Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Amikor minden bokszra fordul: Ward vs. Kovalev II.

2017-06-12 23:16:27 /

Tavaly novemberben nagy vitákat generáló mérkőzésen legyőzte Sergey Kovalevet, és a WBO, WBA, IBF világbajnoki címek begyűjtésével felült a félnehézsúly képzeletbeli trónjára Andre Ward, a két öklöző pedig szombaton éjjel a las vegasi Mandalay Bay-ben ismét egymásnak feszül. Vajon a profi veretlenségét és címet elveszítő orosz Kovalev vissza tud vágni, vagy a megannyi kritikát - is - kapó amerikai Ward bebizonyítja, hogy jogosan birtokolja az öveket? A profiboksz.hu vendégei, illetve korábbi és jelenlegi szerkesztői ezúttal is igyekeznek megtippelni az ütközet lefolyását, végeredményét a hagyományos esélylatolgató rovatban.

Enyedi Zoltán pontozóbíró (WBO): Ritka az ilyen bunyós, mint Kovalev, akinek nem csak ütőereje nagy, hanem mentálisan is erős. Előző meccsén sajna benne volt a zakó papíron, de szerintem nem biztos, hogy a pontozók hibáztak. Lehet, hogy a vezetőbírónak kellett volna más szemszögből nézni az összecsapást. Remélem határozott mérkőzésvezető lesz a meccsen, aki nem engedi Ward nem mindig szimpatikus stílusát érvényesülni, és ha Kovalev hozza egyszerű "gonosz " mivoltát,  akkor nem kérdés, hogy utóbbi bokszoló lehet a győztes.

greg: Akárhányszor nézem vissza az első meccset, nem tudom eldönteni, hogy Kovalev valóban – ahogy mindenhol lenyilatkozták – a túledzettség miatt fáradt el, vagy egyszerűen fejben ment ki nála a biztosíték Ward stílusa miatt. Az amerikai bunyója már így kívülről nézve is komolyan felemésztheti az ellenfél idegeit, tényleg folyamatos, 100%-os koncentrációt igényel, hiszen pillanatok alatt bárkit bevisz vele a zavarosba. Ez látszott annak idején Carl Frochnál is, aki szerintem szintén fejben fáradt el, és novemberben Kovalevnél is. A meccs elején még rendkívül összeszedett volt, de a második felére szétesett fejben és egyszerűen nem használta azokat a dolgokat, amikkel a meccs elején egyébként sikeres volt. Itt például a hármas kombinációira gondolok, vagy azokra a balegyenes – szűk jobbos összetételekre, amiket nagyjából kivétel nélkül megevett az amerikai. Nyilván egy idő után idegőrlő lehetett az orosznak, hogy mikor megmoccan, vagy csak megrebben a szeme, Ward egyből lehajol, illetve amikor az amerikai támad, az esetek többségében akkor is hajlongással indít. És ehhez még jelentős adalékként jöttek azok a villámgyors, leglehetetlenebb szögekből érkező csapások, valamint közelről azok a testütések is, amik szerintem rendkívül kellemetlenül jöttek Kovalevnek és igazából nem nagyon volt rá ellenszere sem.

A felsoroltak nem azt jelentik, hogy nálam Ward nyert, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy szerintem Kovalevnek elsősorban (vagy jelentős részben) nem az erőnléti felkészüléssel lehettek gondjai, hanem azzal, hogy egyszerűen lefáradt fejben és képtelen volt koncentrálni, lekövetni Ward stílusát. Az amerikainak pedig a legfőbb erénye – szerintem – hogy képes úgy mozogni, olyan stílust felvenni a ringben, hogy az ellenfélnek a lehető legkellemetlenebb legyen. És ha rábukkan egy résre a rivális bunyójában, akkor képes rá, hogy ezt az egész mérkőzésen át tökéletesen és folyamatosan kiaknázza. Ha kell, ezt megfűszerezi némi szabálytalankodással, ami még frusztrálóbb az ellenfelek számára.

Minden összevetve, ez a mérkőzés szerintem Kovalev idegein fog múlni. Nem tudom, mennyire jó előjel ennek tükrében ez a folyamatos kommunikáció a Ward iránt érzett utálatról, arról, hogy mindenáron szét akarja verni, stb. Pascal ellen mondjuk ugyanígy nyilatkozott és nagyon jó, összeszedett bunyóval tudott nyerni a visszavágón, szóval – ki tudja – még jót is jelenthet ez az attitűd. Ha az orosz képes lesz végig koncentrálni és az odavágó első felvonásaiban látott kombinatív, koncentrált bunyót mutatja be, akkor szerintem megnyeri a mérkőzést, a 8-10. menet környékén, kiütéssel. Amennyiben viszont Ward ismét frusztrálni tudja őt, akkor újra amerikai győzelem lesz, a tavaly novemberi mérkőzéshez képest magasabb és megérdemeltebb pontaránnyal. 

zolimt: Az első mérkőzést úgy gondolom Kovalev szűken megnyerte. Ward a mérkőzés második felére ugyan kiismerte és hatástalanítani tudta a stílusát, de a leütéssel és az első 4-5 menetben mutatott agresszív taktikájával ráérzett Ward ellenszerére. Most mondhatnám azt, hogy ha ezt meg tudja ismételni az orosz, akkor nyert ugye van, de ez nem ilyen egyszerű. Ward rendkívül jól alkalmazkodik az ellenfeleihez és minden eszközt bevet, hogy megtörje az ellent – ugyebár ez már egyszer összejött az orosz ellen. Ward nem riad vissza a szabályosság határait súroló manőverektől és mint láthattuk az első mérkőzésen, ezek komoly fejtórést okoztak Kovalevnek. Az amerikai igazából mindig így bokszolt, szóval nem kell sokat változtatnia a taktikáján ahhoz, hogy megnyerje a meccset (persze, sokkal koncentráltabbnak kell lennie az első gongszótól kezdve). Kovalevnek ehhez képest úgy érzem kissé meg kellene újulnia. Nagy törés lehetett egy ilyen vereség elszenvedése és az azóta eltelt bő fél évben számtalan olyan kijelentést tett, amire az ember felhúzza a szemöldökét. Szerintem Kovalev egy rendkívül makacs, céltudatos ember lehet, aki nem tudja elfogadni az ilyen mértékű csalást és fűti a düh, hogy visszavágjon az őt ért igazságtalanságért – és ez minden szavában, minden cselekedetében megnyilvánul. Ha sikerült a felkészülés alatt ezt a dühöt egy egyfajta megszállottsággá alakítania, akkor nem hiszem el, hogy engedni fogja, hogy ez még egyszer megtörténhessen. Ward ütőerejétől azt hiszem nem tart, így egy sokkal agresszívabb, jóval aktívabb Kovalev lesz majd a ringben szombat este és ha a kondiját sikerült feljavítani, akkor a mérkőzés második felére felőrli az amerikait és ezúttal egyértelmű győzelmet arat. 

csiga: Abban biztos vagyok, hogy egy jóval agresszívabb Kovaljov lesz a ringben a visszavágón. Abban is biztos vagyok, hogy Ward nem tud újdonságot nyújtani, megpróbálja széttördelni az orosz bokszát, mindenáron. Mert amellett, hogy Ward remek bokszoló, fog, fejel, könyököl. Azt gondolom, hogy pontozással Kovaljov nem nyerhet. A tippem Kovaljov KO/TKO a meccs vége felé.

IMiKeT: Messze nem kap akkora figyelmet a visszavágó, mint amekkora illetné, pedig a körülmények úgy hozták, hogy ezúttal még magasabban rangsoroltak a felek a P4P listán (Ward 1., Kovalev 2.), mint tavaly novemberben voltak. Én az első mérkőzésen Kovalev tiszta győzelmét láttam egy kétoldalú mérkőzésen, amelyen véleményem szerint 9-3-tól 6-6-ig bárhogy lehetett jól pontozni. Sok volt a szorosabb menet, de abszolút osztom az HBO belső pontozójának, Harold Ledermannak a véleményét, miszerint Kovalev volt az, aki képes volt keményen eltalálni, vagy akár megfogni az ellenfelét a menetek többségében, amelyeknek a profi pontozói szisztéma szerint mutatkoznia kell(ene) egy szoros összecsapás pontozólapjain.
Úgy érzem, ezen a párosításon minél többet agyal valaki, annál nagyobb sanszot lehet látni Sergey győzelmére. Ward sikere kézenfekvőnek tűnik több szempontból, viszont míg az amerikai 110%-ot nyújtott első alkalommal, addig Kovaleven valóban látszódtak a fáradtság jelei az összecsapás második felében. Az orosz azóta már új erőnléti edző segítségével készül, továbbá tudja, hogy mire számíthat, ha nem viszi dűlőre a dolgot akkor, amikor arra lehetősége mutatkozik.
Bár elsőre valóban adódik, hogy újra Ward kezét emelik majd a magasba, én ellene mennék a saját nézőpontomnak, ha az ő győzelmére tippelnék. Kovalev véleményem szerint így vagy úgy ismét többet tesz, és visszaszerzi a novemberben elbukott öveit. Tippem: Kovalev tiszta pontozással vagy kései KO-val előkészíti a trilógia befejező epizódját.

prof: A visszavágók lélektana már csak olyan, hogy az első meccsen győztes fél magabiztosabbá válik, de figyelnie kell, nehogy elbizakodottságba essen; a vesztest pedig plusz motiváció hatja, de figyelnie kell, nehogy görcsösen akarja a revansot. Ward és Kovalev esetében hatványozottabban érdemes e két veszélyforrást elemeznünk, hiszen az amerikai eddig sem volt épp híján a verhetetlenségbe vetett hitének, de az orosz félt is láttuk már hipermotiváltan nekimenni (a szavak szintjén legalábbis) az ellenfélnek és a visszavágónak, lásd Pascal II. A túlzott akarás, megsemmisíteni vágyás azonban kevéssé hatékony a bokszban, amikor egy magasan képzett ellenféllel állunk szemben. Sokkal inkább a Ward-féle ringintelligencia, alkalmazkodóképesség, hatékonyság lehet a nyerő tulajdonság. Bár egy másik nézőpontból teekintve: Kovalev ereje az első meccsen is megmutatkozott, no meg a leütésről sem lehet elfeledkezni. Sokan vannak, akik szerint újabb 12 meneten át Ward nem tud majd fogni-tördelni, illetve nem tud majd felállni egy pontos ütésből, mert addigra Kovalev módszeres pressziója megteszi majd a hatását. Wardnak azt a bokszot kell hoznia, amivel visszajött a meccsbe az elsőn, Kovalevnek meg azt, amivel előnyre tett szert. De milyen eredményt hozhat az, ha mindketten csak tanulnak az előző összecsapás tapasztalataiból? Félő, hogy így a látvány elvész majd, mert Ward nem teszi meg azt a szívességet, hogy asszisztáljon egy módszeres Kovalev-attakhoz. Ahhoz nagyon türelmes, de egyben végig aktív és koncentrált erőboksz kell, hogy Ward ne tudjon ráérezni a győztes taktikára menet közben, és ne is tudja kivitelezni azt. Ward hatástalanításához a mai mezőnyben persze egyedül Kovalev lehet képes, de ehhez tökéletes felkészültséget, fizikai és idegi állapotot kell hoznia a meccs estéjén.  A filmorgatókönyv-írók gyakran trilógiában gondolkoznak, de a sportban ehhez döntetlenre kellene állni az első két meccs után. Vajon mennyire van jelen ez a verzió, mennyire gondolkodhatnak az érintett üzleti felek egy harmadik meccsben? Vajon valahol a tudatalattiban működik-e a pontozóknál, hogy az első meccset akár Kovalev is nyerhette volna? Mondjuk ez utóbbi kérdésnél nehéz elvonatkoztatni a bírók nemzetiségétől: nem valószínű, hogy felháborodottan kritizálták volna pontozó honfitársaikat a meccs utáni kommentekben... :) Összességében, mivel az első meccsre is Ward WP-t tippeltem, most sem teszek másként, bár ez az indok természetesen kevéssé objektív. :) 

2017. június 17. - profiboksz.hu


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

A magam részéről Ward WP-t várok, amennyiben nem lesz képes Kovalev kiütni Andret a meccs első pár menetében. Sokan úgy gondolják, hogy egy agresszívabb Kovalev majd megoldja a problémákat, ami megtörténhet ugyan, ha le- és kiüti Wardot, de ez elsülhet fordítva is, hiszen ez tisztább kontralehetőségeket is jelenthet Wardnak. Andre világklasszis az ellenfél hibáinak, védekezési hiányosságainak kihasználásában és képes volt tökéletes fegyelemmel végigbokszolni a hátralévő meneteket, esélyt adva magának egy pontozásos győzelemre.

Továbbá számomra az sem meggyőző Kovalevnél, hogy mindenről beszélt azóta, hogy miért esett vissza a meccsen a teljesítménye (túledzettség, nem hallgatott a sarkára, stb. blabla), csak arról nem, hogy ehhez Wardnak is köze volt, aki totál szétzilálta a bokszát - és vele ellentétben - ő nem tudott a meccs folyamán alkalmazkodni, megújulni.

Kovalev akkoriban rendesen meccsben volt, mikor november találkoztak, míg Ward a korábbi évek inaktivitása miatt érezhetően nem a szokásos magabiztossággal mozgott a ringben, ami miatt (is) sebezhetőbbnek tűnt, mint valaha, de úgy gondolom ezúttal ebből már nem fog profitálni Kovalev, sőt épp ellenkezőleg. Én arra számítok, hogy most sokkal kevesebb lehetőséget fog adni az orosznak és még kellemetlenebb lesz ellene bokszolni...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-18 03:58:49

L.Arias (1,40-1,44) - A.Magomedov (2,75-3,00)

G.Rigondeaux (1,11-1,14) - M.Flores (5,00-7,40)

D.Bivol (1,02-1,04) - C.Agnew (9,00-14,00)

A.Ward (1,67-1,82) - S.Kovalev (2,10-2,28) II

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-06-18 03:03:00

Akinek android eszköze van (vagy tablet vagy telo kidobva hdmi kábellel tv-re) az toltse le ezt az appot
http://www.livenettv ...
Sky sports1 adja

» menyus   válasz erre
    2017-06-18 01:29:46

http://www.sport365. ...

Ennel jobb minosegu streamet en meg nem talaltam. mindig innen nezem a meccseket

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-17 23:20:20

Á, mégis itt: http://www.online-ma ...
Csak a glaz tvn nem ment.

» batka1   válasz erre
    2017-06-17 22:01:37

Nagyon drukkolok Kovalevnek, de félek Wardnak semmi kedve egy boxmeccshez vele. Ward és a bírói stáb a pénzért jött, Kova az elégtételért. Ha nem sikerül párszor telibeverje Ward nagy arcát, akkor semmi esélye ekkora szembeszélben.

    2017-06-17 22:00:54

Mármint az orosz adók közül, amit lent csiga említ ( boec, match)

» batka1   válasz erre
    2017-06-17 21:57:27

Egyiket sem lehet már online nézni. :(

» batka1   válasz erre
    2017-06-17 21:56:16

@deontay: Holyfield es Hopkins is inkabb a palyafutasa zenitjen tul lett dirty bunyosnak mondhato(Elotte Hopkins-nal ez inkabb szimpatia alapjan ment pl Allen es Eschols ellen). Ward mar az elso VB cimmeccsen ugy inditott hogy allandoan telibefejelte Kesslert.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2017-06-17 21:49:35

@kovban: Nem azt írtam, hogy ugyan annyit használt piszkos trükköket, mint Ward, hanem azt, hogy ö is sokszor.

» deontay   válasz erre
    2017-06-17 21:17:05

@deontay: Ha szted May ugyanennyi piszkos trükköt nyomott, mint Ward, akkor asszem te nem kicsit vagy elfogult. Mondjuk ez veled kapcsolatban nem újdonság :(

» kovban   válasz erre
    2017-06-17 20:55:49

Ha valaki tud közvetlen stream linket, légyszi dobja fel! Előre is köszi, hogy húzott szánkón.

» iceman   válasz erre
    2017-06-17 20:43:18

@deontay: Elfelejthetnéd Mayweatherről ezt, ő nem volt piszkos bunyós, már nem egyszer tárgyaltuk ezt meg. Holyfield stílusa merőben eltérő volt, az után kezdte a szabálytalan, tördelős bunyót hogy Bowe kiütötte, kapta is érte az ívet egész karrierje során. Hopkins bunyójára pedig az emberek nagy többsége mondta hogy undorító, nézhetetlen, sportszerűtlen. Az is volt, és Hopkins sem ért fel azokhoz technikailag akiket felsoroltam, RJJ ellen élesbe is kipróbálhatta magát, és ki is kapott egyértelműen, úgy hogy Jones kb fél kézzel bunyózta végig a meccset. Ward húzásairól fél órás videót lehet összeállítani, ez abnormális. Nem csak sportszerűtlen de komoly tiszteletlenség az ellenfélre nézve, mivel életre szóló, súlyos sérüléseket lehet okozni velük pl. a retinában, amit Kessler szóvá is tett azt hiszem a meccs után.

    2017-06-17 20:37:24

A meccsröl pedig annyit, hogy Ward szerintem az elsö 2-3 menetben óvatosan felmèri, hogy Kova hogyan áll a meccshez, majd egyre növekvö fölénnyel, kemény melòs meccsen egyértelnüen megveri Kovalevet.

» deontay   válasz erre
    2017-06-17 20:31:24

@Kane: Holyfield, és Hopkins is legalább annyi piszkos trükköt használt, mint Ward, és Maywaether is nagyon sokszor alkalmazta öket, mègse hiszem, hogy bármelyik technikai tudását, illetve eredményeit vitatni kellene/lehetne.

» deontay   válasz erre
    2017-06-17 20:28:54

Valaki belegondolt abba, hogy már az első meccsnél voltak olyan hangok, hogy pontozás esetén mekkora Ward fölény lesz. Nem lett. Most azt mondjak ezek a " hangok" , hogy Ward profitálta a legtöbbet az első meccsből és az lesz, ami a meccs második felében( kivéve persze a 10. menetet)volt. Háááát( tudom háttal nem kezdünk mondatot) azért ez qvára nem biztos :)

» kovban   válasz erre
    2017-06-17 20:20:36

Mikor kezdődik?

» pressurefighter0088   válasz erre
    2017-06-17 20:17:41

@menyus: Hoppp, ez egy érdekes és szerintem értelmes észrevétel. Szerintem is ez lehet a nyerő taktika. De... megint visszakanyarodok oda, ami az állandó félelmem már hetek óta... Kova vajon fejben mennyire lesz erős, hogy ezt következetesen végre is hajtsa...

» Master of Disaster   válasz erre
    2017-06-17 19:56:03

@emgabor: Pont az mutatja hogy mennyire elmarad, hogy alkalmaznia kell a sok szabálytalanságát hogy érvényesüljön, és ennek ellenére sem tud olyan lazán, szórakoztatóan és egyértelműen nyerni mint ők tudtak.

    2017-06-17 19:05:37

@Kane: Hát lehet, hogy szentségtörésnek tűnik, de szerintem Ward technikailag nem.marad el az általad felsorolt-valóban legendás-bunyósoktól . Persze ez a piszkos boksz - érthető módon - sokaknak nem szimpatikus.
Ami viszont engem sokkal jobban zavar, hogy most már az üzleti megállapodásba is belevitték ezt az övön aluli stílust.
Respekt Kovaljovnak, hogy így is vállalta. Nagyon szurkolok neki.

» emgabor   válasz erre
    2017-06-17 19:02:34

Érdekes, hogy viszonylag mennyire kevesen követik most ezt a találkozót egy-két korábbi meccshez képest.

Mindkét ökölvívó szimpatikus, hiszen hatalmas kihívást vállaltak, mindkettőnek nagy tisztelet, hogy nem bujkáltak évekig a normális ellenfelek elől, mint egy Mayweather.

Remélem, jó és igazságos meccs lesz.

» Jersey Joe   válasz erre
    2017-06-17 18:59:26

Sztem az hogy sokkal agresszívabb lesz az nem jelent semmit, kenheti a hajára az agressziót ha belharcban Ward tördelős, ölelkezős akciói fognak érvényesülni..
Én úgy gondolom hogy Kovalevnek mindenképp tartania kell valami távolságot, a paraméterei es a technikája megvan hozzá, valami olyasmi távoli erőbokszra nameg kontrákra kéne építenie mint amivel Hopkinst nullázta le. Tudom hogy nem ugyanaz az ellenfél de szvsz ez lenne célravezető mert ha belharcra kerül sor ott Ward megint fel fogja őrölni (az idegeit is).. Meglátjuk

» menyus   válasz erre
    2017-06-17 18:06:18

Sztem az hogy sokkal agresszívabb lesz az nem jelent semmit, kenheti a hajára az agressziót ha belharcban Ward tördelős, ölelkezős akciói fognak érvényesülni..
Én úgy gondolom hogy Kovalevnek mindenképp tartania kell valami távolságot, a paraméterei es a technikája megvan hozzá, valami olyasmi távoli erőbokszra nameg kontrákra kéne építenie mint amivel Hopkinst nullázta le. Tudom hogy nem ugyanaz az ellenfél de szvsz ez lenne célravezető mert ha belharcra kerül sor ott Ward megint fel fogja őrölni (az idegeit is).. Meglátjuk

» menyus   válasz erre
    2017-06-17 18:05:54

Meglep, hogy ennyire sokan várjuk a Kova WI-t. Én kissé szkeptikus vagyok, de a megérzéseimre hallgatok, meg amit az első mérkőzés után tippeltem, hogy amennyiben lesz visszavágó, Kova át fogja értékelni a bunyóját, és agresszívabban érkezik.

A mérlegelés megnyugtató, mivel Kova tényleg fókuszáltabbnak és egyben lazábbnak tűnik Wardnál. Más kérdés, hogy láttuk már Mayweathert is izgulni, aztán mindig ő győzött. :)

» Beast_Pete   válasz erre
    2017-06-17 17:19:39

@prof: A múltkor - tudod miért - Ward WP-t tettem, most Kova WI-t.....

» kovban   válasz erre
    2017-06-17 15:52:54

vesztességet - > vereséget akart lenni

    2017-06-17 15:48:18

Nagyon sokan azon a véleményen vannak, hogy Wardnak nincs ütőereje. Lehetséges, hogy Kovát nem tudja egy ütéssel kiütni, de az első meccsen is látszott, hogy nagyon nem estek jól Kovalevnak Ward kontrái. Még inkább zavaró volt, hogy nem tudta bevinni a végzetes KO-t.
Továbbra is tartom, hogy ha Kovalev dühből megy be a ringbe és az első három menet valamelyikében nem tudja lezárni a meccset akkor nagyarányú pontozásos vesztességet könyvelhet el, sőt még a késői Ward TKO győzelem is benne lehet.
Mindentől függetlenül, és bár Wardnak szurkolok azt mondom győzzön egyértelműen a jobbik!!

    2017-06-17 15:47:23

@prof: Amikor ekkora az egyetértés, akkor általában az ellenkezője jön be. Vagy Te leszel az egyetlen, aki "megmondta", vagy az, akinek nem volt egyértelmű. :)

» zolimt   válasz erre
    2017-06-17 15:40:19

nem értem a kova ko/tko tippeket az első meccsen se tudta lefiniselni szerintem ward le se lesz ütve.
Kovanak szurkolok de szerintem ward egyértelműen hozni fogja.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-06-17 15:33:53

@emgabor: Nálam a tökéletes technikai képzettség az Toney, Jones, Leonard, Lomachenko vagy Mayweather szintje, aki TÖKÉLETESEN képzett annak nincs szüksége ennyi gusztustalankodásra és sokkal színesebb arzenálja van mint az amcsinak. Ward abban jó, hogy nem majrézik, intelligens és nagyon jól felkészült minden esetben, de megvannak a saját határai, erre az első meccsen rá is jött. Fegyelmezett, tartja magát a tervhez, nagyon nehezen verhető bunyós, de koránt sem lehet rá azt mondani hogy tökéletesen képzett, mert az egy magasabb szint mint az amit ő mutat a ringben.

Egyébként szerintem másképp fog menni ez a meccs, mindketten maximumon fognak kezdeni, de Kovalev sokkal agresszívabb lesz, 4-5 menetig kiegyenlített meccset várok, amin Wardnak lesznek sokkal szebb megmozdulásai is mint az első meccsen, utána az orosz belehiggad a meccsbe és folyamatosan tapadva az amcsira felőrli őt. Ward a mérlegelésen nagyon bizonytalannak és izgatottnak tűnt, és ezt nem azért mondom mert Kovalev szurkoló vagyok, hanem mert a teljes team ordítozása is szükséges volt ahhoz hogy egyben tartsák az önbizalmát, amikor pedig egymás szemébe néztek, üvöltött róla hogy nem higgadt, valószínűleg az első meccs ledöntötte benne a magáról alkotott képet, tudja hogy élete legnehezebb percei várnak rá. Nagyon örülök egyébként hogy ennyire jó éve lett ez a bunyónak, megkaptuk szinte az összes szupermeccset erre az évre amit vártunk.

    2017-06-17 15:32:10

@Totti: Köszi, a cikkben szereplő írásokra reagáltam, hogy ott mint esélylatolgató egyedül maradtam a tiszta Ward WP-vel.
Chico véleménye természetesen azt mutatja, hogy nem mindenki Kovalev győzelmét prognosztizálja. :)

    2017-06-17 14:59:34

Kovanak szurkoltam az elso meccsen es ez most sem lesz maskent.

De Ward mar az elejetol be fog vetni mindent amit csak tud, beleertve a dirty-boxot is. Igy pedig Kova csak reszben fogja tudni megvalositani az elkepzeleseit. Biztos vagyok benne, hogy Sergey kemenyen be fog kezdeni es lesznek menetek amelyeket folenyesen elvisz majd de nagy kerdes, hogy fog-e tudni ilyen nagy nyomast gyakorolni Wardra menetrol-menetre. Ward nem Pascal, kepzettebb, fifikasabb es a kondija is jobb.

Nagyon nehez tippelni. Szerintem megint vegig fog menni es ismet szoros lesz. Ha pedig igy lesz akkor Wardnak, a multkoriakat figyelembe veve, pontozassal nagyobb eselye van nyerni.
Viszont ennek ellenere en megis Kovalev pontozasos gyozelemre tippelek. Hajra Kova!

» Slajos   válasz erre
    2017-06-17 14:57:37

Sokan úgy tesznek, mint ha Ward boksza csak könyöklésből és fejelésből állna és kizárólag ezzel hozná zavarba az ellenfeleit.Bár tény, hogy ezeket az eszközöket se szégyenli bevetni, ha erre van szükség, de a fő fegyvere az intelegenciája és a tökéletes tecnikai képzettsége. Extraklasszis bunyós,mint ahogyan Kovalev is az. Én Kovának drukkolok, de nagyon nagyon nehéz dolga lesz. Fontos, hogy Jackson is jó tanácsokat adjon a szünetekben és, hogy Kova hallgasson is rá. Ha higgadt tud maradni és képes kihozni magából a maximumot, szerintem lehet olyan meggyőző, hogy akár pontozással is nyerjen.

» emgabor   válasz erre
    2017-06-17 14:50:15

@prof: Olvasd már el az alattad levő hozzászólást!

    2017-06-17 14:46:12

Hát, jól egyedül maradtam a Ward WP tippemmel. Greg is inkább Kova felé húz. :)
Sebaj, legyen jó meccs! :)

    2017-06-17 14:42:44

Ward nem tud újdonságot mutatni? :) Kovalev talán tudott bármiben újítani változtatni mikor Ward kezdett fölé kerekedni? Kovalev szét van hullva fejben. Ezt vagy sikerül a maga javára fordítani és akkor elsöpörheti Wardot, de szerintem inkább visszájára fordul ez egy ilyen szintű ellenfél ellen mint Ward. Nagy arányú Ward pontozasra tippelek egy melós meccsen.

    2017-06-17 13:17:35

Az orosz Match tv és a Boec tv is élőben nyomja a meccset, nem nehéz hozzájuk linket találni. :)

    2017-06-17 12:34:44
fel