Boxkesztyű, bandázs és fogvédő

profiboksz.hu

Joshua kipontozta Parkert

2018-04-01 00:57:30 /
Látványosnak nem feltétlenül mondható, sokkal inkább a taktikus jelzővel illethető mérkőzést vívott egymással szombaton éjszaka a WBA. IBF, IBO nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua, és a WBO világelső Joseph Parker. A találkozóra közel 80 ezer néző látogatott ki a cardiffi Principality Stadionba, ahol egymásnak feszülhetett a két veretlen öklöző. A nyitó percek tapogatózással teltek, és a kezdeti óvatosság a későbbi felvonásokban sem változott meg drasztikusan. Az angol Joshua első sorban balegyenesére próbált alapozni, míg alacsonyabb új-zélandi riválisa ütőtávon kívül mozogva, szórványos ritmusváltásokkal igyekezett eredményt elérni. A nem túl eseménydús mérkőzés során Joshua tűnt meggyőzőbbnek, de látványos fölényt nem tudott kialakítani, Parker pedig végül kénytelen volt beérni a tisztes helytállással, miután a záró gongot követően a pontozók 118-110, 118-110, 119-109 arányban egyhangúan Joshuát látták jobbnak, aki ezzel begyűjtötte a WBO övét is, míg Parker elszenvedte első profi vereségét, vígaszként azonban elmondhatja magáról, hogy a hivatásosok között ő az első, akit nem tudott idő előtt megállítani az angol bokszoló.

Videó: a mérkőzés felvétele
Oszd meg, tedd a kedvencek közé!

Hozzászólok:

login: jelszó: » regisztráció

@iceman: Én úgy emlékszem, hogy tarkón ütötte Wilder Ortizt, és utána földhöz vágta, na innentől láttam a kubain, hogy megvan fogva, és mind a két mozdulat szerintem erősen a szabálytalan kategóriába esik. Majd visszanézem, hogy úgy rémlik, hogy elég lassan, és kínkeserves arccal állt fel Ortiz.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-04 18:43:33

De amúgy ezt az egész vitát nem is értem. Senki sincs itt a fórumon, még a legelvetemültebb Wilder fanatikusok sem (ha van egyáltalán ilyen), aki mondjuk 80-20% arányban adná az oddsokat az amerikainak. Meg senki sem temeti Joshua-t, vagy kiáltja ki pancsernak.

Egyszerűen annyi, hogy az eddigi stabil 60-40 Joshuának arány a két bunyós legutóbbi meccse után átment egy bizonytalan 60-40 Joshua, 50-50, 60-40 Wilder skálájú találgatásba. Nem igazán értem, hogy mi ezzel a baj, csak mert a Joshua oldal ördögtől valónak tartja, hogy egyáltalán mer valaki pozitívat írni Wilderről, és eleve a Wilder melleti érvek jogosságát is elvitatja, ami szerintem a bunyóban eleve nettó találgatás addig, amíg két bunyós nem találkozik, mert ez az egész küzdelem dolog ezer és egy faktortól függ. Csak jeleket és tendenciákat láthatunk, és ezekből találgathatunk, viszont az szerintem bántó, hogyha ezeket is elvitatja valaki csak azért, mert egy bunyós antipatikus neki...

» sziporka   válasz erre
    2018-04-04 09:04:42

@nagygeza: Mondjuk a Chisora "KO"-t inkább hagyjuk...

» sziporka   válasz erre
    2018-04-04 05:59:47

@La Cucaracha: Én egyáltalán nem írnám le AJ-t Wilder ellen. Alapvetően bármilyen kimenetelt el tudok képzelni azon a meccsen. Számomra AJ feltűnően darabosan mozgott az utóbbi két meccsén, szerintem ezért Wilder felé billen most sokaknál a mérleg. Ha úgy fogalmazol, hogy Ortiz a kiütésig vezetett Wilderrel szemben, azzal én is egyetértek, de a döntetlen közeli állást is el tudom fogadni.Érdemi Ortiz fölény, amely majdnem döntőnek is bizonyult, egy menetben volt. Ortiz sokkal szebben mozgott, de a tényleges találatok száma meneteken belül és összességében is kiegyenlített volt. Továbbá az ötödik menetben Wilder tisztán ütötte le Ortizt, nem volt ott semmilyen tarkós. A tizedikben Ortiz szintén nem tarkóütéstől rendült meg, viszont amikor Wilder lerohanta, valóban úgy tűnt, hogy szabálytalan felületeteket is ért ütés(ek). Ott és akkor Ortiz már egy kondiban elfogyott, megvert bunyós volt. A meccs után Ortizék nem véletlenül nem tiltakoztak az eredmény ellen.

» iceman   válasz erre
    2018-04-03 23:09:49

@iceman: Képzetteb Ortiz de ahogy írják mások is lábon komótos tőle jóval mozgékonyabb Parker, Scottot azért illett volna kiütnie igaz ütötte le de akkor is végigzavarta vele a menetszámokat, Wilder de még Chisora is kiütötte, ez a meccs már rá világított a korlátaira.

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-03 21:50:12

@La Cucaracha: Egyebkent meg az is hulyeseg, hogy inaktiv, es az is, hogy aktiv, legalabbis mindketten kaptunk egy-egy minuszt. Jo ez a lehetoseg, biztositja az analfabetak, diszlexiasok es egyeb fogyatekkal elok szamara az eselyegyenloseget :-))

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-03 21:39:09

@La Cucaracha: Volt egy hosszabb kihagyasa a masodik veresege utan, de tavaly ev vegetol ujra eleg aktivnak szamit ( az aprilis meccse fel even belul a harmadik lesz ). Dawejko amugy nem olyan szar bunyos, mint a merlege mutatja, csak hat nehezsulyu mercevel egy koverkes torpe. De bokszolni azt tud.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-03 21:36:34

@bpjotruska: 3 év alatt 4-szer lépett ringbe, erre gondoltam, hogy nem túl sűrűn látni (és főleg nem komoly bunyósok ellen).

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-03 21:25:47

@La Cucaracha: Jennings bokszolt decemberben meg februarban is, s aprilisban megy Torppapa ellen ( Joey Dawejko ).

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-03 21:18:55

@iceman: A tobbi dologgal viszont egyetertek. Az utesek megvalasztasanal, kombinacioknal biza erzodik Ortiz kb 370 amator meccse, ilyen szempontbol talan a mezony legjobbja.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-03 21:17:01

@iceman: "Ortiz remekül zárja le a ringben a szögeket, Parker a lábon elmozgó ellenfelet képtelen hatékonyan lekövetni és nem zárja le jól a "menekülési" útvonalakat."
Ha Ortiz valoban remekul zarna a szogeket, akkor Malik Scott nem 12 menetet huz ki ellene, hanem mondjuk kettot. Parker is jo szar teljesitmenyt nyujtott kis Fury ellen, de utobbi labon legalabb olyan jo, mint Scott, nagyobb, fiatalabb/frissebb es nem uvegallu. Igazsagtalansag, hogy Parkert sokan csesztetik a Fury-meccsel, mikozben Ortiz hasonloan szar teljesitmenyt nyujtott Scott ellen, de ot csak dicserni szokas. Kurva jo bunyos a kubai, de szerintem pont a labon tul komotos mozgasa limitalja kicsit a bokszat.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-03 21:11:37

@nagygeza: Ortiz remekül zárja le a ringben a szögeket, Parker a lábon elmozgó ellenfelet képtelen hatékonyan lekövetni és nem zárja le jól a "menekülési" útvonalakat. Tapad, tapad, de hiába. Ortiz oldalirányba is jól kimozgatja az ellenfelét, szép lefordulásokat csinál, Parker szinte nagyrészt lineárisan mozog előre-hátra. Ortiz hatékonyan dolgozik az ütéseivel, nagyon jól érzi az ütőtávot, jóval kevesebb "felesleges" ütést indít, mint Parker (gondolok itt arra, hogy Parker rengeteg egyenest indít ütőtávon kívülről, ami sokszor még az ellenfél kesztyűjét sem éri el). Nekem Parkernál az az érzésem volt (legalábbis kis Fury és AJ ellen), hogy az egész meccsen folyamán nem igazán érezte az ütőtávot és vagy túl távolról indított, vagy komolyabb előkészítés nélkül "odaszaladt" és próbált közelről dolgozni. Ortiz kombinációi tanítani valók, gyorsak,precízek, Parkernél én sokszor esetlegességet érzek a közelről indított kombóiban is. Amiben én ténylegesen óriási különbséget érzek Parker és Ortiz között, az a tehetség és a tehetség képzettséggel való ötvözése.

» iceman   válasz erre
    2018-04-03 20:58:25

@nagygeza: Jennings szerintem is jó bunyós, kár, hogy valamiért ritkán látni ringközelben, pedig szerintem top 10-be benne van.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-03 20:55:52

@iceman: Nem, nem az én szövegem komolytalan, hanem az, hogy már lassan mindenki előre temeti Joshuát, Wilder ellen. Én úgy érzékeltem, hogy Ortiz jobb volt Wildernél, Joshua meg sok mindenben előnyben van, Ortizzal szemben (méret, ütőerő).

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-03 20:53:40

@La Cucaracha: Jennings ellen jobb formában volt Ortiz de azért az is megmutatkozott hogy ő is verhető mert szoros meccs volt, Jennings egy jó bunyós Klitschkonnak se adta magát könnyen szívesen látnám őt Wilder és Joshua ellen is, meg nem is verné őket valószínűleg de szorossá tehetné a meccset.

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-03 19:40:02

@iceman: Igen kb jól látod.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 19:27:08

@iceman: Parkert erősen lekicsinyíted még Ortizt felnagyítod, én nem látok olyan eget rengető különbséget köztük. Parker fiatalabb jobb lábon és legalább ugyanolyan erős ha nem erősebb mint Ortiz, gyorsaságban talán picit jobb a kubai. Ebből bár csak az én meglátásom, de nem jön le hogy miért kategóriával jobb nálad Ortiz?

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-03 19:01:02

@Totti: Egyetértek veled, próbálom legtöbbször figyelmen kívül hagyni azt a pár trollt aki van, de sokszor olyan sunyi trolkkodást folytat hogy igen fel tudja mérgesíteni az embert...

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-03 18:57:07

@iceman: Én leírtam, hogy kit gondolok trollnak. Velük én nem tudok érdemi vitákat folytatni. Én mindig alátámasztom a mondandómat, vagy ha csak kijelentek, és valaki rákérdez, hogy még is miért gondolom így, akkor el tudom magyarázni az álláspontomat.

Valóban vannak sokan (nevezzük mainstreamnek), akiknek egy az álláspontjuk egy, és azonos emberekkel, viselkedésformákkal szimpatizálnak.

Például: Golovkin, Lomachenko, Kovalev... Szóval a keleti részleg. Közéjük tartozom én is.

Én személy szerint egy Wilder, Floyd, Ward vagy Canelo féle viselkedéssel nem tudok azonosulni. Ettől függetlenül engem nem zavar ha valaki nekik szorít, és neki ők szimpatikus.

De amikor egy bejegyzésnek semmi más szándéka nincs csak, az hogy "közfelháborodást" okozzon, azt én nem tudom megérteni.

Utána meg megy az értetlenkedés, hogy mi rosszat mondtam, amikor pontosan tudja. Meg a vádaskodás, "hogy itt nem lehet semmit leírni, mert rám szállnak a csúnyák, csordaszellem, bla bla"

Szánalmasnak tartom ezt a siránkozást. Legtöbbször azok szokták ezt tenni, akik abszolút nem tudják alátámasztani a mondandójukat.

"de azért jegyezzük meg, hogy úgy általában jó ideje alig folyik már érdemi, érvekkel alátámasztott, szakmai alapú vita."

Én minden héten találkozom ilyennel az oldalon többször is. Csak aztán jönnek a "trollok", akik telibe verik ezt. És onnantól már nyilván nem tud kialakulni konstruktív vita. Fogalmam sincs mi a jó ebben, biztos bizseregnek vagy nem tudom, de az biztos, hogy én a helyükbe már rég nem látogatnám ezt az oldalt, úgy is mindenki hülye itt, a többi meg meg van félemlítve, és mindennap rettegve meri csak olvasni a hozzászólásokat, de írni azt nem mer. Terror van itt.
Ne már...

Én meg már azt unom, hogy fáradtan hazajövök a munkából, ránézek pár cikkre, esetleg olvasok pár értelmes hozzászólást, esetleg kérdezek valakitől valamit, és akkor jön 1-2 emberke (a kisebbség, akiknek mint tudjuk mindig több joguk van) és telibe b@ssza az egész oldalt.

Na mind1. Hagyjuk, biztos én látom rosszul. Bár ez lenne a legnagyobb problémám az életben.

    2018-04-03 17:59:29

@Totti: Lehet, hogy siposattila egy troll, nem tudom, de azért jegyezzük meg, hogy úgy általában jó ideje alig folyik már érdemi, érvekkel alátámasztott, szakmai alapú vita. Szekértáborok alakultak ki a legtöbb gyakori, "kényes" témában, amelyek indulati alapon, agresszíven kommunikálva acsarkodnak egymással. Általában van egy mainstream álláspont, amit a "befolyásosabb" fórumtagok hangosabb, agresszívabb része támogat és ez ki van kiáltva "többségi" álláspontnak. Mások, nevezzük őket "trolloknak" meg szerintem azt élvezik, hogy hergelik ezeket az embereket, akik személyeskedéssel reagálnak. A valódi többség meg szerintem a leginkább hallgat, mert érdemi vitának már nem jut hely, illetve olvassa a valóban érdekes cikkeket, tartalmakat.

» iceman   válasz erre
    2018-04-03 17:17:43

@La Cucaracha: Nem, nem írod joggal, mivel tényszerűen nem ez történt azon a meccsen. Mint írtam, ez így komolytalan vita. Hagyjuk!

» iceman   válasz erre
    2018-04-03 17:00:38

Elég furcsa, hogy ilyen magas szinten is vannak nyelvi problémák, hogy világbajnokok meccsén a biró nem beszél rendesen angolul. Bizonyára valamennyire beszélt, de nem eléggé, vagy nem értette a sportolók akcentusát. Kár, hogy ez a fajta amatőrizmus megjelenik itt is.

    2018-04-03 14:20:50

@iceman: Ha a 10. menetet nem nézzük, szerintem 6 menetet elvitt Ortiz, és minden menetben voltak jó mozdulatai, szerintem joggal írom, hogy 10 meneten át dominált. Egyszer sem éreztem komolyabb Wilder fölényt, kivéve, miután kétszer tarkón ütötte Ortizt, és megindult.
Azt nem mondtam, hogy Ortiz rossz volt, de én úgy látom, hogy a Jennings elleni meccsen gyorsabb volt, és az ütései is keményebbnek tűntek, látszólag.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-03 13:55:15

@siposattila: Bár elismerem hogy az én hibám,ha igazságtalant látok,rögtön ugrok,ezen változtatnom kell.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 11:18:11

@Totti: Pedig itt most csak erről van szó,semmi másról,a fórum erről szól,nem más emberek véleményezéséről.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 11:11:45

@siposattila: Én nem erről az egy konkrét esetről beszélek, hanem folyamatosan, amit itt csinálsz.
Ez nem más, mint szándékos provokáció...

    2018-04-03 11:07:28

@Totti: Ezek szerint te sem olvastad végig miből alakult ez ki,inkább arra fecsérelted volna ezt az energiát,hát látod erről beszéltem.
Ideológiákat gyártani és vádaskodni mindig könnyebb,én ezt megértem.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 10:59:51

@siposattila: Ne haragudj, de teljesen egyértelmű, amit csinálsz ezen a fórumon. Több ilyen ember is volt már itt, gondolom némelyik te voltál.

Én trollnak hívlak téged, bár igazából nem tudom mit jelent ez a szó. Elmondom nekem mit takar:

1. Rendkívül fontos neked, hogy mindig más állásponton légy, mint a legtöbben, mert ezzel különbnek, fontosnak érzed magad. (Nem arról van szó, hogy ne lehetne más véleményed, de te olyan abszurd dolgokban viaskodsz velünk, ami gyakorlatilag nonszensz.
2. Vádaskodás, csordaszellem. Alapvető védekező mechanizmus nálatok. (Tipikus autópálya - szembejövő forgalom effektus)
3. Nagyon vigyázol, hogy ne trágárkodj, mert nem szeretnéd ha kidobnának a fórumról, hiszen akkor elveszítenéd azt az örömszerzési, mindennapi élvezetet, hogy az agyára menj sok mindenkinek.
4. Adod a hülyét, és fogalmad sincs, még is mi baja van sok mindenkinek, és miért bántanak téged, holott: "holott a mások fél ilyet sosem mondana."
5. Szánt-szándékkal csak bedobsz szösszeneteket, amire pontosan tudod (hisz ezért csinálod), hogy sokan ugrani fognak.
6. Érvelés teljes hiánya!
+. Ha mégis érvelsz, elmondhatatlanul ferdítve teszed

Ezek miatt én veled (pedig többször próbálkoztam) konstruktív vitát nem tudok folytatni.

    2018-04-03 10:07:18

Számomra egészen elképesztő ez a csordaszellem ami itt uralkodik,akinek más véleménye van,egy emberként vetik rá magukat a magukat okosabbnak képzelők,akihez még csatlakoznak és bólogatnak mások is,akkor is ha tudják hogy az alapsztori,egyértelm űen nem igaz/Wilder lábmunka,linkek/,de ők erre már nem veszik a fáradtságot,egyszerű bb ha beszállnak a mocskolódásba/félkeg yelmű,ketyós,stb/,az adminok pedig ezt hagyják,holott a mások fél ilyet sosem mondana.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 08:30:33

@northpaw: Nem én linkeltem ostobaságokat,csak nem szeretem ha valaki ferdít,ennyi.
Mindenki azt linkel amit akar,csak igaz szöveget írjon hozzá,úgy hiteles.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 07:52:52

@Totti: De te is csak ítélkezel,érvek nélkül,nem tudom ez jobb e.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-03 07:49:26

@La Cucaracha: Tényszerűen nem így történtek a dolgok, így nem is érdemes vitatkozni, ez így komolytalan. Mondjuk eleve tíz meneten át nehezen dominálhatott Ortiz, mert a tizedikben ki lett ütve ugyebár. Meg az ötödikben le is lett ütve. És ezek nem lucky punch-ok voltak. Ezzel együtt Ortiz nálam is vezetett két ponttal a tizedik menet előtt, de ez összességében egy szoros meccs volt a kiütésig. Ortiz pedig egy kiváló, korát meghazudtolóan dinamikus bunyós és remélem ezt még be is fogja bizonyítani pl. Parker ellen.

» iceman   válasz erre
    2018-04-03 00:16:25

@northpaw: Engem viccen kívül kicsit megrémisztenek ezek a fajta emberek. Fogalmam sincs mi a jó nekik ebben. Remélem csak ennyi ketyója van, mert ez még nem ütközik a törvénnyel, ez nem bűncselekmény.

    2018-04-03 00:09:38

És....megint Wilder-ről megy a vita egy Joshua-Parker meccs kapcsán. :D Szerintem AJ igenis darabos és érdemben lassabb, mint Wilder. Én most 60-40-re adnám Wilder javára az esélyeket, mert szerintem két hasonlóan magas nagyütő közül a gyorsabbnál, dinamikusabbnál van általában az előny, minden más tényezőtől függetlenül. A brit technikai képzettsége a merevsége és lomhasága miatt nem tud érvényesülni, ha ezen változtatni tudnának, akkor talán megint felé billenne a mérleg.

» iceman   válasz erre
    2018-04-02 23:55:16

Valahogy az az érzésem, hogy sokan elfelejtik: Wilder sem éppen a megüthetetlen kategória, mégis mindenki arról beszél, hogy AJ mennyire kiüthető.

» PeteTheGreek   válasz erre
    2018-04-02 23:27:18

megnéztem megint a gálát, most ismételték, és nem volt ez rossz szerintem Povetinnek szép , és látványos volt a ko-ja. AJ-ék meccsével legjobban a mérkőzésvezetővel volt a problémám, nemtom, hogy honnan szalajtották, de nem őt kellett volna kijelölni erre a meccsre. Mint aki csak fontoskodni, szerepelni akart volna, kezdett kialakulni egy kis bunyó , és máris ott termett, hogy szétszedje őket. Remélem, hogy az a Joshua-Povetkin meccsre egy jobb bírót választanak!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-02 22:17:35

@nagygeza: Még azért várom a meglátásaid.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 21:33:55

@dondannyboy: Akkor Joshua a jobb ő nyerne kettejük meccsén:)))

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 21:33:26

@dondannyboy: Wilder ellen pedig jól helytállt Molina többször oktatta iskolából.

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-02 21:27:31

@siposattila: egy közös ellenfelük volt már molina.
AJ gyakorlatilag lemészárolta.

» dondannyboy   válasz erre
    2018-04-02 21:20:01

@La Cucaracha: Erre akkor lehetne érdemben válaszolni ha az angol is kiütné a kifulladt vénembert.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 20:59:37

Álljunk már meg egy pillanatra. A 40 éves (aztán kitudja, hogy valójában mennyi) Ortiz 10 meneten keresztül egyértelműen dominált Wilder ellen, pedig nem volt egy hű de parádés lábmunkája, és az ütéseinek a sebessége meg vélhetően az ereje is kopott volt, pl. a Jennings elleni meccshez képest, aztán Wilder, miután két tarkós ütéssel megtudta fogni a kifulladt vénembert, betudott még vinni kemény ütéseket, és nyert, majd utána 5 percig a sarokban görnyedve lihegett.
Ebből ti arra következtettek, hogy Wilder leverné a 28 éves, 110 kilós, majd 2 méter magas, Ortiznál jóval nagyobb ütő (és szerintem semmivel sem lassabb és rosszabb állóképességű) Joshuát...Persze, benne van a pakliban, hiszen nehézsúly, de mindig Joshua gyengéit emelitek ki, Wilder erősségeivel szemben, és sohasem fordítva. Parker meg szerintem ma már legyőzné Ortizt, nem kell fikázni az új-zélandit. Nagyon ügyesen elhajolgatott Joshua ütései elöl, ha be is kapott valamit, nem rendült meg, és voltak veszélyes mozdulatai, csak az a kuruzsló bíró közbelépett párszor.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-02 20:56:20

@nagygeza: Mire gondolsz baromság alatt kedves Géza,ha már így beleszóltál a témába,vagy csak zsigeri a dolog nálad?

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 20:50:37

@northpaw: Hagyjuk a témát,neked van igazad,ez Wilder lábmunkája,nem fogok linkelgetni,Klicskór ól és Joshuáról is vannak ilyen képek,sőt még röhejesebbek,de épp elbotlanak vagy finishelnek,így /legalábbis az én számomra/ nem relevánsak.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 20:47:03

@northpaw: Azért meg kell mondani nem lehetsz ideges típus, mert a ki tudja milyen ember akárhanyadik másolatával beszélsz és még nem durrant el az agyad a folyamatos baromságaira.

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-02 20:42:13

@siposattila: Hát ha mindegyikről ki lehetne tenni, akkor mutass ilyet légy szíves Mayweatherről, Lomachenkóról, vagy Klicskóról, hogy nehézsúlyút is említsek. Van egy olyan érzésem, hogy erre nem fog sor kerülni...

» northpaw   válasz erre
    2018-04-02 20:29:45

@siposattila: Mindegyik bunyósról egy rakás ilyen képet ki lehet tenni.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 20:21:42

@northpaw: Értem,sok jelentősége nincs ki rakta ki,a videó nem arról szól.
Nem akarok erről vitázni,akkor ez Wilder lábmunkája,legyen az,nekem tökmindegy.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 20:16:07

@siposattila: Persze hogy nem vagyok tisztában a lábmunka fogalmával. Sőt Bryant Jennings sincs tisztában vele, mert az általam linket videót éppen ő rakta ki a saját instagramjára, amiben Wilder lábmunkáját kritizálta éppen. De írogassad csak a hülyeségedet bőszen.

» northpaw   válasz erre
    2018-04-02 20:12:22

@northpaw: Vagy nem vagy tisztában a lábmunka fogalmával,ezt nem tudhatom.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 20:06:26

@mikike1: Nem, ő a Feeder / picker / spomb nevezetű félkegyelmű, akit már vagy milliószor kitiltottak innen.

» northpaw   válasz erre
    2018-04-02 20:05:01

@northpaw: Deontay klónjával beszélsz.

» mikike1   válasz erre
    2018-04-02 19:59:32

@siposattila: Ezt az "okosan" követelményt támaszthatnád magaddal szemben is, minden egyes alkalommal mielőtt elküldesz egy hozzászólást.

» northpaw   válasz erre
    2018-04-02 19:48:01

@northpaw: Ez nem a lábmunka,okosan linkelj,ezek a megfogott ellenfelek utáni futások.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 19:42:29

@bpjotruska: Joshua volt a favorit Wladimir ellen, az ukrán vereség után hosszu kihagyással lépett ringbe. Ennek ellenére sokkal nehezebben hozta a meccset, mint azt várták. Wilder ellen, legalábbis ha legközelebb egymás allen meccselnek, már nem lenne favorit.
Lehet, a Joshua elleni Wladimirt már többen verték volna. Joshua nagyott nőtt sokak szemébe, mert egy korábbi bajnokot vert. De az ukrán akkor már nem lehetett csúcsformában, a kora és a kihagyás, elhasználódás miatt sem. Amúgy szerintem is nagy meccs volt, de Joshua utolsó két meccsét látva úgy vélem, én is rossz következtetést vontam le az angol képességeiről.

    2018-04-02 19:35:41

@bpjotruska: Persze,egy számmal kissebb volt Parker,elég volt távol tartani magától,ha meg közelebb került lefogni,másfélszer hosszabb a keze.
Ortizhoz nem hasonlítanám Parkert,sokkal gyengébb bunyósnak tartom,valószínűleg nem csak én,ezt nem tudom.
Bruno ide vagy oda,egy darabig a jelenlegi elitben semmi izgalmas nem fog történni hónapokig most.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 19:35:11

@bpjotruska: Wilder a kifogástalan lábmunkájáról híres, nem tudtad? Lásd:

1: https://pbs.twimg.co ...
2: https://pbs.twimg.co ...

Ja, és még itt van ez is:

https://www.instagra ...

» northpaw   válasz erre
    2018-04-02 19:32:24

Egyebkent Joshuara en is azt mondom, hogy inkabb az uj Frank Bruno lesz o, nem az uj Lewis. Csak mivel sem Lewisok, sem Mike Tysonok nincsenek a mai mezonyben, valoszinuleg eleg lesz az is, amit tud.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 19:20:34

@siposattila: Tudom, hogy kiutotte, de arrol beszeltunk, hogy ha vegigmegy Joshua ellen, mi lenne pontozassal. Szerintem sima Joshua UD.
Erdekes, hogy Joshua labmunkajat cammogasnak latod, mikozben vegig iranyitasa alatt tartva siman kibokszlta a mezony egyik leggyorsabb bunyosat, mig Wilder labmunkjat kiemeled, mikozben ot bokszolta ki egy jelentosen alacsonyabb, oregedo es komotosan mozgo ellenfel - amig ki nem utotte nyilvan.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 19:17:27

@pressurefighter0088 : Aprilis masodika van, kerlek, a tegnap volt elseje :-)))

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 19:11:49

@bpjotruska: Mindkettőt kiütötte.
Ettől még nem lesz gyorsabb az angol,a lábmunkája sem merült ki többen most Parker ellen mint hogy cammogott előre meg hátra.
Mivel a kondija kérdéses,valószínűle g ezért nem ugrabugrál.
Semmivel nem látok bele többet mint egy hazai pályán bokszoló Frank Brunot,amíg emberére nem talál.
Wilderben arra fog.
Igaz Wilder sem Tyson hogy legyalulja.
Viszont szerintem sokáig nem lesz ilyen meccs és az a gyanúm egyre jobban,hogy nem Wilder miatt.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 19:10:52

@CHUBAKKA: Miller nagyobb és erősebb Joshua-nál, kiütné az angolt.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-04-02 19:10:16

@siposattila: "Wildernek van lábmunkája és sokkal gyorsabb is mint az angol,ezért egyáltalán nem biztos hogy pontozással nyerhetne,nem is érzem ezt annyira egyértelműnek."
Akkor nezd meg meg egyszer a Washington es Ortiz elleni meccseket. 190+ centis, jo fizikumu bunyosok ellen Wilder siman hatranyba tud kerulni, mert technikailg nincs olyan szinten, hogy kibokszolja oket ; Joshua joval nagyobb darab Ortiznal, es nem is lassubb, Washingtonnal meg klasszisokkal jobb bokszolo, es sokkal nagyobb uto is.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 18:59:23

@Leon: " A megszokott baráti körben meccsel, érzelmileg összezavarhatja, ha egy Wilder féle brutális öklözővel kellene farkas szemet néznie."
Utoeroben Wlad van Wilder szintjen, boksztudasban, tapasztalatban, vedekezesben, labmunkaban magasan felette all. Ha tole nem fosott Joshua, akkor szerintem a sokkal evidensebb gyengesegekkel biro Wildertol sem fog.
Egyebkent Wilder is a megszokott barati koreben meccselt egesz karrierje alatt, 40 meccsbol 38-at veszelytelen ellenfelek ellen. Neki az elso hozza hasonlo meretu es utoereju ellenfele lesz Joshua, mig Joshuanak a masodik lesz Wilder.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 18:55:44

Én Joshuán azt érzem, hogy mentálisan félne Wildertől. Olyasféle félelemre gondolhatok, mint amilyet Michael Spinks érezhetett Tyson ellen mikor a ringbe mentek. Joshuát mentálisan nem érzem elég erősnek, bár nyilvánvaló, hogy talán senki se lenne érzelmileg és lelkileg erős egy Wilder féle KO gép ellen. Általában Angliában bokszol, ott van mögötte a közönség, a korábbi brit sztárok is. A megszokott baráti körben meccsel, érzelmileg összezavarhatja, ha egy Wilder féle brutális öklözővel kellene farkas szemet néznie.

    2018-04-02 18:45:15

@bpjotruska: Parker ellen sem indított semmiféle rohamot.
Wilder ellen akkor pláne nem fog.
Wildernek van lábmunkája és sokkal gyorsabb is mint az angol,ezért egyáltalán nem biztos hogy pontozással nyerhetne,nem is érzem ezt annyira egyértelműnek.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 18:26:48

@nagygeza: Szerintem fèlreèrted amiket ìrtem. Nem mondtam, hogy baj, amit csinált. Hatèkony volt, ilyen a boksz. Èn annyit mondtam, hogy a látottak alapján vannak hiányosságai AJ-nek, amit nem kompenzál kellőkèppen, ès az èn vèlemènyem az, hogy Wilder ellen, akinek ugyan több hiányossága van, de azokat jobban kompenzálja, ez lehet, hogy kevès lesz.

» sziporka   válasz erre
    2018-04-02 17:32:32

kíváncsi vagyok amúgy, hogyan fog alakulni AJ következő meccse, vagy meccsei, mert ugye ellenfélként szóba került Povetkin, és Miller is. Viszont, ha velük fog mérkőzni ebben az évben még AJ akkor a Wilder meccs 2019-re tolódik. Povetkin aki ugye kötelező kihívója AJ-nek, vele mondjuk megmérkőzik nyár végén, és ha győz utána meg a Miller elleni amerikai bemutatkozás jönne, és ha ott is nyer AJ akkor csak utána jöhetne a Wilder elleni nagy derbi. Mondjuk jövő tavasszal a Wembley-ben, na ez jól hangzik mi?! ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-02 17:23:32

@sziporka: Tehát az a probléma hogy Joshua simán verte Parkert menetet se nagyon veszítve. Még az nagy teljesítmény hogy Wilder ponthátrányban előzőleg meg is rendítve legyőzte a az egyértelműen kopott normálisabb ellenféllel évekkel ezelőtt bokszoló Ortizt. Ha már mindenáron sarazni akarod Joshuát várj egy olyan meccsre ahol bele lehet kötni hogy leütötték vagy sok menetet vesztett. Legközelebb lehet oda kellenne nyújtogatni a fejét az ellenfélnek hogy kapjon párat hogy neked tetszen a meccs...

» nagygeza   válasz erre
    2018-04-02 16:58:33

@sziporka: Ez igy van. Ha lesz alkalma, es megfogja Joshuat, valoszinuleg be is fejezi a meccset. Viszont Joshuanal is benne van, hogy meglepi az elejen Wildert - aki jobb es nagyobb darab bunyosok ellen szinte mindig csak felterkepezesre hasznalja a korai meneteket, es egy rohammal elsopri. Ha meg vegigmegy, pontozassal szinten nehez elkepzelni, hogy ne AJ gyozzon.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 16:45:05

@deontay: Gusztus dolga :-) Wilder sokkal jobb, izgalmasabb meccset csinalt Ortiz ellen - aki persze sokkal tamadobb felfogasu, es jobb tamado kepessegu bunyos mint Parker - viszont ebben benne volt, hogy pontozassal is hatranyban volt sokaig, es majdnem ki is utottek. Pedig probalt o is elegge defenziven bokszolni, es lesni az alkalmat egy nagy utesre - ami aztan el is jott.
Joshua vegig uralta a merkozest, alig veszitett 2 menetet talan, csak sajnos kozben sikerult az elozo korszak nehezsulyu VB-meccseit felidezni sokakban. Szerintem egyebkent nem azert nem utott tobb jobbost, mert felt, hanem azert, mert nem tudta veluk eltalalni Parkert, - aki vedekezesben es labmunkaban elegge kiemelkedot alkotott, legalabbis ahhoz kepest, hogy eddig a szarul vedekezo elvonalbeliek koze volt sorolva.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 16:40:06

nem szívesen mondom ki, de valamiért jelenleg úgy érzem, hogy Wilder le tudná győzni AJ-t, persze nem lenne könnyű meccs, és szerintem Wilder is megjárná a padlót a meccsen, vagy legalább is szambázna párszor. AJ-en valahogy azt látom, hogy a Wlad meccs óta nem igazán motivált, mintha jól lakott volna, vagy nem is tudom. Nagyon kéne az a Wilder meccs, AJ-nek kellenek a kihívások, a nagy meccsek!! Bár még visszatérve AJ-re Takam ellen jobban tetszett a bunyója, bár ott sem látszott túl motiváltnak, de jobban bokszolt szerintem. Lesz ő még jobb !

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-02 15:49:32

@bpjotruska: Szerintem nem mindegy, hogy valaki egy nagy pofon után oda figyel a védekezésre, de aztán többször leüti az ellenfelèt, mint mikor valaki túlságosan is biztosra megy, És szinte nem üt hátsó kezes ütést.

» deontay   válasz erre
    2018-04-02 15:44:52

@bpjotruska: Azèrt a kèt "biztonsági" bunyó közt jelentős különbsèg van. Lehet, hogy azèrt amit mondasz, de ebből is az jön le nekem, hogy Wilder maradèktalanul hisz a kèpessègei ben. Szerintem ő Joshua ellen is kihasználja minden lehetősèget.

» sziporka   válasz erre
    2018-04-02 15:27:16

@bpjotruska: Szóval szerinted Wilder biztonsági bunyót mutat be,akárcsak Joshua.
Én meg azt mondom a két meccs között óriási élvezhetőségi különbség volt,biztonsági bunyó ide vagy oda.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-02 13:52:45

@sziporka: "és azért érdekes a Wilderrel ill. Ortizzal való összevetésük, mert a kubai meg az amerikai szinte soha sem csinál biztonsági bunyót"
Biztonsagi bunyot ki ellen? :-) Wildernek Ortiz volt a masodik veszelyes ellenfele, Stiverne-t szegenyt viszont olyan tavolsagbol is elerte, ahonnan az csak mobiltelefonon tudta volna felvenni vele a kapcsolatot. Ortiz ellen viszont az elso vagy masodik menetben, amikor elengedte az elso jobbosat, keresztbe is verte ballal a kubai ( 0:30tol a linkelt videon )... attol kezdve a jobb kezet meneteken at az alla mellett tartotta, es erdemben csak akkor engedte el kovetkezokor, amikor az 5.-ben le is csapta a kubait. Szoval elegge biztonsagi bunyo volt az ( csak kozben Wilder tudja, hogy neki eleg egy pillanat, es meg tudja forditani a meccset, nyilvan ezert IS passzivabb sokszor, es enged at meneteket az ellenfelnek ).
https://www.youtube. ...

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 12:41:27

@sziporka: Tökéletesen leírtad a lényeget.

    2018-04-02 12:26:11

@bpjotruska: Az előbbi erre ment.

» sziporka   válasz erre
    2018-04-02 12:24:14

Amiket írsz, azzal én egyetértek, igazad van. Az én állításom annyi, hogy mind Parker, mind Joshua tehetett volna többet a győzelemért, és azért érdekes a Wilderrel ill. Ortizzal való összevetésük, mert a kubai meg az amerikai szinte soha sem csinál biztonsági bunyót.

És a nagy kérdés az, hogy Joshua azért nem szántotta fel a ringet vagy szorította be Parkert mert nem akarta, vagy mert nem tudta? Erre nem tudjuk meg csak így a választ, de amennyiben az utóbbi, akkor szerintem Wilder, Povetkin, Ortiz ellen felkötheti a gatyáját. Túl komplex bunyós persze, hogy ne őt tartsam még mindig az esélyesebbnek, de mindhárom fenti bokszoló bír olyan tulajdonságokkal, ami miatt cseppet sem esélytelenek az angol ellen.

» sziporka   válasz erre
    2018-04-02 12:23:48

Felmerult meg egy kerdes bennem Parkerrel kapcsolatban: korabban volt szo arrol, hogy Kevin Barry nem egy klasszis edzo, es talan jobb kene neki. Vajon kepes lenne valaki ennel tobbet kihozni belole, vagy ennyi van benne, egyszeruen keves egy AJ kaliberu bunyos ellen? En inkabb az utobbira tippelnek, nem volt rosszul felkeszitve erre a meccsre szerintem.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 12:17:07

@sziporka: Szerintem is jobb boksozlo Ortiz, es valoszinuleg nehezebb feladat lenne a legtobb bunyosnak, mint Parker ; de gyorsnak pont nem gyorsabb, se kezzel, se labon.
Parker bunyoja sem volt valami nagy eresztes, de o azert felulmulta az elozetes elvarasokat. Szinte mindenki arra szamitott, hogy ki lesz utve ; ehhez kepest Joshua fo erosseget, a rombolo jobbosait tulajdonkeppen erolkodes nelkul semlegesitette, egyszer sem volt bajban, de meg elbizonytalaodva sem. Ami nem kis szo egy olyan bunyos ellen, mint AJ. Raadasul nem is volt extrem modon passziv, sikerult annyira megzavarnia AJ-t, hogy az egyszer sem inditott a Klicsko ellen igen hatekonynak bizonyulo elsopro rohamokat. Sot, amikor egyszer Parker indult meg nagy elannal elore, akkor AJ megdontotte a sajat tolatasi sebesseg-rekordjat ( aztan a koteleknel ki is alakult egy jo kis verekedes, szerencsere akkor egy darabig nem vettek figyelembe a kozejuk ugro marha birot ). Joshuat szerintem ket alkalommal is megcsipta Parker, a 6. menetben egy testutestol dermedt le egy pillanatra, a 11.ben egy fejre talalo horogtol tett furcsa mozdulatot ( de lehet, hogy csak a laba csuszott meg, az nem latszik a felvetelen ). Az utotavon kivul kilott jabek valoban hulyen neznek ki, de valoszinuleg batrabban es tobbszor indult volna meg elore AJ, ha azok nincsenek ott az orra elott. Mivel fejmozgasban es hajolgatasban sem valami jo, soksozr beleleptett volna Parker jabjebe szerintem.
Malik Scott nekem is eszembe jutott, csak mas vonatkozasban: ha Parkernek felrojak sokan a kis Fury elleni teljesitmenyt, Ortiz-nak is fel lehet roni, hogy a Fury-nal kisebb, labon sem tobbet mozgo, raadasul uvegallu Scott-ot nem birta kiutni... ez eppenseggel nem az o gyorsasagat dicseri, hiszen az ereje egesz biztosan megvan hozza.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 12:11:16

@bpjotruska: Kézgyorsaságra és mozgékonyságra semmi esetre sem volt gyorsabb Ortiz, mint Parker, de a kubai dinamikusabb volt, jobban zárta a szögeket egy Joshua-nál tízszer mozgékonyabb Wilder ellen.

Nekem Parker bunyója nem tetszett. Lényegileg azt csinálta, hogy ütőtávon kívülről nyomta a sorozatos jab-eket, amik AJ kesztyűjén landoltak, erre még a nyálát is verte persze... Ha AJ megindult, akkor meg vagy várta a lehetőséget a dulakodásra, vagy menekülőre fogta. Ez biztonsági bunyó volt. De Joshua sem volt jobb. A hátsókezét nem eresztette el, végig fedezékben tartotta, első kézzel meg próbálkozgatott, és ebből lett is találata, de ezt leginkább a fizikális előnyének köszönheti. A "rohamai" teljesen kiszámíthatóak voltak, egy Ortiz szerintem simán keresztbeverte volna. A jóval kisebb, viszonylag passzív Parker ellen sem ért el szinte semmit.

Nem teljesen jó példa, de mégis: Ortiz mérethátrányban bunyózott a csak védekezésre berendezkedő és elég jó mozgású Scott ellen. Scott túlélni ment oda, de Ortiz így is végigpofozta a ringen. Persze, Parker nagyobb tűzerővel bír, mint Malik, úgyhogy egy olyan darálás nem volt várható AJ-től, mert óvatosabbnak kellett lennie, de pl. Scott sokkal többet és jobban mozgott oldalra, jobban hajolgatv el, mint Parker, mire Ortiz félpercenként szorította sarokba. AJ ehhez képest képtelen volt lezárni rendesen a szögeket, nem tudta rendesen beszorítani Parkert, mert szinte csak egyenes vonalban mozgott előre.

Lehet, hogy a stílusuk miatt AJ kiütné Ortizt, de addig én biztos vagyok benne, hogy jobban bevinné a mélyvízbe, mint Parker.

» sziporka   válasz erre
    2018-04-02 11:46:36

Igen sajnos Aj nem hozta azt a gyorsaságot amut vártunk.
Darabos is volt,mondjuk ez azon az estén nem számitott folyamat kontrolálta a meccset.
Parkernek csak pár fel lángolása volt.
Wilder ellen félteném,nem mondom hogy nem tudja megoldani de sztem kezdenek egyenlővé válni az esélyek...

» Ginko86   válasz erre
    2018-04-02 11:24:56

@Flex: Ha nem tetszik Joshua vagy Wilder bunyója akkor abból egyenesen az következik hogy Klicskó rajongó vagyok?:D

    2018-04-02 11:01:54

@iceman: "Ortiz 40 évesen is érdemben gyorsabb, mint Parker. Ez jól látható"
Na, ezt remelem viccnek szantad, mert nevetseges.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-02 10:35:01

@iceman: Túlértékeled Ortizt, főleg most hogy passzívitásból megkopva bokszolt már Wilder ellen, szemben Parkerral aki aktív fiatal, Ortiz formásabban bokszol de lábon Parkernél is jóval statikusabb egy hosszú meccsen szerintem Parker legyőzné őt. Ortiz nagyon elkésett az első számba vehető ellenfele 35 évesen volt Jennings. És az rohadtul nem dicséri Wildert hogy fej-fej melletti meccset csinált Ortizzal.

» mikike1   válasz erre
    2018-04-02 10:05:43

Ott tartunk,hogy a fele brigád szarozza Joshuát,Wildert és a mostani 2-3 jó bunyóst nehézsúlyban.Nektek tényleg a német box és Klicskó való volt.

    2018-04-02 10:03:57

Nem láttam minden menetet a meccsből, kb a felét láttam. Nekem olyan játéknak tűnt az egész, mintha nem is tét meccs lenne. El kesztyűzgettek. Ez a Joshua teljesítmény kevés lesz Wilderhez. Nem is értem, hogy tudta Wladimirt megverni az angol. Lehet, hogy akkor volt egy kivételesen jó napja, míg az ukránnak egy rosszabb napja. Nem volt azért annyire kiemelkedő Joshua Wladimir ellen se... A 11. menetben az a felütés nem padlóztatta Wladimirt. Bár igaz, Lennox felütése se padlóztatta Vitalijt. De Wladimirt akkor is állva léptették le. Ha Wilder ütötte volna akkor Wladimirt a 11. menetben, akkor szerintem padlón számolják ki az ukránt. Joshuában láttam a megváltót, de most már Wilderre mondom, hogy ő az.

    2018-04-02 02:20:27

@iceman: Meglátjuk, én egyiküktől se vagyok elragadtatva. Joshua darabos, Wilder meg esetlen. Wilder ütni tud igazából, Joshua pedig tud mást is, mégha lassabb is. Én emiatt inkább Joshua mellé tenném le a voksom, ha már muszáj. De pénzt egyikre se fogok tenni :)

    2018-04-02 00:54:37

@iceman: akkor az ertekeles egyszeru, messze tulertekeled Povetkint es Ortizt is, es alul Parkert, ma mar, Parkerre tennek mindket oreg ellen, remeljuk egyszer osszejon majd

» fixpont   válasz erre
    2018-04-01 22:39:13

@CHUBAKKA: Én egy jelentősen felgyorsuló AJ-re számítottam a mostani súlya alapján, a Takam elleni meccséhez képest. Engem meglepett, hogy ennyire darabos volt most is. Érdekes, mert a bal jab-je elég gyors volt, de nem tudta valahogy rátenni a kombókat a jabek-re. Talán a törzse merev a nagy izmok miatt és ezért nem tud gyorsan ráfordulni a hátsókezes ütésekre. Én Hearn-ék helyébe most Povetkin ellen engedném, majd utána Fury, végül Wilder ellen. Közben folyamatosan, egyre erősödő mértékben rámennék a lazító gyakorlatokra és az aerob mozgásokra, minimális súlyzós edzés mellett (azt is kis súlyokkal).

» iceman   válasz erre
    2018-04-01 22:38:55

sokan fanyalognak, hogy nem volt valami jó meccs, nem volt látványos, izgalmas. Most én is azt mondom, hogy jobbra számítottam, izgalmasabbra, de ez most nem sikerült, de mondjatok egy bajnokot akinek nem volt egy rossz meccse sem, és mindig brillirozott. Ha jól belegondolok szerintem a Wlad-Haye meccs sem volt jobb, vagy épp a Wlad-Ibragimov, mert azok is címegyesítések voltak ugye. Meg hányadik meccse is volt ez AJ-nek, és hol is tart, szóval nem ilyen egyszerű ez.

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-01 22:33:58

Ortiz 40 évesen is érdemben gyorsabb, mint Parker. Ez jól látható. Amúgy Parkernek milyen lábmunkája van? Lehet csak én nem figyeltem jól. Parker vagy totyogott, vagy próbálta szaladva lerohanni AJ-t. Egyáltalán nem tudta lábon áthidalni AJ ütőtávbeli előnyét, ahogy ezzel a kis Fury ellen is szenvedett. Ortiz védekezése rosszabb, mint Parkeré? :D Nekem nagyon erős meggyőződésem, hogy Ortiz ellen Parker nagyon csúnyán beégne, mert a két bunyós között valóban érdemi minőségi különbség van. Ortiz nálam kb. Povetkin szint, Parker pedig Takam, Whyte, Ruiz jr., Chisora szintje körül van valahol.

» iceman   válasz erre
    2018-04-01 22:26:56

@iceman: szerintem van benne valami amit mondasz. AJ eléggé darabos én is úgy látom, nem jó neki ez a sok izom, nagyon kötött, és ez hátráltatja, pedig piszok jó bunyós, nagyon jó adottságokkal. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-01 22:25:08

@BlaZe: Én jó ideje azt mondtam, hogy minimum 60-40 arányban AJ lenne az esélyes Wilder ellen. Nálam ez az arány az utóbbi meccseik alapján megfordult. Ami nekem nagyon feltűnő, hogy Joshua érdemben, nagyon jelentős mértékben lassabb, mint Wilder. Lábon is, kézzel is. Nekem elképesztően darabosnak tűnik a brit mozgása, még így is, hogy fogyott. E miatt a képzettsége sem érvényesül, mert a kombinációinál a második ütések olyan lassan követik a felvezető balegyenest, hogy az ellenfél simán olvassa és lelép róla.Ez alól kivétel a közelharc, mert a szűk felütései, ha valaki nem számít rájuk, életveszélyesek AJ-nek. Wildernél sokan a "csapkodást" hozzák fel alapvető hiányosságként. Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy csapkodni Wilder akkor szokott, miután az ellenfele megrendült. Viszont azt, hogy az ellenfele megrendüljön, elég szépen kivitelezett egyenes kombinációkkal (pl. Stiverne), vagy szűk horgokkal (pl. Szpilka,Ortiz) éri el a legtöbb esetben. A megrendült ellenfelek viszont azért nyelik be a cséphadarást, mert totál váratlan szögekből, (sokszor szabálytalannak is tűnő) felületeken érkeznek lórúgásnyi erővel.

» iceman   válasz erre
    2018-04-01 22:17:05

@iceman: elmeletben, de o 40 Parker meg 26, a megvalositas egesz mas mint az elmelet, Ortiznak messze nincs olyan labmunkaja mint Parkernek volt es a vedekezese is rosszabb a reflexei minden, komibnativabban tamad az igaz, de kettejuk meccsen en Parkerre tennek a koruk miatt, siman

» fixpont   válasz erre
    2018-04-01 22:05:43

@mikike1: Ortiz, azért sokkal többet tud a bunyóról, mint az egysíkú Parker, szerintem erről kár is lenne vitát nyitni.

» iceman   válasz erre
    2018-04-01 22:03:15

@deontay: Wildernek az az előnye Joshua ellen, hogy az angol rálép egy jobbosára. De egyrészt láttuk már Joshuát ilyenből felkelni és fordítani, másrészt meg ez nem egy megnyugtató taktika Wilderék részére, hogy csak beakad az egyik. Parkernek is kb ez volt a taktikája, aztán mi lett belőle. Technikailag sehol nincs Wilder, és ez döntő szokott lenni. Szvsz itt is az lesz.

Beakadhat olyan ütése Wildernek, ami elhozza a győzelmet, erre több esélye van, mint bárki másnak a jelen nehéz felhozatalban. De a másik oldalon azért több a potenciális győzelemre vezető forgatókönyv.

    2018-04-01 21:54:16

@siposattila: Ok Deontay.

» mikike1   válasz erre
    2018-04-01 21:27:03

@mikike1: Majdnem kikapott:-)
Aztán meg mégse:-)

» siposattila   válasz erre
    2018-04-01 21:01:36

Wilder majdnem kikapott Ortiztól Joshua meg simán verte Parkert, érdekes hogy ez alapján az jön ki egyeseknél hogy Wilder sokkal jobb.

» mikike1   válasz erre
    2018-04-01 20:09:38

@antonio: a kozvelemeny ugyanugy ki fogja kenyszeriteni ahogy a Canelo-GGG meccset is, azt is nagyon nagyon nagyon nem akartak Osziek, de nem volt mit tenni, amikor minden nap ezt a kerdest szegeztek nekik, hogy meddig bujkalnak meg

» fixpont   válasz erre
    2018-04-01 19:01:33

@fixpont: Sosem lesz ilyen meccs Wilder nem keresi a kihívásokat 40 meccs alatt 1 jó ellenfél persze ez egy fórum de szerintem kár ezen gondolkodni soha nem jön létre.

» antonio   válasz erre
    2018-04-01 18:50:53

@sziporka: Joshua akarhanyszor volt megfogva,vagy padlon,mindegyik esetben KO val nyert.
Pontozassal meg nem nagyon volt hatranyban,igy nem tudhatod hogyan reagal.Ha meg volt,akkor KO val nyert.
Szerintem a Wider fele vadszoszton szelmalom kombo senkinek a bokszabol nem hianyzik.

» miskacarus   válasz erre
    2018-04-01 18:34:52

@siposattila: a ket bunyos legutobbi ket meccsbol az vonhato le, hogy AJnek nincsenek komoly hianyossagai, de komoly erenyei sem, Wildernek meg csak ilyen szelsosegek vannak

» fixpont   válasz erre
    2018-04-01 18:24:59

@sziporka: Joshua profibb mint Wilder, Wilder egy közepes verekedő jó termettel gyorsasággal de ez magasabb szintre már nem elég neki.

» antonio   válasz erre
    2018-04-01 18:24:23

@bpjotruska: Én arra reflektáltam volna hogy van aki a két bunyós utolsó meccsei alapján Joshuának ad nagyobb esélyt,szerintem meg fordítva van jelenleg.
Kérdés hogy ha valaha is találkoznak akkor milyen produkciót nyújtanak majd.
Szerintem ez nem idén lesz,addig viszont kevés az esély hogy izgalmas,élvonalbeli meccset láthassunk.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-01 17:51:31

@bpjotruska: Èn úgy látom, hogy AJ nem fog tudni olyan dinamikusan ès kèrlelhetetlenü l előre menetelni, ahogy Ortiz tette. Wilder furcsa elmozgásai is zavarhatják.

De mindez csak találgatás. Kèt homlokegyenesen más bunyós, innen mi nem fogjuk tudni megmondani, hogy melyik kèpessègek fognak èrvènyesül ni. AJ fegyelmezettsèg e, belharcai, technikai tudása, masszìv fizikai ereje vagy Wilder gyorsasága, robbanèkonysága , több mozgása, ès brutális együtèses ereje. Szerintem ez most megjósolhatatlan.

Èn talán azèrt látom pozitìvabban az amcsi esèlyeit, mert Ortiz ellen mèg amikor még volt fogva, akkor is tűz volt a szemèben, nem volt mentálisan szètesve, ès a kritikus helyzetekben is küzdeni akart. AJ-ben ezt nem látom. Wilder amikor èpp kipontozzák, akkor is fejben erős marad, ès a KO-ra koncentrál. Akármilyen primitìv ès bunkó is Wilder, ő elhiszi, hogy ő a legjobb, ès úgy is cselekszik. AJ-ből hiányzik az a vadászösztön, ami benne megvan.

» sziporka   válasz erre
    2018-04-01 17:41:05

@fixpont: Ha jol remlik, D'amato mondta a fiatal Tysonnak: "Egy nap majd jon egy ficko, aki kihordja a legjobb uteseidet, s megy tovabb s visszaut. Akkor derul majd ki igazan, milyen fabol faragtak" ( fejbol mondtam, nem pontos idezet )

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 17:11:51

@deontay: Csak nehogy ő is a jab-es biztonsági bunyóra álljon rá, mint Klitschko. Joshua hátrafele hasonlóan tanácstalanul bokszol, mint Wlad és tegnap ő is jabekkel oldotta meg a meccset, mint Wlad szokta, csak Wlad előbb-utóbb elengedte a végzetes jobbosait. Azèrt Joshua olyan ütőtávból tudott volna jobbosokat is elengedni, ahonnan Parker még nem érte volna el.

» Schnauzer   válasz erre
    2018-04-01 17:10:27

szerintem sem volt most AJ olyan meggyőző, és elsöprő , lehengerlő stb, mint korábban, de azért azt is kell nézni, hogy ki volt az ellenfél Parker ugye, aki szintén egy vb, és kellenemetlen stílusú. Meg azért a tét is elég nagy, és nemcsak a vb címek , veretlenség stb, hanem pl a jövőbeni nagy meccsek, mint pl a Wilder elleni ami szerintem már . Én nem hinném, hogy ez volt Aj legjobb formája, és legjobb meccse, kevés nagy meccse volt még, nem szabad leírni . Meg Parker-t sem szerintem, így látom én. ;-)

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-01 17:02:02

@siposattila: "Wilder ellen ez kevés lesz,mind lábmunkában,mind jabelésben,abban Wilder is jó.
Jelen felállás szerint körbe fogja bokszolni Joshuát,az meg csak keresgélni fogja a ringben."
Wilder kit bokszolt mar valaha korbe, aki tudott bokszolni, es nem volt fel fejjel kisebb? Szerintem is jelentosen nottek az eselyei a ket utobbi meccsuk alapjan, de lenyegeben csak kiutessel van eselye gyozni - de arra eleg nagy. A kiboksozlast azert nem tudom elkepzelni, mert vivasban Aj partiban volt Klicskoval is, meg menetet is alig vesztett eleg jo bunyosok ellen, mig Wilder a Joshua meretu, mas mindenben sokkal gyengebb Washington ellen is ponthatranybol gyozott( hagyjuk inkabb, mi kerult a boxrecre, aza harom pontozo hattal ulhetett a ringnek ). Egyszeruen nincs meg a tudasa hozza, hogy egy hozza hasonlo meretu, nem teljesen bena bunyost kibokszoljon. Lecsapni visoznt barkit le tud, ezt elismerem, es mivel gyors is, robbanekony is, mindig jo eselye van eladni egy-ket nagy utest. Ahogy Ortiznak is eladta vegul, pedig a mezony egyik legjobbja a kubai.
Joshua ellen ugy gondolom, hogy amig bokszolnak, Wilder massziv ponthatranyban lenne, viszont vastagon benne van, hogy valamikor elkapna egy nagy utessel, es akkor be is tudna fejezni valoszinuleg. Persze a kiutes Aj reszerol is mindig benne van.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 16:59:22

Sokan fikázzátok itt AJ-t, hogy miért nem indult meg, meg stb. Hát könyörgöm, Parker baromi jól elhajolgatott, és kihúzta magát az ütések elől, emiatt csírájában elfojtotta a "rohamokat". Wladra azért tudott így rámenni, mert neki nem tudott így hajolgatni.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-01 16:53:58

@deontay: Fordítsuk meg az állításod. Végre lesz Wildernek egy ellenfele, aki nem lesz komoly mérethátrányba, képzett és erősebb boxoló. Mert Wildernek még nem volt ilyen.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-01 16:51:57

@deontay: Stiverneről is mindig himnuszokat zengesz XD

» antonio   válasz erre
    2018-04-01 16:51:57

@antonio: Soha nem mondtam ilyet... azt mondtam, hogy Wilder ellenfelei messze nem olyan rosszak, mint ahogy elö volt adva. Ortizt tartom egyedül annak.

» deontay   válasz erre
    2018-04-01 16:48:04

@deontay: csak hozzák már össze a meccset ebben az évben!

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-01 16:44:02

@BlaZe: Joshua jobb közelharcban az biztos, de szerintem nem tudna könnyebben közel kerülni Wilderhez, Deontay is van olyan gyors, mint Parker de sokkal nagyobb ütö, és reach elönye is van AJvel szemben, és Wilder is baromi jòl kontráz jobb kézzel. Szerintem Joshua még nehezebben tudna közel kerülni.

» deontay   válasz erre
    2018-04-01 16:38:53

@siposattila: Nem várhatod el Tysonon kívül senkitől hogy két-három menetben daráljon be világbajnokokat. Nem az eredménnyel van a baj, vagy hogy végigment a 12 menet, hanem azzal amit produkált, vagy inkább nem produkált Joshua. Nem keltette klasszis bokszoló benyomását, nekem igazán még soha, de volt egy pont a karrierjében amikor bármit bele lehetett képzelni, és amit beleképzeltünk, annak úgy a fele megvalósult. Eredményes és hatékony amit csinál de érződik rajta hogy egyszerűen nem tud annyira bokszolni mint hittük, sokkal több és sokkal látványosabb hibát vét mint amennyi kijött a felhozók ellen.

    2018-04-01 16:35:56

@siposattila: :) a stílusod nem változik

» antonio   válasz erre
    2018-04-01 16:35:24

@Peacock: Kicsit többet látsz Joshuába mint ami,ez ki is derült az első vb szintű ellenfelénél.
0 lábmunka,hogy maradjon kondi,a fogyás ellenére ugyanolyan lassú,ez már nem is fog nála változni,max ha középsúlyba mérne be.
Wilder ellen ez kevés lesz,mind lábmunkában,mind jabelésben,abban Wilder is jó.
Jelen felállás szerint körbe fogja bokszolni Joshuát,az meg csak keresgélni fogja a ringben.
Wilder a jobb,de összességében mindkettő,ha a történelemkönyveket nézzük,csak erős közepes bunyós.
Wilderben megvan a tűz,ezért fog nyerni,ez a másik oldalon csírájában sincs meg.
Egy ilyen gyenge vb-t mind Parker,2 menet alatt l kell tudni söpörni,ne szépítsük.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-01 16:28:44

@deontay: Nálad Wilder minden ellenfele extraklasszis, ha csak a te írásaidat olvasnánk azt hihetnénk minden idők legjobb korszakának legnagyobb alltime világbajnoka Wilder, ma már ne igyál több kávét szerintem XD

» antonio   válasz erre
    2018-04-01 16:11:44

@bpjotruska: az a baj sosem tudod meg egy bunyosrol igazabol mit is tud, ameddig nincs hatranyban soha a meccsein, a legutobbi ket meccsen hlavany volt AJ, de az ellenfeleinek semmi eselye nem volt nyerni, Klicsko ellen is vezetett, de ott volt necces pillanata es szepen visszajott belole

» fixpont   válasz erre
    2018-04-01 16:10:46

Simán megvolt a nem könnyű falat Parker, mindenkit kiütni nem lehet sasszézást se várjon senki Joshuától nem az a stílusa! Povetkin ellen szerintem sokkal izgalmasabb lesz mert ő támadóbb lesz mint Parker.

» antonio   válasz erre
    2018-04-01 16:03:10

@Kane: "Amikor Parker megindult felé, sokszor ijedten szökkent hátra három lépést, maga elé tartva a bal kezét, ahogy egy szituációban bennevan hogy bekap egy ütést, megzavarodik."
Erre meg csak annyit tudok mondani: hat nem maga Joshua mondta, hogy rengeteget tanult a Klicsko elleni meccsbol? Na latod, vedekezni is tole tanult :-))
Egyebkent kise frucsanak talatam, hogy azok a gozhenger-szeru megindulasok, amiket a Parkernel joval nagyobb uto Wlad ellen tobbszor is eredmenyesen csinalt, most nem kerultek elo. Vajon erezte mar az elejen, hogy gyorsabb kezu nala az uj-zelandi, es veszelyesen tud kontrazni, ha nekiront?

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 15:43:54

@Kane: "Lehet rosszul látom, de Joshua egy óriásira nőtt, épített, agyonedzett szuperatléta, aki többnyire a fizikai adottságainak köszönheti a sikereit, ökölvívásban nem egy extra színvonal."
Bar nem ertek teljesen egyet, mert Joshuat eleg jo bokszolonak tartom, de a tegnapoi meccs kozben nekem is eszembe jutott, hogy ha a testi adottsagoktol eltekintunk, a Parker elleni meccseik alapjan a kis dagi Ruiz jr. technikailag siman jobb bokszolo Joshuanal.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 15:38:37

@deontay: Parker jobbosa és balhorga elég veszélyes volt a meccs első felében, Joshua nem véletlenül bújt be a jabje mögé. Joshua a közelharcban igazán veszélyes, de mivel komoly sebességhátrányban volt Parkerrel szemben, ez nem működött valami jól. Wilder viszont szvsz kimondottan nem jó közelharcban, nem elég képzett hozzá. Ott Joshuának kimondottan megéri majd ezt erőltetni. Az a meccs azon állna, hogy Joshua közel tudna-e kerülni. Én azt gondolom, hogy igen. Remélem megtudjuk idén.

    2018-04-01 15:23:59

@bees: Az a baj, bennem csak most jott a teny, hogy ha visszahozza formajat, szerintem is van eselye legyoznie Joshuat, eddig nem hittem volna el, de amiket mostanaban mutat Joshua nem gyoz meg.

Sokan vedik hogy annyit tett amennyit kell, miert vallana kockazatot... hat Klichko is ezt csinalta hosszu evekig, es ot se szerettek. Parker nem volt tul valtozatos a meccsen, es a vedekezes se volt tul jo, de Joshua megsem hasznalta ki.

    2018-04-01 15:03:09

Eseménytelen meccs volt, Parkertől az utolsó 1-2 menetben vártam egy nagy rohamot, kockázatvállalást, ez sajnos nem történt meg. Joshuától meg az egész meccsen többet vártam, ami a leginkább csalódást keltő volt, az a tanácstalansága, sem kreativitás nem volt benne, sem egy jó ritmusváltás, pedig Parker bár kellemetlen volt, de ugyanazt csinálta egész meccsen. Az eddig látott elsöprő erő sem volt meg Anthonyban, gondolom a fogyás miatt. Kíváncsi vagyok melyik irányba mennek tovább, mert amikor erősebb volt akkor legalább erőből megoldott mindenkit, így hogy kevesebb az ereje, kreatívabbnak, kombinatívabbnak kéne lennie, ami most nem jött össze. Wilder elleni meccset remélem minél előbb összehozzák, kíváncsi vagyok visszatérne e az erőboxhoz, vagy ezt a mostani vonalat vinnék tovább. S bár nem szimpatizálok az amerikaival, könnyen ő lehet Joshua végzete, erősebb, gyorsabb, kiszámíthatatlanabb a tegnap látott AJ-nél, nagyobb iramot is diktál, izgalmasabb bunyós!

» VITAMINKIRALY   válasz erre
    2018-04-01 14:55:43

Eddig is az volt a véleményem, hogy Fury simán meg fogja oldani Joshuát. Ez most csak erősödött bennem.

    2018-04-01 14:43:57

@deontay: "Szerintem Ortiz technikai tudása igen is extra klasszis"

Mast gondolunk errol a fogalomrol, nalam meg sosem lett valaki azzal extraklasszis hogy kiutott ket kozepszeru ellenfelet. Teny ami teny hogy Ortiz nagyon jo kepessegu Nehezsulyu, de nem ettol lesz valaki extraklasszis. Ezzel az erovel Bert Cooper, Chris Byrd, Andrew Golota, vagy Oliver McCall is siman mind extraklasszisok voltak. Szerintem a 90-es evekbena felsorolt bunyosok es Ray Mercer vagy Tommy Morrison eleg jo eselyekkel mentek volna ellene...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-04-01 14:15:29

@LennoxLewis: Lewis legunalmasabb meccse is jobb volt mint amilyen meccseket mostanaban produkalnak nehezsulyban. Ot inkabb az akkori nehezsulyhoz merten kritizaltak a biztonsagi bunyojaval. Aztan Jott a Klitschko era azzal a borzalmas felhozatallal, es felfedeztunk az okolvivas legmelyebb bugyrait.
Parkert az utobbi idoben mutatott teljesitmenyei alapjan, nem tartom meltonak egy vilagbajnoki cimre, de Joshua-tol szinte mindenki tobbet vart. Nem volt muszaly kiutnie Parkert, de azert ez a teljesitmeny, megint nem volt melto egy WBA-WBO-IBF cimegyesiteshez.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-04-01 14:07:33

@LennoxLewis: Szerintem egyébként pont nem feküdne jobban Wilder stílusa. Mindig a csapkodásai vannak felhozva, de egyébként csak akkor csinálja, mikor megfogja az ellenfelet, addig szépen használja a villámgyors bal jobb egyeneseit, ami láthatóan zavarja Joshuát. Emellett Wilder ellen nem lenne reach elönyben, ami nagyon sokat segített most neki Parker ellen, és Wilder is inkább távolról szeret dolgozni, a lábmunkáját használva. Emellett mèg jobban kellene Joshuának figyelnie, mert Wilder Parkerrel ellentétben képes egy ütéssel is lezárni egy meccset.

» deontay   válasz erre
    2018-04-01 14:03:26

@LennoxLewis: Hatékony persze amit csinál, húsz kiló súlyelőnyből, de a hagyományos értelemben vett ökölvívása teljesen középszerű szerintem. Klicsko ellen is többnyire zavart volt és pontatlan, mintha elgondolna egy kombinációt, és félúton meggondolná magát hogy áh ez túl kockázatos. Amikor Parker megindult felé, sokszor ijedten szökkent hátra három lépést, maga elé tartva a bal kezét, ahogy egy szituációban bennevan hogy bekap egy ütést, megzavarodik. Lehet rosszul látom, de Joshua egy óriásira nőtt, épített, agyonedzett szuperatléta, aki többnyire a fizikai adottságainak köszönheti a sikereit, ökölvívásban nem egy extra színvonal. Legalább is nekem. Ezt a meccset látva én 50-50re adom a Wilder meccset mostmár.

    2018-04-01 13:59:32

@Kane: "Kiábrándítóa n bokszol már zsinórban sokadjára, szerintem túl lett hájpolva és ő ennyit tud."

Szerintem max az utolso ket meccsere lehet ezt elmondani, de akkor sem ertek egyet vele igazan.
Takam es Parker is igen kellemetlen bunyosok, nagyon jo allal, nehez ellenuk szepen bokszolni. Ennek ellenere ketten osszesen ha 3 menetet elvittek AJ ellen, siman uralta az angol mindket meccset. Anno Lewisnak is voltak ilyen meccsei, ettol meg senki se kerdojelezte meg a tudasat.

Kar, hogy Wildert nem lattuk meg ilyen ellenfelek ellen Ortizt kiveve - aki majdnem ki is utotte, igy nem tudjuk meg, hogy o vajon jobban tudna-e teljesiteni ellenuk, mint Joshua.

» LennoxLewis   válasz erre
    2018-04-01 13:51:41

Nem volt egy jo gala, egyedul a Price vs Povetkin meccsben volt valami drama, sajnaltam az angolt, de szerintem itt az ideje, hogy visszavonuljon.

Parker jo taktikat valasztott, kellemetlenul bunyozott, eselye sem volt a gyozelemre, de cserebe elmondhatja, hogy o volt az elso ember akit Joshua nem tudott kiutni. Joshuat egyertelmuen zavarta Parker taktikaja, de ettol fuggetlenul siman megoldotta, utest is alig kapott be. A biro nagyon szar volt, a meccs elejen inkabb Parker karara, a meccs vege fele pedig mar inkabb Joshua karara ment ez a folyamatos beugras tole a kuzdelembe.

Styles make fights, Joshuanak jobban fekudne Wilder csapkodasa, szerintem 70-30 aranyban o az eselyes, mar ha egyaltalan Wildernek nem csak a szaja jar, es tenyleg akarja a meccset.

» LennoxLewis   válasz erre
    2018-04-01 13:47:18

@Sarkozi Robert: Szerintem Ortiz technikai tudása igen is extra klasszis. Én benne látom a 90es évek klasszikus boxát, de 38 évesen, komoly fizikai hátrányból nagyon nem egyszerü bunyózni, föleg úgy, hogy Wilder És Joshua is jó boxolók a nagy elönyük mellett, ettöl függetlenül szépen helytállt.

» deontay   válasz erre
    2018-04-01 13:34:36

@deontay: Azert Ortizt extraklasszisnak nevezni nem kicsit elfogult kijelentes. Ortiz olyan amilyen minden kihivonak lennie kene. Elismeres a legyozese, de attol meg nem lesz extraklasszis. Miert is neveznenk annak? Azert mert legyozte Thompsont(aki addigra mar 45 eves volt), illetve Jenningset(aki a huszas eveiben kezdett bokszolni)?. Szepen lerendezte oket Ortiz, mert nagy utoereje van, es joval kepzettebb volt naluk. De azert nem kell megint oriasi tulzasokba esni...

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-04-01 13:19:05

@Kane: Kicsit néha tényleg olyan, mint ha tartana attól ha megütik, pedig nincs rossz álla neki. Azt mondjuk megértem, hogy Klitschko óta feszültebben bunyózik, hatalmas nyomás lehet rajta, olyan szintü hype van körülötte, hogy már az is csalódás az embereknek, hogy ha csak pontozással nyer. Rengeteget bukhat egy vereséggel, lehet hogy ez az indokolatlanul nagy hype ami miatt ilyen nagy sztár lett ennyire hamar lesz az, ami a vesztét fogja okozni, mert olyan szintü nyomást tesz rá, amitöl görcsössé fog válni.

» deontay   válasz erre
    2018-04-01 13:14:18

Nem volt rossz meccs,de az elvártakhoz mérve csalódás!

» SweetSweetSweet   válasz erre
    2018-04-01 13:08:11

@deontay: Korrekt

Én azt látom Joshuán hogy félti az arcát és semmilyen kockázatot nem vállal, szorong a vereség gondolatától meccs közben. Egyetlen szép kombinációt, ugrasztást, technikai megoldást nem láttam tőle, a merev fedezékből jabelt és kb semmi kreativitás nem volt benne. Wilder legalább próbálkozik ilyenekkel a maga csetlő-botló módján, Joshua a komfortzónájában vészelte át ezt a meccset. Kiábrándítóan bokszol már zsinórban sokadjára, szerintem túl lett hájpolva és ő ennyit tud.

    2018-04-01 12:48:23

Én nem tudom mi ez a fanyalgás.Szerintem egy jó kis harcos meccs volt.Parker nem áldozatként érkezett,bátran harcolt.

Végre vannak normális nehézsúlyú meccsek,bár az utóbbi 10 év után valljuk meg nem nehéz produkálni:)

Én nem vagyok egy Povetkin fan,mert ezt a szerencsétlen Priceot már minden jött-ment leüti,de az "új" Povetkin,Parker,Wild er,most így hirtelen Whyte és Ortiz is elverték volna Klicskót.
Aki még mindig azt a korszakot sírja vissza,az feltehetőleg egy durva áprilisi tréfának szánja azt.

    2018-04-01 12:47:44

Én Joshuánál mindig azt érzem, hogy valami hiányzik belöle. Nagyon szorgalmas, lelkes, és fegyelmezett, de szerintem ami miatt soha nem lesz extra klasszis, az az, hogy nem egy olyan östehetség, mint Lewis volt pl. Minden megvan benne ezen kívül! Remek fizikai adottságok, szorgalom, a megjelenése eladhatóvá teszi, de én nagyon azt látom benne, hogy egy tanult boxoló nem ösztönös. Ameddig fizikai fölényben lesz, addig ez müködni fog, mert van annyira képzett, hogy csak egy extra klasszis tudja áthidalni ezt a hátrányt ami szerintem egyedül Ortizról mondható el, (de még róla se biztos) viszont ha egy vele egy méretü, szintén fiatal, éhes, komoly ütöerejü, ütésálló bunyòssal találkozik akkor könnyen bajba kerülhet, és ezek a tulajdonságok csak Wilderre igazak. Lehet itt még Whyteokról, Millerekröl, még Povetkinekröl beszélni de felesleges, Wilder, Joshua, és Ortiz kiemelkednek a mai mezönyböl, de Ortiz sajnos már nem fiatal, és ki is kapott Wildertöl, ezért ö "kiesett a versenyböl", Wilder És Joshua majd eldöntik, hogy ki lesz a legjobb bunyós a világon. 60-40re adom az esélyeket Wilder javára.

» deontay   válasz erre
    2018-04-01 12:36:35

@fixpont: Nem feltétlen rossz az AJ-nek, ha Wilder-ék lenézik.

    2018-04-01 12:28:58

ez az a meccs amugy ahol mindenki vesztett, Parker a meccset, AJ a nezok szimpatiajat (megy a fika boven mindenhol), a nezok lattak egy szar meccset, talan csak Wilder nyert, akinek az arca most mar nem fer be Alabamaba

» fixpont   válasz erre
    2018-04-01 12:23:22

Joshuában semmi erő nem volt.

    2018-04-01 12:23:04

@Sayajin: Tudom. Ironia volt. Vitalij 35 eves kora utan kb senkit nem utott ki ( de, az ex-cirkalo Gomezt, meg Sosnowkit :-) ), ezert nem vagom, miert pont AJ-t utne ki, aki toronymagasan jobb, mint Arreola, Chisora, Sosnowski, Adamek es tarsaik.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 12:00:30

@bpjotruska: srác=AJ

» Sayajin   válasz erre
    2018-04-01 11:57:47

@Sayajin: "Ha nem Vlagyimir Klicskoval hanem a Vitalival találkozott volna mikor az 35-40 körül volt, aki még bírta is az ütéseket, akkor még most is borogatnák a srácot"
Nem neveznem mar sracnak a 40 eves Vitalijt. Ez mekkora legenda mar, hogy Vitalij mindenki igy-meg-ugy levert volna... holott az allan kivul mindenben lenyegesen gyengebb volt az occsenel, utoeroben meg zongorazni lehet kozottuk a kulonbseget. Egyebkent 35-40 kozott mar egyetlen kemeny elelnfel ellen sem tudott agresszivan bokszolni, mindig hatramanetbe kenyszerult es a meretebol meg a hosszu karjaibol elt meg.
A fiatal, Lewis vagy Sanders elleni lett volna kemeny ellenfel, o valoszinuleg le is gyozi Joshuat, de a visszaterese utan mar egyaltalan nem volt a regi o sem.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 11:47:05

Kellemes meglepetes volt Parker boksza szamomra. Noha 1-2 menettol tobbet nem vitt el viszont joval tobbet utott es mozgott mint amire szamitottam tole, es nagyon jol elkerulte Joshua jobbosait es azokat a kozeli horog-felutes komboit amelyekkel mar nem egy oklozot elkapott, Wladot is beleertve.

AJ jabjeit nem tudta hatastalanitani es ezzel el is vesztette a merkozest de Joshua elegge lassunak tunt ellene, foleg a meccs elso feleben. Ez pedig nagyon erdekes meccsre ad kilatast a szinten gyors, robbanekony es magasabb Wilder ellen. Jo lenne ha meg az iden osszejonne kettejuk meccse es elotte nyaron a Joshua vs Povi meg a Wilder vs Whyte is.

» Slajos   válasz erre
    2018-04-01 11:45:13

@bpjotruska: " latvanyos meg annyira sem"

Ez szerintem főleg a kretén bíró hibája.

» dondannyboy   válasz erre
    2018-04-01 11:43:35

@Galamb: "Vagyis mivel AJ nem tudta "földbe döngölni", hanem csak fölényesen legyőzni a rendkívül jól felkészült, tökéletes taktikával fellépő , nagyon fegyelmezett, elszánt, kitűnően képzett, stabil top5-ös Parkert, "
Nana. Ugyanez a bunyos a tegnap meg a legtobbek szerint, a kicsi, szellos vedekezesu, eselytelen aldozati barany volt, aki ki lesz csapva 2-3, 5-6 , 8-10 menetben. Ehhez kepest megfogva sem volt, es komoly, sulyos pofonokat sem kapott be.
Egyertelmuen gyozott AJ, de jonak sem volt igazan jo, latvanyos meg annyira sem. Magyaran nem hozta, amit elvartak tole a legtobben.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 11:36:44

A meccs végén összenéztünk az Ogre bácsiban és kis híján hiányozni kezdett a Klicskó korszak. :)

A mérkőzés folyamán a bajnok többször is megvolt csípve, Parkernek az energiáit pedig legjobban az vette ki, hogy folyamatosan úgy rázogatta magát, mintha belenyúlt volna a konnektorba.

A bírót pedig mindenféle sporteseménytől örökre eltiltanám, szerintem a jégtáncnál is becsúszkálna és a férfit leállítaná, hogy ne pörgesse ki a partnerét, mert megsérülhet.
Egyébként ez egy világbajnoki mérkőzés volt, vagy mifene...

» ogreface   válasz erre
    2018-04-01 11:34:53

Ennyi erővel akár 36 percet is ugrálókötelezhetek volna is (20/7) millió fontért. Egyik sem mert kockáztatni, ennél a wilder-ortiz mérközés százszor jobb volt. Most valahogy azért azt látom, hogy Povetkin maradt az szimpatikus figura nehézsúlyban akinek még lehet némi keresnivalója, a világbajnoki övek körül. Nem "védem" Parkert, tényleg nem, de ezen a mecsen ha nem Nagy-Britanniában van, sokkal szorosabban is lehetett volna pontozni. Egyszerűen nem tudom egyesek mit látnak AJ-ben, nagy darab pali, átlag feletti fizikai adottságokkal és ütőerővel és ennyi. Soha nem lesz egy Lennox Lewis, még ha már most is 3 nagy világszervezet világbajnokának mondhatja magát. Ha nem Vlagyimir Klicskoval hanem a Vitalival találkozott volna mikor az 35-40 körül volt, aki még bírta is az ütéseket, akkor még most is borogatnák a srácot. Nem rossz gyerek angol, félre értés ne essék, de nincs szebb szó rá "sótlan". Ja, és senkit meg nem sértve, de ez a kommentátori részre hajlás ami volt az AJ irányába, szóval ilyet legfeljebb rangosabb foci meccseken szoktak a BL sportvezetői...

» Sayajin   válasz erre
    2018-04-01 11:23:58

Parkernek mennie kellett volna előre. Tudta, hogy így veszít, de hátramenetben Joshua nem tud hatékonyan bokszolni. Igaz, hogy belefuthatott volna Parker egy bombába, viszont ìgy elvette magától a lehetőségat, hogy elcsípi Joshuát. Amikor elkezdett támadni és az idióta bíró közbelépett látszott Joshuán, hogy nem feküdt neki azon a pár méteren a hátrálás. Wilder szerintem magassága miatt könnyebben hátramenetbe tudja kényszeríteni és kíváncsi lennék hogy nagy nyomás alatt hátrafele mennyire hatékony Joshua.

» Schnauzer   válasz erre
    2018-04-01 11:23:54

@bpjotruska: AJ nem volt magabiztos az tény. Amikor Parker "varázsolt", próbálta őt gúnyolni, de mivel Parker nem zavartatta magát, Joshua sem tudott mit kezdeni. Parker látszólag értelmetlen levegőütései és már-már a varázslókat idéző fura kézmozdulatai mégsem voltak annyira céltalanok. Kb. úgy összezavarta Joshuát, mint Fury Wladot.

Engem az zavar, hogy az új-zélandi egyetlen esélyét abban láttam, hogy közvetlen közelről hátha tud valamit kezdeni. A bíró ezt a lehetőséget még csírájában elfojtotta.

    2018-04-01 11:19:17

@Totti: tokeletesen egyetertek. valo igaz, eggyik sem egy boksz zseni. Ha osszehasonlitjuk oket a Lewis-Holyfield meccsel, oriasi kulonbseget latunk.
foleg Wildernek vannak nagy hianyossagai, de mar Joshuat sem latom olyan veszelyesnek mint azelott, viszont Wildert annal inkabb Joshuara nezve. Csalodottsagomban mondom ezeket mert engem sem lehet vadolni Wilderizmussal.
Joshua utobbi ket teljesitmenyet figyelembe veve, sajnos nem latom annak okat hogy Wilder ne tudna betalalni egy oriasi utessel(legyen az egy egyenes, vagy egy kapalozasbol beakado parasztlengo).
Joshuanak pedig nem a legjobb az utesallosaga es ha 1 ilyen utes beaakad ott nagy esellyel Wilder lefiniseli a csephadarasaval.
szerintem jobb anyag ennel joshua, es meggyozodesem hogy egy jobb(lehetoleg amerikai) edzore lenne szuksege, hogy kihozza magabol a maximumot, de erre sajnos a Wilder meccs elott, nem lesz alkalom.

» Sarkozi Robert   válasz erre
    2018-04-01 11:02:34

Joshua nagyon álmatag volt és lomha, karhosszában bízva ütögette a jab-eket. Nem tudom miért nem rontott rá Josephre, ahogy Klicsikónál tette? Biztos biztonsági bunyóra rendezkedett be. Parker tényleg gyors volt, de sokra nem ment vele. Elég óvatos volt, nagyon nem akart ütőtávon belül maradni. Elég unalmas meccs volt, ami izgalom lett is volna benne, azt a bíró sikeresen megakadályozta. Vártam, hogy lesz egy jó közelharc, jó kis adok-kapok, erre ez "f..z" bíró mindig beugrott közéjük. Én a meccs alapján azt a következtetést vontam le, hogy Wildernek van esélye AJ ellen. Ezt az AJ-t egy csúcs Mike Tyson is elsöpörte volna. Parker-ről meg az, hogy gyors, szívós, jó állú, nagyszívű harcos, viszont tényleg nem egy kiemelkedő bokszoló. Sajnos neki nincs meg az egy ütéses KO képessége. A magasságban, erőben nagyobb és technikai tudásban legalább azonos tudású bokszolókkal már nem tud mit kezdeni.

» tenere   válasz erre
    2018-04-01 10:53:53

@Totti: Nálam az esély most: Joshua-Wilder 60-40.
Joshua a Wlad meccs óta (ahol sokszor volt keményen megütve a lórugás erejű, magas Wlad ellen) állt be zártabb védekezésre, és ha kell ütemből hátraszökkenésre, ez szvsz tudatos. Ez pedig kelleni is fog Wilder ellen.
Ortiz ellen Wilder nyert, de Joshua teljesen más ellenfél: technikailag ugyan szintén elmarad, de így is jobb mint Wilder, és Ortiznál jóval fiatalabb, jóval magasabb, jóval erősebb, és nagyobb ütő is, cserébe az ütemérzéke majdnem ugyanolyan jó.

» Peacock   válasz erre
    2018-04-01 10:51:01

Élő adásban néztem meg a meccset, de szándékosan nem kommenteltem mostanig, hogy először lássam a fórumtársak véleményét, mert egyesektől kb. erre a hozzáállásra számítottam. :)
Vagyis mivel AJ nem tudta "földbe döngölni", hanem csak fölényesen legyőzni a rendkívül jól felkészült, tökéletes taktikával fellépő , nagyon fegyelmezett, elszánt, kitűnően képzett, stabil top5-ös Parkert, egyesek által rögtön kezdődik Joshua lefitymálasa s Wilderrel szemben szinte esélytelennek nyilvánítása. :)))

Egyébként, én is , mint sokan, kiütésre számítottam a meccs előtt, de már az első menetben látszott, hogy Parker mindent egy lapra feltéve, nagyon felszívta magát és ezért AJ is fegyemezett, óvatos lesz.

Minden esetre nagyon kíváncsi lennék Wilder hogy "muzsikált" volna az este, ezzel a fiatal, szerintem pályafutása csúcsán lévő, nagyon jó formában búnyózó Parkerrel szemben ? :)

Szerény véleményem szerint rezgett volna a léc, mert az "öreg" Ortiz-al is komoly gondjai voltak, amíg az hullafáradtá nem vált.

Wilder honapok óta hőzöng értelmetlenül, hogy Joshua nem reagál a kihívásaira; meg hogy bujkál előle.
Hát -kérdem én- hogy is reagált volna komolyan, mikor Parker-el lekötött CÍMEGYESÍTŐ randevúja volt ???
Viszont most hogy túlvan Parker-en, rögtön kijelentette, hogy Wilder-t akarja.
Na mármost ezután fog kiderülni, hogy az amerikai mennyire gondolja komolyan ezt az egészet ?! ;)
Kíváncsian várom a fejleményeket. :)

» Galamb   válasz erre
    2018-04-01 10:50:26

Simán győzött Joshua jó volt a felkészülése kondija is.

» mikike1   válasz erre
    2018-04-01 10:37:34

Érdekes. Kicsit úgy érzem, hogy a Wilder utálat most átment Wilder csodálatba. Kicsit mindenki elfelejti, hogy tulajdonképpen Wilder képzettsége konvergál a 0-hoz. Valóban legyőzte Ortizt, ami szép győzelem volt. Bebizonyította, hogy bírja a pofonokat, amire nagy szüksége is volt, mert a védekezése nem túl izmos.

Azért azt ne felejtsük el, hogy AJ tegnap mindenfajta gond nélkül győzte le Parkert, teljesen egyértelműen, uralva a ringet, taktikus boksszal. Engem sok mindennel lehet vádolni, de hogy Joshua fan lennék, na azzal nem, de azért AJ-t leírni az óriási felelőtlenség. Akkorát üt a csávó, mint egy bivaly.

Valószínűleg más taktikát fog választani Wilder ellen. És még egyszer mondom, azért Wilder nem egy verhetetlen bokszoló tulajdonságaival rendelkezik, finoman szólva sem. Szerintem full 50-50% az esély. Egyik sem egy bokszzseni, szerintem ebben megegyezhetünk. (Lewis, Tyson, Holy...)

    2018-04-01 10:36:45

@Subi: Persze, hogy azt mondja, inkabb jabelni szeretett volna ;-) de szerintem kisse azert frusztralta, hogy jobbosokkal gyakorlatilag nem tudta erdemben megutni Parkert, illetve amikor meg is tudta, inkabb csak testen. Eddig tokeletes KO-merlege volt, szerintem senki sem hiszi, higy ne akarta volna kiutni Parkert is - csak hat nem tudta. Igazabol meg az sem derult ki, valoban olyan kemenyfeju-e az uj-zelandi, mert akkora tiszta utest nem is kapott.
Egy dolgon gondolkodom meg, hogy az is zavarhatta Joshuat: Parker jabje. Ugyan a talalati aranyuk pocsek volt, kb 80%-a rovid lett, AJ arca elott arasznyival, vagy meg tobbel "landoltak", de sokat, gyorsan es jo erovel lott ki Parker. Mivel AJ nem egy kimondott Mike Tyson fejmozgasban es hajolgatasban, ha eroszakosabban probal nyomulni, valoszinuleg jo nehanyra ralepett volna, es ha a jab talal, utana lehet egy jobbost is ra tud huzni Parker. Nyilvan ez spekulacio reszemrol, de azt hiszem ennek is szerepe lehetett AJ kisse tul ovatos taktikajaban.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 10:30:09

@Jersey Joe: Charr ugy latszik megint szeretne, ha valaki ajultra utne, mint Povetkin es Briedis.

» bpjotruska   válasz erre
    2018-04-01 10:12:35

Nagyon gyors Parker ezt nem gondoltam volna,kicsit több kockázatot vártam tőle.AJ úgy is Wildernek tartogatja magát ezt a meccset akarja mindenki.

    2018-04-01 10:10:35

Ki volt ez a bíró?!?! A meccs amúgy is takarékon izzot, de ez a gyökér még azt a minimális lángot is lekapcsolta.. Wilder ellen ez kevés lesz szerintem nagyon, de a tegnapi Povetkin is komoly gondot okozott volna.

» gyuriabator   válasz erre
    2018-04-01 09:44:40

@gigaboly: Érdekes, hogy Joshua a saját bevallása szerint is jab-elni szeretet volna, túl sokat nem kockáztatva, bíró meg egyetlen közelharci helyzetet sem engedett kibontakozni. Nem azt mondom, hogy a bíró Joshuáéknak dolgozott, de sajnos azért sem tenném tűzbe a kezem, hogy nem.

Az viszont tény, hogy izgalmasabb mérkőzés lehetett volna egy normális bíróval.

    2018-04-01 09:28:02

na hát csak végig ment ez a meccs! ennyit arról, hogy majd aJ elsöpri háromn menet alatt! nem volt egy nagy drámai harc, egy ringháború, de hát nem is lehet minden meccs az. Parker kellemetlen ellenfél volt, kemény, szívós, strapabíró, de nem sok menetet nyert. A mérkőzésvezető meg mindent megtett azért, hogy nehogy véletlen is kialakuljon valami jó kis adok-kapok, egy kis akció. idegesítő volt szerintem. Amúgy meg AJ most nem brillirozott, de övé volt a meccs, szerintem főként a balegyeneseivel nyerte a meccset. Lesznek ők még jobbak is.

» CHUBAKKA   válasz erre
    2018-04-01 09:27:44

Ez méltatlan teljesítmény volt mindkét részről. Sosem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de remélem, az általam nem kedvelt Wilder feltörli a padlót AJ-vel, ha összehozzák őket.

» bandi1115   válasz erre
    2018-04-01 09:07:27

Nem volt egy egetverő összecsapás, jobbra számítottam.

» dirhanka   válasz erre
    2018-04-01 08:32:32

@siposattila: Szerintem se Wilder lesz a következő neki, talán Miller, bár az nem lenne rossz, megnéznénk milyen, amikor AJ van erő- és mérethátrányban.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-04-01 08:20:38

@gigaboly: hát ja, a meccs nem nagyon tudott fellángolni. Amikor éppen kezdett volna, a bíró mindig gondoskodott róla, nehogy megtörténhessen.

» Winwin   válasz erre
    2018-04-01 07:47:15

(kicsit fennakadt a szemem, vajon mit akart Joshua az első sorban a balegyeneseivel. Helyesen elsősorban. Külön írva azt jelenti, a nézőtér első sorában).

» Winwin   válasz erre
    2018-04-01 07:43:59

Még a meccs hatása alatt aztmondom,az angol,egy sebészi pontossággal felépített Frank Bruno kaliberű bokszoló.
Ha ez volt a felgyorsított erőnlétileg toppon lévő Joshua,akkor géniusza a Wilder elleni meccsig fog ragyogni.
Úgy érzem,nem is fognak kapkodni az amerikai elleni meccsért mostantól,főleg úgy hogy valószínűleg Wilder pár menet alatt dögre üti majd Whyte-ot.

» siposattila   válasz erre
    2018-04-01 07:35:18

joshua ilyen teljesítménnyel mittomén hány világbajnoki övet birtokol. hová söllyed a nehézsúlyú box?

amikor klicskóék volt a bajnokok sokan fikázták és nem hitték hogy lehet ennél lejjebb is csúszni a sportnak. sajna joshuáék tettek róla hogy ne legyen igazuk.

» csato gabor   válasz erre
    2018-04-01 06:28:55

2 jelenet maradt meg a meccsből az egyik még az elején nemtom melyik menet amikor Parker beindult és szaladt Joshuára és egy szép kis adok kapok volt kialakulóban, a bíró gyorsan le is állította majd figyelmeztette mindkettőt hogy ezt fejezzék be, a másik a végén, volt még 10 sec amikor szétválasztja őket majd JOshua akar ütni mire a bíró figyelmezteti hogy még nem végzett a szétválasztással majd jön a gong és vége a meccsnek... És ezt a bírót úgy konferálták be mint nagyon tapasztalt referee, ez a bíró se Parkernek se AJ nek nem kedvezett, jobb meccs is lehetett volna ebből...

» gigaboly   válasz erre
    2018-04-01 03:01:32

@pressurefighter0088 : Szerintem kár levonni nagy következtetéseket, nem igazán lehet tudni, hogy mi lesz.


Mindkettőnek lesz esélye a győzelemre, Joshua is biztos, hogy más taktikát fog alkalmazni.

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-04-01 02:18:01

Ha összejön a Wilder-AJ, az hasonló lesz a Wilder-Ortiz meccshez szerintem, csak könnyebb dolga lesz az amcsinak, mert most már van tapasztalata nagy, erős és technikás bunyós ellen. Ortiz lazább AJ-nál, Joshua mellett pedig a fiatalság szól.
Remélem, hogy Wilder nem gondolta komolyan azt, amit a rádiós műsorban mondott.
Remélem nem lesz AJ-nak semmi baja, ha összejön majd a meccs, mert Wilder ellen őt bizony kell félteni.

» pressurefighter0088   válasz erre
    2018-04-01 02:15:31

Tyson Fury: "limitált teljesítmény volt"

Wilder: "Micsoda rablás.. Parker jó teljesítményt nyújtott"

De a nap trollja nem más, mint:

Manuel Charr: "Bronz Bomber - Anthony Joshua - jövök értetek!"

:D :D

Ez a Charr egy vicc..

» Jersey Joe   válasz erre
    2018-04-01 02:15:22

Én pont egy ilyesmi meccsre számítottam, és sejtettem, hogy végigmegy.

» La Cucaracha   válasz erre
    2018-04-01 01:49:42

Valóban egy taktikus meccs volt, énis egy sokkal dinamikusabb meccset vártam, Joshua sem alakitott nagyot.Ami Parkert illeti kissé elfáradt a végére, de szerintem benne ennél több van(ahogy Joshuaban is)

» TeamJP   válasz erre
    2018-04-01 01:03:46
fel