Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

Akira Yaegashi vs Wittawas Basapean: Felvezetés a mérkőzéshez

2016-12-30 11:48:02 /
A pénteki nap másik világbajnoki mérkőzése a japán Akira Yaegashi és thaiföldi kihívója, Wittawas Basapean (korábbi fedőnevén Smartlek Kokietgym) között zajlik majd az IBF szervezet kislégsúlyú trónjáért. Ez az összecsapás még csak a prológusa az év utolsó két napján látható három 108 fontos bajnoki ütközetnek.

 

A mérkőzés dátuma és helyszíne: 2016.12.30., Tokyo, Japán

A súlycsoport világbajnokai: Ganigan Lopez (WBC), Ryoichi Taguchi (WBA), Akira Yaegashi (IBF)

A mérkőzés szakmai jelentősége a kategória szempontjából: 6/10

*

Akira Yaegashi egy kamikaze harcos. A szíve akkora, hogy alig fér el a mellkasában. Már nem fiatal, és a megannyi ringháború is megviseltté tette.

Az egyedüli, ami mit sem változott, az Akira harcos karaktere. Ettől az egyik legizgalmasabb bunyós a 122 font alatti súlycsoportokban. És éppen ettől kihagyhatatlanok a mérkőzései. Teljességgel.

Yaegashi szalmasúlyban gyűjtötte be első címét, amikor egy brutális háborúban megállította a WBA övet birtokló Pornsawan Porpramookot. Miután elveszített egy címegyesítő összecsapást honfitársával, Kazuto Iokával szemben, Akira két kategóriával feljebb próbált szerencsét, ahol legyőzte a divízió lineális bajnokát, Toshiyuki Igarashit. Három sikeres címvédést követően jött egy újabb brutálisan gyönyörű RingCsoda, amelyben Roman Gonzalez megfosztotta őt bajnoki titulusától.

A japán bunyós ekkor visszalépett kislégsúlyba, ahol begyűjtötte az IBF piros övét. A mai lesz a második címvédése 108 fonton.

Wittawas Basapean, vagyis sokkal közismertebb nevén Samartlek Kokietgym számára nem ismeretlen Japán, sem a világbajnoki címmérkőzésen történő részvétel. A thai bunyós eddigi pályafutása legnagyobb meccsét 2014 szeptemberében, Tokyóban vívta az akkori WBC kislégsúlyú világelső Naoya Inouéval szemben. Samartlek a legjobb formáját hozta az ütközeten, amely a tisztes helytállásra volt elég az ultraklasszis bajnok ellen.

A fizikai kontaktot kedvelő Kokietgym harcmodorának jobban fekszik a Yaegashi által hozott stílus, amely küzdelmes mérkőzésképet vetít elénk... És egyszerre a levegőben lóg egy újabb RingCsoda, amelyet a japán címvédő produkciója hordoz magában...

A mérkőzésre leadott TIPP megtekintéséhez KATTINTS IDE.


Ez a cikk eredetileg a ringcsoda.blog.hu oldalon jelent meg. További napi frissülésű cikkek és érdekességek olvasásához KATTINTS IDE.


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

A.Yaegashi (1,11) - W.Basapean (6,00)

» Roy Jones Jr.   válasz erre
    2016-12-31 10:33:49
fel