavonulót fújni, feladták a találkozót, vagy ahogy legendás szavaival németül mondotta: „Sérülést szedtem össze és nem tudok tovább dolgozni.”

A meglepetésember következő mérkőzését Wladimir ellen vívhatta és meg is szabadult címétől, az öcs pályafutása egyik legjobb teljesítményével tizenkét menetben állt bosszút a szívós amerikain, aki hiába padlózott kétszer is a meccs vége felé, végül csak pontozással maradt alul. Másnak egy ilyen vereség után jó eséllyel be is fejeződött profi pályafutása, Byrdnek azonban csak ezután indult be a sikerszériája. 2002 decemberében legyőzte Evander Holyfieldet és megszerezte az IBF címet, amit négy, tegyük hozzá nem igazán meggyőző, címvédés után 2006 áprilisában tett kockára Németországban ezúttal az éppen a pályafutása megmentésén dolgozó Wladimir ellen. Klitschko brutálisabb volt mint valaha, a címvédőt a hetedikben léptették le, miután élete legnagyobb ütését szedte be az ukrán ellen.

A két Wladimir elleni vereség ellenére is, Byrd az egyik legerősebb ellenfele volt a Klitschko-testvéreknek, ő az egyetlen, aki háromszor is megküzdhetett valamelyik Klitschkóval, és mindháromszor a világbajnoki címért.

1. Lennox Lewis

Az eddigi lista egy-egy résztvevőjén nyilván sokat lehetne vitatkozni, de a legjobb személye nem lehet vita tárgya. 2003. június 21-én a Los Angelesi Staples Center adott otthont Vitali Klitschko eddigi legnehezebb mérkőzésének, ahol 1988 olimpiai bajnokával, a már 1993-ban világbajnoki címet szerző Lennox Lewisszal nézett farkasszemet. Az „Oroszlán” már többször kimászott a kátyúból, 1994-ben Oliver McCall ellen veszített meglepetésre, 2001-ben pedig Hasim Rahman mutatta meg neki a világegyetemet. Mindkettőnek visszavágott, de ami igazán számít, az két legendás összecsapása Evander Holyfield ellen és kiütéses sikere a kései Mike Tyson ellen. Nem csoda, hogy Lewisék teljesen nyugodtan és magabiztosan várták a Vitali ellen találkozót, az akkor még Lennoxot edző Emanuel Steward azt jósolta, hogy védence az ötödik menetben végez a kiütéskirállyal. Sokat nem tévedett, Lewis a hatodik menetben állította meg az ukránt, persze ennél azért több történt, Klitschkót nem ütötték ki, nem számoltak rá, nem akarta feladni.

Az első két felvonásban Klitschko akarata érvényesült, agresszívabb, célratörőbb volt és néhány kemény találattal jelezte, hogy folytatni akarja kiütésszériáját. Lewis csak a harmadik menetben eszmélt, ekkor történt valami, talán egy fejelés, egy horog a belharcban, a lényeg, hogy Vitali egy nagyon mély vágást szedett össze a balszeménél, amiből folyamatosan ömlött a vér. A következő két menetben komoly adok-kapok alakult ki a felek között, Lewis fogással és felütésekkel operált, míg Klitschko megszokott bal-jobb egyeneseivel fárasztotta a világbajnokot. A hatodikban egy brutális felütés csattan Klitschko állán, de kihúzta a menetet, ami egyben az utolsónak is bizonyult számára. A vezetőbíró a ringorvos javaslatára beszünteti a találkozót, az orvos szerint Klitschko szinte nem látott a bal szemére és komolyan károsodhatott volna látása, ha tovább folytatják az összecsapást. Klitschko, aki a menet után minden pontozónál 58:56-ra vezetett, nem értett egyet a döntéssel, a közönség pedig győztesként ünnepelte az esélytelen nyugalmával érkező, de világbajnokoknak járó tisztelettel távozó európait. Lewis az utolsó menetekben egyre jobb lett, senki nem tudhatja, hogy mire lett volna képes, ha tovább tart, esetleg végig megy a mérkőzés.

A visszavágó az elmúlt évek legfelkapottabb témája volt szerte a világban, a meccs után visszavonult Lewis sorra utasította el a pénzügyileg is kifizetődő ajánlatokat. Egy biztos, egészen a mai napig Lennox Lewis volt a legjobb Klitschko-ellenfél és valószínűleg az is fog maradni.

Leone, 2010-07-01


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

csak az ugye lehetetlen

» K. Péter   válasz erre
    2010-11-26 22:46:56

95 röl nem is beszélve =)

» K. Péter   válasz erre
    2010-11-26 22:42:46

Ha mondjuk 2000-ben lett volna a meccs(Lewis-Klitschk o) akkor az oroszlán felfalta volna az ukránt EGYÉRTELMŰ

» K. Péter   válasz erre
    2010-11-26 22:39:32

Bocsánat, értettem.

» Iron Cat   válasz erre
    2010-07-23 18:19:36

Rendesen szét lett offolva a cikk. Fejezzétek be legyetek szívesek és térjetek vissza az anyag eredeti témájához.

    2010-07-22 22:04:45

@én: Nézd, én nem emberek pártján állok. Sztrego olyan dolgokat mond, amikkel nem tudok azonosulni sok más emberrel egyetemben itt a fórumon. Ez nem személyes ellentét, és nem sportszerűség kérdése.

» Iron Cat   válasz erre
    2010-07-22 19:25:59

@Iron Cat: A sportszerűség jegyében(hisz végül is ez egy sportfórum)én Sztrego mellé állok...Van,amiben másként látja a dolgokat,mint a többség...de legalább kiáll az elvei mellett.Remélem,hogy az élet más területein is ilyen makacsul(más nézőpont szerint kitartóan)harcol(aká r a túlerővel szemben is!).Szóval Sztrego:én Veled vagyok...annak ellenére is,hogy szerintem Vitya azért legalább tisztességgel helytállt.-)

    2010-07-22 17:25:08

Ez a Zappa-Ogre-Roy-Sztre go beszélgetés már több éve érik itt a fórumon:) Ha Nikike még velünk lenne, megnyalná a 10 ujját:) Sztrego, olyan szinten vagy (bizonyos szituációkban)kiszám ítható és szorgalmas, hogy (bizonyos esetkben) példaként állítanálak emberek elé. Van ám úgy, hogy a "nem volt igazam", és az "én is tévedhetek" mondatok sokkal hasznosabbak, mint védeni a mundér becsületét. Csak úgy "alapból".

» Iron Cat   válasz erre
    2010-07-22 16:02:36

@Sztrego: Na, ha ez személyeskedés akkor az is az, amikor több embert nevezel egyszerre hazugnak, amikor mindenre azt írod, "ez nem igaz".
...vagy talán az elevenedre tapintottam? :)
Én a magam részéről befejeztem, téged meg újból megkérlek, hogy azzal a vesszővel foglalkozz helyettem, amivel egykorú vagy.
Üdv! :)

» ogreface   válasz erre
    2010-07-22 15:46:41

@ogreface: Kérlek! "Te ne az én vesszőmmel foglalkozz, maradj Haye meztelen képénél, ha ilyen vágyaid támadnak! Én már megmaradok öreg heteroszexuálisnak"

Ugye nem kell részleteznem, hogy az egész hozzászólásod miért személyeskedés?

Nem vagyok megsértődve, én alapból nem vagyok sértődékeny, ne ezzel palástóld a személyeskedésedet:)

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-22 14:17:18

@zappa: "Roy! Sarokba szorítottad Sztregot, most pánikszerűen rekordhülyeségeket ír!"

Igen, valami olyasmi történik... :)

Azért Sztregot is meg kell dicsérnünk, mert nagy lépést tett előre. Igaz, hogy éveket vártunk rá, de valami csak megmozdult! Sztrego elismerte, hogy "sokszor téveszt", igaz, olyan dolognál ismerte be, amit nem is szokott elkövetni... :)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-22 11:16:43

Jó ez a billentyűzet duma! :DD

Elég vacak minőségű billentyűzeteket veszel, mert nekünk - többen használjuk aktívan a gépet - még egy sem kopott el!

"Pl a fáradtsághoz is mindig odaírom a d betűt vagy a sápadtsághoz is. "

Ezért ne oktass ki mást! :D

    2010-07-22 10:34:20

@Sztrego: "Teljesen le van kopva a billentyűzetem, és azért nem cserélek, mert gyorsan kopnak, így meg 2 havonta cserélgethetnék."
2 hónap? Dörzspapír nő az ujjaidon bőr helyett?

"Fejből tudom a betűket, melyik hol van, de emiatt sokszro tévesztek."
Ezt gondold át még 1x :)


" Pl a fáradtsághoz is mindig odaírom a d betűt vagy a sápadtsághoz is. Ez azért van, mert a d betűből még látszik valami, így gyakran ütök rá. "
Túljátszod, főleg az előző hsz-ok tükrében :)
Ki vegyen ezek után komolyan?

"Azért nem olvasom vissza, hogy mit írok, mert gépelés közben megunom, így roppantul unalmas lenne újra elolvasnom."
:), ilyen blőd magyarázkodást ... Azért jobban megeröltethetted volna magad, ha már itt hülyíted a népet :)

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-22 10:30:48

@Sztrego: Személyeskedek ? Idézz egy sértő szót az irományomból! Szerintem aki itt megvan sértődve, az te vagy! Én remekül érzem magam! :)

» ogreface   válasz erre
    2010-07-22 10:03:33

@Chico: Pont az, hogy nem volt csúcsformában magyarázza, mennyire akart még bokszolni. Ez is elég volt, bőven.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-22 09:57:36

@Sztrego: Ne ferdíts! ugyanannyi ideje volt felkészülnie mint Vitalinak. Ha nem volt csúcsformában arról senki más ne tehet rajta kívül.

    2010-07-22 09:49:46

@Farkas Krisztián: A Tyson vs Etienne meccs után megkérdezték Lewist, hogy szerinte Mike felkészült e egy visszavágóra, és azt válaszolta, hogy nem. Nos, ha nagyon akarta volna a meccset, akkor hazudik és azt mondja, hogy felkészültnek látja, jöhet a meccs. Konkrétan RJJ-ral személyesen találkozott Angliában közvetlenül a Jones vs Ruiz meccs után, és lebeszélte Royt a közös meccsről és arról is, hogy összecsapjon az igazi nehézsúlyúakkal.
Ezek is azt bizonyítják, hogy már nem akart sok meccset, csak egyet. Nem sok bajnok tette volna meg azt, amit őt, hogy beugrónak bbevállal egy csúcsformában lévő óriást, miközben tisztában volt a saját felkészültségével.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-22 09:34:58

@Roy Jones Jr.: Teljesen le van kopva a billentyűzetem, és azért nem cserélek, mert gyorsan kopnak, így meg 2 havonta cserélgethetnék. Fejből tudom a betűket, melyik hol van, de emiatt sokszro tévesztek. Pl a fáradtsághoz is mindig odaírom a d betűt vagy a sápadtsághoz is. Ez azért van, mert a d betűből még látszik valami, így gyakran ütök rá. Azért nem olvasom vissza, hogy mit írok, mert gépelés közben megunom, így roppantul unalmas lenne újra elolvasnom.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-22 09:27:43

Roy! Sarokba szorítottad Sztregot, most pánikszerűen rekordhülyeségeket ír!

A következő az lesz, hogy neki valamilyen betegsége van, és azért ütött mellé!:DDD
De nem. A választ úgyis tudjuk, az elnyűtt szó helyesírását még nem vették a suliban!

    2010-07-22 07:12:26

@Sztrego: Én is úgy gondolom,hogy Lewis volt a jobb egy kicsivel de a visszavonulásával amit mondasz,nem értek egyet,Lewis a Tyson meccs után azt nyilatkozta,hogy most már csak nagy meccsek érdeklik és,hogy Johnsonnak mindenképpen jár egy lehetőség,ha pedig Johnsont nem vette komolyan akkor az szintén hiba volt.Másrészről,a Klicsko meccs után még szóba jött egy Jones elleni szupermeccs,szuperló véért meg még egy Tyson elleni visszavágóról is nyilatkoztak amit tyson visszautasított érthetően,valamint a Klicsko elleni visszavágó is szóba jött.Szerintem Lewis mérlegelt,átgondolta és nem érezte magát képesnek a folytatásra,márpedig ,hogy ha csak olyan formába tudta volna hozni magát mint Klicsko ellen akkor bárki jó eséllyel lépett volna fel ellene az akkori divízióból.Úgy járt volna mint Holyfield akit a Lewis meccsek után csak hozzá méltatlan bunyósok győztek le akiket korábban elsöpört volna mint Ruiz,Byrd,Toney,Dona ld,Ibragimov akik örülhettek,hogy egy kiöregedett fickóval találkozhattak.Evand er viszont nagyon nagy szívvel tudott harcolni,öregen,sérü lten is,Lennox tudta magáról,hogy nem olyan fanatikus tűrőképességű.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-22 01:09:21

@Sztrego: Ugyan már, Sztrego... :) Egy óvodásnak sem tudnád ezt beadni! :)
Ki az, aki saját magát szívatja azzal, hogy olyan billentyűzeten irkál rengeteget, amin nem is látja a betűket?!
Ezt az 'elnyűdtebb" szót "tt"-vel kell írni, nem "dt"-vel. A "d" betű és a "t" betű nem is szomszédok, sőt még csak nem is ugyanabban a sorban vannak! Jónak tűnt neked az "d"-vel is. :) Ha csak sietségedben elgépelted volna a "d" helyett "r"-t, vagy "z"-t ütöttél volna le a "t" helyett, mert azok vannak közvetlenül mellette. Vagy a következő mese az lesz, hogy ennyi gépelés után sem tudod, hogy kb. milyen betűk vannak egy sorban, hogy hol helyezkednek el a billentyűzeten?!

Az is kamu, hogy te sokszor nem azt ütöd, amit kell. Én minden kommentet elolvasok a pksz-en és egyáltalán nem tévesztesz gyakran vagy gyakrabban, mint más...

Az meg nagy hiba, ha nem szoktad visszaolvasni, amit írsz. Hasznodra válna pedig sok tekintetben...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-22 00:11:37

@Farkas Krisztián: Lewis azért nem bokszolt a Tyson meccs után, mert a visszavonulsát tervezte, de akart egy búcsúzó meccset. Szerencséje volt Vitalinak (már ha az szerencse, hogy jól megverték) hogy beugró lehetett.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 22:54:33

@ogreface: Nem gondoltam volna, hogy megsértődsz és személyeskedsz.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 22:52:20

@Roy Jones Jr.: Egyszerű elütés volt, mivel a billentyűzetem le vannak kopva a betűk, ezért sokszor nem azt ütöm, amit kell. Ráadásul nem szoktam visszaolvasni, hogy mit írok.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 22:51:23

Klicsko is a seggén vette már a levegőt még a szünetben is,ha már a kondi szóba jött,nem tudni,hogy kinek fogyott volna el hamarabb,Lewis élete legnagyobb súlyával 115kg-val mérlegelt,Klicsko meg nem szokott ilyen meccsekhez hiszen Lewis volt az első világklasszis ellenfele,mindenki csak esett kelt ellene vagy alárendelt szerepet játszott,itt meg visszakapott nagyokat,meg jól meg is mozgatták.Ilyen iramú mérkőzésen,két ekkora embernél furcsa is lenne,hogy nem fúlytatnak 6 ilyen mozgalmas menet után,Lewis ráadásul már nem volt mai gyerek akor sem és egy évig nem boxolt Tyson után amit nagyon rosszul tett.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-21 19:17:21

@Sztrego: Te ne az én vesszőmmel foglalkozz, maradj Haye meztelen képénél, ha ilyen vágyaid támadnak! Én már megmaradok öreg heteroszexuálisnak. :) :P

» ogreface   válasz erre
    2010-07-21 17:28:46

@Sztrego: "A d véletlenül lett leütve, ilyenekbe nem szokás belekötni"

Tudod, kinek próbáld ezt bemesélni, hogy te az egyetlen tartalmilag eltéveszthető betűt véletlenül elütötted, ráadásul úgy, hogy pont a "d" betűvel, amelyikkel még értelmesnek tűnt ránézésre a szó. Fel sem merült benned, hogy esetleg rosszul írtad le. Az ilyen szarvashibák után, már csak megelőzés céljából is gyorsan beírja az ember a kommentje után, hogy bocsi, hülyeséget írtam, ne szóljatok meg érte!

Egy helyesírási dolgozatban egy ilyen legalább 2 pontos hibának számít, a vesszőhibák 0,5 pontosak, ami csak a felületességből adódik, nem a rossz beidegződés miatt, mint ez.

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-21 17:26:38

@Sztrego: Mert Lewis kigyúrta magát különféle cuccokkal(tisztán látszik rajta), Ruiz meg lehet hogy túledzett volt...:D

» Shaham   válasz erre
    2010-07-21 15:16:33

@Shaham: Nem, mivel Lewis túlsúlyos volt, míg Ruiz élete egyik legjobb súlyát hozta.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 14:28:10

@Sztrego: Lewis topformában volt. Pontosan úgy mint Ruiz, Haye ellen.

» Shaham   válasz erre
    2010-07-21 14:21:17

@én: Rahman ellen nem készült fel és közel olyan rossz állapotban volt, mint Vitalinál. Viszont akkor sem kondi miatt kapott ki, ahnem egy óriási pontos ütés volt a végzete, ami mondjuk a lazaságára írandó, hiszen lebecsülte, kinevette Rahmant.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 14:02:57

@Roy Jones Jr.: A d véletlenül lett leütve, ilyenekbe nem szokás belekötni, maga a tanár úr sem kötne bele. A vessző biztos, hogy nem elütés.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 14:00:55

Azt hiszem a 6. menet Lewis menet volt, és az 5 után így Bruno vezetett mindhárom pontozónál!

    2010-07-21 13:46:39

De mondom én nem arra gondoltam, hogy a legvégén!

    2010-07-21 13:44:30

"A leállításnál két pontozónal egál volt, a harmadiknál Bruno vezetett 4 ponttal."

Igen, így volt, de ez többségi döntetlen! :)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-21 13:05:07

@Sztrego: "Lewisnak sosem volt gond a kondijával"-De hát Ő maga mondta,hogy a Rahman elleni KO vereség annak köszönhető,hogy nem készült fel rendesen.Nem túl acélos felkészülés=kondibel i hiányosságok.Akkor most volt gond a kondijával valaha vagy nem?Ha nem...akkor hazugnak nevezed Lewist?
"be tudta osztani az erejét, fél gőzzel bunyózott"-Ez nem lehet,hogy az ok-okozat klasszikus esete?Nem volt kondi-fél gőzzel bunyózott...De különben(maximális tisztelettel és tényleg nem kötözködési szándékkal)azt is írtad,hogy Lennox dagadt volt...márpedig egy túlsúlyos embernek hamarabb támadhatnak kondiügyileg gondjai,nem?

    2010-07-21 13:04:13

Nem vezetett? :)

Rég láttam, úgy emlékeztem az elején vezetett...
Biztos nem?

A leállításnál két pontozónal egál volt, a harmadiknál Bruno vezetett 4 ponttal. De én nem a végén gondoltam különben majd rákeresek a pontozólapra mert kíváncsi vagyok.

    2010-07-21 12:57:08

@zappa: "Vagy ott van Bruno, aki szintén vezetett ellene!"

Dehát nem is vezetett ellene... :)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-21 12:46:14

@Sztrego: "Vitali sokkal fáradtabb és elnyűdtebb volt."

'elnyűdtebb' - jó ez a szó, csak kár, hogy nem így kell leírni... :)
Grétsy László büszke lenne rád...
Bezzeg Ogre 5 hiányzó vesszőjét észrevetted...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-21 12:44:44

@Irbisz: "Szóval ez szerencse volt Lewis számára, mert másokat is szétbombázott, akik mégsem jártak így, tehát ez nem Lewis általános képességei."

Vitali sérülékenyebb, mint a többi ellenfele, akiket kiütött vagy nézd meg Tyson fejét a meccs után.Ráadásul Vitali fél arca bucira volt verve, nemcsak a szeme volt felvágva.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 12:38:53

@Irbisz: "Persze, egy félig vak ellenféltől mit vársz??"

Kis bibi, hogy Vitali az első két menetben is megette ugyanazokat az ütéseket, amit későbbi menetkeben is, tehát a fél szem nem érv. Azt a nagy jobbost, amitől felszakadt sem tudta elkerülni a két ép szemével.

"Ha nem félszemmel bunyózik, akkor Lewis erősen fogyó kondija miatt kitartott volna, sőt."

Kizárt. Nem véletlen lett félszemű, olyan ütéseket kapott, amit 3 szemmel sem védett volna ki, nemhogy kettővel. Lewisnak sosem volt gond a kondijával, be tudta osztani az erejét, fél gőzzel bunyózott és arról már nem tehet, hogy ez is bőven elég volt Klicsko ellen.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 12:37:14

"mások hasonló ütései "

Különben kik azok a mások?:) Hány ütés, milyen hasonló?

http://www.sweetfigh ...

Te úgy látod, ez a kép alapján, hogy egy lecsúszott szerencsétlen mázulista ütéstől néz ki így Vitya. Vagy egy csomó kis mázlista ütése volt Lewisnek?

    2010-07-21 11:19:58

"Ha nem félszemmel bunyózik, akkor Lewis erősen fogyó kondija miatt kitartott volna, sőt."

Volna! De sztem meg ha 5 ször meccseltek volna 5-ször sérül meg. És sztem ha nem sérül meg sem tartott volna Vitya kondija tovább mint Lewisé.

"A sérülésre visszatérve, mások hasonló ütései nem okoztak közelítőleg sem ekkora sérülést Klicskónak,"

Mert azok a mások, Lewishez képest lúzerek voltak. Hiába szépítjük.
Sanders, meg a többi ellenfél azért egy hajszállal gyengébb eresztés volt mint Lewis...:D

Az hogy Lewis nagy ütései ellen más nem sérült meg ilyen szinten, az most azt magyarázza neked, hogy Vitya nem sérülékeny?
Most az hogy Mercer nem sérülékeny, mit számít.
Lewis tette a dolgát, és úgy telibe verte Klitchkot jópárszor, hogy attól több helyen felrepedt. Persze üthetett volna óvatosabban, és akkor lehet hogy Vitya arca is kitartott volna! De nem tette.
A mázlista!

és Lewis sem más ellenfeleinek (de ha igen hozz ellenpéldát).

    2010-07-21 11:14:26

@zappa: "Irbisz nem a pontozást kellett volna megfordítania! Hanem a a meccs képét!
Mert amikor leállították, akkor már Lewisnek kedvezően alakultak a dolgok."
Persze, egy félig vak ellenféltől mit vársz?? :))
Én is leírtam előbb, h. félszemmel bokszolni sokkal nagyobb hátrány mint az erősen fogyó kondi.

"Úgy értem, ha ment volna tovább a meccs úgy ahogy az utolsó menetben, akkor pont két menetig tartott volna a pontozásos Vitya előny (ha kihúzta volna addig). Kb. különben ez az egyetlen dolog ami még vitya mellett szólt, hogy volt 2 pont előnye! Ami azért tegyük hozzá, gyakran előfordul egy 12 menetes meccs első 6 menet után! "
Ha nem félszemmel bunyózik, akkor Lewis erősen fogyó kondija miatt kitartott volna, sőt.A sérülésre visszatérve, mások hasonló ütései nem okoztak közelítőleg sem ekkora sérülést Klicskónak, és Lewis sem más ellenfeleinek (de ha igen hozz ellenpéldát).
Szóval ez szerencse volt Lewis számára, mert másokat is szétbombázott, akik mégsem jártak így, tehát ez nem Lewis általános képességei.
Magyarán szerencséje volt.

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-21 11:05:54

@Irbisz: Nem volt gond a kondijával, annyit adott ki magából, amennyivel bármikor lebokszolta volna a 12 menetet. Sosem volt gond a kondijával! Vitali sokkal fáradtabb és elnyűdtebb volt.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 10:49:46

@Irbisz: De nem bő előnnyel. Briggs is vezetett már Lewis ellen pontozással, aztán úgy járt, mint Klicsko.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 10:48:32

Azért Lewisnek sok hasonlóan kemény harcos meccse volt, és mindig bírta, sőt a végén általában összekapta magát!
Most nem találom a Lewis Mercer meccs pontozását, és az igaz hogy csak 10 menet volt, de 6 menet után azt hiszem pont úgy állt a meccs, mint itt.
Ha a 3-4-5 menetben megnézi valaki Lewist azt mondja halál fáradt, aztán a 9-10 menetben valahogy frissebbnek tűnik.
Vagy ott van Bruno, aki szintén vezetett ellene! Na és?

    2010-07-21 10:02:38

Irbisz nem a pontozást kellett volna megfordítania! Hanem a a meccs képét!
Mert amikor leállították, akkor már Lewisnek kedvezően alakultak a dolgok.
Úgy értem, ha ment volna tovább a meccs úgy ahogy az utolsó menetben, akkor pont két menetig tartott volna a pontozásos Vitya előny (ha kihúzta volna addig).
Kb. különben ez az egyetlen dolog ami még vitya mellett szólt, hogy volt 2 pont előnye! Ami azért tegyük hozzá, gyakran előfordul egy 12 menetes meccs első 6 menet után!

"Ha nincs a szerencsétlen (Lewis szempontjából nagyon is szerencsés :)) sérülés, na akkor lett volna érdekes a tovább :)"
Ez biztosan így van. De akkor is érdekes lett volna, ha a második menetben nem néz be Lewis egy nagy jobbost, majd utána ennek hatására még jó pár másikat.
De ezek már a mi lett volna ha kategóriába tartoznak.
Vitya felrepedt kb 4 küölönböző helyen, négy különböző ütéstől, és lehet hogy ha 5-ször meccselnek 5 ször reped fel. Erről nem Lewis tehet. Lewis szerencsés, hogy olyan képességei voltak amilyenek, és ezzel leütötte Vitya fél arcát.

    2010-07-21 09:45:43

@Sztrego: És a dagadt, motiválatlan (a te szavaid :)))Lewis a szemmel látható kondiproblémák miatt képtelen lett volna erre, hálát adhatott az égnek h. felnyílt az elcsúszott ütéseitől a Klicskó szemhéja.

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-21 09:34:36

@Sztrego: Minden pontozónál vezetett, NEM neki kellett volna fordítani.

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-21 09:32:32

@Irbisz: A 6. menet végén minden volt csak nem bő Klicsko vezetés.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-21 09:26:42

@zappa: ""Ha nem szakítják félbe a meccset, akkor bármi történhetett volna."

Így van. Bár sztem akkor már sokkal inkább Lewisnek állt a zászló! Nem sok jele volt annak, hogy Vitya még megfordítja a meccset, de semmi nem kizárt!"
Mivel Klicskó vezetett bőven, nem neki kellett volna fordítania :)
Az meg h. fél szemmel bunyózott döntő volt ekkor, ez a folytatást is jobban meghatározta volna, mint h. Lewis kondija eléggé elfogyott.
Ha nincs a szerencsétlen (Lewis szempontjából nagyon is szerencsés :)) sérülés, na akkor lett volna érdekes a tovább :)

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-21 08:31:56

"Akkor minek hazudozott a ringben a meccs után, hogy lesz visszavágó, meg hogy csak a pénzen múlik?! "

Sztem amikor ezt mondta még azt gondolta lesz. Mert nyilván nem csak Vitya volt felspanolva a meccs hevében! Emberből van Lewis is!
Simán lehet pl. hogy el is kezdett készülni később visszavágóra, de valamiért már pl nem bírta a szokásos terhelést, vagy közben érezte, már nem tudja 100%-ban odatenni magát!

Én azért nem hiszem, hogy két közepes kihívó elleni címvédés kedvetlenítette el Lewist...:D

Tomba, ugyanezt gondolom!
Sanders

    2010-07-21 08:16:13

@Roy Jones Jr.: Nincs evvel semmi baj. Ennyi még simán belefér, mostanában a Klicskók is próbálkoznak egy kevés szájkaratéval. Amúgy én is úgy gondolom, hogy Lewis az első pillanatokban bosszús volt, kifütyülték, meg minden, persze, hogy odamondogatott. Végül is a sérüléstől eltekintve elég nyitott volt a meccs, és amúgy meg győzött, nem úgy mint szerette volna, de nem is vállalhatatlanul. Aztán meg, lehiggadva felmérte, hogy mennyi munkát kéne belefeccölni egy Klicskó elleni visszavágóba, és tuti, hogy nem mehetne biztosra még így sem, és ezt már nem vállalta. Nyilván nem volt könnyű döntés, ezért beszélt többféleképpen. Ettől függetlenül gondolhatja - szerintem gondolja is, hogy győzött, győzhetett volna, azt meg senki sem várhatja tőle, hogy visszamenőleg biztos vereséget vizionáljon magának, amikor nincs is így.

    2010-07-21 07:55:42

@zappa: "Inkább úgy mondanám, azért nem lett visszavágó, mert Lewis már nem akart/tudott top formába lendülni. És rossz formában benne lett volna a pakliban egy vereség!"

Akkor minek hazudozott a ringben a meccs után, hogy lesz visszavágó, meg hogy csak a pénzen múlik?! Kamuzni kellett volna valamit, hogy most pihenni akar, meg blabla, de nem megígérni a visszavágót, aztán még megvárni, hogy Vitali mit kezd Johnsonnal, meg Sanders-szel és amikor már kellően megbizonyosodott róla, hogy Vitali-nak nemcsak egy jó napja volt akkor ellene, fogta magát és visszavonult.

Ez aztán korrekt, gerinces és bajnokhoz méltó eljárás volt a részéről...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-20 21:43:02

Igen a második menetben azt hittem Klitchko be is fejezi.

    2010-07-20 20:29:02

@zappa: pl.A 2. menetben

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-20 17:00:48

"Ha nem szakítják félbe a meccset, akkor bármi történhetett volna."

Így van. Bár sztem akkor már sokkal inkább Lewisnek állt a zászló! Nem sok jele volt annak, hogy Vitya még megfordítja a meccset, de semmi nem kizárt!


"Ha lett volna visszavágó, nagy valószínűséggel Vitali nyert volna. Ezt gondolta Vitali és ezt gondolta Lewis is, tehát én sem gondolhatok mást."

Ez azért így hülyeség! :D
Mert ha lett volna visszavágó, akkor Lewis felkészült volna, és sztem nyer!

Inkább úgy mondanám, azért nem lett visszavágó, mert Lewis már nem akart/tudott top formába lendülni. És rossz formában benne lett volna a pakliban egy vereség!

Azért érzed a különbséget?:)

    2010-07-20 16:34:27

@zappa: Ha mindenben egyetértesz, akkor nem szükséges ilyen hosszú esszét írni :)
Összegezve:
- Ha nem szakítják félbe a meccset, akkor bármi történhetett volna.
- Ha lett volna visszavágó, nagy valószínűséggel Vitali nyert volna. Ezt gondolta Vitali és ezt gondolta Lewis is, tehát én sem gondolhatok mást.

A többi csak szócséplés.

    2010-07-20 16:20:55

Keoma!

"Számtalanszor láttuk már, hogy egyrészt Vitali bírja az ütéseket, másrészt idővel leamortizálja az ellenfelet. "

De kiket? Az hogy Johnsont vagy Arreolát leamortizálja, sztem nem jelenti azt, hogy Lewist is leamortizálta volna. Főleg amilyen állapotban volt szegény akkor már.

"Az 5-6. menet alapján nem érdemes jósolgatni a meccs végkimenetelére."

Persze, nem tudhatjuk.
Vitali elvitte a meccs elejét, és vezetett picit a pontozólapokon, Lewis pedig a végére feljött, és Vityát egyre keményebb ütésekkel kapta el. Ettől még lehet hogy Vitya ha továbbmegy fordított volna, és újra ő ütötte volna a keményebb találatokat, ezt nem tudhatjuk, csak mindenkinek van egy elképzelése.

"Lewis ezt akkoriban fogással, támaszkodással tette, Vitali meg ütésekkel"
Egyszer nézd meg a meccset, és számold meg melyikük hányszor kezdeményez fogást! Nézd meg az első menetekben, és nézd meg az utolsó menetekben is! Meg fogsz lepődni!


"Lewis megígérte a visszavágót majd meggondolta magát."
Így van. Valszeg érezte, hogy már nem képes 100%-ot kihozni magából, és nem akart esetleg egy vereségbe beleszaladni egy olyan embertől, akit korábban nagy valószínűséggel vert volna.

Moralest pl. becsülöm amiatt, hogy Raheem után még kiállt Paccal kétszer is. Nyilván bátor hozzáállás volt, és sokan tényleg ezt sokra értékelik, de talán helyesebb lett volna neki is időben befejeznie!
Jones, Tyson, Holyfield mind mind olyanoktól kaptak ki leszállóágukban akiket korábban vertek volna. Lewis nem állt be a sorba!

    2010-07-20 15:20:51

@Sztrego: bizony, mennyi jó bunyós volt akkoriban... és hirtelen, Lewis visszavonulása után, hogy megöregedett mind...

igazán érdekes, nem?

    2010-07-20 13:52:35

@keoma: Ha Vitali pontatlan, akkor hogyan őrli fel az ellenfeleket, és főleg Lewist, aki kivíló védekező. Igen, Lewist kétszer kiütötték, két nagyot ütő, és mindkettő a lazasága miatt történt. A Rahmani ütéstől Vitali is lement volna sőt, mindenki.
Lássuk be, egy csúcsfomában lévő Lennoxot, mondjuk 1998-as a top Vitali megszorítani sem tudta volna, egy újabb Mavrovic féle iskolázás lett volna a vége. Egyébként Mavrovic volt olyan kemény, mint Vitali. Pl Vovát elverte volna mint szódás a lovát.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-20 10:12:03

@Sztrego: Igy értettem a veretlenséget, mindkettőért visszavágott.
Klicsko valóban nem együtéses KO-s, nagyokat üt de pontatlanul. Ez viszont a késői menetekre könnyen felőrli az ellenfelet.
További érdekesség, hogy Vitali még nem volt kiütve, Lewis már igen.
Én bármelyikükről el tudom képzelni, hogy győzött volna. Jó lett volna egy visszavágó.

    2010-07-20 10:02:25

@keoma: Vitali fogott először már az első és második menetben is keresztbeverés miatt. Lewis meg minden gond nélkül kibírta Vitali állra mért jobbegyenesét, azaz az ukrán sosem ütötte volna ki. Lewis roppant erős ütésállósággal bír így az, hogy ki lett volna ütve vicc kategóriába tartozik annál is inkább, mert Klicsko nem az az együtéses KO-s.
Lewist meg nem lehet felőrölni, max egy ütéssel elkapni, de annak írtózatosan pontos és óriási ütésnek kell lennie, mint Rahmané.
Erre Klicsko sosem volt képes.

Lewis nem akart és nem is tudott volna veretlenül visszavonulni, ugyanis két vereséggel vonult vissza, de mindkettőt maga bosszulta meg, nem hívta az unokatestvérét.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-20 09:46:15

@zappa: Számtalanszor láttuk már, hogy egyrészt Vitali bírja az ütéseket, másrészt idővel leamortizálja az ellenfelet. Lewis ezt akkoriban fogással, támaszkodással tette, Vitali meg ütésekkel. Az 5-6. menet alapján nem érdemes jósolgatni a meccs végkimenetelére.
Lewis megígérte a visszavágót majd meggondolta magát. Jogos, hogy veretlenül akart visszavonulni, a karrierje végén nem akart kikapni, de ugyanakkor majdnem egyértelmű válasz arra, hogy ő maga mit gondolt a meccs lehetséges kimeneteléről.

    2010-07-20 09:19:47

"Lewis részéről a főldőn végezte volna! "

EZt a 6. menetre mondod???

Sztem 5-6 menetben azért már Lewis irányított, és elég tudatosan ment előre, nyomta vityát.

    2010-07-20 07:43:36

Én ugy gondolom hogy Lewis-nek tőbb erős ütése volt,de szinte Vitali ki oktatta az előkészitő ütésekből! Amikor Vitali komolyabban eltalálta Lewis kétségbeesettül kapaszkodott Vitali-ba,és ha nincsennek azok a kapaszkodások
Lewis részéről a főldőn végezte volna!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-19 23:16:41

@zappa: A 6. eléggé ki-ki menet volt (Klicskó többet talált, de Lewisnak jó felütései voltak). Még úgy is, hogy Klicskó már csúnyán sérült volt.

    2010-07-19 22:48:43

@Sztrego: "Ő nem tudta megsebezni Lewist, az 5.6- menetben meg esélye sem volt rá, később meg annyi sem, viszont ő maga rengeteg ütést szedett be"-???
Melyik későbbi menetre gondolsz?És kitől szedett be a 6. menet után még rengeteg ütést?Bár én is hallottam a pletykát,hogy meccs után Vlagyimir megagyalta az öltözőben...-)

    2010-07-19 19:12:43

@Sztrego: Kitalálom...a kedvenced Sanders vs Vova...

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-19 16:20:50

@kilcsko: Nem mindegyiket, csak a kedvenceimet.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 15:52:33

Hát az biztos, hogy a vereségeiket jobban mint bármelyikünk!
:D

    2010-07-19 15:30:08

@Sztrego: "Kívülről betéve fújom ezt a meccset is, így nem tudsz meglepni"

Szerintem te minden Klitschko meccset jobban ismersz mint a legelvakultabb rajongójuk..:)

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-19 15:14:44

@zappa: Akkor az 5.-et, ugyanaz érvényes rá.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 15:04:56

Sztrego a 6. menetet mind 3 pontozó Lewisnek adta!

    2010-07-19 14:51:27

@tomba: "Nem arra gondolok, hanem arra, hogy amikor észrevette a repedést, tudatosan azt ütötte"

Egy bokszolót mondj, aki nem ezt tenné!

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 14:22:50

@Rajhona János: "Ezzel együtt is volt olyan pontozó, amelyik azt a menetet is Vityának adta."

Meg a 6.-at is, de ezek a pontozók semmivel nem jobbak a Lewis vs Holyfield 1-en látottaknál!

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 14:21:44

@Rajhona János: Tévedsz!

http://www.youtube.c ...
Az első menetben 2:20-nál egy jobb bal kombináció talál, majd 5:10-nél egy felütés is.

A másodikban 6:26-nál az első keresztbeverés, amitől Klicskó erővel kapaszkodik Lewisba.

Kívülről betéve fújom ezt a meccset is, így nem tudsz meglepni:)

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 14:20:03

Figyelj, alapvetően távol áll tőlem, hogy Vityát leszóljam amiatt ami ott történt!
Hatalmasat küzdött, és bizonyította hogy nagy szíve van! Előtte megmondom őszintén álmomban nem gondoltam volna, hogy még egy akármilyen formájú Lewis ellen is így küzdene!
Azt hittem Lewis sity-suty bedarálja.

    2010-07-19 13:54:40

@zappa: Szokás szerint sikerült konszenzusra jutnunk. :)

    2010-07-19 13:36:31

@Sztrego: "Ez a meccs azt bizonyította be, hogy a rossz Lewist ellen sem jó egy top Klicsko."

Számomra pedig azt, hogy Vitalij közvetlenül Lewis után a második legjobb volt akkoriban.

    2010-07-19 13:36:15

Tényleg Sanders ellen is bekapott nagyokat, de sztem azok valahogy más szögből jöttek!
nehéz eldönteni ez alapján, hogy Lewis ellen volt szerencsétlen, vagy Sanders ellen szerencsés....

    2010-07-19 13:35:57

Rajhona János!

Mivel nem rádión követtem a meccset, volt szerencsém látni azt az ütést!

Tomba, sztem Lewis ugyanúgy ütötte a jobbosokat, mint bárki ellen. Mentek ott felütések is. Balost tényleg keveset ütött, már a sérülés előtt is. Ebből is látszott, hogy nem volt jó formában. Egyszer olvastam egy cikket ezzel kapcsolatban, ahol ezt boncolgatták, hogy Lewisnek azok a gyengébb meccsei, amikor kevesebb balegyenest üt...
Több repedés volt, nem egy! Sajonos tényleg kár hogy így megsérült Vitya szívesen néztem volna még a meccset, tényleg nagyon szerencsétlen befejezés.

A visszavonulása sztem tényleg a motíváció hiánya miatt IS volt!

    2010-07-19 13:34:14

@zappa: "Vannak sérülékeny bunyósok, akiknek bizony könnyebben reped fel a szemük mint másoknak Sztem ez ténykérdés. És nem arról van szó, hogy folyton peches elcsúszott ütéseket kapnak. Sztem ezt kár vitatni.
Sztem Vitya sérülékeny. Bár túl sok szituáció nem volt ahol kemény ütéseket kapott volna más meccsen, ezért is írom azt, hogy sztem! "

Lehet, hogy Vitya sérülékeny, de szerintem Sanderstől több és keményebb ütést kapott mint Lewistől, állítólag át is szaladt rajta egy (én nem láttam ugyan). Mégsem szakadt le az arca.
Simán fel lehet repedni, nem kell szabálytalan, vagy hajfonatos, vagy kesztyű varratos találat, egyszerűen többször ugyanoda megcsúszott ütést kell kapni (pl azután, hogy már lekopott a vazelin). Többször. Ugyanoda. Elcsúszott ütést. Ezért mondom, hogy fatális pech, vagy mázli, attól függ, kinek drukkolsz (elvakultan). Ha a sportot nézed (én Klicskót is és Lewist is szeretem, mindkettőt nagy - bár nagyon más stílusú bokszolónak tartom), akkor mindenképpen pech volt, sosem tudható meg mi lett volna, ha nem történik ismétlem ilyen fatális sérülés.

    2010-07-19 13:30:13

@Sztrego: Veled nem érdemes vitázni, ilyen szinten nem vagyok hajlandó hülyeségekre reagálni - már bocsi, lehet, hogy más témában teljesen normális vagy.

    2010-07-19 13:23:22

@zappa: "Az hogy rádolgozott a sérülésre - ha a hajdörzsölős elméletre gondolsz - sztem hülyeség! "

Nem arra gondolok, hanem arra, hogy amikor észrevette a repedést, tudatosan azt ütötte (üthette).
Persze, a sérülékenység adottság, de ilyen sérülés azért nem mindennapi, mondhatnám, fatális. Egy dolog, hogy vérzik, reped, de hogy leszakad a fél arca, az nem mindennap esik meg, még a közismerten bababőrű Vitalij Klicskóval sem :). És azt nem vitathatod, hogy ez nem tipikus befejezése egy kiegyenlített meccsnek. Pont ezért téma a mai napig.

    2010-07-19 13:20:44

@zappa: Ha nem varrattal akkor mivel? Beépített pengével?
Lewis-nak az volt a második (esetleg harmadik) értékelhető jobbkezes találata a meccsen, és azonnal olyan sérülést okozott, amilyet a századik után is nagyon ritkán látni. Elég sok helyen elhangzott akkoriban, hogy ez egy lecsúszó ütés volt, mely a varrattal szakította fel Vitya szemhéját, és ha pontosan - és szabályos ütőfelülettel - talál akkor nem okoz nagyobb gondot Klicskónak mint bármelyik felütés melyet a későbbiekben kapott. Lewis tagadhatatlanul többet mutatott a harmadik menetben mint az első kettőben, tegyük hozzá, hogy ez nem volt különösebben nehéz. Ezzel együtt is volt olyan pontozó, amelyik azt a menetet is Vityának adta.
Azt mondta, hogy azért vonul vissza, mert már nem talál kihívást az ökölvívásban, mikor előtte volt az akkori évek legjobban várt nehézsúlyú meccse és pályafutása talán legnagyobb gázsija (lehet Tyson ellen többet kaszált, de nem vagyok benne biztos). Finoman szólva is a porhintés kategória.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-19 13:17:18

@Sztrego: A második menetben Vitya verte keresztbe Lewis-t, amire te hivatkozol a harmadikban volt. Vitya megpróbált szokása szerint kihajolni az ütés elől, de az utolérte. Ez alapvető különbség az ötödik illetve hatodik menetbeli eseményekhez képest, amikor esetenként meg sem mozdult Lewis egyes jobbkezes ütésére. Mégpedig csak a jobbkezes, tehát a sérült szeme felől érkezőkre nem reagált, a balosokat szépen lereagálta mint addig is, tehát nem kondi, képzetlenség, stb. miatt maradt ki a reakció, hanem azért, mert a sérülése miatt vakfoltja keletkezett a bal oldalán, és nem látta az arról érkező ütéseket.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-19 13:02:23

"A bőr ilyen ronda felrepedéséhez nem "sérülékenység" kell, hanem az, hogy ne szabályosan (ütőfelületre merőlegesen)kapja el a bunyúst az ütés, hanem csússzon el egy picit valamerre. Ezzel nem lehet mit csinálni, más humanoidnak sem vastagabb a bőr a képén, mint Vitalinak, kivéve talán a politikusokat. "

Vannak sérülékeny bunyósok, akiknek bizony könnyebben reped fel a szemük mint másoknak Sztem ez ténykérdés. És nem arról van szó, hogy folyton peches elcsúszott ütéseket kapnak. Sztem ezt kár vitatni.
Sztem Vitya sérülékeny. Bár túl sok szituáció nem volt ahol kemény ütéseket kapott volna más meccsen, ezért is írom azt, hogy sztem!
Lewis pl nem volt sérülékeny, mert tényleg rengeteg ütést bekapott mégsem sérült meg sosem olyan durván.


"Vitya arca valóban véresre lett verve, MIUTÁN egy kesztyű varrattal történő találat felszakította a bal szemhéját, amitől a szemébe folyt a vér és emiatt lett egy vakfoltja a bal oldalán."

Nem a varattal találták el! :D
Lewis kicsit rozsdásan kezdett, de egyre jobban bemelegedett!
Kicsit hasonlóan indult az a meccs mint Briggs ellen, csak itt Lewis öregebb volt már, és lassabb.

Azzal egyetértek, hogy hülyeség volt Sanderset meg a következő ellenfeleket fényezni Lewisnek.
De mit mondott miért vonul vissza? Sztem nem kell túlmagyarázni, érezte hogy már gyengébb mint fénykorában, valszeg már nem érdekelte annyira a bunyó.

    2010-07-19 12:53:38

@Chico: "és ez mi? :)"

Valszeg Klicskó "szétvert" feje, mi más lenne?!

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-19 12:49:24

"ennek köszönhetőe ez:http://farm4.stat ic.flickr.com/3291/2 500267865_642c0fc66c .jpg"

és ez mi? :)

    2010-07-19 12:38:29

@Rajhona János: "Ezért egyáltalán nem is reagált Lewis egyes jobbkezeseire"

Előtte sem! Nézd meg, hogy a 2. menet elején hogy veri keresztbe Klicskót, aki rögtön fog. Többször eltalálta a jobbossal és nem volt ellenszere rá, a 3. ban is ezért ette meg. Semmi köze nem volt a szemének ahhoz, hogy megette. A felütéseknél is meg volt lepődve, hogy jéé, ilyen is van?! Egyszerűen még sosem volt ilyen képzett ellenfele, és ez döntött.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 12:24:04

@Sztrego: http://farm4.s tatic.flickr.com/329 1/2500267865_642c0fc 66c.jpg

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 12:21:01

@Tigga: Vitali nem is védekezik, illetve egy hátalépéssel dorid mozgással teszi, de ez Lewis ellen hatástalannak bizonyult. Tiszta, szabályos ütést kapott, nem is egyet, ennek köszönhetőe ez:http://farm4.stat ic.flickr.com/3291/2 500267865_642c0fc66c .jpg

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 12:20:51

@tomba: Egyedül Klicskonak volt mázlija a leállítással, mert így megúszta a KO verséget egy TKO-val. Ő nem tudta megsebezni Lewist, az 5.6- menetben meg esélye sem volt rá, később meg annyi sem, viszont ő maga rengeteg ütést szedett be, Lewis felütéseitől kábán nézett maga elé, miközben fogott. Ezt Lewis is megerősítette, hogy úgy kapaszkodott belé, mint Mari néni a trolibuszba.
Ki lett volna ütve, így én is sajnálom, hogy leléptették.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 12:18:35

@zappa: Eredetileg Lewis a kanadai Johnson ellen kellett volna bunyózzon, Vitya meg egy HBO által kijelölt amcsi ellen (Boswell?), de Johnson megsérült két héttel a találkozó előtt így jött létre a meccs. Lewis pechére az UBP-nek valaki megsúgta, hogy Johnson le fog sérülni, így Vityát eleve Lewis ellen készítették fel.
Vitya arca valóban véresre lett verve, MIUTÁN egy kesztyű varrattal történő találat felszakította a bal szemhéját, amitől a szemébe folyt a vér és emiatt lett egy vakfoltja a bal oldalán. Ezért egyáltalán nem is reagált Lewis egyes jobbkezeseire, nem látta őket. Ilyet Vityától nem látsz se másik meccsén se azon - a sérülés előtt.
Ha meg Lewis azért nem állt ki, mert érezte, hogy megöregedett, akkor ezt kellett volna mondania sok hónapnyi hitegetés, mellébeszélés és sárdobálás helyett - Vitya három következő meccse előtt nyilatkozta, hogy az ellenfél jobb mint az ukrán és feltörli vele a padlót. Sz.v.sz ez elfogadható lett volna, a sunyiság számomra nem az.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-19 12:16:53

@Morgo: Lewis karrierje legnagyobb súlyával lépett ringbe, önmagához képes túlsúlyos volt. Nézd meg hogy nézett ki Tyson ellen, aztán vesd össze a Vitali meccsen látottakkal. Nagyon lassú volt, Lewist mindig is a leggyorsabb nehézsúlyúnak tartották, ebből semmi nem látszott. Lassan ütött, lassan mozgott és csak a rutinja és esze segítette át a nehézségeken, de ez is a klasszisát mutatja.
Ez a meccs azt bizonyította be, hogy a rossz Lewist ellen sem jó egy top Klicsko.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-19 12:13:02

a "sérülékenység"-en azt érted, hogy könnyen reped fel? hol láttál ilyen jellegű sérülést Vitalij meccsein???

A bőr ilyen ronda felrepedéséhez nem "sérülékenység" kell, hanem az, hogy ne szabályosan (ütőfelületre merőlegesen)kapja el a bunyúst az ütés, hanem csússzon el egy picit valamerre. Ezzel nem lehet mit csinálni, más humanoidnak sem vastagabb a bőr a képén, mint Vitalinak, kivéve talán a politikusokat.

(a rossz védekezés tehet valakit sérülékennyé btw, de az nem jellemző egyik Klicskó testvérre sem)

    2010-07-19 10:14:18

Sztem Vitya sérülékeny, és ha 5 ször meccseltek volna 5 ször vérzett volna vitya!
A másik, hogy szabályos ütéstől (ütésektől) történt, és sztem a sérülésen túl egyéb hatása is volt Vityára.
A harmadik, hogy ha megnézed a leléptetések nagy részénél a bunyós még menne harcolna akkor is, ha már kész van!
Nyilván döntően befolyásolta ez a meccset, de Lewis szabályos ütésekkel találta el Vityát, az egy szerencsétlen dolog, hogy vitya sérülékeny. Az is egyfajta testi adottság, hogy valaki hogyan bírja az ütést - sérülékenység szempontjából.
A legtöbb nagy bajnoknak ez az adottsága is megvan.

Az hogy rádolgozott a sérülésre - ha a hajdörzsölős elméletre gondolsz - sztem hülyeség!
Szuámtalanszor néztem meg a meccset, és Lewis már a sérülés előtt, és minden egyéb meccsén éppúgy kifelé fordítja a fejét fogásnál!

    2010-07-19 10:03:51

@zappa: "Ugyan tényleg nehéz elvonatkoztatni a sérülésektől, hiszen azok tényleg visszavethették Vityát, viszont sztem több szabályos ütéstől alakultak ki, ezért értelmetlen úgy nézni mi lett volna ha Vitya nem sérül meg.... "

Azért nem értelmetlen, mert egy bőr repedés az nem olyan, mintha leütnének. Bár nyilván befolyásolta Klicskó bokszát, ugyanakkor erőben, technikában, pontosságban - egyáltalán harcértékben nem vetette vissza úgy, mintha egy leütéssel megtörték volna. Gondolom pont ezért hőbörgött, amikor leléptették, mert nem érezte azt, hogy vert helyzetben van. Ráadásuk ez egyáltalán nem egy jellemző sérülés, ilyen szintű repedést én még nem is láttam. Tehát fenntartom, hogy Lewis szempontjából igenis mázli volt, ami döntően befolyásolta a meccset. (Annyiban persze nem feltétlenül, hogy elképzelhetőnek, sőt valószínűnek tartom, hogy Lewis a repedés első jelére tudatosan rádolgozott a sérülésre, ami mondjuk nem a legsportszerűbb, de azért simán belefér a bokszba.)

    2010-07-19 09:39:38

@zappa: Rég láttam a meccset, majd ha megnéztem válaszolok.

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-19 09:28:55

Ez különben azért érdekes:

"és nézett úgy ki mint aki a végét járja"

Kérlek csak nézd meg az utolsó 2 menetet, és tedd a szívedre a kezed! Szted ha Lewis úgy nézett ki mint aki a végét járja, Vitya hogy nézett ki?
De most őszintén? Őt te frissebbnek látod?

    2010-07-19 09:06:32

"Ugyanannyira értelmetlen mint azt bizonygatni, hogy de ha Lewis jobban felkészül..."
Te is bizonygatod :) "

Hol?

"Aha, azért hagyta magát veretni, és hagyta vezetni Klicskót és nézett úgy ki mint aki a végét járja h. megtévessze ellenfelét és a nézőket. Hihető, tényleg :)))"

Én ugye nem ezt mondtam, de mindegy.
A FÁRADT szón volt a hangsúly.
Sztem nem volt fáradtabb mint Vitya, és korábbi meccsein is sokszor tűnt fáradtnak, de valahogy sosem fogyott el a kondija.
Azért ő nem egy feltörekvő bunyós, akinek az első keményebb összecsapása volt ez! Magyarul van pár meccs, amiből következtethetünk arra, hogy elfáradt volna-e vagy nem...

De világos amit írsz, nyilván nem zárható ki az hogy elfáradt VOLNA, ha nem találta VOLNA el vitya fejét olyan brutál ütésekkel amitől nem sérült VOLNA meg a feje.
Az is lehet, hogy ha továbbengedik VItya kiütötte VOLNA a következő menetben.
Én ezen nem vitázok veled, az is egy lehetőség amit te írsz.

Az meg tényleg nyilvánvaló, hogy Leiws kiöregedett, ezért nem adott visszavágót! Szerintem 5 évvel korábban biztos nem "félt" volna Vityától, és nem vonult volna vissza. De 38 évesen gondolom érezte, hogy sem a "boksz-szíve" sem a teste nem olyan mint fénykorában.

    2010-07-19 09:02:50

@zappa: "Ugyan tényleg nehéz elvonatkoztatni a sérülésektől, hiszen azok tényleg visszavethették Vityát, viszont sztem több szabályos ütéstől alakultak ki, ezért értelmetlen úgy nézni mi lett volna ha Vitya nem sérül meg....
Ugyanannyira értelmetlen mint azt bizonygatni, hogy de ha Lewis jobban felkészül..."
Te is bizonygatod :)

"Ott abban a helyzetben ez történt. Lewis sztem nem volt fáradtabb mint Vitya, rá tényleg jellemző az, hogy mintha fáradt lenne, aztán mégis ritmustvált villan."
Aha, azért hagyta magát veretni, és hagyta vezetni Klicskót és nézett úgy ki mint aki a végét járja h. megtévessze ellenfelét és a nézőket. Hihető, tényleg :)))

"Sosem fogyott el előtte a kondija!!!"
1. Mindíg van első alkalom. Az első KO veresége előtt is mondhatták azt: Sosem ütötték még ki!!!
2. Már 38 éves volt.
3. Nem készült ilyen kemény meccsre, azt hitte hamar kivégzei Klicskót.

"Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy Lewis felett eljárt a kor, Nyilván már sem a motíváció sem a testének az állapota nem olyan volt mint korábban.
(kb ez látszott a meccsen is)"
Erről van szó. A mostani meccsei alapján már Vitalíj sem olyan (ő most 38 éves) jó, mint volt például akkor.

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-19 08:36:49

@Sztrego: Sztrego, nem rólad beszéltem, te minden vagy, csak nem elfogulatlan :))

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-19 08:30:05

@Sztrego: "Visszavágot azért nem adott, mert már azt a meccset sem tervezte, a visszavonuláson járt az esze. "-Pacman is már tervezgeti a visszavonulását...mé gsem dagadt,motiválatlan stb.Ez számomra nem jó kifogás arra,hogy ez a technikátlan,egysíkú ,nem épp az inteligenciájáról híres(tudod:Trabant) ,robotmozgású,csirke fejű ukrán miért is tudott több meneten keresztül ping pongozni a tökéletes technikájú,minden harci stílust ismerő(és alkalmazó!),szuperin telligens(tudod:Ferr ari),a ringet könnyed sztepp lépésekkel uraló,görög arcélű brit-kanadaival...-)

    2010-07-19 08:18:58

@Sztrego: "Lewis sokaszor csinált úgy, hogy fáradtnak látszott"-Én mindig is mondtam,hogy a valaha élt legnagyobb taktikus volt!-)Mindig is távolabbra tekintett,mint bárki is gondolta volna.Szerintem Rahman ellen is direkt nézett bele abba a pofonba...és persze szándékosan feküdt le tőle.Én láttam is az arcán,hogy lazán fel tudna állni...De így legalább megteremtett egy mítoszt:aki Lewist kiüti,az a visszavágón padlón végzi...

    2010-07-19 08:03:17

"Viszont akik elfogulatlanok, azok számára azt is alig lehet vitatni, h. Lewis akkorra szinte teljesen elfogyott, már a seggén is szedte a levegőt, úgy rogyott le a sarokba mint egy krumpliszsák.
Ha nincs az a sérülés, akkor Lewis kondi KO-val kikap, vagy ha totál defenzív harcmodorra vált, kapaszkodik, öli a boxot, akkor kihúzza, de kikap simán pontozással. "

Ugyan tényleg nehéz elvonatkoztatni a sérülésektől, hiszen azok tényleg visszavethették Vityát, viszont sztem több szabályos ütéstől alakultak ki, ezért értelmetlen úgy nézni mi lett volna ha Vitya nem sérül meg....
Ugyanannyira értelmetlen mint azt bizonygatni, hogy de ha Lewis jobban felkészül...

Ott abban a helyzetben ez történt. Lewis sztem nem volt fáradtabb mint Vitya, rá tényleg jellemző az, hogy mintha fáradt lenne, aztán mégis ritmustvált villan.
Sosem fogyott el előtte a kondija!!!

Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy Lewis felett eljárt a kor, Nyilván már sem a motíváció sem a testének az állapota nem olyan volt mint korábban.
(kb ez látszott a meccsen is)

    2010-07-19 07:58:33

@Sztrego: Hihetetlen, hogy Te ezt nem tudod megunni. Komolyan mondom kíváncs lettem. Áruld el kérlek mi a jó abban, hogy 256. alkalommal is leírod ugyanazt a szemellenzős, szubjektív véleményt, amit szerintem még Te magad sem gondolsz komolyan! Formán kívüli, dagadt Lewis? Ugyan már! Tény, hogy nem karrierje legjobb formájában lépett ringbe, de nem volt sem dagadt, sem gyenge, sem pedig lassú. Egész egyszerűen csak kicsit látszott rajta az évek múlása. Szerintem Lennox azon az éjszakán (az akkori nehézsúlyú mezőnyből) Vitalijon kívül bárkit simán és egyértelműen megvert volna. Az ominózus meccs végeredményét tudjuk, minden más fikció. A leléptetés jogos volt, mert a sérülés iszonyú durva volt, ezen nincs mit vitatni. Viszont, hogy mi lehetett volna a folytatás, ezt ne akarja nekem senki tutira megmondani!

    2010-07-19 01:40:55

@Sztrego: blablabla...

Mindenki tudja hogy Lewis beijedt és inkább visszavonult!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-18 23:04:01

@Irbisz: Lewis sokaszor csinált úgy, hogy fáradtnak látszott, aztán mégis lazán bírta a 12 menetet. Kondi Ko-val sosem kapott volna ki, mert okosan osztotta be az erejét. Vitali is a fülén vette a levegőt, de ő sem kondi miatt padlózott volna, hanem a sok ütéstől, amit beszedett. Visszavágot azért nem adott, mert már azt a meccset sem tervezte, a visszavonuláson járt az esze. Sokszor elmondta, hogy már nem tud rendesen felkészülni, nincs motivációja. Ez is meg is látszott rajta, viszont a klasszisát mutatja, még így sem bírt el vele a top Vitali Klicsko.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-18 22:33:53

@Farkas Krisztián: Azzal a sérüléssel teljesen jogos volt a leléptetés, ezt kevesen vitatják, szerintem kár is vitatni.
Viszont akik elfogulatlanok, azok számára azt is alig lehet vitatni, h. Lewis akkorra szinte teljesen elfogyott, már a seggén is szedte a levegőt, úgy rogyott le a sarokba mint egy krumpliszsák.
Ha nincs az a sérülés, akkor Lewis kondi KO-val kikap, vagy ha totál defenzív harcmodorra vált, kapaszkodik, öli a boxot, akkor kihúzza, de kikap simán pontozással.

Ezt alighanem érezte ő is jól, a kor sem neki kedvezett, nem véletlenül nem adott visszavágót, érezte h. már azt a meccset sem húzta volna be, ha nincs a szétnyílt szemöldök.

» Irbisz   válasz erre
    2010-07-18 21:29:26

" pizzára lett verve"

Nagyon csíped ezt a szófordulatot! Úgy elloptad Wladimirtől, mintha ő lenne a példaképed! :DDD

    2010-07-18 21:00:46

Nemcsak a szeme repedt fel Klicskónak, a fél arca pizzára lett verve. Óriási szerencséje, hogy nem engedték tovább, ma egy hamis mítosszal kevesebb lenne. A formán kívüli dagadt Lewisszal sem tudott mit kezdeni, a fénykorabeli ellen fikarcnyi esélye sem lett volna. Mavrovic-féle leiskolázásban lett volna része. Egyszerűen túl nagy a kóülönbség kettejük között mind boksztudásra, mint intelligenciára. Ferrari vs Trabant

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-18 19:14:48

A miheztartás végett megemlíteném, hogy Brewster nem küldte a gong pillanatában padlóra Wladimirt. Bár egy pillanattal a gong után, ütött egy lecsúszott tartkóst, de Wlad nem attól esett el. A leléptetés előtt maga a bíró gáncsolta el Vovát, majd amikor látta milyen állapotban van, egyszerűen leléptette. Tulajdonképpen már a szünetben!

Az ellenfelek sorrendje nálam: Lewis, Sanders, Byrd, Brewster, Chambers, Peter...

    2010-07-18 16:40:59

@zoley: Többször is leírtam már, most is megteszem, hogy szerintem a csúcson lévő Lewis azok egyike, akik legyőzték volna a csúcson lévő Vityát. Ettől még szerintem aki eltűri, hogy korábbi sikerei helyén kifütyüljék az telerottyantotta a gatyáját, és papírbajnoknak tartom.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-18 07:56:07

Tua nagyon gyenge...ezután vissza kell vonulnia, barrett vezet a pontozó lapokon

    2010-07-18 05:05:13

kilcsko

Egyelkore nincs stream, most keresgélek .. ha lesz akkor beirom

» Edgegod   válasz erre
    2010-07-18 03:23:31

Nem tudjátok lesz valami nézhető stream a Tua mecsre??

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-18 01:00:02

Lennox mint papírbajnok....Akitő l kikapott, utána kicsapta. Papírbajnok..hehe

» Marci30   válasz erre
    2010-07-18 00:00:41

@tomba: "De tényleg, hagyjuk már ezt a vitathatatlan bajnok dolgot " Na jó hagyjuk...

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-17 23:22:03

@kilcsko: "Lenox Lewis egy Vitathatatlan bajnok volt (mint most Vitali Klitschko) ! "

De tényleg, hagyjuk már ezt a vitathatatlan bajnok dolgot. Nem az. Vladimír még lehet. Vitalij, szerintem csak akkor, ha (és ezt nem hiszem) Vlad kikapna valakitől, és újra Vitalij menne bosszút állni. Egyébként ahogy írtam, Vitalij visszavonulása után Vladimírnek minden esélye megvan arra, hogy vitathatatlan legyen. Majd. Egyszer. Ha Haye kiáll ellene. Stb.

    2010-07-17 22:53:48

"Lewis a papírbajnok" Ez egy marhaság!!

Lenox Lewis egy Vitathatatlan bajnok volt (mint most Vitali Klitschko) !
tőkéletes technikai képzettséggel minden hájjal megkent szuper klasszis!

Na Vitali Klitschko őtt gyalázta le jó pár meneten keresztül ameddig meg nem sérült!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-17 22:40:37

"Az, hogy felszakadt, szerintem nem értékelhető úgy. mintha pl. leütötték volna, így azért nem hiszem, hogy ünnepelni kéne Lewist, egyszerű mázli volt, ami jelentősen, hogy ne mondjam döntően hozzájárult a győzelméhez."

Azért sztem ez a mázli szó túlzás. Több különböző repedés keletkezett a fején azért, mert Lewis egy csomó tiszta kemény találattal eltalálta. S
Sztem keményebbekkel mint amilyeneket Vitya kiosztott.
Egy visszavágón, sztem tuti megint vérzett volna Vitya! Ezért ezt semmiképpen nem nevezném mázlinak.

A mázli szót sok helyen azért oda lehet tenni a meccshez.
Sztem mázlija volt Vitalinak, hogy egy nem jó formában lévő, Lewis fogott ki, aki egy 15 centivel kisebb ember ellen készült.
Mázlija volt Lewisnek, hogy Vitali nem ütötte ki a második menetben.
És sztem a végén mázlija volt Vityának, hogy leállították a meccset.

De nem akarok belemenni ebbe a vitába, elfogadom ha más másképpen látja.

Nekem a Briggs Lewis meccs különben kicsit hasonlóan indult. Az első meg a második menetben is megcsípte Lewist Briggs, és jó nagy ütéseket kapott Lewis, aki azonban egyre több mégnagyobbal felelt.
Na az egy top Lewis volt! És öröm nézni ott Briggs bunyóját is, ha azt tudná ma, sztem bajnok lehetne!

    2010-07-17 21:57:24

@Rajhona János: Hát ha Lewis a papírbajnok, akkor a Klicsekek tagadhatatlanul a hurkák királyai. Fanatikus elvakultságod vetekszik Sztrego-éval.

    2010-07-17 19:08:10

@Sztrego: "mert ige, csodálkozott, hogy vannak olyan emberek, mint Vitali Klicsko, akik egy vesztes mérkőzés után győztesként ünnepeltetik magukat"

És érdekes módon a közönség Vitalijjal együtt ünnepelte az ukrán győzelmét.

» Beast_Pete   válasz erre
    2010-07-17 17:55:40

Hát, a sérülés az sérülés, nyilván így, hogy le volt szakadva a fél arca, nem lehetett hagyni, hogy tovább bokszoljon. De az is nyilvánvaló, hogy egy ilyen súlyos sérülés nagyon komolyan befolyásolja az ember teljesítményét, tehát nyilván valamennyire már csak ettől is visszaeshetett. Az, hogy felszakadt, szerintem nem értékelhető úgy. mintha pl. leütötték volna, így azért nem hiszem, hogy ünnepelni kéne Lewist, egyszerű mázli volt, ami jelentősen, hogy ne mondjam döntően hozzájárult a győzelméhez.
Tehát ha nem szakad fel, valszeg (még) jobban tudta volna nyomni, tehát még esélyesebb lett volna, hogy nyer. Ez persze már soha nem fog kiderülni, de annyi tuti, hogy Klicskó megérdemelten vezetett annak ellenére, hogy egy súlyos sérülés hátráltatta, de persze nem lehet tudni, Lewis mit tudott volna még tenni.

    2010-07-17 09:55:35

@Sztrego: Erre csak Oliver McCall és Hasim Rahman nevét szeretném leírni, akik egyáltalán nem voltak a kor klasszisai, mégis simán kicsapták Lewist. Szerintem 1-2 vereség értéke semmit nem von le egy klasszistól, főleg akkor nem, ha az ráadásul vitatható is. (Vityának mindkettő vitatható, Vova ás Lennox már nem ilyen szerencsés.)

» Iron Cat   válasz erre
    2010-07-17 03:58:00

@Chiro: Elég sokszor láttam a meccset és a meneteket,Te úgy láttad én viszont úgy,hogy Klicsko elég rendesen meg lett gyepálva ott,igaz neki is voltak találatai.Azzal a sérüléssel pedig senkit nem hagynak,hagyhatnak boxolni,ki merte volna hagyni,Vityának lefegett a szeme fölötti bőr.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-17 03:11:44

@Farkas Krisztián: Fenét. Nem mondom, hogy nem ez volt a célja, de közel sem úgy sült el, ahogy tervezte. Régebben elemeztük azt az ominózus 6. menetet, Lewis állítólagos feltámadását, csomószor visszanéztem, és bizony ott is több hangsúlyos ütést vitt be Vitya, mint Lewis. Aláírom, hogy nem osztott ki Vitya akkora verést, mint a 2-ban, de a pontozók csak a bajnoknak kijáró tisztelet miatt adták neki még azt a menetet is. Nem nézett ki semmiféle feltámadás, fordulat, kizárólag a sérülés miatt győzött Lewis. Egyébként ha igaz lett volna a fordulat, szerintem le sem léptetik Klicskót, ne legyenek illúzióink, simán hagyták volna, hogy Lewis nyomorékká verje.

    2010-07-17 01:42:20

@Rajhona János: Régi idők, mikor valami bamba bombázó nevű ürge a kamu győzelme után a jóelőre bejelentetett visszavonulása helyett visszavágót adott...

    2010-07-17 00:14:00

Az erkölcsi győztes Klicsko volt,mert várakozáson felül teljesített.A tényleges győztes viszont Lewis,bár pontozással vesztésre állt de a hangsúlyosabb ütésekből ő adott többet és az 5-6 menetben nagyon bekeményített.Szerin tem sem lehet megjósolni,hogy mi lett volna,kár,hogy nem volt visszavágó de Lewis szerintem nem maradt adós így sem,nem szerencsével nyert.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-16 23:33:20

@keoma: Ezt én is így gondolom. Kevés meccs kiáltott annyira a visszavágóért mint ez, és láttunk már azt is, hogy az igazi bajnokok nem hátrálnak meg a kihívás elől. Lewis rendkívül tehetséges ökölvívó volt, de csak papírbajnok.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-16 23:25:41

@Rajhona János: Én is úgy gondoltam, hogy az a sérülés nem magától került oda, szóval Lewis megdolgozott a győzelemért. De mégsem olyan, mintha pontozással vagy kiütéssel győzött volna. A meccs állásából meg nehéz megállapítani, hogy mi lett volna a folytatás, mert Vitali-t nehéz kiütni. Az ilyen "mi lett volna ha" meccsek elbírnak egy visszavágót. Kár, hogy nem került rá sor.

    2010-07-16 22:51:10

@Sztrego: "Nem Golotához, hanem az akkor Brewsterre, aki csúcsformában volt"

Mondok egy pl.egy jó formában lévő Pacman 1 menet alatt ledarálná Mike Jones-t, de May ellen meg lehet hogy veszitene!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-16 22:17:04

@Tigga: Ha Lewis túlértékelt, akkor Klicskókat nem si jegyzik, sehol sem. A Klicskoknak egy klasszis ellenfelük volt Lewis személyében, aki pocsék formát mutatott, mégis kikaptak tőle. Ez mindent elmod.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-16 18:47:22

Leone, Vova Puritty elleni meccséről írod, hogy a Klicsko itt látogatta meg először a padlót pályafutása során. Igazából másodszor (meg harmadszor és negyedszer), mert első padlózását Steve Pannell ellen szenvedte el.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-16 16:51:20

@zoley: Vitathatatlan. Vannak még húszan akik szerinte kicsaphatták VOLNA. Pl. Rahman-ról is ezt mondta.

@Sztrego: Egyértelműen Lewis kezét emelték a magasba. Ökölvívást nem szeretőknek ennyi volt a lényeg.

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-16 14:20:52

@Sztrego: egy erősen túlértékelt Lennox rájött, hogy legközelebb nem lenne esélye, hiszen itt is csak egy lucky punch-a okozta a sérülést (és még így se tudta átvenni a vezetést, hiába nem látott egyik szemére Vitali)

így is lehet értékelni. kb ugyanannyira objektív nézőpont.

    2010-07-16 14:20:13

@én: Formán kívüli Lennox TKO győzelme volt. Elég egyértelmű volt.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-16 10:03:54

@kilcsko: Nem Golotához, hanem az akkor Brewsterre, aki csúcsformában volt. Az első meccsükön elejétől fogva bombákkal találta el Klicskot, aki nem véletlenül fogyott el.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-16 10:01:55

@Sztrego: Ünnepeltethett e volna magát,ha nem lett volna teljesítmény is mögötte...maximum füttyöt kapott volna.És szerintem Lennox is azért vágott olyan "kisgyerekvagyok,ak inekelvettékanyalóká ját"arcot,mert érezte,hogy nem volt ez olyan egyértelmű(és itt nem a leléptetés jogosságát vitatom)...és így nem tudott tiszta szívből örülni a győzelmének.

    2010-07-16 07:57:43

Szerintem ez marhaság. Ebben a sportban nem lehet elvárni, hogy éles meccset vívjanak. Csak egy példa. Tanítom a fiamat Thai-bokszolni - egyébként birkózó, és a múltkor véletlenül fejbe térdeltem, lett is egy kisebb agyrázkódása. Ne tudjátok meg milyen szarul éreztem magam, amíg teljesen rendbe nem jött. És ez egy teljesen visszafogott edzés bunyó volt.

Aminek realitása van, az szerintem az, hogy Vitalij a közeljövőben visszavonul, és akkor Vladimírnek lesz esélye, hogy begyűjtse a maradék két címet (már ha Haye kiáll ellene persze), és akkor ő tényleg vitathatatlan lehet.

    2010-07-16 07:55:51

Én nem vagyok Klicsko rajongó de azért megnézem a meccseiket.6-7 éve még egyértelműen Vitalijt tartottam volna esélyesebbnek egy testvérharcban,manap ság viszont Wladimirt tartanám esélyesnek.A meccsre viszont nem mernék pénzt tenni.Akár testvérek akár nem,szerintem el kellene dönteni,hogy ki a vitathatatlan,nem lenne jó meccs,nem mernék egymást kajakra ütni.Brewster vs Meehan-hoz lenne hasonló gondolom,ahol meg két barát bunyózott.Ettől függetlenül kellene a nehézsúlynak ez a meccs,ez a véleményem.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-16 06:55:49

@Shaham: Az meglehet.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-16 06:34:34

@kilcsko: A vitathatatlannak szerintem csak egyetlen szinonimája van és ez a 'megkérdőjelezhetetl en' és jól mondja Zoley, hogy ez csak 1 db személy lehet, hiszen, ha valamiből csak egy van, akkor azt nem lehet vitatni, hiszen nincs alternatíva vele szembe.

Van aki Vitali-t tartja a legjobb nehézsúlyúnak, mások meg Wladimirt. Mivel mindkét bunyós mellé fel lehet sorakoztatni érveket, hogy miért ő a legjobb és miért nem a másik, addig nem lehet valaki vitathatatlan. Az egyik lehetőségnek ki kell esnie, ami akkor fog megvalósulni, hogyha Vitali visszavonul. Mert az egésznek a lényege az, hogy senki sem tudja megmondani biztosra, hogy ki nyerne egy Vitali-Wladimir meccsen, anélkül, hogy megtörténne.

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2010-07-16 00:33:18

@kilcsko: Hogy is van ez a vitathatalan szinoníma bajnok???

Magától értetődő bajnok??? nem jó
evidens bajnok???? nem jó
kézenfekvő bajnok????? nem jó
nyilvánvaló bajnok???? talán
egyértelmű bajnok??? Ez még akár stimmelhetne is de itt is ott az egy:)
világos bajnok????? szerencse hogy nem sötét:)
értelemszerű bajnok???? neem

Egyik szinoníma sem stimmel igazán a bajnok szóval, együtt használva nincs értelmük, nem a eredeti jelentést takarják.

@Rajhona János
Ritkán adok igazat Sztregonak ,de itt tény az, hogy az általa hivatkozott Brewster
2004. április 10-én kicsapta az egyik Klicseket.

    2010-07-16 00:19:44

Majd jon Tua es jol megcsapkodja a Klitchkokat :D

» moRtiZ   válasz erre
    2010-07-16 00:07:53

@zoley: (Akkor hivjük őket two predominant..:)

"vitathatatlan" szinonimái:

Magától értetődő, evidens, kézenfekvő, nyilvánvaló, egyértelmű, világos,
értelemszerű!


Magától értetődő hogy ők ketten a legjobbak!

Evidens hogy ők ketten a legjobbak!

Kézenfekvő hogy ők ketten a legjobbak!

Nyilvánvaló hogy ők ketten a legjobbak!

Egyértelmű hogy ők ketten a legjobbak!

Világos hogy ők ketten a legjobbak!

Értelemszerű hogy ők ketten a legjobbak!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-16 00:06:14

@Sztrego: Tudjuk, hogy szerinted Klicskót bármely ellenfele kiütötte VOLNA. Csak az a volna ott ne volna...

» Rajhona János   válasz erre
    2010-07-16 00:01:24

@kilcsko: Hiába a csürés csavarás, nincs olyan hogy ketten birtokolják a vitathatatlan bajnok jelzőt. Ennyi erővel Paki és Floyd is együtt a P4P király, minek meccseljenek hisz ketten is birtokolhatnak egy egyéni címet egyidőben ugye???A vitathatatlan szinonímája az egyeduralkodó, vagyis :EGYedül uralkodó.
Egyszer már vitáztunk erről és ott sem sikerült dülöre jutnunk egymással, de akkor is az a szitú, hogy vagy vonuljon vissza valamelyik, a másik pedig gyűjtse be az összes nagyobb szervezet övét(és adjon meg érte bármit, amit az ellenfél kér hisz azt hiszik magukról hogy Ök az ász,mindenki esélytelen ellenük), vagy küzdjenek meg egymással (ez sajna hiú ábránd), különben sohasem lesz egyikük sem vitathatatlan, csupán két bajnok egy súlycsoportban - egyidőben, akik történetesen testvérek is.


Mit kellet volna nyilatkoznia?? Talán azt kellett volna kitalálnia, hogy valaki megmérgezett és azért kaptam ki??? Vállalta, kiált, veszített, és úgy nyilatkozott mint egy úriember nem pedig egy sértődött kisgyerek akinek elvették a cumiját a csúnya csalók......Nem keresett előre kifogásokat, ha esetleg veszítene, hanem odaált és vaksin is megpróbálta. Ja és valószínü baromi sok manit fizetett neki a két tesó, hogy lehetőséget adjon a visszavágóra.

    2010-07-15 23:45:35

Sztrego te most Vovát Golota-hoz hasonlitod???

Egy jó kondiban lévő Vova hülyét csinált volna a Golota elleni Brewster-ből is, mint ahogy tette 2004-ben is amig el nem fogyott a kondia!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-15 23:19:48

@kilcsko: Brwseterre rá kellett nézni is látszott, hogy nem az, aki volt. A Golota elleni Brewster kiütötte volna Klicskót.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-15 23:01:11

@zoley: "Már megint itt az ŐK a vitahatatlan bajnok. Ilyen nincs, a vitathatatlan bajnok az egy ember nem több akár testvérek akár nem"

Ők testvérek sosem fognak megküzdeni egymással! Ezért ők ketten a vitathatatlan bajnokok!!

"az is igaz a vaksi Brewsternek visszavágott W"

Brewster a meccs előtt maga mondta hogy teljesen rendben van!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-15 22:33:00

@bpjotruska: Én sem értem, hol van Tony Thompson, a vesztesek közül messze ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, ráadásul egy nagyon egyben lévő Klicskó ellen. A Lewis elleni sérülésről: nekem úgy rémlik, hogy Klicskó már a másodikban felrepedt, az a jobbos más a sebre ment. Talán azért is fröccsent a vér. Nem mintha túl nagy jelentősége lenne.

    2010-07-15 21:57:17

Klicskóéknak egy klasszis ellenfelük volt, Lennox Lewis, aki formán kívül is legyőzte a jobbik Klicskót.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-15 21:40:58

@Shaham: Vitali nevetséges volt az ünneplésvel, de meglepett volna, ha normálisan vislkedik, ugyanis Sanderst is megfenyegett Vova kiütésekor.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-15 21:40:16

@én: Lennox nem megszeppent volt, te kevered a csodálkozással, mert ige, csodálkozott, hogy vannak olyan emberek, mint Vitali Klicsko, akik egy vesztes mérkőzés után győztesként ünnepeltetik magukat, pizzára vert fejjel.

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-15 21:38:55

Herbie Hide jobban illene Hoffmann helyére... Persze ezt lehet, hogy csak én látom így.
Egyébként gratula a cikkhez!

» Berényi   válasz erre
    2010-07-15 20:38:46

@Farkas Krisztián: Persze hogy nem félt. Csak kellemetlen volt a sok füty...

» Shaham   válasz erre
    2010-07-15 20:14:58

@Shaham: Én nem hiszem,hogy Lewis félt volna Vitalijtól,hogy ha Tysontól és Rahmanól nem félt,egyébként Rahman ellen is hasonló arcot vágott.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-15 20:04:56

@Farkas Krisztián: Lennox-nak voltak dühös afférjai Tyson-al és Rahman-nal. Akkor egyáltalán nem vágott kínos fejet...

» Shaham   válasz erre
    2010-07-15 20:02:04

Szerintem Lewis attól volt megszeppenve de inkább megdöbbenve,hogy nem látott még boxolót aki annyira nem tudja kontrolálni a dühét mint Vitalij,felnőtteknél ez kicsit kellemetlen.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-15 19:54:57

@árkása: Itt?Itt Sehol.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-15 19:47:41

A kedvencem,amikor a Lennox elleni leléptetéskor Vitya nekiáll örjöngeni...Lewis meg mintha egy hangyányit meg lett volna szeppenve(és tutira nem kicsit könnyebbült meg).
Nálam Lennox,Sanders,Byrd a sorrend.

    2010-07-15 18:50:54

@Flex: Úgyanúgy mint anno Lennox Lewis...

» Shaham   válasz erre
    2010-07-15 18:39:54

@zoley: így van.A vitathatatlan pedig túlzás.Wladimir a tipikus "vitatható" bajnok:)
Wladimir (tele a gatya) Klicskonak meg pont nem annak a 2 rokkantnak kellett volna visszavágnia.

A Lewis-Klicsko meccs jó volt,ott nagyot nőtt a szememben az ukrán.

    2010-07-15 18:04:44

Remek cikk lett köszi szépen!

    2010-07-15 17:00:11

@Sztrego: BINGÓ:-D

» árkása   válasz erre
    2010-07-15 16:09:42

Leone!

Jó írás! Viszont ez: "ekkor történt valami, talán egy fejelés, egy horog a belharcban, a lényeg, hogy Vitali egy nagyon mély vágást szedett össze a balszeménél"

A felvételen egyértelműen látni, hogy egy hatalmas jobbegyenestől szakadt fel Klcsko a harmadik menet legelején!

» Sztrego   válasz erre
    2010-07-15 15:52:19

@kilcsko: Már megint itt az ŐK a vitahatatlan bajnok. Ilyen nincs, a vitathatatlan bajnok az egy ember nem több akár testvérek akár nem.
És a vereségek után olyan nagyon elszántak voltak mindig hogy inkább a tesóra bízták a "visszavágót". Bár az is igaz a vaksi Brewsternek visszavágott W. persze akkoriban az idegesebb tesó épp politikus akart lenni és nem ért rá revansot venni szegény öcskös megmérgezőjén.

    2010-07-15 15:33:12

"...ahol 1998 olimpiai bajnokával, a már 1993-ban világbajnoki címet szerző Lennox Lewisszal nézett farkasszemet."

Itt gondolom minden bizonnyal 1988-at akartál írni... :)

Amúgy jó kis cikk lett, nekem legalábbis nagyon tetszett, bár én azért Sanderst raktam volna a második helyre, aztán Byrd-öt, és Brewstert... :D

» Carlsson   válasz erre
    2010-07-15 15:25:44

Ha a legfontosabb a mutatott teljesitmeny, akkor nem egeszen ertem, mit keres Csagajev es Ibragimov a listan. Persze, mindketten veretlen vilagbajnokok voltak, de ketten egyuttveve nem talaltak el (fele)annyiszor Klicskot, mint a listarol lefelejtett, jo oreg Tony Thompson. Lehet, hogy az amerikai gyozni is akart, nem csak kihuzni labon a 12 menetet, s az lett a veszte?

» bpjotruska   válasz erre
    2010-07-15 15:21:35

Itt látszik meg az ő nagyságuk hogy egy "vereség" után milyen kitartoan elszántan küzdöttek,és tessék most vitathatatlan bajnokok!!!

» kilcsko   válasz erre
    2010-07-15 15:14:27

@pipee: jól emlékszel, javítva. :)

    2010-07-15 14:52:54

"2004. április 24-én került sor a „Testvér bosszújára”, az időközben a WBC világbajnokává avanzsálódott Vitali"- én úgy emlékszem, hogy a Lewis által hárahagyott megüresedett címért folyt a meccs. Vitáli volt az 1. Sanders a 2. a WBC listán és Klicskó csak a meccs után lett a szervezet világbajnoka.

Egyébként a cikk szuper.

    2010-07-15 14:27:59

Stregó? Vélemény? Javaslat? Álláspont? :-)

» leslie   válasz erre
    2010-07-15 13:59:41

Jó volt. Köszi

» Farkas Imre   válasz erre
    2010-07-15 12:48:38

@Farkas Krisztián: Hol látsz te itt lassítást?

» árkása   válasz erre
    2010-07-15 12:26:16

A teljes Ross Puritty meccs itt:
http://www.youtube.c ...

» árkása   válasz erre
    2010-07-15 12:22:35

Nagyon jó cikk de a végén,ami a repedést illeti,egyértelműen látszik a lassításban,hogy Lewis egy nagy jobbossal repesztette fel a szemét Klicskonak,egyből vérzett az ütés után.

» Farkas Krisztián   válasz erre
    2010-07-15 11:50:46

egy jobb egyenestől repedt fel a szemöldöke

    2010-07-15 11:30:20

Nagyon jó cikk, köszi!

» deniro2   válasz erre
    2010-07-15 11:07:54

fizikailag jok a :)vérek de am nem tudnak boxolni de megverte volna lewist ha engedik még 1 menetet

» buster matthis jr   válasz erre
    2010-07-15 10:51:55
fel