Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Amikor minden bokszra fordul: Valuev vs Haye

2009-11-04 19:01:32 /

A 2009-es év egyik utolsó nagy nehézsúlyú dobásának ígérkezik a november 7-én Nürnbergben megrendezésre kerülő Nikolay Valuev vs David Haye WBA világbajnoki mérkőzés. A honi boksz-fanatikusok által is kiemelt érdeklődéssel kísért összecsapás megosztja a szakértőket és a szurkolókat, és az elmúlt hetekben megannyi vélemény és nyilatkozat látott napvilágot a témával kapcsolatban. Vajon a gigászi méretű Valuev megvédi címét a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok ellen, vagy a nagyszájú Haye a királykategóriában is leteszi a névjegyét? A hagyományos esélylatolgató rovatban ezúttal a profiboksz.hu szerkesztői mellett hazai szakértők, tv-s kommentátorok - pl. Kovács Koko István, Boros Tamás, Székely Dávid - is kifejtik véleményüket a mérkőzésről.

Boros Tamás (Golyo) - szakkommentátor; RTL Klub, TV6: "Valuev már többször bizonyította, hogy a gyors, sokat mozgó, kisebb termetű nehézsúlyúakkal nehezen boldogul. Elég csak a Chagaev és a Holyfield elleni meccseire gondolni. Elvileg Haye stílusával és gyorsaságával verhető az orosz, feltéve, hogy Haye képes fegyelmezetten bunyózni. Érzésem szerint -a mindkét bunyóst veszélyeztető "ringrozsda" mellett- a döntő tényező az lesz, hogy a brit át tud-e hangolódni a nehézsúlyra, azaz elfogadja, hogy ezen a meccsen nem szabad belemennie dulakodásba mert nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy cipelje az ellenfél súlyát. Ez különösen azért fontos, mert ha nem sikerül az első 3 menetben kiütnie Valuevet, akkor fejben azonnal át kell állnia egy hosszú meccsre. Ha nem követi el  ezt a hibát, akkor nem fárad el és lesz elég ereje arra, hogy ki-be mozogjon Valuev ütőtávjában. Sokan arra számítanak, hogy Haye gyorsan döntésre akarja vinni a dolgot. Valuev is köztük van... Szerintem végigmegy a meccs és ha nehezen is, de  Haye megszerzi a győzelmet. A bírók a Holyfield elleni botrány után kevésbé fogják "liberálisan értelmezni" a pontozási szempontokat. Haye WP."

Bosco: "A nagyszájú Haye a sok beszéd után végre igazán megmérettetik nehézsúlyban. No nem mintha Valuev olyan nagy ász lenne, de a méretbeli különbségek érdekessé és izgalmassá tehetik a meccset. Haye-nek higgadtnak kell maradnia és amennyire csak lehet, el kell kerülnie a közelharcot. Nem is Valuev ütőereje miatt - az szerintem az orosz méreteihez képest igencsak harmatos -, hanem sokkal inkább az esetleges összekapaszkodásoknál ránehezedő másfél mázsás teher miatt, ami nagyon gyorsan rombolhatja Haye kondícióját. Ha Haye nem lesz elég taktikus és belemegy ebbe a játékba, akkor akár ki is kaphat, akit Lolenga Mock is igen csúnyán le tudott ütni, arra még Valuev ütőereje is veszélyes lehet, pláne ha az a bizonyos kondi elfogy a sok összekapaszkodástól. Ha viszont Haye okosan bunyózik, akkor szerintem minimum pontozással simán hozni fogja a mérkőzést, de őszintén szólva én nem lepődnék meg azon sem ha felborítaná Valuevet. Legvalószínűbb kimenetelnek azonban Haye pontozásos sikerét érzem. Ezúttal talán a bíráskodás is korrektebb lesz, mivel Haye háttere is igen erős, őt remélhetőleg nem merik úgy lepontozni, mint Larry Donaldot vagy az "öreg" Holyfieldet, én legalábbis nagyon bízom benne, hogy nem erről fogunk beszélgetni az összecsapás után.
Tippem: Haye WP"

Erwin: "Alapvetően két végkifejletet tudok elképzelni: Valuev „megtalálja” a szorítóban a kihívót és kiüti, vagy Haye sokat mozogva pontozással nyer. Az nyilvánvaló, hogy Haye a jobb bokszoló, és a gyorsasága is elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy elkerülje a lassú Valuevet. Sokan kicsinek, törékenynek tartják az angolt a nehézsúlyhoz, én inkább a gyanús állában látom a gyenge pontját… Chagaev és Holyfield is alacsonyabb papíron, mint Haye, mégis megoldották Valuevet,  így ez meglátásom szerint nem lehet áthidalhatatlan hátrány a döbbenetes méretkülönbség ellenére sem, viszont a kérdéses, hogy mennyire bírja a nehézsúlyú pofonokat a kihívó. Tippem szerint Haye folyamatos oldalmozgással és szórványos beugrásokkal fog operálni és pontozással abszolválja a mérkőzést, ha csak közbe nem szól egy nagy Valuev ütés, vagy nem lejt a „szokott mértékben” a hazai pálya… "

Harward: "Érdekes, hogy a várakozó állásponton lévő (idegesen toporgó) nézősereget sokkal inkább afféle mellékkörülmények foglalkoztatják, hogy az óriás mennyire szőrös, vagy éppen verejtékmirigyei mennyire átható és orrfacsaró váladékot képesek kibocsátani magukból. Esetleg szóba kerülhet, hogy a magát csak egyszerűen és módfelett szerényen, „jó megjelenésű britnek” nevező ellenfél az ostobaságain és nagy pofáján kívül elő tud-e rukkolni valami érdemi dologgal, azaz található-e egyáltalán ökölvívó-kellék a varázs cilinderben, vagy csak jópofa fehér házinyulakat tud előráncigálni onnan? A dolog ilyetén megközelítése és felvezetése egyáltalán nem „okhiányos”, ha szabad ezzel a fogalommal élnem. Régóta köztudott, hogy a jelenlegi nehézsúly produkciója (ezer, itt felsorolhatatlan okból kifolyólag) messze- messze nem tudja kielégíteni ennek a nemes vetélkedés rajongóinak a szakértő igényeit. Sajnos ezzel párhuzamosan, szinte kötelező érvénnyel, felerősödtek azok a tényezők, amelyek ugyan képesek a bámészkodókat becsalogatni a nézőtérre, de a „szakmaiságtól” már-már fényévnyi távolságra kerültek.
Valuevről tudjuk, hogy az ökölvívás mesterségét maximum közepes szinten műveli, de betegségére való tekintettel, vélhetőleg így is majdnem emberfelettit kell produkálnia ahhoz, hogy 12 meneten keresztül a ringben tudjon maradni. Véleményem szerint saját maga is tökéletesen tudatában van limitált képességeinek, de (fogalmazzunk finoman) bolond lenne emiatt abbahagyni a bunyót, miközben fut a szekere. (Az vesse rá az első követ, aki nem így tenne!) Az, hogy legalább három (de inkább több) olyan meccset veszített már el, amikor a végén az ő kezét emelték a magasba, az csak korlátozott mértékben zavarja, hiszen erről nem ő tehet. (Mondhatja álszent módon.) Hátszele van? Hát aztán. Csúfsága ellenére egy jóindulatú fazonnak tűnik, (lásd: az ördögi külső angyali lelket takar) aki a ringen kívül valószínűleg a légynek sem árt.
Haye. Úgy tűnik, hogy nagy- nagy örömmel játssza el a rá rótt szerepet. Arrogáns, visszataszító, botrányhős, provokátor, de mindig forr a levegő körülötte. (Nyilván ez a célja.) Nagyon idegesítő, de nem lehet nem odafigyelni rá. Mondjuk, nála is jobb lenne, ha a verbális terror helyett inkább az ökleivel, és kiváltképpen a szorítóban bizonyítana, és lehetőleg minél több jó nevű ellenféllel szemben és elsősorban nehézsúlyban.
Haye képességei vitathatatlanul felülmúlják Valuevét, de ez mire lehet elegendő? Haye kidolgozott felsőteste (kokszos érintettséget most inkább nem feszegetném) ugyan nagyon imponáló, különösen a majdnem combközépig (túlzások nélkül is: szeméremízületig) letolt gatyás képeken…, de mindezek ellenére pusztán a fizikumával nem tudja megoldani a rá váró feladatot. A Valuev ellen egyedül üdvözítő, sok mozgásos, beugrós, egyet- kettőt ütős, visszatáncolós taktika viszont roppant sok energiát emészt fel, de lehet, hogy ez sem lesz elég az óriás ellen. Ráadásul nem is vagyok meggyőződve róla, hogy Haye erre teljesen precízen, pontosan képes lenne. Attól függ, hogy a pontozók miként látják majd… A pontozók pedig általában nem jól látják. Mivel Haye kiütéses győzelmére vajmi csekély esélyt látok, ezért a tippjátékban Valuev WP-t tippeltem. Az orosz KO győzelmét is inkább tartom elképzelhetőnek, mint bármilyen Haye diadalt.      

Hollywood:
"A lehető legjobb választásnak tartom Haye részéről a Valuev elleni meccset, ugyanis a Klitschkok ellen nem sok esélye lenne. Szerintem taktikus, 12 menetes mérkőzés lesz, ahol 8-9 menetet simán fog nyerni az angol és nem lesz kérdéses a pontozásos győzelme. Kiütéses sikert elképzelhetetlennek tartok Haye részéről. Tippem: Haye nyer 117-111-re.

Kovács Koko István: "Ha „élne” a nehézsúly akkor nem lenne szükség az ilyen meccsekre (Holyfield-Valuev, Jones-Ruiz  Adamek-Golota, Valuev-Haye, , stb). Jelen esetben egyikőjük sem nehézsúlyú, David még nem, Valuev már nem... De cirkusz kell a népnek!
Ez a mérkőzés, sőt Valuev szinte minden találkozója arról szól, hogy találnak-e végre valakit, aki fel tud ütni 2 méter fölé és bírja is szusszal ha időnként 150 kiló ráesik a nyakára. Az Orosz óriás kimagaslik a nehézsúlyú mezőnyből, sőt az élővilágból, de a növekedési hormon túltengésen kívül nem rendelkezik különleges képességekkel, sem pedig természetfölötti ütőerővel. Sauerland mesterien visszaszerezte a WBA övet, de ahogy már előtte is, azóta is minden meccsen rezeg a léc, szerintem most le is verik. Technikai tudásban és gyorsaságban nem lehet egy lapon emlegetni a két bunyóst, és bár David „nehézsúlyú” ütőerejét még csak egy kiégett Barrett ellen láthattuk, na meg persze a papírfigurákon, de érzésem szerint ez is elég lesz egy KO-s Haye győzelemhez és Lennox Lewis után 10 évvel ismét lesz angol nehézsúlyú bajnok... Hayemakernek nagyságrendekkel nehezebb dolga lett volna Vovával vagy Vityával. Tippem: Haye TKO-KO."

Leibigab: "Nem hiszem, hogy egy igazán látványos vagy izgalmas meccs kerekedne ebből az összecsapásból. Haye sokkal kisebb, de sokkal gyorsabb, technikásabb, robbanékonyabb. Szerintem a hozzá hasonló méretű és stílusú Holyfield taktikáját fogja követni, de nála egy kicsit még aktívabb lesz. Megpróbál folyamatosan jobbra-balra elmozogni az óriás elől és onnan belépve-beugorva próbál majd pontokat gyűjteni. Ezen az úton haladva, maximálisan figyelve a védekezésre, jó eséllyel kipontozhatja az óriást. Valuev néhányszor megfogja őt ütni, de nem tudni, hogy azokat az ütéseket, hogyan fogja elviselni Haye. A britnek nagyon kidolgozott az izomzata, de mégis törékenynek tűnik a nehézsúlyú divízióban. Ha tippelnem kell, azt mondom, hogy nagyon nem lepne meg egy Valuev kiütéses győzelem sem, de inkább afelé hajlok, hogy Haynek sikerül kimozognia és pontokkal jobbnak bizonyulnia. Aztán, hogy a pontozólapokon is megjelenik-e majd a fölénye, az már egy más kérdés."

Székely Dávid - kommentátor; Eurosport, TV6: "Ami a meccs bokszszakmai részét illeti, szerintem ebben a mezőnyben sokan vannak, akik sokkal illetékesebbek nálam e téren, ezért én inkább a tévés/szurkoló szempontból közelíteném meg ezt a csatát. Véleményem szerint ez a párosítás igazi főnyeremény! Leginkább az Ál/Arc című film jut róla eszembe, ahol a fő történet az, hogy Nicolas Cage és John Travolta egymás bőrébe bújik. Mert adva van egy nagy benga óriás, aki 22 centivel magasabb, jóval nehezebb soros ellenfelénél, és ha ebből indulunk ki, pillanatok alatt képes lehet összetörni őt. Ezek alapján érthető, ha az egyik bokszoló végtelenül magabiztos, arról beszél kiüti a másikat, meg sajtótájékoztatót tart, ahol „papíron leüti a fejét”, ellenfele viszont csöndben, magányban készül. Itt azonban pont fordított a felállás, a „kicsi” az, aki mindenáron fel akarja bosszantani a nagyot. És ez az, ami zseniális a felvezetésben, amiért nagy érdeklődésre tesz szert ez a bunyó. Mindkettőjük személyisége megosztó: Haye a viselkedésével állítja maga mellé, vagy éppen szembe az embereket, Valujev pedig a tudásával, hiszen sokan nem érzik jogosnak világbajnoki címét (főleg a Hollyfield elleni meccs óta). A tét pedig óriási. Nem a vb-öv. Abból van egy csomó. A hitelesség! Mert ha Valujevet Haye megveri, sokkal nehezebben tér vissza, mint a Csagajev elleni meccs után. Haye pedig nagyot kockáztat. Nagy igazság, hogy magasról lehet nagyot zuhanni. A megnyilvánulásaival a brit messze a föld felett jár, ahonnan egy esés rendkívül fájdalmas. Hogy ki fog nyerni? Nem tudom. Minden esetre én eddig nem sok olyan programmal találkoztam, ahol a főmeccs után még két találkozót tettek be a biztonság kedvéért. Azt pedig nem igazán érzem reálisnak, hogy Haye kiüti Valujevet…."

pyngy: "Haye látszólag a "legkönnyebb" utat választotta a nehézsúlyú világbajnoki címhez Valuev kiválasztásával, azonban, ha belegondolunk Sauerland úr öv megőrző politikájába, melyet "megcsodálhattunk" már több ízben (legutoljára Holyfield ellen), akkor korántsem lehet nyugodt az angol. A világbajnok méretéből adódó előnyét igyekszik majd kihasználni, és távol tartani magától kihívóját, aki elsősorban gyorsaságára és robbanékonyságára építhet. Kiütéses sikerben úgy gondolom csak Valuev bízhat, mivel Haye álla kérdéses, a bajnoknak pedig eddig még nem volt komolyabb problémája az ütésállóságával. Nagy kérdés, hogy az angol hogyan tudja majd a nagy méretbeli hátrányt kezelni, és a súlyos ütések elől kitérni, ha nem néz bele valami bődületes ütésbe, és vigyáz a kondijára (megpróbálja elkerülni, hogy az orosz rátehénkedjen), akkor nem hiszem, hogy pontozókon kívül bármi az útjába állhat. Tippem: Haye nyer egyhangú pontozással."


2009. november 4. - Profiboksz.hu


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Háááááááááááááááát ez a beigért nagy veréshez képest, inkább 100 kör futás volt.... nekem csalódás mind2 (mondjuk Valuevtől nem is vártam sokat)

» Micimacko   válasz erre
    2009-11-08 00:22:38

Bocs az isnétlésért;-)

» drukker   válasz erre
    2009-11-08 00:17:51

30 ütéssel vb meccset nyerni vicc

» csendtoro   válasz erre
    2009-11-08 00:17:47

Úgy tűnik, Haye okos volt. A Klicskók ellen ezt nem tudná eljátszani

» drukker   válasz erre
    2009-11-08 00:16:33

Úgy tűnik, Haye okos volt. A Klicskók ellen ezt nem tudná eljátszani

» drukker   válasz erre
    2009-11-08 00:16:28

Úgy tűnik, Haye okos volt. A Klicskók ellen ezt nem tudná eljátszani

» drukker   válasz erre
    2009-11-08 00:16:26

Úgy tűnik, Haye okos volt. A Klicskók ellen ezt nem tudná eljátszani

» drukker   válasz erre
    2009-11-07 23:59:38

Úgy tűnik, Haye okos volt. A Klicskók ellen ezt nem tudná eljátszani

» drukker   válasz erre
    2009-11-07 23:48:54

Nezhetetlen.

» fixpont   válasz erre
    2009-11-07 23:30:17

Hát eddig baromi sz.r meccs. Ha Valuev nem lesz agresszívebb, elveszti

» drukker   válasz erre
    2009-11-07 23:24:55

"Tysonnál mindenki magasabb, még a pehelysúlyú Diego Corrales is, vagy a Michalczewski, vagy akár De La Hoya :-) "

Sőt, a Bedák testvérek is... ha egymás nyakába állnak:-)

» drukker   válasz erre
    2009-11-07 18:37:32

Itt egy stream lista (szerintem ezt már valaki be is linkelte nemrég):

http://www.myp2p.eu/ ...

    2009-11-07 18:13:21

Neten látható valahol ????
Ha valaki tudna egy címet az nem lenne rossz.
Profiboksz.hu nem tesz fel valamit, hogy lehesen nézni ???
Mindig ez a tv6, de unom mááá :-)

» Maestro   válasz erre
    2009-11-07 17:56:29

tévében hol lesz látható a mérkőzés ( melyik adón )

    2009-11-07 17:34:14

Hay egy éve nem bokszolt, csak a száját járatta. Most majd meg akarja nagyon mutatni, és hamar és nagyon el fog fáradni. Eddig nem is találkozott ekkora emberrel mint Valuev, ráadásul nem is egy könnyű ember, akinek a helyében tuti lefognám a kis mitugrászt, és ránehezednék, hogy tovább fáradjon, majd jó távolból ütögetnék... Megnéztem a Thompson elleni meccset, ahol gyakorlatilag végig jobb volt, de elfáradt és egy ütéstől vége is lett szinte... Az, hogy még lábon volt a végén, és már nem látta a távolságot sem, és a közbeugró bírót akarta megütni... Hááát... Nehézsúlyban tényleg egy kiégett bokszoló ellen győzött TKO-val, és ez nem elég ahhoz, hogy most arról beszéljünk, hogy egy nehézsúlyú igazi bajnok ellen is ugyanerre képes lenne. Engem meglepett, hogy mindenki Haye egyhangú pontozást vagy TKO/KO-t vár, és esélyt sem adtok Valuevnek... Szerintem nem olyan egyszerű ez, bármennyire is gyengének tűnik Valuev... Szerintem Haye készül el az erejével. Legutóbb 2006-ban bokszolt végig 12 menetet...

» Santos   válasz erre
    2009-11-07 11:57:01

Nemtetszett ,hogy a háttérben a mérlegelésnél feltűnt Don King.

» Cs Aladár   válasz erre
    2009-11-07 10:07:47

Tartom amit mondtam: Haye nyer de Valuevé marad az öv.

» himpike   válasz erre
    2009-11-07 08:29:27

Szerintem is elsősorban Haye fegyelmezettsége,esz e lehet a legfontosabb tényező.Simán hozhatja ezt a meccset ha nem lesz seggfej ill. ha Valujev nem lesz önmagához képest jó,és esetleg bevisz egy-két érdemit.

    2009-11-06 23:55:27

» régi motoros

Logikus az amit mondasz, de szerintem King még szeretne pénzt látni egy Valuev-Klicskó meccsből. Ez a lejobban várt összecsapás szerintem, tegyük a szívünkre a kezünket. Ha szép és jó boxot akarunk látni, akkor megnézzünk egy Méjveder meccset, ha gorillákat akarunk egymás ellen akkor az előző. És sokan szeretnék már az óriást fekve látni, amire most csak egy Klicsó lenne képes. Én személyesen nem szeretném Valut fekve látni (mert sajnálnám), inkább azon röhögnék, ha valamelyik Klicskót Valu döntené meg majd visszavonulna, mert amúgy elég unalmas meccsei vannak.

    2009-11-06 23:10:21

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy Don King már Hayere vetett szemet, és Valuev csak KO-val nyerheti meg a mérkőzést. Tudom, ez ellentmond az eddigi trendnek, de igenis sok realitása van. Kell egy nehézsúlyú világbajnok az öregnek, de a Klitschkok semmiképpen nem akarnak pénzt termelni neki, mondván megszerzik ők erővel is az övet és nem osztoznak a bevételeiken. Hayen kívül nincs olyan bokszoló a nehézsúly környékén, akivel stabilan lehetne a hurkákat veretni, ezért itt a nagy lehetőség Valuev ejtésére. Rossz már a térde az óriásnak, öregszik, nem hozhat már sokáig pénzt a konyhára a királykategóriában. Ha esetleg mégis nyer KO-val, akkor maradhat, de tuti nem fogják elpontozni a javára. Egy Ruiz, Chagaev vagy az öreg Hollyfield nem jelenthet alternatívát a jövőt illetően, de Hayeben van potenciál. Aki többszöri olvasatra is teljesen alaptalannak tartja ezt, az nézze meg a mérlegeléses képen Don King őszinte mosolyát, mikor tartja kettejük kezét a magasban, és próbálja meg újra. :)

Hozzá kell tennem, hogy a szimpatikus bokszolóknak tudok csak szurkolni, szóval hajrá Valuev! :)

» régi motoros   válasz erre
    2009-11-06 22:55:39

Tysonnál mindenki magasabb, még a pehelysúlyú Diego Corrales is, vagy a Michalczewski, vagy akár De La Hoya :-)

» uzsidoboz   válasz erre
    2009-11-06 19:40:17

Azon röhögnék, ha Valuev-be belebújna a kisördög, és cserébe a sok bunkóskodásért, tényleg nem fürdene meg vagy 1 hétig és úgy állna oda tehénkedni az elejétől, majd az 5-ik menet környékén, mikor Haye-be már csak hányni jár a lélek, úgy csapná le a fejét, ahogy Haye tette a kartonfigurával. Ezt érdemelné, de Valuev van olyan sportember, hogy ilyet nem tenne. Szerintem egy hősies küzdelem lesz mindkettőjük részéről, hiszen mindkettőnek nagyon fontos ez a mérkőzés további karrierjük szempontjából. Valu KO-t tippeltem a minap, de ha pénzt kéne tenni rá akkor inkább Haye pontozásosra tenném. Valu pontozásos és Haye kiütéses győzelmét kizárom. Szerintem Haye-en fog múlni a dolog, hogy szigorúan be tartja-e orvosa javallatát és távol tartja magát az orosztól, vagy ha belenéz egy-két ütésbe, akkor nem bizonytalanodik-e el a végső győzelmét illetően és ha fegyelmezetlenül, koncepciótlanul kezd boxolni, akkor Valu előbb utóbb bekeríti és ledöngöli. Tippem: HayeWP 60% - ValuevWKO 40%

    2009-11-06 18:47:21

Mi lenne Chagaev, ha nem nehézsúlyú? Soha nem bokszolt máshol. Holyfield meg lehet nem nehézsúlyúként kezdte, de lassan 20 éve csak nehézsúlyban bokszol, és hát fogalmazzunk úgy, hogy letette a névjegyét a súlycsoportban :) Hozzá azért ne hasonlítsuk Hayet. Még most is kétesélyesnek éreznék köztük egy meccset.

    2009-11-06 17:34:42

Szerintem Haye az elején megpróbálja meglepni Valuevet, ami nem biztos, hogy sikerül neki, majd lesz belőle egy dulakodós folytatás.
Ne legyen igazam, de már sok "nagy meccs" fulladt unalomba.
Legyen inkább egy szikrázó sok ütéssel tarkitott viadal.
David most bizonyithatja, hogy nem csak a szája jár.
Ha produkál egy komoly győzelmet, talán komolyabban veszik majd őt a nagyok is.
Valamiért van egy rossz előérzetem ezzel a meccsel kapcsolatban.
Szerintem még a botrány sem kizárt ezen a találkozón.
Tippem:Ha nem csinál semmi bolondságot Haye, akkor pontozással hozhatja.

» Mr.Chapel   válasz erre
    2009-11-06 17:27:15

"Holyfield meg a Chagaev sem igazi nehézsúlyúak"
Viszont nekik van álluk.

» deniro2   válasz erre
    2009-11-06 15:02:14

"Holyfield meg a Chagaev sem igazi nehézsúlyúak.."

Chagaev? Magasabb mint Tyson vagy Tua és egy profi meccsén se mérlegelt 100 kiló alatt. Akkor nem értem?

» ogreface   válasz erre
    2009-11-06 14:59:57

Holyfield meg a Chagaev sem igazi nehézsúlyúak...

» uzsidoboz   válasz erre
    2009-11-06 14:50:06

Uzsidoboz ezeket honnan tudod? :) Az, hogy mit láttunk tőle cirkálóban, még semmit nem jelent a nehézsúlyra nézve. Amit meg lehet csinálni egy 190 centis 90 kilós bunyós ellen, az nem biztos, hogy működni fog egy gyengébb képességű, de 21x centis, 150 kilós ember ellen. Már Barrett ellen is megbillent. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog kitalálni. Mert az a bunyó, amit eddig csinált, az szerintem nagyon nem lesz jó egy ekkora ember ellen. Itt nem a boksztudás fog dönteni önmagában, hanem a taktika és a kondi. Ezekről meg igencsak keveset tudunk Haye esetében... Illetve láttuk már mindkettőt borulni nála.

    2009-11-06 14:47:22

Hát nem tudom, hogy azok a szakértők (?), akik valós (és nemcsak pontozók által csalással létrehozott) Valuev győzelmet várnak, hogyan is gondolják a dolgot... Haye simán jobb, mint Chagaev, meg mint Holly apó, ráadásul a stílusa is jó a lomha hegyomlás ellen, mert magas, nagy karfessztávolságú, gyors, beugrásokkal dolgozik és viszonylag nagyot üt. Még Chagaev is megverte Valuevet, az is kétségtelen, hogy a 46! éves Holly apó is jobb volt, csak tőle elcsalták, mert ugye nem akartak nyugdíjas korú világbajnokot, akit Valueven kívül már mindenki megver... Haye sztem toronymagas esélyes,teszik is rá a mixen, mert az 1.67-es odds nagyon korrekt.

» uzsidoboz   válasz erre
    2009-11-06 14:04:21

Mármint Valuevet tudták kevesen kiütni... :)

    2009-11-06 13:54:05

Hayet eddig igen kevesen tudták kiütni :) Nem véletlenül. Úgyhogy Hayenek sem szabad erre alapozni. Ha minden erejével ki akarja ütni, akkor jó eséllyel baromira el fog fáradni igen hamar, és a padlón végzi.

    2009-11-06 13:04:47

Szerintem meg az lenne butaság Haye-től,ha nem próbálná meg letesztelni Valuev ütésállóságát.Két szempontból is veszélyes volna ez Haye-re: egyrészt kiteszi magát annak a kockázatnak,hogy a meccs előrehaladtával elfárad és ezzel párhuzamosan annak az esélye is nő,hogy Valuev nagyobb ütései betaláljanak.Haye-ne k csak ettől a két dologtól kell tartania a meccsen,tehát szerintem nagy taktikai hiba lenne részéről,ha a gyorsasági fölényének köszönhetően kis kockázattal nem próbálná meg kiütni VAluevet a meccs elején.

» superman   válasz erre
    2009-11-06 13:02:18

köszi szépen!

» el diablo   válasz erre
    2009-11-06 12:58:35

Ja, el diablo-nak szólt az előző

» painegoh   válasz erre
    2009-11-06 12:12:59

http://www.profiboks ...

» painegoh   válasz erre
    2009-11-06 12:12:33

1. Szerintem is tök jó, hogy ennyien szakértettek. Köszönjük, és így tovább. :)
2. Lassan az az érzésem kezd lenni, hogy valuevet lehetetlen pontozással megverni. Sokan ugye még a super6 tornán is csalást orrontottak, vagyis csak azért, mert egy meccs úgymond fontos, még lehet rajta csalni, ha akar az ember. Sauerland meg akar. Akárhogy is alakul a meccs, egy haye wp nagyon-nagyon meglepne.
3. Igazából tök drukkolok a meláknak. Szívesen megnézném ugyanis valamelyik klicskó ellen.

» Nagypapi   válasz erre
    2009-11-06 11:35:02

Szerintem Haye megpróbálja majd kibokszolni Valut,más esélye nem is nagyon van.A többi már a pontozókon múlik,de szerintem ezúttal már nem merik tovább tolni Valu szekerét ha megint úgy jár mint legutóbbi meccsein.Valaki meg tudja mondani mi adja a meccset?

» el diablo   válasz erre
    2009-11-06 10:39:00

Nem hiszem, hogy Haye tényleg KO-ra menne, mint azt annyira hirdeti, elég nagy butaság lenne a részéről. Eddig azért erőből is meg tudta oldani az ellenfeleit, hiszen szerintem nem volt olyan riválisa, aki fizikailag ne lett volna hátrányban vele szemben. Most pedig valami eszméletlen hátrányban lesz, lehet, hogy edzésen felkészült rá, de élesben lényegesen más lesz a helyzet. A másik kérdés Haye kondija, nem volt eddig túl sok 12 menetes meccse, itt meg ugye nem árt erre berendezkedni, megspékelve azzal, hogy szerintem az orosz néhányszor rendesen le fogja préselni, mikor az angol közel kerül hozzá, illetve azt sem tartom lehetetlennek, hogy Valuevtől Foreman Frazier elleni, illetve Lewis Tyson elleni taktikáját látjuk majd, vagyis, amint David közel kerül majd, Valuev egyszerűen ki fogja lökdösni őt a saját, kényelmes ütőtávjába. Ezek azért eléggé emésztik a kondit, és kizártnak tartom, hogy erre ne játszana Nikolai és csapata. Mindazonáltal Haye pontozásos győzelmére tippeltem és azt gondolom a reális végeredménynek, látok az angolban annyi tehetséget, hogy meg tudjon valósítani egy nyertes taktikát Valuev ellen. Ha a jóval szerényebb tudású Donald, illetve a majd' fél évszázados Holyfield képes volt rá, akkor szerintem neki is menni fog.

    2009-11-06 09:28:35

Egyébként szerintem sem elképzelhetetlen,hog y megcsípi Haye-t.Elég ha egyszer közepesen eltalálja annyi elég lesz.Ráadásul Haye kifejezetten k.o-ra hajt,emiatt illik közel lennie sűrűn Valuevhez.Sokszor komolyan el kell találnia Valuevet,hogy valami eredmény legyen belőle.Valahogy az az érzésem,hogy prémes barátom leüti egyszer Haye-t.Persze véletlenül,nem azért mert ő akkora klasszis.

    2009-11-05 22:41:23

Hu de sokan irtak le a velemenyuket, talan meg sosem ennyien, ez ilyen fontos meccs lenne, ennyi embert erdekel? Jo lenne ha tobbszor irnanak mondjuk a Kessler-Ward es a Pac-Cotto kapcsan is. :D

» fixpont   válasz erre
    2009-11-05 20:52:04

Nem gondolom, hogy többet kell majd, és főleg gyorsabban mozognia, mint a gyorsabb Thompson ellen.

» Sztrego   válasz erre
    2009-11-05 20:41:11

Sztrego nem a sebessége miatt fárasztó Valuev ellen bokszolni, hanem a folyamatos intenzív mozgás miatt :) És akkor még nem ütötte el a tehervonat...

    2009-11-05 20:33:26

Egyébként érdekes kérdés, hogy mi lenne a nyerő taktika hay számára, mert a BoxingScene egyik elemzője szerint éppen inkább Valuev közelében kellene maradnia és ki-beugrálás (amely első látásra jó taktikának tűnik) helyett az - Erwin által is favorizált - oldalirányú elmozgást javasolná. Méghozzá amiatt, hogy nem hiszi, hogy Haye mindig megúszná a kiugrálásokat bekapott Valuev-ütés nélkül, ami a gyanús állát tekintve, végzetes következményekkel járna... Szerinte Lolenga Mock és Jean-Marc Mormeck is ilyen kimozgások alkalmával érte el egy-egy horoggal, aminek aztán padlózás lett az eredménye...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2009-11-05 19:53:01

Blaze, a lassú Valuev ellen 12 menet nem olyan kimerítő, mint a sokkal gyorsabb Carl Thompsonnal, aki akkor is ment előre, amikor már mindenhonnan folyt belőle a vér.

» Sztrego   válasz erre
    2009-11-05 19:42:12

"akkor a legrosszabb esetben is Valuev WZ(ielke) :)"
Ő nem Universum-bérenc?

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2009-11-05 19:35:41

Nem sokan írtatok Haye kondijáról. Ezen a téren nem igazán tudjuk, hogy mire képes, mert a legtöbb meccse az első menetekben véget ért. Kondi KO vereséget viszont már szenvedett. És ráadásul egy 150 kilós torony ellen kell bizonyítson, aki körül muszáj folyamatosan rohangáljon és nagy beugrásokból nagyokat üssön. Ráadásul elég rendesen felpumpálva. Nálam kérdéses, hogy ezt az akadályt tudja-e venni, ha elhúzódik a meccs. És szerintem el fog, mert Valuevet nagyon nehéz lesz lebontani. Nagyon magasra kell üssön, és Haye valóban igazán romboló ütéseit nehéz lesz a sztratoszférában kivitelezni. Ráadásul ha sikerül, Valuev akkor is ugyanúgy megy előre.

Valuev messze nem fenomén, de neki elég 1-2 sikeres találatot bevigyen, és Hayenek komoly gondjai lesznek. Szerintem Haye nem fogja végigállni a 12 menetet. Vagy ha igen, akkor a legrosszabb esetben is Valuev WZ(ielke) :)

    2009-11-05 19:13:20

Stuki, fetrengek a röhögéstől... :DDD

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2009-11-05 18:25:46

Valu nefürdjé le!Tuti első menetes k.o lenne.
Kicsit túlmelegítene,aztán felhevült gőzölgő testel elkezdené az első menetet.
Pár puhatolózó szippantás után Haye rádöbbenne,hogy valami nincsen rendben.
Valu megindul,üt egypár luftot.Haye gyomra a hónaljszagtól el kezd emelkedni,és amikor már azt hiszi ennél rosszabb már nem lehet,na akkor Valu kiteríti a kártyáját.Megigazítj a a nadrágját miközben az elszakad/lásd Artur/.A makk ász szaga gyomorszájon vágja Haye-t.Hatalmas első menetes K.O!!!

    2009-11-05 18:04:20

Harward!!
Igen igen igen megvilágosodtam neked köszönhetően!:)
Erre gondoltam!
De a főbb meccsekhez oda dobhatná valaki az időpontot+csatornát! :P
Kösziiiiiiiiii vazzzeee

» astone   válasz erre
    2009-11-05 17:43:26

mint én korábban leírtam haye kiütéses de inkább pontozásos győzelmét várom. haye mindenben jobb az ökölvívás terén valuevnél beleértve az ütőerőt is csak a fizikai hátrány és az áll amiben jobb a szőrös. ettől függetlenül szerintem a nagy cammogó boxzsák lesz haye részére. 1 dologtól tartok a meccs során: haye szerintem pontozással esetleg tko-al nyer de sau a pontozás esetén még így is (botrány ide v oda) szemrebbenés nélkül elcsalatja a meccset valuev számára.
itt erre kitérvén kérdezném golyót v kokot hogy ilyen gusztustalan csalások esetén pl. holly-valuev a WBA szemet hunyt, de nincs olyan szervezet ami ezt felülbírálhatná? a nagy szervezeteket senki nem ellenőrzi? senki nem szólhat bele a WBA elcsalt nehézsúlyú meccseinek erdményeibe? szabad rablás folyhat?!

» undisputid   válasz erre
    2009-11-05 17:37:57

» astone

A TV műsor rovatot szoktad figyelni?
http://www.profiboks ...

Erről lenne szó, vagy félreértettem valamit?

» d.ph.harward   válasz erre
    2009-11-05 17:27:42

Léci valami nagykutya mondhatna rá valamit!Erwin,holy,g reg bárki!!!!

» astone   válasz erre
    2009-11-05 17:05:25

Szerintem miután Haye kiüti Valuevet, sokkal nagyobb tisztelettel fog róla (és másokról is)beszélni.

» Lacika75   válasz erre
    2009-11-05 17:03:09

Nem tudom más hogy van vele de érdekelne,hogy a főoldalon az aktuális meccsek időpontja mellé nem lehetne kiírni,hogy melyik csatorna közvetíti a meccset?????Mindig tök iditótának érzem magam mikor meg kérdem:Melyik csatorna adja a bunyót?(egyébként lehet nem vagyok egy nagy IQ fighter :)

» astone   válasz erre
    2009-11-05 17:03:07

hú, bocs, összekevertem Székelyt az RTL-es Szabóval, bocs még százszor....na azt eltiltanám a bokszközvetítésektől , azt a nyalást, amit au nyálasan végrehajt az unis meccseken

    2009-11-05 15:42:27

joindulatuval értek egyet, giga LOL

» maddog   válasz erre
    2009-11-05 15:38:19

ez egy olyan mérkőzés ahol nem tudom eldönteni kinek is szurkoljak, Haye nagypofája nem szimpatikus és Valu box tudása sem. Haye megérdemelné, hogy pofára essen de nem Valutól, Valú érdemtelenül van ott ahol. Ergo részemről az lenne a fontos ha egy jó meccset csinálnának, ami kizárt, szerintem holt unalmas WP Haye lesz.

    2009-11-05 15:19:46

Itt most választ kapunk arra hogy Haye "félt-e",vagy egyszerűen csak okos volt?Ha legyőzi Valuevet(márpedig sok esélye van rá),akkor nem kell tovább értetlenkedni miért nem fogadta el a Klicskók nevetséges ajánlatát.

    2009-11-05 15:14:43

"székely dávidot meg aki szakkomentátornak nevezi... "

Szerintem senki sem nevezi annak, és ő sem képzeli magát szakértőnek, elég csak elolvasni a kommentje első mondatát. Ez csak az én szubjektív véleményem, hogy nagyon is érti a dolgát, amibe az is beletartozik, hogy pl. a tényleges szakkomentátort hagyja kibontakozni. De nem ez volt az oka annak, hogy felkértem, sokkal inkább amiatt kerestem meg, mert a pksz kritikus fórumozói sem nagyon találtak rajta fogást eddig, sőt, többen is azt írták korábban, hogy jó ez a páros (Dávid és Golyo).

Igen, a későbbiekben is szeretnénk megkérni külsősöket, hogy írják le a véleményüket, bár nyilván lesz olyan, aki nem ér majd rá mindig (most is voltak ilyenek, de ez teljesen érthető és elfogadható), illetve még van ezzel kapcsolatban pár meglepetés a tarsolyunkban, de addig nem akarom lelőni a poént, amíg nem lesz biztos.

    2009-11-05 14:59:22

George
Az ilyen forgatókönyvet is figyelembe lehet venni, ha tippelünk. Bár nem léphetünk bele kétszer (vagy háromszor-négyszer) ugyanabba a folyóba, de talán mégis. Természetesen nem örülnék neki, ha Haye esetleges taktikus, okos és szép WP győzelmét úgymond elcsalnák a pontozó bírók.

    2009-11-05 14:50:09

Haye szerintem hozni fogja pontozással nálunk, aztán jön majd az újabb csalás, kihozzák Valuevet megosztott pontozással. Remélem nem így lesz, de nagy esély van rá sajnos.

» George   válasz erre
    2009-11-05 14:37:18

Valuev WI 7th round.

» ramon74   válasz erre
    2009-11-05 14:35:54

ezt képet nézem elkondolkozom hogy van-e olyan gyors haye hogy eltalálja valuev fejét.nemvagyok benne biztos ezért én valuevre tettem a tippem pontozásra .

» spiller   válasz erre
    2009-11-05 14:26:47

Szerintem valamennyi forgatókönyvnek van realitása,bár Haye esélyei a ko-győzelemre inkább csökkennek az idő múlásával,míg Valuevé nőni fognak,bár ez a meccs képétől is függ majd,ha Haye képes a meccs nagy részében bohócot csinálni Valuevből,akkor akár késői ko/tko győzelmet is arathat,de ez nem lenne igazán jellemző rá,miként a pontozásos győzelemhez szükséges higgadt,elmozgásos taktika sem.Egyedül Valuev pontozásos győzelmére nem látok esélyt,mert ha Valuev bevisz annyi értékelhető találatot,amennyi akár elfogult pontozás esetén is minimálisan szükséges ahhoz,hogy kihozzák,azt szerintem Haye nem fogja állva kibírni.

» superman   válasz erre
    2009-11-05 14:25:21

Hm, a Valu WI is megér egy misét.
Haye gyengébb ütésállósága és épp a már említett pszichikai teher miatt elfogyhat Haye. Nem a megszokott méretű és stílusú ellenfél áll vele szemben, másképp íródott eddig a meccseinek forgatókönyve, és ezért most 12 menetet kellene előre felépíteni fejben.
Az persze alapvető kérdés, hogy Haye tudja-e mindezt, vagy ugyanúgy viszonylag rövid úton befejezhetőnek hiszi a meccset... :) Mert ha így van, akkor a sikertelenség eleve frusztrálni fogja őt a meccs második felére. Golyó említi, hogy ha nem megy az első 3 menetes KO, Haye-nek át kell állnia fejben. Hm, ha ezt az alternatívát már a meccs előtt valósnak tartja Haye, akkor működhet a váltás, de mi van, amennyiben _tényleg hisz_ KO-művész önmagában, tényleg le akarja tarolni az elején Valujevet? És ilyen lelkiállapotban kell váltania 12 menetes taktikára...?

    2009-11-05 14:16:06

/shift billentyű monggyon le! :)/

    2009-11-05 14:04:13

Érdekes, hogy ennyien tippelnek Haye WP-t. El is gondolkodtam, miért is tettem Valujev WP-re... :)
Az rendben van, hogy Haye gyors, technikás, stílusos és hatékony ökölvívást mutatott be cirkálóban, túlélte és átbillent a Mormeck-sokkon, illetve feldöntötte Bonint és Barret-et. Viszont ugyanezek aadottságok, tulajdonságok nem predesztinálják őt egy hasonló gyors TKO-győzelemre valujev ellenében. Ezért írtok sokan Haye WP-t, de ehhez már más adottság is szükséges. Pszichikailag végig kell vinni a 12 menet kontrollált bokszát (és akkor az esetleges fizikai elfáradást, az annyira óhajtott, de sportszerűség miatt kevésszer látott Valu-tehénkedések túlélését incl. dezodorillatot még nem is említettük). Tehát amiben elismehetően jó Haye, az épp nem a 12 menetes, taktikus, a' la Holy apó féle boksz!
Hááát, most röviden ennyit az önigazolásról és a valu WP-ről. :)

    2009-11-05 14:02:27

Haye sok mozgással és a gyorsaságával elviszi az első meneteket, de a végére elfogy. Kiütni nem fogja tudni Valuevet, ahhoz nagyon pontos, magasan kivitelezett, nagy erejű, állcsúcsra irányuló ütés kellene és ezt nem nézem ki Hayeből. Elengedhetetlen lesz viszont szerintem olykor (a vége felé egyre gyakrabban) egy kis összekapaszkodás. Mindezeket figyelembe véve szerintem Haye kipukkan a végére és Valuev ki fogja őt ütni. Nem azért mert nagy ütő az orosz, hanem mert gyenge Haye álla.

    2009-11-05 13:58:52

"Hány vitathatatlan cirkálósúlyú bajnokot ismersz?"

Miért te hányat ismersz? :)

    2009-11-05 13:49:36

Látom nem sok esélyt kapott tőletek Valu:)
Én mindenesetre Valu KOra tippeltem.:) Kéne egy kis tiszteletet verni abba a brit tahóba. Szerintem Haye elviszi az első akár 6-7 menetet aztán remélem könnyelmű lesz és belenéz egy Jeti kalimpálásba, ott akkor sztem vége is lesz a tahófalvi kislánynak akinek a Hilton sem felel meg :P. Aztán muszáj lesz Valut egy Klitschko ellen látni ennek meg máshogy nem nagyon van esélye csak ha most nyer.
Hajrá Valu! De csupán érdekből :)

    2009-11-05 13:48:53

Hay a semmire szájhősködik? Hány vitathatatlan cirkálósúlyú bajnokot ismersz?

» Sztrego   válasz erre
    2009-11-05 13:35:20

Valuevnek elég lesz, ha vasárnap fürdött utoljára. Haye annyira irtózik az oroszlánszagtól, hogy az első szünetben feladja. :)
Én mindenesetre Valunak szurkolok, mert nem csípem az ilyen semmire szájhősködő majmokat.

» Killjoy   válasz erre
    2009-11-05 13:25:21

Gratula a cikkhez! Szép munka! A magam részéről 100%-ig osztom leibigab véleményét.

    2009-11-05 13:19:29

:)

» belizar   válasz erre
    2009-11-05 12:41:24

Szerintem Haye nem tud majd mit kezdeni Valuev gyorsasagaval, Valu korbetancolva szur es eltunik majd a menetek elorehaladtaval mar kinosan nem tud Haye mit kezdeni Valu villamokkal, abszolut nem is latja Valuev kezeit, majd egy 12-16-os komboval(meg nem tudom pontosan) kivegzi Hayet, Valut pedig az orjongo tomeg a vallan viszi ki, uj Ali szuletett, jobban mondva Ali a cipojet nem torolhetne Valuevnek!!!!!!

» joindulatu   válasz erre
    2009-11-05 12:33:19

Én meg azt álmodtam hogy a meccs közepe felé Valuevnek egy mozdulatnál megroppan a térde és fel kell hogy adják a meccset.
Haye sokkal gyorsabb és tud bokszolni, viszont egyszerű az ember mint egy faék, tiszteletlen és úgy gondolja hogy ő találta ki ezt a sportot. Ha legyőzi az óriást, biztos hogy másnap ír egy levelet a Vatikánba hogy tessék őt azonnal Szenté avatni vagy minimum Boldoggá.
Valuev fizikailag nagyon erős és magas viszont lassú, nincs jó mozgás koordinációja és / bár elég sokat fejlődött / csak "ugatja" a bokszot. Ellenben normálisan, emberként viselkedik a ringben és azon kívül is, miközben folyamatosan rajta röhög és élcelődik a fél világ.

Én hiszek a mesékben és Valuev győzelmére voksoltam.

» ogreface   válasz erre
    2009-11-05 12:31:47

Nem sok esélyt kapott itt Valu. Bár én is Haye WP-re tettem. De nem bánnám, ha benézném a 3 pontot.

» szerkesztokedvence   válasz erre
    2009-11-05 12:24:08

Remélem Valuev kiüti ezt a fa..t.Útálom Valuevet de ezt a n.....t még jobban!

» ramon74   válasz erre
    2009-11-05 12:19:58

Remélem Haye kiüti Valuevet! Szerintem nagy esélye van rá. Ha végig koncentrál és nem szed be nagy ütést, akkor legrosszabb esetben is nyer pontozással, hiszen olyan fölénye lesz amit már nem lehet elcsalni! Vitya ellen nem lenne sztem semmi esélye de Wovát lehet megverné. Szerintem mindenképpen van jövője a nehézsúlyban.

    2009-11-05 11:45:20

bubu5: Két sebből vérzik az érvelésed:
1) Csagajevet nem nagyon találta el rendesen Valu, így nem tudhatjuk, hogyan viselte volna.
2) Wova pedig nagyon is eltalálta, amit viszont Csagajev meglepően jól bírt, vagyis neki tényleg kőböl van a feje.

» belizar   válasz erre
    2009-11-05 11:42:06

Csatlakozom dp-hoz! Nagyon jó, hogy ennyien szakértettek most és remélem a későbbiekben is maradnak!

Haye WP-re tettem ugyanabból a megfontolásból, amire Leibigab is utalt...
Sajnos a kiütés esélye bármikor benne van a pakliban, de remélem Haye tökéletesen komolyan veszi a feladatát és akkor nem lehet gond... Amit Holyfield csinált az nyerő taktika, ugyanezt kell Haye-nek is tennie csak nagyobb intenzitással és látványosabban...

Ugyan senki sem említi, de én arra is számítok, hogy Valuev is el fog fáradni a végére, miután Haye-től nagyon sok tiszta ütést fog beszedni a menetek során és megnyílik a TKO lehetősége Haye-nek is...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2009-11-05 11:38:55

Na srácok a minap azt álmodtam hogy a meccsen bejött Haye. Aztán mindenki Valuevet várta, de helyette Wladimir Klitschko jött be.Ahogy elkezdődött a meccs egy jobb horoggal leütötte Haye Wovát és ennyi már nála is volt az öv.Ezt meg akartam veletek osztani és leírni hogy maximálisan Haye-nek szurkolok.És remélem Valut kiüti Haye.

» zsotya   válasz erre
    2009-11-05 11:33:39

Számomra nem kérdés, hogy Haye nyer. Gyors, nagyot üt és többet tud a bokszról, mint Valuev.

» Sztrego   válasz erre
    2009-11-05 11:28:11

Jobb, mint az a töketlen Szabó az RTL-en. Attól sírok, ahogy megszólal. Nem szeretem a német nyelvet, de inkább azt hallgatom.

    2009-11-05 11:11:22

székely dávidot meg aki szakkomentátornak nevezi...

    2009-11-05 11:08:49

belizár ne viccelj már valu ütőerejéről, chagaevet egyszer sem csípte meg, míg wova...

    2009-11-05 11:08:08

Bosco-val teljesen egyett értek!
Bár én idő előtti gyözelmet tippeltem.

» All In   válasz erre
    2009-11-05 11:04:59

Bárcsak lezuzná Haye-t! Aztán jöhetne egy Klicsek vs. Valuev.

    2009-11-05 11:04:53

Jók a hozzászólások, de ami a legjobban tetszett az az, hogy ennyien megszólaltak a meccs kapcsán.
A jövőben is így lesz?? Én örülnék!

    2009-11-05 11:02:52

Úgy látszik kisebbségben vagyok a véleményemmel, de szerintem Haye nem tudja kiütni. Valuevet, mert eddig nagyobb ütők sem tudták. Szemmel láthatóan nagyon kemény az orosz feje.
Ahogy Holly apó kimozogta és megverte, azt meg tudná csinálni, de szerintem legalább egy nagy ütésbe bele fog futni, s attól lemegy.

» drukker   válasz erre
    2009-11-05 10:25:50

Nagyon tisztelem a fenti urakat és a véleményüket, de Valujev ütőerejét szerintem alábecsülik.
Nálam a legsúlyosabb ütők Foreman, Tyson, Vla-Klics közé nem férne oda, de közvetlenül utánuk jövők közé már igen. Emlékszem jó pár együtéses KO-jára, ill. Holy apó sem véletlenül futott le vagy 5 kilométert közös meccsükön, amin láthatóan még Valu balegyeneseki sem estek jól neki.

» belizar   válasz erre
    2009-11-05 10:13:50

» matador

Erre mindenki kivancsi ;-)

» Megalodon   válasz erre
    2009-11-05 10:10:56

Én nem vagyok rá kiváncsi !!!!

» matador   válasz erre
    2009-11-05 09:58:11

Mekkora a kulonbseg!A torony,eleg ha haromszor ra nehezedik es Haye kartyavarkent omlik ossze:D Nagyon kivancsi leszek mi lessz a vege!

» Megalodon   válasz erre
    2009-11-05 09:37:27
fel