Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Gennady Golovkin vs Daniel Jacobs: A hét mérkőzésének felvezetése

2017-03-18 19:19:26 /

Gennady Golovkin és Daniel Jacobs összecsapása a hétvége legfelkapottabb párosítása. Két nehézbombázó készül lebombázni egymást. Ennél azonban jóval többről van szó. A párosítás természete visszacsöppent minket a régi harcosok világába, az ökölvívók belső utazása inspirálólag hat ránk, hogy végül felvetődik a kérdés, hogy vajon mitől az ökölvívás a világ legcsodálatosabb sportja. A hét mérkőzésének felvezetése következik.

 

Gennady Golovkin

Nemzetiség: Kazahsztán
Életkor: 34 év
Mérleg: 36-0, 33 KO
m: WBA középsúly, 2012- (12 címvédés); WBA/IBF középsúly, 2015- (2 címvédés); WBC/WBA/IBF középsúly, 2016- (1 címvédés)
Testmagasság: 179 cm
Súlycsoport: Középsúly (160 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 1. (Ring, Boxingscene)
Súlycsoportoktól független ranglistán elfoglalt hely: 4. (Ring)
Mérleg világbajnoki meccseken: 12-0, 12 KO (18-0, 18 KO interim- és reguláris címmeccsekkel)
Jelenlegi/korábbi övbirtokosok, akikkel összecsapott: 4 (Kassim Ouma WTKO10; Daniel Geale WTKO3; David Lemieux WTKO8; Kell Brook WTKO5)

vs

Daniel Jacobs

Nemzetiség: USA
Életkor:  30 év
Mérleg: 32-1, 29 KO
m: -
Testmagasság: 183 cm
Súlycsoport: Középsúly (160 font)
Súlycsoportban elfoglalt hely: 2. (Ring, Boxingscene)
Mérleg világbajnoki meccseken: - (5-0, 5 KO reguláris címmeccsekkel)
Jelenlegi/korábbi övbirtokosok, akikkel összecsapott: 4 (Ishe Smith W10; Dmitry Pirog LTKO5; Sergio Mora WTKO2, WTKO7; Peter Quillin WTKO1)Mérlegelés:

0-10 Erősségi szint Golovkin  vs  Jacobs
Gyorsaság 7+   8
Fizikai erő 10+   9+
Ütőerő 10-   10-
Lábmunka 9+   8
Támadás 10+   9+
Védekezés 7+   8+
Ütésállóság 10   7
Technikai képzettség 10-   9

 

 

Miközben Gennady Golovkin még Németországban élt, és a WBA szervezet reguláris címét birtokolta, két álma volt, amelyet 2010 végén egy videóinterjúban megosztott a The Ring egyik szakírójával, Doug Fischerrel. A középsúlyú övek egyesítése, és a legjobb ellenfelekkel szembeni összecsapások létrejötte.

Hat évvel később Gennady Golovkin a földkerekség egyik legismertebb ökölvívója, aki a négy nagy világszervezet középsúlyú öveiből hármat is a vitrinjében tud, miközben nem túl sok minőségi ellenfél maradt számára a 160 fontos divízióban.

Az első álomkategória kiaknázásához már csak kettő ökölvívó legyőzése maradt hátra: a középsúly Ring/Lineális bajnok Saul Alvarezé, valamint a WBO címvédő Billy Joe Saundersé. A legjobb - nem világbajnok - ellenfél, akivel szemben ma szorítóba léphet a kazah címvédő, a WBA szervezet reguláris övbirtokosa, Daniel Jacobs, aki jelenleg minden mértékadó ranglistán közvetlenül Golovkint követi a második helyen.

Az amerikai Jacobs Gennadyjal egyidőben igyekezett feltörni a középsúlyú ranglistákon. 2010 júliusának végén az akkor huszonhárom éves versenyző megcélozta a WBO szervezet megüresedett övét, ám az orosz Dmitry Pirog az útját állta, mikor az ötödik körben váratlanul lebombázta a kissé fellengzősen bokszoló Danielt.

Egy évvel később Jacobs ökölvívó karrierje befejeződött, miután egy rosszullétet követően csontrákot diagnosztizáltak nála az orvosok. Az amerikaira azonnali műtét várt, amelyet követően a szakemberek felkészítették a bunyóst, hogy már azért is hálát adhat, ha újra képes lesz járni.

Daniel azonban 2012 októberében újra szorítóba lépett. Igaz, ekkor már egy teljesen más bokszolóként. A fiatal, szertelen, nagyképű versenyzőből türelmes, megfontolt, érett személyiségű ökölvívóvá vált Jacobs, aki zsinórban öt idő előtt győzelemmel repült rá ismét egy bajnoki címszerzésre.

A sors úgy rendelte, hogy Daniel épp a Gennady Golovkin szuperbajnoki státuszba kerülése által megüresedett (ám ezáltal már nem teljes értékű övnek számító) WBA reguláris titulusért lépett szorítóba 2014 augusztusában, amelyet öt felvonásban be is gyűjtött a brooklyni ökölvívó. A cím megszerzése annak érzelmi töltete miatt a bokszszezon legemlékezetesebb pillanatainak egyikévé vált. Daniel Jacobs nem csak felépült betegségéből, de olyan magasságokig jutott el, amelyre az emberi elme semmiképp sem predesztinálta őt.

A hatalmas ütőerejű bunyós számára négy sikeres címvédés következett, amelynek legkülönlegesebb epizódja a veretlen, korábbi WBO bajnok Peter Quillin legyőzése volt, akit az első felvonásban mattolt a koncentrált övbirtokos.

Az új alapokra helyezett karrier igazi megkoronázása azonban a mai napon következhet Jacobs számára, amikor a saját kategóriája legjobb versenyzőjével szemben vív szupermérkőzést.

Az ütközet a boksztörténelem aranykorát idézi. A kategória két legmagasabban rangsorolt ökölvívója (és most egy pillanatra felejtkezzünk el a középsúlyban (is) jegyzett, ám a mérkőzéseit más súlycsoportokban vívó Saul Alvarezről) lép szorítóba egymással, hogy eldöntsék, melyikük a 160 fontos divízió első számú alakja.

Mindkét fél maximális tiszteletet érdemel a döntésért.

Jacobs bújhatott volna tanácsadója, Al Haymon szoknyája mögé, és provokálhatta volna onnan a kazah bajnokot, miközben esze ágában sem állt volna kiállni vele szemben. De nem ezt tette.

Golovkin pedig ülhetne a babérjain, elkerülve a nehezebb mérkőzések által jelentett rizikót, amely ronthatja egy ponteciális Alvarezzel szemben következő mérkőzés tárgyalási alapjait. De nem ezt tette.

A régi harcosokat nem a hajviseletük, az öltözködésük vagy az étkezési szokásaik különböztetik meg a mai ökölvívók legtöbbjétől. Sokkal inkább az, hogy ők minden áldott pillanatban készen álltak ringbe lépni a legjobbakkal szemben. Nem nyerték meg minden mérkőzésüket. De nem is kellett nekik ahhoz, hogy a legnagyobb tisztelettel emlékezzen rájuk a bokszvilág.

Gennady Golovkin és Daniel Jacobs arra készül, hogy a lehető legnagyobb rizikót vállalja szombat este. Mindketten pályafutásuk eddigi legnehezebb összecsapására készülnek. Csak az egyikük nyerhet. De a tiszteletet mindketten megkapják. Azért, amiért harcosok. A legnemesebb értelemben...

A mérkőzésre leadott TIPP megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@Hatton: Canelo kisebb, mint Jacobs, és szerintem jobban is fekszik Golo-nak az ő stílusa. Ez nagyobb kihívás volt neki, és ezt is megoldotta.

    2017-03-20 19:40:35

@Hatton: 60-40

» Hatton   válasz erre
    2017-03-20 14:58:19

@Totti: igen és pont ezért nem őt látom már esélyesebbnek a canelo elleni meccsen. most úgy érzem /0-40 a kis vörinek. de ez csak egy megérzés nem több

» Hatton   válasz erre
    2017-03-20 14:58:02

@Hatton: Azt ne felejtsük el, hogy a ringben Jacobs 175-180 font körül lehetett. Azért az nagyon komoly erő fölény, ezt még Golo sem tudta kiaknázni. Nem KO-val, de megoldotta, és ez a lényeg.

    2017-03-20 14:38:48

@Slajos: persze, én most nem vonok le visszavonhatatlan következtetéseket, csak itt nem tűnt már erősnek Golo. ettől még a mai mezőny egyik, ha nem a legjobb bunyósa. e mellett még szimpatikus figura is. nem vonom kétségbe a képességeit, csak az az átütő erő, amit eddig mutatott, az már egy Jacobs ellen sehol sem volt. biztos hogy 2-3 évig canelo elkerüli, de most akkor is úgy érzem valamiért, hogy verné. eddig sima ggg győzelemre tettem volna. nem főleg szakmailag indokolom a változásomat, inkább csak megérzés. persze emiatt lehet tévedek. ennyi

» Hatton   válasz erre
    2017-03-20 13:06:11

@Hatton: "..GGG nagyon üthető és ráadásul nem mozgásból, hanem stat.."

Ha ugy fog bokszolni Canelo ellen mint Jacobs es Lemieux ellen akkor azer nem olyan konnyen utheto mint azt irod. Golo jol hasznalja a kettos fedezeket, jol erzi az utotavot es a megelozo balegyeneseivel hatekonyan tartja fel es egyben tamadja is az ellenfelet.

Te gondolom abbol indulsz ki, hogy ha Jacobs ilyen szoros meccset tudott csinalni vele, akkor Canelo legyozheti mert o jobb mint Daniel. En ebben egyaltalan nem vagyok biztos. Szerintem Jacobs verne Canelot es ezt mar a GGG elleni meccse elott is irtam rola.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-20 12:07:30

@Kane: Nézd meg a Trout elleni meccsét például, a második felére szépen elfogyott kondiban Alvarez. Ez lehet, hogy köszönhető annak, hogy a fizikuma inkább hasonlít egy birkózóéra, mint egy bokszolóéra. De az is benne van, hogy korábban sokat kellett aszalnia magát, ha Golovkin ellen bokszol 160 fonton, akkor ezzel nem lesz problémája.

» northpaw   válasz erre
    2017-03-20 11:49:11

@Kane: Alvarez kondija azert kerdeses mert alacsony munkatempoval szokott bokszolni Golovkin meg magas tempoban igy elofordulhat hogy a meccs masodik feleben elfarad a mehika.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-20 11:48:59

@northpaw: Hasonlóan látom én is.

    2017-03-20 11:33:54

@northpaw: Kb én is így látom, de Alvarez kondija miért kérdéses?

    2017-03-20 11:29:41

@Hatton: Jacobs nagyobb darab, magasabb, hosszabb ütőtávval rendelkezik, mint Alvarez, gyorsabb kézen és lábon is, szerintem simán verné a mexikóit, akinek Lara is komoly gondokat okozott. Alvarez ütőerejéről meg annyit, hogy Cottóban nem bírt komolyabb kárt tenni, akkor majd pont Golovkinban fog? Az hogy az üvegállú Khant meg Kirklandet kiütötte, ne legyen mérvadó már GGG ellen.

Így látom a GGG - Canelo kimenetelét, ha 1 éven belül összejön a meccs: Alvarez alacsonyságának és a lábmunka hiányának köszönhetően a jabeket enné a mérkőzés első felében, a második felére a kérdőjeles erőnléte miatt elfogyna, és ki lenne ütve (valószínűleg lábon fejezné be, mint Lemieux).

» northpaw   válasz erre
    2017-03-20 11:11:52

@Hatton: Canelo törzsből jobban mozog mint Jacobs de lábon nem, és az amcsinak ez volt a kulcs arra hogy semlegesítse Golovkin támadásait és presszióját viszont Canelo nagyon lassú lábon, nem tudná kimozogni a kazahot, leállni vele verekedni pedig necces buli azzal aki sokkal erősebb és jobban bírja a pofont nálad.

    2017-03-20 10:44:04

@Slajos: a mozgásdinamikájából szűröm le. GGG nagyon üthető és ráadásul nem mozgásból, hanem stat. lehet vitatkozni, mert persze nem egyértelmű a dolog, de szerintem (ha csak a Jacobs elleni meccsből indulok ki) Canelo megveri a kazahot

» Hatton   válasz erre
    2017-03-20 10:41:23

@Hatton: "..úgy gondolom ggg nem lenne elég erős, nincs meg canelohoz az együtéses ko ereje, a vörösnek meg meg van.."

Ezt melyik Canelo meccsbol sikerult leszurnod? Remelem nem a Khan ellenibol.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-20 09:28:36

@cenzura: Valahogy úgy éreztem, hogy canelo sokkal erősebb és keményebb, élesebb mint jacobs. Most úgy gondolom ggg nem lenne elég erős, nincs meg canelohoz az együtéses ko ereje, a vörösnek meg meg van. Lehet tévedek, csípem golot, de nem győzött meg. Kíváncsi lennék egy visszavágóra. Vajon ggg lenne határozottabb és törekedne kora, vagy jacobs merne már az első menettől hirigelni. Abból többet le tudnék vonni, de most úgy érzem, hogy a kis vöri szűken verné a kazah tesót.

» Hatton   válasz erre
    2017-03-19 22:06:33

Megérdemelten nyert szerintem Golovkin, szerintem 3 ponttal (de lehetett 1-el is kihozni, felfogástól függően, 6 vagy 7 menetet adva neki+leütés).
De tényleg nem többel. Jacobs és a meccs azt hozta amit vártam (az aggresszív kezdést leszámítva), az amerikai nagyon is kemény meccsre késztette a kazahot. Szépen váltogatódtak a taktikák, a preferált technikai megoldások, és mindkét oldalon voltak hangsúlyos találatok. Golovkin megint csak többször volt pontatlan (ahogy a Brook meccsen is), és a megfelelő erővel és remek lábmunkával megtámogatott technikás-taktikás vívó bunyó ellenszerét nehezen találta. A rá jellemző romboló testütéseket alig tudta bevinni, ahogy az szerintem előre várható volt, sőt épp Jacobs okozott neki ezzel kellemetlen pillanatokat. (Valamelyik menetben már nagyon védte is magát ez ellen.)
Taktikailag szerintem ráadásul Jacobs (persze edzői segítséggel) kicsit Golo felé is nőtt. Ügyesen egyensúlyozott az offenzív és defenzív bunyó határvonalán billegve, annyira és akkor ment bele az adok-kapokba amennyire és amikor az még épp belefért. Golovkin ellenben eléggé egysíkú volt, B terv nélkül. Ez a jövőre nézve nem jó ómen.
Szerintem így két meccs után úgy látszik hogy Golonak igenis meg lehet az ellenszere, stílusban is, mi több kezd már talán pontatlanabbá is válni. (És így az ütőerô önmagában kevés a kiütéshez.)
Jacobs előtt le a kalappal, de ezzel a vereséggel szerintem nőtt az ázsiója.

» Peacock   válasz erre
    2017-03-19 16:16:48

@GOLD 70: Vagy épp Loma?;)

» Peacock   válasz erre
    2017-03-19 15:53:21

@GOLD 70: Tszyu egy Klasszis volt és jobb bokszoló Golovkinnal, az ellenfelei minősége pedig nem hagytak kivanni valot maguk után. Sokan itt már terminatornak allitottak be Golovkint. Én csak a 9.-ik menettol neztem a meccset de ott rendesen szenvedett Jacobs-al. Ennyit szamít ha az ellenfel kellően motivalt, dörzsolt es remekul mozog el labon. Hatalmas respekt Jacobs-nak nem gondoltam volna h majdnem megnyeri pontozassal a meccset. Ez nem egy Ward féle tömör gusztustalankodás volt, remekül küzdött az amerikai. Tényleg hatalmas a lelki ereje miota kigyogyult a Rákból.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-03-19 13:11:24

@Hatton: De most miért értékelted fel Canelot nem értem?
Nekem pont az derült ki tegnap ,hogy Golovkin ha koncentrál tud úgy védekezni ,hogy el sem lehet találni szinte.
Jacobs gyorsabb kezű mint Canelo. Én még annyit sem adok ezután Alvareznek mint eddig. Lassabb lábon és kézen is mint Jacobs.Erőben sem jobb. Alvarez-Jacobs okés de Golovkin-Canelo felejtős. (Persze én most Alvarezes pontozástól eltekintettem,abban verhetetlen)

» cenzura   válasz erre
    2017-03-19 13:05:43

@Ultrasberry1990: Tszju is Orosz suli volt, mégis fantasztikus meccseket csinált!

» GOLD 70   válasz erre
    2017-03-19 12:57:44

@Kane: Kesztyűt verte végig.
6. 7. menet volt tisztán Jacobsé,meg még kettőt oda lehetett neki adni.
Többi Golovkin+ leütés.
+volt egy menet ahol egy szűk felütés után Jacobs rátámaszkodott Golovkinra mert ha hátralép megint padló.

De Jacobs szerintem Canelot megveri ha pontosabb mint tegnap volt.

» cenzura   válasz erre
    2017-03-19 12:55:45

Nagyszerű gála volt egy nagyszerű főmeccsel . A padlózás után felsejlett bennem , hogy ez is vége lesz a 6.körül de aztán elkezdett Jacobs szépen boxolni és nagyon megnehezítette Golovkin dolgát aki elhibázta a finiseléseket.
Megdőlt számomra az a dolog , hogy Jacobs üvegállú , hihetetlen brutál ütéseket kihordott sőt a kombinációival sokszor meglepte GGG-t .
A pontozás összességében számomra reális de tényleg ez volt a kazah eddigi legkeményebb mérkőzése .
Amit már sejthettünk és ténnyé válik lassan vagy már az is , hogy Golo soha nem lesz csillogó PPV sztár a stílusa végett ( is ) .
Tanítani való ahogy bokszol , sehol egy felesleges ütés vagy mozdulat, sziklaszilárd mentálisan , gránitáll és mesterien vágja a ringet viszont egy PPV sztár közönségszórakoztató ami rá nem jellemző szerintem ez tisztán köszönhető az orosz iskolának ami nem is erre épül egyáltalán .
Másrészt pedig nem forog a neve a hétköznapokban így az emberek olyannyira nem is jegyzik meg ami nem baj , én jobb szeretem az ilyen visszafogott srácokat de a csillogás így őt elkerüli .
Mindent egybevetve szakmai szemmel egy csillag Golo de bizonyos rétegnek unalmas , sablonos amit csinál .
Az meg hogy üres a súlycsoportja ? Sajnos rossz érában bokszol de erről a legkevésbé tehet , és lehet feltételezgetni mire lett volna képes azelőtt de ez újabb vitatémát szolgáltatna . Részemről az a vélemény, hogy bárki dolgát megnehezítette volna és bárkit képes lett volna legyőzni is , de ez csak az én véleményem .

A Jacobs - Lemieux a meccs előtt jó párosításnak tűnt volna , és a kanadai-francia jól bokszolt legutóbb de az kiderült hogy Jacobs más kávéház és szerintem meggyőzően tudna nyerni .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 12:47:25

Amúgy Lemieux-Canelo-Jákob körmeccset a népnek.Ezek jók lennének.Golo ellen felejtős mind.

» cenzura   válasz erre
    2017-03-19 12:32:47

@Istvan: Jacobs nálam 80%-on verte a kesztyűt,5 % luft a maradék találat.
Szerintem ez síma meccs volt főleg azt nézve,hogy Jákob talán a legjobb kihívó itt.

» cenzura   válasz erre
    2017-03-19 12:30:54

Golo hozta pontozással, ez nem lehet kérdés. de...ha Jacobs középsúlyú, akkor Golo kicsi már ide is. Gondolom nem tud/akar annyit fogyasztani hogy a nagyváltó menjen neki, de nagyközépben nincs keresni valója már ez kiderült.
Sokan meg fogtok kövezni: nem szeretem canelot, eddig sima GGG győzelemre tettem volna, de most nálam 60-40 a vörös kiscsaj a kazah ellen.

» Hatton   válasz erre
    2017-03-19 12:20:57

Jacobs nagy és erős középsúlyú!?Szerinte m Oscarék nagy ívben kerülik majd Vöröskével!Golo pedig ezzel a genetikával meghúzza a saját határait!A meccsen az Amerikai legalább 4-5- kilóval nehezebb volt!A többi fizikai paraméterről már ne is beszéljünk.Végre csatára késztették Golot és felcsillant a remény, hogy talán Ő sem verhetetlen,Jacobsot pedig el tudom képzelni félnehézben!Gyorsan tömören ennyi!:)

» GOLD 70   válasz erre
    2017-03-19 10:42:56

@dondannyboy: Ez nem biztos egyáltalán, Jacobs ellen nem vezetett, tehát igazán pontozással nem jobb Danielnél, és méretelőnye sincs. Ez persze azt se jelenti hogy nem nyerne - ahogy Danielt, úgy Pirogot se szabad leírni.

Ezzel együtt az is meggyőződésem, hogy a mostani Daniel veri a Pirog ellenit.

Szóval lekövetkeztetni ebből Pirog javára Golovkin vereséget nagy merészség, bár nem zárható ki, azt elismerem.

» csakegybarom   válasz erre
    2017-03-19 10:09:22

@csakegybarom: Valoban nem sok derult ki. De azert annyi igen, hogy ha Canelo nem dolgozik magas munkatempoval es raadasul a labmunka sem az erossege akkor egy olyan magas tempoval nyomulo presser bunyos ellen mint Golovkin egesz komoly bajba kerulhet a 7.-8. menet kornyekere mar. Mert a magas tempoju, kemeny bunyosokat vagy szinten magas tempoval vagy gyors labmunkaval lehet semlegesiteni.
Namost Canelonak egyik sincs meg egy Golo szintu bunyos ellen, szerintem.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-19 09:33:40

Akik Jacobs-ot lattak nyertesnek, azoknak nagyszeru lehetoseg a pankracio, ugyanis hihetetlen izgalmasnak tunik ha az ember nem tudja megkulonboztetni a blokkolt, luft uteseket a celba ert utesektol. Nem lattam meg utesstatisztikat, de meg lennek lepve ha akar koszonoviszonyban lennenek a celba ert utesek, Jacobs nagyon pontatlan volt. Egy sulycsoport kulonbseg legalabb volt kozottuk a ringben. Jacobs nagyon jo volt, en Golovkint is pontatlanabbnak lattam mint maskor, persze mindenki annyit boxol amennyit engednek neki. Jo merkozes volt. Nem maradt mas hatra mint Canelo-GGG.

» Istvan   válasz erre
    2017-03-19 09:29:41

@Slajos: Kétségtelen amit írsz, de a lényeg tényleg az hogy ebből Canelo számára semmi nem derült ki, mert merőben más adottságokban és stílusban is.

» csakegybarom   válasz erre
    2017-03-19 09:27:51

@dondannyboy: Nem igazan hiszem. Pirog Jacobs ellen sem vezetett pontozassal a kiutesig, miert vezetett volna Golovkin ellen?

» Slajos   válasz erre
    2017-03-19 09:26:02

@csakegybarom: "..Canelo legalább olyan jó bokszoló mint Daniel, sőt kicsit jobbnak is tartom, csak épp nincs méretfölénye és lábon sem olyan mozgékony.."

Azt a fontos tenyezot se felejtsuk ki hogy Canelonak a munkatempoja sem valami magas. Ez pedig a keves labmunkaval parositva eleg nagy hatrany Golovkinnal szemben. Tovabbra is fenntartom amit mar ezen meccs elott is irtam, hogy Golovkin es Jacobs is vernek Canelot.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-19 09:24:44

@csakegybarom: ha pirog meccs összejött volna golonal már lenne egy vereség:)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 09:20:45

Az viszont mindenképpen érvényesült, amit írtam a mérkőzés előtt hogy Daniel Jacobsot nem szabad leírni és sokkal jobb, mint gondolják róla. Az is kiderült végre, hogy lábon mozgékony, gyors tempójú, nem leállós stílussal lehet a legjobban őt megfogni, amihez kell az ütésállóság is persze, mert ettől azért még el fog találni néhányszor.

Canelót írták páran hogy ezek után ő sanszos hogy megveri. Azt gondolom hogy Canelo stílusa nem ilyen, tehát az ő tekintetében semmi nem derült ki ebből a mérkőzésből. Legalább olyan jó bokszoló mint Daniel, sőt kicsit jobbnak is tartom, csak épp nincs méretfölénye és lábon sem olyan mozgékony - itt ez a két tényező nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy Daniel versenyben tudott végig maradni.

Bárki bármit mond egyébként, a verseny szoros volt. És ami Golovkinnal kapcsolatban kiderült, hogy valami döbbenetes ütésállósága van. Nálam pedig megerősödött hogy nem fair bokszoltatni őt feljebb, naturális középsúlyú, kész pont. Legyőzhető, de nehezen, kérdés hogy ki?!

» csakegybarom   válasz erre
    2017-03-19 09:15:37

@fixpont: akkor várnia kell a charlokra és andradera nagyközépbe kicsi

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 08:59:55

@Danifiu: csak nem nagyon van "tovabb" az a baj, Jacobs egyertelmuen a sulycsoport 2. embere, ha Canelo nem all ki vele, nem latom merre mehetne, talan Saundersnek megjon a batorsaga, de az nem igazan elorelepes, max az ov miatt

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 08:41:28

Jogos Golovkin győzelem volt! Minden elismerésem Jacobsnak! Golonak tovább kell mennie.

» Danifiu   válasz erre
    2017-03-19 08:39:06

Nálam Golo nyert, nem tudom hogy lehetett ezt Jacobsnak adni, az ütései nagy része fedezéken csattantak,Golo pedig rengeteg jabbel talált. Ha ezeket nem vennék figyelembe a boxban kb. Mayeathernek is lenne bőven veresége...

» deontay   válasz erre
    2017-03-19 08:37:34

@dondannyboy: Andrade is joval nagyobb, igaz a mult heten nem volt meggyozo, GGG egy kicsi kozepsulyu, mindig is az volt ezert nem ertettem sosem azokat, akik szerint fel kellene mennie, olyanok is voltak akik szerint felnehezbe. Nonszensz. Remelem most mar ok is latjak.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 08:32:01

jermall (boxrec) szerint magasabb és hosszabb karú mint jacobs. Lesznek még itt golonak szoros meccsei.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 08:27:27

Az amerikai, nem laikus, ismeroseim szerint elfogadhato Golovkin gyozelme. Szerintuk Jacobs eleve a meret foleny miatt vallalta a meccset.

» traveler   válasz erre
    2017-03-19 08:18:12

@dondannyboy: nagyban fugg a nezettsegtol, ha jo volt, akkor nyomnak megegyet

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 08:16:51

@fixpont: Köszi, nekem kicsit többnek tűnik, de csak képernyőn keresztül nehéz bármit is mondani. Sokkal masszívabbnak tűnik Jacobs, meg elvileg 4 cm.-el magasabb is.

» Frantisek Latka   válasz erre
    2017-03-19 07:48:38

@iceman: ember ezek bokszolok nem illemtanárok
jacobs igenis megérdemel egy visszavágót de szerintem golo inkább a wbo övet fogja hajkurászni.
amugy szerintem larat sem tudná kiütni ggg

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 07:45:28

@Frantisek Latka: majd utanajarok, mert engem is erdekel, de szernitem ~6-8 font lehetett Jacobs javara, latvanyra is nagyobbnak es masszivabbnak tunt

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 07:41:07

@iceman: nem ertek egyet ezzel, egy bunyostol azt nem lehet elvitatni azt a jogot, hogy magat latta jobbnak, kulonosen nem, hogy voltak akik szinten ot, ettol ne kaphatna visszavagot? ugyanaz a kategoria, ideges volt a meccsen, ki ne lett volna? az odamondas nem szimpatikus, de nem szabalytalan, Alit sokan ezert kedveltek, ugyan mar, a teljesitmenye alapjan jar neki a visszavago

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 07:39:55

Tud valaki adatot a két öklöző súlyáról a ringbelépéskor?

» Frantisek Latka   válasz erre
    2017-03-19 07:37:53

@liger: Ahogy néztem elég reálisan alakult a menetek pontozása. A Compubox-ot érdekes lenne menetenként is látni. Jacobs azt nyilatkozta a meccs után, hogy őszerinte simán ő nyert 2-3 ponttal, még a leütést is beleszámítva. Nekem Jacobs nem volt szimpatikus a meccsen sem, idegesnek tűnt, sokszor magyarázott Golovkinnak, provokálta. Mivel a meccsutáni nyilatkozatában sem volt sportszerű, nem adnák neki visszavágót GGG helyében.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 07:31:21

@liger: 231 es 175 az nagy kulonbseg azert.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 07:10:27

https://twitter.com/ ... Így talán jó. Ha szűken is Golo nálam behúzta, kemény meccs volt. Minden elismerésem Jakobsé, tartottam is tőle. Kíváncsi vagyok a ringsúlyára.

    2017-03-19 07:09:28

A pontozólapok.https:/ /pbs.twimg.com/media /C7QZ4zUU0AAa112.jpg Ütés stat.: Golovkin landed 231 of 615 punches (37.6%), compared to 175 of 541 for Jacobs (32.3%) per CompuBox.

    2017-03-19 07:04:09

@fixpont: Golovkint ötször ellenőrizték a meccs előtt, Jabobs erről nem nyilatkozott.

    2017-03-19 06:57:39

en kicsit orulok neki, hogy igy alakult, mert igy GGG azsioja csokkent es hatha igy mar megjon par ember kedve a meccshez, ezzel a szurkolok csak jol jartak

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:46:22

kulonosen furcsa, mertrengeteg utest bekapott Jacobs es meg se latszott a kondijan, volt a meccs elott doppingellenorzes amugy?

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:43:29

@Kane: Igen ebben is van valami, bár én úgy vélem lehet Canelo is kicsit kibújna a bőréből és próbálna többet mozogni (még ha nem is 10/10-es szinten). Szerintem amúgy sokkal nagyobb és akár szorosabb meccs is lesz a GGG-Canelo mint sokan azt várják, mert ha Golo nem üti ki a meccs első felében akkor szerintem simán nyerhet Canelo (pontozással tuti).
Jacobs viszont nekem nagyon kellemes meglepetés volt. Én előzetesen is úgy véltem, hogy megszorongatja Golot, de még a várakozásokat is felülmúlta.

» foreman99   válasz erre
    2017-03-19 06:42:48

azert egy komoly KO sorozat szakadt meg, nem hittem volna, hogy vegigmegy, azt gondoltam elozetesen hogy az elso menetben siman partiban lesz Jacobs arra nem, hogy a 10. kornyeken is

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:42:27

@foreman99: Az, kombinatívabb és gyorsabb is, kérdés hogy ezek a skillek okoznak-e annyi fejtörést Golovkinnak mint Jacobs elmozgásos bunyója, meg ezek a kemény visszatámadások egy meghiúsított támadás után. Szerintem nem, ma pont a lábmunka volt a kulcs, ahogy Hunter magyarázta is a sarokban, Canelo pedig ólomlábú, igazából ez az egyetlen dolog amiben nem top kategória, viszont ebben jó ha elér egy tizes skálán hét pontot.

    2017-03-19 06:36:36

@foreman99: Az nem kerdes, hogy Canelot egy ilyen meccsen tobb ponttal kihoznanak, de nem errol beszelunk. Hanem arrol, hogy abbol a stilusbol amit Jacobs eloadott, mennyire lehetne kovetkeztetni egy Canelo meccsre es hat pont sehogy.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:36:09

@zappa: Egyetértek, én is újranézem majd, de nálam úgy is nyert Jacobs, ha az első 3-ból 2-t neki adunk, egyet GGG-nek. A 6-12 menet között meg ha két menetet visz GGG, akkor is 114-113 Daniel. Golotól sokkal többet vártam, nagyon bírom őt, de ez szerintem nem az ő meccse volt...

    2017-03-19 06:34:54

@dondannyboy: Te nem értetted a kommentem?:)

    2017-03-19 06:34:01

@Kane: Valóban nagyobb Jacobs és jobb lábon is, de Canelo kombinatívabb és szerintebb kombókban gyorsabb is. HA ott végig menne a meccs és hasonlóan szoros lenne én majdnem biztos vagyok benne, hogy Canelot kihoznák. Így tehát szerintem nem lenne elég egy ilyen szoros eredmény Canelo ellen. De remélhetőleg majd ezt meglátjuk a ringben és nem csak találgatunk róla még évekig :)

» foreman99   válasz erre
    2017-03-19 06:33:58

@Kane: Pontosan.

    2017-03-19 06:33:36

@fixpont: Egyet értek. Teljesen más meccs lesz.

    2017-03-19 06:33:08

@Kane: hagyjuk már ezt itt minden szakértő ko-t várt aztán egy szoros meccs lett
alvareznek igenis van esélye megverni őt.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 06:32:46

Szerintem a Jacobs - Canelo osszehasonlitasnak pont 0 alapja van, annyira de annyira maskepp boxolnak, hogy semmi kovetkeztetest nem lehet levonni.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:31:52

@foreman99: Ne viccelj már, gondolj bele hogy Jacobs itt pont olyan dolgokkal szerzett előnyt magának amikből Canelo nem tudna. Nincs méretfölénye, sem ilyen stílusa, sem jó lábmunkája. Két teljesen különböző bunyós, Jacobs bunyója alkalmasabb Golovkiné ellen mint a mexikóié.

    2017-03-19 06:29:22

Valami nem volt rendben Golovkin ütőerejével,mert Jacobsnak nem okozott gondot.Még a leütés is olyan volt,hogy egy pillanat alatt kiment belőle.Meg kell nézzem még egyszer,mert az első három menetet nem láttam,de most úgy érzem,hogy Golo nem biztos,hogy megérdemelten nyert.A döntetlen lett volna igazságosabb.Ha nem ő a bajnok akkor nem nyer és akkor nincs Caneló elleni meccs,nincsenek további csillagászati bevételek.....

    2017-03-19 06:25:39

Legalább most már találnak módot a meccs létrehozására Canelo-ék. Érdekes lesz figyelni mennyire meg fog változni felőlük a kommunikáció. Már előre várom Oscar-nak a nyilatkozatait. Biztos kinyílik majd a csipája. Csak nehogy meglepetés legyen majd...

    2017-03-19 06:24:36

@Lemmy: Igen, Ledermannál is kevertebb a kép. Érdemes lesz jobb minőségben újranézni. Sokszor a gyenge stream becsapós. Ezért is nyilatkozok óvatosan. Látod ki üt, ki az agresszor, de a találatok nem mindig láthatóak.

    2017-03-19 06:22:02

@batka1: +angol tudás
+gyenge mezőny

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 06:21:59

@Lemmy: Szerintem az első 2 menetet szűken lehetett Jacobsnak adni, a 3. nálam Golo menet volt. Szerintem nem lett volna a döntetlen sem igazságtalan. Mindenesetre megkaptam amit én szerettem volna egy jó meccset, ami végig is ment. Szívesen megnézném újra egyébként. Szerintem viszont ez a mai GGG teljesítmény Canelo ellen nem elég.

» foreman99   válasz erre
    2017-03-19 06:21:08

Nincs gond az eredménnyel, tényleg nyert Golo szerintem. De fontos dolgokat lehet leszűrni ebből a meccsből. 1. Golovkin soha nem lesz ppv sztár, mert nem szórakoztató a bunyója. 2. Túl egysíkú, a technikás bunyósokkal nem nagyon tud mit kezdeni. 3. Jó lenne ezek alapján befejezni jó pár embernek itt az istenítését, mert számomra nagyon zavaró. Golovkin nagyszerű bunyós, de szerintem nem korszakos zseni.

» batka1   válasz erre
    2017-03-19 06:20:32

A hivatalos pontozás szerint (ami nem tudom hogy menr menerenként) Jacobs nem vitte el az első harom mwnetet (legalábbis együtt mind)...
Kvára kár mert igy £1600 helyett csak £50-et kaptam a Gonzi buktáért
grrrrrrrr

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 06:18:28

@zappa: Szerintem simán lehetett neki menetet adni, az első 3 menetből, a boxingscene Jacobsnak is adta mindhármat, és szerintem sem olyan földtől elrugaszkodott dolog...

    2017-03-19 06:18:21

@Totti: Én vacak streamen néztem, de sztem sokan azért is látják Jacobsot nyerúnek, mert konkrétan nem számolgattak, csak látták, hogy 6-12 ig, javarészt húzta be a meneteket. Csak hogy 5 elbukott menet egy leütéssel, az marha nagy hátrány.

    2017-03-19 06:18:00

Ja, még annyit, hogy szerintem GGG van annyira okos és tapasztalt hogy egy esetleges visszavágót simábban hozná.
Jacobs-ot én nagyon megnézném a nagyközépben... bőven beférne oda méret alapján. Tudásban meg főleg...

» Master of Disaster   válasz erre
    2017-03-19 06:16:15

Sajna csak a 6. elejétől láttam de az alapján Jacobs nálam partiban volt. Ezzel nem azt írtam, hogy vezetett pontozással! :) Végre egy jó bunyó egy visszavágó akár bele is férhetne.

» AnnyiraPesti   válasz erre
    2017-03-19 06:16:07

@zappa: Így van. Ugyanaz volt, mint a Kovalev meccsen, csak itt nem csalták el. Ez matematika!
Ezzel úgy látom páran hadilábon állnak itt...

    2017-03-19 06:15:53

@gigaboly: Itt az a kérdés, az első 5 menetből tudtál-e Jacobsnak adni. Mert ha nem, akkor onnantól 6 pont előny Golovkinnél. 6-12 ig ha mind Jacobsnak adtad, akkor 1 ponttal nyert volna Jacobs. De egy menete biztos volt Golovkinnak (amikor meg is volt fogva picit Jacobs. Ezért írtam, hogy bár szorítottam a hátrányban lévőnek, de sztem 1 ponttal mindenképpen hozta Golovkin. Annak ellenére, hogy tényleg a meccs második felében összességében Jacobs volt jobb.

    2017-03-19 06:14:31

Lemiux ellen Jacobs? Szerintem ertelmetlen, Jacobs nagyon megverne. Bar egy hete jol boxolt Lemiux, de teljesen felesleges parositas lenne ugy gondolom

» zsebes.box   válasz erre
    2017-03-19 06:13:50

@Kane: Jacobs jelentős fizikai fölénye azért hozzájárult ehhez. Nem tudom mennyi lehetett a ringsúlya, de félnehézsúlyúnak nézett ki.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 06:13:35

Jacobsnak szurkoltam, de nem hittem volna, hogy kibírja. Most meg így utólag azt mondom, hogy ide is, oda is lehetett adni, de 3 pont különbség nem volt

@tényleg baromi idegesítő, hogy GGG ennyi év után sem tanult meg normálisan angolul. 3x kérdezett rá Max sikertelenül a 12. menetre, aztán mivel GGG csak púderozott - pedig úgy tűnt, hogy értette a kérdést - feladta :)

» Master of Disaster   válasz erre
    2017-03-19 06:13:19

@ricfisher: Mondjuk ez jobb meccs volt, azt hittem kihozzak Jacobsot.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:13:00

Nem tudom, az utolsó két meccsen szerintem nem voltak formában a pontozók, én mindkét meccset máshogy láttam... Persze ebből kiindulva lehet, nekem kell átértékelnem a látottakat, vagy újranézni a meccseket, de pl Golonál (akit tényleg nagyon bírok, és előzetesen nem értettem mi ez a nagy elájulás Jacobstól, nézve akár az utolsó pár KO-s meccsét is) a boxingscene hogy bírta neki adni az utolsó 6 menetből négyet, azt nem értem. Addig szerintem mondjuk korrekt...

    2017-03-19 06:12:44

@czir88: Te melyik meneteket adtad volna Jacobs-nak?

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 06:10:52

Újra kell néznem az biztos, de végig olyan érzésem volt hogy nem fekszik a kazahnak Jacobs. Iszonyat erős mentálisan hogy vissza tudott jönni, olyanokat kapott amiktől jópáran összetörtek volna. Nagyon keményen vissza is támadott, nem volt megijedve. Kíváncsi leszek a visszavágóra.

    2017-03-19 06:09:46

@Totti: Szerintem 5 menetet lehetett max. Jacobs-nak adni. Meg ugye a leütés is -1. Plusz még egyszer komolyan meg is volt fogva Jacobs ezeh kívül. Lemieux ellen megnézném Jacobs-ot, aki ott nyer, azzal mehetne egy Golo visszavágó.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 06:08:54

Szerintem jogos a Golovkin győzelem. Ennyi Canelo ellen viszon kevés lesz-őt nagyon meg kell verni hogy ne neki kedvezzen a pontozás.

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 06:08:23

@edge: "Utso3 menetet lehetett kb Jacobsnak adni... addig semmit."

az a kérdés inkább h te mit néztél?

» czir88   válasz erre
    2017-03-19 06:07:57

@TonyMontana: vagy hozzanak egy tolmácsot

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 06:06:09

amúgy szerintem nem volt rossz meccs, de lehetett volna egy kicsit több adok-kapo, egy kis belharc, üsd vágd tokától - bokáig! ;-) amúgy mikor Jackobs támadásba lendült keményen, és kombókat ütött, az azért okozott gondot Golonak, főleg mikor testen is támadta!szerintem! ;-) szép volt fiúk!! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 06:06:01

Jacobs jobb volt, csalodas a pontozas megint, aki szerint sima Golo volt azzal kar vitazni

» gigaboly   válasz erre
    2017-03-19 06:05:43

Dan Rafael: I have GGG winning 115-112.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:05:28

Ezt meg kell nézzem!

» bandi1115   válasz erre
    2017-03-19 06:04:50

ggg-nak szerencséje hogy gyenge a mezőny canelo most már esélyes és szeptemberben megveri ggg-t.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 06:04:23

Megtanulhatna már kicsit Golo angolul ha már kint él :-D nemis tud normálisan arra válaszolni amit Max kérdez. "érezted hogy meg kell nyerned a 12. Menetet hogy megnyerd a meccset? - "Ez boksz tudod, ez aboksz" :-D

» TonyMontana   válasz erre
    2017-03-19 06:04:08

Szerintem golo ma nagyon nem volt formában. Ettől függetlenül, ha szűken is, de ezt a meccset megnyerte!

» kopi58   válasz erre
    2017-03-19 06:03:46

Ward-Kovalev-hez hasonlóan oda lehetett volna adni Jacobsnak, szép comeback volt.

» ricfisher   válasz erre
    2017-03-19 06:03:26

BadLeftHook: BLH scores it for Golovkin 114-113.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:03:17

MMA Mania: 115-112 Jacobs.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:02:49

@zappa: Meccs közben már inkább Jacobsnak szorítottam, úgy értettem, hogy eredetileg nem hajlottam senki felé.

    2017-03-19 06:02:15

Bloody Elbow 114-113 Golovkin on my card

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:02:15

@edge: Na vegre valaki. Mar komolyan azt hittem almodom. Nezzetek ujra a meccset, es nezzetwk meg a talalatkkat. Sokkal többet talalt ggg.

    2017-03-19 06:02:04

Megtévesztő lehetett, hogy Jacobs nagyon jól csalta a bunyót sokszor. A látványos kombókból alig talált be ütése. Golovkin rengeteg jab-et bevert neki, szerintem ez döntött a pontozóknál, a power punch-ok valóban kiegyenlítettek voltak. Két esetben szerintem Golovkin le tudta volna finiselni Jacobs-ot, hiba volt, hogy pontatlanul próbálta. Amúgy a meccs utáni nyilatkozatok alapján Golovkin sokkal korrektebb sportember.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 06:01:54

Guardian’s unofficial score: (Golovkin 115-112 Jacobs)

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:01:23

Igazából nem drukkoltam senkinek. Rossz minőségben néztem, de sztem első 5 menet Golovkiné volt. 6-12 egy kivételével inkább Jacobs.
(Ha jól emlékszem:))

Vagyis 114-113

    2017-03-19 06:00:58

Nagyjából reális a pontozás szerintem, de sokat nőtt Jacobs ázsiója.

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 06:00:53

BoxingJunkie: Jacobs 115-113

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 06:00:19

Számomra Golo óriási csalódás. Egy technikásabb ellenféllel nem tud mit kezdeni.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 06:00:15

Nem tudom ki mit nézett..de ez egyertelmuen Golo meccse volt.. Jacobs utésinek 10% ha talalt akkor sokat mondtam. Utso3 menetet lehetett kb Jacobsnak adni... addig semmit.

    2017-03-19 05:59:53

@Totti: szerintem az nem csalás volt ahogy ez sem! csak szoros meccs

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:59:36

L.A. Times Card: (Golovkin 115-112)

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 05:59:29

@joe825: Jobb lett volna...

    2017-03-19 05:58:46

na most lecsekkelem miket irnak szerte a vilagban a round by round oldalakon :D

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 05:58:10

@gigaboly: Ezt csaltak el? Akkor mit mondasz wardra?

    2017-03-19 05:58:02

De én vagyok a barom, hogy inkább nem aludtam.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:57:30

http://www.boxingsce ...

» LightsOutPrince   válasz erre
    2017-03-19 05:57:27

Hát igen, ez gusztustalan. Nagy pénz van a Golo-Canelo-ban. Az érdekek.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:57:10

Majd nézzétek meg az ütés statisztikákat.

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 05:56:52

bár első 2 menetet nem láttam de jacobs is megérdemelné a leütés ellenére.
visszavágó viszont kellene

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:56:49

Nem nagyon érdemelte meg golo, de elfogadható

    2017-03-19 05:56:46

es ezt elcsaltak Golovkinnak nagyszeru

» gigaboly   válasz erre
    2017-03-19 05:56:21

Ez csúnya volt

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:56:14

pffff ez szép

» czir88   válasz erre
    2017-03-19 05:56:09

meg mindig akad olyan forumozo aki szerint a csucs Hopkins nem tudna legyozni Golovkint?

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-03-19 05:56:04

Ez egy vicc. Golo vesztett mint a huzat.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:56:00

Korrekt.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 05:55:55

@joe825: Nálam is, legalább...

    2017-03-19 05:55:53

Baaazzz

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:55:53

Azért a meccset remélem látta Ward, így kell leütés után tényleg visszajönni a meccsbe, nem gusztustalan szabálytalanságokkal , bírkózással meg időhúzással.

    2017-03-19 05:55:38

@CHUBAKKA: :)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:55:21

@CHUBAKKA: :)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:55:17

Többet talált ggg és le is utotte 1x. Nem nyerhetett az amerikai..

    2017-03-19 05:55:05

ja persze, Golo megveri majd 3 menet alatt mi, meg ilyenek, na hol vagytok ,most ? :-D ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 05:54:29

Óriási Golovkin rajongó létemre azt kell mondanom, ezt a meccset elbukta. Lássuk a pontozók hogy látták!

    2017-03-19 05:54:04

Nálam vagy döntetlen vagy 1 ponttal Jacobs

» foreman99   válasz erre
    2017-03-19 05:54:01

Nalam Jacobs nyert szuken, hihetetlen ahogy a leutes utan visszajott a meccsbe

» gigaboly   válasz erre
    2017-03-19 05:54:00

Úgy látszik az ütőerő nem minden. Boxtudásban ma Golovkin alul maradt.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:53:46

Akármi lesz is az eredmény - le a kalappal Jacobs előtt!

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 05:53:33

Meghajlok Jacobs előtt ! Ezt nem gondoltam volna !

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:53:21

116-111 nálam Golovkinnak.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 05:53:18

itt bizony Jacobs nyert bőven!!! Canelo meccs nem lesz már idén tuti!

» czir88   válasz erre
    2017-03-19 05:53:06

Ez Jacobsé szvsz

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:53:00

hopkins nem tévedett

    2017-03-19 05:52:55

Na, még a 12. nyerte meg a legtisztábban Jacobs.

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 05:52:53

Nálam 114-113-ra nyert Jacobs.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:52:39

kár hogy nem fogadtam jacobsra:(

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:52:39

2 óriási favorit egy éjszakán bukik, durva

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:52:29

@dondannyboy: Ward ellen nem lenne sok esélye GGG-nek . Jacobs szerintem több fejtörést okoz mint amit Canelo okozna .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:51:29

le a kalappal Jacobs elott a bevallalasert is meg a teljesitmenyeert is

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 05:51:23

hihetetlen jó meccs lett

    2017-03-19 05:49:54

Az angol TVsek szerint kb csak a 4.et nyerte meg Golovkin, azt is csak a leütés miatt :D.

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 05:49:32

Azt viszont be kell vallani, hogy Golovkin nem meri bevállalni a verekedést.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 05:49:27

@zsebes.box: és is ezen agyaltam és ggg szerencsés hogy nem volt egy ringban warddal

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:49:27

Jacobs megfordította ezt, pontozással ő fog nyerni. Óriásit bunyózik ma.

    2017-03-19 05:49:17

Szerintem pedig Jacobs el tudná verni Canelot

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:49:14

ez igen, micsoda sportemberek!! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 05:49:03

ez is jacobse:)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:48:47

nem biztos, hogy jo otlet lenne a Canelo elleni meccs

» zsebes.box   válasz erre
    2017-03-19 05:47:56

Amúgy nem tudom, egy vasrúd kellene hogy Golo legalább meginogjon ?

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:46:22

Jacobs megérdemelné hogy ne legyen kiütés.

» hektor5   válasz erre
    2017-03-19 05:45:40

@emgabor: Menetet

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 05:45:34

Hat ujra kell majd neznem de sztem Jacobs most vette át a vezetést kb

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:45:31

ez jacobse

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:45:20

Én ezt m peneetet is Jacobsnak adnám

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 05:45:09

Golo - Zurdo Ramirez meccset akarok :D

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:43:03

Jacobs már nincs megrémülve a kazahtól, nem könnyű meccs ez Golovkinnak.

    2017-03-19 05:41:39

Szerintem is Golo vezet de amiket kihord Jacobs az hihetetlen .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:41:34

gyerünk Józsi, üsd ki Golot !

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 05:41:25

Megint meg volt ütve Jacobs. Golovkin pontatlanul finiselt.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 05:41:25

golonak nem kell sulycsoportot lépnie.
ott mar nem lenne ennyi ko-ja

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:41:10

9 menet után nálam eddig döntetlen.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:41:04

Ti amúgy mirol beszeltek? Golovkin kb. 2x annyit talalt eddig, es volt egy leutes. Hogy a fenebe vezethetne az amerikai???

    2017-03-19 05:41:02

Hihetetlen mennyire összekapta magát Jacobs . Mintha Golo most nem találná a kulcsot . Eddigi legjobb ellenfele Golonak magasan .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:38:15

@Totti: -?

    2017-03-19 05:38:08

Egálosodik!

    2017-03-19 05:38:01

Golo mintha fáradna Jacobsnél semmi jele

» ricfisher   válasz erre
    2017-03-19 05:37:41

Szerintem Golovkin sokkal tisztábbakat talál.

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 05:37:29

:) még a végén bejön a tippem és jacobs megnyeri pontozással:)

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:37:22

@Ultrasberry1990: Szikráznak? Talán egyszer találta el tisztán Golovkint.

    2017-03-19 05:37:21

@joe825: Érdekesen pontozol akkor? Jacoba befejezhetne a gong utani uteseket.

    2017-03-19 05:37:12

Miket kihord az amerikai, ennyit az üvegállrol

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:36:49

@gigaboly: Nálam kb egal most bár nem pontozok

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:34:49

Szerintem ha végigmegy, Jacobs nyer. Golokvinnak egy esélye van: a KO.

» joe825   válasz erre
    2017-03-19 05:34:32

Azért ha Golo így elveszíti a fejét bármikor belenézhet ő is egy bombába és Jacobs ütései szikráznak kb.

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:34:12

Jacobstól nem lehet elvenni, hogy erős fejben, egy ellenfele sem harcolt ilyen bátran Golovkinnak eddig.

    2017-03-19 05:33:39

Jacobs mindig ilyen idegbeteg?

» iceman   válasz erre
    2017-03-19 05:33:32

Ha a meccs vegigmegy Golo veszit, szerintem a pontozoknal Jacobs vezet a leutessel egyutt is

» gigaboly   válasz erre
    2017-03-19 05:33:16

na kemény ez a jóska gyerek!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 05:33:07

Na. Jacoba elkezdett bokszolni.

    2017-03-19 05:32:41

Nem olyan egyszerű ez, Jacobs partiban van

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:31:23

vannak azert szep kombinacioi Jacobsnak, amiket jobb elkerulni

» zsebes.box   válasz erre
    2017-03-19 05:30:38

Ebben a menetben kifejezetten jó volt Jacobs .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:29:41

@zsebes.box: szerintem végigmegy

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:29:23

Hihetetlen. Úgy nyeli jacobs a jabeket, mint kacsa a nokedlit. A védekezés nem igazán az erőssége.

    2017-03-19 05:29:23

@Gergoke: kösz de sajna nem műxik:(

» nobody   válasz erre
    2017-03-19 05:29:04

6.ik sima Jacobs

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:28:51

Ez a menet nálam Jacobsé

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 05:28:41

most mar csak nem szabad elbutaskodni

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 05:27:06

hihetetlen mennyire okos a ringben Golovkin, sehol egy felesleges utes.. szivesen neznem meg, remelem legalabb a 10.ig elmegy

» zsebes.box   válasz erre
    2017-03-19 05:27:01

@Totti: a lassításból jobban látszott vissza is szívtam :D

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:26:33

@Ultrasberry1990: Granitallu?? Szerintem sokan meghaltak volna azoktol a bombaktol...

    2017-03-19 05:25:27

a meccsnek vege, csak ido kerdese mikor uti ki

» gigaboly   válasz erre
    2017-03-19 05:25:20

Hihetetlen milyen könnyen üthető Jacobs és mellé nem is gránitállú .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:24:09

Golovkin ezen a meccsen kifejezetten jól védekezik.

» emgabor   válasz erre
    2017-03-19 05:23:26

Jacobs nagyon meg van verve. Esélye sincs.

    2017-03-19 05:23:22

Az látszik hogy G nem játszik mint Brookkal... Disz iz sziriusz biznissz ;)

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:22:36

Ha most elveszíti a fejét és elkezd darálni Jacobs akkor 1-2 menet és vége is lesz a mesének .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:22:17

Első padló megvolt...

    2017-03-19 05:20:51

Sztem most ment kukába az A terve Jacobsnak

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:19:38

@nobody: http://www.vip box.mobi/boxing/4641 44/1/gennady-golovki n-vs-daniel-jacobs-l ive-stream-online.ht ml

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 05:19:33

@Kane: Pl., hogy már az első menetben jegelték az arcát rendesen. El-el találgatta Golovkint, de az még csak meg sem torpant. És Golovkin irányítja a meccset. Ennyi idő alatt rájött, hogy ezekre nem lesz megoldása. Persze lehet, csak megfontolt...

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 05:18:52

hol tudnám nézni a meccset?

» nobody   válasz erre
    2017-03-19 05:18:39

@menyus: Akár oda is adhatták :D Szorítok neked .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:18:36

Namost eddig kinél hogy áll?? Reménykedjek hogy a pontozók odaadták Jacobsnak?

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 05:17:42

@dondannyboy: Nalam golo

    2017-03-19 05:16:57

Jóval nagyobbnak tűnik Jacobs.

    2017-03-19 05:16:32

jó reggelt mire bejött a stream 3. menet első kettő kié?

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-19 05:15:20

Jacobs megfontolt vagy hitevesztett ez megítélés kérdése , ha menne ész nélkül már feküdne . Viszont piszok gyors . De idő kérdése és beakad egy gyilkos GGG találat szerintem

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 05:14:22

@Gergoke: Miért, mi történt ebben a két menetben ami ennyire elszomoríthatta?

    2017-03-19 05:13:41

Szerintem Jacobs már most hitevesztett.

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 05:11:42

Óvatos menet, Jacobs sokkal nagyobb.

    2017-03-19 05:09:32

Mégis csak ott van Hunter a sarokban:)

    2017-03-19 05:03:48

joregg

» fixpont   válasz erre
    2017-03-19 05:02:46

remélem, hogy nem rövid, viszont jó meccs lesz!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 04:59:47

Huuuu hatalmas meccs es nagyon nem lennek a pontozok helyében.Ha ez ha az nyer 1-1 ponttal az is ok ha döntetlen az is ok.Szoval mindhárom vegkimenetel elfogadható de ember legyen a talpan aki helyesen tud dönteni.

» torontoisrac   válasz erre
    2017-03-19 04:51:54

Amugy a Monshipour vs Sithchatchawal óta bevésődött hogy a kimondhatatlan nevű thai srácok veszélyesek

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 04:51:44

Keresem az állam.. Na most akkor Jacobsnak meg kell nyerni az első 3 menetet :D

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 04:50:05

Gonzalez bunyójában ma rengeteg volt az üresjárat, a thai meg ezeket használta ki. Fizikálisan kevés már Gonzalez és nem tudta megfelelően ellensúlyozni a tudásával. Nem mondom hogy teljesen jogos, de nem teljesített jól Gonzalez az biztos.

    2017-03-19 04:47:16

Azt nem mondom , hogy elcsalt pontozás .. de hogy sokadjára vak emberek ülnek a helyükön azért az " kicsit " már idegesítő .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 04:46:08

Nálam vékonyan Gonzalez nyert.

    2017-03-19 04:45:36

Gonzales nem volt meggyozo, persze jobb volt de vekonyan, ilyenkor nem lehet a birokra szamitani, vagy bejon vagy nem...

» gigaboly   válasz erre
    2017-03-19 04:45:15

Az oké hogy nem volt ereje már Gonzi ütéseinek de nálam ezt a meccset elvitte .. kíváncsi leszek a statisztikákra nagyon !
Mellesleg ritka szabálytalan az ázsiai remélem hamar elkenik a száját ..

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 04:44:19

Most én vagyok elég fáradt, vagy ezt tényleg nem az kapta akinek kellett volna?

» LightsOutPrince   válasz erre
    2017-03-19 04:43:31

Ez meglepett. Vékonyan, de hozta nálam Gonzalez.

» KGyorgy   válasz erre
    2017-03-19 04:43:18

Csak az utolsó két menetet láttam. Jogos?

» Newton   válasz erre
    2017-03-19 04:42:56

Aztaku

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 04:42:10

Aztaaa...

» Newton   válasz erre
    2017-03-19 04:42:02

@KGyorgy: Igen. Ide kevés már az ereje...

    2017-03-19 04:41:25

Gonzinak menni kell lejjebb...

» KGyorgy   válasz erre
    2017-03-19 04:39:01

http://www.realstrea ...

» NilsHolgerson   válasz erre
    2017-03-19 04:33:31

Megszámlálhatatlan tiszta találata volt a thai srácon át sem szalad , ide kevés már ez az ütőerő .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 04:30:22

Gonzales nem erre a meccsére fog a legszívesebben emlékezni...

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 04:24:42

@LightsOutPrince: Ahogy látom a bírónak elege van belőle .. még 1-2 eset le is lehet léptetni.

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 04:16:09

@Ultrasberry1990: Ha igen, egész jól működik.

» LightsOutPrince   válasz erre
    2017-03-19 04:14:26

ennyi fejelést .. ez a taktika hogy szétfejeli a nicaraguait ?

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 04:13:04

Nagyon köszönöm! :)

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 04:11:52

@Gergoke: Nem a legjobb a minőség de ez most stabilnak tűnik (a 4. stream amit próbáltam):
http://www.sportingv ...

» LightsOutPrince   válasz erre
    2017-03-19 04:10:37

http://www.vipbox.mo ...

» nelson96   válasz erre
    2017-03-19 04:09:52

Tud valaki esetleg egy jó streamet? Nem androidra, hanem sima böngészőre(firefox pl.) Köszönöm.

» Gergoke   válasz erre
    2017-03-19 04:08:41

Kezd azért magára találni Gonzi, jók a felütések

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 04:08:33

az ázsiai fejjel védi az ütéseket kb 80%-ban de nem úgy tűnik , hogy megérzi túlságosan

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 04:07:13

Kevésnek tűnik Gonzalez ütőereje ebben a súlycsoportba.

    2017-03-19 04:03:26

Kicsinek tűnik a nicaraguaki megint, már cuadras ellen is a múltkor de azt ledolgozta, ez a thai gyerek viszont egy tank

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 04:02:14

Gonzi fel is szakadt rendesen

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:59:35

Raktam £15-ot hogy Gonzi bukik kötésben azzal hogy Jacobs viszi az első 3 menetet, vmi £1600-at fizet ha bejön

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:59:08

@Kane: Igazán nincs mit ;) ..nem én írtam :D

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:56:56

Chocolatito kicsit olyan tompának tunic bár 2 menet után ez elhamarkodott következtetés . De az thai gyerek nagyon megy .

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 03:56:41

Aztaku milyen hirig van

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:56:09

@menyus: Óriási ez az app, köszönet érte!

    2017-03-19 03:55:54

@menyus: Ahhoz képest nem kapkodta el a felkelést...

» LightsOutPrince   válasz erre
    2017-03-19 03:55:29

Azt már lehet látni hogy ezzel a thai gyerekkel lesznek gondjai Gonzinak

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:55:13

hmm ez meglepett így az elején

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 03:54:32

Ok inkább off balance volt

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:54:01

Csoki bajban van

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:52:27

Huuuuuuhh

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 03:52:12

@ERDELYIKALMANFAN: Ahogy elnézem, be is szophattál pár vírust.

» GaiusM   válasz erre
    2017-03-19 03:23:31

http://myfeed2all.eu ...

nekem ez müködik rendesen

» ERDELYIKALMANFAN   válasz erre
    2017-03-19 03:17:18

@menyus: Nagyszerű kis app. nagyon köszi érte ;)

» Ultrasberry1990   válasz erre
    2017-03-19 03:08:26

Cuadras meccse megy már, jónak ígérkezik

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 02:52:23

G.Golovkin (1,10-1,17) - D.Jacobs (5,50-6,80)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-03-19 01:28:33

@menyus: ..bocs, most nezem hogy iOS-en nem megy

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 01:05:09

Aki streamet keres es netan van droid/ios tabletje, vagy esetleg ki tudja tukrozni a telojat a tv-re az toltse le ezt az appot:
http://livenettv.xyz ...
Van rajta Boxnation, az adja. Korabban neke elo volt fizetve a Boxnation de miota kijott ez az app lemondtam mert itt stabilan jo minosegben jon.

» menyus   válasz erre
    2017-03-19 01:03:48

@Totti: amugy igen,igazad van.itt mar allitottuk az orat elore

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-19 00:51:42

lehet.nem tudom.mi most ertunk ide

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-19 00:49:23

@miskacarus: 4:40 az inkább

    2017-03-19 00:41:57

http://heavy.com/spo ...

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-18 23:57:12

a fomeccs elvileg 5:40 kor kezdodik,de valoszinu elobb lesz valamivel

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-18 23:50:38

@Kane: A Telegraph szerint itt a UK-ben kb. hajnali 3kor kezdodik a fomeccs, tehat magyar ido szerint 4 ora.
http://www.telegraph ...

» LennoxLewis   válasz erre
    2017-03-18 23:28:16

@csiga: Semmi gond! Tudom, hogy Neked ez becsületbeli ügy. :-)

Visszanéztem az eddigi hét mérkőzése felvezetőimet, kíváncsi voltam, hogy kinek adtam magasabb pontszámot Golovkinnál eddig (persze ez még csak mindig a top bunyósok kisebb százalékát érinti, mert fél év alatt nem volt annyi hét meccse, hogy mindenki legalább egyszer bekerülhetett volna). Lomachenkónak 10+-ot adtam, Gonzaleznek 10-et, Morenónak 10--t. De akkor nézzük. Biztos, hogy a tíz valamelyik válfaját adnám még: Guillermo Rigondeaux-nak, Naoya Inoue-nak, Kosei Tanakának (az utolsó meccse alapján mindenképp). Minimum 9+-t adnék, vagy magasabb pontszámot: Erislandy Larának, Errol Spence-nek, Terence Crawfordnak, Mikey Garciának.

A lábmunka ugyanúgy egy többdimenziós történet. Golovkin a ringet szerintem is a legjobban vágja (erre a részre 10+-t is kapna, ha külön pontoznám), viszont nagyon marginálisan tud viselkedni, amikor őt támadják. Sokszor tud beragadni egy pillanatra például. Ha azt mondod, hogy ez belefér, tudatos, mert ennyit enged, azért, hogy kontrázhasson, akkor erre azt mondom, hogy mindegy, hogy direkt van-e, vagy sem, attól még az ütést beszedi, mert olyan pillanatokban nem elég mobilis, hogy ne így legyen.

Az általam felsorolt bunyósok, akik legalább olyan magas, vagy még magasabb pontot kapnának, mint ő, általában más válfajában kiemelkedőek a lábmunkának, de abban hasonlóan kiemelkednek, mint amennyire Golovkin a ring vágásában.

"Egyet azért jegyezzünk meg, hogy a kazah pont annyit védekezik, amennyi ahhoz kell, hogy kontrázni tudjon. Ebbe bizony bele kell, hogy férjen pár kapott pofon."

Ha azért is kapja csak be ezeket az ütéseket, mert a kontrázásra törekszik, akkor az azt jelenti, hogy a védekezés helyett a kontrázásra koncentrál. Ha valaki képes eljutni odáig, hogy elérje, az be tud neki találni.

"Ütőerő mindkettőnél 10? Jacobs egyetlen bokszolóra emlékeztető ellenfele Quillin volt akit megvert, a többit hagyjuk, ez nem fokmérő. A másik bokszolni tudó, az Pirog volt, az eredmény ismert."

Ez olyasmi, mint az ütésállóság kérdése. Amíg nem csapnak ki valakit, vagy nem ütögetnek le/fognak meg többször, addig nem adok kevés pontot, csak azért, mert nem tudjuk, hogy milyen az álla. Jacobst láttuk padlón, meg kiütve is, és nincs is magas pontja. Golovkint még megfogva sem láttuk (Sanchez szerint soha nem is volt megfogva/leütve, sem amatőrben, sem profiban), és a pontja is magas.

Jacobs eddig kiszórt (majdnem) mindenkit a ringből, és már volt néhány jobb ellenfele, ahol figyelemreméltó az idő előtti győzelem, vagy a módja az idő előtti győzelemnek. Ilyen például: Giovanni Lorenzo, Sergio Mora (első meccs), Peter Quillin. Egy olyan bunyós, akinek lórúgásnyi erő van az ökleiben, és aki felépíti magát legitim módon a kategóriájában a második helyig (másszóval nem csak hurkákat győzött le), hadd kapjon már kreditet azért, mert nagyot tud ütni.

Ez olyasmi, mint Wilder esete. Teljesen nyilvánvaló, hogy a fickó brutálisan nagyot üt. De ha akarom, megmagyarázom, hogy senkit nem ütött még ki, aki számít, úgyhogy ne tartsam már nagyütőnek.

Egyébként biztos vagyok benne, hogy még egyetlen bunyósnál sem pontoztam öt különböző kategóriát a 10-es valamelyik válfajával, amin meg is lepődtem, hogy Golovkin lett az első ilyen. Nem csinálok direkt összegzést, mert az megint egy tök felesleges vitaalap lenne, hogy miért jött ki az egyik bunyós magasabb pontra, mint a másik, amikor A sokkal jobbnak tűnik, mint B, stb. De valószínűleg Golovkin lenne a legmagasabb összpontú, ha összeadnám. Ez van. Meg kell adni a kreditet annak, aki jó.

» IMiKeT   válasz erre
    2017-03-18 23:26:10

@NilsHolgerson: Még nem tudni sajna biztosan melyik steam lesz a sok közül a legjobb, de a meccs valószínűleg hajnali 5 fele érkezik.

    2017-03-18 23:14:35

Sziasztok, egy működő streamet kérhetnék valakitől? Ja és kb mikor várható a kezdés? Köszönöm!

» NilsHolgerson   válasz erre
    2017-03-18 22:34:24

@menyus: @Chico: Köszi szépen! :-)

» IMiKeT   válasz erre
    2017-03-18 22:33:32

Nagyon jó felvezető lett! Köszönöm!

Az viszont undoritó, hogy az egykor legmértékadóbb The Ring ennyire hiteltelen lett amiért nem vették el Canelától az övet és dobták fel erre a meccsre.

    2017-03-18 22:17:29

@csiga: Ez a labmunka (meg majd az osszes kriteria) eleg relativ dolog sztem mert ugye ki mire hasznalja: full offenziv bunyosok lehetnek nagyon hatekonyak labon anelkul hogy olyan sokoldalu labmunkat mutatnanak be mint pl Lomachenko, nyilvan ha ot hasonlitjuk Golovkinhoz ott egyertelmu hogy az ukran laba a 10es, amugy egyetertek azzal amit irsz megpedig hogy G nagyon jo labon, de ezt olyan sok szemszogbol lehet itelni hogy eleg nehez objektivan pontozni.
Olyan ez kb mint a "technikai kepzettseg", sztem kb lehetetlen rasutni X-re hogy jobb Y-nal ha a ket oklozo total ellentetes felfogasban bunyozik, Kb mikor azt ecseteltek sokan hogy Ward a technikai zseni Kovalev meg a dozer.. baromsag ;)

» menyus   válasz erre
    2017-03-18 22:13:38

Köszi a választ!

» felix trinidad    válasz erre
    2017-03-18 21:56:09

Anélkül, hogy kötözködni szeretnék... Golovkin lábmunkája 9+? Gondolom, akkor 9 és fél lehet, nem 10. Egyetlen bokszolót nem tudok a jelenlegi mezőnyből, aki ilyen tudatosan vágja le a ringet tökéletes lábmunkával. Viszont akkor nem tudom, kinek a lábmunkája lehet 10...
Védekezés 7? OK, elhiszem. Egyet azért jegyezzünk meg, hogy a kazah pont annyit védekezik, amennyi ahhoz kell, hogy kontrázni tudjon. Ebbe bizony bele kell, hogy férjen pár kapott pofon. A (szerintem) Jacobsnál nagyobbat ütő Lemieux is minden adott pofonját a duplájával kapta vissza.
Ütőerő mindkettőnél 10? Jacobs egyetlen bokszolóra emlékeztető ellenfele Quillin volt akit megvert, a többit hagyjuk, ez nem fokmérő. A másik bokszolni tudó, az Pirog volt, az eredmény ismert.
Itt eddig mindenki Golovkint fikázta, hogy a nála kisebb Brookal bokszolt (az senkit nem érdekelt, hogy nem ő választotta magának), most senkit nem érdekel, hogy Jacobs nem kívánt mérlegelni... egy hete még 14 font volt rajta, azt vissza is kellett mára tölteni.

    2017-03-18 21:51:13

Nekem az ilyenek mint ők az igazi harcosok!! Ezt már többször említettem. Nem a mérlegre hajtanak,hanem arra,hogy a legjobbak ellen küzdjenek! Az ilyenek lesznek a legendák!

» Rocketfist   válasz erre
    2017-03-18 21:49:44

@prof: Semmit sem szabad túl komolyan venni. :-)

Sem azt, hogy kizárólag Jacobs hitén múlik, sem azt, hogy kizárólag Golovkin képességein. Az igazság, mint mindig, a kettő véglet között van.

» IMiKeT   válasz erre
    2017-03-18 21:36:30

Nagyon jo cikk, koszonet erte ;)

Csak annyi hogy en megcserelnem Golovkinnal a fizikai ero/utoero pontszamot, sztem elobbi 9 vagy 10-, utobbi meg van vagy 13 :)

» menyus   válasz erre
    2017-03-18 21:34:01

Jacobs inkabb tűnik feszültnek mint magabiztosnak.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-03-18 21:33:25

@tengri: Köszönöm szépen!

» IMiKeT   válasz erre
    2017-03-18 21:25:44

@Heat: Ennek nagyon örülök. ;-)

@Master of Disaster: Köszönöm szépen! :-)

Nem Jacobs az esélyes, de nem is lenne az évtized (az sem biztos, hogy az év-) meglepetése, ha győzne Daniel. Ez egy kiélezett, kemény összecsapás, amelyen bármelyik fél meglepheti a másikat. Ez egy olyan meccs, amiről nem kell eladnunk, hogy jó, mert pont, hogy jobb annál, mint amilyennek elsőre tűnik. :-D

» IMiKeT   válasz erre
    2017-03-18 21:08:41

Ha szó szerint vesszük a cikk utolsó gondolatmenetét, akkor bizony Jacobs nyerni fog, hiszen ő mindenképp hisz önmagában.
Keveredik itt a szakmai látásmód és az ezotéria, ami egyedivé teszi a cikket, csak azután az eredmény ismeretében majd fel kell tennünk a kérdést, mi miért történt. :)
Jacobs lelki ereje tényleg tényező lehet, de hogy ezzel túl lehet játszani Golovkint, avagy el lehet kerülni GGG bombáit... Vagy ha ez nem sikerül, akkor mondhatjuk utána, hogy a lelki erejével, a hitével voltak problémái, azaz elveszítette a győzelembe és önmagába vetett hitét? Meglátjuk!

    2017-03-18 20:55:59

Ezek az írások is segítenek talán visszaemelni a küzdősportokat a harcművészetek közé,azok valódi értékeit állítva fókuszba. Kívánom,hogy egyre többen írjanak,gondolkodjan ak és tegyenek ennek szellemében!!!
Gratulálok az írásodhoz!

» tengri   válasz erre
    2017-03-18 20:55:33

@felix trinidad: Ez egy úgynevezett WBC "BoxVal" öv, amely a szervezet elnöke, Mauricio Sulaiman és Ferenc pápa tavalyi találkozásakor alakult meg egy argentin egyesület és a WBC között azzal a széndékkal, hogy a bokszon keresztül a lehető legtöbb gyerekhez jussanak el világszerte, és segíthessenek a fiatal életek helyes irányba terelésében. A szervezet a sport, a művészet, a tudományok és az oktatás gyakorlásában látja a fiatalok megsegítését.

A Golovkin-Jacobs, valamint a Gonzalez-Sor Rungvisai győztese is kap egy ilyen övet, mert mind a négy sportolót tisztának és példaértékű életűnek tartja a szervezet.

» IMiKeT   válasz erre
    2017-03-18 20:55:16

valóban elég ritka mikor az 1. és 2. rangosolt legjobb boxolok oszecsapnak, ,
am az miien wbc öv ott fent? valami st patrick napi?

» felix trinidad   válasz erre
    2017-03-18 20:35:24

Ez a cikk nagyon rendben van. Nagyon ciki, de nem tudtam Jacobsról, hogy ennyire beteg volt. Na akkor most még nagyobb tisztelet jár neki. Nagyon szurkolok a szoros meccsért, esetleges Jacobs győzelemért (?), de sajna nem nagyon látok rá esélyt...

» Master of Disaster   válasz erre
    2017-03-18 20:19:42

Ezekkel az anyagokkal mindig meghozod az étvágyam. :D

    2017-03-18 20:08:51
fel