Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Amikor minden bokszra fordul: Gennady Golovkin vs. Daniel Jacobs

2017-03-16 21:33:36 /
Közel 1.5 éves szünet után ismét a new yorki Madison Square Gardenben húz kesztyűt a WBA, WBC, IBF és IBO középsúlyú világbajnoka, a kazah Gennady Golovkin, akire ezúttal a WBA reguláris világelsője, az amerikai Daniel Jacobs vár. A találkozó favoritja a súlycsoportoktól független ranglistákon is előkelő helyen található Golovkin, de vajon tényleg ennyire egyértelmű lenne az összecsapás végkimenetele, vagy Jacobs esetleg képes lesz megállítani veretlen riválisát? A profiboksz.hu korábbi is jelenlegi szerkesztői a hagyományos esélylatolgató cikk keretében igyekeznek megtippelni, megjósolni az összecsapás lefolyását, végeredményét.


Greg: Nem érzem azt, amit sokan mondanak, hogy Jacobs lesz Golovkin eddigi legnehezebb ellenfele. Nézzük csak: lábon gyors és ügyes, az ütőereje megkérdőjelezhetetlen, viszont a támadások hevében sokszor nyitva marad és az állát nem éppen a legkeményebb anyagból farigcsálták. Az amerikai leginkább azt szereti, ha ő lehet az agresszor, zakatolhat előre, az nem igazán ízlik neki, mikor hátrálásra késztetik, kontrából nem igazán erős, bár kétségkívül - jó lábmunkájának hála - nagyon jól mozog el (védelmét is elsősorban erre építi). A meccsek elején szereti ezzel a rengeteg mozgással, folyamatos irányváltásokkal, jabeléssel fárasztani, leharcolni az ellenfelét, hogy aztán 4-5 menet után szépen átvegye az agresszor szerepét és ő menjen előre. Eddig alapvetően egy ellenfele volt, aki ugyanabból az "alomból" származott, mint Golovkin, ugyanazt az iskolát képviselte, hasonlóan rakta össze a kombinációt, hasonlóan mozgott, az illetőt Dmitry Pirognak hívták. Nagyon régen láttam, akkor is csak egyszer ezt a meccset, és nem emlékeztem erre a mesteri mozdulatsorra, amivel az orosz először bevitte a zavarosba, majd kiütötte Jacobst... káprázatos megmozdulás volt. És hasonlót már Golovkintól is láthattunk, egész biztos, hogy a kahaz is megnézte ezt a mérkőzést néhányszor... és hát ő is azt az orosz iskolát képviseli, ami már egyszer csúnyán kifogott Jacobson... Valószínűnek tartom, hogy Jacobs a mérkőzés elején nem fog rárontani Golovkinra, hanem rengeteget mozogva, folyamatosan irányokat váltva próbálja majd felmérni, mire is számíthat tőle. Golovkin valószínűleg zártan, sziklaszilárd fedezék mögül fog előre zakatolni és lődözi ki a baromi erős előkészítő ütéseket (a'la Lemieux meccs), esetleg testütéseket, ha közel kerül Jacobshoz. Mivel GGG piszok jól lopja a távolságot és zárja le a ringet az ellenfél előtt, az amerikai hamar rá fog jönni (az első 8-10 fedezékre bekapott jab után), hogy itt neki támadóként nem nagyon osztanak lapot, ezért maradni fog annál a taktikánál, hogy egyfolytában mozog és néha 1-es ütésekkel, vagy maximum 2-es kombinációkkal vissza-vissza ütöget a zártan rohamozó Golovkinnak, majd megpróbál elhúzni a helyszínről. Úgy a harmadik menet tájékára jósolom az első olyan jelenetet, amikor GGG kicsit magára húzza az amerikait, aki felbátorodva, reflexből neki is támad, majd miután nyitva marad, kap egyet, amitől padlót is fog. Ez egyelőre nem fog KO-t érni, de a meccs további képét meghatározza, és a következő felvonásban lesz még 1-2 padlózás, mielőtt az ötödik körben Golovkin egy test-fej kombinációval végleg lezárja a sztorit. Tipp: Golovkin WKO5.

zolimt: Túl vagyunk egy igen feszült hangulatú mérlegelésén, de az valószínűleg mindenkinek feltűnt, hogy a képernyőn keresztül sugárzó nyugtalanság nem Golovkin felől árad. Jacobs tekintete és a szüntelen kérődzése (ami nyilván a dehidratáció okozta szájszárazság elleni orvosság is) miatt sokan azt mondják, hogy az első menetet Golovkin nyerte. Jacobs szemmel láthatóan komoly fogyasztáson esett túl (érzésem szerint nagyjából cirkálósúlyúként lép majd szorítóba ) és ha jól sikerül a visszatöltés a magasság- és karhosszbeli előnyéhez hozzáadva tetemes előnyhöz kellene, hogy juttassa. Golovkin utoljára 2015-ben, Martin Murray ellen találkozott ekkora ellenféllel. Murray technikai képzettsége jócskán elmarad Jacobsétól, viszont ütésállóság terén - nem is kicsit - az angol felé billen a mérleg nyelve, ezért úgy gondolom, hogy Jacobs nem fog tudni annyira jól helytállni, mint azt Murray tette. Abban biztos vagyok, hogy a mérkőzés első perceiben az amerikai hozni tudja a sok mozgásra épülő, “pötyögős” taktikáját (mással harcba szállni egyenesen öngyilkosság lenne) és kissé kényelmetlen helyzetbe hozza majd “Tripöl Dzsít”, de mivel a kazah a vadászat és a sarokba szorítás mestere, nem sokáig terem babér Jacobs számára. Golovkin a szűk fedezék mögül először egyenesekkel operál majd, aztán balhorog - testre mért bálfelütés kombóval elkezdi lelassítani az amerikait. Nem jósolok hosszú estét, szerintem már az első menetben padlózik Jacobs és maximum a 3. menetig befejeződik a mérkőzés. A tippem Golovkin KO3.

Prof: Olyan meccs közeledik, ahol elvileg a két bokszolónak, illetve nekünk, nézőknek sem kell 12 menetre készülni, ha csak az eredményességi statisztikát, a KO-arányt nézzük, hiszen elég ritka az ilyen párosítás: 36/33 KO, TKO áll szemben 32/29 KO, TKO mérleggel. Ha az impresszív számok mögé tekintünk, mindkét bokszoló megítélésénél megtalálható némi kritikai él az ellenfelek minőségével kapcsolatosan, de azért érdemi különbséget lehet tenni Golovkin javára. A kazah -világbajnokként- érthetően nevesebb ellenfelekkel szemben érte-éri el idő előtti győzelmeit, bár sokan mind a mai napig nem ismerik el őt, mondván, egy üres súlycsoportban éri el a sikereket, a számára nagyobb kihívásokat feljebb találhatná meg, ahová viszont nem lép fel... A kétkedőknek talán most megfelel az ellenfél, méretben legalábbis Jacobs a ringben bőven GGG fölé fog nőni. Technikailag is látványos, amit tud Jacobs, az ütőereje is átlagon felüli, épp egy tucat mérkőzésnyi KO/TKO-s sikerszériából érkezik: mi kellhetne még? Hát mondjuk defenzív képességek, ütésállóság, küzdeni tudás. Ezek egyrészt sosem ártanak GGG ellenében, másrészt viszont nem épp Jacobs erényeihez tartoznak. A védekezése inkább az elmozgásra épül, de Golovkin pragmatikus, célszerű lábmunkáját, a menekülési utakat lezáró, egyben terelő irányítását felülírni, a sarokba és kötelekhez szorítását elkerülni 12 meneten át eddig még mindenkinek megoldhatatlan feladatot jelentett. Murray defenzivitását biztosan nem másolja Jacobs, de Lemieuxhoz hasonlóan egy-két nagy ütésre, illetve kinyíló, védekezést hanyaGoló Golóra várni olyan lesz, mint Godot-ra várni... :) Golovkin képes az ellenfélhez alkalmazni a taktikáját, jobban mondva a védekezését olyan szinten használja, amit épp megkövetelnek tőle. Így hiába az ütőerő Jacobsnál, ezen a meccsen véleményem szerint nem érkezik meg az az egy villanyoltó ütés, és nem lesz meg a Tszyu-hatástalanító Hatton-presszió vagy menetenkénti darálás, Calzaghe-féle ütésmennyiség sem, amik elméletileg megoldást jelenthetnének a győzelemhez GGG ellen. Bár mostanában többen, többször említették, hogy Golovkinnak "gyengeséget", üthetőséget kell mutatnia a jövőbeli nagy meccsekért, hogy maradjanak reménybeli ellenfelei, azért ez nem szempont ilyen szinten. Canelo, jobban mondva a csapata sem attól fogja függővé tenni a várva várt összecsapást, hogy most megszenved-e a kazah, vagy látványosan legyalulja Jacobsot. Ez utóbbira tippelek, Golovkin zárt és fegyelmezett védekezésből kiindulva TKO-val győz, egy olyan meccsen, ahol azért Jacobsnak is lesz pár szép momentuma. Aki meglepetést szimatol, az Golo laza, elhanyagolt védekezését, illetve néha ösztönből, nyersebb erőből való bunyóját említheti, amelybe jó szemmel beleüthet Jacobs, kellemetlen sérülést, felrepedést okozva akár a kazahnak... és mindjárt más lenne a meccs képe. De ne fessük egyik félnél sem az ördögöt a falra, szurkoljunk egy élvezetes mérkőzésért!

Erwin: Alapvetően azt vallom, hogy nincsen legyőzhetetlen bokszoló, előbb, vagy utóbb mindenki (na jó, majdnem mindenki) megtalálja a párját a ringben, aki képes ledönteni a veretlenség nimbuszát. Az előbbi okfejtésből kiindulva nem hiszem, hogy Golovkin érinthetetlen lenne, de azt sem érzem, hogy most érkezett el az az idő, vagy ellenfél, aki meg tudná állítani. Arra látok esélyt, hogy a mérkőzés elején Jacobs okozzon kellemetlen pillanatokat Golovkinnak, de összességében nagy meglepetés lenne számomra, ha a végén az amerikai bunyós kezét emelnék a magasba. Tippem szerint az összecsapás elején kiegyenlített, látványos küzdelmet láthatunk majd, a "második félidőre" viszont Golovkin megtalálja a tökéletes ütőtávot, illetve a leghatásosabb kombinációkat, és idő előtt le tudja zárni a csatát.          


2017. március 18. - profiboksz.hu


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

remélem, hogy már nem kell sokat várni Goloékra.

» CHUBAKKA   válasz erre
    2017-03-19 04:18:21

Mindenkinek köszi az IBF öves hszt,kiigazítást. Már értem. ;)
A dèli határról,éjszakai műszakban próbálom majd stream+4Gkapcsolatta l élőben megnézni a meccset. Tipp GGG K.O. 8.

» tizedes   válasz erre
    2017-03-19 03:08:50

G.Golovkin (1,10-1,17) - D.Jacobs (5,50-6,80)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-03-19 01:27:37

Egy számomra régóta várt középsúlyú csata ez. Nekem Jacobs története nagyon szimpatikus az, hogy honnan jött vissza és, hogy most mennyire más a mentalitása és a hozzáállása. Mentálisan szerintem 110%-os. Golovkin nagyobb ütő, jobban bírja a pofonokat is, de Jacobs se kis ütő és szerintem ez sokat érhet! A legvalószínűbb forgatóköny, hogy Golovkin betalál és a mecc sközepe felé kiüti Jacobsot. Viszont én látok egy kis esélyt arra is, hogy Jacobs ütőereje célba ér (pl ha GGG olyan ütéeket kap mint Brook ellen). Azt még nem láthattuk, hogy pl ilyen tisztán bekapott ütések után mennyit bír GGG.
Én látok egy kis esélyt a meglepetésre így mertem is egy kissebb összeget tenni Jacobsra (5.10). De alapvetően egy jó meccsnek szorítok.

» foreman99   válasz erre
    2017-03-18 23:27:48

Nyilvan Golo a meccs eselyese, de
szerintem Jacobs jobban partiban lesz vele pontozas szempontjabol, mint Lemieux volt. Arra szamitok, hogy a menetek szorosabbak lesznek talalati aranyban, sot azt sem tartom kizartnak hogy akar tobbet is talal majd parral az amerikai koronkent, amig tart a fight.

Viszont ha GGG olyan fegyelmezetten es a vedekezesre odafigyelve fog oklozni mint azt a kanadai ellen tette, akkor a leutes szinte barmikor johet tole. A kazah joval nagyobb uto mint Pirog volt. Ugyanugy johet leutes az elso menetek valamelyikeben mint a kozepsoben vagy a vegen.

Csak Golovkinnak nem szabad ugy bokszolnia mint Brook ellen tette mert az Jacobs ellen nem nyero strategia. Akarmilyen kemenyfeju is, neki is csak egy egeszsege van.

» Slajos   válasz erre
    2017-03-18 21:02:33

Jacobs nyilván a súlyelőnyre hajt, ezért nem ment el mérlegelni. Persze ez kevés lesz ide.

» patton   válasz erre
    2017-03-18 20:59:15

@tizedes: Jacobs nem visz övet a meccsbe, mert minden öv amiért küzdeni fognak, az Golovkinnál van, de így hogy az IBF másnapi mérlegelésére nem ment el, így az IBF-övet már a győzelme esetén sem szerezheti meg Golovkintól, csak a többit...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-03-18 18:38:22

@tizedes: Ha véletlenül Jacobs nyerne, akkor se kapná meg Golovkin IBF övét. Ennyi a történet.

    2017-03-18 18:34:31

@dondannyboy: dragul ez is mindig

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-18 18:23:06

@tizedes: hogy mi?

» fixpont   válasz erre
    2017-03-18 18:19:02

@tizedes: Golonal van az ov,azt nem kaphatja meg,ha esetleg nyerne.

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-18 18:14:19

@miskacarus: ja és köszi a pontositást

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-18 18:12:39

@miskacarus: tul drága abból amerikában 4x el lehet menni moziba.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-18 18:11:59

@tizedes: Jacobs nem mért be:) Ő nem kap övet:)

» kovban   válasz erre
    2017-03-18 18:05:28

@fixpont: TEhát , ha lemegy Jacobs és bemér a súlyhatár alatt, és veszít, akkor GGG megkapta volna az övet, de így akkor NEM ??
Ha ez igaz, az nem korrekt és elvenném az övet így is, úgy is Jacobstól....

» tizedes   válasz erre
    2017-03-18 17:59:32

@dondannyboy: $54.99 a SD,
$64.99 a HD

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-18 17:54:23

ppv-el kapcsolatban én meg azt gondoltam azért nem veszik a keuropai bunyosok előfizetéseit merta legolcsobb is 49.99

angliában átszámitva 20 dollarbol meg lehet venni.

» dondannyboy   válasz erre
    2017-03-18 17:22:21

Az IBF ove nem lesz teriteketeken, mert Jacobs elmulasztotta a masnap reggeli masodik merlegelest, ahol nem lehetett volna tobb mint 170 font, GGG 169-cel abszolvalta.

» fixpont   válasz erre
    2017-03-18 17:08:27

Hogyan lehet egy boksz meccset eladni úgy hogy az már nem csak egy boxmeccs hanem egy nagyobb szabású esemény... Rumble in Jungle... Ez nagyobb idő és pénzbefektetés több munka, most csak üresedés van a celeb világbajnokok és a tökös promóterek között.. Ott a példa a hülye McGregor is, celebben nyomja és 10x annyit keres...

» PedroMagi   válasz erre
    2017-03-18 16:16:59

@Roy Jones Jr.: Szerintem a nagy ppv-t elérni csak komoly marketingel lehet és celebeskedni ezerrel... May ebben is pro hogyan adja el magát, Pac meg nemzeti hős volt nagyon látványos bunyóval, közönségszórakoztató boxal... Emlékezzünk csak a kosármeccsre ahol csinálták a show-t az embereknek... A hírekben szerepelni minél többet és minél több ember ismerje a neved... Ezt nem csinálják a legtöbben, "csak" boxolnak... De La Hoya is celeb karakter...

» PedroMagi   válasz erre
    2017-03-18 16:06:20

@Roy Jones Jr.: Ahogy mondod,nem semmi ahonnan visszajött Jacobs..mentálisan szerintem teljesen toppon van,hisz magában és abban hogy legyőzheti GGGt és meg is van rá az esélye attól függetlenül hogy én is és a szakma nagy része is Golo győzelmet vár.Kíváncsi vagyok Jacobs hogy tudja kezelni majd Golo erejét,mennyire bírja majd a kazah ütéseit..lehet hogy keményebb annál mint ahogy mi gondoljuk.Remélem hogy egy hosszú,színvonalas és élvezetes meccset fogunk látni.

» schneider999   válasz erre
    2017-03-18 15:54:07

@northpaw: Lehet igazatok van és jobban volt hype-olva, csak én nem engedtem, hogy hogy eljusson a tudatomig, mivel láttam már mindkettőt elégszer. :) Mondjuk mégis csak első PPV-s gálája volt Golo-nak, logikus.

@miskacarus: Ez egy nagyon jó kérdés, hogy lesz-e még valaha nagy PPV-generáló bunyós, de ehhez szerintem újra egy amerikai amatőr olimpiai bajnok vagy minimum érmes kellene, akit nagyon fiatalon elkezdenének felépíteni, csak kérdés, hogy ki és hol. Mert a Top Rank értene a karrierépítéshez, de egy idő után beszűkülnek a lehetőségeik, Haymonnál meg lennének lehetőségek, de ők meg nem értenek a megfelelő karrierépítéshez.

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-03-18 15:18:47

Mindenki inkább Golovkin győzelmét várja, ezzel magam is így vagyok. Az indoklások közül viszont azzal nem értek egyet, hogy Gennagyij hasonlóan mozog, mint Pirog. Utóbbi nagyon egyedi módon űzte főként a védekezést. Viszont a "vadászó" hadmozdulatokban a kazah jobb. Dmitrij nem volt olyan nevezetes bombázó, de az a jól kivitelezett jobbos elég volt ahhoz, hogy a bíró lebeszélje Danielt a folytatásról. Golovkin akár váratlanabbul, kisebb lendülettel is elő tud húzni igen szigorú érvet. Láttunk már tőle néhány hasonlót.

» Untouchable   válasz erre
    2017-03-18 14:50:59

@Roy Jones Jr.: Foleg ha kiutessel nyer megint.
Amugy en ugy vettem eszre,hogy jobban van promozva,mint a Lemieux meccs,tobben beszelnek rola,joval tobb cikk,hir ,interju keszult,de ez nem azt jelenti hogy meg is veszik a galat.
De valoszinuleg,ha a PPV huzoemberek kioregednek mind,nem is lesz uj PPV generacio.Promo ide vagy oda.

» miskacarus   válasz erre
    2017-03-18 14:48:53

@Roy Jones Jr.: A Lemieux elleni szerintem jobban volt promózva, emlékszem mentek a szövegek, hogy ez az új Hagler - Hearns ami a híriget illeti, ami persze bullshit, de legalább megpróbálták eladni. Ezt a mostaninál nem látom. Jacobs pedig lehet, hogy amerikai, de a meccseit alig nézik, lásd az eddigi legnagyobb meccsének, a Quillin elleninek a siralmas nézettségi adatait.

» northpaw   válasz erre
    2017-03-18 14:08:42

@northpaw: Valóban nincs, bár szerintem a Lemieux elleni sem volt és Jacobs azért csak amerikai, a történetét is sokan ismerhetik és szerintem ez a legjobb, legerősebb párosítás, amit most össze lehet hozni középsúlyban. Én úgy számítok, hogy meglesz ez a 150 ezer, bár hacsak ennyi lesz, az továbbra sem fogja javítani Golovkin tárgyalási pozícióját az Alvarez elleni meccsnél...

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-03-18 14:03:23

@Roy Jones Jr.: Meglátjuk, hogy tévedek-e, de szerintem ez a gála nem fogja hozni a Golovkin - Lemieux eladásait (ami szintén nem volt sok), egyszerűen nincs eléggé promózva.

» northpaw   válasz erre
    2017-03-18 13:45:33

Danny Jacobs előtt le a kalappal minden szempontból! Most csak anyagi szempontból nézve: Quillin ellen kereste karrierje legnagyobb meccspénzét 1,5 millió dollárt, és most kiáll mindössze 250 ezer dollárral többért (!), azaz 1,75 millióért a súlycsoport legjobbjával, P4P az egyik legkeményebbel, legjobb ütőerejű bunyóssal. Hát így is lehet csinálni! (Meg lehet szórakozni, mint Broner meg D.Garcia, akik nem voltak hajlandóak Pacquiao ellen menni a legjobb meccspénzük kétszerésért, 4 millió dollárért sem...)

Hogy a gála ne legyen ráfizetéses, hozni kell a múltkori 150 ezres eladást, de a lényeg, hogy ez egy reális várakozás és a résztvevők is ehhez igazították az igényeiket.

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2017-03-18 13:20:43

@Amir: Itt gyakorlatilag mindig van működő link a meccsekhez, és regisztrálni sem kell:
https://www.vipbox.m ...

» Peacock   válasz erre
    2017-03-18 12:55:41

Tudna linket valaki belinkelini
Ahol lehet nézni a GGG meccset?
Köszi 👊

    2017-03-18 12:19:06
fel