Black Friday 2017 sportbolt
profiboksz.hu

Mit tartogat a hétvége? Október 13-14., 2. rész

2017-10-14 21:43:40 /
Az októberi hónap általában közepesen erős szokott lenni a profi ökölvívás világában, egyfajta átmenet egy kifejezetten erős szeptember, és egy kifejezetten erős november/december között. A 2017-es esztendő azonban az elmúlt éveket magasan túlszárnyalja a jelentős események és mérkőzések számában, valamint ütemeződésében. Épp ennek köszönhetjük a jelen hétvégét is, amely során nyolc hangsúlyos összecsapást rendeznek szerte a világban. Alább következzék a második epizód a RingCsoda két részes, hétvégi eseményeket felvezető cikksorozatából.2017.10.14. Leo Santa Cruz (33-1-1, 18 KO) vs Chris Avalos (27-5, 20 KO), Pehelysúly, WBA öv, 12 menet: Leo Santa Cruz idei egyetlen összecsapása a megváltás jegyében zajlódott. A korábban harmat-, és nagyharmat-, és pehelysúlyban is világbajnok mexikói versenyző pályafutása egyetlen vereségét tavaly nyáron szenvedte el egy Carl Framptonnal szembeni szupermérkőzésen, januárban azonban következett a várva várt visszavágó, amelyen az esélytelenebb Santa Cruz karrierje legtaktikusabb és leghiggadtabb teljesítményével vett revansot az észak-ír Framptonon. Azóta a momentumát visszanyert Leo jobbára pihenéssel, valamint jelentős összecsapások lekötési kísérletével töltötte az évet, s miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem jön azonnali harmadik találkozója Framptonnal, valamint a promóterek szükségesnek tartották az Abner Mares elleni visszavágó felépítését, Santa Cruznak maradt egy Chris Avalos elleni találkozó októberi visszatérésére. Bár Avalos egy tisztességesen képzett támadóbunyós, aki képes bármikor meglepő fordulatra átlagon felüli küzdőszellemével és jelentős ütőerejével, ez a találkozó minden bizonnyal a sokkal tehetségesebb Santa Cruzról fog szólni, aki győzelmével előkészítheti jövő tavaszi szuperderbijét Maresszel, és kedvező esetben Framptonnal.

2017.10.14. Erislandy Lara (24-2-2, 14 KO) vs Terrell Gausha (20-0, 9 KO), Nagyváltósúly, WBA öv, 12 menet: Terrell Gausha jó amatőr alomból származik, mégsem hallhattunk róla sokat, egészen addig, míg fel nem merült a neve egy világbajnoki összecsapást illetően. Gausha profi felfutása messze nem ívelődött olyan öblösen, mint a mára már jelenlegi-, vagy korábbi hivatásos világbajnok csapattársaié, Errol Spence Jr-é, vagy RauShee Warrené, se nem érlelődött valóságos trónkövetelővé, mint Marcus Browne vagy Joseph Diaz Jr. Ennek ellenére a veretlen amerikai bunyós szombaton a kategória legjobbjának számító Erislandy Lara ellen mérkőzik. Lara minden létező stílust látott már a profik között, miközben semmiféle jelét nem mutatja annak, hogy saját jelentős amatőr karrierje, valamint harmincnégy éves életkora akadályt képez elé, hogy fenntartsa a kontrollt a 154 fontos kategóriában.

2017.10.14. Jarrett Hurd (20-0, 14 KO) vs Austin Trout (30-3, 17 KO), Nagyváltósúly, IBF öv, 12 menet: Jarrett Hurd idén februárban szerezte meg az IBF szervezet nagyváltósúlyú övét, ám a a figyelmet már jóval azelőtt magára vonta a sportágat mélyebben követők részéről. Hurd 2015 novemberében kapott először komolyabb lehetőséget a bemutatkozásra, amikor a szintén veretlen Frank Galarza elleni összecsapást ajánlották fel számára egy Showtime által műsorra tűzött gála programjában. Bár Galarzát jóval esélyesebbnek tartották, Hurd a saját elfojtó erejét hívta segítségül, hogy felülírja a papírformát, és hat menetben lebombázta ellenfelét. A következő összecsapásán ismét ő volt a B-oldal a korábbi olimpikon, profiként veretlen Oscar Molinával szemben, ám Jarrett már a nyitó felvonásban padlóztatta a kaliforniai bunyóst, akit aztán módszeresen tönkrevert, mielőtt a záró felvonásban végül leállították a találkozót. Hurd ezt követően játszi könnyedséggel állította meg a mellette erőtlennek tetsző korábbi váltósúlyú világbajnoki kihívó Ionut Dan Iont. Idei egyetlen találkozóján aztán jött az IBF öv, és az egykori világbajnoki várományos Tony Harrison, akit a kilencedik menetben lőtt le egy brutális jobbegyenessel Jarrett. Austin Trout egy képzett, tapasztalt kihívó, aki egykor maga is birtokolt egy szeletet a 154 fontos kategória bajnokságából. A harminckét esztendős bunyós legfényesebb győzelmét Miguel Cotto ellen szerezte 2012 decemberében. Azóta azonban mindhárom jelentős mérkőzését elveszítette, s bár mindannyiszor állta a sarat világklasszis ellenfeleivel szemben, mégsem sikerült hozzátennie azt a pluszt az összecsapásaihoz, amellyel azokat a maga oldalára tudta volna fordítani. Austin mindazonáltal minden tekintetben a legkeményebb eddigi ellenfele Hurdnek, és teljesen biztos, hogy sok tekintetben új tapasztalatokhoz fogja juttatni a harsány, erős, extrovertált stílusú bajnokot.

2017.10.14. Jermell Charlo (29-0, 14 KO) vs Erickson Lubin (18-0, 13 KO), Nagyváltósúly, WBC öv, 12 menet: A hétvége talán legizgalmasabb párosítása két magasan képzett, önbizalommal telített fiatal, veretlen versenyző között. Erickson Lubin már pályafutása kezdete óta a szakírók figyelmének középpontjában van, és eddigi tizennyolc összecsapásán egyaránt meghatározó teljesítményt nyújtott különféle stílusokkal szemben. A kérdés azonban vele kapcsolatban, hogy képes lesz-e minőségben két szintet fellépve is hatékony teljesítményt nyújtani. Erre lesz ugyanis szüksége, hogy a derekára csatolhassa a WBC nagyváltósúlyú övét szombaton. Jermell Charlo jobb képzettségű ellenfelek által kövezett úton jutott el a saját maga világbajnoki címmérkőzéséig, amelyet indiszponáltság jegyeit mutatott menetek után végül a nyolcadik menetben húzott be a nagyütő John Jacksonnal szemben. Első címvédésén már nem maradt el a remek forma sem a kiütés előtt, amelynek ezúttal Charles Hatley állt a rövidebb végén. Charlo egy jó képzettségű, letisztult, erős mentalitású bunyós, aki ekkora profi rutinfölényből jó esélyekkel vág bele a jobb alapképességű, ám még mindig csak huszonkettő esztendős Lubinnal szembeni ütközetébe. Ötven-ötvenes mérkőzés, amelyen bármilyen végkimenetel benne van a pakliban, ismerve a felek taktikai és technikai érettségét, valamint tűzerejét.

A mérkőzésekre leadott TIPPek megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Trout feladta. Hm.

» kisbecsker   válasz erre
    2017-10-15 08:02:26

@Ultrasberry1990: Csatlakozom az előttem szólóhoz!

    2017-10-15 00:06:21

A Brooklyni gáláról valakinek van/lesz működő stream ? :)
Ha igen akkor a megosztását megköszönném :)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-10-14 23:33:00

Kíváncsi leszek, mi lesz Larával.
Már nem mai gyerek, jó lenne, ha ma győzne, hogy lenne még egy nagy meccse.

Sajnálom, hogy Canelo ellen nem mehetett megint.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-10-14 23:24:22

Ha ezt mind végig tudnám nézni!!
-Lara
-Trouth
- Cruz
-Gutierrez
-Groves

Királyság!!!!

    2017-10-14 22:12:19
fel