Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Mit tartogat a hétvége? Április 7.

2018-04-07 18:15:45 /
A jelenlegi hétvége nem bővelkedik a jelentős gálákban, az egyetlen figyelemreméltó gála azonban dúskál az említésre érdemes párosításokban. A szombati napon, a las vegasi Hard Rock Hotelben, valamint a Showtime csatorna képernyőjén két világbajnoki ütközet mellett egy eliminátori találkozót láthat a publikum, továbbá összeméri képességeit két szebb napokat is látott versenyző. Az ütős program négy jelentős összecsapásának felvezetője következik.
Sergio Mora (28-5-2, 9 KO) vs Alfredo Angulo (24-6, 20 KO), Nagyközépsúly, 8 menet: Mora és Angulo mérkőzését elég névleg megemlítenünk. Mora az elmúlt bő három esztendőben két idő előtti vereséget tud felmutatni a középsúlyú Daniel Jacobsszal szemben, míg Angulo 2011 óta 5-5-ös mérleget produkált, a győzelmeket felhozó-, szintentartó ellenfelekkel szemben abszolválva, miközben minden jobb nevű riválisa ellen a rövidebbet húzta. Az egykor nagyváltósúlyban vitézkedő öklözők ma két kategóriával fejjebb igyekszenek felülmúlni a másikukat, egy esetleges siker azonban jobbára csak arra fogja predesztinálni a győztest, hogy felmarkoljon egy meccspénzt, amelyet beleforgathat a nyugdíjtakarékosságába.

Caleb Truax (29-3-2, 18 KO) vs James DeGale (23-2-1, 14 KO), Nagyközépsúly, IBF öv, 12 menet: Caleb Truax a tavalyi év legnagyobb megelepetését okozta, amikor decemberben Londonba utazott, és teljesen esélytelenként legyőzte az IBF címvédő James DeGale-t. Az amerikai kihívó akaratos harcmodorával elfojtotta és túldolgozta ellenfelét, aki utólag vállsérülésére fogta kiábrándító produkcióját. A felek visszavágója izgalmas küzdelmet ígér: amennyiben a brit bunyós képes jó teljesítményt nyújtani, úgy nem csak a világbajnoki övét nyerheti vissza, de megmentheti a karrierje minőségi részéből hátralévő éveket, miközben Caleb győzelme a csipkerózsika álom továbbélését eredményezné. Vajon DeGale-t valóban csak a sérülése akadályozta meg abban, hogy behúzza a kötelezőt marginálisnak bélyegzett kihívójával szemben, vagy a 2008-as olimpiai bajnok számára 32 évesen elérkezett a vég világbajnoki szinten?

Julian Williams (24-1-1-1, 15 KO) vs Nathaniel Gallimore (20-1-1, 17 KO), Nagyváltósúly, IBF Eliminátori, 12 menet: Williams 2016 decemberében igyekezett szintet lépni, amikor a philadelphiai bunyós megcélozta az IBF szervezet 154 fontos trónját őrző Jermall Charlót. A kihívó technikai érettségét igyekezte kamatoztatni, ám a tapasztaltabb címvédő megtalálta az utat a győzelemhez, amely egy jobbfelütés formájában manifesztálódott az ötödik felvonásban. Williams a 2017-es esztendőben tért vissza a vereségből, és egy könnyed győzelmet követően novemberben a korábbi világbajnok Ishe Smithszel vívott egy szoros küzdelmet, amelyet pontozással sikerült abszolválnia. Gallimore nincs azon a szinten, mint Charlo, profi tapasztalata pedig még mai ellenfeléénél is jócskán kevesebb, ám a 29 esztendős feltörekvő bunyós ökleiben dinamit lakozik, ez pedig épp elég indok, hogy legitim résztvevő legyen az IBF szervezet közelező posztjáért kiírt találkozójának. Nathaniel edidigi egyetlen, szoros pontozással elszenvedett vereségét követően hét összecsapásos győzelmi szériában van, valamennyit ezek közül idő előtt húzta be. Legfontosabb sikerét tavaly júliusban aratta, amikor öt menetben ledózerolta a világbajnoki reményeket tápláló Justin DeLoachot. Vajon Gallimore ereje elég lehet egy korábban már kiütött, magasan képzett ellenféllel szemben, vagy Williams tapasztalata túlnövi a kockázatokat, és a 28 esztendős kihívó másodszorra is helyzetbe hozza magát egy világbajnoki találkozóra?

Erislandy Lara (25-2-2, 14 KO) vs Jarrett Hurd (21-0, 15 KO), Nagyváltósúly, WBA/IBF övek, 12 menet: A hétvége, valamint az idei esztendő eddigi egyik legfontosabb találkozóját tisztelhetjük Lara és Hurd ütközetében, amelyen egyesítésre kerülnek a WBA és az IBF bajnoki övek. A párosítás további kuriozitása, hogy mindkét fél a 154 fontos kategória abszolút élbolyában van; a Ring Magazinnál Lara jelenleg az első-, Hurd pedig a harmadik pozícióban. A kubai Lara pályafutását mindig is jellemezte a legnagyobb kihívások bevállalása, így láthattuk őt kiállni Paul Williamsszel, Austin Trouttal, vagy akár Saul Alvarezzel, miközben összesen hét világbajnoki címig jutó ellenféllel ütközött meg. Legtöbbjük saját elképzelésből, vagy kényszerűségből elsőszándékból támadta Larát, és ugyancsak legtöbbjük a kellemetlenebb oldalán találta magát az eredményhirdetésnek. A remekül kontrázó kubai bunyós Hurd ellen is arra számíthat, hogy bőven kijut neki az offenzív fellépésből. A veretlen amerikai egy valóságos szélmalom, aki folyamatos rohamozással, ellentmondást nem tűrő elánnal töri meg az ellenfeleit. Jarrett legutóbbi hét összecsapását idő előtt húzta be, legutóbb épp a kellemetlen stílusú korábbi bajnokot, Austin Troutot állította meg tíz felvonást követően. Vajon Lara rutinja és sebészi kontrái elegek lesznek ahhoz, hogy 12 meneten át feltartóztassák az IBF bajnokát, vagy pedig Hurd lüktetése, éhsége és elszántsága fiatal pályafutása eddigi legnagyobb skalpjának begyűjtésére predesztinálják őt, és nyugdíjazza a kisakkozhatatlannak tartott kubait?

A mérkőzésekre leadott TIPPek megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

J.Williams (1,80-2,48) - N.Gallimore (1,53-2,00)

C.Truax (3,05-3,75) - J.DeGale (1,28-1,39) II

E.Lara (1,80-1,95) - J.Hurd (1,95-2,00)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2018-04-08 03:27:25
fel