Boxkesztyű, bandázs és fogvédő
profiboksz.hu

A hónap legjobban várt meccsei IX.

0000-00-00 00:00:00 /

2006. első beharangozójában az új év januári meccseivel foglalkozunk kicsit bővebben, kilencedik alkalommal olvasható A hónap legjobban várt meccsei. A tavalyi utolsó szám meccsei közül a 2 legfontosabb sajnos erősen vitatható pontozással ért véget, de ez ne szegje senki kedvét, már kezdünk hozzászokni a hasonló eseményekhez. Idén is sok remek mérkőzés lesz, januári "sörkorcsolyaként" rendeznek egy remek visszavágót nagypehelysúlyban és nagy esély van rá, hogy vitathatatlan bajnokot avatnak cirkálóban és nagylégsúlyban is lejátszanak egy világbajnoki címmérkőzést. Bekerült Shannon Briggs létfontosságú mérkőzése és Zab Judah "szintentartó" címvédése a Mayweather elleni szuperfájt előtt.

 

#5 Shannon Briggs - Chris Koval


Shannon the Cannon, a tavalyi év legnagyobb nehézsúlyú visszatérője. 34 éves kora nem tűnik vészesnek a jelenlegi mezőnyben, ezért akár oda is érhet egy világbajnoki címre, ha jól jön ki a lépés a nagyütő amerikainak. Ehhez most le kell győznie a szemtelenül fiatal, de szintén nagy ütőerejű Chris Kovalt, akit a tehetséges Sasha Dimitrenko tudott megállítani utoljára. Igaz, azon a meccsen az első menetben úgy tűnt, hogy Koval nyerhet, méghozzá KO-val (gyenge szóvicc rovatunkat olvasták..) de az Unis összekapta magát és sima pontozással nyert. Mindenképpen Briggs a mérkőzés esélyese, aki utókarácsonyi ajándéknak szeretné megszerezni Sam Peter metszőfogait egy tavaszi mérkőzésen, de ehhez mindenképpen le kell győznie Kovalt, akinek Briggs lesz az első komoly tudással és rutinnal bíró ellenfele. Január 27-én.
Briggs esélyei: 20-50-20-10

 

#4 Martin Castillo - Alexander Munoz


Az oldalon a jövő hét folyamán megjelenik egy részletes beharangozó a mérkőzésről. Profiboksz.hu, the real one!
Castillo esélyei: 40-40-10-10

 


#3 Zab Judah - "Tata" Baldomir


Judah a Spinks elleni kiütéses siker óta kicsit visszavett a munkatempóból, Cosme Rivera után a 7 éve veretlen, ámde nem túl ismert Carlos Manuel Baldomir ellen védi vitathatatlan bajnoki címét. Judah szeme előtt már valószínűleg az április 8-ai Mayweather elleni szupermeccs lebeg, de épp ilyen szituáció állt fönn, amikor egy Spinks elleni visszavágóban gondolkozott és Rafael Pineda igencsak megtréfálta. Akkor Richard Houck és Patricia Jarman pontozók megmentették, de erre nem lehet minden "könnyebb" mérkőzésen építeni, ezért igencsak össze kell kapnia magát Zabnek. Baldomir 41-9-6-os rekordját hol jobb, hol szerényebb mérlegű ellenfelek ellen építette, de mindegyikben közös pont, hogy abszolút ismeretlenek a bokszvilág előtt. Ennek fényében elég bizarr mondat volt a szájából a "Kit győzött le Zab Judah?" és normális körülmények között esélye sem lehet a vitathatatlan bajnok ellen Baldomirnek. Január 7!
Judah esélyei: 10-80-5-5

 

#2 Jean-Marc Mormeck - O'Neil Bell


Evander Holyfield óta nem volt vitathatatlan bajnok cirkálósúlyban és meg kell mondani, az már nem ma volt. Most minden feltétel adott, hogy valaki egyesítse a 3 jelentős szervezet világbajnoki öveit, mivel Mormeck tulajdonát képezi a WBC és WBA koronája, Bell pedig birtokolja az IBF címét. A címegyesítésre jelentősen nagyobb sansza van a rutinos Mormecknek, bár sokak szerint Bell nyerne... Mormeck utóbbi mérkőzésein klasszisokat ütögetett le, míg Bell esetében egy Sellers & Brown & Rothmann trióval senkinek sem sikerült még megváltania a világot. Bell csak a súlycsoporthoz ideálisabb adottságainak maximális kihasználásával érhet el sikert, minden más Mormeck mellett szól. Mindketten az előző évezredben szenvedtek utoljára vereséget, aki most megtöri ellenfele jó szériáját, történelmet ír... Január 7!
Mormeck esélyei: 30-30-25-15

 

#1 Erik Morales - Manny Pacquiao


Ritkán mérkőznek ilyen klasszisok interkontinentális címmérkőzésen, de a cím ezúttal csak a menetszámhoz kell. Tavaly márciusban Morales és Pacquiao ritkán látható kemény összecsapást produkált, de a parázs ütésváltások ellenére egyértelmű volt Morales győzelme, ám mégis csak szoros pontozással tudott felülkerekedni a filippínó klasszison. Pacman nem fogadta el könnyen a vereséget, leginkább a Reyes kesztyűk hiányában látta az okát, amiért nem tudta kiütni Moralest... Más kérdés, hogy a mexikói sokkal keményebb ütésekben részesítette több menetben is, mielőtt a 12. stanzában Pacquiaonak is sikerült bevinni néhány jó kombinációt. Első mérkőzésük óta Pacman kiütötte Velazquezt, Morales viszont csúnya zakót (talán ciklámen, vagy világoszöld színűt) kapott Zahir Raheemtől. Annak a mérkőzésnek a visszavágója talán indokoltabb lenne Erik számára, bár a pénz nagy úr. Január 21!
Morales esélyei: 20-35-25-20

2006.01.01. - Romsy ©


Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

Hajrá PacMan!
Amikor először láttam, úgy gondoltam, hogy nagyon nehéz lesz bárkinek is legyőzni. De Morales sajnos biztosan hozta a meccset.
De majd most! Még egyszer: Hajrá PacMan

» drukker    válasz erre
    2006-01-13 17:16:37

De k...va jó lenne egy Briggs-Peter meccs! Ez lehetne az idei év durranása nehézsúlyban!

» Maris_szomszed    válasz erre
    2006-01-03 17:21:36
fel